ROG PNL SĂ OPREASCĂ ANGAJAREA RĂSPUNDERII

Îi rog pe parlamentarii PNL să oprească angajarea răspunderii pe nelegiuirea zisă a restituirii proprietăţilor furate de comunişti.

A fost o bătaie de joc simplul fapt de a le trimite vinerea proiectul de lege, cu drept de amendament până luni.

Nu are nici un alt sens angajarea răspunderii, decât legiferarea furtului proprietăţii, în loc de restituţie.

Se invocă presiunea externă, că, adică, dacă nu se adoptă legea în 2 luni, atunci statul trebuie să plătească 8 miliarde de euro despăgubiri. Să le plătească! Să le plătească după ce confiscă dublul miliardelor furate numai în regimul Băsescu.

Până atunci, să supună legea, dezbaterii publice şi parlamentare. Forma actuală e în mod strident anticonstituţională şi singurul mod de a o trece aşa e angajarea răspunderii.

Angajarea a ce? Că nici Constituţia şi nici o lege nu precizează în ce fel angajarea răspunderii angajează răspunderea. Cine răspunde, când şi cum?

Săptămâna trecută, un biet om a căzut şi a murit în sala de judecată, după cine ştie câte demersuri disperate, după cine ştie câte sute sau mii de ore în instanţă. Îşi revendica şi el o bucată de pământ. Nu i-a fost restituit nici de-un mormânt.

Toate astea vor continua, nelegiurea lui Ponta nu rezolvă sub nici o formă problema restituţiei.

E doar o dungă galbenă trasă peste cartea de identitate a României. Un popor alienat. Şi guvernat de interese străine.

Dacă legea cade la dezbatere, Ponta pune degeţelele pe batistuţă la CEDO şi spune că el a încercat, dar Parlamentul n-a vrut. Iar o democraţie e parlamentară sau nu e deloc. La fel şi statul de drept, ori e cu separaţie, ori nu e. Deci, nu e corect să legifereze Guvernul, decât în situaţie de urgenţă. De unde şi numele ordonanţei de urgenţă, şi angajarea răspunderii.

Iar dacă dezbaterea durează mai mult decât termenul, asta-i viaţa! Legea e pentru uz intern, nu extern.

Dacă nici liberalii n-au în intenţie să oprească nelegiuirea, măcar să calculeze că îşi fac un mare rău, pentru că e o temă sensibilă pentru o bună parte din electoratul PNL. Oricum, e vorba de drept şi de dreptate.

Deci, rog PNL să ceară dezbatere parlamentară. Iar dacă nu sunt în stare să oprească angajarea răspunderii, cei ale căror interese sunt călcate în picioare de ce i-ar mai vota? Asta nu-i retorică, astea sunt chiar interese. Legitime. Pentru care unii au suferit, alţii chiar au murit.

Sigur, Ponta e tras de sfori să facă totul ca să determine PNL să plece, să rupă USL. Deci, în eventualitatea unei moţiuni de cenzură, poziţia liberalilor nu poate fi decât abţinerea. Că nu poţi vota împotriva propriului guvern, dar nici a propriilor alegători.

Ponta trăncăneşte despre „samsari”, în aceeaşi retorică sofistică. Se vaită că S-AU despăgubit cu sume astronomice cesionarii de drepturi litigioase, fără să spună CINE sunt ei şi CINE, cei care i-au despăgubit.

Şi fără să spună DE CE nişte proprietari de drept au ajuns să-şi cesioneze drepturile pentru sume infime în raport cu „despăgubirile” oferite rechinilor imobiliari cu promptitudine, din partea aceloraşi care îi refuzau pe proprietarii de drept.

CARE sunt CRITERIILE „despăgubirilor” către „cesionari”? CUM s-a ajuns la o sumă de 20 de milioane pentru 50 de hectare agricole?! Adică, din disperarea că nu va primi niciodată nimic, cineva hărţuit în fel şi chip, ani în şir, şi-a vândut drepturile pentru 500000 de euro, iar cesionarii drepturilor litigioase AU PRIMIT 20 de milioane. De euro. Premierul a spus-o. Fără să spună şi DE LA CINE. Şi – repet – CONFORM CĂROR CRITERII. De exemplu – exemplu prezentat tot de premier – de la 35000 de euro primiţi de proprietarul de drept, la câteva milioane obţinute de către „cesionar”.

CINE sunt funcţionarii şi demnitarii statului, complici cu mafioţii imobiliari? Sunt IDENTIFICABILI imediat, SUMELE se pot afla imediat, FRAUDA se poate dovedi imediat, miliardele de euro „restituite”  mafioţilor  pot şi trebuie să fie RE-NAŢIONALIZATE – la propriu, pentru că sunt furt de la stat -, şi ele  fac mult mai mult decât cele 8 miliarde de euro din care Ponta face drob de sare.

Adică, în loc să angajezi o nelegiuire, mai bine pune mâna şi mergi la cauză. Ca un procuror ce te pretinzi. Sau asta e valabil doar împotriva oamenilor?

De fapt, de-asta vrea Ponta să evite dezbaterile, ca să nu se pună asemenea întrebări şi să nu se solicite răspunsuri clare, oficiale. Care oferă soluţia.

Încă o dată: rog PNL să lupte pentru dreptate. Până la capăt!

P.S. Asociaţiile proprietarilor protestează faţă de angajarea răspunderii pe o nelegiuire. Iar Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice, Cardinalul Lucian Mureşan, solicită măcar timp ca să poată propune amendamente, până la sfârşitul lunii. Timp în care s-ar putea iniţia procedura legislativă normală.

Anunțuri

13 răspunsuri to “ROG PNL SĂ OPREASCĂ ANGAJAREA RĂSPUNDERII”

 1. ROG PNL SĂ OPREASCĂ ANGAJAREA RĂSPUNDERII » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Ovidiu Says:


  https://www.facebook.com/MiscareaAntiBasescu

 3. arogantu Says:

  @Ovidiu: Dementiala secventa !
  Dar bocofanul are dreptate sa se enerveze pe Serban Nicolae: ce, au pascut gistele-mpreuna ? :mrgreen:
  Ei, dracia dracu` !

 4. Marcus Says:

  Unde Esti Tu, Ceausescule?

  In cele ce urmeaza doresc sa-mi explic oarecum pozitia fata de cursul evenimentelor politice ce se desfasoara in aceste zile pe splai de Dambovita. Si asta deoarece cativa dintre preopinentii mei ma tin vinovat de faptul ca, vezi Doamne, nu prea inteleg eu ce mare om politic este Victor Ponta, deoarece si-a calcat orice fel de cuvant si orice fel de promisiune electorala, tradand speranta a milioane de romani si a batut palma facand o tovarasie de tot rahatul si rasul curcilor cu cel care pana mai ieri din porc nu-l scotea. Si iarasi, vezi Doamne, toata aceasta renuntare la statura de homo erectus, nici macar homo sapiens, Ponta a facut-o cu gandul la cele douazeci si cate milioane de romani om va mai fi, santajat fiind de Sultanat cu taierea fondurilor sau piedici la imprumuturi cu dobanzi mici. Caci din cate am vazut chiombu nu prea are cu ce sa-l santajeze.
  Sa fim intelesi, eu nu sunt nici antiusele, nici macar antiPonta. Antibasescu, da! Dar nu in asta consta supararea mea, ci in faptul ca dintre atatea milioane de romani nu se gasesc cativa cu coloana vertebrala si iubire de tara in ei care sa stie sa zica “Pe aici nu se trece!” atunci cand Sultanatul briuselez isi depaseste cu mult atributiunile, amestecandu-se fara perdea si nesimtit in treburile interne ale unei tari membre cu drepturi depline si egale cu ale celorlalte participante. In schimb avem parte de niste nevolnici politici care, pentru propriul lor interes, sunt gata la orice injosire sau vanzare de suveranitate natioanla doar ca sa le fie lor bine, aburindu-ne pe noi ca de fapt acesta a fost interesul national.
  Culmea ironiei face ca in istoria postbelica a tarii noastre singurul exemplu de barbat cu statura politica nationala, un exemplu care a umplut de mandrie inimile a milioane de romani si a impus respectul international, vine dinspre mult hulitul si preaimpuscatul Ceausescu.
  Aveam cinsprezece ani cand, plin de emotie, i-am urmarit discursul tinut in fata la peste doua sute de mii de romani, discurs prin care condamna invadarea Cehoslovaciei riscand prin aceasta o interventie militara a statelor participante la Tratatul de la Varsovia in tara noastra. Cred ca acel moment mai poate fi comparat,culmea, cu cel din decembrie 89 prin implicatiile de solidaritate a unei intregi natiuni in jurul unei idei.
  Pastrand proportiile stau si ma intreb, oare ce l-ar fi costat pe Ponta sa iasa in fata natiunii (si nu folosesc aiurea cuvinte mari) si sa ne spuna franc: “-uite, bai, frati romani, eu vreau sa ma tin de cuvant, dar sultanatul, datorita intelegerilor facute de chiombu’ cu el, ma santajeaza si-mi zice ca nu-mi mai da bani de salarii si pensii daca nu le tin sluga la Cotroceni, asa ca eu, ca om politic cu sange, coloana vertebrala si cuvant, mai bine imi dau demisia decat sa-mi bat joc de conationalii mei care au avut incredere in mine!
  Sunt convins ca o asemenea atitudine ar fi scos romanii in strada in semn de solidaritate, Sultanatul ar fi inteles ca privata publica mioritica s-a inchis si ca este cazul sa urineze in alta parte si nu in capetele romanilor, chiombu ar fi fost lasat de izbeliste, ni s-ar fi dat si imprumuturi ca doar nu ni le dau degeaba, ci platim dobanda la ele, nu ar fi fost absolut nicio criza politica, iar Ponta ar fi guvernat in continuare, dar pe un armasar alb, nicidecum in mocirla tradarii nationale si a obedientei slugarnice fata de Marea Finanta si Cercurile Oculte de Interese Economico-Financiare in aceasta parte a Europei.
  Ei ce ziceti, n-ar fi fost frumos, sa fim si noi din nou mandri ca suntem romani si sa uitam ca de cand cu revolutia am ajuns o marfa de troc pe taraba plina de scarna a asa-zisilor nostri politicieni?
  Eu zic ca DA!

 5. Ileana Andersson Says:

  Un articol ce merita citit:

  http://gandeste.org/general/cand-ne-am-pierdut-puterea-2/27824

 6. Ileana Andersson Says:

  Si inca unul la fel de relevant:

  http://gandeste.org/general/stirile-dauneaza-grav-sanatatii-tale/27828

 7. Radu Humor Says:

  Un articol excepţional !
  Vezi, de ce tot insist eu să apară asemenea articole în massmedia, pentru că multă lume ar înţelege mult mai bine unele situaţii ce par extrem de complicate la prima vedere, dar explicate inteligent pot fi înţelese şi procedat (votat ) în cuboştinţă de cauză.
  Graba cu care cer ce-i de la UE aceste retrocedări, mai ales în natură, sunt câteva imobile deţinute de către nişte ovreiaşi, care au avut grijă să le vândă înainte de a părăsi scumpa Românie în care se întorc acum ca lăcustele, văzând că-i rost de pus laba pe nişte bunuri care nu le mai aparţin de drept !
  Numai cine nu vrea nu poate demonstra reua voinţă a autorităţilor, care după ce refuză cu zecile de ani unor adevăraţi proprietari să-şi recupereze bunurile confiscate de criminalii comunişti, imediat după ce aceştia acceptă nişte sume în bătaie de joc, samsarii reuşesc să obţină decizii favorabile şi să intre în posesia unor sume uriaşe în raport cu cele pe care le-au cheltuit, fără a mai plăti ceva taxe sau impozite pentru tranzacţiile oneroase făcute cu ajutorul unor corupţi politici !

 8. Radu Humor Says:

  Foarte interesante articolele la care face trimitere Ileana Anderson !
  Tot acolo am mai găsit ceva :

  foartehttp://gandeste.org/general/ati-auzit-de-brics/27839

 9. Radu Humor Says:

  Suprematia FMI si a Bancii Mondiale urmeaza a fi suprimata de o reactie fireasca, la nivel mondial, a unor state care au stiut sa ramana pe propriile picioare, fara a se mai imprumuta de la acesti criminali financiari. Vorbesc de state capabile sa se descurce singure, state pentru care criza de care tot vorbim de patru ani incoace pur si simplu nu a existat. Va prezint, mai jos, un scenariu care nu imi apartine, dar mi se pare firesc pe logica actiune-reactiune, cauza- efect.

  Recenta reuniune a ţărilor ce formează organismul BRICS
  Importanţa acestui summit nu poate fi ignorată, pe de o parte din cauză că BRICS reprezintă un grup de ţări care încep să deţină o putere economică şi militară uriaşă în lume, iar pe de altă parte pentru că el prevesteşte astfel o nouă „configuraţie” a lumii şi chiar un nou sistem de gândire şi de existenţă a ei. Mai mult decât atât, celor cinci ţări care formează fundaţia BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) li se vor adăuga în curând încă două naţiuni gigantice: Iran şi Indonezia, astfel că organismul va deveni: BRIIICS. Iranul este fără îndoială „flamura” Orientului Mijlociu, asumându-şi rolul de lider moral şi politic în regiune. Resursele sale naturale sunt extraordinare, iar progresele în domeniul tehnologic sunt de invidiat. Pe de altă parte, Indonezia este ţara cu a patra populaţie cea mai numeroasă din lume, cu o creştere economică formidabilă (o rată de aproximativ 7% pe an) şi de asemenea cu resurse naturale uriaşe.
  Alte ţări, precum Venezuela, Turcia, Egipt, Pakistan şi Malaezia îşi aşteaptă şi ele rândul pentru a intra în acest organism mondial care deja constituie o forţă extraordinară. În prezent, BRICS cumulează 40% din populaţia lumii, 30% din suprafaţa ei de uscat şi 25% din produsul ei brut. Doar cu aceste cifre, fără să mai considerăm intrarea Iranului şi a Indoneziei, organizaţia reprezintă un pol foarte puternic pentru aşa-zisa „hegemonie” a Statelor Unite ale Americii în lume şi a puterilor occidentale „tradiţionale” care îi sunt aliate: Anglia, Franţa, Canada, Spania, Italia şi Germania.
  Totuşi, chiar mai important decât aceste aspecte este faptul că BRICS a decis la această reuniune înfiinţarea unei bănci comune pentru dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii economice. Noua bancă a BRICS este menită să rivalizeze şi chiar să surclaseze instituţiile bancare occidentale, fief al planurilor diabolice ale elitei „Iluminaţilor”. Raţiunea acestei mişcări strategice este simplă: BRICS intenţionează să contrabalanseze dominaţia politică şi economică occidentală şi, în particular, chiar să elimine influența Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale, despre care se ştie că nu au servit în niciun fel interesele ţărilor sărace, ci doar au fost interesate să le pună pe acestea în mod sistematic la jugul unor nesfârşite datorii care trebuie plătite. Decizia BRICS se justifică pe deplin, întrucât Occidentul a exploatat la maxim ţările sărace şi pe cele emergente, fiind mereu agresiv din punct de vedere militar şi financiar cu acestea.
  Noua bancă a BRICS are însă ţeluri mult mai ambiţioase decât acela de a fi doar o simplă bancă de investiţii. Ea îşi propune să pună capăt supremaţiei dolarului ca valută internaţională pe piaţa economică şi financiară prin stabilirea unei noi monede de schimb valutar internaţional şi a unui nou standard valoric. Mai direct spus, aceasta înseamnă pur şi simplu prăbuşirea SUA din poziţia ei de „jandarm mondial”, precum şi din acela de economie-locomotivă a lumii. Poate tocmai de aceea SUA a încins atât de mult spiritele, mai ales în ultimul an, urmărind declanşarea cu orice preţ a unui conflict armat mai întâi în Iran, apoi în Siria şi în prezent în Coreea de Nord. Pentru „Iluminaţi”, crearea unei situaţii de haos, de panică şi de război ar fi în momentul actual precum graţierea condamnatului, deoarece le-ar oferi ocazia refacerii forţelor şi a influenţei, prin intermediul pârghiilor de conflict pe care ei le stăpânesc foarte bine. Într-o asemenea situaţie, constituirea oricărui alt organism economic şi financiar internaţional, ca pol opus de influenţă în lume, nu ar mai fi posibilă, astfel încât elita malefică ar putea să-şi continuie planurile oneroase în ceea ce priveşte omenirea.
  Poate cea mai semnificativă propunere şi iniţiativă a BRICS la acest summit a fost crearea unei conexiuni prin cablu optic între toate cele cinci ţări, cu posibilitatea extensiei pentru Iran şi Indonezia. Acest fapt ar fi o nouă lovitură aplicată Occidentului, deoarece ar constitui un sistem global de internet prin fibră optică, independent de cel actual din Occident. Organizaţia BRICS este conştientă că Statele Unite – în ciuda faptului că neagă cele 16 agenţii de servicii secrete pe care le deţin – urmează de fapt foarte strâns agenda coruptă, satanică a elitei „Iluminaţilor” în lume, care printre altele urmăreşte excluderea Iranului din sistemul bancar internaţional SWIFT şi din alte tranzacţii bancare. Înfiinţarea noului cablu şi a conexiunii independente ar face însă ca această măsură a statelor occidentale să fie inutilă.

 10. Ileana Andersson Says:

  http://www.cotidianul.ro/planul-secret-al-ungariei-pentru-anexarea-ardealului-210703/

 11. Sandi Says:

  Credeti ca paparuda asta actioneaza de capul ei ? Basea e strain de initiative asta ?

  http://www.dcnews.ro/2013/04/haineala-vrea-sa-blocheze-numirile-procurorilor-sefi-prin-ccr/

  Si pe cine ar vrea sa blocheze paparuda ? Pe omul lui Basea sau cel al lui Ponta ?!?

 12. stejarul Says:

  PNL sa stea de paza ! Daca nu fac asta, nu mai are sens sa stea la guvernare.

 13. R.Daniel Says:

  Mi-l imaginez pe Victoras ales cu optzeci la suta din voturi, pentru ca romanii(o stiu din proprie experienta !) sunt sensibili fata de `telectualii care vorbesc mai multe limbi straine, si mai ales br usl eza… Si mai mi-l imaginez in anul urmator, strigand din gura de sarpe a garajului cohabitant si copilot, cu mandra si ce guevareza manie proletara(in timp ce aliatii europeni si socialisti vor acuza lovitura de stat si puciul parlamentar) si indemnand la boicotarea scrutinului: Nu mergeti la vot, nu le votati referendumul etc, etc…(Mircea Badea va refuza sa se pensioneze la varsta de optzeci de ani si va merge in continuare La antene, pentru a striga in fiecare zi ‘Regele e gol!’, o data in direct si de cateva ori in reluare…)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: