VARUJAN VOSGANIAN VREA SĂ REINDUSTRIALIZEZE ROMÂNIA

Avion invizibil funny

Ministrul Varujan Vosganian a anunţat, sâmbătă, la Antena 3, în emisiunea lui Adrian Măniuţiu, că are o strategie de reindustrializare a României şi se va întâlni cu 500 de industriaşi români.

Îi urez succes, promit s-o ţesăl pe Rosinanta. 🙂

Serios, dacă se apucă de reromânizarea industrială a României, poetul să nu se aştepte să primească telegrame de felicitare de la anumite ambasade. 😛

Şi pe urmă, ce să mai rămână, după ce se duc naibii toate, ca să fie lichidate pentru terenuri? Şi pentru lichidarea oricărei idei de competitivitate a României. Pentru asta a făcut băsecuritatea împrumutul colosal la FMI, ca să nu mai avem ieşire. 👿

Oricum, cât mă ocup eu de Rosinanta, îi propun ministrului Vosganian să înceapă cu industria de apărare. Reabilitarea ei e chestiune de voinţă naţională.

Avem specialişti excelenţi – din păcate, mulţi împrăştiaţi prin alte părţi – şi baza materială. Dacă tot avem parteneriat strategic cu SUA, atunci să-l văd pe Ponta că are sânge să le propună să construim şi noi, din nou, elicoptere, avioane, armament etc. Plus rachete, că ştim. Chiar şi scutul ni l-am putea face singuri, ca să fim siguri că e bine orientat. 😉

Radu Tudor: „Mi se pare că ţara-asta e un Oltchim întreg”. Şi după una şi-alta, ne-au mai bătut şi unguroaicele. 😛

Pe bune, se poate. Îl chiar salut pe Varujan Vosganian pentru iniţiativa lui. De fapt, de-asta au fost trimişi acolo, ca să aibă curaj pentru România, nu ca să stea în genunchi în faţa unor lideri de ţări cu care putem concura. Numai să fie demnitate.

Ponta a zis ieri, după şedinţa USL, că Vosganian are toată susţinerea Guvernului.

Ar fi ştirea anului. 😀

17 răspunsuri to “VARUJAN VOSGANIAN VREA SĂ REINDUSTRIALIZEZE ROMÂNIA”

 1. R.Daniel Says:

  Razi tu, razi, Harab alb, dar eu chiar vreau helicobtere, avioane si rachete; Zeul razboiului(coreean) ne asteapta dupa coltz, chiar daca serialul difuzat pe TVR1 s-a termenat de cateva zile…

 2. Anca Says:

  …si pentru ca a-nceput sa deranjeze Vosganian, un fost jurnalist, actualmente prestator de servicii la Cotet TV, a reusit ieri sa reinventeze regulile profesiei si s-a-nghesuit intre protestatari sa-i convinga sa se mute de la usa lui Ponta la usa lui Vosganian. De unde eu am tras concluzia, preluandu-i intrebarea, „Mai facem o data istorie-n televiziune?” – DA, categoric, cu manevra de ieri va intra direct in analele jurnalismului.

 3. Ileana Andersson Says:

  Am si eu o intrebare: ce se intampla din punct de vedere politic daca la apropiatul Congres al PSD-ului Victor Ponta nu mai este ales presedinte al PSD-ului?

  Ma gandeam si eu in mintea mea proasta ca psd-istii nu se pot prevala de faptul ca ultimele mutari ale lui Ponta vor reduce foarte mult popularitatea PSD-ului la viitoarele alegeri pentru parlamentul european si ca scaderea in sondaje in lunile urmatoare va fio foarte mare.

 4. Roxana Iordache Says:

  @R. Daniel. Păi eu ce spuneam?

  @Anca. 😆 😆 😆

  Nu văzusem faza de la Râmărie, îmi luase ochii Iohannis la Antenă. 😉

 5. Roxana Iordache Says:

  @Ileana. Nu-ţi face iluzii, că l-ar schimba. Sunt la PSD băieţii de serviciu, care îşi protejează interesele transpartinice. Dar ca să-ţi răspund: noul preşedinte devine premier. Un Cabinet Athanasiu trece cu 85 la sută în Parlament. Cel puţin. 🙂

 6. Sandi Says:

  Numai ca Ghita @ Co nu au aprobare sa-l sustina pe conu’ Athanasiu !!!

 7. Ghita Bizonu' Says:

  Ce intelegi prin „reromânizarea industrială”?!
  Si reindustrilaizarea se poa face si cu caputal firme straine .. de ex Ford „industrializeaza” . Daca venea si Mercedes era tot la capitolul „industrializarea Romaniei” da ma rog s-au dus in Ungaria.

 8. VARUJAN VOSGANIAN VREA SĂ REINDUSTRIALIZEZE ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 9. Donkeypapuas Says:

  Gheorghiu/Dej a început industrializarea României cu resursele energetice. A construit adică sistemul energetic, hidrocentralele pe care FeMe-Ile cu mUE (joc de cuvinte, să nu credeţi altceva) vor să le dăm gratis unor băieţi deştepţi, pardon, naşiuni deştepte mai cu ochi albaştri şi sânge arian.
  Deci, dacă vrea într-adevăr, să treacă la construirea tuturor celor 5 reactoare de la Cernavodă. Iar firmele DE STAT româneşti să primească dreptul de a construi parcuri eoliene în zona 1 de eficienţă.
  Părerea mea.

 10. Anca Says:

  @Rox – ce frumos ai zis! =))

 11. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. Asta şi ziceam.

  @Ghita Bizonu’. Evident. Despre investiţii e vorba. După un proiect strategic.

  @Donkeypapuas. Gheorghiu Dej n-a început nimic. Doar a continuat catastrofal ceea ce ar fi trebuit să fie indistrializare. Durabilă. Ea nu era posibilă decât într-un regim democratic. Apropo, Trănsfăgărăşanul a fost început în monahie. Dar asta nu s-a mai spus, dădea rău la originea sănătoasă. :mrgreen:

  @Anca. Frumos a zis Ciutacu, cică o bucată de carton e mai carismatică decât Johannis. 😛

 12. Anca Says:

  Rox, n-am vazut azi audientele, da’ fereasca sfantu’ sa fi scos echipa Ciutacu/Udrea mai putin decat Dumitrescu/Iohannis, ca atunci aia cu cartonu’ se traduce crancen. =))

 13. Marius Mina Says:

  Charisma e o firma care produce asternuturi de pat si prosoape, nu tine de foame . Mercedesul pare hidos dar e leul junglei .

 14. Donkeypapuas Says:

  @Roxana Iordache

  Dar Ghiţă Dej se afla şi el după o perioadă în care părinţil actualilor distrugători ai României distruseseră la rândul lor România. Pe vremea aceea la ordinul URSS se produsese jaful dar tot cu voia Occidentului.

  Ghiţă Dej a plătit cu viaţa curajul de a-i înfrunta pe sovietici. Poate şi pentru faptul că fusese un muncitor ceva mai educat, nu un ‘telectual cu fumuri. Ăştia de acum se găinaţă pe ei de fiecare dată când ridică stăpânul sprânceana.

 15. Roxana Iordache Says:

  @Anca. Păi nu se pune, că e mai veche, a zis-o la venirea neamţului în PNL. 😛

  @Marius Mina. 😆

  @Donkeypapuas. Mariane, simplifici. Pune-te în locul învingătorilor. Partea proastă e că şi-au găsit cozi de topor. Degeaba a mierlit-o ulterior Dej, dacă iniţial le-a lustruit cizmele. Dumnezeu să-l ierte!

  @All. Azi am timp de scris. Am recidivat. Şi urmează.

 16. Roxana Iordache Says:

  Ar fi prea frumos să devenim furnizor pentru Afganistan. Asta chiar reanimează industria de apărare.

 17. Roxana Iordache Says:

  New post!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: