MARGARET THATCHER A PLECAT LÂNGĂ REAGAN

reagan_thatcher bucf.wordpress

O doamnă epocală a trecut la cele veşnice.

Margaret Thatcher a făcut istorie, a fost din triumviratul unei vremi pe care am crezut-o a eliberării ireversibile. Ne-a eliberat şi pe noi, din „Imperiul Răului”, cum a numit preşedintele Reagan, URSS. Iron Lady, împreună cu Ronald Reagan şi Papa Ioan Paul al II-lea au fost lideri providenţiali care au lucrat pentru libertate. Au colaborat excepţional, cordial, benefic pentru oameni.

Lady Thatcher a revitalizat Regatul Unit, restaurând valorile democraţiei parlamentare – ruinată de democraţia sindicală – şi totodată, economia britanică, devenită prima în Europa, pe vremea celor trei mandate ale ei şi ale succesorului, John Major.

A avut geniul vizionar de a-şi pregăti succesiunea atât în Partidul Conservator, care a rămas în continuare la putere, cât şi pentru vremea în care rivalii laburişti aveau să revină, inevitabil, la putere. Tony Blair a fost tot creaţia ei, un laburist (ex-)conservator.

Din păcate, de la un moment dat şi Tony Blair a participat la transformarea „visului euro-american” în coşmar mondialist. Ceea ce s-a dorit a fi Imperiul Libertăţii a devenit un nou Imperiu al Răului, mai extins şi mai dominator.

Lady Thatcher a spus că Ronald Reagan „a câştigat un război fără să tragă un glonţ”. Războiul rece a fost câştigat şi cu ajutorul ei. Şi al Papei Ioan Paul al II-lea.

Păcat, însă, că opera lor e azi ruinată de guvernanţa mondială. Ei n-au dat jos Cortina de Fier pentru ca o securistă din Germania de Est să subordoneze Europa, în colaborare cu o administraţie americană dominată de interesele Imperiului Financiar Internaţional.

Regatul Unit o va onora pe Margaret Thatcher cu funeralii de stat, cum l-a onorat şi pe Winston Churchill.

Dumnezeu s-o odihnească! Rest in peace! 😥

32 răspunsuri to “MARGARET THATCHER A PLECAT LÂNGĂ REAGAN”

 1. MARGARET THATCHER A PLECAT LÂNGĂ REAGAN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ciuhuhu Says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca pe amindoi si pe exceptionalul irlandez R. Reagen si pe exceptionala englezoaica Margaret T., ambii au avut un sfirsit tragic, demența le furat memoria! CIUDAT!

 3. Sandi Says:

  Coane, ce tot ii trage cu dementa in sus si jos ?!?
  Asta e important acum la moartea acestui mare om politic ?!?

  Maretia ei rezulta si din faptul ca UK ii organizeaza funeralii de stat cu participarea a Reginei !

 4. Sandi Says:

  Dintre cei mari a mai ramas fostul cancelar Khol . Dar si Gorbaciov !

 5. Roxana Iordache Says:

  Huhule, dacă ţi se pare ciudat, nu ţi se pare şi provocat?

  Sandi. Gorbaciov n-a avut încotro.

 6. Sandi Says:

  L-am uitat mai sus pe Bush-senior !

 7. ciuhuhu Says:

  SANDI, io-s psiholog, mama mea a fost lovita de dementa-n ultimele luni de viata, DEMENȚA NU INSEAMNA NEBUNIE, cum foarte gresit se crede, INSEAMNA DOAR PERDEREEA MOMORIEI, boala Altzheimer!

  PS. Spre deosebine de tine SUFLET DE PIATRA, sufletul meu sufera cumplit pentru sfirsitul tragic al celor doi si al mamei mele!

 8. Ileana Andersson Says:

  Nu sant o fana Thather. Pe vremea ei s-au pus bazele economiei speculative, a sprijinit dictaturile de dreapta din America Latina, mare fana a teoriilor luii Milton Fredman, luareat al premiului Nobel pentru economie care au ravasit economiile din America Latina dar ale carei idei nu a avut cuarjul sa le implemenmteze total in tara sa. L-a periat pe Ceausescu si medaliat doar ca sa-i cumpere niste gioarse de avioane. A reusit sa refaca Marea Britanie nu pe baza cresterii productiei ci pe baza speculatiilor financiare. Urmarile tipului de economie promovat de a ceasta doamna si preuat si de alte economii le vedem astazi cand toata economia mondiala a devenit un cazinou.

  Sa lasam ipocrizia si laudele desarte si sa ne rezumam doar la crestinescul „Dumnezeu s-o ierte”!

 9. ciuhuhu Says:

  Roxana, ma doare cumplit sufletul pentru moartea ingrozitoare a celor morti de boala Alzheimer, sa nu zic nimic de multele milioane de morti in dureri groaznice de diferite forme de cancer…!

 10. Roxana Iordache Says:

  Huhule, calmează-te! Demenţa senilă e o degenerescenţă, nu-i totdeauna Alzheimer.

  Şi oricum, un psiholog nu-şi tratează interlocutorii aşa cum faci tu. Ai probleme, omule!

 11. Ghita Bizonu' Says:

  That Is Not Alternative (prescurtata Tina) Thatcher era chiar Imperiului Financiar Internaţional.

  Ca urmare a performatelor ei azi Mital este Otelul britanic, Tata Motors (India) este Jaguar si Rover, BMW a incheiat prin KO meciul cu RR (inceput in 1940 cu Merlin vs Fafnir) de o facu pe regina sa zica ceva cu „not amuseed” si VW sa ia Bentley de ar fi putut sa zica „wir straffen England”! ba si Harrod’s este a lu Al-Fayed.
  Britsh mai este turnu Londrei – da nu se stie cat.

  Sa fie primit si UK fosta stapana a marii ce se credea a lumii cantand Rule Britania ei bine cam ajunge propretatea unor indieni, arabi si rusi!! A da uitam – cu ceva garnitura nemteaseca „ubber Alles”.
  Sig Heil balsoi Allah!!!

 12. Roxana Iordache Says:

  Ileana, tu-ţi dai seama ce comunici? Ce-ar fi să zic şi eu că sinceritatea ta e ipocrizie? Dacă aşa crezi tu, de ce crezi că alţii trebuie să aibă aceleaşi convingeri ca tine, fiindcă altfel îi acuzi de ipocrizie?

  Eu chiar sunt de dreapta şi chiar apreciez ce a făcut această doamnă, pentru UK şi pentru umanitate. Fără ea, Regatul Unit nici nu mai exista.

  Era aşa de greu să îţi expui opinia, fără să-i jigneşti pe cei cu altă opinie?

 13. Roxana Iordache Says:

  Bizoane, slăbuţ!

 14. Sandi Says:

  Nene @ Bizonachi

  Zii mersi ca datorita si lui Margaret Thatcher poti posta azi ceea ce vrei fara nicio teama ca o sa te inhate cineva !

  @ Ileana,
  Erai in RO pe vremea guvernarii lui Thatcher ?!

 15. ciuhuhu Says:

  Roxana ca nu am nici o problema, sint doar expresionist (expresionist e un curent in pictura, IMI PLACE) in a simtii extrem, a compatimi pe cei in suferinta groaznica, ca acei ce mor in dureri groaznice, de multe feluri de cancer!

  Cei ce nu sufera impreuna cu cei ce sufera SINT MONSTRII, NU OAMENI!

  Mda, ma voi abtine sa-mi mai exprim sentimentele de compasiune extrema, oamenii din jur au inimi de PIATRA! SINT MONSTRII, NU OAMENI !

 16. Ileana Andersson Says:

  Roxana, nu m-am referit la tine, ci la pleiada de mari comenatori de pe la TV. Ori o fac din necunoastere ori pentru ca asa trebuie sa spuna pentru a fi in stream-ul general.

  Eu asa sunt – nu ma incadrez in linia generala ci am pareri personale.

  Nu este nevoie sa te simti lezata de parerea mea caci stii si tu cat de ipocrita este lumea.

 17. Sandi Says:

  Va fi incinerata !

  *****

  Cred ca Impostorul national al nostru nu va pierde prilejul unui ranjet la funeralii !

 18. Sandi Says:

  „The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money,” she once said, according to Reuters.

 19. Ileana Andersson Says:

  Sandi, Gorbaciov nu a fost nicioadata un entuziast al reformelor neoliberale ale lui Reagan si Thatcher ci s-a simtit mult mai apropiat de social democratia scandinava. Asta a si fost la baza perestrokai. Ca apoi lucruile au evoluat in Rusia spre cel mai salbatic capitalsim este atceva. Insa modelul lui Gorbaciiov atat economic cat si al democratiei a fost cel scandinav.

 20. Sandi Says:

  @ Ileana
  Deci m-ai lamurit. Tu esti adepta socialismului scandinav si nu al thatcherismului ( conservatorismului ) britanic !
  Fiecare cu optiunile lui !

 21. Roxana Iordache Says:

  Huhule, tu chiar nu înţelegi ce comunică oamenii. Chiar nu înţelegi.

  Ileana, nu-i corect să le aplici altora prezumţia de ipocrizie atunci când n-ai date care ar putea să-ţi confirme acuzaţia. Ultimul lucru pe care l-aş putea face ar fi să reduc totul la mine. Dacă numai pe mine m-ai fi lezat, chiar n-ar fi contat, deşi era pe blogul meu.

  Fiecare are dreptul la opinie, ceea ce înseamnă că trebuie să înţelegem acest drept şi pentru ceilalţi.

  Gorbaciov a fost obligat de politica lui Reagan şi Thatcher să epuizeze ultimele resurse ale URSS pe industria militară. Mult şi mereu inferioară celei americane. E un fapt.

  În rest, perestroika nu putea fi decât sinucidere a sistemului comunist.

 22. Ileana Andersson Says:

  Sandi, cam repede tragi concluziile. Am votat la viata mea si cu dreapta si cu stanga pentru ca personal consider ca fiecare doctrina are ceva bun. Suedia nu este socialista asa cum crezi tu, ci are partide de la stanga la dreapta.

  Insa nu pot lauda pe cineva care se proclama democrat in tara sa dar care sprijina dictaturi ce umplu inchisorile din alte tari. Indiferent daca liderul laudat este de stanga sau de dreapta. Punct.

  Nu pot fi adepta unei economii de tip speculativ ci sant adepta unei economii liberale bazate pe munca creativa. Cum poti fi tu de acord ca unii sa castige bani din nimic doar batand pe tastele unui computer devalorizand astfel munca productiva si creativa a milioanelor de oameni din intreaga lume?

  Ce traim astazi s-au pus bazele in perioada aceea Thatcher – Reagan.

 23. Ileana Andersson Says:

  Roxana, te rog sa ma ierti, nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Politica celor doi in anii 80 au bagat URSS in faliment este adevarat. Si au resusit sa supravietuiasca URSS dat fiind marilor lor concerne din lumea a treia care le-au furnizat materii prime si forta de munca ieftina ieftine. Insa rezultatele sistemului economic introdus de ei se vad astazi. America si tot vestul neoliberal sunt in faliment Roxana si numai complexul militar mai mentin USA pe linia de plutire. USA a tiparit moneda fara acoperire si platit multe din marfurile cumparate din intreaga lume. Si acum sunt la mana chinezilor care au mari depozite de dolari. Ajunge ca lumea sa treaca total la alta moneda in comertul international si USA sunt in mare. mare trouble.

  USA nu prea mai are industrie productiva, orase intregi sunt pustii pentru ca totul s-a mutat in Asia. Detroitul, mare centru industrial odata, a ajuns o ruina.

  Caderea zidului Berlinului a dat capitalismului neoliberal o bula de aer prin largirea pietelor de desfacere. Dar bula de oxigen este gata si acum a venit vremea capitalismului neoliberal sa moara.

  Vin vremuri noi, un nou sistem economic este pe cale de a se implementa.

 24. Roxana Iordache Says:

  Ileana, iartă-mă tu dacă am fost prea dură. În rest, m-am referit la acea perioadă, nu la cea actuală.

  Cu privire la „un nou sistem economic”, asta au şi urmărit cei care au falimentat sistemul financiar-bancar. Să instaureze un totalitarism internaţional condus de un grup de spoliatori satanici.

 25. Sandi Says:

  Ileana Andersson spune:
  Insa rezultatele sistemului economic introdus de ei se vad astazi. America si tot vestul neoliberal sunt in faliment Roxana si numai complexul militar mai mentin USA pe linia de plutire. USA a tiparit moneda fara acoperire
  ***
  Da ? Ai auzit recent de goana nebuna dupa hartii de 100 de dolari ! Goana din toate directiile ?
  Daca n-ai auzit , iti pot indica sursa ca sa vezi motivele !

  Si doi, imi poti indica numele vreunii lider scandinav care la vremea respectiva a condamnat viguros , in public, comunismul, regimurile comuniste asa cum au facut Reagan, Thatcher, Khol si chiar „socialistul” Mitterand ?!?

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Sandi

  numa aseara al doilea amic imi zicea :nu vorbesc ca sunt prea batran ca sa sap la canal! Insa acelasi in urma cu 30 de ani urla in telefon ca le baga le face alaora care asculta si tot neamu lor il trece prin cerseaf si #### (ma rog sa mai prmita azi cestia cu ceassafu ar fi exagerata)

  Roxana si Sandi

  Apoi nu stiu ce facu ea atat de mare samd . Ca a secondat pe Reagan da. Da’ cam ca soricelu’ catre elefant :tropaim tropaim ..Si nu tin minte ca UK sa fi furnizat ceva rezistentei afgane (ca nici nu prea avea ce!!)
  Asta este adevarul.

  Plus ca ea a fost oama de fier a Imperiului Financiar Internaţional. Si in timpul ei s-a constata decesu industriei britone. A cum sa va zic eu eram „fan” Jaguar, Daimller (stiti voi ce era un 12 Van Den Plass? UAua!!) .. RR si Bentley. A lu MG si Triumph. Chiar si fordurile british erau very british si o Cortina era cu 2 clase peste Taunus. Al lu Norton .. Ba imi placea mai mult Philps decat Grunding sau Blaupunckt.

  Nu ma luati cu sindicatele.. Chiar daca cateodat au sarit peste cal TOTUSI per total nu erau mai tari decat cele nemtesti. Insa nemtii au progresat si au ajuns sa domine. Asta ptre ca si-au vazut de productie pe cand englezii bogati s-au apucat de specula sa zicem „galitiana” .Anglia care era furnizoare smecherilor de la Deauville, Cannes, Geneva a devenit piata lu Peugeot (?!?) ba chiar Renault si Toyota!!!!(cand vaz un film engelz actual ma apuca jalea )[si cum se face ca acelasi sindicatate de puturosi infeicenti sub conducere britona fac treaba cu patroni germani?!)

  Si devine Not so great Britain …http://inliniedreapta.net/lavedere/patrula-musulmana-in-not-so-great-britain/

  A da. Anglia este a 3a economie europeana .DUPA Franta!! Grand mersoa . Ba cativa ani in urma era si dupa Italia !!
  Si tocmai am verificat : British Airways nu mai opereaza nici un avion britanic. Da are 13 Embraer . Emnbraer sunt braziliene! O tempora .. Viscount, Trident, BAC 1-11 …. BAe 146

  In rest da, era o doamna eleganta de moda veche foarte stilata.

 27. Ileana Andersson Says:

  Sandi, nu-mi fac parerile despre viabilitatea unui sistem economic dupa ce valuta umbla lumea azi sau maine. Pentru ca intru in gandirea speculativa cu care vad ca s-a molipsit lumea. Azi cei ce umbla sa cumpere dolari se pot lepada de ei a doua zi si face ca moneda sa scada. Ceee ce conteaza este soliditatea unei economii. Ai productie de marfuri si servicii pe care poti sa le vinzi, castigi, daca nu, nu.

  Banul este doar un mijloc de schimb care are valoare fix egal cu zero cand productia de marfuri si servicii lipsesc. In lume astazi sunt doar cativa actori care produc efectiv iar altii speculeaza munca altora. Este exact ceea ce Eminescu, conservator ce era critica. Madam Thatcher a deviat de la doctrina conservatoare si a imbracat haina neoliberala, asta nu vad multi. Un conservator adevarat nu poate fi decat un aparator al valorilor traditionale care se bazeaza pe: munca, cinste, valori morale si crestine, este prudent in ce priveste adoptarea modelelor noi, nu bate din pinteni sa ia pe nemestecate teoria unuia care fie si intamplator a luat premiul Nobel pentru economie.

  Poate nu ar fi rau sa-i intrebi si pe cei din America Latina ce parere au despre Thatcher.

  Vezi, nu putem sa ne plangem ca altii ii sprijina pe dictatorii nostri, vezi sprijinul obtinut de Basescu de la americani si germani, si pe partea cealalta sa aplaudam alti lideri care si ei la randul lor au sprijinit dictaturi pe aiurea.

  Asta pentru ca nu poti aplauda la altii ceea ce critici cand ti se face si tie acelasi lucru.

 28. Ileana Andersson Says:

  Da, am uitat sa iti raspund la intrebarea ta.

  Olof Palme, a criticat atat porcii de dreapta cat si pe cei de stanga.

 29. Cum se plâng eroii…. (2) | tudorvisanmiu Says:

  […] articol mai lung, dar cu o atitudine similară scrie Roxana Iordache articolul “Margaret Thatcher a plecat lângă Reagan” – pe care vă invit să-l citiţi, cu precauţie la referirile la politica actuală, şi cu o […]

 30. Sandi Says:

  BBC : She will not have a state funeral but will be accorded the same status as Princess Diana and the Queen Mother.

 31. Sandi Says:

  Ileana Andersson spune:
  luni 8 aprilie 2013 la 6:59:53 pm
  Da, am uitat sa iti raspund la intrebarea ta.

  Olof Palme, a criticat atat porcii de dreapta cat si pe cei de stanga.
  ****

  Poate o spunea contra porcilor din Suedia ! Pentru ca eu nu am cunostiinta sa fi zis ceva tare contra sovieticilor sau a lui Ceausescu !

 32. Ileana Andersson Says:

  Sandi, Suedia a fost tara neutra in timpul razboiului rece si a avut intotdeauna o pozitie critica fata de dictaturi fie de dreapta fie de stanga, chiar daca el a fost liderul partidului social democrat. A criticat si interventiile americane cu lovituri de stat din America Latina dar si razboiul din Vienam, si invazia sovieticilor din Afganistan si regimul rasist de la Pretoria si politica israelienilor din teritoriile ocupate. Liderii comunisti nu s-au plimbat mai mult prin Suedia decat s-au plimbat prin USA sau Marea Britanie. Si iti repet sunt foarte multi analisti istorici care spun ca tarile mici cu adevarat democratice, si cand spun asta nu ma refer numai la democratia interna, ci si in relatiile internationale, au avut mai multa influenta asupra liderilor reformisti sovietici decat marile puteri.

  E bine sa evitam sa cadem in capcana ideii ca notiunea de democratie este monopolul partidelor de dreapta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: