DANIEL MORAR ŞI-A LANSAT CANDIDATURA PREZIDENŢIALĂ

Daniel Morar stiri.rol.ro

Foto: stiri.rol.ro

Daniel Morar a anunţat că se retrage de la Parchet, cerând CSM să-i revoce detaşarea. Sublimă motivarea deciziei, i s-ar putea face statuie: „Nu am nici o îndoială cu privire la procedura de detaşare a mea în fruntea Ministerului Public. Însă în momentul în care preşedintele şi premierul iţi spun că e o mare problemă de constituţionalitate sau că eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci.” Sublinierea mea.

OK, hero! Sistemul ţine cu dinţii de propria-i supravieţuire, pentru că miza n-a fost vreodată Băsescu, Băsescu în sine, ci ceea ce-am numit „băsecuritatea”, adică, aparatul poliţienesc, poliţia politică de tip mafiot diseminată în toate structurile statului. MRU- frecţie. Ponta – frecţie. Jucării pentru copii, cu care te joci şi pe urmă le dai la puii de ţigani, să se bucure şi ei, că adică de ce din lumea interlopă să aibă parte doar gulerele albe, iar executanţii să fie mereu paria? Nu?!

Macovei catindată la preşedinţie era o glumă proastă. Videanu – o distracţie pentru Crin. Dar mai mare plăcere îi va face confruntarea cu Daniel Morar, deoarece, deşi cel puţin la fel de viclean decât Băsescu, nu e cu mult mai puţin precar. Intelectual. Şi moral. Şi profesional. Ca dovadă şi zicerea că prin DNA: „Am vrut să arătam că orice persoană ajunge la închisoare şi trebuie să plătească dacă e coruptă”.

Sublinierea îmi aparţine, pentru că a dovedit-o. Partea-doua era neesenţială pentru stabiliment, în sensul că bălăcărirea contează. Iar de plătit, să plătească cei care „trebuie să dea un exemplu”. De exemplu, Adrian Năstase, ca să-l poată face Băsescu slugă preaplecată pe Ponta. Şi de exemplu, pe Remeş şi Mureşan, ca să-şi bage minţile-n cap nişte ţărănişti care încă ar avea un cuvânt de spus pe scena politică, fie şi din PNL.

Bun, deci problema lui Morar e că mai avea să-şi încununeze demonstraţia cu însuşi Băsescu, poate la pachet cu Ponta şi în acest fel să îndeplinească – o dată şi bine – şi partea a doua, cea cu plătitul: o posibilă explicaţie a faptului că i s-a luat jucăria, după ce a devenit obiect de troc între preşedintele ilegitim al ţării şi premierul coabitac.

Deci, sistemul l-a rejectat, în momentul în care a început să constituie un pericol virtual la adresa intereselor sale. Dar sistemul nu exclude niciodată executanţii, decât în cazuri extreme sau extremiste, ci îi reciclează. E important pentru sistem ca succesorul lui Băsescu să fie un procuror, un staroste al lor, pe cât de potenţial şantajist, pe atât de controlabil din chiar această cauză: a complicităţii.

Lacrimi şi crocodil şi amuzament cât cuprinde. Oricum, să recunoaştem, Ponta e bebeluş faţă de Morar. N-a înţeles nimic din demisia pe care a salutat-o, în loc să priceapă că e un precedent. 🙂

Oricum, trăim într-o ţară pe cât de frumoasă, pe atât de fabuloasă. Palpitantă. În ce alt stat două personaje ca Mona Pivniceru şi Daniel Morar ar mai fi ajuns colegi la Curtea Constituţională? 🙂

Reclame

48 răspunsuri to “DANIEL MORAR ŞI-A LANSAT CANDIDATURA PREZIDENŢIALĂ”

 1. DANIEL MORAR ŞI-A LANSAT CANDIDATURA PREZIDENŢIALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ada1957 Says:

  La CCR ajung se parea toti , ca la cimitirul elefantilor.
  E pana la urma vina Monei Pivniceru , ca a intrat in joc.
  Cu 2doctorate si toba de carte , mai bine cu un destept la paguba , dacat cu un prost lacastid.
  A umplut-o si pe ea de rahat Ponta…
  Noroc ca in viata totul se plateste aici pe pamant.
  Greu va fii la CCR fara Motoc, Cojocaru zi restul zoo.

 3. Roxana Iordache Says:

  Ada, nu-i un noroc, e o binefacere să plăteşti aici, pe pământ.

 4. ada1957 Says:

  Sigur ca nu-i noroc… dar sa furi imens de mult , sa inseli ameni , sa fii un jeg uman ….sa te joci cu destine de oameni..
  Justitia divina ramane singura alternativs…restul la Machitor

 5. ciuhuhu Says:

  Imi e enorm de rusine sa recunosc ca mama si tata lui D. Morar au fost veri buni, primari.

 6. ciuhuhu Says:

  Precizare: mama mea, si tata lui Morar au fost veri primarii.

 7. mariusnyc Says:

  2014 Ponta , e batute in cuie de cosciug

 8. mariusnyc Says:

  Adrian Toni Neacsu shared Radu Nicolae’s status.:

  Haideti sa incercam o mica analiza politica (ca de aia sunt politolog 🙂 ) a situatiei dupa propunerile lui Ponta la parchete si repunerea in functie a cupului Danilet – Ghica de catre CCR.
  1. Miza 1 – controlul total pe termen lung al procuraturii. Acccomplished.
  Toti oamenii propusi de Ponta sunt procurori tineri in jur de 40 ani dar cu state vechi in sistem si servicii (cum s-ar zice: crescuti de mici). Ei nu sunt oamenii lui Basescu, asa cum Basescu e doar unul dintre instrumente. Ponta e celalalt instrument. Desi un om tanar, Ponta este si el bine crescut de sistem 🙂 – vezi vremurile lui Lele si Panait. Pentru eschiva si poate alte motive putin neclare la acest moment chiar si pentru domnia sa, Daniel Morar a primit o alta insarcinare, foarte importanta de altfel. Vezi declaratiile „Daniel Morar despre numirea la CCR: Nu stiu daca este ceea ce imi doream”
  2. Miza 2 – controlul total pe termen lung al justitiei/judecatorilor. Acccomplished.
  Dupa alegerea lui Haineala si mai tarziu a lui Bordea, CSM a devenit previzibil insa nu total subordonat (judecatorii au facut o supriza neplacuta si i-au revocat pe pionii Danilet si Ghica). Cum ramanerea celor 2 nu putea fi rezolvata elegant direct in CSM, s-a apelat la CCR – care a dovedit ca raspunde perfect la comenzi. Astfel, CSM este perfect aliniat cu procuratura (si ANI e in acceasi tabara, daca mai conteaza cumva). De aici se poate incepe munca de rutina cu sefii de instante (unii dintre ei, precum doamna Stanciu, in sincronicitate perfecta). Nu e nevoie sa se umble chiar la toti judecatorii (pentru ca ne-am transforma in dictatura), doar la cei care conteaza. Astfel, vom vedea in continuare urme marginale de idependenta in justitie, pentru condimentare.
  Recapitulare: la acest moment sistemul de justitie, CCR si ANI sunt controlate de acelasi grup.
  3. Miza 3 – disciplinarea spectrului politic. Inca mai e de lucru. Diversitatea politica a permis ca in Romania sa existe mai multi centri de putere, de unde senzatia de dezordine si hotie. Fiecare a furat descentralizat, dupa cum l-a taiat capul. Pana acum Romania nu a putut fi controlata cu totul de un singur grup (care sa asigure si coerenta coruptiei). Grupul care controleaza acum justitia, CCR si ANI a inceput de 8 ani si va reusi deplin in curand sa restrictioneze pentru siesi accesul la coruptie si sa permanentizeze la guvernare. Cu binecuvantarea americana s europeana. Ii previzionez lui Voiculescu, de pilda, o supriza neplacuta dar putin mai tarziu. Cu alte cuvinte, cine nu e de-al nostru, nu va putea fura (va fi ridicat imediat). Astfel, desi tendinta e evidenta de cativa ani, politicieni vor deveni din ce in ce mai slabi, fara putere, dependenti, controlabili. Ei nu vor mai putea avea acces la resurse de capul lor, deci nici putere. In aceasta logica, viitorul presedinte al Romaniei nu va fi Crin Antonescu. El face parte din alt grup si am impresia ca nici nu intelege exact ce se intampla.
  4. Miza 4 – controlul economic. Se lucreaza in paralel cu disciplinarea politica. Exista inca multi care fac afaceri prospere si au influenta politica (si pretentii de exercitare a puterii) dar nu fac parte din grup. Cum s-ar zice, putina curatenie in top 300. Brusc, Becali s-a cumintit, Copos vinde, Patriciu a emigrat, Voiculescu nici nu stie :)))
  In final, Romania va intra in randul democratiilor consolidate 🙂

 9. mitruta Says:

  Statele Unite ale Americii vor saluta în cursul zilei de astăzi colaborarea dintre președintele Traian Băsescu și Victor Ponta în contextul ultimelor evenimente din Justiție, au declarat pentru DeCe News surse diplomatice.

  Se așteaptă ca prin intermediul ambasadorului american la București sau printr-un comunicat al Departamentului de Stat să fie transmise autorităților române și opiniei publice satisfacția privind coabitarea președinte-premier în chestiunea justiției.

  Sursa: http://www.dcnews.ro/2013/04/washingtonul-va-saluta-coabitarea-dintre-basescu-si-ponta-pe-tema-justitiei/

 10. ciuhuhu Says:

  Sper ca la Congresul PSD din luna asta, CARIERA LUI PONTA SA FIE BATUTA-N CUIE DE COSCIUG!

 11. Anca Says:

  Nu stiu Morar, dar Ponta sigur candideaza.
  Crin va candida DOAR din partea PNL.
  Crin trebuie impiedicat sa ajunga la Cotroceni dintr-un motiv mare si greu: spaima DESECRETIZARII DOSARULUI HAYSSAM.

 12. ciuhuhu Says:

  Hmmm, analiza lui Mariusnyc e foarte interesanta, plina de adevaruri, adaug la aceasta si profetia unui mare duhovnic, calugar-preot-sfint Arsenie ca o Hidra SATANICA extrem de otravitoare moral lupta pentru CONDUCEREA SI CONTROLUL LUMII, aproape a obtinut ce vrea!

  Lupta FINALA SE VA DA IN CURIND intre fii Hidrei Satanice si fii lui Dumnezeu, oamenii cinstiti iubitori de adevar, VICTORIOSI VOR FI CEI DIN URMA!

 13. plano Says:

  Plecarea lui Daniel Morar din Ministerul Public este prima victorie de rasunet pe care premierul procuror, Ponta, a repurtat-o în lupta cu cu sistemul judiciar băsescizat.
  Bataliile nu se ciștiga cu sloganuri moralizatoare ci prin asumari de real politik.
  Cine ii face PR lui Daniel Morar este un biet naiv. : mrgreen:

 14. mariusnyc Says:

  Hayssam e doar o poveste din biblioteca cu schelete;-))

 15. mariusnyc Says:

  Asa Plano, baga mare tata, vezi ca ti-ai uitat steagul si sapca , e cod portocaliu, mincate-ar Tonta 😉

 16. Anca Says:

  @Marius – Absolut corect – dar e povestea care uneste cel mai bine PSD-ul cu Basescu. 😀

 17. ciuhuhu Says:

  PS. Ma refeream mai sus a SFINTUL parinte, preot Arsenie Boca!

 18. plano Says:

  @marius
  Ponta a obținut în cateva zile ce n-a reusit pivnișereasca lu’ Crin in zece luni.
  Crezi ca este atat putin indepartarea spalatorului de dosare penale din portofoliul lui Base?
  Stai cuminte ca asumarea lui Ponta ii va folosi si lui Crin!

 19. ada1957 Says:

  Va rog sa fiti amabili , careva dintre Dvs , sa ma lumineze si pe mine.
  Ce anume il califica pe Dl. Morar sa vrea sa fie presedinte. Sa poata mai bine santaja oamenii puscariabili , siguri pe politicieni.
  Ce anume calitata in afara de aroganta dusa la extrem si tupeu maxim il caracterizeaza??
  Mapa profesionala e cam ofilita… De fapt de ce ma mir … darca un Oier vrea presedinte …de ce nu ar vrea prietenul Marinarului ??

 20. Sandi Says:

  Sluga lui Basea din fruntea CSM si l-a numit consilier pe slugoiul lui Basea care a fost fortat sa plece din fruntea P.G. unde era ilegal !

  http://www.pesurse.ro/#!/2013/04/05/csm-accept-demisia-lui-daniel-morar-de-la-parchetu/#news

 21. stejarul Says:

  @plano

  „Stai cuminte ca asumarea lui Ponta ii va folosi si lui Crin!”

  Ce spui tu e jignitor! Ca si cum ai spune ca din banii castigati din prostitutie de „doamna Xulescu” traieste fericit sotul, „domnul Xulescu”!

 22. Roxana Iordache Says:

  @plano. Bravo, bravo! Voi, peluzele ca tine şi dacă ar veni Băsescu însuşi preşedinte al PSD, aţi lipi călcăiele şi aţi executa. 😀

  @ciuhuhu. N-are de ce să-ţi fie ruşine! Numai comuniştii judecă după „dosar”. Oricum, înţeleg că neamul vostru nu e tăiat împrejur. 🙂

  @mariusnyc. A cui e analiza cu pricina? Nu de alta, dar are ochiuri deşirate. Se văd sursele. 😉

  @Anca. Wrong!

  @plano. Aşa e, grupa mare cu grupa mică, diseară vă dă grişuleţu’. 😛

 23. Roxana Iordache Says:

  Stejare, trăinicia FSN constă în solidaritatea indestructibilă a capetelor furajate. Dar multe. :mrgreen:

  Iar comentatorul cu pricina chiar poate destul de mult, însă reflexele condiţionate nu-l lasă. Aşa sunt formaţi, adică, setaţi. N-ai cum să porţi o dezbatere cu ei, când intervin chestiuni delicate sau de-a binelea esenţiale, îşi suspendă capacitatea de judecată şi bagă lozincile. Partea proastă pentru ei e că în felul ăsta la un moment dat se atrofiază ireversibil.

 24. olimpiu65 Says:

  http://www.pesurse.ro/2013/04/05/psd-bate-n-retragere-pe-interceptrile-lui-brsan–s/
  sistemul basecurist nu se dezminte, iata ca si raspopitul -socru pune umarul la musamalizari
  Morar presedinte exact cum era acum ceva vreme inamovibil si ne pregateam sa-i scoata dosarele psihopatului.!!!!

 25. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. Clişee de presă retardată. Cum SĂ ACCEPŢI un act unilateral? Iei act. Şi punct.

 26. stejarul Says:

  Nici sa nu viseze ponta ca este vreo victorie in debarcare matrozului prin siretlicuri s(ecu)ri-ste.

  In primul rand, la siretlicuri basescu da lectii tuturor iar ponta isi frange gatul pe traseu si in al doilea rand e absolut infect sa refuzi un mod democratic de demitere al lui basescu prin suspendarea din vara trecuta (vezi varianta Ghise) si sa alegi solutia unui „pumnal in spate”.
  ponta a tradat PNL-PC. E „un scuipat” intre ochi, iar daca il tradeaza si pe basescu devine o „voma”!

 27. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Am impresia că n-ai înţeles ce-am scris. Ştiu că nu-i uşor, trebuie să ai atenţie distributivă. 🙂

 28. Roxana Iordache Says:

  @Stejarul. Adică, de ce Ponta să fie „un scuipat” când îl trădează pe Crin şi să devină „o vomă” „dacă îl trădează şi pe Băsescu”? 🙄 😆 Eu ţi-am spus şi ţi-am repetat că eşti băsist. Dar simpatic. Poate singurul. 🙂

 29. Sandi Says:

  Dintr-un editorial al lui Eugen Mihaescu :

  (…)După ce s-a descotorosit de Ceauşescu, Iliescu a perpetuat procedeul folosit de tiran pentru a-şi asigura dominaţia: a ales şi a promovat oameni pătaţi, ca să îi poată şantaja. Este cu atât mai dramatic să vezi că Ponta, care ar fi trebuit să reprezinte tânărul politician “post-revoluţionar” al acestei nefericite ţări, este în acelaşi timp produsul şi victima acestui sistem. Păcatele sale din tinereţe îl fac perfect pentru ca Băsescu să-l tragă de sforile dosarelor sale — MULT MAI GRAVE decât cele vehiculate prin presă, legate de plagiat —, dar, totodată, nu ezită, la rândul său, să numească în posturi-cheie indivizi pe care îi poate şantaja aşa cum este, de exemplu, domnul Zgonea, care conduce Camera Deputaţilor şi este a treia persoană în stat. Nu pot să cred că Ponta nu este la curent cu şmecheriile contabile făcute, la Bruxelles, de domnul deputat pe vremea când era euro-observatory (…)

  http://www.cotidianul.ro/papusarii-210533/

 30. stejarul Says:

  Roxana,
  oamenii astia nu isi dau seama ce spun!
  ponta se lauda daunazi ca el poate da justitia pe mana lui basescu pentru ca el nu are alegeri cum are Antonescu in 2014!!!!

  Trec peste meschinaria politicianului care numai inainte de alegeri este onest… si ma intreb, pai nu spunea ponta ca il sustine pe Crin la alegerile din 2014? Pai cum il sustine daca el „nu are alegeri”?
  Are de gand sa ii prelungeasca mandatul lui basescu????

 31. Roxana Iordache Says:

  @mitruta. Rand Paul cere audit la FED. 😆

 32. Roxana Iordache Says:

  @Stejare. Ponta e un carierist feroce şi un prost pe măsură. 🙂

  Băsescu, ieri: „I-AM CERUT primului-ministru”. Nu mai spusese asta de când cu Boc şi MRU.

 33. olimpiu65 Says:

  nu te bosumfla acum, cine te citeste stie ca ai avut mereu asteptari de la micutzul procuror basist!!

 34. Sandi Says:

  Apropos de titlul postarii,

  Miss Piggy – elogiu slugoiul !

  http://www.dcnews.ro/2013/04/pippidi-elogiu-lui-morar-ar-fi-bun-de-presedinte-al-romaniei/

 35. Sandi Says:

  Asta-i tare !

  Suflete de sluga

  http://basarica.wordpress.com/

 36. stejarul Says:

  Roxana,

  „Adică, de ce Ponta să fie “un scuipat” când îl trădează pe Crin şi să devină “o vomă” “dacă îl trădează şi pe Băsescu”? ”

  Nu! ponta e “un scuipat” la prima tradare si „o voma” la a doua.
  Am scos din „ecuatie” persoanele tradate.

  De ce crezi tu ca multa lume nu ii inghite pe cei de la UNPR? Doar l-au tradat pe basescu! Pentru ca sunt „curve”. Si cand te gandesti ca UNPRul a fost pentru romani „salvarea” intr-un moment critic.

  Lui ponta nu ii putem da nici macar circumstantele atenuante care le dam UNPR.

 37. stejarul Says:

  ” “I-AM CERUT primului-ministru”. Nu mai spusese asta de când cu Boc şi MRU ”

  LOL Deci vazelina-i baza!

  Sa-l calce, sa-l frece.. bine-i face!
  Astept sa aud „I-AM PRETINS primului ministru”.

 38. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. Ceea ce nu face decât să confirme jocul aparatului. Şi pentru asta, era nevoie de o delimitare de Băsescu. 😆

  Altfel, Băsescu nici nu i-ar fi cerut, aseară, să demisioneze, dar a făcut-o tocmai ca să impresioneze sufletele sensibile de genul Alinei Mungiu. 😛 Aiurea, ea ştie ce face, e parte din sistem. Bizonii lor aşteaptă să se încoloneze, erau disperaţi că n-au catindat şi aşteptau cu cioculeţele-n sus râma. 😆

  Oricum, Morar spumează sincer, fiindcă e destul de nasol să vezi că poziţia ta o ia unul pe care ai spumat public ca să-l discreditezi pentru Băsescu. 😆

  .

 39. stejarul Says:

  „Ponta e un carierist feroce ”
  Roxana,
  e doar foarte lacom. Omul asta e atat de avid de bani incat nu m-as mira sa aflam ca de fapt nu paraseste Palatul Victoria sa doarma acasa de teama sa nu gaseasca fotelul ocupat cand se intoarce la lucru a doua zi dimineata.
  Nu erau , el cu ghita, pasari de noapte mai ieri in Palatul Victoria?

 40. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Ai dreptate, partea proastă e că are ejaculare precoce. Încă de când sună la uşă. 😳 😆

 41. Roxana Iordache Says:

  @stejarul. Păi şi eu ce-am zis? Sau tu vrei să mă contrazici continuu? Numai faptul că eşti băsist nu l-ai contrazis. 😆

 42. plano Says:

  @Roxana
  Postul tău este mai bun pentru PR-ul lui Morar decît articolul Alinei Mungiu!
  In locul tau m-aș oftica! :mrgreen:
  Să emiți aceleași sugestii pentru Morar ca si Mungiu? Uauuu!

 43. Roxana Iordache Says:

  @plano. Totuşi, te-am subestimat. Atâta poţi.

 44. Roxana Iordache Says:

  @plano. De altfel, postul meu e bun şi pentru tine. Şi pentru toţi cei care nu postesc. 😀

 45. stejarul Says:

  „Numai faptul că eşti băsist nu l-ai contrazis”

  N-am contrazis pentru ca nu doare. Doar adevarul doare. 🙂

 46. plano Says:

  @Roxana
  Sunt vegetarian nu numai în postul Pastelui! 🙄

 47. Roxana Iordache Says:

  @stejarul. Adevărul te face liber. Numai Dumnezeu e Adevăr.

  @plano. Postul nu-i regim alimentar.

 48. stejarul Says:

  Roxana, cred ca nu m-ai inteles.
  Sa ma fac inteles, schimb cuvantul „basist” cu „prost”.

  Daca m-as fi considerat ca sunt un prost, cand cineva ma face prost, ma doare, pentru ca spune adevarul.(pune degetul pe rana)

  Daca eu nu ma consider prost si cineva ma face prima data prost. Il contrazic. Daca zice a doua oara, nu ma doare sa aud asta ca stiu ca nu e adevarat si nu-l mai contrazic. Daca nu doare, why bother….
  🙂

  Eu am chestii serioase de zis. De dinainte ca ponta sa ajunga premier va tot spuneam ca pontacu face parte din gurpul care l-a adus la putere pe basescu si il/ii vedeam mai periculos(i) decat basescu. Spuneam ca de basescu scapam doar dupa ce scapam de ponta. Incet, incet se adevereste ce am spus.
  Eu asta am de spus. Nu mai pierd timpul cu basismul mai ales ca regimul basescu incepe sa fie mic copil pe langa regimul ponta/grupul de la Cluj.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: