CRIN ÎI CERE LUI PONTA SĂ RETRAGĂ SCRISOAREA CU PROPUNERILE CĂTRE CSM, NEGOCIATE CU BĂSESCU. PNL ÎŞI ASUMĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI

„USL înseamnă un angajament major între noi şi o mare parte din cetăţeni”, a precizat preşedintele Antonescu la conferinţa de presă extraordinară, organizată după ce Ponta a trimis propunerile de şefi ai Parchetelor, la CSM.

Crin Antonescu se delimitează categoric şi totodată precizează că păstrează USL, pentru că aşa a fost voinţa alegătorilor. Corect!

Nu putem fi parte a unui troc politic în care procurorii se împart, pt că nu e spiritul Constituţiei acesta, pt că nu sunt standardele europene acestea şi mai ales, pentru că nu acesta a fost angajamentul nostru în faţa alegătorilor„.

Compromisul lui Ponta cu Băsescu n-are nimic de-a face cu România.

Ceea ce se sugera a fi presiunea europeană nu concordă – Comisia Europeană preferă altă procedură decât cea practicată de Ponta cu Băsescu.

Sunt şi acum hotărât să-l susţin pe premierul Ponta, pentru îndeplinirea angajamentelor electorale – pentru asta şi nu pentru altceva.

Fără îndoială că am nevoie de sprijinul PSD şi al premierului Ponta, în calitate de candidat la preşedinţie. Dar preşedintele României e decis de cetăţenii ţării. Pentru a merge pe o anumită cale. Nu suntem dispuşi la compromisuri. Nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva care îmi cere lucruri inacceptabile pentru majoritatea cetăţenilor României. Care vor FĂRĂ BĂSESCU.

PNL îşi asumă ministerul Justiţiei, pentru desemnarea procurorilor în acord cu cerinţele corpului magistraţilor, agreate de Comisia Europeană.

NU ne cere nimeni compromisuri cu Băsescu şi dacă ni le cere, NU trebuie să le acceptăm.

Notă: Cu alte cuvinte, Crin Antonescu îi cere lui Victor Ponta să retragă scrisoarea cu propunerile către CSM, negociate cu Băsescu.

UPDATE. Comisia Europeană îi dă dreptate preşedintelui Antonescu, zice că „trebuie urmate procedurile”. Ponta i-a derutat, au înţeles că i-a înşelat. Aşa se întâmplă când faci lucru manual. 🙂

85 răspunsuri to “CRIN ÎI CERE LUI PONTA SĂ RETRAGĂ SCRISOAREA CU PROPUNERILE CĂTRE CSM, NEGOCIATE CU BĂSESCU. PNL ÎŞI ASUMĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI”

 1. Anca Says:

  My Brother! 🙂

 2. olimpiu65 Says:

  vorbe! raul a fost facut. eu merg alaturi de liberalii care cer ruperea aliantei cu PSD, vb aia: boala lunga moarte sigura! nu mai exista minima incredere, ce dreak sa mai astepti si de la cine??? Base, Maior, Raitaru, Sarbu, Ioan Rus pe care vor sa-l promoveze la ,,regiune”??????
  Hypnos ti-o va trage plagiatorul mai tare decat o fura el de la psihopat…daca nu te trezesti la timp!!!!

 3. Donkeypapuas Says:

  Nu numai că n-am scăpat de JAVRA ordinară (Băsescu), dar ne-am ales şi cu o JIGODIE penală (Ponta).

  Am o veste proastă pentru ăştia de uită cine i-a votat: peste un an or să fie alegeri europene. Şi o s-o luaţi la bot bine de tot. Cu toţii.

 4. Ileana Andersson Says:

  Pun pariu ca basescu o sa aprobe numirea lui Kovesi indiferent de ce aviz da CSM-ul, si o sa-l respinga pe Nitu. Si ne vom trezi cu kovesi la DNA si cu Morar ca procuror general pana la calendele grecesti. Exact pohta din totdeauna a lui Basescu. Pana nu scapam de Basescu si nu se face ordine in serviciile secrete, care actioneaa ca un stat in stat, Romania nu va gasi linistea.

  Prevad o intalnire cu scantei diseara la USL, Rosca Stanescu a pus serios in discutie functionarea USL-ului. Si are dreptate.

 5. Roxana Iordache Says:

  Radu Tudor – mulţumesc pt comentariul ulterior de la Antena 3. Just perfect! Nu aveai toate datele, anume că Ponta NU l-a anunţat pe Crin.

 6. Roxana Iordache Says:

  Zgonea e imbecil cu spume. Serios dacă Borfeta n-are un sfert de neuron în plus. 🙂

 7. violet Says:

  Ileana Andersson:

  Prima ta frază conţine şi întrebări pe care mi le pun eu.

  USL trebuie să continue!

 8. Roxana Iordache Says:

  @Anca. OK, sis! 😛

  @olimpiu65. De la tine am pretenţii că îţi foloseşti circuitele. De altfel, zilele următoare am să-ţi fac o propunere. Indecentă pentru Gitenstein. 😉 Nu mă întreba, că nu-ţi spun acum. 🙂

  @Donkeypapuas. Mai ai puţintică răbdare. 🙂

  @Ileana Andersson. SRS are dreptul şi dreptatea să plusese.

  @All. Zgonea e atât de cretin încât tot repetă că decizia lui Ponta e corectă şi „parte a pactului de coabitare”.

  Să vedem ce-o să declare când îşi retrage Cârlanul scrisoarea către CSM. 😀

 9. Roxana Iordache Says:

  @violet. Corect!

 10. Radu Humor Says:

  Ce rămâne până la urmă din toată această bulibăşeală este faptul că România are din nou un mare om de stat .
  Întâmplător , sau nu, tot un Antonescu !
  Deşi pare altfel, cei care au pierdut din acest aranjament sunt Ponta şi Băsescu !
  Dar cel mai mult Băsescu !

 11. ada1957 Says:

  Sunt de acord cu faptul ca betivu v-a accepta pe Kovesi si respinge pe Nitu.
  Deci suntem inapoi la schimbul visat Morar – Kovesi.
  Traiasca pretenie dintre Basescu si sluga sa Ponta.
  Roxana de acord Borfeta are chiar 1 neuron in plus fata de Zgonea.

 12. Roxana Iordache Says:

  Eram sigură că presa nu sesizează esenţialul din declaraţia lui Crin. Noroc cu titlul meu. 😆

 13. Roxana Iordache Says:

  Ada, ţi-am răspuns mai sus.

 14. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Cam da. 😉 Atâta doar, a râs că dacă i se mai spune dictator, asta îl distruge. 😆

 15. Radu Humor Says:

  Să nu uităm că Ponta se teme animalic de Morar şi mai ales că face tot posibilul spre a-l salva pe Adrian Năstase din ghearele lui Băsescu.
  Ceea ce este un lucru moral în ceea ce-i priveşte pe cei doi, Năstase şi Ponta 🙄

 16. Roxana Iordache Says:

  @plano. Am o întrebare pt tine ca jurist, dacă Ponta e atât de şantajabil încât nu-şi retrage adresa către CSM, mandatul bate interimatul? 😉

 17. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Te înşeli! Primul căruia Ponta i-a băgat stiletul a fost Adrian Năstase. Din păcate, pe 8 aprilie o să-l trimită înapoi. Doar dacă magistraţii care au vrut să se recuze nu fac grevă. 😐

 18. Roxana Iordache Says:

  Ceea ce se întâmplă îmi evocă o parabolă evanghelică. Vine un iudeu şi-i spune lui Iisus că vrea să-l urmeze dar îl roagă să-l lase mai întâi să-şi îngroape tatăl. Iar Iisus îi răspunde: „Vino după mine şi lasă morţii să-şi îngroape morţii!”.

  Mă tem pentru el că Ponta nu pricepe ce i se întâmplă. Cum n-a priceput nici MRU.

 19. ciuhuhu Says:

  Am citit pe Internet ca Ponta ar fi implicat in moartea suspecta a procurorului Panait, ca acesta din urma ar fi spus inainte de a muri ca Ponta l-a omorit!
  Cu asta-l santajeaza Basescu!

  Nu m-as mira ca Basescu sa-l bage pe Ponta la puscarie cu toate ca azi a stat capra in fata lui!
  Basescu are obiceiul sa arunce la gunoi pe cei de care s-a folosit!

 20. pozedecat Says:

  Daca hartia este inaintata cu un numar de inregistrare si cu semnatura oficiala nu vad cum se poate acest concept de „retragere”. Mortul de la groapa nu se intoarce, omul este un infect si ca orice chestie purulenta trebuie extirpata. Crin face o eroare la care este din pacate partas. In primul rand este vinovat caci mingea a fost in terenul PNL mult prea mult; nu poti sa te superi ca ai luat gol dupa ce ai pasat mingea adversarului sau pentru un autogol. Miscarea este totusi prea abjecta pentru ca lucrurile sa ramana la fel, cu atat mai mult cu cat un avertisment fusese deja lansat (asa ca avertismentul neurmat va mostra suprema de slabiciune). Stiu ca suna utopic intr-o tara fara printzipuri si fara morala dar asta ar cere retragerea imediata a PNL din guvern si asigurarea cel mult a unui guvern minoritar PSD cu sustinerea PNL. Cum insa n-am iluzii ca nu morala ii mana in lupta ci cascavalul, domniile lor vor tacea si vor inghiti ce li se indeasa pe gat. Eu nu pot sa inghit. Deja stiu ca la europarlamentare voi vota Laszlo Tokes. SEPPUKU! USL=PDL=aceasi mizerie

 21. CRIN ÎI CERE LUI PONTA SĂ RETRAGĂ SCRISOAREA CU PROPUNERILE CĂTRE CSM, NEGOCIATE CU BĂSESCU. PNL ÎŞI ASUMĂ MINISTERUL JUSTIŢIEI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 22. Roxana Iordache Says:

  @ciuhuhu. Cazul Panait e o cauză dureroasă, despre care Ponta nu vorbeşte niciodată.

  @pozedecat. Adriane, deciziile în politică se iau cu bătaie lungă. Şi în nici un caz emoţional, fiindcă atunci rişti să nu observi că faci jocul adversarului. Cea mai proastă decizie ar fi ruperea USL. Cine o face îşi rupe capul.

  În rest, parcă nu erai jurist, tocmai am întrebat un jurist. Din câte ştiu eu, adică, mi se pare un principiu de Drept elementar, acela că mandatul bate interimatul.

  Hăineală a sărit în tavan când a auzit declaraţia lui Crin. 😆

 23. olimpiu65 Says:

  coana Roberta a recunoscut ca nu stie sa numere, Zgonea in afara sa copieze de pe hartie niste cifre pe care sa le scrie pe vagon nu stie decat limba lunga in dosul sefului!!!
  Doamne, cati pumni in cap i-as trage lui Ponta!!!!!

 24. violet Says:

  Temenul pentru avizare din partea CSM e 3 iunie. Deci lui Băsescu nu-i convin numirile. Deci s-ar putea să nu fie ce pare la prima vedere. 😉

 25. Marcus Says:

  Al Dracu’ Sa Fie Al De-o Mai Vota Pe Cineva In Tara Asta!

  Noapte de grea decizie la palatul Victoria. Primul Ministru, d-l Victor Ponta, aflat intr-o tainita a palatului transformata in loc de rugaciune pentru prim ministri in momente de cumpana, ingenunchiat in fata Icoanei Facatoare de Minuni a lui Iuda, se roaga soptit intru iluminare spirituala:
  – Doamne, Dumnezeul meu, ce sa ma fac Doamne cu Sefii de la Parchete, pe cine sa numesc, Doamne, astfel incat sa impac si capra si varza, Justitia sa ramana independenta asa cum a creat-o Monica Macovei impreuna cu Basescu Traian, iar Inalta Poarta Briuseleza sa nu trimita capugiu’ cu firman de descapatanare personala pe motiv de neexecutare de ordin?
  La un moment dat din peretiii izolati termic si protejati impotriva oricaror incercari audio-video de intruziune in intimitatea religioasa a incaperii respective, din neant, de nicaieri se aude o voca nepamanteana, aducatoare de liniste si speranta sufleteasca la momente cruciale de impas ca cel de fata, care pe textul unei bine cunoscute reclame cu Dorel ca protagonist intreaba:
  – Probleme, Victore ?
  Brusc trezit din durerile provocate de neputinta luarii unei decizii personale, premierul raspunde:
  – Si inca mari, Doamne, nu stiu pe cine sa numesc la parchete, oamenii integri fara partizanat politic, care sa repuna Justitia romana in drepturile sale de Putere in stat.
  – Pai, nimic mai simplu, Victore, daca scapi de Morar din procuratura, numeste-o pe Kovesi la DNA.
  – M-am gandit si eu, Doamne, dar ce ma fac daca nu o accepta stapanul Traian?
  – Planul B, Victore, o numesti pe Haineala !
  – Si daca nici pe asta n-o vrea Sefu’, stiut fiind antibasismu’ si integritatea de care da dovada d-na Haineala?
  – Atunci scoti asul din maneca, Victoras! Intri pe blogul d-lui Nastase sau citesti articolul din Jurnalul National in care este data o solutie care, prezentata ca oferta, nu poate fi refuzata nici macar de Dumnezeu, adica de mine. Desfiintezi DNA-ul si celelalte sectii, unesti toate parchetele si o numesti sefa pe Monica Macovei. Om cu un trecut mai nepatat ca al acesteia, inca de pe vremea lui Ceausescu si cu un prezent demn de exemplu pentru urmasii, urmasilor vostri nu vei gasi nicaieri in lume, daramite in Romania.
  – Iti multumesc din suflet, Doamne, asa voi face !
  Cu o cruce mare, Victor se erecta in doua picioare si invartosat la spirit si fizic de sfatul Dumnezeiesc purcese sa antedateze un ordin de propunere pentru sefia parchetelor.
  In timpul acesta, intr-o firida a cramei Palatului Cotroceni, transformata in lacas de prezentarti audio-video, presedintele Romaniei, la sfat de taina cu Seful SRI si Seful STS, in fata unui video wall urias care reda rugaciunea Premierului, intre doua pahare de whisky stinse cu un Cotnari Domnesc, comenta imaginile urmarite cu hohote de ras de cei trei.
  – Ba, Maiore si tu ba, Oprisule, ai dracu’ sunteti voi, ba cu sintetizoru sau cum dracu s-o chema chestia asta a voastra de voce cu tot ha, ha, ha! La un moment dat m-ati convins si pe mine ca al de vorbeste cu Victor nu sunt eu, ci Dumnezeu. Hai, noroc si sa fie intr-un ceas bun!

 26. Roxana Iordache Says:

  Bate vântul schimbării, CCR dă peste bot PD-L, dar şi băsiştilor zeloşi de proşti din PSD ca Zgonea, anume că mandatul parlamentarului NU poate fi suspendat, fiindcă e ales şi nu-l poate scoate din oficiu nici mama sau tata lu’ ANI.

 27. ciuhuhu Says:

  Daca dati search: procurorul Panait, pe Google ve-ti gasi afirmatii si informatii ca : Ponta a asasinat pe procurorul Panait.

  Deci Ponta e santajabil.

 28. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Fără violenţă! 😛

  @violet. Se poate interpreta şi aşa. Şi altfel. Adică, joacă la două capete, simt că li se schimbă Stăpânul. 😉 În caz contrar, ar fi stabilit calendarul cu data de ora trecută. Nu crezi? 🙂

  @Marcus. Degeaba mă dai … Necuratului, că nu mă dă Şeful. 🙂

 29. pozedecat Says:

  Da, bataia lunga e cea la care ma gandeam si eu cand ma declaram sceptic. Un guvern minoritar mi se pare mie o metoda cu mai mare putere de constrangere si de actiune din partea PNL decat umplerea de rahat la pachet cu Ponta. Se mentin si „sprijinul electoral promis” sau cum s-o numi acesta formula de a tine primisiunile catre electorat. Nu, nu sunt jurist dar aproape patru ani (deja indepartati ce-i drept) am avut tangente cu administratia asa ca am o privire, poate subiectiva, asupra actului administrativ. Nu stiu ce poate sa insemne mandatul care bate interimatul. Cat este interimar, un personaj cred ca are toate atributiile functiei cu atat mai mult cu cat interimarul in cazul acesta este chiar seful ierarhic al pozitiei interimare. Hartia plecata eu cred ca Basescu deja a semnat-o … Dar e doar o parere. Asa cum cred ca mentinerea USL ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat este cu adevarat ruperea gatului. Poate ca Ciorbea ar avea ce spune pe subiectul asta.

 30. ciuhuhu Says:

  Roxana, cazul Panait e un caz extrem de dureros pentru tot poporul roman.
  Daca Ponta e vinovat ARE TOT INTERESUL SA NU VORBEASCA NICIODATA DE ACEST CAZ TRAGIC!

  DACA PONTA E VINOVAT CU ASTA-L SANTAJEAZA BASESCU, PE PONTA!

 31. Roxana Iordache Says:

  Dacă te uiţi la bietul Zgonea, lezezi Bizonu’. Zice că cere ajutor la Consiliul Europei şi cere voie de la Bruxelles să facă un cod de conduită parlamentară. Asta, după aflarea deciziei CCR.

  Sinceră compasiune pentru PSD – ce naiba, fraţilor, n-aţi mai găsit pe altcineva să ocupe scaunul pe care a stat Adrian Năstase? 😐

 32. Roxana Iordache Says:

  Măciucă în capul cuiva: Comisia Europeană îi dă dreptate lui Crin, că „e nevoie de proceduri de numire”.

  I-a zăpăcit pe-ăia de la Bruxelles toată bulibăşeala de la Bucureşti, nici nu mai ştiu ce declară. 😆

 33. argusdre Says:

  1.Ponta nu poate fi suspicionat de tradare sau ca nu-l uraste pe matroz;
  2.Ponta nu este santajat.Daca ar fi existat vreun motiv in acest sens , il folosea marinarul demult si n-ar fi pierdut atata vreme;
  3.Propunerile intempestive facute pentru justitie de catre Ponta in aceasta dimineata sufera doar din cauza ca nu l-a informat la momentul potrivit si pe Crin, cum era corect intr-o asociere. In rest, aceasta graba ne scapa definitiv de D.Morar si s-ar putea sa vedem o alta fata a lui Kovesi…(din cate stiu, inainte de plecarea la Bruxelles aceasta a promis ceva lui Pivniceru);

 34. Roxana Iordache Says:

  @pozedecat. Generalul nu dezertează. Rolul lui e să dea un exemplu în luptă şi să facă strategii. Sau invers. 🙂

  În rest, noul ministru are tot Dreptul să retragă decizia interimarului.

  @ciuhuhu. Poate nici nu-l şantajează, că nu mai e nevoie.

 35. Anca Says:

  CSM tocmai ne-a anuntat calendarul audierilor.
  Vi se pare ca MAINE vom avea sef la parchet, ca sa stea in picioare argumentul lui Ponta ca expira mandatul lui Morar azi? Mie nu. Ponta se-nfunda toooot mai rau.

 36. Roxana Iordache Says:

  @argustre. Ştiu, nu pricepe mintea mea de femeie subtilităţile-astea. 🙂

  Oricum, aveţi … cum să-i spun? … tupeu să postaţi aici, după ce mi-aţi jignit bunicul – om cu două războaie şi Canal. 👿

 37. Roxana Iordache Says:

  @Anca. El tot nu înţelege cu cine are de-a face. Şi nu mă refer la Băsescu. 😆

 38. violet Says:

  Roxana Iordache:

  Corect, în privinţa calendarului. 🙂

  În ceea ce priveşte şefia CD, se pare că PSD-ului îi este greu după ce l-au avut pe cel mai bun ( Adrian Năstase ). Pe Zgonea nu ştiu cum să-l mai calific. Să zicem că are o părere mult prea bună despre el. 🙂

 39. virgilvirgil Says:

  Ce prepun Roxi ?!…
  Prepun sa-i spinzuram , dar tare-mi este teama ca nu ne ramine decit sa ne spinzuram .
  Nu e musai insa sa se finalizeze prepunerile domnului Tonta .
  Si nici nu cred ca Baselu e tocmai incintat de ele …
  El trebuie sa-si securizeze existenta si asta o poate face doar cu Morar in fruntea Parchetuui General .
  Deocamdata Morar e acolo …
  Ramine de vazut daca isi si va pastra pozitia si pentru cit timp , sau Doamne fereste , o va permanentiza .
  Acolo e bataia pestelui …
  In rest circus cit cuprinde si de o parte si de alta .
  In fine , am mari indoieli ca prepunerile se vor finaliza asa cum au fost trimise la CSM …
  Una peste alta Ponta ii da timp lui Basescu prin actiunea sa de astazi .

 40. Roxana Iordache Says:

  @violet. Mie sincer îmi e milă de Zgonea. Mi-ar fi şi mai milă dacă nu s-ar fi comportat atât de scârbos cu Ghişe. 😡

 41. Roxana Iordache Says:

  Virgile, eşti sigur? 🙂

 42. Ileana Andersson Says:

  Acum am si eu o asteptare: ca mister Badea care a promis sa intre peste Ponta in Palatul Victoria daca acesta o va propune pe Kovesi la DNA, sa se tina de cuvant si sa puna in aplicare avertismetul. Nu de alta dar daca nu avem dreptate macar sa ni se ofere circ.

 43. virgilvirgil Says:

  NU !

 44. lascaris Says:

  NASOL

 45. virgilvirgil Says:

  Dar ce pot sa-ti spun sigur e ca asistam la un circus de zile mari .
  Praf a greu in cochii populimii si al celor de la UE .
  Pina la coada poa sa fie un „gentleman agreement” intre hotii clasei politice romanesti prin care sa puna punct jocului cu gasca celor de la DNA , gasca care devine pe zi ce trece tot mai periculoasa , n’asa ?
  Ai vazut ce supy era Morar pe Codruta ieri ?…
  Cea ca ca cusur sa aibe sa nu puie jupan la DNA unu din gasca …
  E ?…

 46. mariusnyc Says:

  Pentru ca suntem in perioada scenariilor privitoare la cine va fi sau nu va fi Procuror General, va transmitem ultima veste. Cica nu s-ar fi renuntat la ideea ca Daniel Marius Morar sa fie Procurorul General al Romaniei. Si ca sperietoarea cu Laura Kovesi a fost lansata pe piata doar pentru a se vedea impactul la public al unei asemenea propuneri. Daca la negocierile din spatele usilor inchise se va bate palma pentru numirea acestuia la sefia PICCJ, si numirea se va realiza in fapt gratie unui pact Ponta – Basescu, atunci Morar va demisiona pe lor din functia de judecator la Curtea Constitutionala unde a fost numit de curand. #luju.ro

 47. Matei Florin Says:

  Şi dacă-i cere, ce? Nimic, sunt sigur! Alea jacta est! ,,Die Würfel sind geworfen”, cum ar zice frau Merkel. E foarte simplu! Bye, bye, PNL! Insurecţia anti-băsistă a eşuat, noua alianţă Ponta – Băsescu va face legea de-acum înainte. Dacă Antonescu şi PNL nu hotărăsc azi, în BPN, să iasă din cloaca asta, că USL e ACUM o cloacă, vor ieşi mai târziu – în şuturi trase de PSD & UDMR & PD-L – aripa Udrea & (dacă va fi nevoie) PP/DD – aripa Barbu . Eu am înţeles, clar, azi, că Ponta şi Băsescu nu dau doi bani pe Antonescu şi PNL. Ei au deja configurată noua structură de putere. Din care PNL nu face parte. A, dacă liberalii mai vor să stea un timp, ca elemente de decor, într-o guvernare în care nu au absolut niciun cuvânt, să fie sănătoşi. Mă pierd pe mine, ca votant, dar – nu-i aşa? – pagubă-n ciuperci! Perspectiva, însă, în ce-i priveşte, e extrem de sumbră.
  Argumentaţia lui Crin a fost, azi, în conferinţa de presă, subţire. A vorbit mult, a răspuns la tot felul de întrebări, lungind cuvintele fără niciun rost, i-a dat asigurări lui Ponta că va rămâne lângă el (jenant…). Ştiu, e cu spatele la zid, dar pentru că se află în postura asta, are o bună parte din vină. Cât priveşte Comisia Europeană, n-aş paria nicio leţcaie pe bunele ei intenţii vis-a-vis de România. Deci, repet întrebarea din preambul: dacă îi cere Antonescu lui Ponta să retragă propunerile, ce?

 48. Sandi Says:

  Ponta o fi santajabil ?!?

 49. Sandi Says:

  CE imparte pumni in dreapta – Base si in stanga – Ponta pe tema numirii procurorilor pe baza de troc politic !

  http://www.cotidianul.ro/ce-nu-abandonam-opinia-privind-procedura-selectiei-procurorilor-sefi-dar-asteptam-reactia-csm-210402/

 50. Roxana Iordache Says:

  Turmacii de la PSD, categoria Zgonea, recită aceeaşi placă stupidă, aşa cum făceau şi flaşnetele portocalii. Au acelaşi păpuşar. 🙂

  Noroc că nu sunt toţi din PSD spălaţi pe creier sau şantajabili.

  Vă chinuiţi degeaba, nu se rupe USL. Ponta poate să se care, găseşte PSD un lider autentic. 🙂

 51. Roxana Iordache Says:

  Cum se numeşte procedura-aia din artele marţiale în care foloseşti puterea adversarului? 🙂 Apropo de reacţia Comisiei Europene. 😛

  P.S. Răspopo, taci, dracului! 😆 Cică i-a lăsat în ofsaid pe Băsescu şi Morar. Să vezi tu ofsaid când pică ginerică! 😆

  Răspopo, deci, marş! Du-te şi-ţi îngroapă morţii. :mrgreen:

 52. violet Says:

  Matei Florin:

  Şi totuşi, mie Crin mi s-a părut azi, printre vorbele într-adevăr lungi şi nu foarte coerente ( aşa cum îl ştim ), FOARTE RELAXAT. Comparând, desigur, cu alte situaţii când nu i-a convenit ce a făcut sau era să facă PSD. Cu pactul de coabitare ne-a ” aburit” cu „informal” în loc de „neoficial” ( 🙂 , că doar cine le are mai bine decât el cu limba română ), numai ca să-l scoată pe Ponta. Dar era destul de crispat. Cu posibilitatea de UDMR la guvernare, iar a avut alt fel de reacţii, gesturi, ton. Mie azi mi s-a părut că vrea să salveze situaţia şi că stă la ” vorbitor” că trebuie, dar fără să pară cu adevărat deranjat.

 53. ada1957 Says:

  Un bou zice ca oamenii de rand Nu sunt interesatiide numirile de la parchete.
  Un animal PROST ca si Tonta ( PSD deci ).
  S-l vad pe hadicapat lucrand cu femeia Komisar Kovesi….
  Festivalul dementional a inceput ieri in Romania si va continua pana pleaca Dementius de la 3coceni.

 54. Roxana Iordache Says:

  @violet. Ai putea să-mi dai un exemplu de incoerenţă?

 55. Roxana Iordache Says:

  Ada, păi, din păcate, e plin de cretini la PSD. Clientela lui Tonta din Parlament.

 56. violet Says:

  Roxana Iordache:

  Păi, se desparte de Ponta/PSD în decizia numirilor, dar îl susţine pe Ponta în continuare, nu ştiu… n-a fost ca de obicei şi mi s-a părut, cum spuneam, relaxat. Iar pentru mine ăsta ar fi un semn bun. De obicei Crin e beton în discurs, iar acum părea că o cam scaldă. Prea a fost conciliant vizavi de Ponta, în final! Poate că se întâmplă lucruri al căror rezultat îl vom vedea la momentul oportun şi ne va plăcea. :mrgreen:

  P.S. Eu pe Crin îl iubesc, ca să zic aşa. 😀

 57. violet Says:

  Un detaliu important: n-am putut să văd decât părţi mici din discurs, dar am citit şi comentariile altora. Mi-a fost ciudă, dar n-am putut.

 58. olimpiu65 Says:

  „toata aceasta lupta surda care se da pentru procurori aduce la concluzia ca de la Basescu in jos coruptia e atat de extinsa incat e clar ca miza e uriasa pentru cei implicati in ea”
  „Si o alta perspectiva… Daca poate jumatate din energia depusa in aceste zile de responsabili guvernamentali ar fi fost folosita pentru a rezolva gravele probleme economice ale tarii as fi fost foarte bucuros. Asta ar aprecia si cetatenii. Evident ca si justitia e importanta, dar sunt alte probleme care sunt cu adevarat importante” Calin Popescu Tariceanu

 59. Roxana Iordache Says:

  @Matei Florin. Nimic, doar că dacă nu le retrage, le retrage ministrul Justiţiei. Te-ai gândit? 🙂

  @mariusyc. Ar putea însemna că într-adevăr e vinovat de moartea procurorului Panait şi de batjocorirea procurorului Lele, şi l-a băgat pe Năstase în căcat cu toate astea.

 60. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, da, m-a dat pe spate. 🙂

 61. Sandi Says:

  Daca nu era in fruntea C.D. nu realizam cat de dobitoc este acest Zgonea !

 62. Roxana Iordache Says:

  @violet. Care Ponta? Dacă zici că n-ai văzut, de ce te pronunţi? 😉

  Bine, îţi explic: USL este egal proiectul strategic al lui Crin Antonescu, Ponta e cantitate neglijabilă. Noi când am votat USL ce-am votat? Nu cumva o strategie?

 63. Roxana Iordache Says:

  @Sandi. 😆 „Principiul lui Peter”.

 64. ioprotestatarul Says:

  “PONTA, DEMISIA! PSD, DAŢI-L JOS PE TICĂLOS!”

  DOAR POPORUL POATE SA-L DEA JOS PE TRADATOR!
  PSD ESTE O ADUNATURA DE TICALOSI!

 65. Sandi Says:

  Din nou despre minciunile si manipularile practicate de Tv „Ghita-SRI” !!!

  http://www.cotidianul.ro/membri-pnl-si-pc-asculta-telefoanele-lui-antonescu-si-voiculescu-210411/

  Javrele lui Ghita l-au depasit cu mult pe DD la OTV !!!

 66. violet Says:

  Roxana Iordache:

  De acord. 😉

 67. Radu Humor Says:

  Când politica se face de curve (conform vechiului „principiu”), poţi totuşi să faci anumite pronosticuri 🙄
  Când ea este făcută de mafioţi fără tip de scrupule ( curvele nu duc lipsă de ele, cel puţin de a doua jumătate 😆 ) orice pronostic devine mai mult decât riscant !
  Ţara care are parte de asemenea specimene este cu siguranţă pierdută !

 68. Radu Humor Says:

  „pic” în loc de „tip”

 69. Roxana Iordache Says:

  @iopritestatarul. Domnule Olteanu, nu! PSD nu înseamnă Ponta, Duicu, Zgonea şi alte lighioane. E un partid mare, numeric şi care are mulţi sufletişti şi multe persoane cu calităţi intelectuale, profesionale şi mai ales, morale. Ştiţi că îmi sunteţi foarte drag, la fel şi Adriana dv. 🙂 Poate postaţi o poză cu Jr. 😛

  @Sandi. Ăia sunt doar nişte loaze disperate. De-aia îmi pare rău de Laura Chiriac. Şi de alegerea lui Victor. Victor Ciutacu. 😐

  @violet. 😳 Super-comentatori am! 🙂 Sigur că ştiai şi că ai scris pentru ca să ajuţi pe cineva să înţeleagă. Cineva inteligent, care provoacă la rându-i. 😛

 70. Ileana Andersson Says:

  Chiar acum Daniel Constatin pune batista pe tambal cu unitatea USL cum ca USL ar avea alte obiective decat numirea procurorilor. Citit deci mesajul hotii nostri sunt intr-o unitate deplina cu hotii vostri. Poporului caruia i s-a promis dreptate pana la capat, a fost lasat cu ochii in soare. Mi-e scarba de toti si de toate. Daca la mine in Suedia politicienii ar face la fel ca cei din Romania, suedezii i-ar lua in suturi. Acum inteleg de ce pdl-istii sunt atat de linistiti in ce priveste dosarele si plangerile trimise la DNA.

 71. Roxana Iordache Says:

  Radule Humor, ce contează milioane de curve, în raport cu Mareşalul? 😆

 72. Roxana Iordache Says:

  Ileana şi ce-ai vrea tu? Să se rupă USL? Ca să ce?

 73. Ileana Andersson Says:

  Roxana, eu de la USL nu mai am nici o asteptare. Este o alianta impotenta, slabita tocmai de multimea de interese si de calitatea slaba a membrilor sai.

  Mai am inca o ultima asteptare de la liberali.

 74. plano Says:

  @Roxana
  Cu ce sa fie santajabil Ponta?
  Juridic, e corecta amenintarea lui Chiouariu cu retragerea propunerilor dar, cred ca este menita sa urgenteze avizul din partea CSM pentru propunerile facute de Ponta. 🙄

 75. Sandi Says:

  Belzebut-Basea ii e frica ca dupa terminarea mandatului sa n-o ia pe urmele lui Jacques Chirac !

 76. stejarul Says:

  „Propunerile făcute de Victor Ponta pentru DNA și Parchetul General pot fi retrase de un nou ministru al Justiției, care va fi cel mai probabil liberal. Noul deținător al portofoliului Justiției se poate răzgândi chiar și după ce Consiliul Superior al Magistraturii dă avizul iar propunerile ajung pe masa președintelui.

  Până când se publică o decizie în Monitorul Oficial cu privire la noii șefi ai Parchetelor, ministrul Justiției se poate răzgândi în orice moment. Concret, un ministru liberal poate retrage propunerile oricând, fără justificare. În cazul ăsta procedura numirilor s-ar relua.

  ”Titularul depunerii propunerilor are deplină putere în toate etapele procedurii și acesta este ministrul Justiției. Până când hotărârea nu ajunge în Monitorul Oficial, dacă ministrul se răzgândește retrage persoanele nominalizate. Ministrul Justiției nu e dator cu explicații”, a declarat pentru DeCe News Tudor Chiuariu.”

 77. Sandi Says:

  „Nero di Romania” a bulversat toata tara asta, toata societatea , prin meschinariile lui politice ! Pana si cei mai devotati tzutzari si tzutzarese ai/ale lui se comporta in zilele astea ca niste oi bete !

 78. tiberiu2009 Says:

  Sunteti idioti????
  Adica vi se pare normal ca un ministru al justitiei din guvernul lui Ponta va avea permisiunea sa retraga propunerile lui Ponta????

 79. virgilvirgil Says:

  Adevarul e ca Ponta prea luase avint in sondaje in ultimul timp . Iata un bun prilej pentru Antonescu ca sa recuepreze .
  Circusul va continua …
  Imi place de Ponta , se sacrtifica constient .
  Inseamna ca ii e loial lui Antonescu .

 80. Roxana Iordache Says:

  Postare nouă!

  Virgile, dacă şi tu crezi în harneli, atunci nu-i de mirare că băsecuritatea are succes.

 81. Roxana Iordache Says:

  @plano. Dacă e şantajabil, ar mai avea oareşce circumstanţe intelectuale. 😆

 82. ioprotestatarul Says:

  @Roxana Iordache
  Eu am remarcat in PSD doar tradatori si gunoaie, adica GUNOAIE care merg la instanta, jura cu mana pe biblie si mint ca porcii, fapt ce ofenseaza chiar si un ateu, dar poate vrei sa numesti cativa din
  PSD-istii aia cu calitati „mai ales, morale”, pentru ca ori nu stiu eu cu ce se „mananca” moralitatea, ori si-a schimbat sensul in timp ce ma aflam in pribegie… Stii ce, eu inca lupt, cat sunt in viata nu ma va ingenunchea nimeni, dar nu mai cred! Romania e tara unde niste gunoaie parvenite urineaza zilnic pe un popor fara coloana…

 83. argusdre Says:

  „Roxana Iordache spune:
  miercuri 3 aprilie 2013 la 12:36:42 pm

  @argustre. Ştiu, nu pricepe mintea mea de femeie subtilităţile-astea. 🙂

  Oricum, aveţi … cum să-i spun? … tupeu să postaţi aici, după ce mi-aţi jignit bunicul – om cu două războaie şi Canal. 👿

  Te rog sa ma scuzi, dar eu nu-mi amintesc sa-ti fi jignit niciun neam…Dar daca spui tu ca asa sed lucrurile, nu o sa mai postez aici.

 84. Roxana Iordache Says:

  @argusdre. Pro memo. Când aţi spus că orice proprietate nu s-a făcut decât prin furt. Mereu aţi atacat demersurile pentru dreptate. Pentru dreptate, pur şi simplu, şi le-aţi catalogat drept „obsesie pentru avere”. Referitor la restituţie. Care n-a fost în 23 de ani şi nici acum nu e, pentru că majoritatea celor în drept nu s-au ales cu nimic sau – disperaţi din cauza nedreptăţii fără ieşire – şi-au vândut drepturile, unor rechini imobiliari. Noi n-am făcut aşa, adică, familia mea. Din demnitate. Din respect faţă de memoria celor care au muncit cinstit pentru ceea ce le-a fost furat când au fost aruncaţi în închisoare.

  Nici nu ştiţi cătă pagubă e moştenirea asta, ce gaură neagră şi că o faci din spirit de dreptate, din datorie faţă de memoria strămoşilor. Iar dv. v-aţi bătut joc de un text al meu care se referea la marea nedreptate de după 1989 privind proprietăţile furate. Aţi zis că totul se reduce la avere. Habar n-aveţi ce nedreaptă zicere.

  Asta chiar m-a durut şi mi s-a părut intolerabil, restul, misoginismul şi alte atacuri la adresa feminităţii mele, oricât de grosiere, chiar n-au contat.

  Poate acum e clar. Apreciez, oricum, scuzele, fie ele şi din topor. Dacă vreţi, puteţi să mai postaţi.

 85. argusdre Says:

  @Roxana Iordacche
  Inca odata imi cer scuze daca asa stau lucrurile, desi dupa cum se vede eu am vorbit la general si raman la propria-mi parere :
  1.Averile s-au facut prin furt, prin nedreptate, atat aici la noi, cat si aiurea E drept ca sunt si cazuri de exceptie, dar ele sunt foarte putine.Am fost martori cu totii cum au facut averi majoritatea oamenilor lui Basescu, dar si a celor din jurul lui Iliescu, Stoica, Stolojan, si a tuturor liderilor politici. Peste cateva generatii nimeni nu-si va mai aminti de aceste calcari pe cadavre.
  2.Si eu am pierdut mare parte din averea maica-mi, care nu mi-a mai fost inapoiata, deoarece legile au fost date nu pentru o restitutie corecta, ci pentru imbogatirea mafiei actuale(inclusiv cele emise pe timpul lui Constantinescu si a lui Lupu Vasile pe care-l cunosc personal).
  PS
  Scuze si pentru ca „au fost din topor”, dar comunismul existand o perioada scurta de timp n-am avut nici conditii si nici suficienta vreme sa ma adaptez la fineturi…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: