PONTA, TOT (MAI) PENIBIL.S-AR PUTEA DEŞTEPTA?

Este Victor Viorel Ponta, prim-ministru. Păcălici, Răzgândici. Pe culmile penibilului.

Zile în şir ne-a ţinut cu ştirea că el desemnează şefii Parchetelor în calitate de ministru interimar al Justiţiei, ştiţi, istoria cu Kovesi sau cum ar mai fi fost numele lor. Ne-a anunţat că a convenit cu Băsescu în acest sens şi ne-a spus că trimiterea lui Morar la CCR a fost „o soluţie de consens”.

După care a venit Crin Antonescu şi i-a luat consensul la veto. După care Tonta s-a umflat. După care s-a dezumflat. Vechea poveste, cu sula în coaste.

Şi dacă tot i-a stricat Antonescu partida – de baschet – cu Kovesi, care ea îl invitase pe el :), Ponta s-a dus la CSM şi a zis că face cum spune Hăineală, care zice că face ea casting cu catindaţi, aşa cum s-a poruncit de la Bruxelles să se încalce legea noastră.

Ce contează că CSM e într-un haos şi într-o ilegalitate de nedescris? Ce contează că Hăineală e ilegimimă, fiind aleasă paralel cu legea. Ce contează ţigănia Ghica-Dănileţ şi mascarada contra judecătorilor Neacşu şi Dumbravă? Ce contează voinţa magistraţilor din toată ţara care au votat pentru revocarea unor fraude de la CSM? La urma urmelor, n-au contat 7,4 milioane de voturi.

Ce contează că CSM are doar vot consultativ?

Ponta, deci, a declarat că nu mai nominalizează el procurorii-şefi, ci că va numi un ministru al justiţiei – de la PNL -care să execute ce-a ordonat Hăineală.

Ce spui, franţi? 😀

Cusătura e şi grosieră şi urât mirositoare. Adică, ai vrea aşa, ca blamul să cadă pe PNL, personal, asupra preşedintelui Antonescu, despre care şi aşa Macovei şi gaşca au vărsat la Bruxelles tone de minciuni, care mai de care mai infecte.

Adică, Ponta vrea să-şi paseze impotenţa şi obedienţa antinaţională asupra liberalilor şi Crin Antonescu să fie arătat cu degetul, mai ales că ridică din nou adrenalina antibăsiştilor, care sunt zdrobitor-majoritari în România. Şi furioşi pe Tonta. Care s-a speriat – cam aşa cum s-a speriat şi Băsescu atunci, ştiţi, când cu ghici ghicitoarea mea. Acum, Raed Arafat se numeşte Primăvara. Care vine. 😛

Cică: Am venit la poarta ta, ca să-ţi dai demisia! 😆 Sigur, la poarta Cotrocenilor. Dar se poate şi la Palatul Victoria.

Deci, Ponta, bagă-ţi minţile-n cap, că e în interesul tău şi am să-ţi explic în final de ce!

Deocamdată, facem aşa: dacă vrei ca PNL să nu ia proiectele de la Şova sau dezvoltarea de la Dragnea, cu alte cuvinte, dacă vrei ca liberalii să desemneze un ministru al Justiţiei, aiasta nu se poate decât dacă: 1. îşi asumă ministerul, adică, şi-l asumă politic, în sensul că ministrul nu e papagalul nimănui, din ţară şi de peste hotare, în consecinţă, 2. aplică legea românească – aşa cum pe nume i-a zis Crin -, ceea ce înseamnă că desemnează fără altă amânare două nume pentru conducerea Parchetelor. Şi terminăm cu drobul de sare, că dacă  Băsescu respinge nebuneşte numele propuse, propune altele şi dacă le respinge şi pe ele, atunci chemăm un nenea doctorul, cu psi. Poate să fie şi o expertiză de la Bruxelles.

Deci, Ponta, ori PNL are ministru al Justiţiei cu mână liberă să respecte legea, în litera şi spiritul ei, ori îţi pui tu un pudel de la PSD, care să te asculte, aşa cum, din păcate, te-a ascultat şi Mona Pivniceru. Nu vii tu ca un derbedeu de duzină şi zici că desemnezi ministru de la PNL ca să aplice procedura pe care o vor Hăineală, Reding, Day şi alte păsăreturi transnaţionale. Şi a mai şi avut impertinenţa să spună că merge la Cotroceni să-l anunţe pe Băsescu că „nu vom avea o procedură rapidă”. Că vrea cine? Şi unde scrie? 🙂

Nu-mi fac iluzii că Ponta ar avea sânge să-l desemneze pe profesorul Athanasiu, aşa cum se scandează pe net, amplificat de „aşa-zisul analist militar”, Radu Tudor. 😆

Parcă îl şi văd pe Băsescu înecându-se când depune omul jurământul. Sau Norica. Sau Chiuariu. 😛

Însuşi Băsescu a declarat nu de mult că să fie şi Chiuariu ministru, numai să-l rezolve cu procurorii-şefi. Eu zic să-l rezolvăm. 😆

Culmea ironiei e că părerea lui Tudor Chiuariu coincide cu a Monicăi Macovei, de când a fost ministră. Adică, Macovei a zis că ea i-a desemnat pe Kovesi şi Morar, iar Băsescu i-a numit, în ciuda avizului negativ din partea CSM, pentru că dacă ar fi făcut mai multe nominalizări, cei care rămâneau nenumiţi riscau un minus pe imaginea profesională. Iar Tudor Chiuariu spune că un asemenea risc inhibă competiţia.

Oricum, important e să se respecte legea. Legea românească. Macovei mai spunea că e necesar ca ministrul Justiţiei să-şi asume nominalizările, ca să se ştie cui îi revine răspunderea pentru ele, pe când în cazul unei desemnări din partea CSM, responsabilitatea ar fi atât de difuză încât să frizeze contrariul. Corect! Mona Pivniceru ar fi trebuit să aibă citatul din Macovei, negru pe alb, când a mers la Bruxelles. Dacă chiar trebuie să facem pledoarie pentru lege, mai precis, pentru respectarea ei.

Deci, Ponta, cum spuneam, am să-ţi explic de ce e de primă importanţă eliberarea sistemului judiciar, pentru tine personal. Pentru că vin vremuri grele şi ca să poţi compensa precaritatea nivelului de viaţă, trebuie să le dai oamenilor ce le-ai promis: dreptate până la capăt.

Crede-mă că infinit mai uşor se trece peste lipsuri, dacă oamenii văd că hoţii care i-au jefuit şi i-au batjocorit sunt pedepsiţi. E în interesul tău.

P.S. Şi procurorii ar trebui să dea semne bipede, adică, deja sunt confundaţi toţi cu porcurorii. Iar cei meritorii sunt lezaţi din această cauză, adică, din cauza fraudelor care le fac de râs profesia. Ar trebui să se mişte şi ei cum au făcut judecătorii, dacă vor să se ridice din mocirlă. Dacă nu, să nu se plângă pe urmă, adică, după ce vor fi eliberaţi, că au suferit din pricina comenzii politice de tip infracţional. După război, mulţi viteji se-arată.

Reclame

50 răspunsuri to “PONTA, TOT (MAI) PENIBIL.S-AR PUTEA DEŞTEPTA?”

 1. Donkeypapuas Says:

  Se spală pe mâini ca Pilat din Ponta

 2. stejarul Says:

  Ce-mi place mie ce-ai scris , Roxana!

  Cat despre ponta, asculta la mine: e prost cat cuprinde.

  Inteligenta unui om se vede cel mai bine in minciunile lui. Cand un individ minte, spune ceva ceea ce el ar crede. Cu cat omul este mai inteligent, minciunile lui sunt tot mai convingatoare. Un idiot, minte ca ponta. Se vede de la o posta ca ce spune e minciuna. 😉

 3. stejarul Says:

  „S-AR PUTEA DEŞTEPTA?”

  De trezit, s-ar putea trezi dar de desteptat nu. Unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!

 4. stejarul Says:

  „Ministerul Justiţiei este responsabilitatea politică a PNL şi mâine vom face propuneri”, a anunţat Antonescu, la Palatul Parlamentului

  Antonescu in sfarsit e omul pe care 7,4 milioane il vor presedinte!

  Ciorbea e un nume potrivit pentru ministru al justitiei!

 5. pozedecat Says:

  Eu „ma repet iar din nou”: tare mi-ar placea sa aud ca PNL l-a rugat pe Mugur Ciuvica sa fie ministru la justitie :))) Nu cred ca Base s-ar ineca ci cred ca ar face de-a dreptul apoplexie 🙂

 6. PONTA, TOT (MAI) PENIBIL.S-AR PUTEA DEŞTEPTA? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 7. Radu Humor Says:

  Crin Antonescu: PNL va desemna maine un nou ministru al Justitiei care isi va asuma si propunerile pentru procurorii-sefi. S-ar putea sa fie dureros interimatul lui Victor Ponta si ne gandim sa-i scurtam suferinta
  De Alina Neagu | hotnews.ro – 56 de minute în urmă
  E-mail

  Imprimare
  Liderul liberal Crin Antonescu a anuntat, marti, ca Biroul Politic al PNL se va reuni miercuri, cand „vom face propuneri si vom desemna si un nou ministru al Justitiei care desigur isi va asuma si sa faca propuneri pentru procurorii sefi”, in conditiile in care „ministerul Justitiei e responsabilitatea politica a PNL”. Crin Antonescu a mai spus ca „S-ar putea sa fie dureros interimatul lui Victor Ponta si ne gandim sa-i scurtam suferinta.”

  Doamne Ajută !

 8. Cip Ifrim Says:

  Nu stiu ce autoritate mai are Ponta daca ce nu a fost el in stare sa faca, cere sa faca un viitor subordonat liberal.
  Curat murdar.

 9. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, planul lor e atât de precar încât trădează disperarea: adică, ei cred că liberalii ar fi atât de fraieri încât să urmeze pista lui Băsescu din CSM, în care evident că pentru DNA numai Kovesi ar primi aviz pozitiv, iar la Parchet s-ar aviza tot sluga lui Băsea.

  @Donkeypapuas. 😆

  @Stejare, mulţumesc pentru apreciere, dar încearcă să fii mai puţin încrâncenat faţă de Ponta. Are nevoie de ajutor. În ce-l priveşte pe Ciorbea, lasă-l în Parlament, poate bagă nişte proiecte de legi. E prea concesiv cu Bruxelles-ul, n-ar risca să-şi prejudicieze relaţiile cu PPE. Remanente. Eu astea le scriu aici pentru că i le spun direct, ne cunoaştem prea bine. 🙂

  @pozedecat. N-aş crede! Dragă Adriane, după prestaţia de-aseară de la „Sinteza zilei”, ar fi DECÂT plăcere pentru Băsesc, care l-ar accepta bucuros, fiindcă s-a dovedit dispus la compromis, ca pe vremuri. Atunci când Emil Constantinescu a favorizat ascensiunea lui Băsescu.

  Aseară Ciuvică a pledat pentru troc cu Băsescu pe tema sistemului Judiciar. Adică, pentru blocaj. Unu, presupunând că Ponta ar fi avut într-adevăr un procuros antibăsist, n-ar fi însemnat decât că Parchetul General şi DNA s-ar fi ţinut în şah şi n-ar mai fi mişcat nimic. Doi, mai degrabă şi la Parchet şi-ar fi impus Băsescu sluga. Şi chiar presupunând că ar fi avut acolo pe cineva ostil, îl rezolva cu DNA. :mrgreen: Sau poate nu crezi? 🙂

  Ştii că îl apreciez pe Mugur Ciuvică, am şi scris de atâtea ori. Dar pe zi ce trece constat că oamenii îţi pot oferi surprize nebănuite.

  Oricum, dacă ar fi să nu fie jurist, atunci, de ce nu GHIŞE? Cu doi consilieri brici şi cu doi adjuncţi din interiorul sistemului e taman pe tumai. 😛

 10. mariusnyc Says:

  Culmea, Chiuariu ramane pe lista mea de ineligibili 😉

 11. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Crin e-n formă! 😛

  @Cip Ifrim. Să-l ajutăm!

 12. Roxana Iordache Says:

  @mariusnyc. Fiindcă îl asimilezi cu Fenechiu. 😉

 13. mariusnyc Says:

  B.N. Ciorbea pe lista posibilitatilor PNL ptr Justitie

 14. mariusnyc Says:

  Roxana, il asimilez cu gusterii de meserie , cate tampenii a facut si habarnistul asta

 15. Roxana Iordache Says:

  Marius, Ciorbea la Justiţie pentru noi este Mona doi. Mai ceva! Să vezi negocieri cu Băsescu, non-stop muzical-nocturn. 🙂

 16. Roxana Iordache Says:

  Eu o propun pe doamna Ciorbea ministru. Pe bune! Dacă ar fi atât de fraieră încât sp renunţe la onorariile din avocatură. 🙂

 17. Roxana Iordache Says:

  Domnule Bâzu, cred că m-aţi înţeles, îl cunoaştem amândoi prea bine, ca să dea randament pe măsura nivelului de performanţă, are nevoie de vremuri normale.

 18. pozedecat Says:

  N-am vazut emisiunea de aseara dar sper „decat” ca a fost vreo idee spusa „la misto” in stilul caracteristic si nu o pledoarie pentru intelegeri cu Base. Dar Ghise cred ca ar fi mult mai bine, intr-adevar. Ar fi cumva si o reparatie din partea PNL pentru modul cu total suparator in care l-au lasat in off-side pana acum.

 19. stejarul Says:

  Roxana,

  Incrancenare mare! Dar cum sa fiu altfel cand individul trece ca orbul Brailei pe langa sanse care se ivesc odata la 50 de ani?

  Romania, cu 70% USL in Parlament si guvern USL are ocazia sa ne curete toata istoria de la 47 incoace! Iar el se poarta ca un vierme blatist! E strigator la cer, incracenare e putin!

  ponta habar nu are ca poate fi fie politicianul secolului sau javra care salveaza cei mai mari ticalosi ai Romaniei moderne.

  Noroc cu Antonescu! Acum l-a „scos” pentru ca nu il vedeam pe ponta sa isi duca la bun sfarsit interimatul la justitiei pe calea dorita de el.
  Cu doi procurori decenti la DNA si Parchet, lumea va accepta toate neajunsurile guvernarii ponta daca dreptatea pana la capat incepe sa isi arate existenta.

 20. ada1957 Says:

  FELICITARI ROXANA…..
  o idee MINUNATA CIORBEA ministru de justitie si APOPLEXIE SCRIE PE BETIV.
  Nici cu Norica Nu va fii mai bine.
  S-au trezit si procurorii crede-ma pe cuvant.
  Si la Prima nominalizare a lui KOVESI – CSM a dat aviz NEGATIV.
  Dar aluat modelul BETIVA MACOVEI – BETIVUL MARINAR si injura procurorii la telefon mai rau ca docherii din Constanta.
  PROBLEMA ESTE CA DL PORCUROR PONT CUNOASTE , DECI TREBUIE SA PLECE URGENT.
  Fara CRIN e nimeni pe drum… Si de ce nu am avea si noi PRIMAVARA DE LA BUCURESTI ????

 21. ada1957 Says:

  Roxana … esti in eroare ….Nu Emil Constantinescu a asigurat ascensiunea lui Matolul , ci Dragos Constantinescu.
  Emil , din pacate , a platit.

 22. Roxana Iordache Says:

  @pozedecat. Absolut deloc n-a fost la mişto, a pledat neobosit pentru troc. Chiar a întrebat, ce vreţi, o jumătate de Procuratură la Băsescu sau toată? Şi toată sala a votat ZERO procurori la Băsescu. 😆

  @Stejare. Mai uşor! Uneori, e doar un joc. 😉

  @ada1957. Nu m-ai înţeles. Din partea mea, Ciorbea, ministru al Justiţiei e o idee neavenită. Ar fi un ministru al Justiţiei excelent, în vremuri normale. Acum, nu. E prea predispus la compromis.

 23. Roxana Iordache Says:

  Ada, eşti drăguţă să nu vinzi castraveţi la grădinar? 😉 Lasă-l pe Dragoş, el chiar n-are nici o vină.

 24. Roxana Iordache Says:

  Ciorbea, am mai spus, poate fi un foarte bun Procuror General. Din această funcţie, poate să trântească telefoane. Din funcţia de ministru al Justiţiei, nu. Nu el.

 25. mariusnyc Says:

  Nu va mai agitati degeaba, nu decidem noi , nici macar votul nostru

 26. olimpiu65 Says:

  daca a ajuns si Haimaneala sa-i dea lectii carlanului….atunci bine!!!
  ce circ de kakao si mai vor astia sa avem incredere in sistemul romanesc de justitie?! eu zic ca se potriveste troika asta aiurita din fruntea tarii: psihopatul, zeul somnului si carlanul! nici daca-i cautam nu-i alegeam asa de bine!! si mai avem un an jumatate de distractie!!!

 27. Roxana Iordache Says:

  @mariusnyc. Deci spui că Ponta are dreptate? 🙂

  @olimpiu65. Poţi mult mai mult.

 28. olimpiu65 Says:

  un mare politician Crin asta, pot sa-i spun mult mai multe,dar n-am cui!! asa ca prefer sa-i iau in balon si pe el si pe partenerul lui pt ca mi-e greatza de politica lor , iar economia se scufunda in vremea asta si unii sii fac iluzii ca plimband doi trei ciumetzi cu catuse da boborului ,,dreptate pana la capat”!

 29. Ministrul Justitiei | pozeDECAT Says:

  […] La Doamna Roxana Iordache lansam ipoteze legate de numele potrivite a fi ministrul justitiei din partea USL. Avand in vedere viteza cu care USL s-a miscat pana acum (cu desemnarea procurorilor, cu clarificarea numarului electorilor in urma recensamantului dar si cu alte miscari de demontare a basismului), cred ca destul de potrivit ar fi domnul din imaginea de mai jos. […]

 30. pozedecat Says:

  Incitat de discutia de aici, am postat portretul robot al ministrului justitiei USL 🙂

 31. Ileana Andersson Says:

  Zic ca ori Ciorbea ori Norica sunt buni pentru postul de ministru de justitie. Ambii tare buni „preteni” cu base. 🙂

  Oricum m-am bucurat de cele intamplate astazi. Intrasem intr-o stare de disperare…

  Aia de la Romania TV au si sarit repede cu zvonul ca cica Voiculescu l-ar fi amenintat la telefon pe Crin. Aia e o cloaca de zvonisti. Mai zilele trecute au venit cu un sondaj fabricat in laboratoarele lor obscure cu care vroiau sa ne abureasca ca romanii vor coabitare cu Basescu. Sa vomiti nu alta. Dar ma uit la Romania TV pe mobil cand merg la plimbare pentru ca vin diversi de peste tot chiar si de pa la antena3; si de multe ori se lasa cu circ si cearta. Pentru mine in Suedia este teatru gratuit.

  Sa dea Dumnezeu sa iasa cu bine!

  PS: Aia de la b1 au fost zillele astea in delir …ce mai fauna, Tapalaga, Cristoiu, Ionita, ala de a scris urat de Sabina, istericul de Turcescu…. 🙂

 32. Ileana Andersson Says:

  La DNA sa-l puna chiar pe procurorul care s-a ocupat de flota inaintea lui Morar… Propus la misto Sa vedem reactii… 🙂

 33. mariusnyc Says:

  Basescu a dat drumul maidanezilor de la DNA pe magistratii „nonconformisti”, incepe macelul, ori noi, or ei … cale de mijloc gasiti la PONTA

 34. Sandi Says:

  Cred ca azi noapte pasarica Dacianei i-a fost seftnic !

 35. mbazu Says:

  Da, Roxana, cred ca Ciorbea cel de acum 10 ani n-ar fi potrivit. Dar eu cred ca s-a schimbat. Are nevoie de un „challenge” puternic ca sa revina cu adevarat in politica. Eu simt ca e mult mai hotarat si chiar mai dur.

  Pe de alta parte, relatia cu Martens il poate ajuta. Si, in fine, e un om care are mai multi dinti, nu numai unul, impotriva lui B. Iar B. cel de acum, cu nervii la pamant, nu cred ca si-ar dori lungi discutii cu Ciorbea!

 36. Sandi Says:

  As vrea sa vad un meci Basea – Ciorbea ca ministru al Justitiei !

 37. Marcus Says:

  No, Ashe, Bade Victore !

  “Da-i romanului mintea cea de pe urma” ne invata intelepciunea strabuna sau ca “niciodata nu este prea tarziu”. Exemplul igienizarii manutelor biblicului Pilat ii statea la indemana d-lui Ponta, nenorocirea consta in faptul ca in loc sa se inspire din el si sa se spele pe respectivele maini mai inainte ca injuraturile la adresa domniei sale sa devina aproape un sport national, pe motiv de abdicare imorala de la enunturile electorale, a preferat sa isi asume personal riscul major de a-i face pe plac chiombalaului in detrimentul sperantei nationale, fara sa realizeze consecintele unui asemenea gest.
  Decizia de a lasa Cezarului ce-i al Cezarului, adicatelea de a lasa Ministrului Justitiei, oricare va fi acela, prerogativele legale de a numi viitorii sefi ai Procuraturii, ar fi trebuit s-o ia de la inceput, fara sa incerce in a se erija in factotum politic, scandalizand in acest fel “prostimea” cu drept de vot din aceasta tara, “prostime” care i-a dat o lectie usturatoare, atat in ceea ce priveste loialitatea fata de alegatori, cat si in ceea ce priveste maturitatea luarii unor hotarari politice.
  Indiferent de cat de mult l-ar tine in brate Sultanatul pe Pasa cel Urat Si Chiomb, in situatia in care acesta, fara absolut nicio justificare (mai ales, dupa ce a mancat rahatu’ cu numirea lui Morar la C.C.), va respinge la foc automat propunerile viitorului Ministru al Justiei avizate de CSM, doar pentru ca asa vrea musculatura lui flescait siliconata, este imposibil ca pana la urma ratiunea sa nu invinga si la Inalta Poarta Briuseleza care sa inteleaga in sfarsit ca Pasa de Romania a innebunit de frica gherlei care-l asteapta la dezainscaunare.
  Si atunci, stai si te intrebi ca prostu’ cui i-a folosit tot acest minimaraton de injuraturi, contre si batai prim-ministeriale cu caramida in piept pe la tocsoaie si in presa scrisa, altcuiva decat lui chiombila?
  Nu era mai simplu si mai firesc sa se respecte LEGEA? Daca dezaxatul din capul statului ar fi avut inca de la inceput parte de niste suturi ferme in cur si capatani in moaca pe motiv ca nu exista nicaieri in LEGE notiunea de “presedinte jucator”, nu am fi ajuns la situatia de haos in care se zbate Romania anului 2013. Dar din nou, niciodata nu este prea tarziu, atata vreme cat ai puterea de discernamant sa faci pasul inapoi atunci cand trebuie.
  Daca badea Victoras ar intelege ca si magaria aia de pact, sau cum dracu s-o chema semnata cu Sarsaila, nu valoreaza nici cat o ceapa degerata si i-ar explica renegatului ca, daca nu vrea sa aiba rau de altitudine de la o noua suspendare, sa-si bage aia doi neuroni pe care ii are inapoi in tartacuta, dandu-le stop de la vagabondaj in peisajul carpato-danubian, apai parca lucrurile ar intra intr-o anumita normalitate.
  Imi cer scuze pentru limbajul mai dur folosit in aceste zile la adresa d-lui Ponta insa cred eu ca-i trebuia o galeata cu apa rece in cap pentru a se trezi la realitate si a se intreba pe cine si interesul cui il reprezinta el in scaunul de Prim Ministru al Romaniei.

 38. Sandi Says:

  TV „Ghita- SRI” iar mananca cacat . Cu polonicul !

  http://www.cotidianul.ro/antonescu-considera-ca-romania-tv-isi-bate-joc-de-propriii-telespectatori-210334/

 39. ciuhuhu Says:

  E clar, Basescu-i mare viclean, se caca-n capul tuturor romanilor, lasa, pe Morar interimar ca Parchetul General inca 1, 2 ani, anulindu-i numirea la CCR.

 40. ciuhuhu Says:

  La parchet, nu ca parchet…

 41. Radu Humor Says:

  Senatorul Valer Marian
  Scrisoare deschisă către preşedintele României

  http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-presedintele-romaniei-210293/

  Scrisoare deschisă către preşedintele României

  Cetăţene Traian Băsescu,

  Având în vedere că în aceste zile sunteţi animat şi preocupat de dorinţa de a o numi pe pupila Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vă transmit, spre dreaptă cumpănire, declaraţia mea politică „Laura Codruţa Kovesi, procuror general din milă şi din mită portocalie” (prezentată în şedinţa de plen a Senatului din 2 mai 2012 şi reprodusă recent în declaraţia „Hăi(mă)neala de la CSM”, prezentată în şedinţa de plen a Senatului din 19 martie 2013), pe care probabil nu aţi reuşit să o citiţi fiind împovărat de problemele naţionale, continentale şi planetare:

  Propulsată de trio-ul Blaga – Boc – Macovei

  Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a fost numită în funcţie de preşedintele Traian Băsescu în 2006, la propunerea ministrului justiţiei Monica Luisa Macovei. Laura Codruţa Kovesi a fost promovată în funcţia de procuror general al României, la vârsta de 33 ani, de la Sibiu, unde activa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu ca procuror şef al structurii locale a DIICOT. Aceasta a fost propulsată faptic spre înalta funcţie de procuror general al României de către secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care era prieten cu tatăl său şi care a obţinut şi sprijinul preşedintelui PDL, Emil Boc, care a fost coleg de an şi de grupă cu Kovesi la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. Promovarea lui Kovesi i-a surprins pe colegii săi de facultate şi de serviciu, întrucât fusese o studentă mediocră, iar ca procuror nu se remarcase în mod deosebit pe plan profesional, la bilanţul de profil pe anul anterior promovării sale (2005) ocupând doar locul 10 din 16. A surprins şi mai mult renominalizarea sa în septembrie 2009 ca procuror general de către preşedintele Traian Băsescu în condiţiile în care Consiliul Superior al Magistraturii (instituţia supremă şi reprezentativă a magistraţilor din România) a respins categoric renumirea sa, cu 5 voturi contra şi un vot pentru.

  Sluga plecată a lui Băsescu and co

  În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este notorie obedienţa procurorului general Kovesi faţă de preşedintele Traian Băsescu, faţă de ex-ministrul de interne Vasile Blaga, actualmente preşedintele Senatului, şi faţă de şefii serviciilor secrete, îndeosebi faţă de generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI ( şi şeful de facto al principalului serviciu secret din România). Obedienţa a fost mai mult decât vizibilă în cazul Alro, care afecta securitatea energetică naţională şi în care au fost vizaţi foştii consilieri prezidenţiali Theodor Stolojan şi Elena Udrea, sau în dosarele lui Omar Hayssam privind acte de terorism, afaceri cu armament sau fuga sa din România. Foştii procurori şefi adjuncţi ai DIICOT, Ciprian Nastasiu şi Angela Ciurea, au acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că le-ar fi solicitat să tergiverseze dosarele privind privatizările strategice. Procurorul general Kovesi este suspectat că l-ar fi delegat pe procurorul Valentin Horia Şelaru, care era omul său de încredere în calitate de consilier personal, să emită soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul Alro. Kovesi l-a adus pe acest procuror de la Serviciul teritorial Braşov al DNA la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, l-a numit consilier al procurorului general şi l-a detaşat la DIICOT o perioadă scurtă de timp pentru a da NUP în cazul Alro faţă de Elena Udrea, Theodor Stolojan, Verestoy Attila ş.a. Recent, Kovesi l-a răsplătit pe Şelaru cu funcţia de procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, numindu-l în locul unui alt yesman de-al său, procurorul Marius Iacob, pe care l-a promovat prim-adjunct al său. Procurorul general al României a avut o intervenţie diversionistă şi părtinitoare şi în cazul mitei oferite de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, declarând că procurorii nu s-au referit la un partid politic şi că afirmaţia ar aparţine unuia din inculpaţii arestaţi în condiţiile în care trimiterea la un partid politic, respectiv la PDL, era consemnată în încheierea de arestare preventivă (atât în concluziile procurorului care a reprezentat Direcţia Naţională Anticorupţie cât şi în considerentele judecătorului care a dispus măsura arestării preventive), iar ulterior a fost confirmată şi în rechizitoriul emis şi în sentinţa pronunţată în cauză.

  Parchetul a devenit o anexă a SRI

  Procurorul general al României este acuzat de majoritatea subalternilor săi că a promovat în funcţii doar cercul să restrâns de yesmani, gen Iacob sau Şelaru, iar faţă de ceilalţi are un comportament abuziv, discreţionar şi chiar bădăran, fiind reclamată că de multe ori „înjura ca la uşa cortului”. Cel mai mare reproş care i se aduce lui Kovesi este însă acela că a aservit total Parchetul preşedintelui României şi serviciilor secrete, îndeosebi Serviciul Român de Informaţii (SRI), cum n-a fost aservit nici măcar în regimul totalitar comunist al lui Nicolae Ceauşescu. Tot mai mulţi procurori se plâng că Parchetul şi-a pierdut independenţa şi a devenit o anexă a SRI, întrucât procurorul general Laura Codruţa Kovesi se supune orbeşte cererilor şi ordinelor generalului Florian Coldea. Nu în ultimul rând, lui Kovesi i se impută că ar fi favorizat corupţia şi contrabanda din vămile româneşti, inclusiv pe marele patron al acestora, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar datorită prieteniei sale cu şeful Autorităţii Naţionale Vamale (ANV), Viorel Comăniţă (care este vicepreşedinte al ANAF şi este mâna dreaptă a lui Blejnar din perioada în care a deţinut funcţiile de director al Direcţiei Juridice şi de director al Direcţiei Supraveghere şi Accizare Vamală din ANAF). În compania unor subalterni, ca de exemplu, şeful Direcţiei Regionale Vamale Cluj, Călin Vesa, şi şeful Direcţiei Vamale Judeţene Satu Mare, Ioan Sabău, directorul ANV Viorel Comăniţă s-a lăudat cu prietenia şi protecţia lui Kovesi, afirmând că sunt originari amândoi din judeţul Sibiu şi că s-au intersectat profesional în municipiul Sibiu, unde el a fost avocat, iar ea procuror. Dealtfel, şi Kovesi şi Comăniţă au fost promovaţi de la Sibiu la Bucureşti, pe filiera politică a PDL, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004.

  Favorizarea generalului Coldea

  Procurori din Secţia Parchetelor Militare o acuză pe Kovesi că l-ar fi favorizat pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, într-un dosar în care acesta a fost cercetat pentru că ar fi provocat un accident de circulaţie în timp ce conducea în Bucureşti un autoturism de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit unor surse din Secţia Parchetelor Militare, confirmate de surse din SRI, în anul 2008, generalul Coldea şi-a sărbătorit ziua de naştere (21 septembrie) împreună cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, într-o locaţie secretă a SRI, după care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Ştefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulaţie, respectiv a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi a intrat cu autoturismul în copacii din faţa Clubului Dinamo, avariind grav partea din faţă a autoturismului, inclusiv parbrizul şi bordul acestuia. Circumstanţele producerii accidentului indică faptul că generalul Coldea se afla sub influenţa accentuată a băuturilor alcoolice. Vă puteţi închipui ce carnagiu s-ar fi putut întâmpla dacă la ora respectivă s-ar fi desfăşurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost muşamalizat ulterior de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a intervenţiei procurorului general al României. În cauză a fost emisă soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) de către procurorul şef Ion Vasilache, promovat în această funcţie de procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi avansat ulterior de preşedintele Traian Băsescu la gradul de general.

  Fidelizare şi manipulare prezidenţială prin bodiguarzi de la SPP

  Angajaţi din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, SRI şi SPP susţin că preşedintele Traian Băsescu (alias Zeus) ar fi fidelizat-o şi manipulat-o pe Laura Codruţa Kovesi (dar şi pe alte reprezentante ale Parchetului General) prin invitarea ei în mod frecvent la reşedinţa sa de la Palatul Cotroceni şi prin cuplarea acesteia cu un angajat din Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care, pe lângă servicii de conducere auto şi de gardă de corp, îi asigura şi acompaniament sexual. După mai multe întâlniri la Palatul Cotroceni, la aproximativ un an de la promovarea sa, procurorul general a divorţat de soţul său, Eduard Kovesi, care este om de afaceri şi rămăsese la Sibiu. Conform unor subalterni, după divorţ Laura Codruţa Kovesi a trăit o idilă cu subofiţerul care i-a fost repartizat de SPP pentru a-i fi şofer şi bodyguard. Am putea spune că Traian Băsescu a preluat metodele patentate de Stalin în anii ‘50, când agente ale NKVD (predecesorul KGB) erau cuplate şi se căsătoreau cu activişti politici sau cu militari români care îşi făceau studiile în Uniunea Sovietică, pentru a-i manipula şi a-i folosi ca agenţi de spionaj sau de influenţă.

  Conexiunea cu Vasile Blaga

  Conform unor informaţii apărute în cartea fostului procuror şef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, intitulată „Prădarea României” (la pagina 108), Laura Codruţa Kovesi este şantajabilă din partea şefului statului şi a serviciilor secrete. La numirea sa în funcţia de procuror general, în octombrie 2006, preşedintele Traian Băsescu a fost informat că soţul (Eduard Kovesi) şi tatăl acesteia (Ioan Lascu) se aflau sub urmărirea informativă a SRI. Eduard Kovesi avea dosar de urmărire informativă la SRI Sibiu din 1995, iar din acest dosar rezulta că ar fi furnizat date şi informaţii de interes operativ unui ofiţer de informaţii maghiar, care actualmente este europarlamentar din partea Ungariei. Tatăl actualului procuror general al României, Ioan Lascu, a fost timp de 30 de ani procuror şef al Parchetului local Mediaş. Profitând de această funcţie, în exercitarea căreia a fost un colaborator apropiat al Securităţii şi al Miliţiei respectiv al Poliţiei, Ioan Lascu a fost un protector şi un beneficiar al afacerilor din capitala gazului românesc. Cu origini romanes (din Întorsura Buzăului), acesta avea obiceiul să se laude că a deţinut cea mai îndelungată funcţie de conducere în procuratura românească şi că a obţinut cea mai înaltă funcţie în procuratură pentru fiica sa. Ioan Lascu s-a pensionat anticipat în primăvara anului 2010, când a organizat o mare petrecere la un restaurant din Mediaş (Binder Bubi), ocazie cu care accesul în zonă a fost blocat de importante forţe de ordine, întrucât invitaţii de onoare erau procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, ministrul de interne Vasile Blaga şi directorul general de atunci al Societăţii Naţionale Transgaz, Florin Muntean.

  Florin Muntean, un prosper şi controversat om de afaceri, beneficiar al unor afaceri bănoase cu statul (prin Transgaz şi Romgaz), fost deputat PDL, preşedinte de mai mulţi ani al organizaţiei municipale Mediaş a PDL, este cel mai bun prieten din Mediaş al tatălui procurorului general al României, Ioan Lascu. O dovadă a acestei prietenii este faptul că, în cursul lunii iulie 2010, Sergiu Lascu, fiul lui Ioan Lascu şi fratele lui Laura Codruţa Kovesi, a fost promovat de directorul general Florin Muntean director adjunct la Transgaz. Florin Muntean este şi cel mai bun prieten asumat declarativ de către ex-ministrul de interne Vasile Blaga, cu care a fost coleg de armată şi de facultate. Dealtfel, prin intermediul lui Florin Muntean, Vasile Blaga s-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Ioan Lascu. Florin Muntean şi Ioan Lascu sunt apropiaţi şi de milionarul Ilie Carabulea, considerat cel mai bogat om de afaceri din judeţul Sibiu, cunoscut ca patron (asociat şi administrator) al holdingului Atlassib şi al Băncii Carpatica, despre care au apărut relatări în presă că ar fi contribuit cu suma de 1 milion de euro la campania electorală a PDL pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2004 şi că în 2009 ar fi sprijinit substanţial în Spania, Italia şi Franţa campania de realegere a preşedintelui Traian Băsescu.

  Prim-procuror apropiat, arestat pentru corupţie

  Numele afaceristului Ilie Carabulea a revenit în atenţia presei, cu ocazia arestării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Nicuşor Florin Apostu. Acesta a fost arestat în data de 27 octombrie 2010, fiind acuzat de săvârşirea a 12 fapte de corupţie într-o perioadă de 3 luni (august-octombrie 2010). Alături de prim-procurorul de Sibiu a fost arestat pentru complicitate la faptele sale de corupţie şi ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, care racola „clientela” şi primea „onorariul” pe care-l transmitea lui Apostu. Conform unui articol publicat de ziarul „România Liberă” în data de 10 decembrie 2010, cu titlul „Fabrica de măsluit dosare penale de la Sibiu” (documentat în baza unor informaţii furnizate de DNA), prim-procurorul Apostu a fost cercetat ulterior pentru 252 de dosare penale măsluite, din care în 196 de dosare „a rezolvat” soluţii favorabile omului de afaceri Ilie Carabulea. Cert este că Nicuşor Florin Apostu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2010, în stare de arest, pentru 130 de infracţiuni, din care şapte infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de sustragere de înscrisuri, două infracţiuni de favorizarea infractorului, patru infracţiuni de fals în declaraţii, 57 de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 57 de infracţiuni de uz de fals. Ilie Carabulea a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii septembrie 2010, prim-procurorul Florin Nicuşor Apostu a primit de la omul de afaceri Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii în favoarea holdingului Atlassib, lăsându-l să înţeleagă că are influenţă asupra procurorului general Laura Codruţa Kovesi. Prin rechizitoriu se mai reţine că, în perioada 2006-2010, prim-procurorul Apostu a folosit în mod exclusiv şi consecutiv două autoturisme, unul marca Audi A8 şi unul Volkswagen Passat, achiziţionate în baza unui contract de leasing financiar încheiat între două societăţi din holdingul Atlassib condus de Ilie Carabulea, SC Atlassib Leasing IFN SA şi SC Intermedia SRL, care au achitat pentru Apostu TVA aferentă acestora şi contravaloarea avansului auto, în condiţiile în care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a avut în instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la firmele lui Carabulea, în care Apostu a dat soluţii de netrimitere în judecată şi a verificat soluţiile date de procurorii subordonaţi.

  Condamnat definitiv de instanţa supremă

  Dosarul a fost instrumentat de Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar judecarea acestuia a fost strămutată rapid, probabil pentru a i se pierde urma, la Curtea de Apel Constanţa, unde a fost înregistrat sub nr. 1628/36/2010. Prin sentinţa penală nr. 27/P/15.04.2011, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe fostul prim-procuror Nicuşor Florin Apostu la o pedeapsă de doar 3 ani închisoare, reprezentând minimul prevăzut de lege pentru infracţiunea cea mai gravă (luare de mită), şi fiind vădit nejustificată raportat la numărul şi periculozitatea infracţiunilor reţinute (124 de infracţiuni, din care 5 infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de sustragere de înscrisuri, două infracţiuni de favorizarea infractorului, 57 de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 57 infracţiuni de uz de fals), precum şi la calitatea persoanei condamnate. Este de reţinut că instanţa l-a achitat pe Apostu pentru două infracţiuni de luare de mită şi că l-a condamnat pentru traficul de influenţă făcut pe lângă procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, pentru ca aceasta să promoveze un recurs în interesul legii pentru holdingul Atlassib, proprietatea lui Carabulea. Instanţa a fost îngăduitoare şi cu omul de afaceri Ilie Carabulea, pe care l-a achitat pentru infracţiunea de dare de mită şi l-a condamnat la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă. Inculpaţii au declarat recurs, care a fost judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 21.03.2012. Pronunţarea a fost amânată până pe 25.04.2012, când instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe fostul prim-procuror Apostu la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Coinculpaţii Popescu şi Carabulea au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni, respectiv la un an şi şase luni de închisoare cu executare.

  Relaţii suspect de apropiate cu condamnatul

  Opinia publică trebuie să cunoască însă relaţiile foarte apropiate dintre prim-procurorul Apostu şi procurorul general Kovesi şi tatăl acesteia, Ioan Lascu, iar instituţiile statului trebuie să clarifice dacă aceştia au fost implicaţi în activitatea amplă şi organizată de traficare a justiţiei realizată de şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, care a cuprins sute de infracţiuni într-o perioadă relativ scurtă. O traficare atât de amplă şi organizată a justiţiei în scopuri pecuniare nu a avut precedent în România şi trebuie să ne pună pe gânduri, în condiţiile în care, potrivit informaţiilor noastre, prim-procurorul Apostu s-a aflat în relaţii de prietenie cu tatăl lui Kovesi şi avea obiceiul să se laude că i-a fost naş de căsătorie actualului procuror general al României, care i-a fost colegă la Parchetul Sibiu. Este de reţinut şi că, în calitate de baschetbalist de performanţă la clubul CSU Sibiu, Apostu a susţinut-o pe Kovesi să practice acest sport la acelaşi club, de unde a fost cooptată în echipa naţională de junioare. Din stenogramele convorbirilor dintre Florin Apostu, Ioan Lascu şi Ilie Carabulea, aflate în dosarul cauzei, rezultă relaţia foarte apropiată dintre prim-procurorul de Sibiu şi procurorul general al României şi tatăl acestuia, chiar dacă la anumite pasaje apare, destul de suspect, menţiunea „neinteligibil”. Astfel, Apostu şi Lascu se adresează unul altuia cu „dragă” sau „drăguţule” şi se salută cu „Ciao. Pa”. Pasajele mai sugestive din discuţiile purtate de Apostu cu Carabulea sunt următoarele: „M-a sunat şi tatăl fetei, şi romanca” (apropo de originea etnică); „A zis fără niciun fel de problemă, să facem un memoriu în atenţia ei”; „Şi se uită pe el şi ne dă un răspuns şi îi dă drumu când vine”; „Mă întâlnesc cu fata noastră joi şi vineri”; „Da, m-a invitat la Marriot extra. Zic: Tu eşti nebună? Sunt în concediu. Hai că trebuie să vorbim” (sugerând relaţii foarte apropiate, chiar intime).

  Favorizarea afaceristului Carabulea

  Procurorii DNA au ataşat la dosar şi o conversaţie dintre tatăl lui Kovesi, Ioan Lascu, şi prim-procurorul Apostu în care cei doi stabileau paşii ce trebuiau urmaţi pentru promovarea unui recurs în interesul legii în favoarea afaceristului Carabulea (preluarea unui memoriu, deplasarea la Bucureşti), paşi care au fost urmaţi cu stricteţe. Apostu l-a rugat pe Lascu să o convingă pe fiica sa să primească memoriul Atlassib şi să accepte o audienţă pentru un recurs în interesul legii, ca să rezolve problema pe care Carabulea o avea cu modul de calcul al diurnelor şoferilor care plecau în străinătate. A mai fost ataşată o discuţie în care Apostu îi comunică lui Carabulea că a discutat atât cu tatăl lui Kovesi cât şi cu aceasta, care i-au spus să facă un memoriu în atenţia ei, la care urmează să-i dea răspuns favorabil. Totodată, a fost ataşată o discuţie purtată după circa o lună, respectiv în data de 7 septembrie 2010, în care Apostu îi solicită lui Carabulea să-i trimită memoriul pentru a-l duce lui Kovesi, cu care urma să se întâlnească la Bucureşti. Interesant este că, în data de 25 noiembrie 2010, la circa o lună după arestarea lui Apostu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat la Sibiu că nu a primit niciunul din cele şapte memorii pe care reprezentanţii Atlassib susţin că le-ar fi trimis în atenţia sa. Şi mai interesant este că, cu toate acestea, în data de 17 decembrie 2010, procurorul general al României a promovat recurs în interesul legii, pe baza a patru memorii ale Atlassib, care a fost însă respins ca inadmisibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 21 februarie 2011. În mod suspect, procurorii DNA s-au limitat în anchetă la Apostu şi Carabulea, neextinzând cercetările referitor la implicarea lui Kovesi şi a tatălui ei şi nefăcând nicio referire la recursul în interesul legii introdus de procurorul general. Naşte suspiciuni şi faptul că procurorul general Kovesi a fost în biroul prim-procurorului Apostu cu câteva zile înainte de arestarea acestuia, dar DNA, care instalase tehnică de interceptare în biroul respectiv, nu a depus la dosar înregistrarea cu discuţiile purtate de aceştia, iar, în cursul judecăţii, când a fost solicitată înregistrarea acestor discuţii, DNA a depus un CD al cărui conţinut nu a putut fi reprodus. Nu este lipsit de interes şi faptul că Laura Codruţa Kovesi l-a ajutat pe omul de afaceri Ilie Carabulea când activa la DIICOT Sibiu, anchetând şi arestând membri ai clanului Circarilor, care solicitau taxe de protecţie de la şoferii autocarelor Atlassib care efectuau transporturi de persoane în Spania, Italia, Franţa ş.a. Acesta a fost un dosar piedestal pentru Kovesi, care a fost invocat drept un mare succes profesional cu ocazia promovării sale în funcţia de procuror general al României.

  Şpagă cu miros de gaz

  În ultimii ani au apărut informaţii şi indicii care generează suspiciunea că pentru promovarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al României a fost oferită o mită substanţială de anumite cercuri de afaceri din judeţul Sibiu. Astfel prezintă interes faptul că, în anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul şi principalul susţinător al lui Kovesi în anul de graţie 2006, a primit, conform menţiunilor din declaraţia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectivă) de la doi apropiaţi ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajată la SCGN Romgaz Mediaş, şi 500.000 RON de la Valer Crişan, prieten şi asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Mediaş, la care deţinea funcţia de director general. Vasile Blaga şi-a trecut aceste sume în declaraţia de avere ca împrumuturi fără dobândă şi cu termen de scadenţă de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presă, Vasile Blaga a refuzat să ofere amănunte legate de identitatea şi localizarea celor doi generoşi creditori, precizând doar că-i sunt prieteni apropiaţi. Să tot ai asemenea prieteni generoşi, care să-ţi împrumute bani fără dobândă şi pe un termen atât de lung (10 ani)! Numai că, la o simplă şi minimă verificare, Doina Stoia şi Valer Crişan nu pot face dovada provenienţei sumelor pe care le-au împrumutat lui Vasile Blaga, având surse de venit şi averi modeste, în condiţiile în care beneficiau doar de salarii de la societăţile comerciale la care erau angajaţi şi deţineau un apartament la bloc (Doina Stoia), respectiv o fostă casă naţionalizată (Valer Crişan). Astfel că se naşte întrebarea dacă suma de 1.100.000 RON nu a constituit o mită mascată, o răsplată via Florin Muntean, sora şi asociatul acestuia, pentru implicarea lui Vasile Blaga în promovarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al României. La fel, se pune întrebarea dacă suma de 1 milion de euro oferită PDL de Ilie Carabulea n-a reprezentat tot o mită mascată pentru promovarea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că la Sibiu şi în Parchetul General se discută că numirea acesteia a fost plătită de afaceristul sibian.

  Sesizarea DNA şi CSM

  Pentru elucidarea acestor aspecte, solicit DNA să se sesizeze şi să efectueze cercetări sub aspectul infracţiunilor de dare şi de luare de mită, respectiv de spălare de bani, faţă de preşedintele Senatului, Vasile Blaga, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, tatăl său Ioan Lascu, ex-directorul Transgaz, Florin Muntean, şi omul de afaceri Ilie Carabulea. Solicit, de asemenea, redeschiderea dosarului care a avut ca obiect accidentul de circulaţie produs de generalul Florian Coldea şi cercetarea procurorului general Kovesi sub aspectul infracţiunii de favorizarea infractorului, pentru soluţia de neîncepere a urmăririi penale emise în cauza respectivă. Totodată, solicit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să verifice toate acuzele care-i sunt aduse procurorului general al României prin această declaraţie politică, inclusiv să stabilească motivele pentru care DNA nu a extins cercetările în cazul Apostu şi asupra procurorului general Kovesi şi a tatălui său Ioan Lascu, urmând să clarifice ce întâlniri şi ce discuţii a avut Kovesi cu Apostu la Bucureşti şi la Sibiu în perioada septembrie – octombrie 2010.

  Aceasta este faţa adevărată a procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, slăvită şi proslăvită de preşedintele Traian Băsescu, de genitoarea sa Monica Luisa Macovei, de unii reprezentanţi ai societăţii civile şi de unii reprezentanţi diplomatici ai statelor occidentale la Bucureşti, îndeosebi de ambasadorii SUA şi Marii Britanii. Trista realitate este că Laura Codruţa Kovesi a fost promovată în epoca portocalie, ca şi alţi şefi din Parchet (DIICOT, DNA), Curtea Constituţională, servicii secrete (SRI, SIE, SPP, STS, DGIPI), ministere (Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Educaţiei ş.a.) şi agenţii (ANI, ANAF ş.a.), în baza principiului nulităţilor controlabile promovat în mod deosebit de preşedintele Băsescu şi de ex-ministresa Macovei. Potrivit acestui principiu băsesciano-macoveian, în funcţiile cheie din instituţiile statului au fost promovate cu prisosinţă persoane mediocre profesional, obediente şi şantajabile, relativ tinere şi originare din provincie, pentru a putea fi manipulate de promotorii şi protectorii lor.

  În condiţiile în care şefii Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Serviciului Român de Informaţii manifestă supunere (şi încă oarbă) numai faţă de dumneavoastră, vă solicit să dispuneţi verificarea veridicităţii declaraţiei mele, precum şi iniţierea procedurilor de tragere la răspundere disciplinară şi penală pentru faptele imputate. Subsemnatul am sesizat CSM şi DNA în data de 2 mai 2012, dar CSM mi-a răspuns în van, iar DNA n-a catadicsit să-mi răspundă până în prezent, deşi au trecut 11 luni de la înaintarea sesizării.

  Dacă Dvs. şi instituţiile fundamentale ale statului dovediţi că declaraţia mea politică este mincinoasă şi răuvoitoare, vă promit că demisionez din funcţia de senator al României. Dacă nu-mi dovediţi acest lucru ori nu-mi răspundeţi, atunci am pretenţia să demisionaţi Dvs. din funcţia de preşedinte al României. Pentru că sunteţi principalul vinovat pentru promovarea şi menţinerea în fruntea procurorilor din România a unei (perso)nulităţi juridice, care s-a remarcat nu numai prin totala aservire politică ci şi prin abuzuri care intră sub incidenţa legii penale.

  Profitând de ocazie, pentru a aduce unele clarificări utile şi esenţiale, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

  1. Cine v-a recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi, în 2005, pentru a fi numită procuror general al României: ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi/sau ministrul de interne Vasile Blaga?

  2. Ce criterii de performanţă, experienţă, competenţă şi integritate au recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie?

  3. De ce aţi renumit-o, în septembrie 2009, în funcţia de procuror general al României, deşi Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins renominalizarea sa (cu 5 voturi contra şi unul pentru)?

  4. De ce aţi menţinut-o în funcţie după ce Serviciul Român de Informaţii v-a informat că se află sub urmărire operativă atât soţul său Eduard Kovesi, pentru furnizarea de date şi informaţii serviciului secret ungar, cât şi tatăl său Ioan Lascu, pentru implicare în afaceri cu companiile naţionale Romgaz şi Transgaz?

  5. Dacă aţi convins-o pe Laura Codruţa Kovesi să divorţeze şi dacă i-aţi împins în braţe un tânăr şi falnic subofiţer din SPP, de care s-a amorezat ulterior?

  6. Dacă i-aţi solicitat procurorului general Laura Codruţa Kovesi să-i scape pe consilierii prezidenţiali Theodor Stolojan şi Elena Udrea în dosarul Alro?

  7. Dacă i-aţi solicitat procurorului general Laura Codruţa Kovesi să-l scape pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, pentru accidentul de circulaţie comis în faţa stadionului Dinamo? Pentru ce merite l-aţi avansat ulterior general pe procurorul şef al Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, care a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de generalul Coldea?

  8. Dacă Laura Codruţa Kovesi l-a ajutat pe preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Guvernul Boc, să scape de urmărire penală în dosarul în care a fost învinuit de o fraudă de 7 miliarde lei vechi, în calitate de director al Peco-Petrom Sibiu?

  9. Dacă Laura Codruţa Kovesi l-a ajutat pe omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul firmei Atlassib şi al Băncii Carpatica, cel mai bogat afacerist din Sibiu, în litigiile sale juridice? Cu ce şi cu cât a contribuit Ilie Carabulea la campaniile electorale ale PDL, respectiv la alegerile prezidenţiale din 2004 şi 2009 şi la alegerile locale şi parlamentare din 2004 şi 2008?

  11. Dacă i-aţi solicitat procurorului general Laura Codruţa Kovesi să întocmească (mai pe şleau, să fabrice), cu concursul DNA şi SRI, dosare penale unor adversari şi lideri politici din fosta opoziţie (PSD, PNL, PC) şi chiar unora din fosta coaliţie de guvernare (PDL, UDMR)?

  10. Dacă ştiţi că, în perioada în care Kovesi era procuror general al României, părinţii săi au acaparat abuziv (după metoda patentată de genitoarea sa juridică Monica Luisa Macovei) la Mediaş casa unor etnici saşi plecaţi în Germania? În curând o să afle şi stimata Dvs. prietenă Angela Merkel şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (chiar dacă SRI şi SIE au infiltrat doi agenţi secreţi la grefa CEDO, cu misiunea să determine respingerea ori radierea cauzelor incomode pentru preşedintele Traian Băsescu şi pentru fosta putere politică din România) cum aţi promovat necinstea şi hoţia în fruntea Parchetului din ţara noastră.

  Aşteptăm răspunsuri urgente şi concludente din partea Dvs. În cazul în care nu veţi răspunde şi o veţi numi pe Laura Codruţa Kovesi procuror şef al DNA, apreciem că, în calitate de cetăţeni, suntem în legitimă apărare pentru a organiza o miliţie (poteră) populară şi a face dreptate. Până la capăt!

  Satu Mare, Senator

  1.04.2013 Valer Marian

  P.S. Săptămânile următoare o să vă trimit alte trei declaraţii relevante şi interesante, la documentarea şi elaborarea cărora am lucrat aproape trei ani: „Procurorul şef Morar, avocatul principal şi slujitorul preaplecat al preşedintelui Băsescu”, „Generalul Predoiu-gherţoiul lui Băsescu de la SIE” şi „Generalul Coldea, câinele de pradă al democraţiei de la SRI”.

 42. Radu Humor Says:

  Vă daţi seama în ce ţară trăim :mrgreen: ?!
  Cei de Bruxelles au aflat de toate astea ?
  Unde eşti Merkeloaie ?!
  Pune ceva pe tine şi vino repede să-ţi vezi progenitura politică 🙄
  Gol-goluţ, aşa cum îţi place ţie, nebunatico 😳

 43. Ileana Andersson Says:

  Radu 🙂 🙂

 44. Jan Pantelimon Says:

  V Stan fostul sef al corpului de control in guv Ciorbea cred ca e cel mai indicat pt justitie . Si are multe polite de platit basului . Astazi Ponta mi s-a revelat ca o incrucisare miciuriana intre Itzyc, Strul si Bula,. infricosat de conditia de sluga la doi stapani .

 45. Roxana Iordache Says:

  Jane, ar fi prea tare să fie Valerian Stan ministru al Justiţiei. Şi Valer Marian, la Parchetul General. Iar la DNA, un procuror dat afară de Băsescu după ce a ajuns preşedinte. 😉

 46. violet Says:

  În general, nu cred că ar fi Crin în stare să facă ce n-a mai făcut Ponta. În particular, sigur n-o va face acum, după toată această tevatură.

 47. Roxana Iordache Says:

  @violet. Te-ai citit ce-ai scris? 🙂

 48. violet Says:

  M-am. În afară de „facă ce” pe care …o regret ( 😀 ), ce să zic, eu sper şi cred în Crin.

 49. violet Says:

  Crin, ca preşedinte al partidului care va desemna mâine un ministru pentru Justiţie.

 50. ciuhuhu Says:

  Basescu s-a cacat a miloana oara in capul romanilor, cu chestia cu numirea sefilor procurori, si continua sa se cace in capul lor, popor cirpe, popor de zdrente!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: