ŞTIREA ANULUI: PONTA RECUNOAŞTE PUBLIC MOŞMOANDA CU BĂSESCU PENTRU PARCHETE! UPDATE: INSTANŢA A DECIS ELIBERAREA LUI ADRIAN NĂSTASE. CINE A VOTAT CONTRA LEGII?

Ştirea anului a trecut, deocamdată, neobservată, fiindcă a fost lansată în contextul în care Adrian Năstase e eroul mediatic al zilei şi oricum, presa deprofesionalizată pierde din vedere esenţialul.

Ponta a anunţat după şedinţa conducerii PSD că săptămâna viitoare Parlamentul se va pronunţa în privinţa candidaţilor USL pentru ocuparea locurilor care urmează să rămână vacante la CCR, anume, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu.

Întrebat dacă ulterior se va consulta cu preşedintele Antonescu privitor la viitorul ministru al Justiţiei, premierul a răspuns că decizia în privinţa componenţei Guvernului îi aparţine, dar că se consultă cu liderul PNL. PSD vrea Justiţia – clar, nu? Şi va încerca să-i momească pe liberali cu fondurile de la „proiecte speciale”, păstorite de avocatul Dan Şova, ca să se facă rocada de ministere. Dacă liberalii sunt atât de fraieri – şi trădători ai angajamentelor electorale – încât să cedeze Justiţia pentru bani, atunci barem să obţină maximal, adică, funcţia şi ministerul lui Liviu Dragnea, acest Udrea al USL. :mrgreen: Pentru Ghişe. 😛

Deşi de primă importanţă, toate astea sunt, însă, secundare în raport cu ceea ce a recunoscut Victor Ponta: trădarea cetăţenilor României prin înţelegerea cu Băsescu, anume ca în România să nu se facă dreptate niciodată , iar sistemul judiciar să rămână blocat sub cizma comenzii politice.

Întrebat dacă în cazul validării Monei Pivniceru la CCR, premierul ca interimar va fi cel care va trimite la Cotroceni propunerile pentru Parchete, Ponta a răspuns: „probabil că da”. Exact cum spera şi Băsescu într-o declaraţie publică la o telecomandă – pardon! – televiziune. 👿

E scandalos şi absolut inadmisibil! Preşedintele Antonescu are obligaţia unui VETO categoric. Eventual, unul public. Că una e să fii prins în cursa propriei onestităţi şi să nu-ţi părăseşti camaradul care te-a târât la Cotroceni, mizând tocmai pe onestitatea ta ca să te pună în faţa faptului împlinit al „pactului” mai mult decât stupid cu Băsescu, la 70% USL în Parlament. Un „pact”, de altfel, fără valoare juridică şi care nu angajează USL. Angajează, din păcate, mai mult decât tangenţial – pe ici pe colo, aproape secant – Guvernul.

Oricum, cu totul altceva e să accepţi trădarea angajamentului capital privind „dreptatea până la capăt”. Asta s-ar numi complicitate la crimă împotriva intereselor naţionale. Pentru că o înaltă trădare este ca în loc să eliberezi Justiţia, sistemul judiciar, în general, să o aserveşti şi mai tare, pe termen nedefinit.

Crin Antonescu nu poate accepta moşmoanda cu Băsescu privind şefii Parchetelor, aspect esenţial pentru eliberarea nu doar a Justiţiei, ci a României însăşi de mafia care o guvernează, la rândul ei, patronată din exterior, împotriva intereselor ţării.

Şi poate rezolva extrem de simplu, simplu şi rapid: îi spune lui Ponta să-şi bage minţile-n cap şi să desemneze imediat noul ministru, care în aceeaşi zi să depună jurământul la Cotroceni. Norica, Renate, Tudor Chiuariu, ai de unde-alege. Iar Ioan Ghişe să se încălzească pe margine. Cât se poate de serios. Ca să nu mai zic de Valerian Stan, care ar trebui trimis din prima, să vedem cum îl caută Băsescu la mapa profesională: cea în care a vrut să trimită în Justiţie cauza Flota, mai precis, cauza Petroklav. Trebuie un ministru tare, competent, determinat şi integru.

Iar noul ministru să-i trimită rapid propunerile pentru şefii Parchetelor. Există suficienţi procurori verticali. Vă pot da câteva nume, cu proxima ocazie.

Deocamdată, observaţi cum pe zi ce trece Ponta se dă tot mai pe faţă cu Băsescu. Inclusiv în cauza Adrian Năstase, care ţine tot de catastrofa stalinistă în care a transformat Băsescu sistemul judiciar.

Impostorul de la Cotroceni a lansat fariseismul pentru fraieri – o afirmaţie perversă la maximum – anume că îi pare rău pentru Năstase, fiindcă a fost condamnat pentru o găinărie şi că el crede că fostul premier va reveni în politică, dar că totul depinde de PSD. De fapt, Băsescu aplică liderilor PSD prezumţia de prostie – sau mai ştii?, de ticăloşie – sugerându-le să-i (re)dea funcţie în partid lui Adrian Năstase, adică, să-l trimită înapoi la închisoare. Evident, însă, că profesorul de Drept ştie prea bine că sentinţa i-a luat drepturile civile pentru doi ani, printre care, dreptul de a alege şi de a fi ales.

Iar juristul Ponta, în loc să le explice toate acestea naivilor bine intenţionaţi („poporul PSD”) şi totodată să-i lămurească pe băsişti că nu le face jocul, a răspuns că depinde de Adrian Năstase locul pe care îl va ocupa în PSD. Asta, după ce răspunsese corect la o imbecilitate de întrebare a unei reportere analfabete, anume, dacă se poate face o derogare în sensul unei funcţii pentru Năstase. Şi din moment ce răspunsese că nu se poate face derogare de la lege, Ponta ar fi trebuit să precizeze în continuare că, din păcate, Adrian Năstase nu are dreptul, la ora actuală, să ocupe funcţii publice. Dar că e binevenit ca mentor al PSD şi consilier pro bono al USL. Ţi-ai găsit! Ponta s-a emancipat, el nu mai ascultă decât de „naşul din suflet”. :mrgreen:

ACTUALIZARE. Instanţa a decis eliberarea lui Adrian Năstase, cu scorul de 2 la 1. Rezultă că un judecător a votat contra legii. Care spune clar că deţinutul care are peste 60 de ani şi parcurge corect un sfert din durata condamnării este eliberat. O fi judecătoarea şantajată?

Tot conform legii, Adrian Năstase trebuia eliberat din primele zile ale anului, pentru că a îndeplinit condiţiile bonusului. Cu asupra de măsură. Lunile de libertate refuzate abuziv constituie motiv de CEDO.

Anunțuri

34 răspunsuri to “ŞTIREA ANULUI: PONTA RECUNOAŞTE PUBLIC MOŞMOANDA CU BĂSESCU PENTRU PARCHETE! UPDATE: INSTANŢA A DECIS ELIBERAREA LUI ADRIAN NĂSTASE. CINE A VOTAT CONTRA LEGII?”

 1. ada1957 Says:

  Tonta stie DREPT cam ce am uitat eu.
  Protectia lui Adrian l-a facut om.
  Adrian va plati CU VARF SI INDESAT ca nu a semnat arestarea Betivului.
  Practic din cauza lui Nastase , NU se va face justitie si DREPTATE in Romania NICIODATA.
  TONTA isi bate joc de toti magistratii din Romania… care spre deosebire de EL stiu DREPT.
  CRIN se va line pe botde votulmeu si a multor milioane daca nu iipune FRANA lui Ponta..

  Asta e mult mai rau si arivist decat GEOANA….

  Toti in capul lui NASTASE… Nu uitati ca mai are alte 2 dosare pe rol.
  NU scapa de puscarie …poate doar 2-3 luni.
  Daca te amesteci in tarate te mananca PORCII.
  Valabil din pacate si ptr CRIN.
  E sansa lui sa se SALVEZE…. si pe NOI.

 2. ada1957 Says:

  REFROMA in justitie facuta deBasescu si Macovei s-a facut cu PROCURORI AGRAMATI.
  VIVA ….
  Dupa chipul si asemenarea lui EBA..

 3. Roxana Iordache Says:

  Ada, Adrian Năstase nu trebuia „să semneze” nimic, trebuia pur şi simplu să lase Justiţia să-şi facă datoria. Din scrupule electorale, a intervenit, în sensul că s-a opus ca Băsescu să fie condamnat înainte de alegerile prezidenţiale. Pentru obstrucţionarea Justiţiei trebuia judecat Adrian Năstase, nu pentru „găinărie”. :mrgreen:

  Oricum, bine că instanţa a decis eliberarea! Veţi vedea un personaj remarcabil. 😀

 4. Roxana Iordache Says:

  Despre ceea ce s-ar putea numi Ispitirea lui Adrian Năstase, am să scriu zilele viitoare sau poate mai repede. 😉

 5. ŞTIREA ANULUI: PONTA RECUNOAŞTE PUBLIC MOŞMOANDA CU BĂSESCU PENTRU PARCHETE! UPDATE: INSTANŢA A DECIS ELIBERAREA LUI ADRIAN NĂSTASE. CINE A VOTAT CONTRA LEGII? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 6. ada1957 Says:

  Roxy, corect…eu as zice ca trebuia judecat pentru favorizarea infractorului Basescu… ca doar Betivel nu o fii mai de soi decat Doctorul Bradisteanu , care Nu l-a lasat de izbeliste pe Adrian.
  Cat despre el ma bucur… sper ca s-a invatat minte sa faca dupa capul lui lucrurile…Aviz si lui Tonta…

 7. Roxana Iordache Says:

  Ada, le-am scris pesediştilor pe blog să aibă grijă ce fac cu libertatea lui Adrian Năstase.

 8. olimpiu65 Says:

  s-au adeverit zvonurile de saptamana trecuta despre Mona si propunerile de procurori
  nu cred sa se opuna Crin, mai degraba o va lasa moarta avand promisiunea unei cai libere spre Cotroceni
  ceea ce face finanta mondiala cu banii cetatenilor in Cipru este o mizerie atat de mare , incat pt colonia Romania ma astept de acum incolo la mai mult!!!

 9. johnson1312 Says:

  Am spus-o de azi la pranz.Daca e ca Nastase sa fie eliberat atunci sa nu-si imagineze careva ca l-a scapat Basescu cumva printre degete…La fel de bine putea sa-l infunde uite-asa impotriva legii,gaseau ei „motivul”.Ceea ce s-a intamplat azi face parte din scenariul ce se va derula zilele,saptamanile urmatoare.Ponta va ceda si-i va oferi procurorul DNA ce-l va dori Basescu.Asta la vedere,In culise vor stabili ei doi si celalalt sef al parchetelor.Daca iese asa cum am zis atunci poate sa puna Antonescu ce ministru de Justitie vrea,jocurile sint deja facute.

 10. johnson1312 Says:

  De maine intra pe rol Mircea Diaconu…Judecat la ICCj ca a contractat 3 piese in calitate de director si „a pus-o” pe nevasta-sa sa regizeze aceste piese (exprimarea apartine procurorilor) ! Ce mai conteaza ca domnia sa e actrita de vreo 40 de ani si nu este o coafeza sau „fata lui tata” asa cum obisnuiau portocalii.

 11. Mihai Hristea Says:

  @Johnson
  Mizeriile facute domnului Diaconu si altor personalitati marcante ale culturii romane reprezinta basescurism in stare pura si tot atatea motive pentru care basismul trebuie nimicit, ca ideologie si mentalitate.

 12. ciuhuhu Says:

  Acum multi romani il simpatizeaza pe A. Nastase, si io!

 13. Savescu Maria Says:

  Doamne ajuta !
  Un prizonier de constiinta mai putin in inchisoare.
  500 versus 5 – mascarada judiciara.
  Sper ca in noaptea asta sa se autodezintegreze mizerabilul din Cotroceni
  Si toata gaska lui.

 14. Savescu Maria Says:

  Erau 900 nu 500, scuze.

 15. Sandi Says:

  Judecatoarea aia care a fost contra ori o are de nas DNA cu ceva ori e cu Nasu’ in suflet

 16. Savescu Maria Says:

  Motiv de CEDO arestarea in sine si mascarada judiciara, cele cateva luni facute in plus vor cantari la despagubiri.
  Roxana,
  Buna idee ca Ghise sa ocupe un loc in Ministerul Justitiei, acolo e nevoie de o echipa puternica.
  Liberala, desigur.

  De ce e Dragnea o W-uda si rea in fusta ?
  Raspunde-mi cu un portret al personajului.
  te rog.
  si multumesc.

 17. Sandi Says:

  Iata ca am aflat cine a fost contra eliberarii lui Nastase : Judecatoarea Sipoteanu, presedinta completului, al carei nume apare in dosarul celor doua judecatoare arestate mai ieri.

 18. Roxana Iordache Says:

  @Olimpiu, am impresia că tu îl desconsideri pe Crin. Sau poate nu-ţi dai seama. 🙂 Nimeni nu şi-ar permite să-i nege candidatura prezidenţială fără să se discrediteze. Trust me! 😉

  @Johnson. Aici te contrazic, a fost bătălie crâncenă. Din câte mai ştiu eu despre logică şi datele realităţii, nu ţine argumentaţia ta. În sensul că Ponta n-avea interesul eliberării lui Năstase, îl încurcă la fel de mult ca şi pe Băsescu. Şi oricum, eu tocmai asta spuneam, că dacă din momentul vacantării postului de ministru al Justiţiei, el este acoperit cu o desemnare tare, moşmoanda cade. Mă vezi tu pe mine ministru făcându-i jocul lui Băsescu? 😆 Hai serios, că n-om fi numai noi moţaţi, care nu suntem din partide. 😛 Fatalismul ăsta al tău e un păcat, un mare păcat, pentru că unii mai slabi de înger se pot sinucide. :mrgreen:

  În privinţa lui Mircea, cauza cade din prima.

  @Mihai Hristea. Şi scumpetea de frate al lui Vlad Rădescu a fost reţinut o noapte.

  @Huhule, între Năstase şi Băsescu, diferenţa e de la cer la pământ. De-aia l-am şi votat pe primul în 2004. Cineva foarte-foarte-foarte drag mie spune că îi vine să-şi taie mâna cu care l-a votat pe dezaxat. Pe mine atunci chiar m-a durut inima, pentru că au fost persoane care mă iubesc şi nu m-au crezut în privinţa lui Băsescu. Erau orbite de ura faţă de Năstase.

  @Maria S. Era un fel de-a spune că deţine ministerul Dezvoltării, cufărul cu bani fără număr. 🙂

  @Sandi. Da. Trebuie să se termine cu toate astea.

 19. ciuhuhu Says:

  FRATILOR, CARE PUTEM sa ne pregatim sa PARASIM ROMANIA PENTRU TOTDEAUNA, IN tara asta justitia e la cheremul DICTATORULUI!

 20. ciuhuhu Says:

  ROXANA, AI AVUT MINTE DE LA dUMNEZEU DE NU AI VOTAT PE BASESCU IN 2004, am intrat in panica, romanii toti sintem in pericol sa fim BAGATI NEVINOVATI LA INCHISOARE DE SLUGILE LUI BASESCU DICTATORUL!!!!!!

 21. ciuhuhu Says:

  Dumnezeu cu D mare.

 22. stejarul Says:

  „Nimeni nu şi-ar permite să-i nege candidatura prezidenţială fără să se discrediteze”
  Corect!
  Doar ca… Crin isi neaga singur (succesul) candidatur(ii)a la prezidentiale. Nu sunteti doar voi asta mai luminati care votati si categoric voi nu faceti grosul voturilor. Populimea care voteaza cu matzul si care merge constiincioasa la vot plus dezamagitii vor fi cei ce vor decide soarta alegerilor prezidentiale. Vosganian, Nicolaescu si fenechiu sunt singurii ministri care fac taieri de personal ! Ca dementii in timp ce ministri PSD se ocupa doar cu ciorditul banilor salvati de tampitii de la PNL… PNLul taie sa aiba ce fura PSDul Este cea mai mare tampenie pe care o pot face liberalii intr-un guvern condus din umbra de basecu.

  Prin intermediul PSDului, PDLul este inca la guvernare. basecu ia atributiile ministrului justitiei, draknea continua contractele semnate de udrea desi sunt motive intemeiate sa le intrerupa etc. In asa guvern se apuca PNListii de taieri? O sa vedeti reactiile populatiei in curand.

 23. Jan Pantelimon Says:

  Una dintre judecatoare are sotul impachetat in parnaie . Nastase tebuia sa mearga la Magurele la I F A , nicidecum la clinica medicala privata .

 24. ciuhuhu Says:

  Ce e IFA?

 25. Roxana Iordache Says:

  Stejare, ţi-am mai spus, nu păcăleşti pe nimeni. Pe nimeni important, oricum. 🙂

 26. Roxana Iordache Says:

  Am avut dreptate,avocatul Cazacu tocmai a confirmat la A3. 🙂 Adrian Năstase ştia oricum că vreme de doi ani n-are drepturi civile. Dar trec repede. 🙂 Şi între timp se pot face atât de multe. Esenţiale. 😛

 27. Ghita Bizonu' Says:

  Mde din pacate Norica Nicolai era (este)cam blocata la PE (parca nu era cazul sa fie trimisa – deja!- la cimitirul elefantilor). Latfel ar efi fost un candidat beton ptr Justitie (io i-as gasi un singur defect – cantioatea cam mare de testosteron.. Nu e bine sa intri in confruntare cu el.. pardon ea!!!)

  Si Chiuariu, „taarul mafiot obraznic” ar fi valabil. Mafiot nu .. da „obraznic” da!! Auzi la el inceerca sa „scarpine” procuratura lu base!!

  Iar Pivniceru a fost o greseala. In primul rand ptr ca un partid ar trebui sa aoba pameni ptr posturi ministeriale. In al dopilea nu et apuci sa aduni de pe strada ..

 28. ciuhuhu Says:

  Daca Ponta si Antonescu permit lui Basescu sa-si puna oamenii lui la DNA si Parchet, s-a dus statul de drept pentru multi ani si orice roman, oricind va putea fi bagat la puscarie NEVINOVAT, asa ca A. NASTASE!

  SINGURA SOLUTIE E SA parasim Romania.

 29. ciuhuhu Says:

  Presupun ca IFA e Institutul de Fizica Atomica Magurele.

 30. olimpiu65 Says:

  cand am scris acum vreo zece zile de barfele cu privire la plecarea Monei toti o injurau pe aici si nimeni nu a bagat in seama varianta perversa ca urmare a coabitarii carlanului cu psihopatul. acum lucrurile se limpezesc si alte barfe spun ca liberaii vor ceda justitia fsnistilor si astfel se va realiza intelegerea psihopat-carlan cu privire la procurorii generali!!!
  cand te arzi cu ciorba sufli si-n iaurt dar poate doar Virgil mai atrage atentia cu privire la perversitatea masinatiunilor politice si atunci am fost facuti prosti de cate un retardat spre amuzamentul gazdei…. din pacate!!!
  cat despre Crin…vom trai si vom vedea!!!

 31. virgilvirgil Says:

  In 2004 , satui pina peste urechi de partidul stat al PSD , romanii se ingehesuiau la vot sa se scape de Bombonel .
  Regimul instaurat de cuplul Iliescu – Nastase avea sa duca coruptia si nelegiuirea pe culmi inca neatinse .
  Spuneam atunci ca neispravitul de Basescu o sa ne faca sa il regretam pina si pe neispravitul de Ilici .
  Evident ca eram injurat la greu cind mai toti oracaiau cit ii tinea gura „Brava Base , da-le Base , tine-o Base tot asa !”.
  Iata-ne astazi ridicind osanale neispravitului de Bombonel …
  Ce tara e asta ?!
  Ce fel de cetateni o populeaza ?!
  Sa ne mai miram ca patim ce patim ?!…

 32. Radu Humor Says:

  Văd că toţi îi cer lui Antonescu să scape ţara de Băsescu :roll.
  Dar noi ce facem ?!
  Şi mă refer nu numai la noi ăştia de pe bloguri, ci mai ales la mulţimea de români care asistă pasivi cum sunt duşi la tăiere spre abatoarele uniunii europene, de către o gaşcă de vânzători de ţară, cum n-a mai cunoscut România în istoria ei modernă.
  Faptul că unii se bat cu pumnul în piept, din ce în ce mai slab, până ajung să se lovească sub plex, că au spus ei, că nu i-a ascultat nimeni, dar mai ales nu i-a remarcat nimeni, să-i ia de la vreo herghelie ceva, sau de pe un blog să-i pună la Justiţie sau , mă rog, la Dezvoltare, ca să dea ei de pământ cu paiaţa Băsescu, sau cu centurista Udrea, revolta aceasta stupidă şi reproşurile acestea tardive nu pot nici măcar opri, d-apoi întoarce din drum maşinăria iudeo-masonică ce a găsit uneltele necesare ( în frunte cu iudeo-tatarul şi alţii ca el ) distrugerii neamului românesc :mrgreen:
  Ăstora nu le poţi lua puterea decât cu forţa, aşa cum şi-au impus-o ei, celelalte mijloace democratice (dezbateri, alegeri, referendumuri, etc) îi fac să leşine de râs, nu de puterea loviturilor 🙄
  Poate mulţi avem dubii sau suntem neîncrezători în acţiunile dezbinate ale celor de la putere, dar sub presiunea maselor, mişti şi munţii din loc, nu numai aceste otrepe proţăpite în cârca noastră.
  Antonescu ar fi probabil în stare de mult mai multe dacă ar simţi în spate mulţimea nemulţumită, dar conştientă de ceea ce i se pregăteşte !
  De acum nici măcar pe ascuns, ci la vedere !
  Ca să nu mai spun că un simplu moldovean pentru câteva sute de mii ar face cu mâna lui toată treaba asta murdară 🙄
  Dar cei care au aceşti bani, n-au nici un interes !
  Mai cu o condamnare, mai cu o suspendare, mai cu o confiscare sau blocare de conturi, mulţimea banilor furaţi până acum îi face nepăsători la ce se întâmplă cu ţara :mrgreen:
  Aşa că tot noi trebuie să curăţim grajdurile ❗

 33. Sandi Says:

  I-auzi bomba lui Jiji Becali !

  Cica parlamentul ar putea da o lege de amnistie astfel ca Nastase re reintre in politica mare imediat.
  Cine a zis ca mache e tolomac in ale politicii ?!?

 34. Sandi Says:

  Senatorul Valer Marian l-a angajat consilier parlamentar pe Alexandru Gheorghe, locotenentul din Piata Universitatii dat afar din armata de Basea-Boc.

  Senatorul il mai are consiler pe Ovidiu Ohanesian.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: