VESTE BUNĂ: SCĂPĂM DE PUDELIŢA PIVNICERU

De multă vreme am amânat să scriu despre faptul că ministra Justiţiei încalcă legea în formă continuată, inventând proceduri, în loc să-i trimită lui Băsescu procurorii la Cotroceni.

Mona Pivniceru e o mare dezamăgire, fiindcă e una din extrem de puţinele persoane cu privire la care mi-am făcut iluzii.

La Mihai Gâdea a recunoscut faptul că încalcă legea fiindcă aşa sunt „poruncile” – termenul ei – de la Bruxelles. A precizat că n-a reuşit s-o convingă pe Reding că legea trebuie respectată în România şi că şi-a însuşit indicaţiile preţioase, anume, acelea de „a lărgi baza de selecţie”. Deci a micţiona masiv pe lege.

A mai recunoscut că Băsescu i-a sugerat să-l numească pe Morar conform legii, adică, fără „procedura” inventată paralel cu legea.

Cât e de slabă de-i poate face jocurile lui Băsescu! Acceptă poruncile de la Bruxelles prin care se tergiversează sine die numirea şefilor parchetelor şi a adjuncţilor lor, pentru ca Băsescu să poată blama USL. Urmează şi alte numiri în funcţii înalte, în magistratură, toate aceste numiri constituind miza cea mare, după cum a arătat judecătorul Neacşu, cel eliminat din CSM la modul punitiv flagrant şi despre care ministra nici nu pomeneşte, aşa cum n-am auzit-o vreodată să pomenească de poliţia politică aplicată grosolan şi în sistemul judiciar.

În loc să se comporte ca o pudeliţă, trebuia să relateze la Bruxelles realitatea şi anume că statul de drept şi democraţia sunt călcate în picioare în România de către Băsescu şi mafia lui. Să fi prezentat datele şi faptele, ca să se vadă că nu suntem proştii lor, cu care pot să facă tot ce vor nişte birocraţi împăiaţi de la Bruxelles, nealeşi de nimeni.

Şi după ce că se comportă ancilar, Mona Pivniceru se mai şi grozăveşte că ea e jurist şi nu poate acţiona ca politician. Fals! Exact ca un politician de joasă speţă s-a comportat, în loc să fi demisionat, aşa cum i-ar fi dictat demnitatea: de om şi de jurist. Dacă o avea.

Încununarea succesului, a spus că Morar e liber să candideze pentru funcţia de Procuror General, „va fi selectat pe lista scurtă”, iar ea, ministra pudeliţă, „va medita” dacă va fi propus la Cotroceni.

Mona Pivniceru nu se simte să se care, după ce şi-a bătut joc nu doar de atâtea aşteptări ale opiniei publice şi mai ales, ale colegilor ei, ci de însăşi soarta ţării, care nu se poate elibera de băsecuritate, până ce nu se eliberează sistemul judiciar.

Noroc că a găsit Crin Antonescu metoda să ne scape de ea, tot aşa cum a scăpat PNL de Elwis, prin trimiterea la TVR.  :mrgreen: Mona Pivniceru va fi trimisă la Curtea Constituţională, ceea ce îşi doreşte şi pentru care, probabil, a făcut şi atâtea concesii, ca să nu întâmpine obstrucţii în atingerea obiectivului personal de a o înlocui pe Aspazia Cojocaru, penala tuturor recompenselor, în detrimentul voinţei poporului român.

Curtea Constituţională va trebui desfiinţată prin Constituţie, iar rolul ei să fie preluat de o secţie specială a Înaltei Curţi, aşa cum a promis Crin. Acum revizuirea e în mâna lui.

Din partea mea: Mona Pivniceru, demisia! A făcut servicii uriaşe – şi ruşinoase – lui Băsescu, băsecurităţii, în general.

România are nevoie de un ministru tare la Justiţie, intransigent şi fără disponibilitate de a tranzacţiona principiile. Dacă ministru era Norica Nicolai, până acum era numită şi mama şefilor Parchetelor. Cu ea nu-i mergea impostorului. Nici cu Tudor Chiuariu.

Reclame

21 răspunsuri to “VESTE BUNĂ: SCĂPĂM DE PUDELIŢA PIVNICERU”

 1. VESTE BUNĂ: SCĂPĂM DE PUDELIŢA PIVNICERU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. mariusnyc Says:

  Cine i-a bagat-o pe gat lui Antonescu, asta e problema . Nu cumva escrocul ala de la Iasi, socrul lui David? 😉

 3. Roxana Iordache Says:

  Ei, lasă, că nu-i chiar aşa! Toţi eram încântaţi de ea, că l-a înfruntat pe Băsescu şi că avea carte de vizită de magistrat ireproşabil.

 4. mariusnyc Says:

  Moldova ne-a dat numai valori , una si una … 😉

 5. mariusnyc Says:

  Pivniceri, copii de suflet ai lui Allah si spahii. Vin de-ntuneca pamântul la Antene în câmpii;
  Raspândindu-se în roiuri, întind corturile mari, ne vand ca pe rapandule si ne umplu de Morari

 6. Radu Humor Says:

  Femeia a dat de înţeles că s-au făcut presiuni asupra ei, din toate păeţile, ori ea a anunţat de la început că dacă se va întâlni cu astfel de probleme va demisiona.
  Deocamdată n-a făcut-o, dar vă întreb eu merită să lupţi de unul singur pentru poporul acesta ?
  De ce ?!
  Ca să ajungi la amara concluzie a lui Petre Ţuţea ?!
  Noi nu merităm asemenea oameni şi atunci primim doar ceea ce merităm : după o Roberta, un Zgonea şi după un Videanu un Ilie Sârbu, şi tot aşa …
  Deocamdată mai rezistă, cât o mai rezista Crin Antonescu 🙄
  Dar cu o singură floare….
  P.S.
  Şi Ioan Ghişe, privit din ce în ce mai mult cu compasiune în loc de admiraţie !
  Halal popor !
  Şi pentru ăsta să-ţi rişti cariera, libertatea sau chiar viaţa ❗

 7. mariusnyc Says:

  Les Miserables 😉

 8. johnson1312 Says:

  Roxana nu ca-i iau apararea dar ce sa faca si ea fara sustinere si acoperire. Daca Ponta,seful ei direct,a batut palma cu Basescu iar Antonescu de cate ori vine vb de Justitie se da doi pasi inapoi si zice ca nu-i treaba lui…ce putea ea singura sa faca ? Deocamdata il tine la respect pe Morar.Tot e ceva ! Din gura toate Noricile sint femei Bond dar s-o vedem la treaba daca e chiar atat de usor.

 9. johnson1312 Says:

  A aparut acum pe FB :

  Exces de Putere – cu Oana Stancu si Adrian Ursu · 12,834 like this.

  8 minutes ago ·

  Domnule prim-ministru, i s-a cerut Monei Pivniceru sa incalce legea?

  In urma cu patru ani, doi magistrati si doar doi au inceput sa ridice galsul impotriva imixtiunilor lui Traian Basescu in justitie: Mona Pivniceru si Viorica Costiniu. Curand, sotul dnei Costiniu, judecator la Inalta Curte, a fost vazut cu catuse la televizor.
  Impotriva Monei Pivniceru, fostul presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, sistemul nu a putut gasi nimic. Ca atare, dezvaluiam intr-o emisiune, prezoanele masinii dnei Pivniceru au fost taiate intr-o zi. Dumneaei nu a vrut sa faca subiect din asta. Asa ca raportul de expertiza care arata in clar ca nu a fost o cedare nevinovata a prezoanelor a ramas in sertar. Presedintelui Basescu nu i-a mai ramas atunci decat atacul vulgar – scarbos – de saptamanile trecute la adresa ministrului justitiei, preluand mizerii din tabloide. Dovada ca oricat au scormonit in trecutul dnei Pivniceru nu au gasit nicio greseala, nicio pata.
  Mi-amintesc ziua cand am aflat ca va fi ministru. Am simtit entuziasm. Era o stare noua, unica, in cariera de jurnalist. Nu un politruc urma sa se ocupe de acest sistem vital in Romania de azi, ci un magistrat curat. Wow! Au permis liderii politici asa ceva????
  Apoi Mona Pivniceru a mai facut ceva fara precedent. Vazand ca CSM „nu gaseste cvorumul” pentru a analiza cererea ei de a fi detasata la Ministerul Justitiei, si-a dat demisia din magistratura fara sa clipeasca. Disperare de a fi ministru? Nu! Demnitate! Mi-am spus „Dumnezeule, in ce se baga aceasta doamna? Renunta la zeci de ani de cariera, e judecator la Inalta Curte, nu se va putea intoarce acolo…”. Aveam in fata primul sacrificiu de sine pe care l-am intalnit in 15 ani de jurnalism. Mona Pivniceru s-a lasat convinsa ca sistemul pentru care s-a luptat atatia ani are nevoie de ea. Din vara anului trecut, intr-o tacere demna se ocupa de reparat gaurile justitiei. Neconflictuala, nepoliticianista, un amestec de noblete si fermitate, de delicatete si duritate…si peste toate onestitate.
  Sa-l puna pe Morar procuror general? Niciodata! Asa i-a raspuns lui T.Basescu. Au confirmat si el, si premierul Ponta.

  In aceasta seara, Mona Pivniceru a confirmat ca e gata sa renunte la Ministerul Justitiei pentru Curtea Constitutionala. Mi-e clar ca nu salariul mare si mandatul de 9 ani sunt motivele. Ar castiga din avocatura la prestigiul ei mai mult decat de la CCR. Iar pentru confortul unui loc caldut e prea tanara si prea activa. Explicatia data subtil e ingrijoratoare(ca sa fiu eleganta)
  Am extras pasajul din emisiune:
  „Mihai Gadea: Dna ministru, decizia dvs de a merge la Curtea Constitutionala este cumva data de faptul ca aveti dezamagiri cu privire la felul in care ati fost sustinuta ca ministru al Justitiei?
  Mona Pivniceru: Pot sa nu raspund la aceasta intrebare? Administratia e complicata. Eu nu sunt politician. Am un set de principii, mi-e greu sa gandesc altfel. Deci nu am stofa de politician. Chiar nu am. La mine culorile sunt culori, nuantele sunt nuante, melanjul e foarte greu de facut.”

  Sah.

  Dle Ponta? Dle Antonescu? Maaaaaree campanie v-ati facut din convingerea Monei Pivniceru sa intre in guvernul vostru. Acum sa va vad cum explicati plecarea dumneaei si marturisirea pe care a facut-o.
  Mai exact, ca stiu ca nu se vor inghesui multi sa intrebe in clar: Domnule prim-ministru, i s-a cerut Monei Pivniceru sa incalce legea? I s-au cerut avize de legalitate acolo unde nu se puteau da? (nota: actele Guvernului trebuie sa aiba aviz de la MJ)??? Ati facut presiuni asupra dnei Pivniceru care au determinat-o sa se retraga pentru ca nu are „stofa de politician”???

  Eu m-am exprimat acum. Astept sa va exprimati dvs. Ce credeti despre posibila renuntare a Monei Pivniceru?
  Pana acum s-au mai exprimat Mihai Gadea si Victor Ciutacu.

  Marturisirea lui Mihai Gadea, in direct: „Indiferent ce veti face dumneavoastra, cred ca va veti pastra prestigiul, ca veti merge la Curtea Constitutionala sau in alta parte. Intr-un astfel de moment insa, cand sunt atatia care vor sa puna mana pe justitie, m-as bucura mult, daca ati lua in considerare sa ramaneti ministru al justitiei, o persoana cu prestigiul dvs”.

  Ciutacu: „Când am pronosticat că Mona Pivniceru va fi o dezamăgire direct proporţională cu speranţele puse-n ea, s-au uitat ultraşii cruciş la mine”.

  Dvs ce credeti?

 10. stejarul Says:

  „Impotriva Monei Pivniceru, fostul presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, sistemul nu a putut gasi nimic. ”

  Cand sistemul nu poate gasi nimic impotriva unei persoane, cu alte cuvinte ii da acelei persoane certificat de securist.

  Sistemul INTOTDEAUNA gaseste ceva impotriva oricui pentru ca si atunci cand nu e nimic de gasit intotdeauna e ceva de INVENTAT! Cum lui Adrian Neacsu i-au gasit nod in papura asa ii puteau gasi si lui Pivniceru orice. De exemplu faptul ca masina ei e ilegala ca are prea multe prezoane…

  pivniceru e o securista infecta si nimic mai mult. Isi va muta curutul moldoviniesc de la Ministerul justitiei la CCR fara pic de jena ca nu a facut absolut nimic pentru justitie in doua guverne (scurte, e drept.. ca nici pontadoi nu mai are multe).

  Jaful asta de femeie si-a dat arama pe fata cand la cateva ore de la numirea ei ca Ministru al Justitiei a raspuns jurnalistilor ca numirea sefilor DNA si Parchet nu e o prioritate pentru MJ…ca sunt alte prioritati. Atunci mi-a fost clar ce hram poarta.
  La fel cu draknea… in noaptea alegerilor nu mai avea timp sa imparta bucuria cu populimea la Antena3 pentru ca il tragea sfoara la impartitul prazii cu sutzul de la Gara de Nord.

  Pentru a scapa de basescu trebuie sa scapati MAI INTAI de sutzul plagiator si gasca clujeana (largita). Va fi bine in Romania cand victor viorel ponta are catusele la maini. (basecu nu mai conteaza atunci)

  PS ma doare rau sa o vad pe Oana Stancu asa de naiva.

 11. johnson1312 Says:

  Basescu a declarat aseara ca e bucuros ca Pivniceru va pleca la CCR si ca-l accepta si pe Chiuariu numai sa se rezolve problema procurorilor.Asadar a aruncat datele santajului.Se aude ca baschetbalista va candida la sefia DNA,aparatul securistic incetandu-i detasarea la Bruxelles.

  Nu-i de gluma.Se joaca niste interese cat casa…Pontacul ori joaca pentru USL ori sa ne lase cu strategia asta de KKT si sa-i lase altuia guvernarea.

 12. stejarul Says:

  „Declaraţie neaşteptată
  Traian Băsescu: Antonescu are şanse să devină preşedinte. USL nu se rupe”

  Sunt disperati! Si basecu si pontacu. Crin i-a jucat bine in ultima vreme. A aratat ca este coloana vertebrala a USL. A aratat ca nu se teme de ruperea USL daca atitudinea pupincuristilor basisti din PSD o forteaza. (ma refer la ponta, zgonea,draknea, ilie sarbu etc)

  M-as bucura sa il vad pe Crin ca pluseaza usor. O atitudine categorica anti basecu care il detaseaza de miseleasca coabitare e calea sa nu mai fie calcat in picioare de FSN(PSD+PDL).
  Mi-as mai dori ca base si pontacu sa imparta aceiasi celula sa poata semna la infinit pacturi de coabitare.

  Cum am mai spus, daca „pretenia” basecu-ponta dispare, cel mai de neiertat pentru mine ramane ponta.

 13. johnson1312 Says:

  Stejare nu crede nici 5 secunde in buna credinta a spuselor lui Basescu ! El arunca petarde pe jos,ca la Sarbatorile de iarna.Daca Crin e fraier si ia petarda de jos s-o studieze precis ii va exploda in mecloză…Basescu stie ca Antonescu e oarecum alertat ca Ponta-i va trage clapa la anul si s-a pus pe racolari de lideri locali ai PD ca sa nu mai stea la mana „partenerilor” la anul la prezidentiale.Calcul fara logica dar asta e o alta discutie.Revenind,Basescu vazand ca exista pericolul sa ramana cu un PD destruscturat i-a aruncat un anestezic Crinului „lasa bai ca la anul ai sanse mari” pentru ca acesta sa se calmeze si sa iasa din perioada de intermercato de la PD spre PNL mai ales ca de data asta n-a mai primit doar o palma de la gasca lui Kiliman ci una zdravana de la electoratul lui fidel. Vuieste FB de nemultumiti.Asta vrea Basescu,sa-i taie apetitul domnului prezidentiabil in a-i mai umbla la liderii din teritoriu care vor trece la cea care va castiga alegerile interne pe 23 martie chiar daca acestia azi se dau mari sustinatori ai lui Blaga.

 14. Ovidiu Says:

 15. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, când nu poţi să faci nimic, pleci, Pentru că dacă rămâi înseamnă că eşti slugă la „porunci”.

  @Johnson. Sigur, până la urmă nimeni nu e bun, toţi sunt la fel, n-avem de unde alege. Asta vrei să spui? 🙂 Diferenţa e, totuşi, că Norica a făcut-o de comandă pe Reding în plin PE. Poate nici Renate nu ţi-ar plăcea. 😀

  În rest, prost îl mai crezi tu pe Crin! 😛 Dacă nu pricepi logica pe termen lung, înseamnă că din punctul tău de vedere n-are, pe moment. 😆

  @Stejare, nu te supăra, eşti băsist. 😛 Cel mai dulce şi simpatic băsist posibil, de fapt, singurul dulce şi simpatic, dacă n-ar mai fi şi vreo doi unchi ai mei. Singurii care fac de râs familia. 😛

 16. Roxana Iordache Says:

  Facebuca-aia a fost special lansată ca să ţină captivi, pe lângă pierde-vară, oameni care să-şi irosească timpul, energia şi calităţile pe frecţii virtuale. 🙂

 17. olimpiu65 Says:

  off topic:Parlamentul European respinge Bugetul Uniunii convenit în Consiliul European din 7-8 februarie

 18. johnson1312 Says:

  Te faci ca nu intelegi.Si eu pot s-o fac pe Rediong in PE pentru ca am voie.Si tu poti pentru ca ai voie.Dar alta e sa evoluezi intr-o ierarhie gen minister unde sefii-ti sint ostili.Ce poti face / Sa dai din gura ? Daaa,dar te executa.Norica da din gura la Dana Grecu ? Da dar n-are batai de cap.Weber spune ce-ar face daca…dupa ce raul a fost facut ? Da,dar o face pentru imaginea ei.In fapt nimic nu mai poate fi schimbat,de ce n-a facut-o inainte sa se intample nasoala ? Panarame !

 19. Roxana Iordache Says:

  Johnson. Cred că te-a clonat cineva.

 20. johnson1312 Says:

  Nu ! Dar tu judeci aceeasi persoana in conditii diferite.Pivniceru era a dracului in cadrul CSM cu Basescu pentru ca asta putea si trebuia sa faca…Venita la Guvern iata dezamageste,chiar si pe mine dar ea este aceeasi,fisa postului e alta.Sa vezi ce dezamagita vei fi de Norica in conditii similare…Cu asta am inchis subiectul,tu poti continua daca vrei 😦

 21. stejarul Says:

  Roxana, daca io-s basist, atuncea ponta ce-i? Cine coabiteaza cu basecu ce-i? Da’ cine e impotriva lu’ ala ce coabiteaza, ce-i?
  Undeva lucrurile astea nu se pupa. Ceva imi scapa mie?
  Acuma, nu ma deranjeaza sa fiu catalogat basist. M-ar enerva sa fiu vazut pontist. 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: