BĂSESCU COACE UN NOU „TG.MUREŞ”

Duminică la mitingul maghiarilor pentru secui totul a fost normal pentru o manifestaţie liberă. Fiecare are dreptul să (se) manifeste pentru orice, iar libertatea de exprimare trebuie să fie nelimitată, într-un stat liberal. Orice îngrădire n-ar duce decât la efectul contrar, adică, la denegerare: în violenţă, anarhie, confruntare periculoasă cu cei de altă opinie, etc.

Deci, guvernanţii au făcut foarte bine că le-au dat răţuştele în rezervaţie.

După, nici măcar nu şi-a asumat cineva „manifestul” pentru autonomie, dat anonim autorităţilor locale.

Totul în ordine. Mai ales că UDMR s-a delimitat anticipat.

Când colo, prefectul s-a pomenit cu un telefon de la Băsescu, pe care îl frământa subit grija de treaba ministrului Stroe, că adică dacă nu cumva are nevoie de „întăriri”, ca „să se restabilească ordinea”.

😯

Dezaxatu-ăsta vrea să provoace un nou Tg.Mureş – contramanifestaţii, ciocniri, sânge, toate astea instrumentate de băieţi şi fete în civil. Cum a fost şi în urmă cu 23 de ani, când tocmai trebuia să se înfiinţeze SRI. Grav e că serviciul s-a întors la mentalitatea şi activitatea securistică de atunci.

Băsescu vizează o lovitură cu fragmentaţie: să dea UE şi obamezilor ocazia de a discuta dacă nu chiar decreta autonomia „Ţinutului Secuiesc”, să-i dea lui Orban Viktor oxigen electoral, să discrediteze Guvernul Ponta începând cu ministrul a cărui debarcare o urmăreşte din momentul în care a depus jurământul, să provoace zaveră generală în aşa fel încât să se justifice „starea de necesitate” în pragul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale.

Sau poate nu-l credeţi în stare? De tot ce e mai rău, pentru că are şi pârghiile malefice: slugile şantajabile din sistemul judiciar şi serviciile aservite prin căpeteniile lor grupurilor de interese antinaţionale.

Iar unii merg să-l asiste când îşi băseşte toxinele în Parlament, în loc să ancheteze poliţia politică şi jaful uriaş care a fost guvernarea Băsescu.

Sau poate că e preferabilă continuitatea? În sensul că mai e destul de jefuit.

2 răspunsuri to “BĂSESCU COACE UN NOU „TG.MUREŞ””

  1. Marius Mina Says:

    Cand il lauzi pe Unguent la investire, te sucesti ca proasta si accepti cvorumul impus de creaturi inventate ,in genunchi, semnezi contracte prenuptiale cu Basescu , te stergi la poponet cu 7.4 milioane de voturi ,n-aveai cum sa eviti oralul lui Nichipercea in plenul reunit cu loaze si tradatori de profesie.

  2. Donkeypapuas Says:

    Ar cădea ca o mănuşă pentru interesele EuroReich-ului german.

    http://marianhociung.wordpress.com/2013/03/10/redegista-merkel-vrea-sa-reimpuna-doctrina-brejnev/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: