SCHENGEN, UN MOTIV DE DEMITERE DIRECTĂ A LUI BĂSESCU. DAR PONTA O FLEŞCĂIE DIN NOU

Dacă Guvernul României dovedea în vară măcar un sfert din demnitatea de acum pe tema Schengen, Băsescu lustruia veceuri la Jilava, nu pantofii lui Merkel şi Obama.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a zis că nu mai prezintă interes să facem noi demersuri în cazul unui refuz privind admiterea în Schengen, evident nejustificat. Şi a mai spus că n-are decât să ne invite cine se opune aderării noastre, atunci când va abandona atitudinea absurdă. Mai ales că am aruncat un miliard de euro în buzunare franco-germane pentru securizarea frontierelor.

Francezii s-au simţit. Nemţii, în schimb, au luat banii pentru EADS şi acum anunţă veto. Că aşa vrea coana mare. Din cauză că are interese cu pudelul ei, Băsescu. Ce dacă a minţit-o în vară? Nici nu voia altceva în România, decât un mincinos şantajabil, o slugă preaplecată, un anti-naţional veros.

„Vrem să fim respectaţi în Uniunea Europeană”, mai spunea ieri Titus Corlăţean: pe care l-aş sfătui să continue pe linia demnităţii – foarte bună retorica inferenţei cu hooligans, lansată la SkyNews în replică faţă de temerea omologului său britanic de o „invazie românească” prezumtiv infracţională -, dar să ţinem aproape de UK.

Deci, foarte bună atitudinea minstrului de Externe al României în raport cu fiţele fariseice de la Berlin. Foarte bună şi consolidarea anunţului făcut de ministrul de Interne, Radu Stroe, că va merge la JAI şi va cere vot pe tema Schengen. Ministrul român a declarat că omologul lui german a ratat o bună ocazie de a tăcea. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-a solidarizat pe linia demnităţii.

La rândul lui, preşedintele Senatului şi copreşedintele USL, Crin Antonescu, s-a declarat pe deplin solidar cu miniştrii în cauză şi a precizat că, prin urmare, cine s-ar opune ar trebui să-şi motiveze temeinic respingerea aderării României la Schengen. Preşedintele Antonescu a mai spus că poate ministrul german de Interne este cel care s-a pripit, nu omologul lui român.

Ce te faci, însă, că premierul Ponta iarăşi a făcut 180 de grade şi a declarat că NU mai cerem vot, tocmai ca să evităm veto-ul Germaniei! Îmi spune cineva ce logică are?

Dimpotrivă, trebuie să punem Guvernul Merkel în situaţia să explice DE CE se opune, dar cu subiect şi predicat, în condiţiile în care singurul fost oponent al aderării României, Olanda, nu mai are obiecţii – preşedintele Antonescu a lămurit problema cu premierul olandez.

Şi totodată, Guvernul României trebuie să profite de perseverenţa antinaţională ÎN ACT a lui Băsescu, care n-a făcut decât să se opună deschis admiterii României şi să invoce MCV chiar după ce raportul cu pricina preciza că n-are legătură cu Schengen, declaraţie reiterată de însuşi preşedintele Comisiei Europene.

Schengen e un motiv de DEMITERE DIRECTĂ a lui Băsescu.

N-are decât să sară Merkel până în tavan. Sigur, pentru asta ar trebui ca şi Martin Schulz să nu fie din nou Şulf. Adică să nu se solidarizeze transpartinic, aşa cum a făcut în vară, ci să susţină interesele partidului-frate din România. Partea proastă e că fiind în campanie electorală, nu riscă ostilizarea alegătorilor faţă de „ţiganii” din România.

Tocmai mă pregăteam să laud mişcarea inteligentă pe care a făcut-o premierul României atunci când a anunţat la Bruxelles că va semna o scrisoare pentru aderarea la Schengen, împreună cu Băsescu şi preşedinţii celor două Camere, obţinând angajamentul public al preşedinţilor Comisiei Europene şi al Consiliului European de a co-semna scrisoarea, la rândul lor. Refuzul repetat al lui Băsescu nu doar de a semna, ci chiar de a admite că România merită admiterea, mai mult, perseverenţa de a oferi motive false de veto constituie o probă flagrantă de ÎNALTĂ TRĂDARE.

Sigur, ca să prevină acuzaţia, a avut nevoie de anunţul Germeniei cu folosirea dreptului de veto. Cu alte cuvinte, Guvernul Merkel nu admite să-i fie debarcată sluga de la Bucureşti.

Ponta trebuie să fi primit semnale dure de „Down boy!” în ultimele ore. Potrocolu’, căcarevasăzică.

P.S. În ce situaţie penibilă pune Ponta Guvernul României! Mai ales pe miniştrii de Externe, de Interne şi al Apărării. Cum îl va mandata pe Radu Stroe? Să meargă la JAI şi să tacă? Sau cum? Iarăşi încasăm prosteşte? Că asta facem, din moment ce după atitudinea demnă, de fermitate legitimă, ne prosternăm la loc, semn că cineva ne-a pus pe coji de nucă şi ne pocăim. 👿

12 răspunsuri to “SCHENGEN, UN MOTIV DE DEMITERE DIRECTĂ A LUI BĂSESCU. DAR PONTA O FLEŞCĂIE DIN NOU”

 1. ada1957 Says:

  Suntem satui de TOATE slugile lui Basescu.
  Fara coloana vertebrala… degeaba o trimiti pe mama mare la Tv sa te laude ca esti cinstit …si drept.
  Esti doar o alta sluga si tu, Victor Ponta…
  Tot Basescu tine zgarda tuturor.
  Nu spera Roxana , nu-ti fa iluzii , ca sa Nu ai deziluzii.

 2. Roxana Iordache Says:

  Ada, confuzi speranţa cu iluzia. Ultima e de la subsol. 😉

  P.S. Băsescu e ţinut de zgardă şi nu-i ţine de zgardă decât pe cei pe care are de ce. :mrgreen:

 3. mariusnyc Says:

  Prea mult credit aruncat pe apa sambetei cu Ponta , omul joaca ce i se spune. N-are cu ce si nici de ce. Blatul e blat.

 4. Roxana Iordache Says:

  @mariusnyc. Cineva vrea să scape de Stroe şi i-a dat acum un bun motiv de a demisiona pe motiv de demnitate ridiculizată. Numai că nu va face prostia asta. Şi nici Crin nu l-ar lăsa. 😉

 5. Roxana Iordache Says:

  Către băsecuriştii de la secţia (anti)română a WordPress:

  Băi, tâmpiţilor, nu-mi mai coloraţi scrisul în verde, că PD-L a renunţat de mult la el şi matroana voastră a anunţat că revine la portocaliu!

  Ştiţi voi, uniformele-alea. 😆

 6. SCHENGEN, UN MOTIV DE DEMITERE DIRECTĂ A LUI BĂSESCU. DAR PONTA O FLEŞCĂIE DIN NOU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 7. olimpiu65 Says:

  o doare la basca pe Merkel de psihopatul cotrocenist! pe ea o doare de voturile germane de la toamna si de problematica sensibila a tziganilor: pe de-o parte nu le-ar mai da ajutoare , pe de alta poarta stigmatul strabunicilor nazisti, asa ca merge si ea pe sarma cum poate.
  Ponta saracutzul e debil, nu pricepe prea multe si probabil l-a speriat ideea de a avea cojonnes!!!

 8. bmarinescu41 Says:

  „Îi cer solemn preşedintelui Republicii să organizeze în ianuarie 2014 un referendum privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană”, a propus Le Pen la încheierea unei reuniuni a Consiliului Naţional al partidului său, într-un hotel din Sèvres (regiunea pariziană).

  „În ceea ce ne priveşte, noi vom cere să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană, cu excepţia situaţiei în care Guvernul francez ar deschide între timp negocieri solide şi ar obţine toate cele patru reforme de fond minimale”, a afirmat lidera extremei drepte.

  Aceste patru reforme sunt o „revenire organizată la monedele naţionale”, „dizolvarea spaţiului Schengen” de liberă circulaţie (din care fac parte 22 dintre cele 27 de state membre UE), „autorizarea patriotismului economic şi reindustrializarea cu protecţionismul frontierelor noastre”, precum şi „prevalenţa din nou a dreptului naţional asupra dreptului european”.

  Asta da o patrioată adevărată!!! S-a săturat de cizma „globalizării” pe grumazul prostimii !!!
  *** „DIZOLVAREA SPAŢIULUI SCHENGEN” !!!
  *** „PREVALENŢA DREPTULUI NAŢIONAL ASUPRA DREPTULUI EUROPEAN” !!!
  *** „AUTORIZAREA PATRIOTISMULUI ECONOMIC şi REINDUSTRIALIZAREA CU PROTECŢIONISMUL FRONTIERELOR”!!!
  *** „REVENIREA LA MONEDA NAŢIONALĂ” !!!
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Dar noi vrem în continuare în UE,NATO şi SCHENGEN (doar îndeplinim toate condiţiile) !!!Suntem încăpăţânaţi 😀 😀 😀 )))
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  „am aruncat un miliard de euro în buzunare franco-germane pentru securizarea frontierelor.” – Am securizat frontierele Franţei şi Germaniei sau am „securizat” frontierele României???Ce garanţie pot prezenta toţi şpăgarii(vameşii) de la frontierele României cu Moldova şi Ucraina???Pe acolo intră cine vrea şi cu ce vrea,iese cineva şi cu ce vrea,au dat şpaga şi au trecut,şpaga ajunge la partid,campaniile electorale sunt bine subvenţionate direct de la
  frontiere,toată lumea mulţumită,DAR NOI AM ÎNDEPLINIT CONDIŢIILE DE ADERARE LA SCHENGEN !!!
  Mi-e jenă de jena lor!!!

 9. virgilvirgil Says:

  SCHENGEN …

  Alt aventaj pentru poporenii din Romania si anume acela ca tiganii poata cersi si face furtisaguri in Occident de la UE nu avem . Dimpotriva , industria si resursele noastre au trecut in mina diverselor state membre ( asa zisele „privatizari” impuse nefiind altceva decit trecerea bancilor si a resurselor in mina ator state , nici macar privati din occident ) , iar noi am devenit sclavi care le culegem capsunile si le stergem batrinii si handicapatii la cur . In plus suntem si contributori la bugetul UE , pina acuma am dat ca 10 miliarde de euroi cotizatie si am primit indarat cam un miliard . Ce cautam noi in aceasta constructie care ne-a falimentat si ne-a adus la sapa de lemn transformindu-ne in colonie ?!… De ce accceptam sa fim tratati nu ca si cetateni de mina a doua , ci pur si simplu ca si scalvi ?!… Pina cind ?

 10. Roxana Iordache Says:

  Postare nouă!

 11. stejarul Says:

  „Cineva vrea să scape de Stroe şi i-a dat acum un bun motiv de a demisiona pe motiv de demnitate ridiculizată”

  Stroe e singurul ministru demn de luat in seama din guvernul pontadoi! Parerea mea (pana acum). Daca Stroe dispare, guvernul nu mai exista.

 12. ciuhuhu Says:

  lIN VINO VERITAS, aseara baui 1,5 l. vin de Cotnari.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: