RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA

ce facem cu romaniaradu ioanid ziuaconstanta.ro

Rareori am auzit pe cineva atât de înverşunat contra României precum Radu Ioanid, directorul Muzeului Holocaustului. Urăşte ţara noastră din rărunchi, cu o perseverenţă abominabilă. De ani în şir. Dumnealui foloseşte sofisme infame şi denigrează repere naţionale ale României, printre care şi un om de o nobleţe sufletească pe măsura sângelui albastru, unul dintre cei mai buni oameni care au existat vreodată pe pământ, „veselul Alecsandri”, printre altele, pionier al dezrobirii ţiganilor.

Pe 27 februarie, Radu Ioanid a dat un interviu pentru Adevărul online, o ruină jurnalistică, publicat sub titlul „Istoria României moderne nu poate fi despărţită de antisemitism”. Trebuie să fii înger. Un biet om nu poate decât să se roage, în faţa unei asemenea agresiuni:  Doamne, iartă-l, deşi ştie ce face!

„Fenomenul este comun în Europa, dar foarte pregnant în România. Din păcate, nu putem separa istoria antisemitismului românesc de istoria intelectuală şi politică a creării statului român modern”, comite el.

Şi adaugă, la maximum: „Sigur că există excepţii notabile cum este un Bălcescu, un Carp, un Macedonski, care nu numai că nu sunt antisemiţi, dar refuză antisemitismul. Dar dacă ne uităm la părinţii fondatori ai României moderne  sunt atât de multe nume, un Alecsandri, un Conta, un Iorga, un Eminescu, la care antisemitismul este doctrinar sau aproape doctrinar. Istoria clasei politice din secolul al XIX-lea, istoria intelectualităţii româneşti nu pot fi despărţite de antisemitism”.

„Creezi naţiunea prin delimitare de tot ce nu este etnic naţional. Doar să nu te uiţi prea atent la ascendenţa lui Alecsandri care era puţin evreiască sau la cea a lui Eminescu care era puţin ruteană, puţin slavă. Aceste clişee ale mitului naţional au fost aşa de bine asimilate de regimul comunist, încât pe mine au reuşit să mă îmbolnăvească. Nu mai pot să mă uit la aceste simboluri pentru că ne-au bombardat cu ele până ne-au făcut să ne fie silă de ele. Ceea ce e nedrept probabil pentru anumite imagini”.

Mai mult: „Încă avem în România, astăzi, antisemitism. E un antisemitism fără evrei. El scade din cauza lipsei obiectului muncii, dar există, e parte din cultură”.

Radu Ioanid e istoric, adjunctul lui Elie Wiesel, care a redactat un raport cu privire la „holocaustul” şi „antisemitismul” din România.

Totul a pornit de la afirmaţia intempestivă a preşedintelui Iliescu, anume, că nu a fost holocaust în România. După care ne-au sărit în cap, ca să fie invitaţi să constituie comisia şi au redactat raportul care aşează România la stâlpul infamiei.

De ce? Şi de ce un Radu Ioanid întinde coarda atât de tare?

http://adevarul.ro/cultura/istorie/ce-facem-romania-interviu-radu-ioanid-istoria-romaniei-moderne-nu-despartita-antisemitism-1_51054df2aa73e8e04b4bb11b/index.html

34 răspunsuri to “RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA”

 1. RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Donkeypapuas Says:

  Citiţi „Săptămâna roşie” a lui Paul Goma şi vă veţi lămuri.

 3. Roxana Iordache Says:

  @Donkeypapuas. Nu eu trebuie să mă lămuresc, Mariane. De altfel, Goma cel atât de înfierat e însurat cu o evreică. Dar asta nu se pune. :mrgreen:

 4. olimpiu65 Says:

  Doamne , Doamne, daca nu as purta stigmatul unui popor care a ,,binevoit” sa ucida milioane de evrei, le-as transmite:,, Arbeit macht frei!!!” si asta nu pt a copia o lozinca nefericta pusa pe frontispiciul de la Auschwitz, ci pt a indemna la munca intelectuala
  Fondatorii Romaniei moderne sunt pasoptistiii,mai apoi Hohenzollernii si nu marii oameni de cultura pe care ii enumera distinsul domn Ioanid
  in rest opinia e cghiar frei si in zilele trecute am citit cartea unui istoric reputat roman mult, mutl mai critic ala adresa romanilor si istoriei lor:Lucian Boia, De ce e Romania altfel???..o recomand!!!

 5. Donkeypapuas Says:

  Era un îndemn adresat tuturor. Unii nu au auzit de carte.

 6. Donkeypapuas Says:

  @olimpiu65

  Acest Boia (sau piper, chimion) este din aceiaşi familşie neokominternistă cu d-alde Pleşu şi Tismăneanu. Cartea lui Ioan-Aurel Pop, „istoria, adevărul şi miturile”, demontează toate năzbâtiile antiromâneşti ale acestui răsfăţat al tovarăşilor săi de ghedeseală.

 7. Radu Humor Says:

  Păi are dreptate pretutindenarul ăsta 🙄
  În primul rând că dacă nu mai reîncălzeşte periodic „antisemitismul” la români ( că aşa cum recunoaşte şi singur există peste tot în lume şi se face din ce în ce mai măricel, creşte pe zi ce trece şi fără astfel de inepţii ştrulistice 😉 ), riscă să vadă şi cei care-i plătesc că aruncă banii pe fereastră cu aceste comisii, care fac mai mult rău evreilor decât toate gesturile răbufnitoare cândva asupra lor.

  „Încă avem în România, astăzi, antisemitism. E un antisemitism fără evrei. El scade din cauza lipsei obiectului muncii, dar există, e parte din cultură”.
  Minte cu neruşinare cheliosul tăiat împrejur !
  Pentru că nu trebuie să existe milioane, ci e suficient şi chiar prea mult atâţia câţi sunt ( numai în ultimii ani au intrat vreo 500.000 😉 ), mai ales dacă ocupă aproape toţi posturi cheie în stat şi privat !
  Să nu uităm că răul României a început de la primul guvern Roman, în care existau ăştia într-o proporţie nesimţită ( vreo 70 %).
  Nu degeaba circula acel banc : care-i diferenţa între massmedia din România şi cea din Israel ?
  Cică acolo mai lucrează şi câţiva români :mrgreen:
  Este că nici vouă nu vă vine a râde ?!
  Cine crede că ăştia vor binele României, vorba aia, ori e prost, ori e cretin :mrgreen:
  Dar şi eu aş face probabil la fel dacă aş trăi în Israel :
  aş avea grijă mai mult de românii mei decât de ei 😆 )
  Şi e şi firesc să fie aşa !

  Dacă mai avea cineva dubii cum au fost lichidaţi Eminescu, dar mai ales Iorga, nu e cazul să le mai aibă :mrgreen:
  Sărmanul Ioanid clarifică şi aceste enigmatice dispariţii, dar mai ales că neamul ales ştie să lovească exact unde trebuie.
  Uneori chiar mortal, cum au dovedit şi dovedesc încă şi astăzi :mrgreen:
  Fără să le-o ceară nimeni…
  Dimpotrivă !
  „Dacă ne uităm la părinţii fondatori ai României moderne sunt atât de multe nume, un Alecsandri, un Conta, un Iorga, un Eminescu, la care antisemitismul este doctrinar sau aproape doctrinar. Istoria clasei politice din secolul al XIX-lea, istoria intelectualităţii româneşti nu pot fi despărţite de antisemitism”.

  Dar până la urmă marea surpriză a ăstora în frunte cu acest cap belit de tiz al meu ( bine, ăsta-i numele românesc, neaoş 😆 ) ar fii, să nu fie măcar scuipaţi pe unde sunt întâlniţi după asemenea provocări ordinare, pe care le caută din nou cu menora aprinsă peste tot.
  Dar dacă iese un ban şi din asta, ce contează, că doar banu-i stăpânul lor de veci ? !

 8. Radu Humor Says:

  Dar iată şi alte păreri :
  Domnule Ioanid!Pentru ca vorbiti cu atata nonsalanta despre un neadevar jignit poporul roman,incerc sa va transcriu mai jos niste nume care au influentat ultranegativ istoria romanilor .Deci:Hannah Robinsohn(Ana Pauker),Burach Teskovich(Teohari Georgescu),Aaron Gershwin(Gheorghe Apostol),Lothar Wuertzel(Lotar Radaceanu),Ioska Roitman(Iosif Kisinevschi,Liouba Kisinevschi,Lev Oigenstein(Leonte Rautu),Saul Brukner(Silviu Brucan),Erno Neulander(Walter Roman),Mehr Kohn(Miron Constantinescu),Sasa Goldemberg(Alexandru Barladeanu),Ghiuri Grossman(Gheorghe Gaston Marin),Leon Moiseevici Tismenetki(Leonid Tismaneanu),Abraham Gutman(Avram Bunaciu),Moscu Kohn(Gheorghe Stoica),Maximilian Bergmann(Maxim Bergheanu0,Boris Grumberg(Alexandru Nicolschi),Misa Dulbergh(Mihai Dulgheru),Misha Iakobi(Mihai Florescu),Ana Grossman(Ana Toma),Strul Mauriciu(Alexandru Sencovici),Moises Haupt,Stefan Koller,Feller Moritz,Domer Adler(Iosif Ardeleanu),Haia Lifschitz,Aurel Rotemberg(Stefan Voicu),Haia Grinberg(Zina Brancu),Bela Breiner,Petr Fischer(Petru Navodaru)Bercu Zukerman(Barbu Zaharescu),Herbert Zilbert(Belu Zilber),Sheiva Averbuch(Vanda Nicolschi),Eugen Bendel(Mircea Balanescu),Enrich Kutschneker(Basil SpiruWolf Pressman(Petre Lupu.) Ma opresc acum deocamdata dar va pot continua inca multe alte nume.Numele de mai sus au reprezentat o parte din tortionarii romanilor .Va ros sa comentai !

  ↩ Raspunde 6 (8 voturi)Share Permalink

  Petre Dulfu
  0 fani
  1
  luna trecutaComentariu neaprobat.

  Petre Dulfu
  0 fani
  1
  luna trecutaMemorie selectiva intradevar, dar de evreii morti in 1877-1878 si 1916-1918 ai auzit?Dar de cei are au contribuit la dezv ind romanesti si care au construit spitale si centre sociale(Elias)?Si mai sunt artistii interbelici care au inscris Romania definitiv in istoria artei moderne.

  ↩ Raspunde -3 (7 voturi)Share Permalink

  Dan Paval
  5 fani
  1
  luna trecutaTovarasul Dulfu, Se poate? Domnul Teodor Rusu are perfecta dreptate! Din cauza voastra – a khazarilor – au murit umiliti sute de mii de romani doar pentru ca erau intelectuali! Ce-mi place mie este ca ati intrat in propria capcana: va „credeti semiti” dar de fapt sinteti singe de turci care au trecut la religia mozaica! Asa ca atunci cind spuneti ca romanii sint anti-semiti (anti evrei) mincati un mare c…t care este alimentul de baza in paranoia voastra. Ati trecut – batut in piatra – in USA 400.000 de „evrei” (KHAZARI) omoriti in holocaust! Chiar nu va e rusine sarlatanilor, cind romanii v-au protejat iar voi i-ati tradat la Iasi lasind „Armata Rosie” (condusa tot de KHAZARI da patrunda in tara)…In 1989 erati cam 25.000 de khazari in tara; cum se face ca majoritatea „revolutionarilor” din televiziune erau khazari: Iliescu, Brucan, Brates, Roman, Gelu Voiulescu, Kazimir Ionescu, Cico Dumitrescu, Birladeanu, etc? Curata proportie NU! Sinteti alesii Domnului si de aceia va taiati imprejur! Nimic mai fals! Faceti acest lucru din cauza ca sinteti nespalati si ca sa nu va infectati va aruncati la ciini pielea „sulei” ca si asa NU trebuie! De aceia deveniti prematur impotenti! Intr-un asa de lung articol de ce nu ati dat nici un citat din cea mai mare aberatiei a civilizatei umane Talmudul („cartea de capatii”) in care – printre alte aberatii primitive si abjecte – spuneti ca: „NU este pacat daca un „evreu” violeaza…vezi tot comentariul

  ↩ Raspunde 1 (3 voturi)Share Permalink

  STEFAN MATEI
  2 fani
  1
  luna trecutacoane dulfu,cauza si efect crezi ca au fost omorati asa de drag,romanii nu au acest germen de a ucide si nu generaliza si se pare ca nu ai auzit de khazari asta inseamna ca trebuie sa mai si citesti ceva nu mai vorbesc de talmud si altele

  ↩ Raspunde 2 (2 voturi)Share Permalink

  teodor rusu
  3 fani
  1
  luna trecutaDomnule Ioanid ! Mai doresc sa fac o completare la cele scrise mai sus .Va rog sa ma credeti ca NU SUNT ANTISEMIT ! Am prieteni foarte buni evrei, am rude casatorite cu evrei si pe toti ii apreciez pentru ca sunt oameni cu care se poate merge la drum lung.Dar nu sunt si nu voi fi niciodata de acord ca etnia dumneavoastra sau altele ca ea sa se mai amestece in viata noastra a romanilor ! Acesta este sensul comentariului pe care l-am facut .Va mai pot da liste intregi de evrei care s-au amestecat in viata romanilor aducandu-le mari prejudicii. O vorba inteleapta spune :IARTA-TI DUSMANUL DAR TINE MINTE NUMELE LUI ! Si romanul iarta,dar nu uita !

  ↩ Raspunde 3 (5 voturi)

 9. Donkeypapuas Says:

  Ghici, ghicitoarea mea: ce popor este blond, cu ochi albaştri, vorbeşte germana şi se trage de pe Volga? Cine răspunde este antisemit.

 10. Radu Humor Says:

  Şi mai sunt peste 100 de comentarii în care acest mizerabil este scuipat în chelie de către aproape toţi care i-au citit interviul obraznic şi provocator :
  Cum afirmam mai sus scopul, misiunea a fost îndeplinită :
  – Ia uite domle ce antisemiţi sunt românii ?! 🙄
  De parcă după atâta ură, dispreţ şi insultă a unora din cele mai scumpe repere naţionale ale noastre, s-ar fi aşteptat să fie pupat pe chelie şi nu cu cu vreo oală de noapte pe post de cipilică !

  P.S. Îşi imaginează cineva ce-ar fi păţit un român dacă ar fi insultat în halul ăsta evreii într-un ziar să zicem evreiesc ( că românesc de unde, dacă nici aici nu mai avem ) de acolo 😆
  Vă spun eu:
  probabil n-am fi aflat decât prea târziu sau niciodată, că acolo te împuşcă în plină stradă şi numai dacă nu înţelegi limba în care eşti somat să Stai !!!! :mrgreen:

 11. mariusnyc Says:

  Scriitorul american de origine română, Elie Wiesel, a fost dat în judecată de un supravieţuitor al Holocaustului, Grüner Miklos, pe motiv că purtătorul Premiului Nobel din 1986 şi-ar fi însuşit identitatea deţinutului A-1773.

  Grüner Miklos, stabilit în localitatea suedeză Malmo, susţine că are dovezi certe că Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz. „În 1986, după decernarea Premiului Nobel, presa suedeză a început să caute supravieţuitori ai Holocaustului. Aşa m-au găsit pe mine, la Malmo. M-au întrebat dacă vreau să mă revăd cu colegul meu de lagăr, Elie Wiesel. Numele de Elie nu îmi suna cunoscut. Mi-au spus că pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost închis cu Lazar în aceiaşi baracă la Auschwitz. Apărem amândoi pe acea fotografie făcută în lagărul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a făcut înconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rând), iar eu cu Haft-Nr. 120762 (n.r primul în colţul din stânga). Îl ştiam foarte bine, dar de atunci trecuseră 40 de ani. Întâlnirea organizată de suedezi a durat 10 minute şi a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal că eram doi oameni schimbaţi, dar el refuza să vorbească cu mine în ungureşte, deşi în lagăr doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit într-o engleză cu accent franţuzesc şi în momentul în care nu a vrut să îmi arate tatuajul (A-7713), căpătat de toţi deţinuţii din Auschwitz, am început să am dubii mari că acesta ar fi Lazar Wiesel. La finalul întâlnirii mi-a dedicat cartea sa „Noaptea”, despre care susţine că el a scris-o, dar eu am spus tuturor că omul acesta nu este Lazar Wiesel”, spune Grüner Miklos.

  Grüner: „Lazar Wiesel mi-a salvat viaţa”

  De la întâlnirea cu Wiesel, Grüner Miklos nu a mai avut o zi de linişte. Timp de 25 de ani a căutat dovezi, care să confirme ipoteza sa, pe care le-a publicat într-o carte.

  „În luna mai a anului 1944, am fost deportat, de la Nyiregyhaza la Auschwitz Birkenau. Imediat mi s-a tatuat pe antebraţ un număr de înregistrare. În câteva zile mi-am pierdut toată familia, atunci am ajuns‚ în grija fraţilor Wiesel, Lazar şi Abraham. Cei doi proveneau din Sighetul Marmaţiei (nr. judeţul Maramureş, România). Lazar era născut în 1913 şi avea numărul de înregistrare A-7713, în timp ce Abraham, în 1900 cu numărul de înregistrare A-7712. Ei m-au luat sub aripa lor şi au avut grijă de mine, pe cât se putea în astfel de condiţii. În momentul în care nemţii au început să se retragă, au luat şi oamenii din Auschwitz. Eu am fugit cu Lazar, asta ne-a legat şi mai mult. Am ajuns în localitatea Glivice, pe timpul iernii năprasnice din ianuarie 1945. Foarte mulţi au murit pe drum. Ne-au băgat în vagoane supraîncărcate şi până am ajuns la Buchenwald, mulţi au decedat, printre ei şi fratele lui Lazar, Abraham. Aici am stat până pe 8 aprilie 1945, când ne-au eliberat americanii, de atunci nu mai ştiu nimic de Lazar Wiesel. Am ajuns într-un sanatoriu din Elveţia, apoi în Australia”, îşi aminteşte Grüner despre perioada petrecută cu Wiesel.

  “Noaptea” a adus consacrarea lui Elie Wiesel

  Grüner Miklos susţine că la Auschwitz nu a existat nici un deţinut cu numele de Elie Wiesel. „În 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. În 1958, cartea a fost rescrisă în franceză şi engleză sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea iniţială avea 250 de pagini, acum avea doar 115 şi era semnată de Elie Wiesel. Această carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vândute, Wiesel primind şi Premiul Nobel în 1986, plus alte distincţii, în timp ce s-a pierdut orice urmă a prietenului meu Lazar”, spune Grüner.

  Acesta s-a deplasat în America, la Oficiul pentru Evidenţa Populaţiei, dar nu a găsit nici un act care să ateste existenţa pe teritoriul american al unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denunţat pe Wiesel şi la FBI- Aceştia i-au cerut un răgaz de 14 zile înainte de a-i oferi un răspuns, însă au trecut anii fără un semn de la autorităţile americane.

  „Primesc constant telefoane de ameninţare că voi fi împuşcat dacă mai continui investigaţiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu mă mai sperie nimic. Înainte să mor vreau ca toată lumea să ştie că Elie Wiesel este un impostor. Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare în fotografie, s-a născut la data de 4 septembrie 1913, în timp ce pe certificatul de naştere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928”, a spus Grüner, autorul cărţii „Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsă”

  Cazul se judecă la Budapesta

  În plângerea depusă, Grüner Miklos susţine că Abraham Wiesel (A-7712) a fost fratele lui Lazar şi nu tatăl, aşa cum declarase Elie. „Din documentele obţinute din România, reiese că tatăl lui Lazar Wiesel a fost Salamon Wiesel. Eu vreau ca instanţa să spună clar dacă Elie Wiesel a fost vreodată încarcerat la Auschwitz, fiindcă eu mă îndoiesc”, a încheiat Grüner.

  Avocatul acestuia Dr. Bősze Ferenc a declarat că procesul ar putea începe chiar în toamna aceasta. „Este interesant că Grüner este cetăţean suedez, Wiesel american, dar cazul va fi judecat în Ungaria de Judecătoria Budapesta. Grüner Miklos a adunat o sumedenie de dovezi, unele concludente, ca de exemplu lista cu pasagerii care au călătorit de la Paris la New York în 1957, când Elie Wiesel susţine că a ajuns în America, certificatul de naştere al lui Lazar Wiesel din România, acte de la Muzeul Auschwitz, cât şi certificate de la comunitatea evreiască Yed Vasem din Jerusalim”, a declarat Bősze Ferenc

  Nu existat doi de Lazar Wiesel la Auschwitz?

  Cazul Wiesel a intrat în atenţia mai multor supravieţuitori ai Holocaustului. În 1986, Eva Kor a trimis o scrisoare către Muzeul Auschwitz în care solicită informaţii despre deţinutul A 7713. Kazimierz Smolen, directoarea Muzeului Auschwitz i-a răspuns într-o scrisoare datată la 15 martie 1987:

  „În lagărul de concentrare Auschwitz, cu numărul de identificare A 7713 figurează domnul Lazar Weisel, născut la data de 4.09.1913. Este un evreu din Ungaria, născut la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei). El a sosit la Auschwitz în data de 24 mai 1944. A stat închis până la finalul anului 1944 în KL Auschwitz III – Monowitz. În momentul evacuării lagărului a fost transferat la KL Buchenwald, fiind înregistrat în ziua de 26.01.1945”.

  În data de 7 iulie 2003, Muzeul Auschwitz i-a trimis o scrisoare lui Grüner Miklos în care apar următoarele date de identificare: „A-11104 Grüner Miklos, evreu din Ungaria, născut la data de 6 aprilie 1928 la Nyiregyhaza, A-7712 Wiesel Abraham, născut la 10 octombrie 1900 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei), A-7713 Wiesel Lazar, născut la 4 septembrie 1913 la Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei).

  Într-o anchetă paralelă dusă de Carlo Mattogno, scriitorul italian a ajuns la concluzia că atât la Auschwitz, cât şi la lagărul Buchenwald, unde s-a realizat fotografia, a mai existat un Lazar Wiesel, dar scris Lázár Wiesel.

  „În data de 22 aprilie 1945, Lázár Wiesel a completat un formular al armatei americane la Buchenwald. La data naşterii, el a scris: 4 octombrie 1928, iar la locul naşterii: Marmarossziget (Sighetul Marmaţiei). A scris că a fost arestat în data de 16 aprilie 1944 şi deportat la Auschwitz-Monowitz. El s-a născut în acelaşi an cu Elie Wiesel, dar nu în aceiaşi zi.

  Conform site-ului memorial Buchenwald Gedenkstatte, Lázár Wiesel a fost trimis la Paris în data de 16 iulie 1945, într-un convoi de supravieţuitori copii. Dovada clară că vorbim de doi oameni diferiţi este faptul că în registrele de la Buchenwald apare Lazar Wiesel, deţinut politic, născut la 4 septembrie 1913, cu numărul de înregistrare Haft-Nr 123565, dar şi Lázár Wiesel, născut la data de 4 octombrie 1928, cu numărul de înregistrare Haft-Nr 123165.

  Nu se ştie ce număr de înregistrare a avut Lázár Wiesel la Auschwitz şi nici nu apare pe lista persoanelor care au fost transferate de la Auschwitz la Buchenwald, dar în nici un caz nu putea fi A-7713, fiindcă acesta aparţinea lui Lazar Wiesel născut în 1913”, susţine Carlo Mattogno.

  În 2008, la procesul lui Eric Hunt, cel care l-a atacat pe Wiesel într-o cameră de hotel, aflat sub jurământ, în calitate de parte vătămată, Elie Wiesel a dat următoarele răspunsuri la întrebările judecătorului”: M-am născut în Sighet, România, la data de 30 septembrie 1928. Am fost deportat la Auschwitz, iar pe antebraţul stâng mi s-a tatuat A 7713, în timp ce tatăl meu a primit A 7712”.

  Sursa: Jurnalul National

 12. stejarul Says:

  „nu putem separa istoria antisemitismului românesc de istoria intelectuală şi politică a creării statului român modern”

  Din ce spune tipul asta reiese ca noi romanii suntem iremediabili antisemiti. Daca e asa, ce mai vrea de la noi? Sa-i cantam cantecelul cu „ti-am dat si cinshpe lei… sa faci avort cu ei… acuma ce mai vrei…. nenorocit(o)ule?” ?

  Cum este posibil ca la 70 de ani de la holocaust sa mai existe inca in lume antisemitism?
  Fie ca ei vad ceea ce nu exista sau ei il intretin la foc mocnit. Adevarul e intotdeauna la mijloc. 😉

 13. olimpiu65 Says:

  Deputaţii homosexuali ar trebui să stea în ultimul rând sau în afara Parlamentului, afirma Lech Walesa
  asa se intampla intr-o tara catolica, stanga e stanga si dreapta e dreapta . de regula nu se prostitueaza nimeni fie slav, german francez sau spaniol!!!

 14. blogideologic Says:

  săpun din 3 milioane de evrei : Îmi amintesc din liceu, prin 1960, la învăţământul ideologic despre Holocaust/Nuremberg, cum încercau să ne bage în cap că germanii ar fi făcut săpun din 3 milioane de evrei. Învăţământul „nostru” ideologic despre Holocaust/Nuremberg se făcea după cărţi standard pe care eram obligaţi să le cumpărăm! Cărţile erau ilustrate cu fotografii ale instalaţiilor şi schiţe ale fluxurilor tehnologice din fabricile de făcut săpun din grăsime de evreu. A fost adevărat, n-a fost adevărat? Acum, cu legea despre negaţionism, ţi-este realmente frică să mai comentezi ceva. Adevărul se pare că a devenit doar linia ideologică standard a poporului „ales” şi dominator.

 15. Savescu Maria Says:

  1. Cine este acest radu ioanid ? Exista pe undeva date biografice ale acestuia ?
  2. Nu poate fi revocata prezenta lui la Muzeul Holocaustului ? Sau e numit pe viata ca jigodiile de la CSM, CCR etc., alea doua revocate.
  3. super interesante interventiile pe pagina asta.
  A propos de lista cu nefastii care au influentat istoria recenta romaneasca, Ilici avea si el ascendenti evrei, bunicul din partea tatalui era si evreu, parca. De ascendenta tuciurie nu mai zic, acusi ma face cineva rasista.
  Mi-e teribil de greu sa imi pierd vremea cu magariile-ineptii ale acestui „justitiar” antisemit, initial am scris antise-mint.
  Poate o voi face.
  Reiterez, pe astia nu ii revoca nimeni din „fonctii” ?

 16. Radu Humor Says:

  Ia, mai dă-i în mă-sa de perciunaţi, că (şi) din cauza lor ne merge aşa de „bine” 🙄
  Că doar cine ne sunt „revoluţionarii”, aşa cum bine arăta cineva mai sus , sau acum MM ?!
  Mergeţi şi citiţi mai multe pe linkul din postare , mai ales ce prevede Talmudul lor şi după aia n-o să mai aveţi nici un fel de dubii, cine sunt aceşti profitori gen Wisel, Ioanid, Tismănenii şi Patapievicii, care spre deosebire de cei care au murit ( până la urmă din vreo 6 milioane s-a ajuns cam un milion) – trăiesc de pe urma holocaustului !

  Testamentul unui pensionar „nesimtit'”

  Testament
  (după Tudor Arghezi)

  Nu-ţi voi lăsa drept bunuri, după moarte,
  decât o casă, fiule, o-mparte
  cu fraţii tăi, aşa cum socotiţi,
  căci altă casă n-o să mai primiţi!
  La anii mei (destui!), eu nu am ştire
  ca-n „epoca de tristă amintire”,
  hulită ieri, dar astăzi regretată,
  să-şi fi făcut atâtea griji un tată
  că, după ce va trece-n nefiinţă,
  copiii n-or să aibă locuinţă.
  Tu, vezi de pune banul peste ban,
  balconul să-l închizi cu termopan,
  să-l faci o locuinţă potrivită
  pentru Getuţa, dacă se mărită,
  Gigel, cu-ai lui copii, câţi or să fie,
  să locuiască în bucătărie,
  sufrageria, de-i compartimentată,
  s-o foloseşti tu cu Mioara, tată,
  iar dormitorul, de-l închiriaţi,
  aveţi şi nişte bani asiguraţi.
  Ca să pot, azi, acest apartament
  să vi-l asigur printr-un testament,
  am fost cu stăpânirea în prigoană
  şi-am mers din garnizoană-n garnizoană,
  am locuit în câte-o chichineaţă
  şi ceaiul mi-am făcut la o zăgneaţă,
  sudoarea muncii zecilor de ani
  am pus-o-n casa asta, nu în bani,
  gândind că voi avea, la bătrâneţe,
  un loc în care să îmi daţi bineţe,
  când veţi veni la mine, oarecând,
  în jur nepoţii să îi văd râzând
  şi să dau huţa-huţa pe genunchi
  vlăstarele din prea bătrânu-mi trunchi.
  Nu crede în programul „Prima casă”,
  că asta-i, tată, vorbă mincinoasă
  cu care vor, desigur, guvernanţii
  să îşi atragă, cât mai mulţi, votanţii
  şi nici în Nuţi Udrea să nu rişti
  să te încrezi, că vin specialişti,
  nu zece, dar niciunul pe la sate,
  nici de le-ar face dânsa chiar palate!
  Durerea strânsă, surdă şi amară,
  au pus-o-n geamantan, plecând din ţară ,
  s-ajungă „căpşunari” prin Danemarca,
  văzând c-aicea se scufundă barca.
  Să revenim, eu zic, la testament!
  La bancă ţi-am trecut, prin virament,
  în contul tău deschis acum doi ani,
  la sfatul mamei tale, nişte bani.
  E suma ce a fost agonisită
  din pensia aceasta nesimţită
  pe care piticu’ şi doamna cea bălaie
  se dau de ceasul morţii să mi-o taie.
  Cu banii ăştia ştii tu ce-o să faci,
  sunt bani pentru colivă şi colaci
  şi, s-ar putea, din ei să-ţi mai rămâie
  şi pentru două boabe de tămâie.
  Cu astea, eu închei acest legat
  pe care, astăzi, iată, l-am semnat…
  Tatăl risipitor

 17. ciuhuhu Says:

  Radu Ioanid inca un evreu, ca multi altii ca el, care fara rusine-si bate joc de biata Romania!

 18. stejarul Says:

  @ blogideologic

  Eu nu inteleg asta cu sapunul. Sapunul se face din grasime iar toate pozele de la Auschwitz prezentau indivizi scheletici, emaciati. Ce sapun iesea din aia fara pic de grasime in ei? Exagerarile submineaza orice cauza nobila.

 19. Roxana Iordache Says:

  @stejarul. Să nu fim scabroşi!

 20. virgilvirgil Says:

  Nu este singurul evreu care uraste Romania si pe romani Roxana .
  Din pacate , Romania care si-a deschis protile si a oferit o patrie evreilor , a fost tinta sionista permanent . Si este inca .
  Actualmente Romania reperezinta cel mai puternic experiment iudomasonic dupa Statele Unite .
  Cine pricepe treaba asta , pricepe si ce s-a intimplat in Romania din ’89 incoace , pricepe si ce se intimpla acum zi de zi .

 21. stejarul Says:

  Roxana, nu am vrut sa fiu „scabros”, doar am demontat un mit. Nu eu am deschis subiectul sapunului ci ei. Pai nu propagandistii lor au afirmat ca au fost facuti sapun? Cand cineva vine cu asa ceva grotesc doar sa constati ca sanse mari sunt ca e o facatura, ce sentiment iti da?
  Mai crezi restul din ce spun? Ori daca crezi, mai este simpatia fata de durerea lor la cotele la care ar trebui sa fie cand microbul suspiciunii ti-a intrat in minte? Asta a facut pana acuma lupta evreilor impotriva antisemitismului. A bagat suspiciunea in mintile oamenilor cu exagerarile lor INUTILE!
  Evreii au suferit destul la holocaust. Nu era nevoie de exagerarile astea sa ii credem.

  Au murit multi la holocaust iar cei care poate nu au suferit de loc, il baga in derizoriu cu fantasmagorii. Prima dovada de respect a suferintei predecesorilor este acuratetea.

  A baga o exagerare/minciuna in suferinta este o blasfemie! Inseamna ca iti bati joc de durere iar durerea/suferinta este o caracteristica a sfinteniei. Isus este simbolul suferintei.
  Cum v-ati simti daca cineva s-ar apuca sa exagereze ca Isus a
  fost calcat de tancuri inainte de a fi rastignit? O fraza ca asta si ar arunca crestinatatea in aer. Am urla toti la ticalos!
  Vezi, asta e diferenta intre noi si ei.
  Noi ne luam durerea si o respectam. Gasim victoria in durere si in suferinta. Nu le scoatem ochii evreilor ca ni l-au omorat pe Cristos ci celebram Invierea Lui.

 22. ciuhuhu Says:

  Poetul national Mihai Eminescu, ucis se pare de evrei, a sccris magistral despre Pericolul evreu si despre evrei, in srierile sale!

 23. ciuhuhu Says:

  scrierile, nu srierile

 24. ciuhuhu Says:

  Gili, ai dreptate privitor la evrei, adevaratii stapini ai SUA si a Romaniai!

 25. Roxana Iordache Says:

  Ciuciule, dacă vrei să mai postezi aici, abţine-te de la comentarii antievreieşti, extrem de idioate. Dacă nu te abţii, te banez. Există evrei străluciţi, aşa cum există evrei tâmpiţi, ticăloşi, ca şi în cazul oricărui alt popor. Dacă ei deţin finanţa mondială asta înseamnă că sunt mai deştepţi decât noi, decât tot globul, vorba lui Moromete. Noi dacă vrem să fim creştini şi nu cretini, atunci să ne comportăm ca nişte creştini. Nu ca nişte jidani. Tu eşti jidan prin atitudine. Există evrei chiar nebotezaţi care sunt infinit mai creştini decât tine şi decât mulţi care îşi zic creştini doar pentru că sunt botezaţi. Şi îşi bat joc de Ioan Botezătorul, care era – apropo, ce era de sânge?

 26. ciuhuhu Says:

  Gata, nu ma mai ating de poporul ales, sa ….

 27. Ghita Bizonu' Says:

  A nu el nu uraste Romania … el se ghideaza dupa zisa :frumoasa tara – pacat ca este locuita”. Locuita de romani …cestie ce se „remediaza” si prin exod masiv (http://vremea.forumgratuit.ro/t357-esecul-tranzitei-postdecembriste-etnocidul-economic-ca-mijloc-al-constructiei-capitaliste#774Poporul Roman a fost jertfit in cinstea Vitelului de Aur) si dimensiunile a se vedera aici : http://www.econtext.ro/assets/396-Populatie%201990%20-%202011.jpg

  Dein pacate astuia si celor de teapa lor nu li se opune decat o schelelaiala cu pretentii “nationaliste” de spoilala legionaroida.

  Cat priveste afirmatia aluia ca pictorii Iscovescu si Rosenthal nu prea mai sunt cunoscuti – asa este. Insa 2 tablouri sunt in galeria mitologiei nationale – Avram Iancu ptr Iscovescu : http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Avram_Iancu.jpg si ptr Rosental :


  Si ca un amanunt “picant” Rosenthal era botezat crestin iar Iscovescu este unormantat intr-un cimitir ortodox din Constantinopole .. cestie ce arata ca si el era crestin. (marog dupa eiki) Cf ideilor din acea epoca cei doi desi nascuti evrei nu erau evrei … in primul rand ptr evrei!!! Si oricum daca ne ducem pana la universitate si intrebam studentii cine ma-sea a fost Ion Negulici sau Cezar Bolliac ori Ion Ghica … adanca taceree de tartaree tomba..

  Este vorba despre nestiinta, poa incultura nu despre o conspiratie nationalista … A da de tampneie “nationalista” cat cuprinde putem vorbi.
  Ca nimnei se pare a nu stii ca “problema evreiasc” explodeaza odata cu emigrarea masiva din sec XVIII si dovada suprema sunt ziariseti (doi ca si miltienii – unuc stoe sa citeasca iar altu sa scrie!) când vorbim despre opoziţia dintre majoritatea româneasca get-beget şi minoritatea evreiească, e greşit să spunem că avem în faţă unul dintre conflictele fondatoare ale României moderne sau atunci cand scriu ca comunitatea sefarda ar fi vortbit limba “latina” ( de fapt ladino). Daca nu cumva si “distinsul istotic” nu este sursa confuziei (caz in care zisul fost sociolog la Institutului de Proiectare a Construcţiilor Tipizate din Bucureşti risca sa fie “evreu” doar ca profesie).

  Insa ramane intrebarea Roxanei De ce? Şi de ce un Radu Ioanid întinde coarda atât de tare? Fiindca asta i se cere!
  Pai nu este ciudat cum decenii nu s-a zis nimic despre cum I-am holocaustizat pre evrei, cum in anii 80 Moses Rosen tacea cand se faceau unele afirmatii ca apoi sa tipe ce abia la 1 iulie 1991 ca Romania ar fi masacrat 400.000 de evrei?! De ce de abia la 1 iulie 1991? Pai se intamplau unele lucruri dincolo de Prut d’aia!! Si d’aia romanii trebuiau zugraviti ca firosi mancatori de minoritari….

 28. Testamentul tatãlui risipitor… « Daurel's Blog Says:

  […] amuzat; rupea sirul comentariilor la un articol despre antisemitism aparut recent in Adevarul; ma mir ca nu l-am observat …; de […]

 29. Luptatori impotriva antisemitismului in Romania | AntiFa Romania Says:

  […] ofensatoare la adresa Romaniei din partea lui: Roxana Iordache:RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA Radu Ioanid: „Istoria României moderne nu poate fi despărţită de antisemitism” Radu Ioanid: […]

 30. Ei au devenit “istorici” peste noapte! Radu Ioanid, Adrian Cioflanca, Alexandru Florian | Muzeul Crimelor Iudeo-Bolsevismului Says:

  […] ofensatoare la adresa Romaniei din partea lui: Roxana Iordache:RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA Radu Ioanid: „Istoria României moderne nu poate fi despărţită de antisemitism” Radu Ioanid: […]

 31. Ei au devenit “istorici” peste noapte! Radu Ioanid, Adrian Cioflanca, Alexandru Florian | EUropean Jew Watch Says:

  […] partea lui: <a title=”Roxana Iordache:RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA” href=”https://roxanaiordache.wordpress.com/2013/03/02/radu-ioanid-denigreaza-romania/”>Roxana Iordache:RADU IOANID DENIGREAZĂ ROMÂNIA</a> <a title=”Radu Ioanid: „Istoria […]

 32. Corneliu Says:

  Nu denigreaza Romania. Condamna pur si simplu ceea ce este de condamnat, in acest caz, antisemitismul, care a facut sute de mii de victime si ale carui urme se mai gasesc si azi la unii (de ex, „profesorul” Ion Coja, un adevarat promotor al antisemitismului).

  Daca cineva condamna de exemplu coruptia din Romania, tot inseamna ca denigreaza tara?

  De cugetat la subiecct, dupa aceasta intrebare.

 33. Un denigrator al României a devenit ambasadorul ei în Israel: Cine este Radu Ioanid, evreul cu cetățenie americană devenit ambasadorul lui Iohannis la Tel Aviv? | Justitiarul – revista de investigatii Says:

  […]                                                                                                          Roxana IORDACHE […]

 34. Un denigrator al României a devenit ambasadorul ei în Israel: Cine este Radu Ioanid, evreul cu cetățenie americană devenit ambasadorul lui Iohannis la Tel Aviv? – OrtodoxINFO Says:

  […]                                                                                                          Roxana IORDACHE […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: