ETERNUL FLORIN PIERSIC, LA 77 DE ANI

Piersic transilvanialive.ro

Foto: transilvanialive.ro

Îi spun eternul, pentru că Florin Piersic face parte din perenitatea neamului românesc, prin harul de a fi bucurie vie, artă de la izvor până la vărsarea în mare şi pe urmă sub formă de nor. Şi umanitate până la Dumnezeu.

Am mai spus-o şi repet, a fost primul artist pe care l-am văzut pe viu, jucând, pe când abia învăţasem să vorbesc. Şi rămâne în memoria formaţiei mele ca om şi iubitoare de artă. „Heidelbergul de altădată” se numea piesa. Capodopera.

Abia pe urmă a fost Harap Alb pentru mine. Şi toate celelalte personajele atât de diferite şi de perfecte în întruchiparea lui.

Era normal ca aniversarea a 77-a s-o petreacă pe scenă. Privilegiul capitalei de a-l sărbători. Alături de o actriţă superbă, Medeea Marinescu.  „Străini în noapte”. Regizor, patriarhul Radu Beligan.

La mulţi ani!

7 răspunsuri to “ETERNUL FLORIN PIERSIC, LA 77 DE ANI”

 1. stejarul Says:

  „În context, Antonescu a declarat că alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cât mai repede, dar că nu doreşte să deschidă o discuţie inutilă despre o posibilă suspendare atâta timp cât Constituţia nu este încălcată.”

  Antonescu da acum lupta vietii lui! Imi place ca simte momentul. Stie ca nimic nu e mai important decat victoria in lupta pentru Procuratura si DNA … imi da impresia ca nici nu ii mai pasa daca va ajunge sau nu vreodata presedinte. Nu stiu de ce, vad un sacrificiu imens al lui Antonescu in lupta asta.

  E clar ca daca basescu se opune va fi suspendat iar daca ponta baga strambe USL e desfiintat.
  Bravo Antonescu! A prins un moment fantastic. basescu in offside iar ponta in declin turbat. Sper sa invinga Antonescu! Doamne ajuta.

 2. stejarul Says:

  La Multi Ani, clujeanului meu Florin Piersic. 🙂

 3. ETERNUL FLORIN PIERSIC, LA 77 DE ANI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. Radu Humor Says:

  Vocea Rusiei: C.E. pregătește României un nou dictat de la Viena

  Elena Badea / 14 Jan 2013 12:47

  Vocea Rusiei critică presa din România pentru interesul mult prea mare oferit unui “obscur “analist” transnistrean”, care a susținut că a venit momentul ca România să dispară de pe harta lumii, tocmai pentru ca societatea românească să nu observe că la Bruxelles se pregăteşte un nou dictat de la Viena, pentru țară.
  Pentru argumentare, jurnaliștii site-ului în limba română al postului de știri Vocea Rusiei arată că Andrei Safonov, în opinia căruia distrugerea României ar fi o cauză nobilă, “nu reprezintă nici măcar tangenţial vreo forţă politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusi, dar problema atinsă este reală și are legătură cu Uniunea Europeană. Potrivit sursei citate, “există semne că se încearcă o diversiune similară cu cea din 1989″, când s-a încercat “insistent inocularea ideii aberante că Moscova ar fi vinovată de acele evenimente”, doar că “de data aceasta încercările de dezinformare nu vor rămâne fără reacţie. (…) Spre deosebire de situaţia legată de 1989, acum va exista o reiterare permanentă a detaliilor incomode pentru propagandiştii occidentali”, atrage atenția Vocea Rusiei.
  Pentru România, anul 2013 va fi “unul deosebit de greu, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris UE”, întrucât conducerea Uniunii “pare să fi decis că distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o „federaţie de regiuni”, astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin”, mai scriu jurnaliștii site-ului.
  În opinia celor de la Vocea Rusiei, “Liderii comunitari, care s-au dovedit a fi foarte activi în privinţa intervenţiilor în viaţa politică din România, totodată dau dovadă de o timiditate inexplicabilă în privinţa stăvilirii mişcărilor separatiste din ţări precum Spania, Marea Britanie, Italia sau Franţa.(…) În locul acţiunilor de conservare a statelor naţionale, se observă facil suportul implicit oferit de Bruxelles mişcărilor separatiste din Catalonia, Scoţia, Venezia etc. Privite într-un context mai larg, aceste mişcări se înscriu sinergic în planurile Comisiei Europene de a regionaliza toate statele-membre şi de a crea o structură federativă europeană. Logica decidenţilor de la Bruxelles este uşor de înţeles: o federaţie a regiunilor este uşor de controlat şi uşor de dominat, fără a mai exista probleme de negociere cu elite naţionale care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea. (…) Problema distrugerii organizate a statelor naţionale este cât se poate de reală, iar în spatele procesului de regionalizare forţată stau entităţi naţionale şi supranaţionale deosebit de influente”.
  Prin urmare, “anul 2013 se preconizează a fi anul triumfului separatismului şi regionalismului european”, iar “modificarea Constituţiei României va oferi un excelent prilej pentru forţarea unei regionalizări, inclusiv pe criterii etnice”, invocându-se, în principal, obținerea fondurilor europene. “Cedarea de jure a suveranităţii politice către centrul federal al UE va consfinţi situaţia de facto în care suveranitatea economică a României a fost cedată către FMI, iar suveranitatea politică a fost de facto cedată Comisiei Europene”, susține Vocea Rusiei. România va fi nevoită să suporte consecințele “nefaste” ale aderării la UE, inclusiv regionalizarea regionalizării.
  “Jurnaliştii interesaţi cu adevărat de integritatea teritorială a României şi nu de deservirea rusofobiei unor forţe politice de la Bucureşti, ar trebui să se preocupe nu de declaraţiile unui obscur analist transnistrean, ci de intenţiile reale ale Comisiei Europene. Paranoia rusofobă din presa românească este alimentată inclusiv de cei care îşi doresc ca societatea românească să nu observe că la Bruxelles i se pregăteşte un nou dictat de la Viena”, susțin jurnaliștii de la Vocea Rusiei.

 5. Radu Humor Says:

  La mulţi ani ! acestei personalităţi ce ţine parcă să rămână în conştiinţa noastră precum o altă „Carta 77” 🙄

 6. Mihai Hristea Says:

  La multi ani maestrului Florin Piersic si din partea mea, cu scuzele de rigoare pentru intarziere.

 7. olimpiu65 Says:

  La multi ani!
  off topic:http://www.pesurse.ro/2013/01/28/s-a-batut-palma-codrut-olaru-noul-procuror-general/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: