E TONTA SAU IUDA? BĂSESCU CONTINUĂ – CU SUCCES – CAMPANIA DE DISCREDITARE A USL. PNL ŞI CRIN PERSONAL AU OBLIGAŢIA SĂ SE ŢINĂ DE PROMISIUNEA DE A PROPUNE CLASEI POLITICE REVENIREA LA MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ

Ponta i-a propus lui Băsescu să se ţină alegerile prezidenţiale simultan cu europarlamentarele, iar noul ales să aştepte să-şi termine el mandatul! Nu se putea concepe ceva mai idiot, plus o mai indecentă bătaie de joc la adresa votanţilor la referendum şi a alegătorilor USL. E deja blat pe faţă, Tonta Iuda încearcă să ne acomodeze cu gândul impunităţii lui Băsescu şi în general, al acceptării ca pe o fatalitate a perspectivei că băsiştii nu vor păţi nimic, ci dimpotrivă, vor fura în continuare, cot la cot cu noua guvernare. Şi asta tocmai când magistraţii chiar reuşesc o revoluţie pentru eliberarea Justiţiei şi verticalizarea sistemului judiciar, pus în patru labe de servitorii băsecurităţii.

Laboratoarele băsiste continuă strategia discreditării USL. Cu succes. Era evident încă de la semnarea „pactului” – în realitate, o hârtie nulă de drept – că Băsescu va aplica planul vizând distrugerea USL, 1. prin dezbinarea între PNL şi PSD, mizându-se pe docilitatea/şantajabilitatea lui Ponta şi a altor colegi, de nivelul lui Zgonea, urcat ditamai preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca să nu-l eclipseze pe Ponta, cum s-ar fi întâmplat în cazul în care funcţia era deţinută de un lider de talia lui Duvăz, de exemplu, 2. prin iritarea alegătorilor USL în faţa „coabitării” – concept absurd, fără aplicabilitate în România şi în consecinţă, 3. prin imaginea puterii lui Băsescu, de neînlăturat, cacealmaua cacealmalelor de succes. Şi asta pentru că liderii USL, în loc să-l calce pe cap, îi fac jocul.

Mai precis, era previzibil că Băsescu se va băga în seamă cu Ponta şi Antonescu, aşa cum a făcut aseară, când s-a întâlnit cu ei la Senat, mai precis, în biroul preşedintelui Senatului. Care trebuie discreditat – Ponta nu mai e nevoie, pentru că el se discreditează singur. Iar Crin îi face jocul, prin atitudinea de clandestinitate pe care o cultivă cu privire la aceste întâlniri stupide pentru USL şi profitabile pentru băsecuritate. Radu Tudor a aflat şi oricum Băsescu ar fi avut grijă să se afle. Preşedintele Antonescu ar fi trebuit ca imediat după întâlnirea de aseară să dea un comunicat în care să anunţe că a avut loc la cererea lui Băsescu şi s-au discutat tot felul de aberaţii.

Cum ar fi ca revizuirea Constituţiei să se fuşerească în câteva luni. Când de fapt e vorba de modificări serioase, profunde şi menite să deschidă drumul dezvoltării durabile.

Republica la români e un blestem de sine, iar instituţia prezidenţială, instrumentul autoblestemului. Crin Antonescu e monarhist şi a promis că va propune PNL să propună aliaţilor PC şi partenerilor PSD ca România să revină la monarhie constituţională. Evident că interimatul îl va asigura preşedintele Senatului – pentru că el trebuie să rânească pentru Rege, ca Antemergător. Dar partea proastă a fost resemnarea anticipată a preşedintelui PNL în ideea că propunerea nu va avea şanse. Dacă nu te baţi pentru ea! Ca să intri glorios în istorie, că tot eşti istoric. Acum e momentul istoric pentru România. Sigur se va ajunge la consens, dacă există voinţă şi demersuri în consecinţă.

De ales, să alegem direct primul ministru. Ponta poate să fie sigur de realegere, dacă susţine soluţia prin care se elimină principalul factor de tensiune din societatea românească. Numai că din păcate el e aservit.

Iar dacă nu vreţi monarhie – ceea ce înseamnă că, vorba lui Marin Preda, suntem un popor de idioţi – măcar introduceţi, naibii, în Constituţie prevederea republicii prezidenţiale de tip american, în care preşedintele să fie şi prim-ministru, şi am încheiat povestea, pentru că atât puterea, cât şi responsabilitatea îi revin maximal. Sigur, Tonta preşedinte-premier ar fi tot ce poate fi mai sigur pentru falimentul României.

Revenită la monarhie, România s-ar ridica din condiţia patrupedă în care a coborât-o republica impusă cu tancurile sovietice. Unora nu le-ar conveni. Fiindcă puterilor discreţionare le convin prestatori de servicii ca Băsescu. Şi din păcate, Ponta.

TRĂIASCĂ REGELE!

Reclame

13 răspunsuri to “E TONTA SAU IUDA? BĂSESCU CONTINUĂ – CU SUCCES – CAMPANIA DE DISCREDITARE A USL. PNL ŞI CRIN PERSONAL AU OBLIGAŢIA SĂ SE ŢINĂ DE PROMISIUNEA DE A PROPUNE CLASEI POLITICE REVENIREA LA MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ”

 1. E TONTA SAU IUDA? BĂSESCU CONTINUĂ – CU SUCCES – CAMPANIA DE DISCREDITARE A USL. PNL ŞI CRIN PERSONAL AU OBLIGAŢIA SĂ SE ŢINĂ DE PROMISIUNEA DE A PROPUNE CLASEI POLITICE REVENIREA LA MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. ioprotestatarul Says:

  TRAIASCA REGELE! VREM MONARHIE CONSTITUTIONALA!

  JOS CU TRADATORII DE NEAM!
  LA PUSCARIE CU JEFUITORII ROMANIEI!

 3. johnson1312 Says:

  Ponta o ardea nervos pe Basescu inainte de alegeri,era intr-o continua erectie ca daca nu-l nominalizeaza da cu suspendarea in el ! Dar dupa ce l-a desemnat,fuga la Cotroceni la pa(c)t cu „dusmanul”,fuga la consultari pe te miri ce,fuga cu „subtilitatea’ comasarii alegerilor in 2014 ! Nici Basescu nu si le programa mai bine decat a facut-o Ponta pentru el ! Ponta erectul a devenit „Ponta voce subtzirica”…supus si docil ! Iar Crin n-are ce face,e cam luat prizonier la treaba asta !

 4. Dan Ghenea Says:

  Bravo! Traiasca Regele! Curaj, domnule Antonescu! Suntem mai multi decat credeti.

 5. plano Says:

  Roxana
  De ce sa nu propuna acum cand, din 1990, PNL tot propune Monarhie.
  Ba.. .a mai propus si ca Regele Mihai sa candideze la presedintie.
  Este mai mult o problema de constitutionalitate.
  Actuala Constitutie nu permite o procedura de revizuire in ceea ce priveste forma de guvernamant…. Doar printr-o lovitura de stat se poate reveni la Monarhie!
  Il vezi dispus pe Crin sa conduca o lovitura de stat …contra lui Ponta? :mrgreen:

 6. Roxana Iordache Says:

  @plano. Chiar nu-ţi dai seama ce stupidităţi vehiculezi? 😛

 7. plano Says:

  Roxana
  Daca e stupiditate…retine ca nu am facut altceva decat sa traduc in plan juridic ce ai spus tu in post! ;):

 8. Donkeypapuas Says:

  Singura modificare acceptabilă a Constituţiei: revenirea la cea din 1923.

 9. Ghita Bizonu' Says:

  TONT!!! Dupa un prostanac un tont.

  Insa .. insa ce e cu asta : introduceţi, naibii, în Constituţie prevederea republicii prezidenţiale de tip american, în care preşedintele să fie şi prim-ministru, şi am încheiat povestea, pentru că atât puterea, cât şi responsabilitatea îi revin maximal?
  In 90 .. 90% dintre cetatenii romani ar fi dorit asa ceva nu de lata d aasa vazusera ei prin filme (americane) si din filme (americane) isi trageau toata educatia constitutionala. Opzoitia cea mare a avenit mai ales de la Ratiu si Coposu ci Campeanu care au argumentat ca e cam pericilos si naspa. Care so-au convins pertidele. Care au zis ca daca nu se ajunge la monarhie constitutionala sa se faca o republica parlamentara. Constitutia asta este un compromis intre cererile unei minoritati politice radicale si a dorintei unui popor care dorea „ca-n America!” . Adica asa ma ajuns la un presedinte ales direct da cu putori limitate spre onorifice .. Asta nu a impedicta pre Emil sa mazileasca cui de la sine putoare si samavolnic un premier..

  Si asta ma face sa ma inteb ce oti intelege voi prin „monarhie constitutionala” .Am impresia ca ideile voastre i-ar fi venit manuisa lui Nicolae II …

 10. virgilvirgil Says:

  Cit le arde domnilor politicieni sa faca ceva de isprava in tara asta , o arata si declaratiile liderului liberal Crin Antonescu care , trecuta fiind campania electorala , a uitat de monarhie si sare ca ars in sustinerea republicii … Evident prezidentiale ca doara nu o sa fie dinsul pindarul privighetorilor din parcul Palatului Cotroceni , n’asa?
  Eu unul nu am nici cea mai mica speranta ca neispravita noastra clasa politica va incerca macar sa faca ceva pe linia asta . Declaratii da …, dar numai si numai declaratii fara valoare practica .

  Art.44 (8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. CARACTERUL LICIT AL DOBINDIRII SE PREZUMA .

  De la aceasta ultima propozitie a venit si o sa vina in continuare tot raul si jaful din Romania ultimilor 22 de ani .
  Dupa stiinta mea o astfel de prevedere constitutionala este UNICA in lume .
  Inca nu am auzit , chiar daca nu e prima oara cind ridic aceasta problema , vreun politician , un ziarist , un simplu cetatean pina la urma , care sa dea importanta cuvenita acestei prevederi si sa inteleaga importanta ei majora in escaladarea coruptiei in amarita asta de tara .

 11. Ghita Bizonu' Says:

  Gili

  ca aplicatie alu

  Art.44 (8) Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. CARACTERUL LICIT AL DOBINDIRII SE PREZUMA .

  Adica averea ta nu poate fi confiscata fiicda de ce tu ai si eu nu am!!
  Adica propretatea nu este prezumata a fi un furt.
  Insa acel se preuma instutie o prezumtie de juris tantum. Adica se poa dovedi faptu ca X a bagat zvastu in mardeii altuia .. caz in care se poa confisca (produs al unui act penal) .

  Ins aeu as avea o propunere zic eu buna :averea nedeclarata se face venit la bugetul de stat.
  Cum e face declaratia ? simplu .. impozitele de la fisc !!! Adica ai declarat venituri de 10.000 lei .. ei bine tot ce depaseste suma asta pe care nu o poti justifica „se face venit” (adica se confisca! Da io is baiat fin si nu zic p’a vulgara!) . Ciubucu tau daca este o mostenire . donatie , prestatie (de ex armaxaru tau monteaza numa ptr 10.000 iapa) si nu a fots fiscalizata. Sa nu mai zic ca e mai greu cu imprumutu .. de ex „dom Bizonu; domnul Gili sustine ca dvoastra l-ati imprimutata cu suma de 200.000 euroi .. ia sa te vedem dom;le la decalratii!! Si dupa asta as rizica ca sa am niste incurcaturi neplacute oe vaza de decalratie mincinoasa…

  Si as mai baga un aliniat, paragraf ceva in genul nedelcarea cu rea vointa a averii este infractiune si s epdepseste cu” Rea vointa fiibnd fpatu ca ib loc sa zici aferim Domnu a dat Statu a luat fie amandoi binecuvantati incepi sa faci scandal ca de ce… Pa tu pe 5 ani!!!

  Si astfel o multime de insi ar fi stimulati sa faca evaziune mai putina , sa fure mai putin si sa stea mai blanzi ( (a nu.. ar mai fi loc de malversatiuni insa deh mai pe fereala ca un Golf nu are in ochi precum un SEL )

  In rst daca averea dobândită licit nu poate fi confiscată si caracterul licit al dobindirii bu se prezuma atunci la mama naibii ce ne strofocam ca au fost nationalizate propretati?!

 12. Savescu Maria Says:

  Traiasca Regele !
  Voiam sa postez ce pun mai jos, o fac, desigur, adaugand imnul regal.

  Super ultimele doua postari, Roxana, le mai invart prin teasta.
  Ce-ar mai fi de spus.
  Suntem masa de manevra si punct.

 13. Florentin Drăgănescu Says:

  ce l-am porcait pe Demisul: http://florentindraganescu.blogspot.ro/2013/01/24-ianuarie-unirea-principatelor.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: