DEMAGOGIA. ŞI PROSTIA PRESEI DIN ROMÂNIA

S-ar putea scrie un volum.

Mă limitez acum la aspectul privind facilităţile parlamentarilor. Ca şi cum un parlamentar şi-ar putea reprezenta alegătorii fără aparat de lucru. Ca şi cum ar fi trimis în Parlament doar ca să facă figuraţie, nu ca să păstreze legătura şi comunicarea cu oamenii care l-au mandatat. Ca şi cum documentarea în vederea iniţiativelor legislative şi-ar putea-o face singur sau în exclusivitate singur, deşi asta i-ar ocupa tot timpul.

Aceeaşi demagogie ca şi presa o manifestă, de altfel şi premierul Ponta, prin indicaţia preţioasă privind reducerile de personal auxiliar ministerial, ca şi cum un ministru, oricât de bun, competent şi bine intenţionat, ar putea face ceva fără consilieri şi echipă tehnică.

Realitatea e că reducerile şi recuperările s-ar face dacă ar exista voinţă de penalizare a hoţilor şi de reducere drastică a evaziunii fiscale, şi altele de acest gen, nu prin meschinării fariseice, fără nici un alt rezultat decât compromiterea suplimentară a Parlamentului, oricum prăbuşit în imagine, deşi e instituţia fundamentală a democraţiei.

Revenind, presa face mare caz de cazarea parlamentarilor, mai precis, de faptul că majoritatea lor nu vor să renunţe la hotel, pe motiv de menajeră. Păi da, că de fapt ar trebui să dea cu mopul, cu aspiratorul, cu pămătuful de praf şi să facă mâncare. Că pentru asta au fost aleşi. Nu? Demagogia e cu atât mai stupidă cu cât e elementar că într-un hotel sunt asigurate serviciile.

Deci, ar fi cazul să terminăm cu demagogia găunoasă şi chiar să trecem la fapte. Adică, miniştrii Dragnea şi Şova, pe lângă marile proiecte de dezvoltare, să adauge şi unul mai mic, dar la fel de important, anume, hotelul pentru parlamentari, preconizat de vreo 15 ani şi rămas în stadiu de proiect. E la fel de important ca şi o autostradă.

Prin această investiţie, finalizabilă repede, s-ar reduce drastic şi suma de 40 de milioane vechi pentru cazare per capita de parlamentar provincial, scandaloasă în condiţiile nivelului de viaţă din România.

Deci, mai cu talent! Şi mai fără demagogie.

P.S. 1. Degeaba se umflă Nicuşor Constantinescu la Eugen Nicolăescu. N-are nici o şansă de convingere publică faţă de Raed Arafat, care susţine proiectul ministrului Sănătăţii. Adică, dacă eşti privat, vrei subvenţie asistenţă de la stat?

2. Despre mizeria de la „România liberă”, curând.

Reclame

16 răspunsuri to “DEMAGOGIA. ŞI PROSTIA PRESEI DIN ROMÂNIA”

 1. johnson1312 Says:

  Ce este la RL ? Le-a dat basismul pe nas,altceva ? 🙄

 2. DEMAGOGIA. ŞI PROSTIA PRESEI DIN ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 3. Mihai Hristea Says:

  Dar in cladirea palatului nu se poate amenaja un hotel? Intreb si eu, nu stiu prea multe despre mastodont, dar e mastodont si, la o prima evaluare, ai zice ca n-ar fi tocmai imposibil. Hotel de lux, nu? 😉

 4. mbazu Says:

  Roxana, si pe mine ma enerveaza teribil toate tampeniile care se scriu despre cazarea parlamentarilor sau despre cabinetele lor.

  Ei sunt, totusi, alesii nostri, buni sau rai, astia sunt! I-am ales ca sa lucreze in Parlament pentru binele nostru. E stupid sa le numaram scaunele din cabinet sau canile cu cafea.

  Eu chiar nu vad ceva rau in aceea ca isi angajeaza rude in aceste cabinete. In fond, trebuie sa aiba acolo oameni de incredere nu … angajati SRI. Sau trebuie sa aiba spioni? Se pare ca da. Pentru ca ANI e foarte vigilenta privind angajarea rudelor. Aici nu e ca la o intreprindere de stat socialista, unde directorii isi aduceau nepoti ca sa vina doar la leafa. Daca angajatul din cabinetul parlamentar nu-si face treaba, inseamna ca parlamentarul respectiv va fi ineficient si, deci, nu va fi reales!

  Cat priveste cazarea celor din provincie, sigur ca solutia e o cladire dedicata acestui scop. Sa nu-i spunem hotel, sa-i spunem camin, poate deranjeaza mai putin!

 5. Roxana Iordache Says:

  @Dobrescu Andrei. Te referi la nefericita care nu te-a avortat şi n-ai nimerit adresa. Doar că e puţin probabil să-şi mai amintească cine-i exact donatorul tău.

 6. Roxana Iordache Says:

  Domnule Bâzu, ANI trebuie desfiinţată – chiar dacă se isterizează domnul Chiliman. 🙂

 7. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Adică, dacă eşti privat, vrei (subvenţie) asistenţă de la stat?”
  ________________________________________________

  Pe bune ca este greu de inteles isteria PDLista in jurul banilor dati de la sanatate catre firmele private .Stim deja ca asta este stilul PDLului de a face opozitie ,respectiv critica cu spume la gura ORICE miscare facuta de putere,indiferent cat de buna este .Sa ne reamintim doar pozitia lor fata de vaccinul de col uterin ,cand au creat o intreaga nebunie, iar o masura extraordinara a lui Tariceanu,nu a mai putut fi aplicata din cauza lor ! Vor avea pe constiinta multe din viitoarele victime ale acestui tip de cancer ! Din interese politice si din setea de a ataca orice ,sunt capabili de cele mai mari porcarii ,se comporta ca niste adevarate lichele .

  Dincolo de stilul lor insa ,atacurile la adresa acestei masuri a Ministerului Sanatatii, sunt chiar ciudate …

  Pana acum cava timp , PDLul inchidea spitale ,motivand ca nu exista suficienti bani .Sa dea insa la firmele private ,le pare normal. Adica inchizi spitalele de stat ca nu sunt bani ,dar dai bani pentru niste firme private, care oricum sunt platite de pacienti pentru serviciile prestate .

  Inteleg durerea mare a prietenilor PDLului (si stiu destule exemple) care au investit cu spor in spitale private ,convinsi fiind ca le vor veni bani de la stat .Sa se adapteze insa ,sa presteze servicii de calitate,sa atraga clientii si vor reusi sa traiasca ca orice firma privata ,cu banii proprii,fara sa ia de la stat. :mrgreen: Pe limba lor portocalie ,le-as spune „huo,la munca nu la intins mana catre stat !”

  De altfel,sansele de a prinde un diagnostic gresit ,sunt identice in cele mai multe cazuri si la stat si la privat,aceeasi doctori lucrand in ambele parti .Nu cred ca un doctor poate comite crima de a trata superficial un pacient la stat si de a-l face bine doar la privat ,ala n-ar fi doctor ci doar un gainar cu diploma . Intr-adevar,se evita cozile si spagile ,conditiile de spitalizare sunt mult superioare la privat ,insa este normal la preturile practicate sa stea lucrurile asa.Pe scurt ,daca iti permiti si daca are rost (ca nu mereu are),te duci la privat,daca nu,te duci la stat ,deci nu vad care este problema . Poti alege liber daca platesti banii ceruti la privat sau daca te duci la stat …

 8. Un simpatizant poate neautentic Says:

  @Dobrescu Andrei.

  Am citit multe porcarii lansate pe aici de a basisti ca tine,insa trebuie sa-ti spun ca tu esti campion in abjectie . Imi vine greu sa imi imaginez un personaj scarbos ca tine : ce fizionomie ai ,ce educatie ai primit ,ce bezna sufleteasca zace in tine,ce ura primitiva te macina si cum de ai ajuns asa hal ….

 9. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, după cum de altfel chiar tu observi, isteria lor e foarte uşor de înţeles, îi loveşte la plex. 🙂

  P.S. Acum, pe bune, de la un spital particular ai şansa să te întorci şi altfel decât cu picioarele-nainte. :mrgreen: Dar să nu ceară să fie asistaţi oamenii bogaţi, pentru că asta-i nesimţire. Cine îşi permite să plătească sute de milioane vechi pentru câteva zile de internare n-are nevoie de stat.

 10. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, am găsit un mesaj al tău arestat. Se întâmplă din nou – banez lighioane, sunt banaţi oamenii. Atâta poate băsecuritatea.

 11. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Acum, pe bune, de la un spital particular ai şansa să te întorci şi altfel decât cu picioarele-nainte.”
  ______________________________________
  Depinde,

  Cred ca ai mai multe sanse sa te intorci cu picioarele inainte de la un spital privat din Slobozia ,decat de la Spitalul Floreasca sau de la Universitar …Mori probabil in conditii mai decente,dar asta nu cred ca ii intereseaza pe prea multi . 😎

 12. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Simpaticule, am găsit un mesaj al tău arestat. Se întâmplă din nou – banez lighioane, sunt banaţi oamenii. Atâta poate băsecuritatea.”
  __________________________________________________
  Nu stiu cine sunt acesti oameni,dar sunt orbiti de o ura asa de mare si se manifesta intr-un mod asa de josnic ,incat ma ingrozesc.

 13. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, depinde de constructorul care le amenajează. S-ar putea ca riscurile să fie egale, dacă lucrează firma lui Cocoş. 😡

 14. Roxana Iordache Says:

  Simpa, am postat în acelaşi timp. E normal să te îngrozeşti, fiindcă sunt satanici. Au cultul abjecţiei. Şi oficiază. Ăştia sunt fanaticii băsişti, care cred că trăiesc cât lumea şi că atunci când crapă, nu există consecinţe. 😐

 15. Roxana Iordache Says:

  Bun venit, Andi! 🙂

 16. Radu Humor Says:

  „Aleșii noștri” ar putea foarte bine să stea fiecare acasă, în colegiul lui ( unde chiar ar fi aproape de oameni/alegători şi de propriile familii) şi să se întâlnească cu amanţii şi amantele doar când mai au şi ceva treburi parlamentare pe la Bucureşti. Că aşa au ajuns soţii şi mai ales soţiile să se bucure mai rar decât amanţii şi amantele de nişte partide de sex 😳
  Când vor fi date la iveală toate inregistrările de la Hotel Bucureşti cu ce bordel de lux era acolo, cum îşi închiriau camerele de hotel altor prieteni (ştiu ce spun 😉 ), când ei plecau în teritoriu, sau cum se închiriau de către hotelieri camerele în weekend şi multe alte de astea se va vedea că mult mai bine ar fi să rămână în teritoriu , ca la Marea Adunare Naţională ( când se reuneau în plen doar atunci când erau convocate sesiuni şi li se deconta transportul o noapte de cazare, cel mult două, diurna specială pe zi şi îndemnizaţia lunară de ales, care nu putea depăşi salariul pe care-l avea la stat ) să se consulte tot timpul între ei ( că tot se dă linia de la partid 😉 şi să voteze electronic . Aşa votul ar fi mult mai secretizat şi personalizat în acelaşi timp, iar în aceste condiţii n-ar mai fii bătaia asta nebună pe deputăţie şi senatorie !
  Eu asta am propus încă din 2004, iar acum văd că o astfel de propunere face Varujan Pambuccian, care ştie mult mai bine cum stau lucrurile acolo !
  Pentru asta ar trebui iniţiat un Referendum şi coroborat cu reducerea numărului de parlamentari am răsufla şi noi mai uşuraţi !
  Până la urmă de ce să nu luăm ceva bun, doar pentru că vine din comunism ?
  Bine că ne-am putut pricopsi cât încape cu foşti comunişti şi securişti ajunşi până la cel mai înalt nivel în statul, cică, capitalist de astă dată 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: