LA MULŢI ANI, CĂLIN TĂRICEANU! LÂNGĂ CRIN :)))

coposu-tariceanu-patriciu-chiliman corneliu-coposu.ro

Foto via coposu.ro

Azi e ziua lui Călin Tăriceanu, pentru care îi urez sănătate, bucurii şi aceeaşi înţelepciune care i-a asigurat ascensiunea în ultimii ani.

Din perspectiva mea, a fost cel mai bun prim-ministru al României de la Rădescu încoace şi dacă beneficia de şansa de a avea în spate USL, probabil că astăzi s-ar fi vorbit despre România ca şi despre Polonia, adică, aproape neatinsă de criză. Pentru că deja anunţase măsurile de natură să o confrunte. Şi scosese ţara de sub tutela FMI.

Tocmai azi e o şedinţă la PNL – despre care vom vorbi separat, ca şi despre multe altele şi nu mărunte – drept pentru care eu cred că va da mâna cu preşedintele Antonescu şi vor face un tandem de forţă pentru Partidul Naţional Liberal  şi pentru USL, în general.

E mare diferenţa, de altfel, între atitudinea lui Călin şi isteria unora care zbiară băsist, probabil, contra celui mai tare rezultat al PNL din perioada interbelică încoace.

Priviţi poza, e pe-acolo şi Andrei Chiliman. Vreau să-mi amintesc acum doar respectabilitatea lui, de dragul lui Călin Tăriceanu, pe care a încercat să-l tragă într-o aventură stupidă. Ca să nu zic sordidă.

Dar nu-i momentul, deocamdată aştept doar să-i faceţi urări sărbătoritului, urmând ca despre balonaşele de săpun din PNL să vorbim, în mod sigur, tot azi.

La mulţi ani, Călin! Cu drag. 🙂

UPDATE. Şi Căline, uite, îţi fac o urare: cu cât ajunge Crin mai repede la Cotroceni, cu atât mai repede ajungi şi tu din nou preşedinte al PNL. 😛

22 răspunsuri to “LA MULŢI ANI, CĂLIN TĂRICEANU! LÂNGĂ CRIN :)))”

 1. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, ţi-am răspuns dincolo. 🙂

 2. victorialiberalismului Says:

  Si eu sper ca Tariceanu s-o rupa cu Chiliman si sa vina acolo unde ii este locul,adica alaturi de Crin.Tariceanu a facut foarte multe lucruri bune pentru Romania si PNL si ar fi pacat sa dea cu piciorul la toate aceste realizari doar fiindca un politician cu grave probleme penale si extrem de santajabil (Chiliman) incearca sa-l atraga intr-o aventura basisto-unguentista.Chiliman la ora actuala e un om disperat.Stie ca ilegalitatile comise de-a lungul anilor la S.1 vor iesi la iveala si acum incearca sa-i faca pe plac lui Base rupand PNL. El e constient ca daca nu-i va iesi manevra are mari sanse sa-si petreaca anii batranetii la puscarie.Din acest motiv incearca cu disperare sa-l atraga de partea sa pe Tariceanu.

 3. victorialiberalismului Says:

  PS:In poza de mai sus se afla si D.Patriciu,un alt sclav al lui Basescu,care incercase prin 2011 sa rupa PNL.Si acesta incercase sa-l atraga pe Tariceanu de partea sa dar a esuat.

 4. LA MULŢI ANI, CĂLIN TĂRICEANU! LÂNGĂ CRIN :))) » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 5. Un simpatizant poate neautentic Says:

  La multi ani domnule Tariceanu !

  Excelent articol Roxana!

  Intr-adevar, era Romania acum mult mai sus , daca se putea continua ce incepuse Tariceanu,daca nu veneau in locul lui la conducerea tarii, lichelele basiste ! Comparatia cu Polonia, este si din punctul meu de vedere, cea mai apropiata de adevar…

  Din pacate Tariceanu a fost manjit cu noroi ,atacat necontenit mediatic de toate fortele securist-basiste ,iar multi romani abia dupa ce au trecut prin guvernarile Boc si MRU si-au dat seama ce a insemnat guvernarea Tariceanu pentru Romania si cat de mult bine a facut Romaniei acest OM ,de departe „cel mai bun prim-ministru al României de la Rădescu încoace”….

  PS: Tariceanu nu este genul care sa poata sa fie tras „într-o aventură stupidă” ci doar i-a fost folosit aiurea numele de catre oamenii care aveau tot interesul sa il foloseasca .Niciodata insa nu-l vad pe Tariceanu actionand in PNL pe sistemul Chiliman, adica ajungand sa se comporte ca o tzatza care isi pune poalele in cap in piata publica de la B1TV …

 6. Roxana Iordache Says:

  @victorialiberalismului. Mulţumesc. De acord, cu unele amendamente. Chiliman e liberal autentic, se poate salva de consecinţe penale – dacă vrea reţeta, ştie unde mă găseşte. 🙂 De altfel, am să-i scriu pe blogul meu, maI încolo. 🙂

  Referitor la Patriciu, slavă Domnului pentru sănătatea lui! Asta contează. Şi sper că nu uită să-i mulţumească lui Dumnezeu,

  Oricum, ce vremuri în acea fotografie! Uau, prefixul meu era cu 2. 😳

 7. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, mulţumesc! Păi asta ziceam şi eu, că domnul Chiliman a încercat, nu că a reuşit.

  Deşi e sordid ce-a făcut, eu cred că se poate şterge cu buretele. La urma urmelor, poate să o pună pe seama unei crize hormonale. 😐

 8. Radu Humor Says:

  Dezvăluiri despre imixtiuni externe în cazul deputatului Ion Stan şi al altor fruntaşi ai USL
  Acasă » Actualitate

  Duane Butcher
  Recenta vizită la Guvern a însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, nu a fost una de rutină, ci a avut ingredientele unui amestec în chestiuni politice de natură internă şi ale unei presiuni asupra afacerilor justiţiei.

  Fară a transmite un punct de vedere oficial al Departamentului de Stat, ci cu carater de recomandare informală, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a sugerat că soluționarea cu celeritate a câtorva cazuri de coruptie, nominalizându-i pe senatorul Dan Voiculescu, precum și pe deputatul Ion Stan şi pe fostul deputat Ion Dumitru, ar fi împreună un semnal important pentru un raport MCV favorabil pentru România.

  În cazul deputatului Ion Stan, Duane Butcher s-a interesat dacă nu ar fi posibilă reluarea votului în Camera Deputaților. Premierul a precizat că ar fi posibilă doar o altă solicitare de arestare, pe baza unui nou dosar. Un răspuns care poate însemna întelegerea mesajului transmis?

  În altă ordine de idei, aşa cum de altfel era ştiut, însărcinatul cu afaceri a confirmat că fostul ambasador, Mark Gitenstein, a avut unele iniţiative neavenite, fiind criticat la Departamentul de Stat că ar fi determinat inflamarea antiamericanismului în România.

  Cu toate conotaţiile negative ale lobby-ului făţiş practicat de Gitenstein, împotriva uzanţelor diplomatice, aspectul acesta delicat ar trebui depăşit, deoarece interesele de afaceri ale unor importante companii americane ar fi prejudiciate, dacă s-ar da înapoi de la angajamentele asumate faţă de Lockheed Martin, Chevron şi George Soros în cazul exploatării resurselor de cupru, aur, argint şi metale rare din Munţii Apuseni.

  Însărcinatul cu afaceri, ca şi fostul ambasador (prezent în Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în momentele tranşării arestării deputatului Ion Stan) au fost neplăcut surprinşi că luarea de cuvânt a deputatului Ion Stan din Cameră a fost întreruptă de aplauze şi încheiată în aplauzele unei părţi însemnate a deputaţilor prezenţi la şedinţa în care s-a respins încuviinţarea arestării sale preventive.

  Mai mult, a provocat o mare dezamăgire rezultatul votului, în realitate fiind un număr mai mare de voturi împotriva încuviinţării arestării preventive, decât cel anunţat oficial. În comisia de numărare a voturilor a izbucnit un scandal în momentul în care rezultatul a apărut ca fiind împotriva cererii D.N.A., de încuviinţare a arestării.

  Deputaţii din comisie, soldaţi credincioşi în serviciu străin, au exercitat presiuni pentru reintroducerea bilelor deja numărate în urne, reluarea numărătorii şi, evident, inversarea rezultatelor votului. Malversaţiunea nu a fost posibilă, fiindu-i opus refuzul categoric al reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal, Partidului Conservator , ai U.D.M.R. şi celorlalte minorităţi, care au spus că părăsesc sala şi vor iesi la declaraţii publice.

  În timpul scandalului din comisia de numărătoare a voturilor, duba si echipa de arestare erau în dispozitiv la ieşirea din sediul Parlamentului, de unde urma să se realizeze transmisia în direct a arestării. Nu a fost să fie…

  Anterior scenariului de provocare şi a regiei denunţului orchestrate de oamenii serviciilor secrete din justiţie, partenerii autohtoni ai Companiei Lockheed Martin i-au făcut deputatului Ion Stan două propuneri tentante. Prima, suportarea integrală a costurilor campaniei electorale. Oferta a fost refuzată. A doua… deschiderea şi alimentarea unui cont bancar în străinatate în schimbul abţinerii de la declaraţiile politice de susţinere a industriei de apărare a României. Şi această ofertă a fost refuzată.

  Nu ştim cu exactitate valorea finală a depozitului bancar, dar aceiaşi ofertanţi i-au dat denunţătorului Sorin-Nicusor Dima 2 milioane de euro, pentru satisfacerea creditorilor care-l urmăreau, cerandu-i, în schimb, să intre în regia înscenării judiciare pentru eliminarea incomodului deputat Ion Stan. Această “operaţiune specială” s-a realizat sub strict control din partea unui înalt funcţionar al unui important serviciu secret, aflat pe statul de plată al partenerilor Lockheed Martin, care-i alimentează conturile bancare externe.

  Ion Stan, între alte probleme stringente ale industriei de apărare, a interpelat factorii responsabili în legătura cu sistematica sabotare a omologării şi trecerea la producţia de serie de către Intreprinderea Mecanică Moreni a transportoarelor blindate “Saur 1 “ si “Saur 2”. I s-a dat de înţeles că trebuie achiziţionate 400 de transportoare din “stocul rece” al unui “partener extern”. Mai mult, această condiţionare bloca şi contractarea externă a producţiei de transportoare, fiindca ceea ce era bun pentru export, putea intra şi în dotarea Armatei Române.

  Dupa reţinerea ilegală, prin violarea imunităţii parlamentare, anchetatorii i-au făcut lui Ion Stan aluzii la o sesiune prelungită de colaborare, vreo doi ani si jumătate ( aluzie, cumva la condamnarea deja stabilită ! ) pentru a-i ajuta la instrumentarea cauzelor privindu-i pe fostul şi actualul preşedinte al Consiliului judetean, pe Rovana Plumb şi… de ce nu, chiar şi pe Victor Ponta!
  Deputatul Ion Stan le-a replicat că pot avea destulă treabă serioasă de făcut, dacă s-ar sesiza din oficiu în legătură cu cele semnalate prin declaraţiile politice şi interpelările accesibile oricui. Anchetatorii i-au spus că nu se pot intra pe acele piste, fiindcă se ard .
  Deputatul Ion Stan, în absenţa prezentării probelor, neavând ce combate, s-a abţinut de la orice declaraţii, solicitând să se dea curs dosarului .

  I.C.C.J. este plină de judecători care s-au promovat între ei în perioadele în care făceau parte din Consiliul Superior al Magistraturii. Deloc întâmplător, tocmai unor asemenea judecători le-au fost repartizate cauzele cu substrat şi miza politice.
  Aflăm, din chiar interiorul viesparului, că la Grupul Operativ de Coordonare a Activităţii Ofiţerilor Acoperiţi al SRI, condus de colonelul Marius Stoica, este alertă maximă în chestiunea revoltei magistraţilor faţă de subordonarea ocultă a Consiliului Superior al Magistraturii. Pierderea controlului secret asupra CSM este echivalată cu o gravă ameninţare la adresa securităţii… naţionale, spun ei.
  În realitate, însă ,a securității personale a camarilei din fruntea rețelelor corupţiei instituţionalizate politic din România. Interesele acestei camarile, care lucrează sub control extern, fiind, la rândul ei, şantajată şi ţinută sub presiune, cer câțiva vinovaţi de serviciu, ca perdea de fum pentru propria protecție. A celor de aici şi a celor de aiurea.

 9. Radu Humor Says:

  La mulţi ani, şi la cât mai multe….!
  Succese… politice, ce-aţi crezut ?! 😉
  Ar fi păcat ca oameni ca el, chiar şi ca acest Chiliman, dar mai ales Ludovic, să poată fi atraşi în mrejele celor care vor răul României !
  Daţi-vă mâna şi lăsaţi şuturile în cur pentru cei care le merită !

 10. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „La urma urmelor, poate să o pună pe seama unei crize hormonale.”
  _____________________________________________
  @Roxana,

  Eu la primele atacuri am crezut ca are hemoroizi,stiu ca aia dau o stare de agitatie si probabil l-au incomodat si l-au facut nervos cand a stat pe scaunele de la B1TV . Altfel,Chiliman nu se putea comporta in acest mod penibil , decat daca suferea de o boala grea 😎 …

  Si bietul Stolojan a avut astfel de suferinte prin 2005, cand a plecat la bai 😎 ,urmand tratamentul dur si sigur ,aplicat fara ezitare de Tariceanu .

 11. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Super! 😆

  @Simpaticule, groaznic! 😆 Oricum, nu pot fi comparaţi . 😉

 12. Roxana Iordache Says:

  Simpa, tu te uiţi la B1? 😳 Eu nici măcar n-am introdus aşa ceva în memorie. 🙂

 13. olimpiu65 Says:

  La multi ani fostului premier…the best!!! azi declara ca se simte umilit de declaratiile celor din conducerea PNL.il cred cum desigur cred ca e logic ca si Crin sa se astepte la delimitari din partea lui de nebunia basista marca Chiliman..apropos : pur si simplu nu inteleg retorica basista in gura unui gentleman!

 14. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Simpa, tu te uiţi la B1? Eu nici măcar n-am introdus aşa ceva în memorie.”
  __________________________________________
  @Roxana

  Foarte rar, dar ma mai uit ,tot asa cum mai citesc si bloguri sau pagini de FB pentru care am tot dispretul (Duca, Auftakt, Lazaroiu, Madam Blogary,MRU,etc.) ,sau ziare ca Evz ,Gandul si Adevarul. Am citit si Manifestul Comunist si Mein Kampf ,asa ca de ce te miri ? 🙂

  Nu ma simt deloc vinovat ,deoarece curiozitatea este o boala grea 🙂 .M-as simti vinovat doar daca as crede tampeniile lor si le-as lua drept adevaruri …Nu este insa cazul de asa ceva.

 15. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, ai zis perfect, asta mă doare şi pe mine – superb ai formulat, dacă îmi dai voie, am să te citez în articolul pe care l-am promis şi dacă eşti de acord, îţi dau acolo numele întreg – dacă nu, doar prenumele, cum vrei tu.

  Dar ăsta e motivul principal de tristeţe: „pur si simplu nu inteleg retorica basista in gura unui gentleman!”. 😦

  Simpa, e o prostie să pui problema în termeni de vinovăţie. 😆

  Sigur că alea merită citite, că altfel nu le poţi combate. 🙂 Dar ca să-ţi bagi toxine în organism şi totodată, să pierzi un timp pe care l-ai putea folosi pentru viaţa ta, asta mi se pare tristuţ. 😛

 16. Roxana Iordache Says:

  Eu cred că n-are de ce să se simtă umilit Călin. Cred că ştiu de ce a zis-o, din cauza declaraţiei lui Crin din pragul alegerilor, lansarea candidaţilor pe Bucureşti, când a spus că vor intra în Parlament de la Călin Tăriceanu, la Gigi Becali. 🙂

  Păi dacă a avut dreptate, cum să conteşti previziunea? 😛

  Acum, pe bune, nu trebuie să acceptăm umilinţe, dar un pic de smerenie e bună pentru fiecare.

  Regele David a fost păstor, Apostolul Petru, pescar, etc. Deci, trufia nu ne face cinste. Mai ales când noi înşine avem ascendenţe ţărăneşti frumoase. Că de-alde Tăriceanu era ţăran bogat din munca lui. Doar minunata lui mamă e aristocrată. 🙂

 17. Un simpatizant poate neautentic Says:

  „Eu cred că n-are de ce să se simtă umilit Călin.”
  _______________________________________

  Poate s-a simtit umilit de declaratiile lui Chiliman … 🙂

 18. Roxana Iordache Says:

  😆 😆 😆

 19. Roxana Iordache Says:

  Dacă îmi zici numele şi dacă vrei, te citez şi pe tine. Dacă nu, te dau anonim. 😆

 20. johnson1312 Says:

  http://ampress.ro/stiri/tariceanu-despre-statutul-sau-in-pnl-in-ultima-perioada-am-fost-umilit-ce-drept-isi-rezerva-fostul-premier/

 21. johnson1312 Says:

  Si-a bagat si Chiliman mecla in poza sa-l vada poporul langa Coposu !

 22. Roxana Iordache Says:

  😆

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: