NICI O DEROGARE! ŞI MULTĂ EXAGERARE

Sergiu Nicolaescu sicriu libertatea.ro

Foto via libertatea.ro

Era previzibil că se va încerca sminteala de a tatona „o derogare” privind oficierea slujbei de înmormântare la … incinerare. Sună suficient de hilar. Oricum, sfânta tradiţie apostolică nu se negociază.

Din pământ suntem cu trupul, în pământ se întorc trupurile noastre.

Deci e stupidă însăşi ideea că ar putea veni un preot care să slujească o nerânduială, ca să zicem aşa (eufemistic).

E vorba de Sergiu Nicolaescu, evident.

Mi se pare uşor exagerat modul în care e tratat ca om de stat – sicriu purtat pe umeri de militari, priveghi privat la Cercul Militar. Corneliu Coposu, Elisabeta Rizea, deţinuţii politici, în general şi în particular, n-au fost trataţi cu asemenea onoruri, pe care le-ar fi binemeritat.

Să mă ierte Dumnezeu, dar pentru mine Sergiu Nicolaescu a fost o fraudă talentată. Chiar genială în farmecul ei teribilist. Teribilism cazon. Histrionism.

Încă o dată, Dumnezeu să-l ierte!

P.S. Înţeleg nevoia de discreţie pe care o cere familia şi de nenumărate ori am criticat predilecţia grotescă a mass media de a încălca intimitatea şi de a exagera pe marginea unor evenimente care sunt în esenţa lor private, deşi e vorba de persoane publice.

Totuşi, interdicţia din partea familiei ca presa să difuzeze imagini de la ultimul rămas bun din partea publicului e ca un fel de dos de palmă dat defunctului, dat fiind faptul că mulţi ani a condus Comisia senatorială pentru Cultură şi MASS MEDIA.

UPDATE. Acum câteva luni s-a stins ŞERBAN CREANGĂ, un regizor de referinţă, care n-a avut filme la tonă, nici facilităţi pentru figuraţie cu miile. Dar s-a bucurat de participarea tuturor marilor noştri artişti, cele mai mari nume, în filme pe care ar merita să le revedem, printre care „Distinctii militare românesti” (2000) şi Labirintul (1980).

Plecarea lui dintre noi n-a fost menţionată nici măcar într-o mică ştire. Nimic. Sigur, pentru că a fost cu adevărat extrem de discret ca persoană particulară.

Anunțuri

15 răspunsuri to “NICI O DEROGARE! ŞI MULTĂ EXAGERARE”

 1. NICI O DEROGARE! ŞI MULTĂ EXAGERARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Labirintul? Daca nu ma inseala memoria inca un film cu ilegalisti. Sigur ca Proprietarii al aceluiasi Creanga preamrea relatiile sopcialitse de munca unde oamenii muncii se luptau sa reralizeze cincinalu in 4,5 ani .. Ma rog un personaj din film a zis o cestie buna: daca o sa facem productie manarita o sa mancam paine manarita …

  Ma rog cestia cu derogarea e o imbecilitate .. Oricum pe la crematoriu se invart 1-2 raspopiti care sa zica cestia aia cu „care e dreptu si care e pacatosu”

 3. Radu Humor Says:

  Sunt curios dacă există un act testamentar semnat de regizor în legătură cu incinerarea lui 🙄
  Altfel, o metodă eficientă şi chiar mai ieftină de a te despărţi de cei morţi ( nu am zis „cei dragi” din motive lesne de înţeles!)

 4. raduprajan Says:

  CTP A MANCAT DIN NOU CACAT: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/01/04/ctp-a-mancat-din-nou-cacat/.

 5. raduprajan Says:

  Iar m-ai banat, Roxanico? Nu esti sanatoasa!

 6. stejarul Says:

  That’s my girl! Bravo Roxana ca nu iti lasi gandirea sa fie incetosata de frenezia colectiva. Ai dreptate in tot ce spui.

 7. Radu Humor Says:

  Mafia iudeo-masonă este infiltrată în cea mai mare măsură în domeniul cinematografic, unde taie şi spânzură la fel ca-n circumcizie.
  8o % dintre regizori şi ceva mai puţini dintre actori sunt selectaţi cu grijă dintre cei din neamul lui Israel, unii chiar foarte talentaţi, dar în general urâţi de sperie copiii (Gabin, Fernandel, Belmondo ş.a.), alţii înghesuiţi cu forţa în roluri care ar fi putut fii lafel de bine, sau mult mai bine de alţi actori.
  România a vut tot timpul actori excelenţi, dar nu s-au putut remarca datorită piedicilor care li s-au pus, mai ales în plan extern.
  Cum s-au apucat nişte netrebnici să ia în derâdere patriotismul românilor sau credinţa lor ortodoxă, cum s-au ales cu ceva premii, incurajându-i şi pe alţii să rămînă în acelaşi registru tematic.
  Şi alde Mungiu, Giurgea, Puiu ş.a. au ales să-şi înjure neamul ( de fapt nici nu-i al lor )ca să facă pe plac străinilor

 8. Donkeypapuas Says:

  Nu e clar încă de ce este trimis la crematoriu? Întrebaţi-i pe „fraţi”.

 9. virgilvirgil Says:

  Dumnezeu sa-l ierte ca are de ce …

 10. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Care „sfanta traditie apostolica” spune ca nu se pot face slujbe la cei incinerati ?! Imi spui si mie de unde acea „sfanta traditie”?! Incapatanarea ortodocsilor de a nu accepta incinerarea ,m-a deranjat cu mult inainte de episodul Sergiu Nicolaescu ,doar prin simpla absurditate si incapatanare cu care biserica se poate agata un lucru absolut nesemnificativ ,facand din el un cap de pod si o mare deosebire fata de celelate confesiuni, care sunt chipurile „in ratacire” .

  Este de fapt doar sfantul orgoliu(combinat ca de obicei, cu o adanca obtuzitate a gandirii si cu o ignorare a adevarului ) de a nu schimba ABSOLUT NIMIC din ce a fost deja stabilit ,indiferent cat de absurd este acel lucru .Catolicii accepta incinerarile,protestantii le accepta ,doar ortodoxia le condamna si face acest lucru cu niste argumente penibile,puerile,ingrozitor de fortate.Cum de un om ars intr-un incendiu poate sa fie ingropat,iar unul incinerat dupa moarte ,nu ? Ce se schimba in fata lui Dumnezeu sau in sufletul unui om ,daca acesta este incinerat si nu ingropat ?

  Si sa nu-mi spuna cineva ca asa a stabilit Duhul Sfant care s-a pogorat asupra Sfantului Siniod si i-a dictat ca asa stau lucrurile .Stim toti care era atmosfera ,chiar pe la sinoadele ecumenice ,unde tabere de batausi erau puse sa ii cafteasca pe cei care se opuneau unei hotarari,unde influentele si interesele erau la ele acasa ,mai ceva ca intr-un parlament corput dintr-o tara bananiera .Nu avea nimic de-a face Duhul Sfant cu ce se intampla acolo ,tot asa cum nici Adevarul nu are de-a face cu orgoliul conservator al unei maini de oameni ce cu tupeu,stabilesc ei „adevarul ortodox” ,si carora orice cedare , le pare doar o prabusire a puterii lor infailibile.

 11. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Ba nu are Stejarule,chiar nu are de data asta …

 12. Un simpatizant poate neautentic Says:

  Si ca o mica completare la postarea mea care este la spam,”sfanta traditie apostolica” ce nu permite oficierea slujbei de inmormantare la cei incinerati,este o hotarire a Sinodului BOR ,veche din ….1928 🙂 si care s-a aplicat doar din 1933.

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Radule

  nu este chiar atat de ieftina !! (ma rog daca nu doresti coparseu de acaju cu incrustatii de trandafir). Presupune chiar mai multa bataie de cap deact inmormantarea „clasica” . Crede-ma am experienta. Si lasa-ma cu testamatzu .. familia stie ea mai bine. Nu de alta da cestia asta – vreau sa fiu incinerat(a)- nu se zice cu 3 zile iniante sde deces ci cu decenii . si in gnl destul de des ca sa se „implementeze” in capu fameliei. (asta inseamna ca ala care mopare fara famelie .. ei da va fi ingropat!! Ca este mai simplu!!!)
  In cazu in speta sora raposatului este ferma – optiune incinerarii e veche, veche . Asa ca ce te bagi tu?!
  A si in legatura cu vaduva. Ei bine cand iti „tragi” nevasta care ar putea sa iti fie nepoata .. ei bine unele cestii sunt „implicite”. Asa ca iar este de prost gust sa comentezi si incep sa te banui de invidie ca nu iti permiti ceva „prospatura” .

  Asa ca tu ce drept ai sa contesti decizia raposatului ?!

 14. Radu Humor Says:

  Bizoane
  M-a amuzat azi în piaţă una din precupeţe, dintre cele strâse în faţa unui ecran şi comentau incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.
  Cam toate erau de partea ta 🙄
  Ba, una a strigat tare, să audă toată piaţa :
  Să-mi dea şi mie autorizaţie să-l incinerez pe Antonovici al meu, că iar a venit acasă după miezul nopţii şi mort de beat :mrgreen:
  Arză-l-ar focul de curvar şi beţivan !!!

 15. Raduraul Gisca Says:

  roxana,nu te intrebi de ce esti alaturi de basisti si de pedelisti?de ce esti alaturi de cei cu burse soros?cum ,tu scuipi o valoare a romaniei cot la cot cu patapievici si restul basistilor?poate ca e adevarat proverbul „cine se aseamana se aduna”sictir!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: