LA MULŢI ANI DOAMNEI FLAVIA COPOSU-BĂLESCU!

Surorile Coposu

Sora cea mare a Seniorului, Flavia Bălescu (Uchi) s-a născut de Moş Nicolae.

Îi urez multă sănătate şi să-şi vadă visul cu ochii – Regele Mihai revenit pe tronul ţării, monarhia, la locul ei în România!

La mulţi ani, cu toată dragostea!

Aceleaşi urări şi pentru tanti Rodi.

Păcat că n-au vrut să intre în politică, sunt senatoare de drept.

5 răspunsuri to “LA MULŢI ANI DOAMNEI FLAVIA COPOSU-BĂLESCU!”

 1. LA MULŢI ANI DOAMNEI FLAVIA COPOSU-BĂLESCU! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. Radu Humor Says:

  Sănătate multă distinsei Doamne !
  Să aibă răbdare să ne vadă din nou (mai) liberi, aşa cum am fi fost dacă Seniorul nu se grăbea !

  Mirarea mea cea mare e cum de alte popoare ( german, francez, spaniol, polonez, portughez, italian, şa) înghit pe nemestecate această făcătură iudeo-masonică, pompos denumită Uniunea Europeană, de fapt o nouă Uniune Sovietică, cu nişte comisari la fel de puşi pe distrugerea identităţii lor, pe acapararea bogăţiilor lor, şi până la urmă, ce-i mai grav a teritoriilor lor !
  S-ar părea că după Ungaria şi România să se trezească din visul frumos indus prin promisiuni etnobotanice deşarte, cu efecte la fel de dezamăgitoare şi distrugătoare la trezire .
  Când mai marii UE au grijă doar de roşiile noastre ( montane), de gazele noastre ( de şist ) , de marea nostră prietenă (neagră şi ea de supărare !), durându-i în şpiţ de salariile noastre, ba mai mult şi de ordinea socială-economică pe care ne-o dorim, intervenind brutal în opţiunile noastre istorice, culturale şi religioase, avem tot dreptul să spunem :
  Până aici !!
  Corectitudinea politică văd că este doar pentru căţei, sau slugi mai pe înţelesul celor care mai văd în Băsescu şi altceva !
  Vreţi unire, în vederea unui scop măreţ ( nu prea văd eu care ar fi, al nostru, că al lor e clar ), hai s-o facem !
  Numai că voi v-aţi arătat de pe acum ghearele , d-apoi după ce vă veţi pune de sus până jos, nu doar guvernator, ci şi comisari naţionali !
  Dacă ar fi fost binevoitori nu ne-ar fi lăsat 5 (cinci) ani de zile la cheremul unor nepricepuţi să ne conducă spre dezastru, dacă acesta n-ar fi fost chiar de ei, dacă nu dictat, cel puţin urmărit, sperat.
  Cînd vezi un amărât că tot ia de acasă, de la gura copiilor şi duce la străini (ibovnică, proxenet, zbir, etc , întorcându-se de acolo cu mâna-n cur, cum se spune, fără nişte fonduri europene, care la noi sunt ceva mai mici decât banii daţi de noi, deci sunt fonduri băneşti-româneşti , şi tu nu intervi în nici un fel, dar o faci în alte situaţii cu impertinenţă şi obrăznicie ( vezi Referendumul !), ceva nu-i kuoscher !
  E putred, nu numai în Danemarca , dar şi în UE, la Bruxelles !

  P.S. Cu ce calităţi sunt înzestraţi nişte neica -nimeni, birocraţi din tată-n fiu, unii cu apucături din cele mai suspecte (lobyşti de meserie !) de nimeni aleşi, ca să hotărască ei soarta Europei, pe care vor s-o vâre-ntr-un ţarc ideologic şi să poarte cheile la ei alături de pistoale ( în curând ), ca-n vestul sălbatic ?!
  Hai să ne ridicăm în picioare !
  Albanezii şi ungurii ne-au luat-o înainte !
  Din toate punctele de vedere !

 3. Mihai Hristea Says:

  La multi ani!

 4. stejarul Says:

  „La Multi Ani!” doamnei Coposu. Un nume atat de drag mie!

 5. Radu Humor Says:

  cifrele reale privind dezastrul din economie – pe care să le dezbatem nu numai în campania electorală ci şi după alegeri; să examinăm enormele dezechilibre externe şi dezechilibrele financiare interne.

  A. MOŞTENIREA CATASTROFALĂ LĂSATĂ
  DE REGIMUL BĂSESCU

  I. DEFICITUL BALANŢEI COMERCIALE EXTERNE provocat de politicile greşite ale regimului Băsescu se ridică în cei 4 ani de criză (2009-2012) la circa 29 miliarde de euro (aceste deficite se adaugă la deficitele regimului Băsescu din anii 2005-2008 – de circa 54 miliarde de euro). Această gaură neagră gigantică s-a reflectat în mărirea rapidă extraordinară a datoriei externe.

  II. SUPRAÎNDATORAREA ŢĂRII ÎN RITM RAPID ŞI ÎN MARI PROPORŢII
  Regimul Băsescu a mărit datoria externă de câteva ori, ridicând-o la peste 100 miliarde de euro (la care se adaugă dobânzi de multe miliarde de euro). Aceasta este fără egal în istorie (datoria externă este de 10 ori mai mare decât vârful datoriei externe în vechiul regim, deoarece în 1989 datoria externă practic fusese lichidată).
  Aceasta înseamnă că regimul Băsescu lasă o moştenire groaznică multor generaţii viitoare. Aceasta înseamnă datorie de plătit de cel puţin 5.000 de euro pe fiecare cetăţean, 10.000 de euro pe o familie de 2 persoane şi 20.000 de euro pe o familie cu 2 copii.
  În ce priveşte dezechilibrul financiar intern, prezentăm doi indicatori: mărirea deficitelor bugetare şi a datoriei suverane în regimul Băsescu.

  III. DEFICITELE BUGETARE în anii de criză (2009-2012) în bugetele întocmite şi puse în aplicare de guvernarea Băsescu – Boc au însumat 107 miliarde de lei (sau circa 25 miliarde de euro), reflectând politicile greşite şi de distrugere economică izvorâte din „potenţialul” şi „inteligenţa” Naşului Băsescu şi ale clicilor sale.
  Acestea se adaugă la deficitele bugetare din perioada 2005-2008, care au însumat circa 44 miliarde de lei (sau circa 12 miliarde de euro).
  Deficitele bugetare s-au cumulat şi s-au reflectat în datoria suverană (de stat).
  IV. DATORIA SUVERANĂ (DE STAT) în regimul Băsescu a cunoscut o dinamică extraordinară fiind mărită de aproape 5 ori de la 46 miliarde lei în 2004, la 109 miliarde lei în 2008 şi la 222 miliarde lei în 2012 (ajungând la peste 50 miliarde de euro).

  ٭
  ٭ ٭ să discutăm şi câteva cauze ale situaţiei dezastruoase în domeniul echilibrelor financiare şi valutare.

  B. ZECI ŞI ZECI DE MILIARDE DE EURO
  PIERDUTE, FURATE, RISIPITE
  JEFUITORII DE BANI PUBLICI
  Domnule Caporal Vasile Blaga, v-am trimis mai multe studii şi analize în ultimii ani, în care vă avertizam asupra acestor fenomene. Redăm aici numai cifrele sintetice.
  În anii de criză cumplită când NAŞU BĂSESCU ŞI CLICILE SALE, strigau la toate televiziunile „Nu avem bani” pentru pensii şi salarii, sistemul mafiot făcea „nevăzute” zeci şi zeci de miliarde de euro – în fiecare an, după cum urmează.

  CĂILE DE JEFUIRE ŞI RISIPIRE A BANILOR PUBLICI

  I. JEFUIREA BUGETULUI DE STAT PRIN EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ
  Pagubele din fraudele fiscale în fiecare an sunt de 15-20 de miliarde de euro. Aceasta înseamnă pierderi de bani publici în anii de criză cumplită sub guvernarea Băsescu – Boc (2009-2012) în sumă de 60-80 de miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 90-120 de miliarde de euro). Guvernanţii portocalii trebuie să-şi asume aceste pagube provenite din neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Guvern, la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Administraţiei Interne, la Serviciile Secrete, la Procuratura Generală şi DNA şi la alte ministere şi instituţii.

  II. PIERDERI DIN NEABSORBŢIA FONDURILOR
  EUROPENE GRATUITE
  Din cele 34,8 miliarde de euro, cu programare pe ani (2007-2013) au rămas neabsorbite în cei 6 ani care au trecut (2007-2012) – fonduri de circa 20 de miliarde de euro. S-au pierdut în cei 6 ani circa 14 miliarde de euro sau 90% la fondurile structurale şi de coeziune (din totalul de 19,2 miliarde de euro) şi circa 6 miliarde de euro sau 50% din fondurile pentru agricultură şi dezvoltare rurală (din totalul de 14,7 miliarde de euro). În studiul nostru publicat recent am prezentat o analiză mai în detaliu a acestor fonduri neabsorbite, pierdute în primii 6 ani. A mai rămas un singur an – 2013.
  Toate aceste pierderi de fonduri au afectat grav echilibrele pe anii respectivi şi se datorează în mod exclusiv guvernanţilor portocalii de la toate ministerele (Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea, Boagiu, Sulfina Barbu, şi alţii) din cauza neglijenţei în serviciu.
  La această neabsorbţie se adaugă şi restituirile (de sute de milioane de euro) ce vor trebui să fie făcute de la bugetul de stat – pentru nereguli şi fraudele constatate de auditul Comisiei Europene în anii de guvernare portocalie 2009, 2010 şi 2011. Naşu Băsescu să nu mai arunce răspunderea pe ultimele luni, cum a încercat în declaraţia sa din 16 noiembrie 2012.

  III. PIERDERI LA BUGET DIN COTA UNICĂ
  Prin aplicarea politicii greşite de cotă unică (16%) la impozitul pe profit şi pe veniturile persoanelor – s-au pierdut de la buget fonduri de 3-4 miliarde de euro pe an („cota unică” de 16% în dezacord cu practicile din UE). Aceasta înseamnă pierderi de fonduri în anii de criză cumplită (2009-2012) în sumă de 12-16 miliarde de euro (în cei 8 ani de regim Băsescu pagubele la buget au fost de 24-32 miliarde de euro).
  Aceste fonduri pierdute de la buget au umplut seifurile monopolurilor şi companiilor transnaţionale dominante în ramurile şi sectoarele de bază şi buzunarele celor cu venituri mari şi foarte mari, în special ale oligarhiei politico-financiare.
  O corecţie în acest domeniu se va putea realiza în timp, pe măsura ieşirii din criză.

  IV. JEFUIREA BEGETELOR ANUALE, CU FORME LEGALE ŞI ILEGALE
  Este vorba de pagube de circa 5-10 miliarde de euro în fiecare an, în perioada crizei cumplite (2009 – 2012). Aceste pagube se referă în special la cheltuielile neraţionale la bunuri şi servicii şi la cheltuielile cu investiţiile neproductive în infrastructură, la fraudele şi risipa făcute de guvernanţii portocalii corupţi şi clientela lor politică.
  În mass-media, mulţi ziarişti de investigaţie au scos la iveală cazuri de pagubă de sute şi miliarde de euro.
  Rapoartele Curţii de Conturi pe anii 2010 şi 2011 au pus în evidenţă nereguli şi ilegalităţi de câte 10 miliarde de euro în fiecare an, care probează gestionare iresponsabilă a banilor publici.
  Zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, furate şi risipite în regimul Băsescu au rămas „nevăzute” de domnii Băsescu, Boc, Blaga şi ceilalţi guvernanţi portocalii.
  Pentru specialiştii în economie este evident că prin mobilizarea surselor analizate mai sus – deficitele şi dezechilibrele din economie ar fi fost substanţial diminuate şi datoria externă ar fi fost mult mai mică, s-ar fi situat la limite sustenabile.
  Dar corupţia politică şi criminalitatea, structurile mafiote care au împânzit toate instituţiile de stat (cum au arătat stenogramele recent publicate în dosarul „Motorina”), au facilitat pagubele de zeci şi zeci de miliarde de euro în fiecare an bugetar şi au exacerbat dezechilibrele din economie.
  Guvernanţilor portocalii iresponsabili le-a fost mai uşor să aplice curbe de sacrificiu celor care trăiesc din muncă, prin măsuri de austeritate fără egal în UE, prin tăieri masive de pensii şi salarii, de alocaţii pentru copii, de ajutoare sociale pentru şomeri, săraci şi cei cu dezabilităţi, prin tăieri de fonduri la sănătate şi la şcoli.
  Atacul fără precedent asupra politicilor sociale şi asupra statului social (consacrat de Constituţie), a devenit obiectiv de bază al regimului Băsescu al guvernanţilor portocalii îmbogăţiţi fără măsură în tranziţie, al jefuitorilor de bani publici care au guvernat timp de 8 ani.

  C. PENTRU REÎMPROSPĂTAREA MEMORIEI PORTOCALII

  PROMISIUNI MINCINOASE PENTRU HOŢIA DE VOTURI
  În Programul portocaliu „Gândim altfel”, pentru alegerile din 2008 şi 2009 (deşi criza izbucnise de un an de zile), specialiştii băsişti în minciuni, înşelăciuni şi hoţii, au promis pentru anul 2012:
  – salariul mediu pe economie de 900 euro;
  – pensia medie de 405 euro.
  Acum a sosit scadenţa să daţi socoteală în faţa milioanelor de cetăţeni şi să vă arătaţi adevărata faţă: salariul mediu net este de 1.534 lei sau 348 euro, iar pensia medie este de 769 de lei sau 174 de euro. Guvernanţilor băsişti, jefuitorilor de bani publici, trebuie să le crape obrazul de ruşine, dar mai ales domnilor Videanu şi Stolojan care strigau, cu gura până la urechi, la toate televiziunile promisiunile mincinoase de mai sus.
  Domnule Caporal Vasile Blaga, la dezbaterea pe care o doriţi – faceţi comparaţiile de mai sus şi spuneţi ADEVĂRUL poporului român, acum în ceasul al doisprezecelea.
  *

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: