PARADĂ SUPERBĂ DE ZIUA NAŢIONALĂ

Drapel Regal Arcul de Triumf 1212 ziuaveche.ro

Foto: ziuaveche.ro

Superbă paradă de Ziua Naţională, pe o vreme minunată, cu soare ireal şi cer liber pentru zbor, plumbuit între timp dar, mulţumim lui Dumnezeu, nu până la ploaie.

O defilare de zile mari.

Cai 11212 A3

Foto: Antena 3

Animăluţele-eroine au onorat şi ele evenimentul, sporind bucuria.

CATEL 11212 rtv.net

Foto:rtv.net

Slavă Domnului, nici chiar Băsescu n-a reuşit să strice sărbătoarea – motiv pentru care îşi anunţase prezenţa, ostentativ, după ce anul trecut a lipsit, iar în 2009 a trecut pe lângă preşedinţii Iliescu şi Constantinescu fără să-i salute. Ceea ce azi n-a repetat, din cine ştie ce iluzie. Electorală, fireşte.

avion 11212 A3

Foto: Antena 3

Trist personaj! Organizatorii au alcătuit ceremonia de aşa natură încât spectatorii să fie captivaţi de bucuria evenimentului, având, totodată şi ocazia momentului de huiduială, mai precis, atunci când tristul a zis „Bună ziua” către soldaţi. Mai înainte, s-a şi împiedicat, bine că n-a căzut! Încă. 🙂

drapel_palatul_victoriei dcnews.ro

Foto: dcnews.ro

Inspirată iniţiativa cu drapelul care îmbracă Palatul Victoria şi ziua porţilor deschise de premierul Ponta. Rămăseseră închise de când cu Tăriceanu. Fie ca succesiunea să însemne din nou prosperitate pentru România! Deci, pentru oameni.

Chiar dacă la anul ne va fi greu, împreună vom reuşi, ca popor.

LA MULŢI ANI!

P.S. WordPress inovează în detrimentul utilizatorului, nu se mai pot încărca fotografii, decât cu mare dificultate, editarea dimensiunilor nu se salvează, iar textul – uneori, chiar tot draftul – dispare în timpul operaţiunii atât de îngreunate încât te îndeamnă să găseşti altă platformă, fiindcă timpul pierdut stupid nu ţi-l mai dau mamele lor înapoi.

Foarte bine, că şi aşa mă plictisisem de sistemul lor. Până peste cap. Ca să înţelegeţi, inovaţiile te ajută la fel cum a ajutat Gitenstein România. :mrgreen:

37 răspunsuri to “PARADĂ SUPERBĂ DE ZIUA NAŢIONALĂ”

 1. PARADĂ SUPERBĂ DE ZIUA NAŢIONALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 2. plano Says:

  La multi ani, Romania!Ai prieteni si in Germania.

  Sigmar Gabriel, SPD, viitorul cancelar al Germaniei, despre aiurelile lui Basescu. Din emisiunea „100 de cuvinte”:
  „Trebuie să înțelegeți că simpla bănuială sau un anunț că un președinte n-ar vrea sa numească un premier legitimat de o majoritate, în urma votului exprimat, pentru mine sună atît de neînchipuit, de neimaginat.
  Nu pot să cred în mod serios ca, astăzi, în Europa, se poate încălca atît de drastic voința exprimată prin vot. In toată Europa există cutuma că acel care a obținut majoritatea formează guvernul. Orice altă cale este aventuroasă, nedemocratică.
  Mie mi se pare bizară, comică această dezbatere în România și nu-mi pot închipui că președintele României ar putea avea o asemenea idee, pentru că ar încălca orice principii democratice, așa cum le înțelegem noi în Europa.
  Așadar, dacă alegătorii au decis, acel partid sau acea alianță care a cîștigat va forma noul guvern și va stabili cine va fi primul-ministru. Orice altă variantă ar fi nebunească și sunt convins că va duce la proteste în întreaga Europă.
  Nu de o nouă suspendare ar fi vorba ci de opoziția, într-un singur glas, a europenilor care vor spune că trebuie respectată voința alegătorilor. Nu cred că președintele României va avea o asemenea abordare.”

 3. viktorkatrina Says:

  Ati furat Ardealul, nenorocitilor

 4. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Doar ca plecatul prea-plecat cotroceanului a fost medaliat in timp ce slugile de la w.p.(prescurtare ca nu merita mai mult) au fost medaliate izolat si nesemnificativ, cu posibilitatea RETRAGERII GRADELOR SI MEDALIILOR IN TIMP.
  Dumnezeu sa nu-i ierte !

  Traiasca Romanii si Romania !
  in veci pururi amin.

  Tristul este atat de decazut ca mai jos, nu poate cadea, nici sa-l vedem pe caldaram nu mai tresarim.
  Arata ingrozitor, cum poate fi atat de desfigurat cineva, oricat de mizerabil ar fi.

  Sapte, mai sunt sapte zile.
  Si se duuuuuuuuuuuuuuuuuuuc, cu saniuta la vale.
  Si-om juca si-om bea mai ditai ca azi.
  Azi n-am baut inca nici o picatura si nici n-oi be’, pana in 10-11-12 decembrie cand va fi marea dantuiala.

  Deseara ne vom bucura de: retragerea cu torte in cazarma, o traditie de 1 decembrie la noi si de focul de artificii.

  Doamne ocroteste-i pe Romani !

  Cutu de pe tanc, a fost o minunatie si caii la fel, pacat ca nu i-am putea vedea mai mult.
  Multumim pentru fotografii.
  Le-ai ales pe cele mai potrivite.
  Ca si cuvintele pe care le-ai scris.
  Si pe Anamaria Bontea as vrea s-o vad mai des.
  In timpul parazii am pierdut-o din vedere.
  sper ca o voi vedea la reluare.

  La multi ani !

 5. viktorkatrina Says:

  Focul sa arda BOR, haznaua moastelor !!!
  Biserica Unita cu Roma este adevaratul locas al Ardelenilor

 6. Donkeypapuas Says:

  @viktorkatrina
  Marş la Buda-Pesta

 7. Sandi Says:

  Bai, ce tot bati campii p-aicea ?!?

 8. Jan Pantelimon Says:

  Hermafroditule mai degraba te arzi tu in cretz . la Roma daca acolo preferi .

 9. Radu Humor Says:

  S-ar părea că Victorel se afla printre din cei trei 😉

  Incendiu mare la un spital. Ca de obicei, sosesc operativ SMURD-ul si pompierii. Actioneaza organizat, se lupta cu flacarile, dar isi fac treaba profesionist, sting incendiul si intervin pentru salvarea persoanelor aflate in pericol. La urma, seful formatiei raporteaza managerului de spital:
  – Dle doctor, operatiunea a fost incheiata cu succes, au fost salvati aproape toti, doar la subsol, din cele trei persoane inconstiente gasite acolo, doar doua am reusit sa le resuscitam, una… din pacate, a murit. Ne pare rau…
  Doctorul:
  – Bai, sunteti nebuni? La subsol e morga !!!

 10. Sandi Says:

  Daca tot s-a dat drumul azi la humor 🙂 , sa bag si io una :

  Mecanicul unui metrou bucureștean are parte de o zi banală, până când în cabina lui își face apariția un tip tuciuriu cu un pistol în mână, care comandă scurt:
  – La Beirut!
  După ce-și revine din șoc, vatmanul încearcă să-i explice agresorului:
  – Domnule, ăsta-i metrou, nu avion, merge pe unde are șine. Doar nu credeți în realitate că pot să vă duc la Beirut cu metroul!?
  Intrusul, însă, știe una și bună:
  – La Beirut!!!
  Vatmanul, resemnat, anunță la microfon:
  – Toată lumea în vagoane, se închid ușile, următoarea stație: Beirut, cu peronul pe partea dreaptă.
  Pe fața agresorului înflorește un zâmbet:
  – Vezi mă? Are dreptate Băsescu: voi puteți, mă, da’ nu vreți!

 11. angi25 Says:

  Am inteles eu bine Roxana? Vrei sa spui ca anul asta din motive electorale a dat mana cu fostii presedinti ai Romaniei? Nu este adevarat deloc! N-a dat mana cu ei in schimb n-a respectat protocolul si pe langa ce-am spus mai devreme a pus-o pe aspazia langa el! Scabros de-a dreptul ce a facut mitocanul azi!

 12. angi25 Says:

  iar mi-a intrat comentariul in spam…..

 13. plano Says:

  ….

 14. plano Says:

  Sigmar Gabriei, viitorul cancelar SPD al Germaniei, despre prostioarele basiste<

  "Trebuie să înțelegeți că simpla bănuială sau un anunț că un președinte n-ar vrea sa numească un premier legitimat de o majoritate, în urma votului exprimat, pentru mine sună atît de neînchipuit, de neimaginat .Nu pot să cred în mod serios ca astăzi în Europa se poate încălca atît de drastic voința exprimată prin vot. In toată Europa există cutuma că acel care a obținut majoritatea formează guvernul. Orice altă cale este aventuroasă, nedemocratică. Mie mi se pare bizară, comică această dezbatere în România și nu-mi pot închipui că președintele României ar putea avea o asemenea idee, pentru că ar încălca orice principii democratice, așa cum le înțelegem noi în Europa. Așadar, dacă alegătorii au decis, acel partid sau acea alianță care a cîștigat va forma noul guvern și va stabili cine va fi primul-ministru. Orice altă variantă ar fi nebunească și sunt convins că va duce la proteste în întreaga Europă. Nu de o nouă suspendare ar fi vorba ci de opoziția, într-un singur glas, a europenilor care vor spune că trebuie respectată voința alegătorilor. Nu cred că președintele României va avea o asemenea abordare."

 15. Sandi Says:

  de doua ori am transmis un banc in care apare si Belzebut si…. nimic ! Si-o baga coada si aici ?!?

 16. Sandi Says:

  sa mai incerc odata…..

 17. Sandi Says:

  deci am incercat si iar nimic !!!

 18. acuvio Says:

  La mulţi ani, România!

 19. Ghita Bizonu' Says:

  In ale lumii strambe vaviloane
  Mai suntem douazeci de milioane.

  Este totusi coincidenta ca intre decaderea noastra economica, bejenaia a milioane de romani si imaginea identiara a Romaniei si a romanilor tot mai terfelita paralela este perfecta ?

 20. Ghita Bizonu' Says:

  invictor latrina

  multumesc ca ne aduci aminte ca Basescu este alegerea tradatorilor
  Stii Ce i se cuvine lui Despot Eraclidul de tara vanzator?

  Si asa ca sa ti fac o seara placuta la tine in Canada iti dedic o melodie scumpa inimii tale :

 21. olimpiu65 Says:

  cum sa furi ce-i al tau???? doar tembelii basisti obusnuiti sa-si fure singuri si caciula pot gandi asa!!!
  ,,Romania Mare este urmarea trataului cu marile puteri invingatoare si a jertfei a 800000 soldati romani…tratatul si dorobantul!” Ionel I.C. Bratianu!!!
  La multi ani Romania!!!!

 22. Radu Humor Says:

  Linişte …..?

 23. Radu Humor Says:

  Este studentă, în Londra, la una dintre cele mai bune universităti europene și a lansat pe Facebook un apel patriotic care a strâns deja zeci de mii de likeuri. Vezi mai jos care este mesajul Cristianei.
  Sunt mândră că am reusit să ajung aici si le voi fi recunoscătoare părintilor mei pentru educatie si efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru ca eu să pot urma studii de calitate. Mă deranjează teribil întrebarea tuturor: ”Te mai întorci?”. Și uimirea clară la auzul unui ferm „Da”. Acest ”Da” nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un ”mi-aș dori, dacă voi avea unde să mă întorc”. Dar mai bine în Occident. Îmi bag ceva în România. Suntem o generație crescută într-o scârbă pentru patrie. Am crescut cu Badea care înjura țara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale ”superioare” și ideale. Credeam că politica, educația si cultura cât mai internațională este benefică. Credeam.

  În globalizare suntem de acord câteodată că România e frumoasă, dar păcat că e locuită și parcă tot mai bine e în Londra. Români scumpi, cât putem să ne înșelam? Ce este Occidentul? Un loc care nu mai are identitate. Globalizarea îi distruge încet, încet toate tradițiile. Cenzura Comunismului bolșevic s-a transformat în ”a fi politic correct”. Trăiești cu riscul că un islamist extremist poate să bombardeze pentru Allahul lui locuitorii unei țări în care el s-a mutat. Istoria nu mai poate fi spusă pentru că poate jigni anumite popoare. Copiii pot fi uciși în pântece de către propria lor mama, avortul fiind văzut ca o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă. Crăciunul și Paștele precum și alte tradiții străvechi sunt doar un prilej de marketing. Aici nu există niciun pic de profunzime. Relațiile dintre oameni sunt pur profesionale: prietenia, iubirea sunt toate o afacere. Tot ce facem e pentru CV și când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva, nu? Lumea discută oameni, nimănui nu îi pasă ce gândești, ce simți, ce îți dorești. Puțini mai știu să iubească. Feminismul distruge relațiile bărbat – femeie. Tot mai mult, gender role este considerat învățat așa că nu mai învățam copiii de mici să se comporte ca băieței sau fetițe ci îi lăsăm pe ei să își aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un număr imens de homosexuali creați de societate. Dumnezeu a fost ucis de Occident.
  De ce oare admirăm atât de mult haosul Europei vestice? Noi avem oameni, noi știm să trăim, noi râdem că fugim cu nașu’ de acasă o săptămână, în munți, cu corturile. Noi ne salutăm cu ”Doamne ajută!”. Noi avem un pământ binecuvântat de orașele și sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâția români pentru viitorul nostru și noi fugim ca vitele în Occident? De ce acceptăm ca securiștii comuniști să ne conducă în continuare prin politică și educație? De ce acceptăm ideile occidentale cu brațele deschise? De ce acceptăm ca bărbații noștri să fie carne de tun pentru NATO, dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâția ani de la căderea Comunismului? De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomuniști să fie călcată în picioare și la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? De ce ești drogată, scumpă Românie, cu iluzii occidentale? În Occident unde pleacă bieții români să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe niște sclavi. Fiind român ești privit ca o subrasă. În Anglia un non-european are mai multe drepturi și privilegii numai datorită faptului că a trăit sub dominația imperiului pentru decenii… Și noi, românii, care avem o țară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roșia Montană, Delta, Carpații, Dunărea, Marea Neagră, stăm să cerșim și să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia și Spania…

  Îmi plânge inima când văd cum sunt tratați pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belșug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoților de la putere care au vândut țara pe nimic. Vreau să mă întorc în România cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aș avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase, dar nopțile îți vor fi îngrozitoare. Omul nu are numai trup de hrănit, mai e și sufletul. Și mai distrugătoare este setea și foamea sufletului îndepărtat de pământ și de neam decât foamea trupească…

  Așa că români, plecați, plecați la studii, plecați să vedeți în ce hal a ajuns occidentul liberal , plecați și învățați să vă iubiți țara și realizați ce frumusețe ați lăsat în urmă. Și apoi ne vom întoarce cu toții, în valuri, cu și mai multă forță și dorință de schimbare. Și după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou. Așa să ne ajute Dumnezeu!
  Sursa: http://qmagazine.ro/actual/vreau-sa-ma-intorc-in-romania/

 24. Radu Humor Says:

  Este studentă, în Londra, la una dintre cele mai bune universităti europene și a lansat pe Facebook un apel patriotic care a strâns deja zeci de mii de likeuri. Vezi mai jos care este mesajul Cristianei.
  Sunt mândră că am reusit să ajung aici si le voi fi recunoscătoare părintilor mei pentru educatie si efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru ca eu să pot urma studii de calitate. Mă deranjează teribil întrebarea tuturor: ”Te mai întorci?”. Și uimirea clară la auzul unui ferm „Da”. Acest ”Da” nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un ”mi-aș dori, dacă voi avea unde să mă întorc”. Dar mai bine în Occident. Îmi bag ceva în România. Suntem o generație crescută într-o scârbă pentru patrie. Am crescut cu Badea care înjura țara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale ”superioare” și ideale. Credeam că politica, educația si cultura cât mai internațională este benefică. Credeam.

  În globalizare suntem de acord câteodată că România e frumoasă, dar păcat că e locuită și parcă tot mai bine e în Londra. Români scumpi, cât putem să ne înșelam? Ce este Occidentul? Un loc care nu mai are identitate. Globalizarea îi distruge încet, încet toate tradițiile. Cenzura Comunismului bolșevic s-a transformat în ”a fi politic correct”. Trăiești cu riscul că un islamist extremist poate să bombardeze pentru Allahul lui locuitorii unei țări în care el s-a mutat. Istoria nu mai poate fi spusă pentru că poate jigni anumite popoare. Copiii pot fi uciși în pântece de către propria lor mama, avortul fiind văzut ca o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă. Crăciunul și Paștele precum și alte tradiții străvechi sunt doar un prilej de marketing. Aici nu există niciun pic de profunzime. Relațiile dintre oameni sunt pur profesionale: prietenia, iubirea sunt toate o afacere. Tot ce facem e pentru CV și când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva, nu? Lumea discută oameni, nimănui nu îi pasă ce gândești, ce simți, ce îți dorești. Puțini mai știu să iubească. Feminismul distruge relațiile bărbat – femeie. Tot mai mult, gender role este considerat învățat așa că nu mai învățam copiii de mici să se comporte ca băieței sau fetițe ci îi lăsăm pe ei să își aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un număr imens de homosexuali creați de societate. Dumnezeu a fost ucis de Occident.
  De ce oare admirăm atât de mult haosul Europei vestice? Noi avem oameni, noi știm să trăim, noi râdem că fugim cu nașu’ de acasă o săptămână, în munți, cu corturile. Noi ne salutăm cu ”Doamne ajută!”. Noi avem un pământ binecuvântat de orașele și sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâția români pentru viitorul nostru și noi fugim ca vitele în Occident? De ce acceptăm ca securiștii comuniști să ne conducă în continuare prin politică și educație? De ce acceptăm ideile occidentale cu brațele deschise? De ce acceptăm ca bărbații noștri să fie carne de tun pentru NATO, dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâția ani de la căderea Comunismului? De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomuniști să fie călcată în picioare și la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? De ce ești drogată, scumpă Românie, cu iluzii occidentale? În Occident unde pleacă bieții români să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe niște sclavi. Fiind român ești privit ca o subrasă. În Anglia un non-european are mai multe drepturi și privilegii numai datorită faptului că a trăit sub dominația imperiului pentru decenii… Și noi, românii, care avem o țară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roșia Montană, Delta, Carpații, Dunărea, Marea Neagră, stăm să cerșim și să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia și Spania…

  Îmi plânge inima când văd cum sunt tratați pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belșug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoților de la putere care au vândut țara pe nimic. Vreau să mă întorc în România cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aș avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase, dar nopțile îți vor fi îngrozitoare. Omul nu are numai trup de hrănit, mai e și sufletul. Și mai distrugătoare este setea și foamea sufletului îndepărtat de pământ și de neam decât foamea trupească…

  Așa că români, plecați, plecați la studii, plecați să vedeți în ce hal a ajuns occidentul liberal , plecați și învățați să vă iubiți țara și realizați ce frumusețe ați lăsat în urmă. Și apoi ne vom întoarce cu toții, în valuri, cu și mai multă forță și dorință de schimbare. Și după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou. Așa să ne ajute Dumnezeu!
  Sursa: http://qmagazine.ro/actual/vreau-sa-m

 25. angi25 Says:

  @Radule
  La ce naiba sa mai scrii cand comentariile iti intra direct in spam din motive de baseala! Faci liniste si astepti 9 decembrie……

 26. Radu Humor Says:

  @ Angi25
  Şi eu sunt în aceiaşi situaţie….
  Unde mai pui că mi se şi blochează calculatorul uneori !
  Dar insist 🙄

  O sumară , dar interesantă radiografie a României făcută de un bun cunoscător al ei :

  “Stimate domn, astăzi economia românească este falimentară. Dacă priviţi un pic la indicatorii la nivel naţional veţi observa că datoria totală a României a depăşit cu mult valoarea PIB-ului. Ba chiar şi datoria externă a României a depăşit PIB-ul. Gândiţi-vă că deşi Statul Român vinde de 22 de ani ce s-a construit în socialism, datoria României creşte accelerat. Astăzi România nu mai poate plăti ratele decât prin alte împrumuturi.

  Datoria externă totală a României, la 31 decembrie 2011 a fost de 98,6 miliarde de euro, vom vedea cum cât se va închide 2012 (mă îndoiesc că va fi mai mică). Şi subliniez, România nu are numai datorie externă, mai are alte diferite datorii care împinge suma foarte mult în sus, cum ar fi datoriile născute din obligaţiile financiare interne, deci datoria reală totală a României este mult mai greu de calculat.

  De partea cealaltă, în ultimii ani ai economiei socialiste economia în România nici măcar nu avea deficit. După ce s-au plătit accelerat datoriile pe seama unui excedent fără precedent, excedentul de după achitarea datoriilor a fost consumat bugetar în efortul clădirilor faraonice din Centrul Civic. Deci în timp ce astăzi România se îndreaptă spre incapacitate de plată, asemănător cu situaţia Greciei, înainte de 1989 România avea o economie solidă care produce excedent şi creştere economică.

  Ceea ce era în defavoarea societăţii şi economiei socialiste era ineficienţa economică a produselor, pentru că nu se putea compara un televizor rusesc Elcrom sau românesc Telecolor, cu ceva occidental. Ceea ce simţea românul înainte de 1989 nu era o problemă a economiei, ci o problemă a nivelului de trai, a lipsei consumului şi a inactivităţii comerciale reale.

  Vi se pare economia spectaculoasă astăzi? Păi ştiţi măcar 100 de fabrici şi/sau uzine cu capital românesc? Funcţionează România astăzi? Tot ce funcţionează astăzi în România nu este economie românească, ci o economie străină pe teritoriu românesc pentru a beneficia de nişte forţă de muncă ieftină la ea acasă. Aveţi impresia că economia Statelor Unite este foarte roză? Sigur, aparent merge mai bine decât economia noastră, dar a produs nişte datorii de… 16333 miliarde de dolari… probabil PIB-ul României de la Decebal încoace nu este atât.”

 27. plano Says:

  Roxana a setat din greseala….lungimea si grosime comenturilor. 🙄
  Le poate elibera din Spam. Daca vrea….

 28. plano Says:

  Roxana a setat din greseala lungimea si grosimea comentariilor la 2 randuri.,Le poate elibera.

 29. plano Says:

  Roxana a setat gresit lungimea si grosomea comentariilor. 🙄

 30. virgilvirgil Says:

  test

 31. Ghita Bizonu' Says:

  De peste 20 de ani auz ca “drepta” are solutia ptr Romania. Si de fiecare data cand veni ea la putoare aproape ca a pus tara pe butuci. In numele principiilor de dreapta!!! Avem noi cumva o “dreapta” ?

  Eu am niste repere sa zic mai traditionaliste asupra dreptei. Drepata este traditia care inseamna in primul rand familie, neam, tara adica Patrie.Insa la noi “dreapta” …
  Luati la o discutie particulara orice adept al “dreptei” si lansati o discutie asupra triadelor clasice ale dreptei:
  Onoare, Patrie, Drapel
  Patrie, Munca , Famile
  Neam, Tara, Sange (ala care trebe sa-l versi in apararea primelor 2!)
  si o sa auzicti zbierete ingrozite “jos comunismu!!!”….si “liberate” .. Ca ei nu stiu ca prima conditie a dreptului este datoria .. fata de familie, neam, tara adica fata de Patrie si ca din aceasta datorie deriva drepturile cetateanului. Si ar mai fi ceva : dreapta considera servicul militar o datorie de onoare atunci cand nu il declara ca fiind o onoare si un drept pur si simplu („in Romania numai Romanii au dreptul sa poarte arme” – constitutia din vremea lu Carol cel Trufas cu Coroana de Otel[gest de mandrie hohenzolerniana]) Dreapta zice „Dulce et decorum este pro patria mori” si un cetatean este un soldat … (prima si cea mai sfanta datorie a cetateanului fiind sa crape eroic ptr patrie… daca nu poate sa invinga in numele ei!!!)

  Adevarul este ca la noi “dreapta” este doar … contestatie. Contestatie in stilul 68ist a societatii deci si a ideii de Patrie, de societate , a indatoririlor , a identitatitii nationale.
  Unicu reper de dreapta este sa facem invers decat ce facu sir Nae Ceasca (care este ptr ei Comunismu’ intrupat!).

  Si de aici mai avem o cioaca draguta…
  Da de cand Volodea Tismannetchi este de “dreapta”?
  Dupa parerea mea “dreapta” romaneasca “civica: este destul de putin la dreapta si mai ales este de stanga! Si de aici ajungem la o alta incurcatura: la noi “dreapta” a fost reprezentata intelectual mai ales de UASCRisti (Alina Mungiu de ex) ,, de GDSisti cu antecedente kominterniste (de ex Mihail Sora) de diversi alti insi gen Stelian Tanase (a carui inca o revolutie pute cam mult a trotzchism) , de unu precum Gabriel Andreescu (a carui amintiri din Ziua ne arata un ins ceva mai la stanga decat era PCR in 1980) sau Volodea (care o zice clar ca a fost acuzat ca fiind “ultra-stangist” si cititor avid de Marcuse si Adorno. A da .. ptr d’alde Marcuse partidele comuniste erau cam prea burgheze!!)

  Mi se pare ca pana la urma “dreapta” asta a nostra s-a trezit bagata intr-o incurcatura de tip “epurare” comunista in care diverse fractiuni se acuza reciproc de tradare (si Raportu lu Tismaneanu are destule destul de ciudate ce aduc a “fractionism” … totu e sa stii ce sa cati in docomentele astora)

  “Dreapta” noastra este o facatura. O facatura anarhista in care “individul” isi proclama precum Raskolnicov dreptul sau asupra vietii altora.
  Si pentru ca sa isi satisfaca interesele individu “de drepta” roman abhora statul roman si se face ecocul lu Soros, devine un feroce patriot german, american, la o adica “soviectic” invariabil antiroman .

  Niste ametiti fara minte, fara educatie fara cultura care crede ca „drepata” este inversul a ce au auzit in timpu ultimilor ani a lu Ceasca, nostalgici ai regiunilor de inspiratie sovietica , ai internatuionalismului , suspiranti intraziati ai Planului Valev si care in lipsa de SOVROM uri se reped sa doneze avutia tarii catre diversi FranK Timis, Derepansakaya, grecotei si orice altcuiva cu conditia sa nu fie roman si sa distruga poporul roman! Si in aceasta calitate de auxiliari zelosi ai intereselor straine ei devin un fel de dreapta – ungureasca, greceasca , care s-o nimeri ! Niste Quislingi !!
  Si impotenti intelctual . Na un par degzamplu : unu giurelu de prin Polonia vine si ne iecsplica ce si cum cu Ceasca . Si ai nostri intelctuali fac recenzii pline de slugarnica admiratie!! Traducem cu sarg cartile unui englez despre Romania si al doilea rezbel mondial. Ce fac istoriii nostri ? il citeaza !!! (da citeaza un englez vre-un istoric roman in materie de istorie a Angliei ?) Ala Gallangher da iecsplicatii docte despre Romania ultimilor 20 de ani si trece martafoiu drept guru nationale. Un batalion intreg de elitisti isi drapeaza nulla citand pe noul Gagamitza!(asta este exact ca cu aurul din Apuseni. Noi nu-l extragem rugam pe altii sa faca profit !!)
  Bun. Astia sunt teletualii nostri de dreapta . Sunt frumesi, desptepti , academici si cam atat. Curea de transmisie despre ce zice si crede vestu. Adica scuze niste INUTILI!! Sau utilitatea este aceiasi ca a gubernului PDL – asigura conditii ca RMGC sa prospere .
  Asta este “”drepata” romaneasca!!!

  Compradori in economie, compradori in politica , compradori in cultura. Fara exceptie !!!

  PS … nu ceedeti ca istoria unei tari trebuieste scrisa de locuitorii ei ? Si daca „elita” acelei tari nu poa sa scrie istoria nu inseamna ca de fapt sunt niste beliti impotenti intelctual?!

  http://vremea.forumgratuit.ro/post?p=911&mode=editpost

 32. viktorkatrina Says:

  Reblogged this on uraganulkatrina.

 33. Radu Humor Says:

  Scrisoare deschisă a SCMD către președinte.
  Domnule Traian Basescu,
  Suspendare constituțională

  Ati dobandit calitatea de fost presedinte al Romaniei la 29 iulie a.c., cand 8,6 milioane de romani, prin prezentarea la Referendum, in pofida amenintarilor si lucraturilor dvs. de culise, v-au retras definitiv mandatul. Ati furat votul popular cu ajutorul a 5 slugi de la institutia politica stalinista numita CCR, si al mai marilor Europei, care au actionat nu de dragul dvs. ci din interes. Democratia nu este pentru catei! Numai ei, mai marii lumii, pot aresta si lichida presedinti, sub pretextul apararii “democratiei”, in Serbia, Albania, Libia, Egipt, Afganistan, Irak, Siria sau aiurea! Nu si popoarele!

  Divortul democratic al natiunii romane de dvs. a fost privit cu spaima, ca un precedent periculos pentru alde Merkel, Barroso et co. Vi s-a permis sa amenintati, cu spume la gura, in mod “democratic”, deputati, senatori, politisti, militari, primari alesi si, in general, pe toti cei care au indraznit sa voteze impotriva dvs. Dar ati sarit calul in povestea macovee cu “lovitura de stat” data de majoritate, adica de Parlament ,si cu transferul rolului de aparator al “revolutiei” catre persoana dictatorului si a instrumentelor sale de informatii, diversiune, paza, protectie si control al populatiei. Din acest motiv, stapanii externi v-au pus fermoar la gura. Dar nu v-a tinut mult!

  De doua saptamani, va dati in petic, intervenind absolut “democratic”, in campania electorala, deoarece ati constatat, cu groaza, ca ura fata de instrumentele dvs. politice, fata de regimul dvs. care si-a batut joc de toate categoriile socio-profesionale si de varsta din Romania, dar si de viitorul tarii, nu a scazut, ci, dimpotriva! Atacati de-a valma institutiile democratice ale statului, cu ajutorul “coloneilor” dvs. media, fabricati special pentru dvs. de Oprea si Blaga, toate institutiile democratice ale statului, incepand cu Parlamentul si Guvernul si pe toti opozantii dvs.

  In hahaiala dvs. verde de frica, ati facut insa in aceste zile o greseala imensa care ii va costa in alegeri pe protejatii dvs. L-ati insultat pe ministrul Apararii, o persoana net superioara dvs. ca CV si oricum mai tanar cu aproape 5 ani. Nemeritata insulta adusa ministrului Apararii se rasfrange la fel de nemeritat, asupra tuturor categoriilor de militari activi, in rezerva si in retragere.

  In numele militarilor in rezerva si in retragere din SCMD va pretind scuze publice. Altfel, veti obtine, dar in alt sens, ceea ce va doriti cu disperare de o luna de zile – iesirea noastra in strada. De o luna de zile cristoii si turcestii din interiorul SCMD si din afara ne tot incita sa protestam la Palatul Victoria. Vom iesi, domnule Basescu, daca nu va cereti scuze, dar la Palatul Cotroceni! Se pare ca vi s-a facut dor de noi si de aliatii nostri. Pe curand!

  Honor et Patria! Vae victis!

  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 34. stejarul Says:

  Am vazut emisiunea lui Mihai Gadea de duminica.
  Imaginile cu basescu la parada militara pot spune ca m-au ingrijorat.

  1. ranjetele aspaziei. Hidoase. Arata o individa care face orice pentru cel care ii garanteaza libertatea si bunastarea (extrema si nemeritata).

  2. aspazia si-a adus nepotul cu ea. Sadism maxim! Ca bunica care stii ca ai facut o nedreptate atat de mare incat e absolut firesc sa fii candva tinta unui descentrat (si nu neaparat descentrat, poate doar un exasperat) iti aduci nepotul ca si o „proptea” sa capeti curaj ? Bagi un copil in riscul pe care tu l-ai creat?

  3. Cristi de la secu- caraghioslak maxim cu ochelarii aia de orb pe nas. Fata crispata, inraita… nu l-am vazut asa niciodata. S-a „copt” gresit. A mers pe varianta infantilismului sadic. Adica mental e doar un copil care traieste aventura 007 iar singurul semn de maturizare care se vede si care incearca sa acopere infantilismul e incrancenarea/sadismul. Pozitia lui george maior langa marinar la asa o festivitate imi spune ca el va fi premierul pe care basescu il vrea iar george nu va spune nu. Considera ca functia de premier i se cuvine.
  aspazia prezenta si ea acolo langa ei, va fi cea care va face posibila vointa celor doi.

  4.boagiu prin preajma … isi arata disponibilitatea de a mai fi ministru in viitorul guvern de dupa alegeri. De ce nu? A fost frumos, a fost placut, a fost misto, etc…

  5. ridicareacivilului prezent la parada de catre agentii SPP (oare au fost numai SPPisti acolo??? georgica nimic, nimic??) demonstreaza ca basescu va apela la orice mijloc nedemocratic de reprimare a revoltelor sau a actiunilor parlamentare de a-l opri sa isi nominalizeze candidatul preferat la functia de premier.

  PS Are USL un plan de forta ? Un plan extrem? Pentru ca daca marinaru dement isi impune vointa cu forta si se apuca sa faca arestari …etc…. va fi nevoie de ceva interventie a armatei de ex.

  USListii nu pot lasa un nebun sa isi faca de cap. Sper…
  ponta zice de o noua numire surpriza in guvern. Sa fie numirea lui Clark pe ceva functie la Ministerul Apararii (suntem in NATO si probabil ca poate fi numit pe ceva functie ) dovada ca USL ia in calcul o varianta „extrema”?

 35. Radu Humor Says:

  Din nou probleme…..
  Mecanicul unui metrou bucureștean are parte de o zi banală, până când în cabina lui își face apariția un tip tuciuriu cu un pistol în mână, care comandă scurt:
  – La Beirut!
  După ce-și revine din șoc, vatmanul încearcă să-i explice agresorului:
  – Domnule, ăsta-i metrou, nu avion, merge pe unde are șine. Doar nu credeți în realitate că pot să vă duc la Beirut cu metroul!?
  Intrusul, însă, știe una și bună:
  – La Beirut!!!
  Vatmanul, resemnat, anunță la microfon:
  – Toată lumea în vagoane, se închid ușile, următoarea stație: Beirut, cu peronul pe partea dreaptă.
  Pe fața agresorului înflorește un zâmbet:
  – Vezi mă? Are dreptate Băsescu: voi puteți, mă, da’ nu vreți!

 36. angi25 Says:

  Ups, vorbeste din nou nebunu’! Zice ca lui nimeni nu i-a transmis sa respecte votul romanilor! Poate totusi o sa-ti transmita! Zice ca USL a furat la referendum 2,5 milioane de voturi! Asta e de ras! Gata, am ras, acu’ mars afara! Hai ca ma grabesc sa ajung la referendum! Cum care? Ala de demitere a ta nebunule! Si asta va fi definitiv!

 37. Mihai Hristea Says:

  Ce dement! :))))))))))))))))
  M-am enervat si-am ris deopotriva la discursul lui. As usual.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: