15 NOIEMBRIE 1987. 25 DE ANI DE UITARE

Foto: brasovultau.ro

Revolta puternică, anticomunistă a muncitorilor de la Braşov.

Au avut un curaj excepţional. Pentru că regula era laşitatea. Doar câte un rar disident sau opozant izolat cu uşurinţă din lipsă de solidaritate.

Apropo, atât de tembeli suntem încât Paul Goma nici până în ziua de azi nu are drepturile redate! Hello, Mr Ponta?! Mr Antonescu? 🙄 Că de la lighioane nu avem pretenţii.

Revenind, a fost o revoltă uriaşă, neaşteptată şi reprimată brutal. Liderii curajoşilor au suportat consecinţele. Le suportă până în ziua de azi, în timp ce persecutorii lor huzuresc. Nici vorbă să fie judecaţi. Ar fi nefiresc, fiindcă la noi sunt judecate victimele. Şi eroii.

Ingratitudinea românească se vede din lipsa de memorie. Pe 15 noiembrie 1990 a avut loc un miting uriaş al Alianţei Civice în colaborare cu Asociaţia 15 Noiembrie Braşov, Piaţa Palatului din Capitală s-a umplut cap-coadă, cu 500 de mii de demonstranţi cel puţin. Şi a fost iniţiativa ca această zi să marcheze ziua luptei împotriva comunismului, a totalitarismului, în general.

Iar noi îi tratăm ca pe Liviu Babeş – cu uitare. De aceea nu merităm şi de aceea ni se întâmplă şi Băsescu. Un nomenclaturist fariseu şi căpetenie de mafii, susţinut de ipocriţii Lumii Libere, care n-au mişcat un deget în susţinerea deţinuţilor politici de la Braşov. Şi de pretutindeni.

Până când?

P.S. Sunt 25 de ani, f…-i şi noi în loc să marcăm evenimentul, mergem la Cotroceni. 👿

Iar mass media din România, la genunchiul broaştei. Nici măcar o ştirucă.

Reclame

8 răspunsuri to “15 NOIEMBRIE 1987. 25 DE ANI DE UITARE”

 1. johnson1312 Says:

  In ziua respectiva au fost alegeri pentru consiliile locale.Au iesit oamenii la vot de frica oricum se raporta prezenta peste 90 %…Si daca s-au vazut ei multi la un loc s-au gandit,de foame,frig,griji sa o puna de-o mica revolta.Restul Romaniei a stat in case.Azi traim in exact acelasi proiect.Daca ne trezim multi intr-un loc public exista probabilitatea sa se lase cu un protest…Mai mare sau mai mic.Nu iesim cu totii dintr-un impuls de revolta,din spirit civic.Nu suntem reactivi si cel care ne conduce stie asta si actioneaza in consecinta. Nu ne-am schimbat, mamaligi am fost si vom ramane.Ma uitam la suparatii din curtea Oltchim.A venit vreunul sa protesteze asta iarna in Piata Universitatii ? A venit vreunul sa protesteze alaturi de Ghise ? Asta e problema.Iesim pe rand functie de cum suferim de foame. Niciodata nu iesim alaturi de cel de langa noi aflat in acel moment in suferinta.Cand ala iese de disperare noi ne traim clipa de bunastare aparenta pe canapea la televizor.Iar Dictatorul oricum s-ar numi el face planuri cum sa ne reguleze si mai rau.Votul nu-l intereseaza ca s-a numit Ceausescu ori se numeste Basescu.In numele unui asazis interes national Dictatorul ramane neclintit si continua sa-si exercite fanteziile bolnave pe vietile supusilor….Da,a existat un 15 Nov in 2007 dar a fost tot ceva izolat si nimeni nu l-a urmat…Pentru ca in acea zi se bagasera portocale la Alimentara si erau desene animate chiar si un meci la TV…Un regal ! Cum sa iesim in strada ? Azi nici atat,ca asa ne-am obisnuit 😎

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Pia era vorba de niste muncitori ce dracu! daca erau ceva tepetauli se aniversa …..
  Si ,ulti dintre intelctualii de acu 22 de ani azi nagsesc cu drag si spor ptr noul Conducator. Pardon Sef al Statului care le tine loc si de popor, si de lege si de Europa si dempcratie …

  Da ma asa o curiozitate : nu cumva basescu a avut unele vorbe „neprincipiale” cu aia Pora Andreea?!

 3. 15 NOIEMBRIE 1987. 25 DE ANI DE UITARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » […]

 4. Gelea Gheorghe Says:

  Atunci am plans de emotie si neputinta de a fi alaturi de acei eroi. Am avut o colega in Bucuresti , care ne-a interzis tuturor sa mai vorbim cu ea caci era urmrita pas cu pas si i se pusese in vedere sa n u vorbeasca cu nimeni. De la ea aflasem ce s-a intamplat in Brasov, cum au fost schingiutit acei eroi pana la moarte sau mutilati pe viata. Culmea este ca javrele care au sav arsit acele crime in numele comunismului, securistii, astazi sunt prosperi oameni de afaceri sau inca activi in SRI. A dracului este democratia asta tipic Romaneasca, unii sunt ucisi iar criminalii sunt felicitati. Ce sa mai vorbim, s-a facut dreptate, basescu ,,a condamnat comunismul” dar l-a condamnat atat de tare incat nici nu se cunoaste acest lucru. Nu putea sa acuze colegii sai de securitate.

 5. Radu Humor Says:

  Se pare că ne merităm soarta !
  Ne-am învăţat să dăm vina pe comunism, pe securitateşi să camuflăm astfel teama noastră de a lupta împotriva nedreptăţii. a furtului din avuţia obştească, sau a batjocurii la care am fost şi suntem supuşi !
  Iar ei, aleşii , spre deosebire de noi, cei câţiva care mai ridicăm tonul sau chiar braţul când este cazul , ei sunt tot timpul şcoliţi, învăţaţi să ţină prostimea în frâu.
  Fie cu biciul, fie cu promisiuni deşarte !
  Iar când avem şansa să zărim sau aflăm printre noi, adevăraţi, sau posibili eroi, în loc să-i urmăm sprijinindu-i, ajutându-i şi încurajându-i , căutăm să găsim noduri în papură, criticându-i şi chiar batjocorindu-i cu o suficienţă de oameni proşti, fudui şi atoatesştiutori 😉
  O frică animalică sau o suficienţă caraghioasă, împletite cu o manipulare ordinară la care suntem supuşi 24 din 24 de ore, ne ţine departe de valorile morale ale lumii creştine, singura capabilă să dezvolte în om bucuria de a trăi . Din păcate ne mulţumim cu puţin (interpretând greşit precepte biblice), dar cei de care depindem au grijă să nu ne ofere nici măcar puţinul pe care-l merităm !
  Puţin e drept, dar de ce să lăsăm să ni-l fure sau să-şi bată joc de el ? Şi până la urmă n+am să înţeleg niciodată de ce suntem atât de indolenţi cu soarta copiiilor, urmaşilor noştri ?
  E chiar atât de greu de priceput că dacă noi acum reuşim totuşi să ne mai descurcăm în vreun fel, în ritmul în care se distruge ţara şi neamul românesc, sub privirile noastre impasibile, indolente şi doar aparent neputincioase, ne condamnăm urmaşii la o sclavie modernă, dar nu mai puţin distrugătoare şi insultătoare 🙄
  Săraci în ţară bogată !
  Şi inconştienţi ?!
  Se pare că da !
  Se pare că ne merităm soarta !

 6. Roxana Iordache Says:

  @Gelea Gheorghe. Bun venit! Mulţumesc mult pentru comentariu.

 7. johnson1312 Says:

  Adicatelea cu noi nu vorbesti,doar cu noii veniti 😉 Bineeee !

 8. Angelescu Adrian Says:

  Te-am admirat atunci dragutza…da’ tu tot tot vehementa-i ramas !!?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: