GIGI VINE, BĂSIŞTII DIN PNL POT SĂ PLECE! CANDIDATURI ALE UNOR PERSONALITĂŢI INTELECTUALE DIN PARTEA PNL. ŞI REFACEREA ALIANŢEI ISTORICE A DREPTEI AUTENTICE

S-a votat propunerea preşedintelui Antonescu privind derogarea pentru unele candidaturi parlamentare fără vechime în PNL şi schimbarea conducerii de la sectorul 1. Ipocrizia incalificabilă e aceea că foştii lideri locali revocaţi se victimizează ca pedepsiţi pentru că s-au opus primirii şi candidaturii lui Gigi Becali. În plus, ameninţă – laşitatea nu le permite direct, ci prin ziarişti fie prostuţi, fie achiziţionaţi – cu „ruperea PNL”  de la nivelul sectorului imobiliar. Ca să prostească ignoranţii, printr-o falsă imagine, una pe dos, tipic băsistă.

Realitatea se cunoaşte prea bine, anume că la sectorul 1 e o găşculiţă de băsişti. Băseala lor constă într-o mare îmbârligare cu parandărături, în principal, imobiliare. Deci, să se care! Au ocazia perfectă să plece şi să se asocieze corului de nevolnici de la PD-L şi din anexele MRU-iste care îl atacă pe Crin pe motiv că PNL face voia lui. 🙂 Şi să termine cu fiţele de ipocriţi. Gigi Becali, cu toate neajunsurile lui, e mai valoros prin autenticitate decât toţi fariseii. Care s-au situat singuri în afara PNL, prin asocierea la corupţie băsistă.

Vlad Moisescu e, îmi pare rău, tupeist. Îşi arogă cele mai bune rezultate ale PNL din Bucureşti, cu sectorul 1. E uluitor cum ies băieţii ca să prostească oamenii în faţă! Profitând de faptul că imensa majoritate a alegătorilor habar n-au de realitate, deci, de culisele ei. Rezultatele spectaculoase sunt mai ales roadele unor entuziaşti dezinteresaţi care se delimitează de disidenţa băsistă anti-Crin şi îl susţin pe preşedintele PNL. Au fost mereu idealişti, în loc să câştige din politică, aşa cum fac toţi, dimpotrivă, au contribuit cu câştigurile lor pentru o idee. Şi au continuat chiar dacă uneori însuşi Crin a părut ingrat, în sensul că i-a considerat susţinători din oficiu, care fac din conştiinţă ceea ce trebuie, chiar dacă sunt trataţi inacceptabil. În timp ce căpuşele de la primărie au adunat fără număr. Iar de dat, au dat doar condiţionat. Spre deosebire de unul ca Gigi Becali care, cu toate tâmpeniile lui, e fericit să dăruiască. Fiindcă – aşa cred eu, cel puţin – rostul averii este să dăruieşti. Bucuria de a dărui e o bogăţie în sine, ca dovadă, de altfel, că majoritatea contribuţiilor la cauze umanitare sunt din partea săracilor. Când un bogat ca Becali dăruie fără profit e chiar un eveniment.

Detest pariurile, dar de data asta pariez că „disidenţii” anti-Crin nu vor vrea să plece din PNL, pentru că anticipează victoria zdrobitoare a USL, precum şi „reorientarea” firmelor băsiste către noua putere, care va fi cu adevărat putere după alegerile parlamentare. Lor li s-a dat, de altfel, satisfacţia pe care o împărtăşesc :P, aceea de a-i avea candidaţi în colegiu pe Ludovic şi Călin.

L-am criticat de mai multe ori pe Gigi Becali, dar l-am şi lăudat, când a meritat. De exemplu, pentru generozitatea lui cu adevărat creştinească. Omul ăsta dăruie tot timpul şi pentru asta se cuvine să i se ierte multe. Faţă de o jigodie ca Cristian Tudor Popescu, de exemplu, Gigi Becali e un înger pe pământ. Şi am proprietatea termenilor. Despre acea scârnăvie care a făcut mulţi ani impostura presei române, poate cu altă ocazie, dacă nu îmi va fi prea scârbă. Acum nu spun decât că dacă ar fi să evaluăm care dintre Gigi Becali şi CTP e om, Gigi a câştigat anticipat. Şi în nici un caz nu l-aş ridica pe Cristian Tudor Popescu la nivelul de animal. Pentru asta îţi trebuie curăţenie. CRP e mort după bani. Mort de viu.

Deocamdată, eu salut primirea lui Gigi Becali în PNL, îi urez succes spectaculos în alegeri şi să-l lase pe Reghe să facă tot ceea ce ştie el ca să câştige Steaua pe linie. 😛 Şi să nu se certe cu Prodanca. 😆 Acum, serios, obiecţiile mele le-am formulat, deja. Dar contează fondul lui bun. Poate că trebuia să vină în PNL ca să se cizeleze şi să întâlnească un om ca preşedintele Antonescu pentru a se simţi obligat în consecinţă. Faţă de el însuşi, fiindcă nu poţi pretinde să fii un coleg bun al unui om pe care ai început să-l cunoşti şi să-l admiri decât dacă îţi propui la sânge şi cu ajutorul lui Dumnezeu, reuşeşti să ai un comportament public pe măsura celui care şi-a pus obrazul pentru tine.

Gigi are o minte deşteaptă şi sunt milioane de fraude cu diplome universitare care n-au nici pe departe nivelul lui de inteligenţă nativă. Şi acuitatea judecăţii lui e dată, în mod sigur, de credinţă, de agerimea cu care se orientează fără să uite că, oricâtă avere ar avea, nu-i decât un muritor, ca noi toţi. Va fi greu la început, dar vreau să cred că va învăţa să-şi cenzureze impulsurile în relaţiile publice. Oricum, e o ipocrizie să dai cu piatra în Gigi Becali. La cât bine face el, aroganţii egoişti şi lacomii zgârciţi ar trebui să tacă, ruşinaţi. E preferabilă neruşinarea din credinţă a lui Becali, decât neruşinarea din hoţie antiumană a atâtor contestatari farisei.

Adevăratul partid popular, de dreapta, este PNL, tocmai pentru că preşedintele Antonescu l-a adus la un nivel de performanţă reprezentativă pentru multe categorii sociale. Un partid contemporan nu mai face de mult clivaje pe criteriul apartenenţei sociale (o abordare care, de altfel, a dus la ideologia criminală a luptei de clasă). Pentru PNL candidează, alături de „oierul” Becali, intelectuali de elită. Iar elita profesională e zero fără elita morală. Oameni ca Vlad Nistor, Radu Zlati, Daniel Barbu sunt şi elită morală, nu doar intelectuală. Petre Ţuţea spunea că un intelectual rău ca om e ca un dihor faţă de o băbuţă credincioasă.

Inteligenţa politică, inteligenţa, în general, ţine şi de adecvare. Dă-i lui Gigi colegiul potrivit şi îţi va da nu doar procente, ci şi adeziunea unor oameni simpli care, până acum, s-au simţit ignoraţi. Şi chiar au fost, mai mereu. Cel mult mai toţi i-au considerat masă de manevră. Gigi poate scoate la vot oameni care până acum au stat acasă. Nu doar din lipsă de încredere, ci şi pentru că pur şi simplu n-au înţeles rostul politicii, din moment ce au constatat – şi contestat – că mereu e îndreptată împotriva lor, ca oameni simpli.

Un eveniment cu adevărat istoric e ignorat din pricina predilecţiei presei pentru scandal. Evenimentul este asocierea PNL cu PNŢCD autentic, deocamdată, prin candidatura lui Victor Ciorbea (dacă Pivniceru n-a avut sânge să-l propună Procuror General). PNŢCD autentic are locul firesc în ACD – după alegeri – ca alianţă autentică de dreapta. Sau a dreptei autentice.

Şi v-am mai spus că Ioan Ghişe candidează. E unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui PNL. Tocmai pentru că e militant (şi) autentic.

Crin Antonescu e cu adevărat un om de stat. Chiar face politică de anvergură. Şi chiar are o strategie pe termen lung. Primul din istoria recentă a României.

P.S. Cine nu riscă nu câştigă. Niciodată.

UPDATE. Repet: Crin rules. A spus că Honorius Prigoană nu face parte dintre candidaţii PNL.

12 răspunsuri to “GIGI VINE, BĂSIŞTII DIN PNL POT SĂ PLECE! CANDIDATURI ALE UNOR PERSONALITĂŢI INTELECTUALE DIN PARTEA PNL. ŞI REFACEREA ALIANŢEI ISTORICE A DREPTEI AUTENTICE”

 1. fluxnews Says:

  Buuuuun comentariu.M-a uns pe suflet

 2. ada157 Says:

  Bravo… ai mare acuratete in gandire si judeci ff drept.
  Gigi cu 1000 de pacate , dar pervers Nu e…
  Este un animal primar care are o INTUITIE buna.
  Simte , adulmeca reusita.
  Cat depre Crin , el este dovada vie ca o armata de MAGRI condusa de un LEu este una si o armata de LEI condusa de 1 MAGAR este altceva….
  In sectorul 1 – ptr PNL la alegerile locale … CHILIMA mai mult a faultat colegii de partid.
  Si ca gospodar …. sa nu ne amagim.
  Sectorul 1 mare …are o SINGURA cresa de stat.
  Acum cand la 2 ani mamale trebuie sa se intoarca la slujbe …

 3. johnson1312 Says:

  De data asta am vazut un alt Crin Antonescu ! Schimbat in bine.N-a mai fost agitat,excesiv de tracasat,a stiut sa-si temmpereze reactiile negative.A dat detaliile cu naturalete,meticulos,concis…a fost echilibrat demn de inalta functie in partid….De data asta l-am apreciat si sper ca asa va fi si de acum inainte.

  ps.Cineva sa-si verifice casuta de email 😉 🙂

 4. plano Says:

  Am trait s-o vad si p-asta; PNL,PSD și PNT, sub aceeasi umbrela! Frumooos!!!
  Unora le place umbrela dar isi baga orbanu` in cei care o tin de maner. 🙄

 5. johnson1312 Says:

  Daaa….mi-a scapat din insiruire cea mai evidenta modificare de comportament in prestatia de azi al lui Crin : aroganta,a lasat-o pe undeva,nu banuiesc unde dar bine-ar fi s-o uite definitiv acolo.

 6. Anca Says:

  Bun de tot, Rox! 🙂
  Moisescu, tai-tai! Oh happy day, am trait toti anii astia sa gust momentul asta! =))

 7. Roxana Iordache Says:

  Vă iubesc! 🙂

 8. GIGI VINE, BĂSIŞTII DIN PNL POT SĂ PLECE! CANDIDATURI ALE UNOR PERSONALITĂŢI INTELECTUALE DIN PARTEA PNL. ŞI REFACEREA ALIANŢEI ISTORICE A DREPTEI AUTENTICE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 19 October 2012 – Blog « Complexul Green Park Iasi are datorii de 100 de mil. lei. Banca Romaneasca are de recuperat aproape 60 mil. lei […]

 9. ioprotestatarul Says:

  @stejarul
  Antena3 :”UPDATE 16.46 – Organizaţiile PNL Mehedinţi şi Dâmboviţa au fost dizolvate. Preşedinţii acestor filiale au fost demişi, a anunţat preşedintele PNL Crin Antonescu, în urma reuniunilor Biroul Politic Central, respectiv Consiliului National Executiv al PNL.”
  Asta confirma ca Antonescu a tinut cont de documentele ce i le-am inmanat pe 2 Iunie la Drobeta si ma scuteste de un protest. Asta intrucat „boasca”, care a sustinut candidatura la primaria Orsova a securistului Manea, era pana ieri candidat pentru parlamentare.

  Nu stiu daca ai vazut emisiunea „In Premiera” din 7 Octombrie
  http://inregistrari.antena3.ro/view-07_Oct-2012-In_Premiera_cu_Carmen_Avram-41.html
  Dar timp de 10 ani parvenitul primar PNL din Orsova a turnat la Securitate pe toti cei ce planuiau sa treaca fraudulos frontiera. Oare cati dintre miile de romani ucisi pe frontiera au pierit din cauza acestui gunoi?

 10. Matei Florin Says:

  Nu pot să nu remarc excepţionalitatea comentariului tău. Departe de mine gândul de a te flata, însă ai un spirit analitic de invidiat. Îmi pare rău să o spun, dar ,,grupul Tăriceanu” nu s-a împăcat nici un moment cu ideea pierderii şefiei PNL de către fostul premier din urmă cu trei ani. Or, Becali a fost pretextul ideal pentru a-şi flutura a vendetta umorile. De mult au pândit ei un prilej ca ăsta. Cel mai mult mi-a plăcut la Crin astăzi, în conferinţa de presă, când a zis că da, poţi pleca la un război alături de trădători, PENTRU CĂ NU-I ŞTII! Dar, în momentul în care aceştia sunt deconspiraţi, ei trebuie, dacă nu pedepsiţi exemplar, măcar înlăturaţi. Altfel, rişti să pierzi războiul şi să provoci drame incalculabile.

 11. Radu Humor Says:

  Când îl aud, dar mai ales când îl văd pe CTP gândul mă duce de fiecare dată la ” Animale bolnave” !
  Ciutacu, după ce a fost pus la punct de către Dana Grecu, dar mai ales de Radu Tudor a lăsat moțu-n pământ !

 12. fluxnews Says:

  imi plac felicitarile la adresa lui CTP 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: