USL, MITING PUTERNIC, DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ

Foto: stiri-live.info

75-80000 pe Arena Naţională. S-a scandat, adesea, România, cu acelaşi elan cu care se scandează USA-USA la mitingurile republicane.

Organizare perfectă, entuziasm, sobrietate.

Oameni de toate categoriile şi din toate judeţele, decenţi, determinaţi.

Imnul Naţional cântat de Andra plus tribune.

Discurs concis, mobilizator al maestrului de ceremonii Liviu Dragnea, discurs scurt şi dur al liderului socialiştilor europeni, Stanislav Stanişev, mesaj de susţinere din partea liderului ALDE, Graham Watson, discurs din păcate diluat al lui Ponta, care s-a lungit luat de valul mulţimii, discurs alert, tare al lui Antonescu, urmat de defilarea echipelor de candidaţi, pe judeţe, cu antemergători ca la olimpiade.

Crin a punctat că e o demonstraţie de forţă, nu pentru intimidarea cuiva, ci pentru încurajarea celor intimidaţi şi descurajaţi: „O demonstraţie de forţă care nu vrea să intimideze pe nimeni, dar vrea să-i încurajeze pe toţi românii. Noi toţi le spunem tuturor românilor: da, USL e suficient de puternică spre a conduce România spre bine”.

Ideea centrală: USL cu poporul român, în Europa. România europeană, a românilor.

Miting puternic, o reuşită majoră. Şi un trend care trebuie consolidat.

Felicitări, Liviu Dragnea!

P.S. Din păcate, în viaţa reală, Ponta din nou a omis să se consulte cu Antonescu şi i-a trimis lui Barroso o scrisoare incompletă, privind abţinerea Comisiei Europene de la intervenţia în campania electorală. Ar fi trebuit o formulare diplomatică, dar imperativă, din partea României. În 11 puncte. Cu atât mai mult cu cât la PPE din nou s-a mâncat necomestibil, iar Băsescu i-a mulţumit lui Merkel pentru susţinerea împotriva poporului român. Cu alte cuvinte, a salutat un precedent de anulare a procesului electoral.

Totodată, Băsescu şi-a arogat dreptul pe care nu l-ar avea nici dacă n-ar fi preşedinte demis, acela de a vorbi în numele României, avansând politici de anulare a suveranităţii naţionale, sub formulări precum: „Avem nevoie de Statele Unite ale Europei, globalizării nu i se mai poate opune nimeni”. Nu e admisibil să participe la Consiliul European din noiembrie cu poziţia-asta, ceea ce ar însemna că angajează România din postura de impostor.

22 răspunsuri to “USL, MITING PUTERNIC, DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ”

 1. USL, MITING PUTERNIC, DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 17 October 2012 – Blog « Caelum, nou parteneriat cu Sonae Sierra pentru a 3-a varianta a mall-ului ParkLake Plaza […]

 2. Mihai Hristea Says:

  Hai, hai, ca suntem ALDE da? Adica those liberals.
  Romney a supt-o cu greutate aseara. Rep de-al tau, dar muuuuuuuuuult mai apropiat aici de ce au facut japitele portocalii.
  Altfel, am ceva nou:
  http://wp.me/pDaDH-1Q5

 3. Mihai Hristea Says:

  Sper sa fii cu mine macar aici:
  http://hristea.wordpress.com/2012/10/18/dedicatie-pentru-presa-basista/

 4. Mihai Hristea Says:

  Off. Nu raguseala m-a luat, ci guturaiul – eram intr-un simplu costum de producer, costum si gata, cu cravata si toate alea, plm.
  Dragnea maaaaaaa??????????????
  Bun, hai cu el. Dar in momentul in care in scena intrau Ponta si Anto – deja de-acolo ei iau microfoanele si fac show.
  Asta e viziunea mea. Sau era. Iar eu eram la cucurigu, am racit si astept sa vad cand imi va da Crin telefon macar sa mi-l ceara pe-al lui Danny.

 5. stejarul Says:

  DIscursul unui ipocrit la mitingul USL:

  “Vă aştept pe 9 decembrie să-l batem încă o dată pe Băsescu.”

  “Niciodată o ţară nu este umilită şi înfrântă decât dacă există aici cozi de topor.”

  Adica sa il mai batem pe umar inca o data pe basescu?
  Cozi de topor cum ar fi ioan rus care este inca membru PSD.
  Cozi de topor in USL care o ajuta pe udrea sa intre in parlament pentru ca USL nu va avea, INTENTIONAT, un contracandidat serios.
  pontacule, tu esti cea mai mare coada de topor in USL.

 6. Ghita Bizonu' Says:

  Tocmai m-am uita pe un alt portal .. am urmarit cu oaresce amuzament „parerile” unor tamebli portocacalii.
  Stiti ce este de-a dreptu delicios ? Cica ieri s-ar fi strans vreo catvea mii de pomanagii care aunt cu totii comnisti cere vor sa invie comunismu’,
  Asa ca vedeti voi – sunteti comunisti!!!!

  A si inca una nuna .. Cica diferenta – USl s-a trans cu din aia .. pe cand USL petrece cu europa, sefi de givern, de stat e.. pai se compara ? (ma rog nu se compara. Ca Nici Barosi si nici Merkel nu voteaza in Romania .. da ce se pune? Una e calitatea alta e cantitatea!!)

 7. Mihai Hristea Says:

  Tocmai am mai pus un fil special pt RoxŞ
  http://hristea.wordpress.com/2012/10/18/jules-et-jim/

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Slovacia nu a încălcat dreptul Uniunii atunci când a refuzat intrarea președintelui Ungariei pe teritoriul său
  Împrejurarea că un cetățean al Uniunii exercită funcția de șef de stat este de natură să justifice o limitare, întemeiată pe dreptul internațional, a exercițiului dreptului de liberă circulație

  La invitația unei asociații cu sediul în Slovacia, președintele Ungariei, domnul László Sólyom, programase să se deplaseze, la 21 august 2009, în orașul slovac Komárno pentru a participa la ceremonia de inaugurare a unei statui a Sfântului Ștefan. Astfel, data de 20 august este o zi de sărbătoare națională în Ungaria, la această dată fiind comemorat Sfântul Ștefan, întemeietorul și primul rege al statului maghiar. Pe de altă parte, data de 21 august este o dată considerată sensibilă în Slovacia, în măsura în care, la 21 august 1968, forțele armate ale unui număr de cinci țări din Pactul de la Varșovia, printre care trupele maghiare, au invadat Republica Socialistă Cehoslovacă.
  După mai multe schimburi diplomatice între ambasadele celor două state membre cu privire la vizita programată a președintelui Ungariei, Ministerul Afacerilor Externe slovac a comunicat în cele din urmă, la 21 august 2009, o notă verbală ambasadorului Ungariei în Republica Slovacă, prin care îi interzicea președintelui Ungariei să intre pe teritoriul slovac. Această notă invoca, pentru a justifica interdicția menționată, Directiva 2004/381 privind libera circulație în Uniunea Europeană.
  Președintele Sólyom, care a fost informat cu privire la conținutul notei menționate în timp ce se deplasa către Slovacia, a confirmat primirea acesteia la frontieră și a renunțat să intre pe teritoriul acestui stat membru.
  Întrucât a considerat că intrarea președintelui său pe teritoriul slovac nu putea fi refuzată în temeiul directivei, Ungaria a solicitat Comisiei să introducă la Curtea de Justiție o acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor împotriva Slovaciei. Comisia a apreciat însă că dreptul Uniunii nu este aplicabil vizitelor efectuate de șeful unui stat membru pe teritoriul altui stat membru și că, în aceste condiții, pretinsa neîndeplinire a obligațiilor nu este întemeiată.
  Ungaria a decis în continuare să introducă la Curte, din proprie inițiativă, o acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor împotriva Slovaciei2 astfel cum îi permite tratatul3. Comisia a decis să intervină în procedură în susținerea Slovaciei.
  În hotărârea pronunțată astăzi, Curtea constată că, întrucât domnul Sólyom are cetățenia maghiară, acesta beneficiază de statutul de cetățean al Uniunii, ceea ce îi conferă dreptul de circulație și de ședere pe teritoriul statelor membre.
  Cu toate acestea, Curtea amintește că dreptul Uniunii trebuie interpretat în lumina normelor relevante ale dreptului internațional, întrucât acest drept face parte din ordinea juridică a Uniunii și este obligatoriu pentru instituțiile acesteia. În acest context, Curtea arată că, în temeiul normelor cutumiare ale dreptului internațional general, precum și al normelor convențiilor multilaterale, șeful de stat se bucură în relațiile internaționale de un statut special care presupune, printre altele, privilegii și imunități. Astfel, prezența unui șef de stat pe teritoriul unui alt stat impune acestuia din urmă obligația de a garanta protecția persoanei care îndeplinește această funcție, și aceasta independent de calitatea în care are loc șederea sa.
  Statutul de șef de stat prezintă, așadar, o specificitate, ce decurge din faptul că este reglementat de dreptul internațional, ceea ce face ca, pe plan internațional, acțiunile sale, precum prezența sa în străinătate, să intre sub incidența acestui drept, în special a dreptului relațiilor diplomatice. O astfel de specificitate este de natură să deosebească persoana care se bucură de acest statut de toți ceilalți cetățeni ai Uniunii, astfel încât accesul acestei persoane pe teritoriul unui alt stat membru nu este supus acelorași condiții precum cele aplicabile celorlalți cetățeni.
  În consecință, împrejurarea că un cetățean al Uniunii exercită funcția de șef de stat este de natură să justifice o limitare, întemeiată pe dreptul internațional, a exercitării dreptului de circulație pe care dreptul Uniunii îl conferă acestei persoane. Curtea constată că dreptul Uniunii nu îi impunea Slovaciei să garanteze accesul președintelui Ungariei pe teritoriul său.
  De asemenea, deși Slovacia a invocat în mod greșit Directiva 2004/38 ca temei juridic pentru refuzarea accesului președintelui Ungariei pe teritoriul său, această împrejurare nu constituie totuși un abuz de drept în sensul jurisprudenței Curții.
  În aceste condiții, Curtea respinge acțiunea formulată de Ungaria în ansamblul său.

 9. stejarul Says:

  Daca USL nu este in stare sa prezinte un contracandidat valabil pentru udrea atunci o face PDL. 🙂

  „Marius Neculai şi Viorel Cărare s-au declarat independenţi fără apartenenţă la un grup parlamentar, începând cu 9 octombrie”

  Neculai va candida independent in colegiul sau impotriva elenei udrea (sper). Daca nu falsifica oamenii lui ponta alegerile, Neculai are sanse maxime sa isi recastige scaunul de parlamentar lasand-o pe udrea fara imunitate parlamentara. Cum ponta e baiat finut poate o trimite pe udrea langa covesi la Bruxelles…
  Oricum, ma bucur de vestea ca sunt sanse sa scapam de udrea in Parlament.

 10. johnson1312 Says:

  Cel mai bine la afacerea asta a iesit Sorin Oprescu ! Pentru bijuteria de stadion pus la dispozitie lucru care a facut diferenta intre un festivism ieftin,activism politic de doi bani si un miting reusit,salvat de finalul de discurs al lui Crin….

 11. Mihai Hristea Says:

  Gone to work. Have some of…:P

 12. Sandi Says:

  Adunarea USL-ului mi-a mers la inima ! Toata Arena aia plina si-a suflat mucii in ciorba pedelisto-basista a lui „La Culona ” Merkel, ex-maoistul Barosu si a celorlati onanisti din fruntea Partidului Prostitutie Europene ( apud R.I 🙂 )

 13. Sandi Says:

  @ Cucoane Hristache
  Gardel ?! Ai ajuns tocmai in Argentina ? Din perioada aia aveai si de la noi unii valorosi in ale …. tangoului 🙂

 14. Mihai Hristea Says:

  Hehe, Sandi, hehe. 😉

 15. maharajahuldekapurthala Says:

  @ Plano

  Plano, vezi ca ti-am raspuns la articolul ala cu „ŞTIE CINEVA DE CE NU PUTEM SCĂPA DE COMPLEXUL FAŢĂ DE OLANDA? LA FOTBAL, NORMAL! NE-AU SPULBERAT ACASĂ”. Pentru cultura ta generala. Si cu asta, basta, ca m-ai plictisit!

 16. Roxana Iordache Says:

  @Mihai Hristea. Nu te înţeleg cum poate să-ţi placă o fraudă ca Obama. Mitt e faţă de Obama cum e Ponta faţă de Videanu. 😛 Pentru mine, liberalii înseamnă DREAPTA, nu fraudele americane. Dacă m-aş fi născut în SUA, eram în mod sigur republicană. Radicală. 🙂

  @Stejare, eşti prea sever cu Ponta, eu mi-am cenzurat gândurile de acelaşi gen. 🙂

  Referitor la candidatura Udrei, OK, o contracandidez eu. Definitiv. 😆

  @Bizoane, păi nu, trebuie să-i pui să se hotărască, ori comunism, ori Crin rules like super Nazi. 😆

  @johnson1312. Ce te face să crezi că a pus bijuteria la dispoziţie de la neamul lui? :mrgreen: Nu tot noi am plătit-o? Şi nu s-a plătit suficientă chirie? Unde ai văzut tu festivism într-o manifestare austeră? Uneori, sincer, nu te înţeleg. 🙄 🙂

  @Sandi. Tu te-ai gândit ce-ai scris? De fapt, ai repetat? Reciteşte şi poate îţi dai seama. Dincolo de aspectul dezgustător al expresiei, una din cele pe care le detest organic. Vărs numai când aud aşa ceva. 👿 Deci, ca să te ajut să nu te oboseşti excesiv, expresia denotă imbecilitate din partea cui o comite.

 17. Anca Says:

  Bine, Rox, bine! 😀
  Oricum am da-o si oricat am suci-o sa para nasol pen’ca ne deranjeaza Becali, mitingul de ieri a iesit model! 🙂
  (Am zis: http://ex-blank-page.blogspot.ro/2012/10/daca-ei-nu-stiu-aritmetica-macar-noi-sa.html )

 18. Roxana Iordache Says:

  Anca, habar n-ai ce dor îmi era de tine! 😀

  Şi tu, Hristeo (ţi-o spun aşa pentru picătura de sânge grecesc OK? :P), la intuiţia ta e imposibil să nu-ţi dai seama câtă adrenalină politică stă în Liviu Dragnea. A electrizat stadionul. 🙂 Ponta nu ştie asta şi nici nu vrea să ştie, asta e partea proastă.

 19. Mihai Hristea Says:

  @Rox
  Am o prietena care tine cu Obama, de-aia. 😀

 20. Radu Humor Says:

 21. bmarinescu41 Says:

  La miting nu s-a spus cum a fost posibil ca Kovesi să fie propusă pentru Bruxelles ca recompensă pentru lupta ei aprigă cu corupţia (vezi procurorii care au terorizat bătrânii punându-i să jure cu mâna pe Biblie,în stradă,cu Biblia pe capota maşinii),iar culmea ar fi ca Dănel săfie “ales” să ia locul Luluţei!!!Nu s-a spus că echipa criminală Ponta-Chiţac-Câmpeanu calcă în bocanci legea 53/2003-Codul muncii şi extermină,prin înfometare,250 de cetăţeni (care au şi votat schimbarea)!!!Nu s-a spus că USL s-a aliat cu băsiştii ca să lupte împotriva băsiştilor!!!Nu s-a spus ce “achiziţii” formidabile a făcut USL în ultima vreme (oierul Gigi Becali,Miki Şpagă,Lavinia Şancăr) exact în acelaşi timp în care au hotărât că IOAN GHIŞE nu mai are loc pe listele de deputaţi şi senatori (oare pentru că a fost SINGURUL PARLAMENTAR care s-a opus şi se opune reinstalării cârmaciului în fotoliul de la cotroceni??????)!!!!!Nu s-a spus că USL nu-şi permite să-l susţină pe independentul SOBARU (oare pentru că a fost SINGURUL care a făcut gestul suprem pentru a clama libertatea?????)!!!!!Nu s-a spus că USL nu a putut să-şi respecte declaraţia făcută în campanie “NOI VOM RESPECTA LEGEA IAR INFRACTORII VOR FI ASPRU PEDEPSIŢI!!!”,TOŢI MARII INFRACTORI SUNT ÎN LIBERTATE ŞI CU AFACERILE DIN CE ÎN CE MAI PROSPERE!!!Vezi udrea,vindeanu,berceanu,boureanu, hoară,blejnar,blaga,şi mulţi,mulţi alţi “grei”!!!
  Apropo de Kovesi,ştiţi care-i miza pentru procuror general al României?????Să v-o spun eu : PESTE 200.000 DE DOSARE ZAC PITITE ÎN TOATE PARCHETELE DIN ŢARĂ,foarte multe dintre ele finalizate,doar să fie băgate în instanţă,DOSARE CU NUME GRELE,DIN TOATE PARTIDELE!!!
  Ce ziceţi prieteni,BINELE (USL) ÎNVINGE RĂUL (PDL) ?????
  sau
  RĂUL MAI MIC (USL) ÎNVINGE RĂUL MAI MARE (PDL)?????Şi încă cu amendamentul că “răul mai mic” nu este cu mult mai mic decât “răul mai mare” !!!Diferenţa este mică,mică,micuţăăăăă !!!
  S-auzim şi de bine,că de rău se tot vorbeşte!!!

 22. ioprotestatarul Says:

  Toti o apa si-un pamant!
  Politicieni „isteti”, votul meu nu-l mai vedeti!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: