GHIŞE PROTESTEAZĂ ÎN FAŢA PPE, CRIN SE DECLARĂ SOLIDAR. CREMA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR EUROPENI, LA BUCUREŞTI

Foto via yellowgondolin.wordpress.com

Senatorul Ghişe îşi plimbă tricoul cu demiterea lui Băsescu prin faţa sălilor din Palatul Parlamentului în care se desfăşoară congresul European Prostitution’s Party. Senatorul liberal este însoţit de juristul şi jurnalistul Jan Ciochină, vechi protestatar din Piaţa Universităţii 1990 încoace. Textele de pe tricou sunt în engleză, ca să nu fie nevoie de traducere (greşită). 🙂

E un eveniment pentru România faptul că, simultan, are loc o reuniune la vârf a Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), la care participă crema familiei europene, printre care preşedintele ALDE, Sir Graham Watson şi legendarul Guy Verhofstadt, lider al grupului parlamentar european, premier al Belgiei în perioada 1999-2008.

Simpatic e faptul că Guy Verhofstadt, pe când era foarte tânăr biologic şi „That Kid” politic, a fost vicepremier în cabinetul lui Wilfried Martens, preşedinte al PPE şi s-a produs ruptura din frondă, frondeur-ul a devenit lider al opoziţiei Majestăţii Sale, după care a revenit şi au urmat aproape 10 ani de leadership ca premier al Majestăţii Sale.

El a avut o lungă întrevedere cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, la fel, Sir Graham. Liderul liberalilor români a invitat, azi, presa să încerce să evidenţieze esenţialul, anume, această prezenţă europeană de elită la Bucureşti şi să se axeze pe tema esenţială a viziunilor politice definitorii pentru politica europeană care ne implică direct.

Preşedintele PNL a semnalat faptul că dacă românii din toate familiile politice ar avea o reprezentare la fel de valoroasă ca PNL, România ar deveni un actor important pe scena politică europeană. Liderii ALDE au nominalizat cinci europarlamentari români liberali consideraţi de domeniul excelenţei, anume, Renate Weber, Norica Nicolai, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi şi Adina Vălean. Ultima, de fapt, e cea dintâi dintre românii europeni, pentru că face parte din primii patru europarlamentari, indiferent de familia politică, după ce, anul trecut, a fost desemnată cel mai influent parlamentar european. Şi Ramona Mănescu a primit, în urmă cu trei ani, titlul de cel mai important tânăr europarlamentar. Iar ceilalţi trei reprezentanţi ai PNL în PE s-au remarcat, de asemenea, prin iniţiativă militantă în cauze spinoase şi activitate energică.

Din păcate, însă, nu prea cred că temele esenţiale vor ajunge să fie prea curând în prim-planul mediatic din România, cu toate că ele angajează chiar viaţa noastră cotidiană, în calitate de cetăţeni europeni. Cu toate astea sau tocmai din această cauză, trebuie să perseverăm. Îl felicit pe Mihai Gâdea pentru interviul live de aseară cu Guy Verhofstadt şi sper să urmeze emisiuni de dezbatere vie cu privire la direcţiile europene pentru care trebuie să optăm în aşa fel încât să ne păstrăm identitatea naţională şi deopotrivă să ne afirmăm iniţiativa europeană, vizionară şi solidară, în serviciul oamenilor, nu în detrimentul lor. Iar familia liberală europeană este cea care susţine această viziune a cetăţeanului european, liber, egal şi responsabil. Visez o emisiune a lui Radu Tudor cu Crin strict pe această temă. Băsescu într-un milion de ani n-ar avea curajul să participe. Blaga, bietul de el, nici atât. Iar MRU, doar mârâie cu tupeu de pudel mereu alintat asistat de stat. Să mă ierte pudelul. 😛

Apropo de Blaga, zise aşa, cică a fost „o lungă vară anti-democratică”. Păi gura păcătosului a nimerit-o, fiindcă o campanie mai anti-democratică decât a băsiştilor susţinuţi brutal de prostituaţii europeni (PPE), flancaţi cu docilitate de eşuaţii socialişti (PES), nu era de conceput: a fost, în mod sigur, fără precedent cu adresă la o ţară a Uniunii Europene. Numai că Blaga a continuat, ca miliţianul setat, cu aberaţiile privind faptul că PPE ar fi „salvat” democraţia din România. Al naibii au salvat-o! De ea însăşi. :mrgreen: Adică, de voinţa poporului român, care l-a demis irefutabil pe Băsescu. Nici nu trebuie să fii decât un pic mai normal decât grav retardat ca să pricepi că Băsescu e demis, pentru simplul fapt că a fost ales de aproape 5,3 milioane şi demis de peste 7,4 milioane: cifra exactă o pot afla oficialii PPE de pe tricoul lui Ghişe.

Crin Antonescu i-a dezamăgit pe bocitorii care căinau excluderea senatorului protestatar de la o nouă candidatură parlamentară. În plus, s-a declarat solidar cu acţiunea lui şi a adăugat că doar protocolul de preşedinte al Senatului îl împiedică să i se alăture. De unde rezultă că: LIBERALI, CEI CARE SUNTEŢI PARLAMENTARI, FACEŢI-VĂ TRICOURI CA AL LUI GHIŞE ŞI MÂINE DEFILAŢI CU ELE PRIN FAŢA PPE! 🙂

P.S. Eu cred că tema esenţială de dezbatere în această campanie electorală – care se anunţă mizerabilă din disperarea băsiştilor – ar trebui să fie, pur şi simplu, ROLUL ALEGĂTORULUI/CETĂŢEANULUI ÎN DEMOCRAŢIE. CENTRAL sau nu există democraţie. Dar despre asta, probabil că o demonstraţie vie va fi mitingul USL de diseară de pe Arena Naţională.

Indiferent cât am să mai critic – şi am să mai critic – şi cât de dur am să atac neajunsurile USL – şi va fi dur de tot – vreau din toată inima ca băsiştii să fie striviţi în aceste alegeri. Ireversibil. De aceea, de altfel şi critic USL pentru neajunsuri. Pentru că vreau să reuşească. La maximum. Iar Crin Antonescu să fie preşedintele nostru, al tuturor românilor. Cetăţenilor români, evident, pentru că în mod sigur va fi şi preşedintele lui Frunda. 😛

Reclame

15 răspunsuri to “GHIŞE PROTESTEAZĂ ÎN FAŢA PPE, CRIN SE DECLARĂ SOLIDAR. CREMA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR EUROPENI, LA BUCUREŞTI”

 1. GHIŞE PROTESTEAZĂ ÎN FAŢA PPE, CRIN SE DECLARĂ SOLIDAR. CREMA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR EUROPENI, LA BUCUREŞTI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 17 October 2012 – Blog « Caelum, nou parteneriat cu Sonae Sierra pentru a 3-a varianta a mall-ului ParkLake Plaza […]

 2. Mihai Hristea Says:

  Ne vedem la stadion, Rox! 😉

 3. Roxana Iordache Says:

  Mihai, no way! Sunt un observator, nu un susţinător. Şi ce observ mă face să-i susţin. 🙂 E spectaculos ce se întâmplă pe stadion, o demonstraţie de voinţă naţională.

 4. Sandi Says:

  Adunarea asta a USL de pe Arena Nationala este o chestie formidabila ! Le tranteste mucii in toata fasolea PPE de la Parlament !

 5. Gabi Mihalcea Says:

  In general nu-mi plac asemenea festivitati, dar trebuie sa recunosc, este impresionant. Sper sa la stea „discursul” in git ppe-istilor!

 6. Mihai Hristea Says:

  Revenit de la stadion. Am nimerit in zona PNL Valcea – cand am ajuns eu stadionul era plin, n-am mai stat sa explic pe acolo ce si cum si nici nu cred ca avea rost sa ma dau rotund, doar nu eu candidez, eu venisem ca votant.
  Cred c-am ragusit, maine dau „Motor!” prin proxy. 😆
  A fost senzational!
  Muie Basescu!

  @Rox
  No prob. Credeam ca mergi si ma gandeam ca schimbam impresii live. 😉

 7. Radu Humor Says:

  Felicitări Mihai !
  Cu siguranță ai asistat la slujba de ducere la groapă a portocaliilor!
  În frunte cu Băsescu !

 8. Sandi Says:

  Radu Humor spune:
  miercuri 17 octombrie 2012 la 7:29:08 pm
  Ce secătură secționată acest ciutac !
  *******

  Un dobitoc cu pretentii de mare ziarist ! I-am scris odata pe blog ca mai trebuie sa exerseze, sa invete cum sa faca emisunea aia ” Vorbe grele”. Chiar i-am spus sa vizioneze niste emisiuni cu initiatorul lor la BBC , Tim Sebastian. .
  Dobitocul de Ciutac m-a facut basist si mi-a sters mesajul !

 9. Mihai Hristea Says:

  @Radu Humor
  Mulatm! Dar felicitarile le merita toti cei 80000 de oameni care l-au aclamat pe Crin cand a spus ca Basescu e sluga in Europa fara popor. Noi astia 80000 suntem 1% din aia care l-au demis pe impostorul de la Cotroceni. Iar eu mizez pe inca cel putin 2m de antibasisti.
  Basisti, adica scursuri, exista numai vreun milion de cetateni romani. In concluzie: un milion de basisti, o singura solutie: Antonescu!

  PS
  Cica Eba ii zice lui Blaga „Dl. Vasile”. 😆

 10. Mihai Hristea Says:

  Basescu e deja thunderstruck, unde thunder = USL = Natiunea Romana!

 11. Mihai Hristea Says:

  Apropo – data viitoare poate cheama cineva un profesionist (nu neaparat pe mine) sa faca un spectacol tare tare tare de tot, ca la capitolul asta am fost cam dezamagit. Noroc cu publicul extraordinar si cu discursurile pline de substanta care au compensat excelent. 😉

 12. stejarul Says:

  „Numai că Blaga a continuat, ca miliţianul setat,”

  cat de rau a ajuns ponta daca Blaga asa militian setat cum e ii da lectii la capitolul democratie?

  de ce a trimis ponta jandarii sa imprastie protestatarii CIVILIZATI, aia putini care erau in fata restaurantului unde se imbuibau „purceii” PPE?

 13. Mihai Hristea Says:

  Am scris cateva vorbe si pe la mine, aruncati o privire, daca vreti, apoi revenim aici:
  http://wp.me/DaDH

 14. plano Says:

  Tare, Crin cu ceremonia de despartire de Băsescu.

 15. Mihai Hristea Says:

  Mai am una. Ti-o pun si-aici, Rox:
  http://hristea.wordpress.com/2012/10/18/new-release-springtime-for-merkel/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: