„REZERVA DE SARE A ROMÂNIEI, APROAPE DATĂ”

Ionel Blănculescu a afirmat la RTV că rezerva de sare a României – bază strategică a Europei – e foarte aproape de a fi înstrăinată, iar serviciile de informaţii dorm.

Consultantul i-a numit „vulturi hulpavi” pe cei care ar urma să pună mâna pe sarea României.

Ţara-asta e demontată şi vândută la bucată.

Reclame

16 răspunsuri to “„REZERVA DE SARE A ROMÂNIEI, APROAPE DATĂ””

 1. Mihai Hristea Says:

  Roc, ce te mira? Doar e Basea la putere.
  Si pedeii.
  Baga-mi-as pula-n gatu’ lor!!!

 2. olimpiu65 Says:

  N-a luat-o Felix??????

 3. “REZERVA DE SARE A ROMÂNIEI, APROAPE DATĂ” » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 11 October 2012 – Blog « Efectul ratei mici de promovare a bacalaureatului: numarul studentilor a ajuns la minimul ultimilor 13 ani […]

 4. Radu Humor Says:

  A-ți mai fii teamă astăzi că Iliescu și Voiculescu pot (a)duce România înapoi în comunism, este dovada cea mai înspăimântătoare și imposibil de vindecat a dezastrului făcut de educația comunistă
  în mințile celor care s-au format atunci ca intelectuali.
  Teama de a nu ți se întâmpla mai mereu ceva rău, care vine de la alții, mai bine zis de la ideile lor puse satanic în practică.
  Și coioții ăstia, corbii ce se învârt în cercuri din ce în ce mai apropiate de trupul aproape vlăguit al Patriei, au simțit asta și și-au apropiat de șleahta lor antinațională o mulțime de pretinși intelectuali, formați după calapod totalitar, dar folosiți acum second-hand la inocularea în massmedia a unei spaime artificiale (întoarcerea la comunism ) , care ar fi cu adevărat înspăimântătoare, dacă n-ar fi de-a dreptul aiuritoare și ridicolă !
  O țară membră NATO și UE, supravegheată până-n cele intimități de organe interne și organisme internaționale
  ( incredibil de obraznice și acaparatoare), trăiește dramoleta spaimei de întoarcere la ceea ce reprezintă de fapt asul din mânecă al viitorilor stăpâni absoluți ai României.
  Ținta falsă, spre care este îndreptată, cu mare iscusință atenția celor creduli sau săraci și cu duhul 🙄 .
  Fapt ce se împlinește și cu ajutorul celor care , deși nu cred o iotă din toată această gulgută politică se oferă voluntar, dar pe bani, vorba cuiva 😉 , sau pe alte facilități, să mențină amenințarea bau-baului, pentru a nu se devoala așa repede celelate intenții criimale pe cale a se înfăptui, de către cei care strigă hoții, ajutați de cei care le țin de ” șase” !
  Iar un adevărat dizident nu poate să fie în halul ăsta îmbrobodit politic de niște șmenari diabolici ce duc spre pieire neamul românesc, decât în cazul că a pus și el botul la ceva foloase/oscioare scăpate printre degete de niște indivizi ce s-au trezit (din nou ) stăpâni pe averile și destinele românilor !

 5. Mihai Hristea Says:

  Hai, bre, Olimpiu, ne lasi cu Felix?
  Sunt unul dintre cei tepuiti de Felix al tau si ma doare la banana – mult mai rau ma doare de poporul asta roman si de ce-a patit din cauza nemernicului Basea!

 6. olimpiu65 Says:

  daca ar fi Felix al meu, as fi titular dar asa… oricum vad ca se mai pune botul si nu se obs ironiile

 7. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, 😆

 8. Radu Humor Says:

  Baconschi candidează pentru circumcisa Copou – Iași 😉

 9. Mihai Hristea Says:

  Rox, sa+mi spui daca iti place asta:

 10. Radu Humor Says:

  E bine să știți !
  Indiferent la ce nivel vă găsiți 😉

  Nu ca s-ar vorbi despre noi in cele ce urmeaza dar totusi….poate ni se intampla sa ajungem batrani !!!

  CUM POTI AVEA O BATRANETE FRUMOASA?!

  Un eseu cutremurator. Materialul este preluat de undeva. Autoarea este anonima, dar fiecare dintre noi poate scrie ceva asemanator. Noua ne este frica sa vorbim despre batranete sau despre moarte. Dar ele vin, oricum. Nu-i mai bine sa ne pregatim, sa vorbim despre asta, sa intrebam, saprimim raspunsuri, sa dam sfaturi daca deja am ajuns la o varsta a intelepciunii…
  „Cine nu are batrani, sa si-i cumpere”…
  Cine nu mai are parinti, i-a venit randul…
  Totul e atat de simplu!
  Sfaturi pentru o bătrânețe fericită
  Am scris mai jos câteva gânduri de care aş vrea să ţin cont în viitor şi care mă gândesc că poate vor fi de folos cuiva…sau măcar să invite la reflecţie…
  Ideile sunt de-a valma, aşa cum mi-au venit în minte. Deci, ce am învăţat îngrijind pe Frau Hildegard (82) şi Herr Helmut (87) timp de două luni în Germania:
  1. Că trebuie să te ingrijeşti de venitul tău la bătrâneţe încă de pe vremea cănd poţi s-o faci. Cheltuielile, deşi scad la batranete pe de-o parte (nu mai cumperi atatea haine, nu mai călătoreşti atât de mult, nu mai pleci în concediu, copiii sunt pe picioarele lor), cresc mult pe de alta parte (medici, medicamente, deplasări, meşteri pentru reparaţii, ajutor menaj).
  2. Că trebuie să ai lucruri de calitate în casă şi cât eşti încă în putere să pui totul la punct pentru urmatorii 20 ani (instalaţii sanitare, electrice, electrocasnice, acoperiş, gard, mobilă etc)
  3. Că trebuie să faci eforturi permanente să fii la curent cu tehnologia (pe cât posibil). E greu să ai 80 ani şi să nu ştii să foloseşti un telefon mobil, să butonezi o telecomandă, să foloseşti un bancomat…
  4. Că trebuie să te ai bine cu vecinii.
  5. Că trebuie să ai prieteni buni şi de nădejde, că trebuie să fii tu un bun prieten. Să-i suni, să vă întâlniţi, să organizaţi acţiuni comune. Să-i feliciţi la aniversări şi să le faci cadouri simbolice.
  6. Că trebuie să fii cât mai activ. Dacă laşi garda jos puterile tale vor scădea foarte rapid.
  7. Că trebuie să-ţi dezvolţi ai o paletă largă de hobby-uri şi de activităţi extraprofesionale încă de pe-acum, cât eşti încă valid şi trebuie să iei în calcul că bătrâneţea aduce cu ea multe neputinţe pe diverse planuri. Dacă toată viaţa ai citit sau ai privit la tv, dacă ajungi sa-ţi pierzi vederea eşti terminat. Ziua trece îngrozitor de greu privind în tavan.
  8. Că e înţelept să te îngrijeşti cât eşti în putere să achiziţionezi aproape de casă o palmă de pământ pe care s-o poţi lucra, să ai un pom, să faci mişcare, să te simţi util, să ai o legumă sau un fruct proaspăte şi sănătoase.
  9. Adună amintiri frumoase. Rânduieşte-le frumos în albume sau cutii. Completeză un jurnal cu evenimentele şi scrie câteva rânduri despre ele. Acum nu realizezi ce vor însemna ele atunci.
  10.Împacă-te cu copiii tăi . Respectă-le alegerile, încurajează-i mereu şi roagă-te să le fie bine.
  11.Fă eforturi permanente să faci să fie armonie şi înţelegere în familie. Respectul şi toleranţa să fie cuvinte de ordine. Vine vremea când doar ele vor mai conta.
  12.Îngrijeşte-te de sănătate cât mai bine. Impune de pe-acum un stil de viaţă şi o alimentaţie cât mai sănătoase: cât mai multă apă, cât mai multe alimente neprelucrate termic, cât mai puţină carne, „sare, zahăr şi grăsimi” cu moderaţie, ulei de măsline, miere de albine, mese la ore fixe, bioritm,mişcare, sport, prieteni, activităţi sociale, hobby-uri, curăţenie (trup şi casă), activităţi mentale și lista e lungă. Fă-ţi o dantură de calitate.
  13.Descotoroseşte-te de ce nu ai nevoie în casă. Evită să aduni lucruri care nu-ţi vor folosi nicodată.
  14.Începe să fii econom. Nu risipi fără rost resursele.
  15.Dacă îţi vei construi o casă ia în calcul eventualitatea că poţi trăi cel puţin 90 ani şi că un sfert din viaţă puterile tale nu vor fi nici pe departe cele de acum. N-o fă mare. Copiii cresc repede şi-şi iau zborul. Dacă totuşi vrei o casă mare şi-ţi poţi permite, proiecteaz-o în aşa fel încât, fie să poţi locui cu copiii şi familiile lor (lucru puţin probabil), fie să poţi închiria o parte din casă fără să fii deranjat sau să deranjezi sau, de ce nu, să oferi găzduire contra ajutor menajer. Dacă poţi, mai bine investeşte într-o a doua locuinţă ce poate fi inchiriată sau dăruită copiilor.
  16.Nu te gândi să te muţi la pensie la ţară decât dacă ai confort (apă, gaz), căi de comunicaţii bune şi un oraş aproape şi doar dacă ai crescut la ţară. Altfel, o schimbare prea radicală după pensionare va fi greu de asimilat. Primii ani îţi va fi bine dar apoi va începe să-ţi fie greu.
  17.Gândeşte-te că la pensie va trebui să ai cu ce-ţi umple timpul. Învaţă să pictezi, să bricolezi, să grădinăreşti…orice îţi poate umple timpul şi, de ce nu, să-ti aducă un venit.
  18.Învaţă să acorzi primul ajutor, să faci injecţii şi masaj terapeutic.
  19.Fii îngăduitor cu cei vârstnici şi neajutoraţi. Ei nu vor să fie aşa…Nu vor să fie neputincioşi, ursuzi, nefolositori. Dacă nu-i poţi ajuta într-un fel sau altul, măcar nu te mai supăra pe ei când îţi încurcă treburile în goana ta zilnică.
  20.Fii cât mai apropiat cu părinţii tăi. Dacă eşti departe de ei sună-i cât mai des, lasă-i să te cicălească fără să te enervezi, ascultă-le aceeaşi intâmplare spusă şi data trecută. Când mergi în concediu nu te du ca musafir, pune în portbagaj trusa cu scule şi pune la punct ce e de reparat, ajută-i, cumpără-le ce le trebuie sau ştii tu că le-ar uşura bătrâneţile.
  Lista o poate completa fiecare cu ce mai întâlneşte pe parcurs. Din fericire avem mulţi bătrâni în jur şi multe exemple bune şi rele de învăţat din ele. Nu ne putem plânge nimanui mai târziu spunând că n-am ştiut.
  Ideea e simplă…dacă nu începi să faci nimic din toate acestea încă de pe-acum…vei fi condamnat la o bătrâneţe nefericită!

 11. Ghita Bizonu' Says:

  Mihai Hristea

  de nu tii minte a fost votata base ca Felix sa nu ia sarea si vantu posta. Sau invers.
  Oricum acu putem vedea ca posta e in faliment, ca hiodroelectrica e pa butuci, ca sarea e praduita ca auru si cupru e pe cale si ca tara a fost facuta posta.
  Cred ca asta dorea sa zica Olimpiu.

  Da uni zic ca e bine c alatfel felix ar fi luat tot!!

 12. Radu Humor Says:

  Dacă mai puteți – Râdeți ! Cât încă mai puteți !!!!

  Căsnicia este o relaţie oficiala a două persoane, din care una are întotdeauna dreptate, iar cealaltă este SOŢUL!

  Matrimoniale:
  Doresc sa fac cunostinta cu trei-patru domnisoare pentru… o relatie serioasa !

  Cand barbatul se simte rau, isi cauta sotia.
  Cand barbatul se simte bine il cauta sotia!

  Daca viata ti-a aruncat o lamaie acra, nu dispera: cauta sarea si tequilla!

  I. Cum recunosti un motociclist fericit?
  R. Are muşte între dinţi.

  Ce obţii dacă încrucişezi un neamţ cu un irlandez?
  Un bărbat dispus oricând să execute ordinele, dar prea beat să o poată face.

  Divorţul a fost inventat înaintea căsătoriei.
  Altminteri nimeni n-ar fi avut curajul să se însoare!

  Somnul previne îmbătrânirea.
  Mai ales cel la volan.

  – Acuzat, recunoaşteţi că sunteţi vinovat?
  – Încă nu, onorată instanţă, să vedem mai întâi ce ştiu martorii…

  -Hai fiule, încă un pas, încă un pas, încă unul, aşa, aşa, micuţ, încet-încet! Marieeee, adu’ repede camera video să îl filmăm pe fecioraşul nostru, a venit de la balul de absolvire!

  Stiti care-i diferenta dintre COMPLET si TERMINAT? Daca te casatoresti
  cu persoana potrivita, esti COMPLET! Daca te casatoresti cu persoana
  nepotrivita, esti TERMINAT! Si daca persoana potrivita te prinde cu
  persoana nepotrivita, atunci esti COMPLET TERMINAT!

  – Alo!… Buna iubita, ce faci?
  – Rau iubitule, acasa, mi-e rau. Tu?
  – La intrarea in club, chiar in spatele tau !!!

  – Dragul meu, te părăsesc!
  – …și tu ți-ai dat seama că sunt prea bun pentru tine?

  Am un prieten necăsătorit încă pe care mereu îl iau la întrebări şi îi zic:
  – Măi Ioane, tu când te însori?
  Până într-o zi când mi-a răspuns:
  – De ce mă tot întrebi? Nu suporţi să mă vezi burlac şi fericit?

  Sunt unele momente în viaţă în care îţi vine să te apropii de cel de
  lângă tine, să îl baţi uşor pe un umăr, să îl strângi în braţe şi să
  îl întrebi:
  – Cum reuşeşti să te descurci, aşa, fără creier? E greu?

  Soţia către soţ:
  – Tu nu mă iubeşti!
  Soţul, arătând către cei 5 copii spune:
  – …p`ăştia crezi ca i-am descărcat de pe torrent?

  Daca nu reusesti sa-ti gasesti jumatatea, cauta doua patrimi!

  Pesimistul: – Femeile din barul ăsta sunt nişte stricate.
  Optimistul: – Aşa sper şi eu…

  SMS: Ajung in 10 minute. Daca intarzii, mai citeste o data mesajul. :)))

  Toţi oamenii aduc fericire…Unii prin prezenţă, alţii prin absenţă!

  Un poliţist opreşte o şoferiţă blondă şi îi zice:
  – Doamnă, aţi întrecut orice măsură. În săptămâna asta aţi călcat deja cinci
  pietoni.
  – Şi câţi am voie?

 13. Ghita Bizonu' Says:

  E .. fiecare cui prioritaile sale…

  V-am zis ca am cerut unedi deputate PNL un material de publicat .. Unu politic. Npam primit. Am primit acu unu in legatira cu ceav sa zicem sportui de masa … Ma rog laudabila initativa insa ce crost are sa te plangi ca ailati au contacte cand tu nu te folosesti de putinu care il ai la dispozitie?!

  Si tot legat de prioritati. Unii e fericiti ca s-0a rezolvat mare aprobelema nationala – schoa de handbal de la Rm Valcea !!

  Ca cam astea e prioritaile noastre …

  12.03.2009 – prezent

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Ministerul Economiei – Agenţia Romana pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale; Mendeleev
  nr.: 36-38; sect. 1; Bucureşti; România

  • Sector:

  Guvernamental

  • Ocupatia sau pozitia deţinută:

  Presedinte

  • Principale activităţi si responsabilităţi:

  Ordonator secundar de credite;
  Stabileste strategia si politicile ARDDZI:
  Urmareste concordanta si complementaritatea strategiei si politicilor Agentiei cu strategiile si cu politicile sectoriale ale Guvernului in domeniul de competenta al Agentiei;
  Asigura colaborarea ARDDZI cu autoritatile administratiei publice centrale, cu autoritatile administratiei publice locale, precum si cu orice alte institutii sau organizatii:
  Incheie, in conditiile legii, contracte cu colaboratori externi;

  • Data (de la – la)

  26.01.2009 – 12.03.2009

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Ministerul Economiei – Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere; Mendeleev
  nr.: 36-38; sect. 1; Bucureşti; România

  • Sector:

  Guvernamental

  • Ocupatia sau pozitia deţinută:

  Director General ;

  • Principale activităţi si responsabilităţi:

  Ordonator secundar de credite;
  Gestionarea fondurilor şi programelor încredintate Agenţiei;
  Atragerea de fonduri suplimentare pe baza unor programe întocmite în nume propriu;
  Sprijinirea autorităţilor publice, societăţilor comerciale, a altor persoane juridice şi în general a comunităţilor din zonele miniere pentru întocmirea de proiecte şi atragerea de fonduri destinate regenerării economice şi sociale;
  s.a.

  • Data (de la – la)

  03.01.2009 – 26.01.2009

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Ministerul Economiei; Calea Victoriei nr.:152; sect. 1; Bucureşti; România

  • Sector:

  Guvernamental

  • Ocupaţia sau poziţia deţinută:

  Consilier personal – Cabinet Ministru;

  • Principale activităţi şi responsabilităţi:

  Participare la realizarea / revizuirea actelor normative din domeniu (ex.: strategia energetică, stategia industriei miniere e.t.c.)
  Iniţierea şi definirea de noi programe sectoriale ( ex.: complexul energetic Motru; programul de productivitate, s.a.)
  Menţinerea legăturii şi negocierea cu donori şi organisme internaţionale (USTDA; IFC);
  Dialogul social tripartit şi comunitar;

  • Data (de la – la)

  01.08.2007 – 15.05.2008

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Ministerul Economiei şi Finanţelor – Direcţia Generală Resurse Minerale; Mendeleev; nr.: 36-38; sect. 1; Bucureşti; România

  • Sector:

  Guvernamental – coordonarea activităţii miniere şi a companiilor de stat din domeniu;

  • Ocupaţia sau pozitia deţinută:

  Consilier superior ;

  • Principale activiăţti si responsabilităţi:

  Participare la realizarea / revizuirea actelor normative din domeniu (ex.: strategia energetică, stategia industriei miniere e.t.c.)
  Iniţierea şi definirea de noi programe sectoriale ( ex.: complexul energetic Motru; programul de productivitate, s.a.)
  Menţinerea legăturii şi negocierea cu donori si organisme internaţionale (USTDA; IFC);
  Dialogul social tripartit şi comunitar;
  s.a.

  • Data (de la – la)

  15.04.1998 – 01.08.2007

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Ministerul Economiei şi Finantelor – Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere; Mendeleev nr.: 36-38; sect. 1; Bucureşti; România

  • Sector:

  Guvernamental – Regenerarea comunităţilor afectate de restructurarea sectorului minier – diminuarea impactului social;

  • Ocupaţia sau pozitia deţinută:

  Director General
  Consilier superior – Monitorizare şi Evaluare;
  Şef Serviciu Programe Economice şi Sociale;
  Director Direcţia Dezvoltare Socială;
  Director Direcţia Dialog Social;
  Expert Dialog Social;

  • Principale activităţi şi responsabilităţi:

  Ordonator secundar de credite;
  Participare la negocierile cu Banca Mondială şi Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Guvernului Marii Britanii pentru proiecte specifice : Atenuarea Impactului Social în Zonele Miniere din România, Schema de Dezvoltare Socială, Programul de Parteneriat, Dialog Social şi Informare Publică ş.a.;
  Participare la realizarea termenilor de referinţă, coordonarea implementarii şi/sau supervizarea subcomponentelor programului “Diminuarea Impactului Social în Zonele Miniere din Romania: Schema de Dezvoltare Socială, Programul de Parteneriat, Dialog Social şi Informare Publică, Stimulente Financiare pentru Angajatori, Centre de Afaceri, Schema de Microcredite;
  Realizarea termenilor de referinţă, negocierea, coordonarea implementarii şi/sau supervizarea programelor de asistenţă tehnică furnizate institutiei şi/sau comunitaţilor miniere de catre DFID precum: Atenuarea Impactului Social în Zonele Miniere din România; Strategia de Dezvoltare Socială a Zonelor Miniere, Întărirea Coeziunii şi Lecţii Învăţate;
  Coordonarea asistenţei tehnice furnizate de către Agenţie comunităţilor miniere pentru dezvoltarea parteneriatelor formale şi informale şi întărirea capacităţii societăţii civile precum: Consilii Consultative; Consorţii locale; Asociaţia comunităţilor Miniere din România – RO-ACOM; ş.a.;
  Coordonarea asistenţei tehnice furnizate de Agenţie pentru iniţierea, realizarea şi promovarea strategiilor de dezvoltare locală şi regională în zonele miniere precum: Strategia socio-economică pentru Valea Jiului; Capitolul de regenerare socială şi economică din Strategia Industriei Miniere; Strategia de dezvoltare a comunităţilor miniere din judeţul Maramureş; strategiile de dezvoltare locală pentru Bălan, Brad şi Baia Borşa;
  Definirea şi implementarea proceselor de facilitare comunitară la închiderea minelor;
  Corelarea politicilor şi eforturilor actorilor implicaţi (administraţia centrală şi locală, societatea civilă, sindicate, companii miniere);
  Reprezentarea guvernului în dialogul social tripartit şi comunitar în cadrul proceselor de negociere din sectorul minier;
  Menţinerea relaţiilor cu mass-media şi coordonarea activităţilor de informare publică;
  Coordonarea negocierilor şi planificarea soluţiilor pentru crizele sociale rezultate ca urmare a restructurării sectorului minier (greve, conflicte sociale);
  Dezvoltarea şi implementarea procedurilor de monitorizare, evaluare şi control;
  Membru al Comisiei Naţionale pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale;
  Membru al Grupului de Comunicare Interministerială;
  Membru al Comisiei Tehnico-Economice;
  Administrarea bugetului pe proiecte specifice .

  • Data (de la – la)

  01.09.1995 – 15.04.1998

  • Nume şi adresa angajatorului:

  Şcoala nr. 3; Motru; Gorj; România

  • Sector:

  Educaţie

  • Ocupaţia sau poziţia deţinută:

  Profesor

  • Principale activităţi şi responsabilităţi:

  Predarea geografiei şi a limbii engleze, la ciclul gimnazial şi liceu, dirigenţie;

  EducaŢie Şi Instruire

  • Data (de la – la)

  2007 – prezent

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Universitatea Petroşani – Petroşani – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Inginerie Industrială – “Contributii privind reforma în domeniul energiei carbonifere din România”

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Doctor

  • Document de atestare:

  Diploma

  • Data (de la – la)

  2006 – 2007

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Academia de Studii Economice – Bucureşti – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Administratie publică;

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Master in Administratie Publică

  • Document de atestare:

  Diploma

  • Data (de la – la)

  2004 – prezent

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Universitatea Dimitrie Cantemir – Bucureşti – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Drept: – Drept comunitar; – Drept internaţional Public;
  Economie : Economia integrării europene;
  Resurse umane: Instituţii comunitare europene;

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Master în Integrare Europeană

  • Document de atestare:

  Diploma

  • Data (de la – la)

  Octombrie- Noiembrie 2003

  Numele şi tipul instiuţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  TPG Academy – Project Management Group ;
  Londra – Marea Britanie;

  • Principalele subiecte acoperite:

  Managementul proiectelor

  • Titlu şi calificarea obtinută:

  Manager de proiect

  • Document de atestare:

  Certificat

  • Data (de la – la)

  1999 -2003

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii – IMC Consulting;

  • Principalele subiecte acoperite:

  Dezvoltare Economica si Sociala – mentoring

  • Data (de la – la)

  Iunie – Iulie 2002

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Institutul Naţional pentru Administraţie – Bucureşti – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Management Social

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Manager Social

  • Document de atestare:

  Certificat

  • Data (de la – la)

  2001 -2002

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Consiliul Britanic; Bucureşti – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Engleza de afaceri şi scrierea rapoartelor

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Nivelul 5 in engleza de afaceri si scrierea rapoartelor

  • Document de atestare:

  Certificat

  • Data (de la – la)

  1990 -1995

  Numele şi tipul instituţiei furnizoare de educaţie şi instruire

  Universitatea Dimitrie Cantemir – Sibiu – România
  Universitatea Bucureşti – România

  • Principalele subiecte acoperite:

  Geografie; Antropologie; Demografie; Turism; ş.a.;

  • Titlu şi calificarea obţinută:

  Geograf

  • Document de atestare:

  Licentă

  Alte cursuri în România,
  Marea Britanie şi Germania:

  Negociere;
  Managementul Timpului;
  Cadre Logice;
  Informare Publică;
  Proceduri internaţionale de achizitii de bunuri şi servicii;
  Consultare comunitară;
  Dialog Social;
  Managementul restructurării economice;
  Monitorizare şi Evaluare;
  s.a.

  AbilitĂŢi Şi CompetenŢe Personale
  Obţinute pe parcursul carierei şi nu neaparat acoperite de diplome si certificate.

  Limba maternă

  Româna

  Limbi Străine

  Engleza

  • Citit

  excelent

  • Scris

  excelent

  • Vorbit

  excelent

  Franceza

  • Citit

  Bun

  • Scris

  satisfacator

  • Vorbit

  satisfacator

  Abilităţi şi Competenţe Sociale
  .

  Excelente abilităţi de comunicare şi de lucru în mediu dinamic;
  Spirit de echipă;
  Responsabilitate şi angajament personal;
  Adaptabilitate în medii multiculturale;
  Bună mobilizare personală şi a partenerilor;
  Angajament în atingerea obiectivelor personale şi ale echipei dezvoltate şi practicate atât în mediul de lucru, cât şi în cel personal/familial;

  Abilităţi şi Competenţe Organizaţionale

  Decis în crearea şi organizarea propice a activităţii;
  Abilitaţi în coordonarea proiectelor şi / sau persoanelor;
  Abilităţi de lider;
  Bune capacităţi organizatorice (experienţă în logistică);
  Bune abilităţi pedagogice şi de mobilizare;
  experienţă în managementul proiectelor şi al echipei, dezvoltate şi practicate ca membru sau conducător de echipe în activitatea profesională, dar şi în viaţa personală;

  Abilităţi şi Competenţe Tehnice

  Bune abilitati în procesele de control al calităţii;
  Excelente abilităţi în sisteme de operare a calculatorului, precum: Windows 95/98/2000/XP/ NT and Microsoft Office™ tools (Word™, Excel™ and PowerPoint™) and internet ( Explorer and netscape);
  Bune abilităţi în aplicaţile de design grafic (Adobe Illustrator™, PhotoShop™).
  Bune abilităţi de lucru cu baze de date (SPSS; Access; Oracle).

  Abilităţi şi Competenţe Artistice

  Am practicat teatrul într-o echipă de amatori; am scris în ziare şcolare şi universitare; îmi place să citesc; scriu poeme sau proză scurtă; ascult muzica ş.a.;

  Alte Abilităţi şi Competenţe

  Bune abilităţi pentru sporturi ca: înot, fotbal, tenis, pe care le practic în timpul liber;
  Simţul umorului;
  Adaptabilitate;
  Muncitor;
  Bun simţ;

  Permis de conducere:

  Categoria: B

  Informaţii adiţionale

  Membru şi premii:

  Membru al Asociaţiei pemtru Managementul Proiectelor – Marea Britanie;
  Membru de onoare al Asociaţiei Comunităţilor Miniere din România – RO-ACOM;
  Cadru universitar asociat – Universitatea Petroşani -România;
  Premiul de excelenţă pentru programe sociale oferit de Departamentul pentru Dezvoltare Internatională al Guvernului Marii Britanii;
  Premiul InfoMediu Europa pentru cel mai dinamic consultant financiar -2008;

  Lucrări şi publicaţii:

  “Influenţa spatiului geografic şi economic asupra comunităţilor umane cu aplicabilitate asupra bazinului carbonifer Motru”. Universitatea Bucureşti 1996;
  “Caracteristici comunitare”, Atlas magazin, 1996
  “Strategii ecosociosistemice de dezvoltare regională” CNCSMR, Bucureşti , 1997;
  “Relaţii între donori, administraţie şi societatea civilă”; ANDIPRZM; Bucharest, 1998;
  “ Sistematizarea spaţiului”, suport de curs, Universitatea Petroşani, 1999;
  “Consultarea Comunitară”; Patromin- Bucureşti; 2004;
  s.a.

 14. Ghita Bizonu' Says:

  Acuze mi-a rams agata un buffer .. ca ram curios sa stiu ceva de ala Marcel Hoara. un isn absolit merituos care munceste din greu d eatatia ani. Ins asunt curios cum un profesor e geografie dintr- scoala generala din Motru ajunge Expert Dialog Social si apoi drector la un mminister.. curat mister!!!

 15. stejarul Says:

  Off topic.
  Pe ce arunca guvernul banii contribuabilului!

  „Organigrama Serviciului Roman de Informatii s-a imbogatit cu o noua structura. Probabil si cea mai secreta din cadrul intregii institutii, Departamentul „PSI” aflandu-se in directa subordine a lui George Maior. Este vorba despre mai multi ofiteri paranormali, despre care sursele noastre sustin ca s-au intors recent din California, unde ar fi fost scolarizati timp de peste doi ani de experti ai CIA, specializati in asa-numitele tehnici Remote Viewing.”

  http://www.pesurse.ro/#/2012/10/11/paranormalii-lui-maior-de-la-sri.html

  wikipedia pune punctul pe „I” sau mai bine zis pe risipa si bataia de joc ale banului public:

  „The scientific community rejects remote viewing due to the absence of an evidence base, the lack of a theory which would explain remote viewing, and the lack of experimental techniques which can provide reliably positive results.[7] It is also considered a pseudoscience.[8]”

  Oare nu avem destui bolnavi care nu au bani de medicamente pe care statul nu le compenseaza? Oare amarasteanul care isi plateste taxele chiar vrea ca banutul lui sa fie risipit pe agitati care „vad” acolo unde ochiul nu poate bate? Dezechilibratilor! ponta iti bati joc de banul public, ticalosule! De ce nu esti in stare sa cresti salariile si sa compensezi si inflatia ? Practic tot ce cresti este depasit de inflatie, jnapanule! Atata timp cat iti bati joc de banul public nu meriti sa fii premier. mru risipea banii pe nimicuri mai lumesti (o unghiera, un piaptane cu dinti mici si desi, o vita kobe) tu esti mai rau ca el!

 16. Ghita Bizonu' Says:

  stejare

  duopa cum poti sa observi cestia era pleata de dinainte. De minm 2 ani .. pe vremea camd MRu la SIE . Apo SRi si maior e ferma privata a lu ala …
  Cat despre crescut salarii si compensat inflatia mai va. Asteapta .. va trece ceva timp si cu un pic de noroc matale vei fi sarit . Insa poti sa multumesti din suflet alora care au produs beleaua. Insa vaz ca te iei dupa ei …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: