Ziceam ieri că ar fi bine dacă CCR – deşi aberant – ar decide să revină Blaga la şefia Senatului, ca să-l degreveze pe Crin de o funcţie cronofagă şi să-l elibereze de o obligaţie nedreaptă cu personalitatea lui creativă şi să-i restituie tot timpul pentru a gândi strategia electorală a USL.
Previzibil, CCR a decis să rămână Crin şef la Senat. Sigur, îi convine impostorului de la Cotroceni să-l ţină prizonier într-o funcţie pe care n-a avut sens să o deţină decât pentru a deveni interimar. Iar motolii de la CCR şi-au zis că în acest fel dau o imagine „imparţială”, fără să-şi dea seama ce i-au făcut lui Băsescu. 😛 De fapt, şi-a făcut-o el însuşi, prin ordinul de a nu reveni Blaga.
Deci, Crin dacă tot e al doilea om în stat „confirmat”, atunci, hai să avem simultan alegeri parlamentare şi prezidenţiale! 🙂 Are cineva sânge? În afară de Ghişe, evident. 😆
E momentul unei relansări puternice, pentru că decizia consolidează imaginea de putere a lui Crin Antonescu (faceţi acum un sondaj real şi să vedeţi cum creşte mercurul 🙂 , iar Ponta declara că i se rupe dacă vine Blaga înapoi). Imaginea e de înfrângere a gaştii băsiste, PD-L, pe care Crin s-a angajat programatic să o scoată din peisajul politic. Defintiv.
Acum, rămâne cu şefia Senatului şi i-o poate delega lui Dan Radu Ruşanu, ca să preia frâiele USL pentru alegeri.
Totodată, decizia CCR e o palmă zdravănă – şi involuntară – dată lui Băsescu şi PD-L, pentru că îi demască la Bruxelles ca mincinoşi penibili privind „lovitura de stat”. Apropo de „strategia pentru recuperarea credibilităţii României”. Credibilitatea ţării o dă cine se dovedeşte că nu a minţit, deci, Crin Antonescu, nu mincinosul Băsescu şi gaşca lui antinaţională. Deci, băsiştii au luat-o.
P.S. Blaga plânge telefonic la Antena 3, criticând Curtea că de-aici înainte când se schimbă majoritatea, se schimbă preşedintele Senatului. Fără să precizeze că precedentul l-a constituit alegerea lui însuşi în locul lui Geoană. Şi să fim serioşi, Blaga a fost ales atunci cu concursul UDMR şi al UNPR, care la începutul lui iulie curent l-au revocat împreună cu USL şi l-au ales pe Crin, candidat unic al noii majorităţi.
Joi 27 septembrie 2012 la 3:01:40 pm
Ru votez cu Crin, Tu?
Joi 27 septembrie 2012 la 3:26:44 pm
[…] Original Blog » 27 September 2012 – Blog « Cum se justifica preturile uriase din nordul Capitalei? Apartament la 525.000 euro, chirii de 1.800 euro […]
Joi 27 septembrie 2012 la 3:53:47 pm
Ce exemplu mai bun ca CCR e subordonata lui Basescu personal ?
Daca era MRU in locul lui Blaga decizia era alta pentru ca asa venea ordinul
Joi 27 septembrie 2012 la 4:11:17 pm
Rox, hai la film:
http://hristea.wordpress.com/2012/09/27/recital-recital-si-in-doispe-i-festival/
Joi 27 septembrie 2012 la 4:30:11 pm
Si iata ce facea in acest timp porcul…
Joi 27 septembrie 2012 la 5:08:01 pm
Buna, Roxana!
Trec razant pe lânga ispita (irezistibila) de a-ti lua în râs profetia sibilinica de acum câteva zile (cea cu repunerea lui Blaga în functia de sef la Senat), oricum nu asta conteaza, ci fondul problemei : cum mama naibii ar putea sa fie o decizie a plenului Senatului când constitutionala, când neconstitutionala. Sau, în cazul de fata, aceeasi decizie, atacata de aceeasi persoana, este când inadmisibila, când neîntemeiata.
În ciuda aparentelor, CCR si-a schimbat curveste punctul de vedere : pe 9 iulie 2012 contestatia lui Blaga împotriva Hot. Senatului 24/2012 a fost respinsa ca „inadmisibila”; acum, potrivit comunicatului CCR de azi, 27.09.2012 contestatia aceleiasi persoane contra aceleiasi hotarâri a fost respinsa ca „neîntemeiata”. Deci sustinerile lui Blaga (azi) tin de principii si valori constitutionale (altfel ar fi inadmisibile, cum au fost în iulie), doar ca nu are dreptate pe fond (de-aia este neîntemeiata). Deci, pe lânga Aspazia (predestinat nume, nu?) Cojocaru, Iulia Motoc si Stefan Minea a mai fost înca cineva care a votat basist sau s-a razgândit ca Basescu de la o luna la alta. Vom citi cu maxima atentie motivarea opiniei majoritare si opiniei minoritare când vor aparea în MO, abia atunci vom putea discuta cu mai mult temei.
E o maaaaare schimbare de nuanta decizia CCR de azi, cred ca este de o perversitate rara, specifica basistilor. Lucrurile nu se vor opri aici, ma tem, altminteri respingeau si a doua contestatie a lui Blaga la CCR tot ca „inadmisibila”, ca si prima oara (mai ales ca autoritatea de lucru judecat impunea aceeasi solutie a inadmisibilitatii celei de-a doua contestatii).
Salutari, Roxana.
Joi 27 septembrie 2012 la 6:07:03 pm
„COMUNICAT DE PRESĂ
În ziua de 27 septembrie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) şi lit.l) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a discutat sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului, precum şi ale Hotărârilor Plenului Senatului nr.24/2012 şi nr.25/2012, sesizare formulată de un număr de 28 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Senat.
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis :
1. Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat cu privire la dispoziţiile art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului.
2. Respinge, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat referitoare la Hotărârea Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga, precum şi a Hotărârii Senatului nr.25 din 3 iulie 2012 pentru alegerea preşedintelui Senatului.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale”
Asta este inca o proba in plus ca Basescu si Macovei se fac vinovati de tradare si comunicare de informatii false in legatura cu lovitura lor de stat-parlamentara si prin vot liber exprimat
ps.
@Roxana
ti-o fi fost dor de mine dar am fost prezent zilnic aici (nu dezertez asa usor) doar ca nu am mai comentat din scarba de situatia din Romania si din sentimentul de neputinta (daca eram lunetist poate puteam sa va ajut in vreun fel, din pacate nu sunt)
Joi 27 septembrie 2012 la 6:33:17 pm
De când am văzut serialul Twin Peaks, am rămas cu ticul de a căuta să văd altceva decât pare la prima impresie. Astfel, eu cred că decizia CCR nu a fost o palmă dată lui Băsescu, ci pur şi simplu o executare slugarnică a ordinului venit de la Treicoceni, întâmplător uşor de justificat constituţional. Pentru alegerile din toamnă, pentru Băsescu este extrem de convenabil ca ţara să fie condusă de USL. Românul uită şi iartă uşor, aşa că până la alegeri o să se „convingă” că toate necazurile din ultimii 6-7 ani sunt din cauza USL-ului (în întreg sau pe bucăţi) …
Joi 27 septembrie 2012 la 7:21:02 pm
Pe Rusanu l-am avut profesor.hahahaha
Amandoi am facut infractiuni si nu am fost prinsi.La el au fost mai evidente.Nu am reusit sa il depasesc.E greu si de egalat.
Joi 27 septembrie 2012 la 7:24:20 pm
“COMUNICAT DE PRESĂ
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis :
*****
Cine-s aia care au votat contra ?
Joi 27 septembrie 2012 la 7:43:15 pm
@Sandi
Motoc e una, s-a antepronuntat public intr-un interviu, pe aceasta tema .
Joi 27 septembrie 2012 la 7:52:50 pm
Demers „salutar”, ZIUAnews se angajează să îi reprezinte, în mod gratuit, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe toți cetățenii care consideră că le-au fost încălcate dreptul de a alege și dreptul la un proces echitabil:
http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/romanii-pot-merge-la-cedo-pentru-incalcarea-dreptului-la-vot-si-la-un-proces-echitabil-84555
Joi 27 septembrie 2012 la 8:07:45 pm
@Abdulah Catli
@Sandi
Iulia Motoc, Aspazia Cojocaru si Stefan Minea votasera, deja, cu ocazia anterioarei Decizii CCR 728/09.07.2012, în sensul ca Blaga trebuie repus în scaun (a fost un vot 6-3); deci, daca au votat Motoc, Cojocaru si Minea astazi la fel ca atunci este fff bine, pentru ca judecatorii constanti în opinii sunt de laudat, chiar daca nu ne convin noua punctele lor de vedere.
Ce ma mira pe mine este fondul deciziei : prin decizia anterioara (cea din 9 iulie), s-a respins contestatia lui V. Bleaga contra Deciziei Plenului Senatului 24/2012 (de revocare din functie) ca INADMISIBILA (care nu poate fi primita, deoarece nu vizeaza valori si principii constitutionale); azi, 27.09.2012, contestatia aceluiasi V. Blaga contra aceleiasi decizii 24/2012 a fost respinsa ca NEÎNTEMEIATA (deci poate fi primita, doar ca nu este fondata).
Cu alte cuvinte, iata ca dupa institutia de drept constitutional „Traian Basescu”, apare, se impune si se dezvolta valoarea si principiul constitutional Vasile Blaga; si asta în numai doua luni.
Având în vedere ca respectivii cetateni (cei 9 judecatori) nu prea au analizat autoritatea de lucru judecat (care se opune ca aceeasi persoana sa mai ceara înca o data acelasi lucru), eu sunt aproape sigur ca a fost vorba un vot de 4-4 cu o abtinere urmat cu o negociere pentru o solutie care sa împace ambele tabere.
Deci a fost cineva care a votat altfel azi decât acum doua luni, altfel decizia de azi ar fi fost identica aceleia de acum doua luni; judecatorul sau judecatorii care s-au „sucit” în doua luni pe absolut aceeasi problema de drept sunt de înjurat, pentru ca ei fac din Justitie o boarfa; nu par de înjurat Motoc, Minea si Cojocaru (care sunt constanti în decizii, previzibili, chiar daca nu ne place).
Vom vedea motivarea (opinia majoritara si cea minoritara) si ne vom dumiri deplin. Oricum, CCR, dupa ce câstigase enorm de mult în ochii mei prin avizul 1/2012, cel echilibrat si echidistant, acum a pierdut mult, aproape ireversibil.
Daca CCR îsi schimba deciziile de la o zi la alta, discutia cu privire la desfiintarea ei nu poate lua decât avânt ; judecatorii CCR nu o vor putea stopa o astfel de discutie, eventual, decât prin renuntarea la a face centura politicii si prin decizii corecte, constante, previzibile.
Joi 27 septembrie 2012 la 11:05:19 pm
@cristipetre. De ce ţii să demonstrezi că nu înţelegi nimic? 🙂
Vineri 28 septembrie 2012 la 12:17:47 am
I-am batut si pe PDL Mures 😀
http://hristea.wordpress.com/2012/09/28/tibi/#more-6868
Vineri 28 septembrie 2012 la 3:12:26 am
bai, oameni buni, cine este BORFETA?????
Vineri 28 septembrie 2012 la 3:40:14 am
Neveu01
Cine alta decat rrrroberrrta anastase.
Vineri 28 septembrie 2012 la 5:33:23 am
@cristipetre
Decizia precedenta a fost data cand in vigoare era OUG care „restrangea” atributiile CCR, deci a fost inadmisibila, acum luandu-si atributiile inapoi a fost declarata neintemeiata.
Vineri 28 septembrie 2012 la 11:59:48 am
„Premierul Victor Ponta a afirmat joi, într-o emisiune tv, că a ales să plece în timpul şedinţei CSAT pentru că preşedintele Băsescu vrea să subordoneze guvernul, însă el ca prim ministru nu este dispus „la subordonare” faţă de şeful statului.”
Asta e motiv de suspendare dar pentru asta e nevoie sa avem ca sef la PSDeu un Che Guevara! 🙂
Vineri 28 septembrie 2012 la 1:39:08 pm
@Abdulah Catli
Ma tem ca nu este asa. Cititi va rog motivarea Deciziei CCR 728/09.07.2012 (opinia majoritara); contestatia lui Blaga a fost respinsa pentru ca a fost catalagota drept act individual si nu act reglementar al Senatului, pe de o parte, si pentru ca desemnarea sefului senatului nu reprezinta un principiu sau o valoare constitutionala, pe de alta parte. Din prisma acestor motive a fost declarata contestatia sa inadmisibila, nimic nu are de-a face cu OUG 38/2012, ba chiar dimpotriva.
Confuzia dvs. este normala si explicabila – au co-existat doua acte normative care modificau, în acelasi sens, art. 27 din legea 47/1992 (ma refer atât la o lege a parlamentului cât si la OUG 38/2012, ‘text de rezerva’). Ambele texte au fost declarate pe rând, neconstitutionale de catre o CCR geloasa în a-si pastra puterea intacta.
Daca aveti rabdare, va rog sa ascultati declaratia lui Blaga pentru labeunuTV, citata de Hotnews : abia dupa citirea declaratiei lui Blaga am înteles cât de perversa este decizia CCR de ieri, 27.09.2012 : lasa deschisa posibilitatea de debarcare sefiei senatului, cea reiesita din alegerile din 2012 (adica ff probabil USL), daca Basescu reuseste sa recruteze suficienti tradatori, gen UNPR, din viitorul parlament, pentru a forma o noua majoritate cu tradatorii, contra votului popular. Scopul deciziei de azi este pregatirea tradarilor de mâine, din viitorul parlament. Este un semn ca Basescu nu doarme, desi tace. Lucreaza, desi nu pare ca face nimic.
Adevarul ca Basescu l-a depasit cu mult pe Iliescu la perversitati politice. „Batrânul edec” este mic copil pe lânga „talpa iadului”.
Vineri 28 septembrie 2012 la 5:18:37 pm
@cristipetre
a)am citit Decizia CCR 728-corect, aveti dreptate!
b)nu am rabdarea sa-l ascult pe Blaga si pe niciun alt politician, mi-am pierdut-o la referendum rog gasitorului sa nu mi-o redea
c)intr-adevar este o usa deschisa pentru demiterea viitorului presedinte al senatului si/sau camerei deputatilor