DECÂT FĂRĂ MIRCEA DIACONU, MAI BINE FĂRĂ TONTA. ŞI DESPRE BĂSEALA DE LA SINGURA TELEVIZIUNE ADEVĂRATĂ, ÎN APĂRAREA ROMÂNIEI

N-am urmărit aseară „Sinteza zilei”, deci nu ştiu ce a zis Ponta. Am văzut doar două mici fragmente la Ştirile Antenei 3 de dimineaţă – şi din care unul nu e reluat, spre deosebire de unele tâmpenii repetate la infinit, inclusiv apelativul băsist, „şeful statului”, pentru care uzurpatorul de la Cotroceni ar putea decora realizatorii jurnalelor şi reporterii zeloşi cu Ordinul personal serviciu credincios în slujba fraudei securistice. O televiziune cu adevărat excepţională, care are jurnaşti de elită şi curajoşi profesional cu orice risc, chiar şi al vieţii, e depreciată de şopârle ale unor soldăţei băsişti, pe care Gâdea se laudă ca fraierul că nu-i dă afară. Genul proxim şi diferenţa specifică: în orice profesie din afara domeniului Comunicării n-are importanţă convingerea politică a angajatului, condiţionarea de acest gen e abuzivă, chiar penală. Dar în domeniile Comunicării (presă, PR) e o prostie sinucigaşă profesional să ţii persoane cu altă orientare decât linia editorială, respectiv, politica entităţii în cauză (presă, partid, ONG, etc.). E ca şi cum un Executiv al unei mari companii ar fi ţinut deşi se ştie clar că e în serviciul unei companii rivale sau doar concurente – serviciu plătit chiar de sabotatul păgubit. Cum îl plăteşte Patriciu pe Gregoar ca să-l lingă pe Băsescu, care îl şantajează judiciar. Până acum, Dan Voiculescu a demonstrat că nu e şantajabil, altfel nici n-ar putea să aibă un asemenea trust de presă performant. Şi adevărat. Deci, excesul de democraţie poate deveni un bumerang în faţa democraţiei.

Revenind – ştiruca în care Ponta dezminte zvonul securistic cu Kovesi la conducerea DNA nu a fost reluată. Eu am auzit-o într-un singur jurnal de dimineaţă. Băsismele, în schimb, sunt reluate până la irespirabil. :mrgreen:

OK – adică, nu-i OK, dar vorba vine. Mihai Gâdea, în loc să-l întrebe why the fuck a acceptat diktatul în 11 puncte, l-a întrebat dacă ele au fost îndeplinite. Şi elevul Ponta şi-a pus mânuţele pe batistuţă şi a spus: tovarăşu Barosu, doar o jumătate de unghiuţă o am încă netăiată la deştu mic şi plâng după ea, dar o taie Parlamentu şi p-aia, după ce mi-am legat un deşt în plus ca să pot să vă număr poruncile. Chiar dacă era un film românesc despre totalitarismul instaurat cu tancurile sovietice în România anului 1945  şi se numea „A 11-a poruncă”, a unuia, Daneliuc, şi ea era: să nu porunceşti! Mai ales că nici n-aveţi dreptul, că e una, Norica îi zice, care are nişte ouă şi vă tot bate la cap cu ele când vă întreabă fără răspuns where the fuck scrie în „Constituţia” şi regulamentele UE că preşedintele Comisiei Europene are dreptul aşa ceva cu o ţară membră. Eu nu, Doamne fereşte! Eu nu vă întreb aşa ceva. Eu vin cuminte şi dau raportul. Şi zic aşa, mai am o jumătate de poruncă de îndeplinit şi mă doare sufletul, că e mai dureroasă decât cu Andon, e vorba de Mircea Diaconu, dar mă angajez pe cuvânt de şoim al federaţiei UE că Parlamentul sovietului României îl va da afară din funcţia de senator în care a fost ales.

Şi acum (ch)iar mă enervez! Adică, din prostia pe care i-a răspuns-o lui Mihai Gâdea, Ponta a anunţat că Mircea Diaconu n-are să mai fie senator fiindcă aşa vrea hormonul istericei Macovei, tovarăşa de pahar a lui Barosu. Ponta, dacă vrei să fii în continuare Tonta n-ai decât! Dar te anunţ că peste cadaverul lui Crin ai să poţi tu să-l dai afară pe Mircea Diaconu din Senat. Nici măcar PD-L nu va vota aşa ceva! Votul e secret, ai să vezi că va fi probabil chiar unanimitate contra imbecilităţii pe care tu atunci i-ai promis-o lui Barosu, în loc să fii bărbat şi să refuzi de plano ideea însăşi a unei „(not) to do list”.

Am sperat degeaba că Ponta poate fi bărbat. Ar demonstra contrariul doar dacă l-ar trimite pe Barroso la originile Uniunii Europene. Când colo, el anunţă că din nou se va justifica, va sta tot în defensivă, încercând să-lo convingă că „n-a fost o lovitură de stat”! În loc să-i fluture pe la nas scrisorile preşedintelui Constantinescu, să-i spună că speră să se fi lămurit pe deplin cât a greşit şi că românii sunt buni şi iartă dacă li se prezintă reparaţii morale, cum ar fi să nu mai facă o nouă campanie isterică în momentul în care la Bruxelles se va afla că Parlamentul României constată demiterea lui Băsescu de către popor. Sau îl demite direct. Sau face exact ce vrea muşchiul lui de reprezentant al suveranităţii poporului român, căruia nimeni nu-i poate dicta nimic şi în numele căruia nimeni – nici măcar un premier – nu se poate angaja să accepte, necum să respecte, porunci dezaxate.

Există infinite forme diplomatice de a-i spune cuiva arogant. 😛

Deci, Ponta ar trebui să-i explice clar preşedintelui CE legitimitatea iniţiativelor legislative ale senatorului Ghişe şi să-l prevină asupra adoptării lor pentru care personal pledează. Dacă ar avea tărie.

Şi dacă aş fi în locul lui Ponta, i-aş invita pe Barroso şi Reding să-l întrebe pe Jean Claude Juncker ce părere a avut şi cum s-a simţit în momentul în care a aflat de porunca privind interdicţia la adresa preşedintelui interimar de a face graţieri – vizat fiind Adrian Năstase.

Ponta a plecat la Bruxelles nu ca să ceară explicaţii, ci tot ca să dea. În condiţiile-asta, mai bine şi-ar da demisia. Dacă ar fi să alegem între Mircea Diaconu şi Victor Ponta, care credeţi că ar fi scorul?

Şi e păcat, pentru că, altfel, e un premier bun. În unele aspecte, chiar foarte bun. Totul până la UE. În faţa căreia se pierde.

P.S. Andreea Ţopan, eşti o reporteră foarte bună şi e păcat să repeţi de 15X pe relatare titulatura „şeful statului” despre o fraudă care nu era aşa ceva nici înainte de suspendare. Mai ales că – ai observat – degeaba o fată serioasă ca tine se prostituează folosind acea titulatură, fiindcă derbedeul în loc de respect, tot dispreţ îţi acordă. Ba chiar amplificat.

Deci, aş avea propunerea ca presa onestă să se refere la derbedeu cu titulatura – mai mult decât elegantă – de preşedinte demis. Nici fraudele de la CNA n-ar avea nimic de zis. Sau să zică! V-ar creşte şi mai tare audienţa! 🙂

UPDATE. Am văzut un alt fragment din emisiunea de aseară în care lui Ponta i se umplea gura de „domnul preşedinte Băsescu” şi vorbea de „perioadă de pace”. Dacă va continua aşa, iresponsabilul ăsta va duce USL la pierzanie.

10 răspunsuri to “DECÂT FĂRĂ MIRCEA DIACONU, MAI BINE FĂRĂ TONTA. ŞI DESPRE BĂSEALA DE LA SINGURA TELEVIZIUNE ADEVĂRATĂ, ÎN APĂRAREA ROMÂNIEI”

 1. DECÂT FĂRĂ MIRCEA DIACONU, MAI BINE FĂRĂ TONTA. ŞI DESPRE BĂSEALA DE LA SINGURA TELEVIZIUNE ADEVĂRATĂ, ÎN APĂRAREA ROMÂNIEI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 17 September 2012 – Blog « Cehii construiesc un bloc de birouri in Bucuresti cu 39 mil. euro […]

 2. ada157 Says:

  Nu se poate Ponta desparti din nefericire de statutul de popor de slugi care ne este caracteristisc.
  Nu putem avea coloana vertebrala si pace.
  .. Pacat … de noi toti.
  Tot naparcile ne calaresc . Nu mai exista in penal INALTA TRADARE ??
  Aici s-ar califica Betivanca de Macovei , Nosferatu si multi altii.
  Daca ai sinage in instalatie…

 3. Roxana Iordache Says:

  Ada, mă enervez când aud chestia-asta cu „popor de slugi” din pricina unor conducători nemernici care, slugi fiind ei, nu doar că n-au fost în stare, dar nici nu i-a interesat emanciparea poporului român. Au fost câteva momente de graţie în istorie şi toate se leagă de monarhie.

 4. ada157 Says:

  Imi pare rau sa te enervez. Nu doresc de loc asta . Dar si eu sunt furioasa ca 7,4 milioane se comporta ca toti atatia papagali.
  Lasa ca daca vrei sa inveti sa te autoeduci , sa evoluezi nu te pot opri niste javre analfabete.
  Dar sa te lasi cu indolenta … sa stai cu mainile in san ,sa nu faci nimic … abia asta este de plans.

 5. ioprotestatarul Says:

  Sigur ca ginerele spionului si ucenicul politrucului bolsevic ar vrea sa scape de putinii parlamentari patrioti, cu coloana si constiinta pentru a ramane numai tradatorii si jefuitorii tarii. Daca vrea sa coabiteze cu psihopatul poate sa se cazeze impreuna la Jilava… Pana atunci are obligatia sa apere si respecte vointa poporului, daca nu, valea!

 6. Roxana Iordache Says:

  Ada, n-am spus că tu mă enervezi. Era vorba de o afirmaţie. Nu e corect să dai vina pe popor, şi-a făcut datoria. Şi ai să vezi că şi-o va mai face. Din plin.

  Ioane, de acord, dar cred că ar trebui să-l ajutăm să-şi valorifice potenţialul, să nu se mai teamă. Ponta are fond bun şi tocmai asta mă enervează că nu se valorifică.

 7. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha ! Vot unanim pentru Mircea Diaconu in parlament ?!
  Neispravitii aia , daca se voteaza secret , au sa fie deosebit de bucurosi , satisfacuti si usurati sa nu il mai vada pe maestru printre ei .
  Prezenta lui Mircea Diaconu acolo , le arata zilnic cit sunt de hahalere .
  Singura solutie ar fi sa se voteze deschis si individual , le-ar fi frica de ochiul camerelor de luat vederi , dar din pacate , fiind vorba de persoane , se va vota secret .

 8. Mihai Hristea Says:

  Basistii sunt TOTI niste manelisto-pupincuristi. Normal ca un urias ca Mircea Diaconu le sta in gat.

 9. ioprotestatarul Says:

  Adevarul e ca din ’89 nici unul dintre cei aflati la putere nu a facut nimic pentru ca acest popor sa primeasca un minim de educatie civica, ba din contra, au contribuit din plin la indobitocirea lui prin intentionata distrugere si politizare a pilonilor de baza ai societatii democratice: invatamant, sanatate, justitie.
  Pe de alta parte, la fel de adevarat este faptul ca orice cetatean cu coloana, responsabil si demn are posibilitatea si obligatia de a se autoeduca pentru a nu se lasa mintit, manipulat ori umilit de slugile regimului.

 10. ioprotestatarul Says:

  Roxana, din ce ai spus am inteles ca Tonta are caroseria buna si motorul sticat, iar el stie ca o asfel de masinarie trebuie casata…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: