DE CE PONTA NU SE DELIMITEAZĂ DE RUS? ŞI DE CE PSD NU-I DĂ AFARĂ PE GRUPAŢII DE LA CLUJ?

Nu înţeleg de ce nimeni din PSD nu are curajul să-i ceară lui Ponta exluderea grupaţilor de la Cluj, deşi foarte mulţi îi detestă. Se ştie asta. Şi de ce nimeni din PSD nu-i cere măcar să se delimiteze de Rus, să declare că regretă desemnarea lui ca ministru de Interne, măcar atât. Ponta nu s-a delimitat niciodată, nici după atacurile abjecte la adresa lui Crin lansate în mod repetat de Rus şi Dâncu – Crin i-a ignorat, ceea ce era normal din partea lui, să nu se coboare la nivelul derbedeilor băsişti din PSD. Dar Ponta, ca preşedinte al PSD, să tolereze atacurile infame a însemnat să consimtă la ele, în detrimentul unui partener care noroc că e înţelept şi nu se coboară nici la mintea lui. Am mai spus – de când s-a constituit USL – şi o repet: ar fi nevoie din partea PSD de un premier care să fie la nivelul lui Crin, să facă un tandem puternic cu el pentru România – Ponta a dat impresia că a crescut foarte mult, după care s-a dezumflat la loc. Şi e păcat, pentru că are potenţial. Reculul lui nu se explică decât printr-o şantajabilitate, ca să zic aşa. Sper să nu fie. Şi sper să aibă curajul de a-şi valorifica potenţialul în care a crezut premierul Năstase când l-a lansat. Dar el mai degrabă se inhibă, în loc să se valorifice.Un tandem Crin-Năstase ar fi beton pentru România. Am mai declarat, am mai susţinut, am mai semnat. :) Ar fi delectabile, benefice, chiar şi previzibilele lor dispute. :P Şi pentru că pe Năstase l-au băgat la puşcărie, ceea ce n-a făcut decât să-l eroizeze, ar trebui ca PSD să facă presiuni asupra lui Ponta să fie ceea ce trebuie. Şi poate, a dovedit că poate. Doar că nu vrea şi asta e exasperant. Chiar revoltător. Şi de-aia am zis că voi, simpatizanţii şi membrii PSD, sunteţi prea pasivi. Trebuie să-l obligaţi să performeze! Am scris toate astea şi pe blogul lui Adrian Năstase.

Aici, scriu în plus. Unu, dacă Năstase e indisponbil, există co-fondatorul PSD, profesorul Athanasiu.

Doi, pentru cei scurţi de memorie. Deci, Rus iese şi îl atacă pe Crin, când îşi anunţă demisia din funcţia de ministru de Interne, minte odios când îl pune pe acelaşi plan cu Băsescu, anume, că ar fi făcut presiuni asupra lui.

Crin era să facă? Să tacă şi să dea impresia că aşa este? Era preşedinte interimar, a declarat că Rus minte, pentru că el niciodată nu a făcut presiuni asupra nimănui, deci, să dea exemple de presiuni pe care le-a făcut asupra lui sau să tacă.

Rus nu doar că nu a tăcut, ci ca o slugă băsistă, deci securistică şi şantajabilă ce se află, s-a lansat în atacuri recidivate la adresa lui Crin, acuzându-l că l-a atacat, l-a făcut mincinos. Orice om normal ştie că preşedintele Antonescu doar a făcut o precizare absolut necesară în faţa unei acuzaţii abjecte. După care Dâncu s-a aruncat şi el la gâtul lui Crin. Şi a început cu sondajele în care l-a gonflat pe Oprescu. Plus alte institute de sondare care au contract cu PSD şi aici intervine suspiciunea că nemernicia are consimţământului lui Ponta. Plus al altora care cred că într-o alianţă poţi avea succes fiind canalie. Adică, să-ţi încalci cuvântul. Adică, să fii ca Băsescu.

Să vă spun ceva: vă chinuiţi degeaba. Schema v-o fac altădată, Doctorul totuşi are caracter. Şi e inteligent, ştie că dacă l-ar contracandida pe Crin ar pierde. La scenă deschisă. E mai bine să stea şi să construiască autostrada suspendată. 🙂

Ar fi oportun ca Rus şi Dâncu să fie excluşi din PSD înaintea congresului anunţat de Ponta pentru după alegerile din decembrie. Dacă Ponta nu o face, riscă să piardă voturi pentru USL. Excluderea derbedeilor băsişti ar fi un eveniment: o perioadă s-ar vorbi despre asta, în favoarea USL. Excluşi, e previzibil că lichelele şi-ar da în petic şi ar presta securistic la băsişti. Obligaţi să se dea pe faţă. Ponta, obligă-i! 😛

Ce ziceţi, are curaj Ponta să-i dea afară din PSD, implicit, din USL, pe băsiştii de la Cluj? Şi să nu vină cu pretexte jalnice că nu el decide, din moment ce dacă supune la vot, PSD se pronunţă pentru!

P.S. Dâncu seamănă cu personajele parveniţilor lui Slavici. 😛 Rus seamănă cu el însuşi, matron de bordel. Aştept să nege. 😆

Reclame

4 răspunsuri to “DE CE PONTA NU SE DELIMITEAZĂ DE RUS? ŞI DE CE PSD NU-I DĂ AFARĂ PE GRUPAŢII DE LA CLUJ?”

 1. Radu Humor Says:

  Într-un articol din „European Voice”
  Swoboda: Reding a eşuat în relaţia cu România şi a subminat obiectivitatea CE
  Acasă » Lumea

  Cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta la Bruxelles, şi în perspectiva întrevederii acestuia cu Jose Manuel Barroso, liderul grupului socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, exprimă critici faţă de felul în care comisarul european Viviane Reding a tratat criza constituţională din România. În opinia lui Swoboda, exprimată în săptămânalul “European Voice”, Comisia Europeană a eşuat, din cauza unei totale lipse de obiectivitate, în a evalua situaţia politică din România de dinaintea şi din timpul referendumului. “European Voice” este săptămânalul de limbă engleză din Bruxelles care relatează despre probleme-cheie ale instituţiilor importante ale Uniunii Europene (Comisia Europeană, Parlamentul European, și Consiliul European), fiind cea mai citită publicaţie de lideri europeni şi de analiştii politici din Europa. (G.B.)

  Critici care au mers prea departe

  Comisia Europeană ar trebui să facă mai mult ca să administreze mai bine viitoarele crize constituţionale, nu cum a procedat în cazul României. José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a avut desigur dreptate când a cerut în discursul său privind “Starea Uniunii” de săptămâna trecută că avem nevoie de o Europă mai integrată şi mai democratică. Criza din zona euro înseamnă că trebuie să facem faţă unei alegeri inevitabile între o viitoare integrare şi riscul dezintegrării. Ştim că trebuie să mergem înainte cu integrarea, dar nu o putem face decât pe baza unui consens între toate statele membre. Obţinerea acestui consens va fi o mare provocare şi va presupune un echilibru delicat între diverse tradiţii naţionale şi politice care formează continentul nostru. Acest consens poate fi obţinut dacă Uniunea Europeană va fi capabilă să se bazeze pe o puternică legitimare populară. De aceea, mulţi dintre noi sunt extrem de îngrijoraţi de felul în care Comisia a tratat criza constituţională din România, sperând că Barroso va lua toate acestea în calcul când se va întâlni azi cu premierul român, Victor Ponta.

  Este esenţial, desigur, ca într-un sistem al suveranităţii împărtăşite să existe cel mai înalt grad de încredere posibil în integritatea democratică a ţărilor participante. Este clar de asemenea ca instituţiile UE trebuie să aibă un rol important în protejarea standardelor democratice. Dar seriozitatea unei asemenea misiuni aduce cu sine o responsabilitate suplimentară, aceea de a fi corecţi până la scrupulozitate şi chiar abili în evaluarea revendicărilor şi contra-revendicărilor diferitelor forţe politice dintr-un stat membru. În lumina acestui standard ridicat, comisarul responsabil Viviane Reding, comisar pentru drepturile fundamentale şi justiţie, a eşuat în relaţiile sale cu România şi a subminat obiectivitatea modului în care Comisia a tratat această problemă. Implicaţiile sunt îngrijorătoare.

  Focalizare greşită

  Dificultăţile politice ale României sunt complexe. Guvernul român merită unele critici că a acţionat cu prea multă grabă şi fără să îşi explice clar intenţiile la nivel internaţional. Dar Reding a reacţionat de parcă guvernul României a fost singura şi principal cauză a îngrijorărilor ei. Ea a ales să ignore abuzurile în funcţie pentru care preşedintele Traian Băsescu a fost găsit responsabil chiar de către Curtea Constituţională a României, tentativele repetate ale lui Băsescu de a influenţa sistemul judiciar, nepăsarea acestuia faţă de obligaţia de a respecta limitele autorităţii sale constituţionale. Coaliţia majoritară din România, formată din liberali şi social-democraţi, a fost perfect îndreptăţită să îl suspende pe Băsescu, potrivit prevederilor Constituţiei din România. Aşa cum a a confirmat şi Curtea Constituţională, coaliţia aflată la guvernare în România a urmat regulile în fiecare etapă, asigurând o majoritate parlamentară în favoarea suspendării, organizând un referendum şi respectând rezultatul acestui referendum. A fost complet iresponsabil şi insultător din partea lui Reding să descrie toate acestea drept o tentativă de “lovitură de stat”, sau un „puci parlamentar”, mai ales că ea a repetat asemenea calificative chiar cu câteva zile înainte de referendum. Cei care s-au exprimat în favoarea suspendării lui Băsescu şi-au exercitat în mod paşnic drepturile lor democratice.

  Una dintre plângerile principale ale Comisiei a fost utilizarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a modifica legea privind referendumurile, prin eliminarea pragului de participare la referendum de 50% plus unu din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Faptul că prin această ordonanţă de urgenţă s-a anulat o schimbare făcută cu câteva săptămâni mai devreme de către Băsescu, de asemenea, printr-o ordonanţă de urgenţă, nu a fost menţionat de Reding. Acest lucru evidenţiază o neconcordanţă serioasă. În timp ce emiterea câtorva ordonanţe de urgenţă de către noul guvern Ponta a fost prezentată ca o ameninţare la adresa democraţiei, sutele de astfel de ordonanţe de urgenţă, emise de Băsescu în timpul perioadei când partidul său s-a aflat la guvernare, nu au fost considerate nici măcar demne de a fi menţionate, ca să nu mai zic de a fi criticate. Cerând revenirea la ordonanţa de urgenţă la lui Băsescu privind impunerea unui prag la referendum, Comisia Europeană a forţat România să accepte o regulă care pune sub semnul întrebării normele democratice trasate de Comisia de la Veneţia, o regulă care nu se aplică în niciun stat membru al UE.

  În pofida obţinerii a 87% din voturi în favoarea suspendării, românii se văd obligaţi în mod trist să accepte un preşedinte pe care nu îl mai vor, iar nesiguranţa de pe scena politică nu a dispărut. Din cauza acestor presiuni, mulţi români au tras concluzia că intervenţiile Comisiei Europene au avut mai puţin de a face cu asigurarea standardelor democratice, cât mai ales cu eforturile de a menţine la putere un aliat al Partidului Popular European. Impactul negativ asupra opiniei din România este deja clar. Încrederea românilor în Uniunea Europeană, care scăzuse oricum de la aderare, a ajuns în final la puţin peste 10 procente în timpul acestei vari. Dacă aceasta poate fi numită o victorie a democraţiei, înseamnă că este una în care voinţa poporului nu contează. Liderii Partidului Popular European, care se vor reuni la Bucureşti în luna octombrie, trebuie să fie atenţi să nu repete tonul triumfalist al unor declaraţii făcute recent la adresa României.

  Comisia Europeană trebie să administreze mai bine de acum înainte crize similare. În special trebuie să elimine bănuiala de partizanat, prin lărgirea dialogului şi prin consultări cu Parlamentul European şi cu grupurile politice care îl formează. Dacă nu o va face, vom plăti preţul scump al pierderii încrederii cetăţenilor şi a legitimităţii. Europa unită şi demoratică pe care şi-o doreşte Barroso nu poate fi proprietatea unei singure instituţii, a unei singure familii politice sau a unui singur grup de ţări. O asemenea Europă unită poate fi construită, numai dacă toţi europenii sunt pregătiţi să lucreze împreună pentru aceeaşi viziune.

 2. Roxana Iordache Says:

  E târziu ce spune moşu de la PES. Sigur, mai bine decât niciodată. 🙂

 3. virgilvirgil Says:

  Cind ai sa pricepi ca aceste gasti de ordinari de utima speta , furi de drumul mare care-si zic PSD , PD sau PNL nu sunt partide , ai sa pricepi si de ce nu se iau masuri cu Rus si neispravitii sai dupa ce a balacarit liderul liberal si ai sa si intelegi de ce a sarit domnul Tonta ca ars a gitul lui Orban si-a amenintat ca il lasa far de coledzi , cind asta nu a facut nimic altceva decit sa le spuna ca ei pesedeii i-au virit in nazdravania cu suspendarea mascariciului si tot ei pesedeii au jucat , macar prin Rus , dar si prin Tonta , la ofsaid …

  PS

  In ceea ce priveste felcerul de la capitala …, de orice poate fi acuzat , numai ca ar avea vreo farima de caracter cind e vorba de interesele lui NU .
  Ha-ha-ha ! Auzi , caracter la Oparescu ?!…
  Numai tu si cu Ciutacu poti sa crezi traznaia asta .
  Acuam pe Ciutacu il inteleg , ca de … singele apa …
  Sa nu te strici de ris ?!
  Caracter la Oparescu … Ha-ha-ha !
  Vorba ta Roxana , am sa il cred cind va nega faptul ca se pregateste intens pentru a candida la viitoarele alegeri prezidentiale .
  Deocamdata , dupa cum ai vazut si tu , fuge ca dracul de tamiie neispravitul sa deie raspuns clar la intrebarile legate de chestia asta .

  PPS

  Acuam poti sa reiei injuraturile , dar ce am scris mai sus am spus-o inca din ziua cind au anuntat ca il suspenda pe Basescu .

 4. bmarinescu41 Says:

  „Ce ziceţi, are curaj Ponta să-i dea afară din PSD, implicit, din USL, pe băsiştii de la Cluj?”-Nu este vorba de curaj!!!Ponta nu vrea pentru că este la fel de javră ordinară ca ei !!!Încă nu este clară treaba cu Pontăse Vitraian Victosescu 😀 😀 😀 ?????

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: