ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI ŞI CRUCEA ROMÂNIEI

Împărăteasa Elena, mama Împăratului Constantin, care a scos creştinismul din catacombe în 313, a căutat şi a găsit Sfînta Cruce pe care a fost răstignit Iisus, la 14 septembrie 326, când patriarhul Macarie, al Ierusalimului, a înălţat-o din ultimul amvon, ca să o vadă toată lumea.

Sfântul împărat Constantin avusese de dus un război la Roma, împotriva lui Maxenţiu, care avea o oaste mult mai puternică şi era previzibil că va câştiga. Dar lui Constantin i s-a arătat semnul Crucii pe cer, cu înscrisul roman în jurul ei: PRIN ACEST SEMN VEI ÎNVINGE. Şi a învins.

Azi e o mare sărbătoare, ea rememorează totodată şi al doilea moment al înălţării Sfintei Cruci, confiscată de perşi şi recuperată în 629 de către împăratul bizantin Heraclius I, care a restituit-o Ierusalimului, iar patriarhul Zaharia a înălţat-o un an mai târziu, în 14 septembrie 630.

Deci, prin acest semn vom învinge, chiar dacă unii par (mult) mai tari. România creştină va reuşi să-şi păstreze fiinţa, iar lucrarea satanică pe care o prefigurează arhitecţii sovietizării Europei se va nărui din proiect. Totul e să ne păstrăm credinţa şi să luptăm pentru ea.

3 răspunsuri to “ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI ŞI CRUCEA ROMÂNIEI”

 1. Marius Mina Says:

  Apropo de cruci …
  Daca mi-as lua 10% comision la fiecare spaga care si-o ia Barroso de la Basescu , imi duc tot cartierul la Monaco , un sejur all inclusive , cu business class

 2. ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI ŞI CRUCEA ROMÂNIEI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 14 September 2012 – Blog « Croaziera cu CarpaTour.ro – Ziua 3: orasul Flam, la fiordurile din Norvegia […]

 3. Radu Humor Says:

  Obligația noastră a creștinilor este să fim uniți în credință și de aceea lupta noastră nu poate fi despărțită de cea a grecilor, sârbilor și mai ales a rușilor !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: