REPREZENTAŢIE GROTESCĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN. PPE REDUCE LA ABSURD IDEEA DE UNIUNE EUROPEANĂ, DEMOCRAŢIE ŞI STAT DE DREPT. REDING, NOUL TIP DE APARATCIK, MAI SINISTRU DECÂT ÎN URSS. BĂSIŞTII INCALIFICABILI AU DEPRECIAT REVOLTĂTOR ROMÂNIA. MULŢUMIM EUROPARLAMENTARILOR LIBERALI ŞI SOCIALIŞTI CARE NE-AU APĂRAT ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ

Dezbaterile din Parlamentul European cerute insistent de PPE pe tema României s-au întors împotriva delatorilor băsişti. Le-au explodat în faţă. Pentru că apărătorii adevărului au avut ocazia să-l rostească.

Partea proastă e că spectacolul a fost grotesc, iar dezbaterea democratică, o parodie. Vorbitorii au avut timpul limitat la un minut sau două (nu ştiu pe ce criterii), iar interpelările şi răspunsurile la ele, doar 30 de secunde. În schimb, fără limită de timp, Comisara pentru Justiţie, ignoranta arogantă şi agresivă pe nume Reding, care se vrea şefă a Comisiei Europene, s-a dat în spectacol, reiterând minciunile grosolane pe care le vehiculează de aproape trei luni. Şi în ciuda tuturor dovezilor irefutabile – inclusiv scrisoarile preşedintelui Constantinescu către preşedintele PE şi al CE – Viviane Reding, cu morga ei împăiată, repetă mecanic neadevărurile grosiere, ca o propagandistă sovietică. E, de altfel, împreună cu Barroso, tipul noului aparatcik, mai sinistru şi mai nociv chiar decât cei ai URSS. Despre proiectul expus de Barroso în cursul dimineţii voi scrie separat – el exprimă deschis intenţia instaurării totalitarismului într-o Europă suprastatală.

Au fost vorbitori din partea PPE care au vehiculat minciuni cu acelaşi tupeu agresiv ca şi flaşnetele băsiste. A fost revoltător să-i asculţi, ca român. A fost insuportabil să vezi cum se minte cu neruşinare despre ţara ta, cum România este umilită – ca şi cum nu era suficientă umilinţa administrată de preşedinta Lituaniei la Cotroceni, în termeni inadmisibili şi care n-ar fi fost posibili dacă aparatul băsist nu ar fi depreciat în asemenea hal ţara prin dezinformări propagate securistic pe plan internaţional. La asemenea nivel de depreciere a ajuns România încât oricine îşi permite să desconsidere ţara noastră şi să ne dea lecţii.

Cel mai greţos a fost să urmăreşti prestaţiile lui Cristian Preda şi Monica Macovei. Preda a mâncat necomestibil cu privire la „dictatura majorităţii” şi din păcate nimeni nu a punctat în plen că printre aliaţii USL la suspendarea lui Băsescu a fost şi UDMR, membru al PPE. Monica Macovei a înghiţit cu polonicul pe secundă, manifestând o agresivitate de securistă decompensată. A minţit cu neruşinare despre „fraudă de 1,5 milioane” la referendum şi când perfect a interpelat-o Victor Boştinaru cu întrebarea de unde are date din dosare aflate în lucru, a răspuns că din presă şi din declaraţia de „până în 15% fraudă” făcută de „procurorul-şef pe care vor să-l schimbe”, când Morar e expirat de mult. Păcat numai că d-l Boştinaru n-a avut timp s-o întrebe şi câte dosare penale are Băsescu, în momentul în care a împroşcat că USL „vrea să oprească justiţia”. Aş jigni scroafa prin comparaţie. O scroafă nu minte. Macovei n-a ratat ocazia să-şi pună poalele în cap. O isterică în sevraj, care va plăti într-o zi pentru campania contra României, pe care are rupeul s-o numească ţara „ei”. La fel şi Stolojan, pentru scrisoarea incalificabilă privind „antisemitismul” lui Şova, în condiţiile în care subiectul de de maximă sensibilitate internaţională, iar în PPE şi PES e plin de evrei care se pot simţi lezaţi. Noroc că unii nu se lasă dezinformaţi.

Reconfortante au fost poziţiile verticale ale europarlamentarilor de top care ne-au apărat, perfect documentat şi cu o moralitate impecabilă. Mulţumiri deosebite Lordului Watson, cu tot respectul şi cu vie afecţiune,  pentru fermitatea de diamant cu care a punctat adevărul şi a conchis că Băsescu e un preşedinte ilegitim. Mulţumiri similare d-lui Swoboda, pentru pledoarie şi mai ales, pentru inteligenţa cu care a subliniat şi a repetat că Băsescu e demis, pentru că la referendum împotriva lui au votat 7,4 milioane, mult peste cele 5,3 milioane care l-au ales în 2009. Thumbs up, Sir!

S-ar fi cuvenit să le mulţumesc nominal tuturor celor care ne-au luat apărarea, în numele principiilor şi valorilor fondatoare ale Uniunii Europene, pe care au arătat că înşişi Reding şi Barroso le calcă în picioare prin agresiunea asupra României. N-am reţinut numele grecului de la „Stânga Unită”, care a avut o poziţie solidară de principiu cu ţara noastră. N-am reţinut, din păcate, nici numele europarlamentarului extraordinar care a arătat că USL a încercat să înlăture ceea ce Băsescu a instaurat vreme de 8 ani, „un sistem paralel, personal, securistic-mafiot”, pentru care şi-a subordonat toate instituţiile. Europarlamentarul i-a cerut lui Reding să-şi prezinte scuze României.

Se cuvine să le mulţumim tuturor apărătorilor noştri drepţi, pentru corectitudine şi responsabilitate, pentru integritatea cu care s-au documentat. Pentru logică şi argumentaţie indenegabilă. România e, măcar moral, revanşată. Dar mai avem foarte multe de făcut.

Linia a fost dată de fermitatea elegantă cu care şi-au impus punctul de vedere europarlamentarii USL. Felicitări! Asta este România demnă. Bravo, fetelor şi bravo, domnilor! Pentru toţi îl felicit, generic, pe Cătălin Ivan.

Reclame

23 răspunsuri to “REPREZENTAŢIE GROTESCĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN. PPE REDUCE LA ABSURD IDEEA DE UNIUNE EUROPEANĂ, DEMOCRAŢIE ŞI STAT DE DREPT. REDING, NOUL TIP DE APARATCIK, MAI SINISTRU DECÂT ÎN URSS. BĂSIŞTII INCALIFICABILI AU DEPRECIAT REVOLTĂTOR ROMÂNIA. MULŢUMIM EUROPARLAMENTARILOR LIBERALI ŞI SOCIALIŞTI CARE NE-AU APĂRAT ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ”

 1. Mihai Hristea Says:

  Comentam:
  http://hristea.wordpress.com/2012/09/12/ma-pis-pe-schengen/

 2. Parlamentul European, o mizerie « Mihai Hristea Says:

  […] de ce ne mai mirăm, când imbecilii au ales-o pe una ca EBA? Share […]

 3. Roxana Iordache Says:

  Am comentat, mi se pare o aberaţie. Aia cu alt model decât cel european.

 4. Mihai Hristea Says:

  Mie mi se pare o aberatie modelul european.

 5. mert245 Says:

  Eurodeputatul grec Charalampos Angourakis, din partea Stângii Unite, a luat cuvântul pentru câteva momente în limba română. Dupa care a continuat astfel: „Este inutilă discuţia de astăzi. Ea este o insultă la adresa poporului român şi la adresa tradiţiei sale democratice. Este rezultatul unei situaţii inacceptabile care se impune poporului român, prin măsurile de austeritate. Au avut dreptate cei care au avertizat ţările din Est că în UE vor avea loc situaţii inacceptabile, că pe lângă şomaj şi sărăcie se vor impune decizii nedemocratice.”

 6. REPREZENTAŢIE GROTESCĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN. PPE REDUCE LA ABSURD IDEEA DE UNIUNE EUROPEANĂ, DEMOCRAŢIE ŞI STAT DE DREPT. REDING, NOUL TIP DE APARATCIK, MAI SINISTRU DECÂT ÎN URSS. BĂSIŞTII INCALIFICABILI AU DEPRECIAT REVOLTĂTOR ROMÂNIA. MU Says:

  […] Original Blog » 12 September 2012 – Blog « Insula lui John Lennon, scoasa la vanzare pentru 300.000 de euro […]

 7. Radu Humor Says:

  Acuma, pentru că, nesperat, am reușit să intrăm și în bucătăria UE , mulți dintre noi s-au lămurit că una scrie pe gard și cu totul altceva e înăuntru 😉
  Personal, cred ca Scrisoarea domnului Emil Constantinescu a avut un efect devastator pentru transformarea acestei ședințe dintr-una de condamnare a guvernului Ponta și a Parlamentului României, într-o oglindă pusă în fața acestei făcături, din ce în ce mai ordinare, care se transformă ( sau cel puțin încercă!) într-o nouă uniune statală de tip comunist, în care ca și atunci, o mână de ovreiași încearcă să pună sub asuprire directă vreo 500 de milioane de germani, francezi, spanioli, polonezi, români ș.a.
  Și nici nu-i de mirare, dacă observăm că cei de acum sunt în majoritate de aceeași etnie, ajutați, ca și atunci, de cozile de topor cumpărate din tările care au ajuns apoi să suporte vreme de 50 de ani toate ” binefacerile” fostei Uniuni !
  Iată-i din nou scoțând la iveală capetele roșcovane și recuzita prea puțin modificată a criminalilor Marx, Engels, Lenin și Stalin ( România „beneficiind” de prestațiile unor Ana Pauker, Brucan, Neulander, Patapievici sau Tismenețky, ai căror urmași au fost din nou aburcați în funcții de conducere).
  Și dacă părinții lui Volodea , Petre sau Horia și ceilalți ne-au ucis, fizic,întreaga elită intelectuală, urmașii lor au reușit să facă de fapt același lucru, doar cu alte metode, mult mai sofisticate, distrugând România nu numai intelectual, dar și economic și social !
  Cei care au urmărit astăzi cu atenție, discuția pe tema României n-au decât să tragă concluziile de rigoare.
  Să știe ce-i așteaptă și pe ei, dacă nu belesc bine și la timp ochii, vorba lui Virgil, spre ce strungă dirijează mulțimile europene, și nu numai, aceste creaturi monstruoase adunate sub denumiri pompoase, dar de fapt deosebit de periculoase :mrgreen:

 8. Radu Humor Says:

  Europalamentarul român Minodora Cliveti a adresat miercuri o interpelare scrisă comisarului european Vivianne Reding, document prilejuit de dezbaterea din cadrul Parlamentului European privind situaţia politică din România, prin care solicită o motivaţie în legătură cu afirmaţiile demnitarului european privind o ‘presupusă’ lovitură de stat ori un puci în ţara noastră.

  ‘ Aţi afirmat ca în România a avut loc o lovitură de stat sau un puci. Lăsând de o parte caracterul absurd al unei situaţii în care un Parlament ales în mod democratic, într-o ţară membră UE, ar ajunge să comită un puci sau o lovitură de stat, de vreme ce el însuşi este cea mai democratică formă de existenţă a statului, mă adresez Dvs., în calitate de comisar care patronează justiţia europeană, întrebându-vă pe ce vă bazaţi în momentul când faceţi asemenea afirmaţii?’, scrie Minodora Cliveti.

  Precizând faptul că ‘orice afirmaţie trebuie probată’ europarlamentarul român îi cere comisarului Reding să prezinte public ce probe a verificat pentru a-şi fi creat ,, convingerea unei lovituri de stat’.

  ‘Cunoscând faptul că unul dintre principiile de bază ale justiţiei mondiale este ‘audiatur et altera pars’, adică ‘să fie ascultată şi cealalată parte’ ori de câte ori se pregăteşte emiterea unei decizii…de ce concluziile Dvs sunt identice cu ale unei singure părţi, adică cu cele ale preşedintelui României, Traian Băsescu?’, îl mai întreabă pe comisarul european Reding, sub forma unei declaraţii scrise, europarlamentarul roman Minodora Cliveti.

  Precizând apoi faptul că ‘adevărul este că în România 7,5 milioane de români au dat o lovitură nu statului, ci unui preşedinte antidemocratic’, Minodora Cliveti o întreabă pe Vivianne Reding dacă este ‘pregătită’ să-şi asume ‘creşterea sentimentelor antieuropene care se manifesta în România după ce românii au luat act de declaraţiile formulate’ de acesta privind evenimentele politice din ţara noastră.

  ‘Am apelat la acestă formă de adresare, stipulată în cadrul procedurii parlamentare, deoarece din lipsă de timp nu mi s-a dat cuvântul în plenul PE pentru a-i adresa întrebările în mod direct, privind-o direct în ochi pe Doamna Comisar Reding. Aş fi vrut să-i văd şi reacţia’ , a motivat pentru Agerpres demersul făcut europarlamentarul roman.

  În data de 9 august Minodora Cliveti a adresat o scrisoare şi preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, în care îi prezintă situaţia presupuselor presiuni la care ar fi supusă Curtea Constituţională în privinţa Referendumului, aşa cum a reclamat acesta.

  Explicând faptul că decizia Curţii Constituţionale de a cere Guvernului date clare referitoare la listele electorale şi de a amâna pronunţarea în acest scop este respectată de Guvern şi toate autorităţile româneşti, Minodora Cliveti preciza în demersul său că ‘toată lumea în interiorul şi exteriorul Romaniei trebuie să ştie adevărul’.

  Minodora Cliveti, fost prim-vicepreşedinte al grupului socialist din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi fost deputat PSD de Bacău, a preluat mandatul de europarlamentar la 18 mai 2012, înlocuind-o în funcţie pe social-democrata Rovana Plumb, numită ministru al mediului în guvernul Ponta. În cadrul instituţiei europene, Cliveti a fost aleasă membru titular în Comisia pentru muncă şi afaceri sociale şi supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi securitate alimentară. Ea este, de asemenea, membru titular în delegaţia pentru Comisia de cooperare a UE cu R. Moldova şi supleant în delegaţia pentru comisiile de cooperare UE cu Armenia, Azerbaidjan şi Georgia. Minodora Cliveti mai face parte şi din delegaţia UE la Adunarea parlamentară Euronest. AGERPRES

 9. Sandi Says:

  mert245 spune:
  miercuri 12 septembrie 2012 la 6:49:41 pm
  Eurodeputatul grec Charalampos Angourakis, din partea Stângii Unite, a luat cuvântul pentru câteva momente în limba română.

  **********

  Mi-a placut grecul !

 10. acuvio Says:

  Bine că în sfârşit se mai aud şi alte voci pe afară. Şi mai ales că se vorbeşte de ilegitimitatea recuperării şi returnării la Cotroceni a dlui Traian Băsescu.
  Şi un dar, să dormiţi bine noaptea: Monica Macovei 🙂

 11. Mihai Hristea Says:

  New post:
  http://wp.me/pDaDH-1JQ

 12. Ghita Bizonu' Says:

  De rasul curcilor!!!


  Schulz on the State of the Union: More Europe with less parliamentary democracy is impossible

  Opening the debate on the State of the Union, European Parliament President Martin Schulz said:

  „Today the world is looking at Europe not least the Karlsruhe Constitutional Court, we have reached a decisive moment. Recent developments in the European Union have been of great concern. We have seen a deparliamentarisation of Europe. Those who think that parliamentary democracy is too slow or raises too many obstacles are arguing in the wrong direction. No decisions in Europe can be reached without the involvement of the European Parliament. The European Parliament is the Parliament for the whole of the European Union. More Europe with less parliamentary democracy is impossible.”

  http://www.europarl.europa.eu/the-president/fr/press/press_release_speeches/press_release/2012/2012-september/press_release-2012-september-6.html

  Tocmai azi ….

 13. Mihai Hristea Says:

  I love you, Rox!

  I love Alina Gorghiu, as well 😉

 14. Mihai Hristea Says:

  Traiasca Regele:

 15. Mihai Hristea Says:

  Rox, ma-nsor. 😛
  Tre sa vii la nunta!
  http://hristea.wordpress.com/2012/09/12/lol/

 16. virgilvirgil Says:

  Grecul a fost taaaaaaare , tare de tot . Omul face toate paralele . Le-a tras-o !!!!!

 17. Roxana Iordache Says:

  Mulţumesc tuturor!

  @Hristea, modelul european nu e UE. E modelul european pur şi simplu, de civilizaţie creştină, pe care unii ca sovieticii UE vor să-l distrugă.

  În rest, casă de piatră! Numai că ţi-ar trebui un mall ca al lui Videanu pentru toate nevestele ce pohteşte pohta ta. 😆

  @mert – Mulţam, bre, pt numele grecului, un pupic de la mine, îi dau şi 5! 🙂 Dacă îmi spui şi numele italianului, e totală treaba. Ca ăla să-l calce în picioare pe Băsescu străin fiind n-am auzit până acum. Ştie totul omul. 🙂

  @Virgile, dulce foc grecul, dar tare de tot italianul. Absolut incredibil ce cârpă a făcut din Băsescu. Aşa cum este. Dacă vine pe-aici, i-aş da un bănuţ de argint cu efigia Regelui Mihai drept răsplată. Chestia-asta o fac doar rarissim.

 18. mert245 Says:

  @Roxania
  Raffaele Baldassarre

 19. mert245 Says:

  @ Roxana
  sper sa nu fi gresit ;mai verific si iti spun

 20. mert245 Says:

  Pino Arlaccchi este cel care l-a facut de cacao pe basel

 21. “Who the Hell, you think, you are, Mrs Reding?” « Sfinxul Says:

  […] ROXANA IORDACHE I FELL 4 HIMREPREZENTAŢIE GROTESCĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN. PPE REDUCE LA ABSURD IDEEA DE UNIUNE EUROPEANĂ, … […]

 22. WhiteWolf Says:

  „UE funcționează printr-un sistem de instituții supranaționale independente și interguvernamentale care iau decizii prin negociere între statele membre”
  Daca alegi sa pornesti de la citatul de mai sus, ignorand faptul ca nu poti face uniune monetara fara politica monetara general valabila si aplicabila pe tot teritoriul Uniunii, si-apoi te uiti la ce s-a intamplat ieri, simplu si fara artificii concluzia se asterne de la sine:
  Care Uniune Europeana? Care Parlament European?
  Posibil ca mioriticii sunt naivi si agramati (EBA), afaceristi (Severin), figuranti 100% (Becali), partizani (T.R.U.), fanatico-sclerotici (Vadim).Si mai mult ca sigur, aproximativ 90% dintre zimbrii cu stea in fruntei care sunt platiti pentru a exista ca parlamentari europeni nu vor fi tinuti minte nici macar la categoria „au mai participat” : Elena Oana Antonescu, Minodora Cliveti, Vasilica Viorica Dancila, Ioan Enciu, Iosif Matula… s.a.m.d.
  Insa oricum si orice ar fi (sau nu ar fi ) cei care pretind ca onoreaza tricolorul pe acolo, pe bune, sunt niste bieti pui neintarcati fata de lobbistii interesati doar de bani si propria agenda. Si nu am de ce fi suparat ca nu reusim sa trecem la grupa mare cum nu am nici de ce ma inflama la „grotescul” petrecut ieri. Sunt doar trist
  Ne trezim greu, ne trezim tarziu. Si-atunci cand vedem , in esenta, ce mare rahat cu funda roz este intreaga Uniune (la nivel de clasa politica conducatoare) stau si ma intreb la ce naiba ne-am tot sacrificat si ne sacrificam ca sa fim … acolo ?

 23. stejarul Says:

  „Fostul ministru al MDTR, Elena Udrea, …..a depus la Parlment o declarație politică privind dezinteresul şi pasivitatea de care dă dovadă MDRT în ceea ce priveşte turismul românesc”

  No asa!

  In loc de plangeri penale, bazate pe auditurile lui ponta, la parchet , o avem pe tupeista de sub biroul Cotrocenilor latrand impotriva guvernului ponta!
  Pai, da cum altfel? Asta si merita ponta… de Hellvig imi pare rau….

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: