DESPRE SOLIDARITATE, ÎNCREDERE, SONDAJE AFERENTE. BLOCAJUL USL ÎNTRE CRIN ŞI PONTA

Când ungurii au avut un interes, s-a văzut că sunt una şi aceeaşi entitate şi că UDMR se reuneşte oportun(ist) cu grupusculele extremiste, în sensul că Kelemen şi Tokes au fost strâns uniţi la manifestaţia – legitimă din punctul lor de vedere – prin care s-au solidarizat cu un coleg condamnat, deci, implicit, au contestat o hotărâre judecătorească – şi era dreptul lor, eu zic să terminăm cu închinarea la posibile erori judiciare.

Apropo, aş fi vrut să-i fi văzut şi pe liberali ieşind în stradă pentru Cristian Anghel, cel care era un primar extraordinar, deci, extraordinar de popular la Baia Mare şi care a fost condamnat absolut aberant, pentru o cauză inventată şi care dacă exista nu putea fi imputată decât consiliului municipal în solidar – şi a efectuat închisoare, timp în care s-a şi suspendat din PNL (noroc că acum revine în conducerea filialei), unul dintre cei mai integri oameni posibili în politica din România tuturor timpurilor şi nu spun vorbe mari. Era şi vicepreşedinte naţional şi sper să redevină – merită mult mai mult decât, de exemplu, Relu Fenechiu (care după campania catastrofală pentru referendum nu înţelege nici măcar să păstreze un profil discret).

Ce voiam să spun? Adică, 20-30000 de unguri şi secui s-au adunat la Sf. Gheorghe, de fapt, pentru a-şi revendica autonomia teritorială donată de Băsescu lui Orban Viktor, de parcă ar fi moştenit-o de la mama lui de trădător de ţară. La Ţebea, în schimb, ieri când s-au împlit 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu, erou naţional absolut, au fost aduşi cu autocarele participanţi în număr de o mie-două, ca să-l aplaude pe Băsescu în caz că venea, dar cum n-a venit, manifestaţia a fost confiscată de C.V. Tudor, naţionalist-tribal, reţetar sigur al compromiterii naţionalismul şi subit apologet al lui Adrian Năstase. Care, din închisoare, trimite articole pentru blogu-i despre „Nevoia de solidaritate cu Liviu Dragnea”.

Dacă Liviu Dragnea ar fi arestat, puteţi fi siguri că PSD s-ar solidariza cu eschiva lui Ponta, a cărui faptă supremă de vitejie e să se autodenunţe la DNA în semn de impotenţă asumată şi să-i ridice în acelaşi timp osanale unui funcţionar de la Bruxelles care, oricât de înalt în grad, e plătit din cotizaţia cuminte a României, ţară de care îşi bate joc în aplauzele unui premier nevolnic. Declaraţie pontănacă: atitudinea d-lui Barroso a fost echilibrată şi corectă. Ce-ar mai fi de comentat? Şi Rus, tot echilibrat şi corect, pentru care chiar el, Tonta, bagă mâna-n foc. Când va rămâne fără ea, degeaba va regreta.

Adrian Năstase  iese în curând din închisoare şi oricâte alte dosare îi vor instrumenta, popularitatea lui va fi atât de mare încât s-ar putea ca sistemul să-l pregătească pentru candidatura la preşedinţia României. Ştiu, am o gândire perversă. :mrgreen:  Ca premier, însă, ar fi excelent – nu că n-ar fi bun şi de preşedinte, ca dovadă că l-am şi votat în 2004 ca să nu iasă Băsescu, dar provine din sistem şi parcă ziceam că punem punct sistemului sau doar ne prefăceam.

Şi sigur, eu tot pe Crin îl votez la prezidenţie, împreună cu alte – insuficiente – milioane. Şi dacă tot ştim asta anticipat, la ce bun să ne deranjăm la vot? Mai ales că până la alegeri e foarte posibil să fie încununat cu succesuri planul băsisto-pontănac privind candidatura prezidenţială a oricui altcuiva din partea USL în afară de Crin Antonescu.

O singură dată nu s-a delimitat Ponta de gaşca de la Cluj. Dimpotrivă. Şi-a asumat tacit jigodismele lui Dâncu şi Rus. Acum şi Puşcaş se ridică din şerpărie.

Apropo, aţi observat manevrele din sondaje? Păi cum să n-ai încredere naţională în Oprescu, pe care îl cunoaşte la locul de muncă exclusiv Capitala? Şi cum să n-ai încredere în premierul Tonta, care nu ratează nici o ocazie de a lua poziţia preaplecată în faţa Înaltelor Porţi? Şi cum să nu fie, în aceste condiţii, retrogradat abia pe locul al treilea, Crin Antonescu, naţionalistul pro-european şi filoamerican, care a spus că nimeni nu dă ordine preşedintelui României şi că preşedintele Comisiei Europene n-are dreptul să poruncească premierului de la Bucureşti? Logic, nu? Înseamnă că majorităţii le place poziţia de sclavi, asta ne învaţă sondajele. Şi ne învaţă la loc ceva de care abia ne dezvăţasem, adică să nu cumva să credem că putem învinge sistemul securistic, dimpotrivă, să fim convinşi că trebuie coabitare. Mereu.

Deci, cum să n-ai încredere în sondaje? Mai ales în alea ale lui Dâncu şi Alin Teodorescu, dar nu-l putem discrimina nici pe simpaticul Palada, din moment ce are contract cu PSD. El însuşi recunoaşte că nu trendul face sondajul, ci sondajul dă trendul. Dirijarea prin sondaje, ca să nu-i zicem, manipulare. Aşa au făcut când i-au crescut cota lui Geoană, în aşa fel încât să dirijeze trendul de aşa natură încât să nu ajungă Crin în turul al doilea. Se distra cu Băsescu în finală. Ba chiar cred că la un moment dat l-ar fi întrebat cum s-a distrat la Grivco. Ştiţi voi, când cu căciuleala la „domn’ profesor” Felix.

Neam de slugi?

Oricum, Ponta să păstreze măcar o minimă decenţă, fiindcă sunt date şi fapte, în ce priveşte trădările şi tupeul din interiorul PSD, vezi gaşca de la Cluj, gureşă cât mausoleul lui Videanu, plus impertinenţa grosieră a lui Zgonea faţă de Ghişe. Apropo – aţi văzut ce tupeu au Videanu şi Sulica Barbu, când zic că se face dreptate cu urmărirea penală a lui Dragnea, justiţie stalinistă, deci, cum zice madama, „Dragnea să-şi dovedească nevinovăţia”. Băsiştii sunt cea mai detestabilă specie de mutanţi şi orice om normal nu-şi poate dori decât să fie exterminaţi politic. Aşa cum a făcut USL la alegerile locale.

Deci, nu oportunitatea USL se contestă – dimpotrivă, trebuie să fii băsist, fie şi involuntar, ca să pledezi acum contra USL. Oportunitatea prezenţei lui Victor Ponta la conducerea PSD şi ca vicelider al USL e contestabilă. Am avut dreptate din start în ceea ce-l priveşte şi am greşit când l-am creditat, crezând că s-a schimbat după ce a devenit premier. Aşa părea.

USL a redevenit uniunea în doi timpi care era înainte de preluarea guvernării, când PSD-ul lui Ponta se opunea radicalismului PNL-ului lui Crin, fără de care n-ar fi ajuns niciodată la guvernare. Realitatea e că incompatibilitatea între atitudinile celor doi lideri ai USL blochează alianţa. Şi nu-i vorba de atitudine tactică, e vorba chiar de viziune strategică: între demnitate şi colaboraţionism, atât în plan intern, cât şi în relaţiile internaţionale mondialiste.

Plecăciunile lui Ponta sunt detestabile şi dăunătoare electoral pentru USL. De fapt, sunt antinaţionale, de aceeaşi natură cu slugărniciile lui Băsescu: PPE şi PES, două feţe ale aceleiaşi monede mondialiste. Şi totuşi – ce să vezi? Ponta creşte în sondaje, în detrimentul lui Crin. De unde ar rezulta răspunsul afirmativ la întrebarea cu neamul de slugi. Şi de masochişti.

Ca să nu mai vorbim câtă plăcere vor avea alegătorii să afle că 25 de locuri parlamentare sunt cedate de PSD către UNPR, mai precis, traseişti perpetuu reevaluaţi. Şi se vor topi de bucurie alegătorii, în aşa fel încât vor alerga pe friguţul din decembrie ca să voteze catindaţi ca de-alde Oprea, Nicolicea, Lavinia Şandru, Lilişor Mincă şi toată adunătura de strânsură. La fel vor fugi pentru cele două Prigoane, tată şi fiu, în cazul în care cineva din USL va avea superba inspiraţie de a-i candida. Se vrea ca PNL să fie invadat cu plevuşcă băsistă care să facă ulterior joncţiunea cu fraudele securistice ale lui MRU. Noroc că mănâncă între ei ungurenii, nemţenii, pedelenii şi aiurelienii. Şi pe toţi băsiştii îi mănâncă Băsescu însuşi, prin minciunile antinaţionale pe care le toarnă în Vest, inclusiv Comisiei de la Veneţia, în faţa căreia a declarat că „guvernul a comis un lanţ de abuzuri”. La fel, „majoritatea parlamentară” – deci, implicit UDMR, care a votat şi revocările de la Cameră şi Senat, şi revocarea slugii PD-L din oficiul de Avocat al Poporului şi suspendarea lui Băsescu.

USL în loc să profite şi să contraatace dur, stă, moale, pe coadă. Delaţiunile lui Băsescu sunt o probă flagrantă de înaltă trădare. Nici o reacţie – fiindcă pe Ponta nu-l interesează acţiunea antinaţională a lui Băsescu, pe el îl interesează ce declară Ludovic Orban – cu date şi fapte. Nici nu ştiu de ce se mai chinuie atât de atare aparatul securistic intern şi internaţional. De fapt, miza e una singură, aceeaşi de la referendum: scoaterea din joc a lui Crin Antonescu. Şi transformarea PNL în zdreanţă cooperatistă. Pentru ca nimic să nu mai deranjeze sistemul.

P.S. Mişu Voicu declară senin către presă că e posibilă o derogare pentru Honorius Prigoană. Şi-atunci de ce să nu stau acasă în ziua votului? Mai ales dacă nici nu mai candidează Crin în colegiul meu, pe care îl câştigă oricând cu 70-80% şi fără să facă nimic, şi dacă Chiliman face totul ca să-i bage strâmbe.

Deci, la cum se prezintă situaţia şi la câtă indolenţă e pe USL, mă gândesc ca în decembrie să-mi pun piciorul în gips şi să se roage de mine cu urna mobilă. :mrgreen:

17 răspunsuri to “DESPRE SOLIDARITATE, ÎNCREDERE, SONDAJE AFERENTE. BLOCAJUL USL ÎNTRE CRIN ŞI PONTA”

 1. DESPRE SOLIDARITATE, ÎNCREDERE, SONDAJE AFERENTE. BLOCAJUL USL ÎNTRE CRIN ŞI PONTA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 10 September 2012 – Blog « Croaziera cu CarpaTour.ro – Ziua 1: Kiel si imprejurimile, Germania […]

 2. johnson1312 Says:

  Tare mi-e teama ca al nostru Crin e deja scos din joc.Cu largul sau concurs.Cu Fenechiu,Misu Voicu si Chitoiu n-ai cum sa te aperi cu succes pe atatea fronturi,sa-ti mai ramana si resurse sa-l bati pe cel care are un sistem securistic intern bine motivat si iata,inca unul pe plan extern la fel de bine cointeresat.Mai ales ca-ti aduci intariri de la onor familia Prigoana…Ce e asta !!!???!!! Ne batem sa castigam salubrizarea pe Capitala ori sa-i demontam piesa cu piesa reteaua lui Basescu …In ce „razboi” vrea Crin sa ne bage ? Care-i sint prioritatile.Vad ca de Ghise nu-i pasa.Ne comunica transant ca e treaba noastra sa-l sustinem.Pfffff ! Doamneeee ce mai conducator de oaste si ce hal de consilieri pe langa dansul.Crema cremelor 😐

 3. Dezinformatorii « Mihai Hristea Says:

  […] de acord cu Roxana, dar aş avea un amendament: eu merg la vot şi votez cu PNL, comme toujours – parte USL sau […]

 4. Radu Humor Says:

  Până la urmă ceea ce se întâmplă acum cu Crin Antonescu și Ponta ar trebui să-i edifice pe deplin pe români în ce privește omul care îi reprezintă !
  Cel care ar trebui să fie ales în număr zdrobitor de mare la următoarele prezidențiale, chit că ar candida și independent dacă mașinăria iudaică l-ar impiedica să candideze din partea unei formațiuni politice de genul USL !
  Acuma se vede clar de cine se tem toți negustorii ăștia de popoare, hienele cu boturile pline de bale și ochii ațintiți pe ce a mai rămas nefurat sau nevândut din România.
  Lui Ponta i s-a făcut propunerea de a fi susținut în fruntea guvernului, cu condiția să se descotorosească de Antonescu, spaima și îngrijorarea lor, singurul care ar putea trezi spiritul naționalist în România, demnitatea, personalitatea și conștiința unui popor ce are toate șansele să se trezească din lunga adormire, atent provocată și supravegheată de bestiile multinaționale ( de fapt niște popoare ținute în frâu și cruntă asuprire de o mână de perciunați, care cred că totul poate fi cumpărat cu bani , dacă se poate furați chiar de la victime :mrgreen: ) .
  Nu știu câți dintre noi ar fi refuzat acest troc ( îl includ aici chiar și pe Antonescu), dar cert e că Victoraș n-a avut puterea să o facă și a acceptat pactul cu diavolul !
  Numai că s-ar putea ca acest compromis să-l scoată definitiv din lupta politică, știut fiind caracterul mizerabil al celor care i-au impus toate condițiile, doar unele inacceptabile !
  Pentru că normal ar fi fost ca românii să spargă ușile la secțiile de votare și să-l desființeze cu totul prin vot pe unul ca Băsescu, chiar cu un cvorum de 9 milioane și ceva de voturi pentru suspendare, numai că mulți români au preferat să contemple de pe margine ! Întrebându-l pe un mic întreprinzător de ce n-a ieșit la vot, ba a mai ținut acasă încă vreo 20 de oameni care s-au luat după el, ce beneficii a avut el de pe urma guvernării Băsescu, mi-a răspuns că de vreo 2-3 ani nu a mai fost călcat așa des de tot felul de controale ! Când i-am spus că de acest artificiu au beneficiat cu adevărat doar marii evaționiști și nu un prăpădit ca el, a început s-o dea cotită !

 5. marttaadina Says:

  nu prea înţeleg poziţia articolului. Dacă PPE şi PES sunt doar nişte chestii mondialiste (şi ALDE, că nu văd de ce ar fi altfel şi egal nefrecventabili îi consideră pe Crin şi Ponta), doriţi ca Crin să ne scoată din UE?
  Doreşte el? Fiindcă aseară s-a declarat european şi atlantic, dar se poate suci, e drept, fără să piardă procente, doar că s-ar modifica structura intelectuală a susţinătorilor.
  Este exclus să fim noi cei mai persecutaţi în UE, paranoia i-ar spune diagnosticului.

 6. Ghita Bizonu' Says:

  Da …. cat de tampiti pot fi aia cu studii in vest (tu n-ai nimic! Eu am de 6 ori mai mult!!!). Da sa mai vedem cu aia originar bestici.
  Ma voi baza pe Pravda (Adevarul) lu Dinu Paturiciu :

  Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situaţia romilor şi a aborda problema „la sursă”, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, transmite AFP. (Doi miniştri francezi vin în România pentru a găsi soluţii în problema romilor , Adevarul , azi) incontinuare amicu Holande delireaza :
  „Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate” şi să vină în Franţa „pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică”, a adăugat Hollande.

  Deci ca cam asa : romanii cei rai alunga pe tigani din Romania, ii expulzam (ca avem precedente ca i-am fi expuzat si pe nemti in Doicea) si tot din cauza noatra tiganii din sFreantia „nu pot susţine o activitate economică”. Ca nu i-am integrat … Pia vedeti ce frumos se aliniaza Holanda asta cu posdracii sai?! Numa ca nu zise „de ce ati papat banii?” Pai vedeti ?!

  Da sa continuam :

  Comisarul pe Justiție Viviane Reding a declarat pentru Le Monde că nu ar fi surprinsă dacă Statele Membre ar decupla Bulgaria de România în drumul spre spațiul Schengen. În același context președintele Comisiei Europene, Manuel Barroso a declarat că Bulgaria este pregătită să adere la Schengen fără a face vreo mențiune cu privire la România.
  Ma rog se pare ca tampitii astia 2 nu prea stiu ce e aia “Schengen” si ce se vrea el – caci ce chichirez are ca Bulagria sa nu aibe controale la granita cu Schengen-UE ca cand singura granita cu Schengen-UE e aia cu Grecostanezia?! Cam fara rost (mama si cativa ani in urma ce zarva sa ii bage pe elvetieni in Schengen … ) Daca cumva pica unu la fel de inteligent ca comisarii din Bruxelles : nu are rost ! Caci
  – “Bine ati venit in Schemgen”
  – “Eu as dori sa mertg la Viena”
  – “O luati la nord, treceti Dunarea, iesiti din Schengen si dupa ce traversati Romania intrati in Schnegen!!”
  Insa si mai rau : Bulgaria poate fi primita in Schengen numai daca excluzi Romania!!!
  Sau daca primesti Romania nu poti primi Bulgaria. Fiindca Grecia este sita !! A se vedea http://www.crpe.ro/library/files/schengen_-_de_ce_nu_se_poate_decupla_bg_de_ro_si_unde_este_problema_reala.pdf
  Ca cam asa : Grecia care este in Schengen nu isi poa suprabeghea granitele si “primeste” baluri de emigranti din Orientul mai mult sau mai putin apropiat. Care stau bine mersi prost in Grecia ca aviobu e cam scump si bamporu (de passageri) nu ajunge la Frankfurt. Daca Bulgaria si Romania ar fi in Schengen s-ar urcc frumops in autobuz si Viena primeste-ne! Insa asa .. sunt controale la granita!!!

 7. marttaadina Says:

  @Ghiţă Bizonu, când presupui că tâmpiţii ăia 2 ştiu mai puţin decât tine ce înseamnă Schengen, nu te doare capul? Măcar puţin.

 8. Roxana Iordache Says:

  @marttaadina. Dacă doreşti UE, ia!

  @Johnson. Poate totuşi că respectivul lui concurs o fi un pic mai îngust. 🙂

  @Radu Humor. Să-ţi fie ruşine că l-ai inclus, fie şi teoretic. I se rupe lui Crin de putere, vrea preşedinte ca să distrugă sistemul şi să restaureze regimul de drept în România. De-aia nici nu s-a retras – şi de orgolios ce este de la Dumnezeu. 🙂

  @Bizoane. Eu cred că ne legăm prea mult la cap fără să ne doară.

 9. Ghita Bizonu' Says:

  marttaadina

  Nu presupun. Eu nu am zis ca ei nu stiu .. am zis decat ca sunt prea tampiti ca sa inteleaga ce este Schengen.
  Ma rog ca tu nu stii nu e mare scofala – nu esti ditai comisaru’orrorpean.
  Hai sa iti explic : Schnegen este un spatiu de libera circulatie a persoanelor. Adica daca ai viza unui stat din zona poti sa te misti in intreaga zona fara sa fi intreabata de sanatatea vizei tale. Deci daca ai intrat in Ungaria poti sa te misti libera pana in Portugalia. Ins ao astfel de zona trebuie sa fie continua. Ramanera pe dinafara a Romaniei face ca statutul de zona Schengen a Greciei si , poa in viitor al Bulgariei, sa fie ceva asa cam teoretic. Onorific ..

  Asa ca nu pe mine ma doare capul. Ci pe prostii aia 2 !!! Cat despre capul lu Papahagi – ei bine este imposbil sa il doara! Ca e vid .. daca nu intelege ca de sase ori nimc inseamna nimic pur si simplu. Asta ar treebui sa o intelega chioar si un literat si cu atat mai mult un teolog

  Nu-i nevoie sa imi multumesti . Asa sunt eu generos si amabil .

 10. virgilvirgil Says:

  Vezi Roxi , si cind ti-am spus inca de la inceperea nezdravaniei cu suspendarea ca nu e decit o operatiune de scoatere din joc a lui Crin ma injurai .
  E drept ca nu numjai tu , am fost ciuca injuraturilor si virit pina peste urechi in oala cu basism de catre mai toti .
  Poate daca am fi oracait cu totii atunci „ATEEEEEEEEENITEEEEE!” ar fi fost o leaca mai bine .

 11. bmarinescu41 Says:

  CONSTITUŢIA:DECIZIILE CCR SUNT OBLIGATORII!!!
  LEGEA CCR:DECIZIILE şi HOTĂRÂRILE CCR SUNT OBLIGATORII!
  CONFLICT LEGISLATIV ÎN CARE CÂŞTIGĂ LEGEA SUPREMĂ-CONSTITUŢIA!!!
  PARLAMENTARII SUNT IMBECILI sau ĂSTA A FOST ARANJAMENTUL BĂSESCU-USL (cu PONTA=PIONUL OTRĂVIT)?
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/09/10/s-u-a-elita-mondialanemultumitaa-inceput-debarcarea-anticristului-romaniaelita-mondialamultumitaa-finalizat-reambarcarea-capitanului/

 12. romania inedit Says:

  Si eu cred ca este mai mult decat evident ca FSN vrea sa-l scoata pe tusa pe Crin Antonescu, mai ales ca nu il au cu nimic la mana.
  In 2009 era logic ca Antonescu sa fie candidatul la presedentie al opozitiei, avand in vedere ca Geoana fusese batut la scor de Traian basescu la alegerile pentru primaria generala iar cetatenilor nu le place sa voteze un looser.

 13. angi25 Says:

  @Roxana,
  Cristian Anghel n-a fost sustinut de liberali, el a fost cel care a sustinut PNL-ul in Maramures. Liberalii uita ca in Maramures erau zero barat fara el! Da, cauza a fost absolut inventata si infecta! Si nu, Nu il primeste onor conducerea PNL Maramures inapoi! Dupa ce l-au mazilit nemernicii a fost seful de campanie a domnului Tataru, care a si devenit deputat si mai apoi, la locale, seful de campanie a lui Ciceu (candidat USL), care a si devenit presedinte CJ! S-a vazut ca este un om de onoare si tocmai de aceea a incurcat si incurca atat de mult! Chiar pe penelistii din Maramures.

 14. Roxana Iordache Says:

  Virgile, n-ai memorie.

 15. virgilvirgil Says:

  Oho ! Daca ar avea toti ca mineeeeeeeee …

 16. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Celei care intelege bine, salut !
  Nu mai e de adaugat nimic, la ce ai scris tu.
  Ba da, vrand-nevrand.

  Crin Antonescu se cam lasa jucat.
  Fie si, doar de tonta.
  Fie doar si din prietenie.
  Pentru prietenie, platesti.
  Ca si pentru cardasie.
  Intotdeauna.

 17. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  celei sau celui

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: