USL NU POATE RECUPERA DECÂT ÎMPREUNĂ CU STRADA. STRATEGIE PARLAMENTARĂ OFENSIVĂ

Mişcarea Ghişe ia amploare. Senatorul are o tenacitate extraordinară şi – esenţial – un tonus grozav. Pe cât de serioasă e campania lui, pe atât de tonică. Un semn de sănătate, de vitalitate, care ridică moralul alegătorilor furaţi.  Iniţiativele lui – parlamentare şi civice – sunt marea şansă a USL de a recupera credibilitatea electorală.

Repet şi invit juriştii să evalueze: conform legii referendumului şi după decizia CCR din 21 august – contradictorie şi luată prin abuz(uri) de drept – Băsescu este în continuare suspendat, iar întoarcerea lui la Cotroceni e abuzivă. Logic: suspendarea unui preşedinte NU poate fi anulată decât dacă – şi numai dacă – majoritatea votanţilor NU sunt de acord cu demiterea lui. Or, la noi, acordul privind demiterea a fost zdrobitor. Şi zdrobitor faţă de numărul voturilor cu care a fost ales în 2009 (făcând abstracţie de fraudă). În 2007, când Băsescu a câştigat referendumul – şi au fost mai puţini participanţi la vot decât acum -, era normal să se întoarcă, fiindcă majoritatea au decis că nu sunt de acord cu demiterea.

Cartea parlamentară trebuie jucată până la capăt, pentru că numai în acest fel parlamentarii USL mai pot convinge că le pasă de oameni. E o iluzie otrăvită pe care o propagă chiar şi analişti sau politologi ori sociologi de bună credinţă pe la televiziuni, aceea că oricum USL „câştigă confortabil” la alegerile parlamentare. Fals! Liderii şi membrii alianţei de guvernare trebuie să tragă foarte tare pentru asta. Ca să reconsolideze USL, să menţină alianţa la guvernare – deci, majoritatea parlamentară – şi să aibă rezultate guvernamentale convingătoare. Dar toate acestea n-ar fi suficiente ca să şteargă impresia de eşec lamentabil în ochii alegătorilor cărora USL n-a fost în stare să le securizeze voturile prin care l-au demis pe Băsescu.

De-asta spuneam că iniţiativele senatorului Ghişe trebuie supuse dezbaterii şi votului în Parlament. Indiferent de rezultat, USL dovedeşte poporului că face absolut tot ceea ce e posibil ca să reprezinte votanţii la referendum. Când am început articolul de faţă, mă uitam la Şova – era la Răzvan Dumitrescu în emisiune – şi după ce s-a hăhăit toată campania pentru referendum, declara senin că el a participat la asigurarea cvorumului pentru Băsescu în Parlament şi chiar a pledat pentru asta, ca să nu-şi facă oamenii iluzii. Gura păcătosului adevăr grăit-a! Păi cu asemenea atitudine, chiar că oamenii ajung să nu-şi mai facă iluzii cu privire la USL. Guvernanţii actuali chiar nu pricep ce înseamnă comunicarea şi cât de importantă e imaginea în politică. USL are acum imaginea de loser, perdant resemnat, care aşteaptă să fie decapitat.

USL nu se poate reabilita electoral decât dacă arată că-i pasă. Şi dacă votanţii cer Parlamentului să le apere voturile, parlamentarii USL trebuie să facă absolut tot ceea ce se poate face. E nedrept, e sinistru să rămână lighioana la Cotroceni, dar chiar dacă pică la vot proiectele senatorului Ghişe, alegătorii vor suporta mult mai uşor frustrarea, vor trece peste ea, vor avea bunăvoinţa să acorde din nou încredere USL: pentru că măcar a încercat, măcar i-a reprezentat. După care, etapa obligatorie este participarea parlamentarilor USL la acţiuni civice – reuniuni cu ONG-uri şi mai ales, în stradă, în Bucureşti şi în ţară. Guvernanţii trebuie să înceteze să-şi oprească membrii să iasă în stradă, mai ales că preşedintele Antonescu a subliniat libertatea de iniţiativă civică şi a încurajat-o.

În tot acest timp, USL trebuie să impună în Parlament demersuri concertate, într-o strategie ofensivă care să descurajeze previzibila maşinărie de subminare şi dezmembrare pe care deja a pus-o în mişcare Demisul de la Cotroceni.

1. E obligatoriu ca în conformitate cu Legea Curţii Constituţionale, membrii infracţionali ai CCR să fie determinaţi să demisioneze. Zegrean, Cojocaru, Lăzăroiu şi Motoc s-au dovedit şi au fost dovediţi incompatibili cu înaltele funcţii. Au compromis Curtea Constituţională.

Totodată, o acţiune civică masivă prin care cel puţin un milion dintre votanţi să facă plângeri penale celor şase judecători CCR care au anulat cele 7,4 milioane de voturi. Senatorul Ghişe e primul care o face. USL ar trebui să asigure avocaţi şi să redacteze modelul de plângere penală, după care să fie răspândită în ţară şi foarte mulţi votanţi să o semneze individual, iar avocaţii USL să centralizeze plângerile şi să facă formalităţile judiciare la Parchetul General.

2. Sunt legi fundamentale care urmează, printre care legea electorală pentru alegerile parlamentare şi trebuie revenit asupra uninominalului pur, prin actualizarea listelor electorale, în aşa fel încât să fie anulată obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de Curte privitor la faptul că numărul alegătorilor a scăzut mult – ceea ce CCR a refuzat să ia în seamă referitor la referendum, dar asta ţine de trecut.

3. La fel de important e să se organizeze o Comisie de Anchetă cu privire la poliţia politică practicată de servicii şi parchete, care să implice şi audieri ale directorilor serviciilor în Comisia pentru controlul activităţii acestor servicii. După care să aibă loc o dezbatere în plenul celor două Camere.

4. E de maximă importanţă o dezbatere în plenul reunit al celor două Camere cu privire la statutul României în lume, pentru că este inadmisibilă atitudinea subalternă impusă de băsişti şi însuşită de guvernanţi, care practic anulează suveranitatea politică şi naţională a României.

5. La fel de imperativă este o dezbatere privind gradul de îndatorare a ţării faţă de finanţa mondială şi modalitatea de a o soluţiona în aşa fel încât să nu angajăm noi acorduri care practic anulează suveranitatea economică a României. Din păcate, Guvernul Ponta se arată dispus să cedeze tot ceea ce n-au apucat guvernele Băsescu. Vom mai vorbi despre asta.

6. USL trebuie să organizeze o dezbatere naţională – în plan civic – cu privire la reforma Justiţiei. Ministrul Mona Pivniceru trebuie să aibă toate condiţiile ca să-şi expună viziunea.

7. USL trebuie măcar acum să ia în serios comunicarea. Se impune o mare reuniune în care să fie sintetizate auditurile la ministere, să se expună cazurile cele mai pregnante de corupţie şi chiar crimă organizată la nivel guvernamental din vremea guvernării băsiste. Cred că ar fi o prostie să fie irosite gloanţele judiciare în acest moment. Adică, plângeri penale foştilor miniştri, în general, demnitari şi funcţionari băsişti să nu se facă până ce nu se schimbă şefiile Parchetelor – e previzibil că procurorii-politruci le-ar da NUP, aşa cum i-au dat şi lui Băsescu (dar mai sunt suficiente cauze şi căi de atac).

8. Este necesară o dezbatere parlamentară cu privire la reprezentarea României la Consiliul European, soldată cu un mandat. Este lamentabilă suficienţa lui Ponta care a spus că Băsescu va merge la Bruxelles, în condiţiile în care poziţia Demisului şi cea a USL sunt diferite, la un moment dat, erau diametral opuse, respectiv, între Europa federală – poziţie subalternă susţinută de Băsescu prin abuz în funcţie, aspect care ar fi trebuit să constituie un capitol principal de acuzare în actul de suspendare – şi Europa naţiunilor, concept susţinut de USL, cel puţin de PNL.

Şi aici e o problemă, fiindcă intervin divergenţe interne, întrucât apartenenţa PSD la familia socialistă îndepărtează România de interesele naţionale, aproape la fel de mult ca şi apartenenţa băsiştilor la PPE. De aceea:

9. E imperativă o reuniune democratică a USL, în care să se dezbată deschis viziunea partidelor componente cu privire la poziţia României în comunitatea internaţională, sub aspect politic şi economic, cu precădere, în Uniunea Europeană (apartenenţa la NATO poate fi considerată axiomatică). La fel cu privire la raporturile cu finanţa mondială – FMI, BM.

Ar mai fi multe de spus şi mai ales, de făcut. Cert e că USL trebuie să ţină agenda, să o impună, în ritm alert şi imposibil de parazitat cu diversiuni băsiste.

10. Preşedintele Antonescu are obligaţia să se raporteze la cei 7.4 milioane de votanţi pe care a spus că simte că-i reprezintă şi în consecinţă, să-i reprezinte. Pe măsura aşteptărilor.

Tandemul Antonescu-Ghişe, ca linie de acţiune politică, e de natură să dea o nouă motivaţie alegătorilor care acum se simt abandonaţi, chiar trădaţi, în condiţiile în care unii sunt şi hăituţi judiciar, cu valoare de exemplu de intimidare. Tandemul Ghişe-Antonescu, în calitate de model de reprezentare, e de natură să scoată politica din politicianism şi să o redirecţioneze civic.

Importantă pentru Crin Antonescu e misiunea naţională de a reprezenta alegătorii, ea prevalează categoric asupra grijii cu privire la impresia pe care ar putea-o face, acasă şi mai ales, peste hotare, mai precis, temerea că i s-ar putea reproşa intenţia pro domo. Oricum i se fac procese de intenţie, oricum e acuzat cu abjecţie. Important e ca, dacă a ales să rămână în politică, atunci, să facă politică mare. Deci, reprezentativă.

11. Crin în primul rând are obligaţia să ne spună adevărul. Tot adevărul. Indiferent cât de dur ar fi. Avem dreptul să cunoaştem în literă şantajele la care în mod abuziv raportat la Dreptul Internaţional unii lideri de la Bruxelles şi Washington au supus guvernanţii României şi pe preşedintele interimar.  Crin Antonescu reprezintă reperul mişcării de eliberare naţională şi de aceea e atât de atacat, concertat, de aparatul securistic intern şi de exponenţii intereselor a ceea ce putem numi Noua Internaţională.

Trebuie să fie cineva capabil să apere, frontal, ţara. Să o repoziţioneze demn în Europa şi în raport cu Administraţia SUA, oricare va fi ea după alegerile din noiembrie. Crin şi-a asumat această misiune şi are datoria să o ducă la bun sfârşit. O poate face. Are în spate o legitimitate uriaşă, susţinerea a 7,4 milioane de cetăţeni români, în cazul în care constată că sunt reprezentaţi temeinic. Lor li se vor alătura, în mod sigur, mulţi alţii, dacă vor constata determinare.

Cred că tonul lui Crin pentru poziţionarea României este cel din discursul de la Timişoara, în care a făcut referirea la JFK faţă cu Zidul Berlinului.

Iar dacă Ponta consideră că nu poate, să ia de putut. :mrgreen:

Apropo, dacă preţul unei funcţii de vicepreşedinte în Internaţionala Socialistă e trădarea de ţară asta ar fi o performanţă demnă de Tonta: ca dovadă şi tâmpenia cu neasumarea congresului PES la Bucureşti, din cauza şantajului lui Shultz cu neparticiparea SPD, care, ca şi în vară, joacă pentru adversar, adică e în cârdăşie flagrantă cu CDU, la fel cum, în general, PES e în cârdăşie cu PPE cât priveşte mondializarea. Atâta doar că PES joacă rolul „securistului bun”, care îndulceşte pilula amară a deznaţionalizării ţărilor membre UE cu un strop de atenţie socială.

Părerea mea rămâne că o şansă mare pentru independenţa României e ca PSD să se debaraseze de multiplele dependenţe internaţionaliste pe care le are prin apartenenţa la famiglia socialistă şi să adere la Liberali. Acolo e verticalitate: familia liberală susţine suveranitatea statelor Uniunii Europene.

În plus – repet – dacă în asemenea măsură s-a degradat politica internaţională, ea echivalând cu banditism la drumul mare (drapat în fariseism al principiilor şi valorilor europene călcate în picioare chiar de la Bruxelles), putem şantaja la rândul nostru: cu soluţia Islanda. Deja ar fi trebuit să invităm în ţară experţi de acolo, să organizăm dezbateri cu ei şi să-i fluturăm prin faţa buhăită a politrucilor UE.

P.S. Cred că orice dezbatere pe teme de modificare a Constituţiei e neavenită până la dizlocarea lighioanei de la Cotroceni. Ar fi o nouă moşmondeală conjuncturală. Voi reveni.

Reclame

43 răspunsuri to “USL NU POATE RECUPERA DECÂT ÎMPREUNĂ CU STRADA. STRATEGIE PARLAMENTARĂ OFENSIVĂ”

 1. johnson1312 Says:

  Pe Ponta PES-ul l-a pus la colţ…si Victoras a defectat la Referendum dupa care a fost rasplatit la congres cu o functie…Cariera proprie inaintea interesului celor care l-au vrut mancat pe Basescu ? 😯 Suna nasol pentru tine Victoras….

 2. Roxana Iordache Says:

  Nu e bine, Victore, UE bine! :mrgreen:

 3. ada157 Says:

  O sa moara si Victoras ( care demulti ani este prieten destul de bun cu Udrea ) pe mana prostiei lui.
  Fara CRIN va face exact rahatul praf.
  Pentru simplul motiv ca NU are curaj.
  Daca o mai da in balabaneala si las atot pe Blaga sa ii incalece … atunci o sa fie cu el ca in reclama aia cu TI-AM PREGATITI UN PAT LA NOI IN CELULA….
  Acum ii da cu coabitarea… sati sa vezi la Nosferatu plin de venin si dorinta de razbunare pentru toate umilintele lui … coabitare.
  Incepe dosariada de toamna cat de curand.

  vICTOR trezeste-te… ca e de rau.

 4. mariusnyc Says:

  La Radu Tudor, Corlatean ne indeamna sa evitam atitudinile eurosceptice . Deja simt ca m-am indragostit de Merkel si Barroso imi este simpatic cu spume

 5. Roxana Iordache Says:

  @ada157. De acord.

  @mariusnyc. Telepatia! Exact asta mă pregăteam să scriu şi eu – Corlăţean la „Punctul de întâlnire”, o lăbărealăăă! El probabil va zice că asta e diplomaţie. Asta e prostie.

 6. mariusnyc Says:

  Sper dar nu sunt convins ca vor gasi o persoana calificata si cu ceva calciu in verterbe pentru MAE , Fac eu prima propunere Sandu Athansiu .

 7. argusdre Says:

  Un boschetar ce astepta pomana,
  De felul sau cam gogoman,
  Rosti nervos catre-o izmana :
  „Eu te suspend ca pe Traian !”

 8. USL NU POATE RECUPERA DECÂT ÎMPREUNĂ CU STRADA. STRATEGIE PARLAMENTARĂ OFENSIVĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 02 September 2012 – Blog « NU E ADEVĂRAT CE SE ÎNTÂMPLĂ! :))))) “FAMILIA REGALĂ” CIOABĂ A ADUS LA PALATUL SNAGOV O VAGONETĂ CU DOI CAI ALBI DE RASĂ, CADOU DE NUNTĂ PENTRU “FAMILIA PREZIDENŢIALĂ”. PRINTRE CEI 843 DE NUNTAŞI, LIA, PULICĂ ŞI POPONEŢ. DECI, CÂT NE-A COSTAT ŢIGĂNIA-ASTA? […]

 9. argusdre Says:

  „johnson1312 spune:
  duminică 2 septembrie 2012 la 6:25:38 pm

  Pe Ponta PES-ul l-a pus la colţ…si Victoras a defectat la Referendum dupa care a fost rasplatit la congres cu o functie…Cariera proprie inaintea interesului celor care l-au vrut mancat pe Basescu ? 😯 Suna nasol pentru tine Victoras….”
  bai puta de maimuta, eu ti-am mai spus , daca esti prost mai bine taci…Si ti-am mai demonstrat ca n-ai nici logica de doi marafeti…
  Din ceea ce spui acum ar rezulta ca PES-ul ar face jocul PPE-ului…Chiar nu ai si tu acolo macar un neuron ratacit care sa nu fie beteag ? De ce ne incurci ba ? Ha ?

 10. stejarul Says:

  Roxi,
  Pupic! 🙂

 11. Roxana Iordache Says:

  Bogdan Teodorescu la Radu Tudor, din păcate, alimentează prostia sinucigaşă a USL.

 12. mariusnyc Says:

  Am inteles ca Ponta procedeaza constitutional lasandu-l pe Basescu sa mearga la Bruxelles ……
  „asa a dictat CCR” .. 😉

 13. virgilvirgil Says:

  Inainte de toate Roxana USL trebuie sa-si fac un bilant .
  Cu cartile pe masa , la vedere .
  Ori , deocamdata USL refuza sa faca analiza a ceea ce a fost .
  Cel putin o anumita parte a USL , respectiv PSD .
  PSD care de fapt este singurul cistigator al acestei nastrusnicii din ultimele doua luni .
  Atita timp cit USL nu isi face bilantul , de aici inainte USL poate sa faca orice , fie ei pe ea , dar mai nimic de isprava .

 14. Jan Pantelimon Says:

  EBA la nunta ta /A lipsit gramatica !
  ……………………../ a fost numai MAFIA !
  Basescu satana / A spurcat biserica !
  Strigaturi poporane la nunta analfabetei functional reprezentanta a Romaniei in lumea larga .
  Dupa umilele mele posibilitati la nunta .

 15. stejarul Says:

  @Jan Pantelimon

  Ai facut o treaba excelenta. Daca fiecare ar face putinul care il poate, am fi departe azi.

  Nunta asta a fost un dezmat grotesc pe umerii unei natiuni umilite si ingenunchiate puterilor straine cu meseni imbuibati din banii amarastenilor cu salariile taiate sadic. O nunta de criminali care sunt direct vinovati de reducerea populatiei cu 2 milioane de romani in ultimii 8 ani. Ma uitam la video intitulat „dansul mirilor” si singurul lucru care imi venea in minte era”dansul mortilor”. A fost dansul unor inconstienti pe 2 milioane de morminte.
  Toti vor sfarsi rau. Sunt tot mai convins de asta. Au pierdut contactul cu realitatea si asta inseamna ca nu mai e nicio cale prin care masele sa fie controlate.

  @All

  „Ioan Rus despre presiunile din partea lui Victor Ponta:
  Eu am avut o discuţie cu primul-ministru care mi-a explicat că mulţi din conducerea USL consideră că s-ar putea acţiona astfel încât să fie mai puţini. ”

  Acest sobolan simte in ceafa rasuflarea pedepsei si acum se zbate disperat sa salveze ce nu mai poate fi salvat.
  Numai simplul fapt ca ponta a mai gasit inca 36 000 de morti pe listele lui rus demonstreaza ca rus a facut fals in acte. rus stie si asta il macina… trebuie sa se explice… vrea disperat sa se auda vorbind… se convinge pe el insusi ca are dreptate.
  Daca parlamentul indrepta „crima” lui rus si a celor 6 aspazii, cei 7 ticalosi ar fi fost uitati in nemernicia lor. basescu i-ar mai putea salva cu o demisie care se pare ca e blocata „pe teava”…. Daca lucrurile raman asa cum sunt, cei 7 sunt principalii vinovati de inceputul disolutiei unui intreg popor, disolutie care e pretul platit de basescu sustinatorilor lui occidentali.
  Este impotriva firii ca raul sa invinga deci „vinovatii” vor deveni invinsi iar „sacrificarea” lor e cap de afis in procesul de reinviere a natiei.

 16. Paul Says:

  Buna seara ! am intrat acum doar sa te salut… nu stiu daca iti mai amintesti de mine.. sint o stafie ! :))

 17. stejarul Says:

  Paule,

  in lumea viilor se scrie cu „sunt”! 🙂 ..sa putem si noi sa ne intelegem daca tu vrei a „coabita”!

 18. Paul Says:

  stejarule… io is crescut in grafia de pe timpul comunistilor !

 19. Roxana Iordache Says:

  @Stejare, Jan a făcut foarte mult. Strigăturile-astea sunt nimic faţă de întemeierea juridică a proiectelor senatorului Ghişe.

  @Virgile, despre imperativul analizei am scris într-un articol anterior. Un câştigător se măsoară pe termen mediu cel puţin. Pe termen scurt poate fi o iluzie. PSD riscă să se întoarcă la statutul de anexă. De la Năstase încoace o ţine tot în succesuri. Singura reuşită majoră a fost acum, cu Ponta premier. N-ar fi reuşit niciodată fără PNL. Mai precis, fără Crin.

  @Jane, îmi pare rău pentru pisu tău. 😦 E extraordinar ce faci.

  @mariusnyc. No way! Athanasiu e nume de prim-ministru. 🙂

 20. Roxana Iordache Says:

  Paul, mă bucur, stafie! 🙂

 21. stejarul Says:

  Roxana,
  sa nu fiu gresit inteles, Jan a facut imens pentru cauza noastra. Spuneam de „putin” in ideea ca multi nu fac nici macar „putinul” de care ar fi capabili.
  Cat de mult rau poate face cuiva care locuieste in zona, o plimbare si de 15 minute? Si totusi multi nu o fac.

 22. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. PES şi PPE, aceeaşi mizerie.

 23. stejarul Says:

  „Pentru România, marele pericol al acestei toamne nu este problema Schengen, ci decizia pe care Comisia Europeană o va lua vizavi de ceea ce s-a descoperit referitor la fondurile europene în perioada 2009 – noiembrie 2011. S-au făcut auditurile şi este foarte posibil ca acum să primim nişte sancţiuni”, a spus Ponta.

  ponta trebuie sa plece.
  Atata timp cat guvernantii din Romania afirma ca se supun directivelor din occident chiar si alea la care nu ar trebui, ne trebuie un premier respectat de UE.
  ponta se agata de putere si obliga natia romana sa „il care in spate”. De ce natia sa fie pedepsita pentru gafele lui? In ochii occidentului e un plagiator si normal ca toti sunt reticenti sa dea bani unei tari corupte cu un premier plagiator.

  ponta, demisia de la sefia USL si de la palatul Victoria!

 24. Roxana Iordache Says:

  Stejare, chiar nu înţelegi că e vorba de nelegiuirile guvernării Băsescu şi că dacă sunt în cauză fonduri europene, ar fi o aberaţie să nu respectăm regula?

 25. plano Says:

  E de vina USL ca un milion de loaze de români au ascultat de porunca de la Budapesta si au boicotat referendumul?
  USL e de vina ca a acceptat introducerea pragului de participare in legea referendumului.
  Sup presiunea protestelor Basescu va demisiona cat de curand.

 26. stejarul Says:

  „e vorba de nelegiuirile guvernării Băsescu ”

  exact! Niste hotii au plecat si a venit un plagiator. Si nu unu, ci trei! Au fost trei acuzati de plagiat in guvernul lui ponta. Ce asteptati pot avea occidentalii de la noi? Cum ne vad? Ca o banda de talhari care isi dau unii in cap altora pentru „prada”.

 27. stejarul Says:

  Roxana,
  ne-am pus toti „ochelari de cal” cand ii priveam pe cei din USL numai pentru ca pareau ca ne ne scapa de basescu. Nici atat nu au vrut sa faca. Acum pedaleaza pe coabitare si ne invita tacticosi din nou la vot.
  Coabitarea cu basescu si cu poporul sunt doua coabitari care se exclud una pe alta si asta nu e capabil ponta sa inteleaga.
  E timpul sa ii vedem la adevarata lor valoare si capabilitati.
  Daca le mai dam credit pentru ceea ce nu sunt, ne furam singuri caciula.

 28. ioprotestatarul Says:

  Dottore plagiatorul,
  Informa recent poporul,
  Ca Basescu-i mincinos,
  E un las si-un ticalos.
  Acu primo cu ardoare
  Cica vrea… coabitare.
  Ponta, e tradarea dulce
  Cand putere iti aduce?

 29. stejarul Says:

  Care a fost logica numirii tipei de la „Standford” ? Numire din plic? (se pare ca tipa nu il cunostea bine pe ponta de il considera coleg „de serviciu” )
  Care a fost logica numirii lui ioan rus?

 30. mgabim2009 Says:

  @stejaarul, de acord cu tine JOS PONTA! hai sa-l aducem indarat pe BOC! El ne va conduce spre victotia suprema! JOS USL! Traiasca PDL!

  Matale chiar nu-ti mai masori aberatiile? Am vazut pe unul astazi la B1 care spunea cuvint cu cuvint ce spui matale in postarea de mai sus! Mai asculta si ce spun oameni ce mai au si ceva circumvolutiuni, nu doar captele seci gen EVZ, Adevarul, B!! L-am auzit astazi pe Bogdan Teodorescu la emisiunea lui radu Tudor, In sfirsit am realizat ca nu am luat-o razna (am avut indoieli serioase despre perceptia mea citind comentariile de pe blogul Roxanei). Tot ce a spus domnia sa a fost de mult bun simt si corect (fie ca ne place, fie ca nu). Diferenta intre a fi om de stat si om politic mi s-a parut esentiala in a aintelege pozitia lui Crin si cea a lui Ponta.

  Oricum cu argumentele matale, definitiv USL nu mai are nevoie de latraii din PDL!

 31. mgabim2009 Says:

  @Stejarul, hai sa-ti arat cit de superficil esti in asa zisele judecati de valuare ce le tot vinzi pe aici: „tipa” de la ““Standford” a reusit sa aduca in iunie (sper sa nu ma insel legat de data) o „armata’ de cadre universitare din intreaga lume; cadre universitare specializate pe probleme de educatie. Am recunoscut numele celor din US, nume de notorietate in ceea ce numim noi „education field”. Si crede-ma ca nu este simplu sa-i ai participanti la un simpozion! Si curios nici unul nu a avut o problema cu „tipa”…. demonizata absurd de PDL si armata lor de propagandisti! Parerea mea este ca Ponta a facut o mare EROARE ca a cedat atunci la nominalizarea dinsei ca ministru al educatiei.
  Despre Rus ai dreptate. Ai vazut declaratiile lui Rus de astazi? Ti se pare prieten cu Ponta? Dupa ce a spus el, procuratura s-ar putea autosesiza. dar poate ca pe tine te lasa indiferent , sau chiar ti-ai dori sa-l vezi pe Pontasub urmarire penala.

 32. stejarul Says:

  mgabim2009

  „Am vazut pe unul astazi la B1 care spunea cuvint cu cuvint ce spui matale in postarea de mai sus!”

  Pura coincidenta! M-ai facut curios, as dori numele lui, daca nu te superi. Nu urmaresc b1.

  „JOS PONTA! hai sa-l aducem indarat pe BOC!” Asta numai in cazul in care in Romania mai sunt doar doi cetateni romani.

  Eu am o problema serioasa cu cei pe care ii percep ca profitori ai FSNului.
  E dreptul meu sa imi aleg interlocutorii deci te rog pentru o vreme sa ma ignori.
  Nu am timp sa iti aduc argumente la ceea ce ma acuzi.(„Oricum cu argumentele matale, definitiv USL nu mai are nevoie de latraii din PDL!”)
  Ai un talent echivalent cu al fetelor de la APACA de a declansa misoginul din mine care nu stiam sa existe. Orice discutie am continua ar duce nicaieri.

 33. mgabim2009 Says:

  @stejarul: am facut eforturi supraomenesti sa te ignor in conditiile in care nu faci altceva decit sa (sa-l dai jos pe ponta este doar astroprogectia!) distrugi USL-ul. Sa fim intelesi, daca ai fi monarhist as intelege. Dar toate „judecatile” de mare valoare sint doar zgirma ca poate surpi!
  Ca m-ai adus la rang de APACA nu ma jigneste. erau femei muncitoare (matusa mea a lucrat acolo 40 de ani, a tras la masina de cusut toata viata ei, si nu i-a fost rusine; provenea dintr-o fam ilie de 10 copii unde doar baietii au fost trimisi la scoala (respectiv tata si fratele lui), o femeie deosebita, plina de intelepciune) Atitudinea dumitale nu se numeste misogism, este aroganta de joasa speta (doar la basisti am mai vazut asa ceva).
  Cum il cheama pe cel de la B1 sincer nu stiu, aia zbiara acelasi lucru incit si-au pierdut identitatea. Eu spre deosebire de voi, de aici din Chicago ma uit la tot ce pot in 24 de ore, ca sa ai argumente impotriva dusmanului trebuie sa-l cunosti mai intii.
  Voi acolo in Romania preferati sa va minmcati intre voi si sa lasati lupul sa rinjeasca. Sincer cind vad ce scri pe blogul Roxanei chiar ca inteleg de ce basescu bate tot impotriva oricarei ratiuni!

 34. stejarul Says:

  „Sa fim intelesi, daca ai fi monarhist as intelege”

  Traiesc intr-o monarhie and I’m loving every second of it!

  Traiasca Regele Mihai! God save the Queen!

  Jos ponta!

 35. stejarul Says:

  “Sa fim intelesi, daca ai fi monarhist as intelege”

  Traiesc intr-o monarhie and I’m loving every second of it!

  Traiasca Regele Mihai! God save the Queen!
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Jos ponta!

 36. stejarul Says:

  „Eu spre deosebire de voi, de aici din Chicago ” „Voi acolo in Romania ”

  Infect!

 37. mgabim2009 Says:

  @Stejar: infect? ce anume ca incerc sa inteleg ceva in ansablu evenimementelor? eu spre deosebire de tine vad ce erori a facut ponta fara sa-l demonnizez. dar le vad si pe cele ale lui Crin Si nu ma apuc sa arunc toate laturile doar intr-o parte. Sa fie calr deciziile majore le-au luat inpreuna, pornind de la acceptarea cvorumului pina la a accepta decizia CCR. Ponta are o mare vina: numirea lui Rus la interne. Ca a fost facuta cum spun uni: damblaua lui, ca au fost alte ratiuni, greu de spus; dar de aici pina la al acuza de „tradare” cale lunga. \frustarile personale nu se vindeca cu acuzatii! Am inteles si cred ca este clar tuturor, exista un mare grup (si tu printre ei) care nu ati vota PSD nici daca ati fi dusi la ghilotina (sinteti grupul care l-ati adus la putere pe basescu in 2009 nevotindu-l pe Geoana ca va „ardea” la lingurica); din nefericire PNL va impus alianta USL unde PSD este parte majoritara. O inghititi cit va convine, dar daca este posibil o subminati cit cuprinde.
  Spre deosebire de tine eu o inteleg pe Roxana. Tu crezi ca iti cinta in struna si ca va arunca USL la gunoi si va impune un PNL individual. Spre ce? Spre victoria PDL-isto_basista? Roxana (ca si mine!) este frustrata de toate neghiobiile si bijbiielile lui Ponta, dar nu va pune umarul la destramarea USL! (bag mina in foc!) Nu exista alternativa!
  Cit despre monarhie, personal am o prea lunga poveste.

 38. R.Daniel Says:

  Reblogged this on Mileniul trei Blog.

 39. argusdre Says:

  „Roxana Iordache spune:
  duminică 2 septembrie 2012 la 11:03:50 pm

  @Johnson. PES şi PPE, aceeaşi mizerie.”
  Daca nu-i altceva, e cel putin lipsa de atentie….N-a zis nimeni ca „PES si PPE nu e aceeasi mizerie”, ci doar faptul ca ele sunt antagonice, adicatelea nu se inghit si nu se sprijina una pe alta…
  E greu traiul intre dastepti, asa-i ?

 40. Vasile Ion Says:

  Să se facă un referendum ( tot cu cvorum de 50-1) prin care să fie întrebaţi oamenii dacă-l mai vor pe Băsescu. Şi să nu participe cei care nu-l mai vor….

 41. stejarul Says:

  „inpreuna” „uni” „PNL va impus” ….

  desi sunt ani multi in care nu am citit nici un rand in limba romana, suficient de multi sa uit si sa am gafele mele in scris, eu nu pot concepe cum cineva care a absolvit o facultate si „de aici din Chicago se uita la tot ce poate in 24 de ore” ani la randul, scrie atat de incult.

  doamna cadru didactic universitar, discutia noastra se incheie aici!
  Aroganta mea nu imi permite sa mai pierd nicio secunda cu nici un fel de impostor securist trimis de „sistem” in diaspora.

 42. Ghita Bizonu' Says:

  Stejare

  matale nitel pre aratura. Aratura adanca !!
  Bre si mie mi-e cam sila de Tonta. Insa vezi ca se egzista unele dificultatati. Pleaca el .. pleaca guvernu. The Revenant are dion nou posibilitatea desemnarii …. si de data asta nu stiu care ar fi pzoitia UNPR sau a UDMR … Si atunci ma trezesc cu un guvern Boc v.6 sau MRU.2 ….
  Cat despre monarhie, APACA samd. Ia incearca sa vorbesti acolo despre alea care lucreaza in zone similare cu APACA ca aici … As fi curis cate suturi ti-ar trage bastinasii accipienti! Oricum nu APACA l-a facut pre Basel prezidel ci diversi insi citand si cotand den filozofi…

 43. Ion Petreaca Says:

  Nea Ghise unde sunt cei 7,4 milioane alaturi de tine?
  Or fi fost???

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: