GRIVEI A ÎMPLINIT 20 DE ANI. CUŢU NOSTRU DRAG, CREDINCIOS, SCUMP, IUBIT ŞI ÎNŢELEPT :)

Grivei a primit numele din greşeală, trebuia să îl poarte frăţiorul lui, care s-a dus de mititel, otrăvit 👿 şi el chiar era grivă. Mama şi unchiul meu apucaseră să-i zică Azor celui otrăvit şi Grivei, roşcovanului. Aşa au apucat şi aşa a rămas.

El e mare, falnic, înalt în picioare şi cu talie mare  – sigur, acum a slăbit, e ca un căprior, ca un cerb bâtrân – dar tot şef peste pădurea fără prădători. Mămica lui, Laika, era cea mai dulce şi cea mai scumpă şi cea mai iubită căţeluşă, o vulpiţă de talie medie şi o minune jucăuşă, sociabilă, adorabilă. A călcat-o un nenorocit cu maşina, care mergea cu o viteză de dement pe o uliţă comunală. Iar aia mică era obişnuită cu alt ritm. Noroc că n-a suferit. 😥

La mulţi ani, Grivei! Cuţu scump, drag, iubit, frumos şi credincios. Dintre toţi căţeii noştri, doar el latră când trebuie. Dacă latră Griva, se ştie, chiar e ceva. Ceilalţi se află-n treabă. 🙂

Când era mic, nu dormea decât afară, iarna, direct în zăpadă, cu motanii pe el, care nici ăia la început nu intrau în casă, fiindcă le plăcea mai mult pe blana lui. Michi şi Pichi s-au dus între timp, au rămas pisicile mai vechi şi mai noi, cu care se pupă. La fel şi cu găinile, cu porumbeii, raţele. Îi mănâncă din blide. Apropo – Griva mănâncă şi prune, zarzăre, în general, fructe, legume, boabe de grâu şi porumb de la găini, la schimb cu mâncatul păsărilor din papa lui bun. Că evident o mănâncă şi pe-aia. Dar nu se supără când vin şi obrăznicăturile cu pricina să ciugule cu el. 🙂

P.S. Şi dacă am zis de Lăicuţa că era cea mai scumpă, tot cea mai scumpă a fost şi Fetiţa, o scumpă gri şi care a avut cancer. De ce trebuie să sufere animăluţele? 😥

13 răspunsuri to “GRIVEI A ÎMPLINIT 20 DE ANI. CUŢU NOSTRU DRAG, CREDINCIOS, SCUMP, IUBIT ŞI ÎNŢELEPT :)”

 1. Neveu01 Says:

  Sa va slujeasca inca vreme lunga!

  Roxano, zici ca:
  „@Neveu01. Ţi-am mai spus că te frământă o grijă exagerată faţă de mine. Şi parcă am convenit să n-o mai ataci pe Julia. E atât de greu să ne respectăm?”

  GRESTESTI de doua ori’
  1. N-an nimic cu Julia, in special de cand s-a trezit la relaitate in privinta ipocritei din Touluse cu care se vizita, se pupa in bot si cucare ma desfiinta ori de cate ori aveau ocazia.
  2. Acum vreo doi-trei ani n-aveai sange-n vana si nici verticalitatea pe care le ai astazi; acum ai stima mea orice ai scrie.
  Asta chit ca, visurile mele sunt sa cunosc un jurnalist la fel de militant precum esti tu dar….IMPARTIAL SI NEALINIAT POLITIC.

  Sper ca am raspuns clar la prblemel ridicate de tine in privinta conduitei mele, daca nu, pot elabora si documenta.

  Zi buna!

 2. GRIVEI A ÎMPLINIT 20 DE ANI. CUŢU NOSTRU DRAG, CREDINCIOS, SCUMP, IUBIT ŞI ÎNŢELEPT :) » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 25 August 2012 – Blog « MESAJ DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII BUCUREŞTI :))) […]

 3. Roxana Iordache Says:

  Octav. Aşa am fost mereu, valoarea principală e demnitatea. În rest, imparţială e doar moartea, importantă e obiectivitatea, capacitatea de analiză mai presus de simpatii şi antipatii.

  Sunt o persoană nealiniată prin definiţie. Dacă ar fi să mi se ceară să mă definesc absolut într-un singur cuvânt, în mod sigur ăsta ar fi: nealiniată.

 4. Roxana Iordache Says:

  Octav. Mulţumesc pentru urări.

 5. ioprotestatarul Says:

  Sa-l incerci pe Grivei cu „ia de la basescu” sa vezi daca il vrea…

 6. Roxana Iordache Says:

  Ioane 😆

 7. johnson1312 Says:

  De aia a facut 20 de ani ca a mancat multe fructe…La multi ani !

 8. Roxana Iordache Says:

  @johnson1312. Mulţam! A mâncat de toate. Şi mănâncă de toate. De la ceva bun pentru cuţi, la boabe pentru găini. Merge la vasele păsărilor şi papă de acolo, doar că vin şi porumbeii pe lângă el şi bietele găinuţe rămân de fraiere, uneori. 🙂

 9. Roxana Iordache Says:

  Demenţial e când vine răţuşca şi papă laptele bătut al lui Grivei. E ceva acolo! 😛

 10. julia Says:

  Rox, de ce e Grivei in lantz? 😦 La virsta asta e Mai destept decit multi oameni……..la multi ani!

 11. Roxana Iordache Says:

  @julia. Mulţumesc! Era în lanţ pentru că erau persoane străine pe-acolo, în afară de noi.

  Ce crezi c-a făcut azi?! A rupt gardul – că nu mai poate să-l sară! – şi a fugit! Parcă a intrat în pământ. Şi la vârsta lui, tot după fete! A umplut satul de roşcovani. Când am aflat acum o jumătate de oră că a fugit, am zis că e coşmar! Avem emoţii, pentru că e bătrânel. Doamne-ajută să fie bine să se se întoarcă repede! Până nu de mult, când pleca după fete lipsea câte o săptămână-două-trei, recordul a fost de aproape o lună, ne-a adus la fibrilaţii. Biata mama chiar le-a făcut, pe bune, din cauza lui. Sper să revină repede şi să nu fi păţit nimic. A plecat de dimineaţă şi era gata şi Fox s-o tulească, ar fi fost o catastrofă, fiindcă el e dus din Bucureşti şi habar n-are zona, plus că a fost bătut groaznic şi are o vedere de 60% cu un singur ochi. Fugiseră şi găinile după Grivei, a fost o aventură să fie recuperate. Viaţa la ţară. Locul părintesc al bunicilor mei materni. În Oltul campion la votul de la referendum.

  Rugaţi-vă să se întoarcă Grivei cu bine şi cât mai repede! Vă mulţumesc.

 12. julia Says:

  Oh Doamne! Daca scapi de masini si neoameni, fii siguranta ca se intoarce. E prea destept ca sa se piarda. Nu cred ca Ii place lantul. Eu personal cred ca inantuirea Ii face rai.

  Cutii au Un loc aparte in gria Domnului, Roxana. O sa fie ok, o sa vezi.

 13. julia Says:

  Rox, sper ca nu crezi ce-ti spune neispravitul asta. Site-ul cu calomnia renatei exista inca. Cind o sa-l stearga, ATUNCI sa-l crezi ca are sanse sa fie om. Piña atunci te minte ca sa aiba acces la blogul tau. Eu sterg spam ul din blogul meu dar nu pot sa nu vad citeva cuvinte si ultim ele despre tine nu semanau de loc cu temenelile si caciulelile de aici.
  PS puteam sa-ti Scriu asta in particular, dar eu nu ma ascund su am zece fete.
  😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: