DE CE, PREAFERICITE? SUNTEŢI AŞA PREATRIST!

Foto: sitcom.ro

Aflu, Preafericirea Voastră, că Biserica Sf.Spiridon din Bucureşti va fi închisă pentru muritorii de rând sâmbăta viitoare, pe 1 septembrie, ca să nu fie deranjată nunta fiicei lui Băsescu, zisă EBA, cu fiul lui Bebe Ionescu, zis SIDA. Cum să fie închisă o biserică, Preafericite, pentru mai-mari foşti sau actuali? Parcă era o parabolă, cu nebunul care a crezut că dacă se baricadează cu avuţia lui, nu-l mai ia moartea, chiar în clipa următoare – sau am citit eu altă Sfântă Scriptură?!

Şi a mai fost, Preafericirea Voastră, o istorie în faţa căreia n-aţi luat poziţie. Mama lui Băsescu, Dumnezeu s-o ierte, a fost înmormântată cu 12 preoţi. Nu vi s-a părut exagerat?

Trecem peste aceste aspecte pe care le putem considera, totuşi, minore, în raport cu tot ceea ce e cu adevărat grav: ştiţi prea bine la ce mă refer, ţara ca o pradă.

Ştiu că ştiţi că Băsescu şi ai lui sunt vânduţi intereselor străine care vor să distrugă România şi implicit, ortodoxia. S-o compromită prin simpla probă de pasivitate pe care Biserica Ortodoxă Română o dă în faţa celui mai monstruos de agresiv atentat la adresa fiinţei naţionale a României, de la cedarea Basarabiei şi a Ardealului încoace.

De ce tăceţi, Preafericite? De ce aţi renunţat să vă implicaţi? De ce n-aţi mai dat Pastorala de chemare a cetăţenilor la referendum, pe care intenţionaţi să o daţi şi v-aţi răzgândit imediat după anunţul privind boicotul? Credeţi că îndrăznea să (Vă) zică: Nu e bine, domnule Patriarh, nu e bine! Eu cred că aţi fi salvat ţara de pacostea antinaţională. Şi puteţi în continuare să o faceţi, afurisind trădarea! Pentru că există şi judecata popoarelor.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei-surori s-a situat şi continuă să se afle în fruntea rezistenţei naţionale.

Ştiu că ştiţi şi că în sinea Preafericirii Voastre binecuvântaţi curajul lui Crin Antonescu de a se opune robirii ţării. Ştiu că ştiţi că e singurul om politic la vârf din România care nu se ruşinează să-l mărturisească pe Hristos. Ştiu că de fapt aţi vrea ca el să conducă ţara. Pentru că reprezintă apărarea dârză a intereselor naţionale şi s-a angajat în conducerea mişcării de eliberare naţională. Ea a fost victorioasă la referendumul din 29 iulie. Poporul român s-a pronunţat.

De ce nu-l susţineţi? De ce nu-l binecuvântaţi deschis? Măcar indirect, printr-o Pastorală în care binecuvântaţi rezistenţa naţională în faţa agresiunii intereselor străine de interesele neamului românesc.

Ne-aţi lipsit şi ne lipsiţi, PreaFericite! Ne lăsaţi de izbelişte la greu. Expuşi puterii răului. Deposedaţi de dreptul nostru de a ne decide destinul naţional. Furaţi, trădaţi, abandonaţi.

Ştiţi prea bine ce pericole pasc România. Pericolul înstrăinării. Pericolul dezmembrării. Pericolul transformării restului de ţară în teatru de război pentru interese potrivnice securităţii naţionale a României.

Pentru că nu vorbiţi despre toate acestea, pentru că nu ne păstoriţi pe calea apelor, de aceea sunteţi aşa PreaTrist, PreaFericite?

Mai târziu va fi prea târziu şi din România va rămâne un morman de ruine. Nu veţi mai avea peste ce păstori.

Nu se poate şi cu Dumnezeu şi cu Mamona, Preafericirea Voastră!

Atât. 😦

UPDATE. Prin urmare, ar mai fi ceva. Un fleac, Imnul Naţional, cântul final:

Preoţi, cu crucea-n frunte căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!

31 răspunsuri to “DE CE, PREAFERICITE? SUNTEŢI AŞA PREATRIST!”

 1. DE CE, PREAFERICITE? SUNTEŢI AŞA PREATRIST! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 25 August 2012 – Blog « MESAJ DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII BUCUREŞTI :))) […]

 2. johnson1312 Says:

  Nu stiu cum sa fac sa-l mai fentez pe W ăsta ! Am incercat si metodele recomandate de tine Roxana,vad ca mi-a invatat toate tertipurile….cred ca are DVD-uri cu mine din care si-a resetat tot sistemul si planurile de blocare./banare/eliminare

  Eu cred ca sorocul mic nu va scoate chelia la interval pana la nunta.Nu i-ar sta bine sa apara proaspat huiduit,flegmat,muit acolo in faţa inaltilor oaspeţi(fiţi sigur ca nu vor lipsi Labănştain si toate cartitele ICR-Macovei care au pus Romania pe peretii tuturor WC-urilor publice din Europa asazis democratica) …

  Eu in locul lui Ponta as avea grija sa-l las acolo si in luna de miere daca nu cumva chiar de tot….Sau sa-l pun sa semneze o demisie in alb cu data de 1 octombrie ca sa aiba si el drept la o garda de corp care oricum nu-i va fi suficienta la cate linsaje il asteapta.

  N-am auzit inca sa fi iesit o HG prin care Casa Dante sa fi fost repusa in circuitul de protocol al Guvernului…

 3. Matei Florin Says:

  Mă îndoiesc că mesajul tău, altfel unul profund, va face să se clintească măcar un muşchi de pe faţa bărbosului
  Mai Mult Decât Fericit. Cred că ţi-ai irosit incontestabilul talent pe un apel vibrant, patetic şi deloc aluziv, dar inutil. Nu se poate şi cu Dumnezeu şi cu Mamona, de acord, dar – opinez eu – numai cu Mamona de ce nu s-ar putea?

 4. stejarul Says:

  http://soim.ro/story.php?title=cine-e-adevaratul-ofi%C8%9Ber-acoperit-de-la-jurnalul-na%C8%9Bional-bonus-o-poveste-cu-sex-%C8%99i-spionaj-in-poiana-bra%C8%99ov

  Ce sa inteleg din articolul asta?
  Ce vad?
  Pai atunci nu-i bine…. ar fi culmea!

 5. mariusnyc Says:

  Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt, şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild

 6. Donkeypapuas Says:

  Apropo, Ceauşescu la mascarada de proces a rostit exact ultimele strofe citate: „Murim mai bine…”

 7. virgilvirgil Says:

  De ma Marosica , Islanda asta a avut un presedinte de isprava , n’asa?
  Noi am avut unul … interimar .

 8. ioprotestatarul Says:

  Roxana, tot respectul pentru atitudinea ta ferma!

 9. Roxana Iordache Says:

  @Donkey, stati liniştit, că tot în iad putrezeşte şi Ceauşescu. Aşa fac jiganiile, confiscă simbolurile cele mai sfinte. De fapt, zvonul ăla e o blasfemie, ştii foarte bine că „Deşteaptă-te române” era un cântec interzis şi a fost cântat în 16-22 decembrie 89. El a spus că mai bine crapă cu Leana lui. Şi au crăpat. De altfel, nici nu mai aveau de ales.

  @Virgile, m-aş fi mirat să ai altă replică. Mai bine PNŢCD deceda odată cu Coposu. Murea în glorie şi voi n-aţi mai fi rămas aşa de frustraţi şi incapabili de altceva decât să împroşcaţi capra vecinului.

  @Marius Mina, aşa trebuie să facem şi noi.

  @Matei Florin. Pentru că e Patriarh, deci, preot ultim. Un teolog excepţional şi un om foarte bolnav, care oricând poate ajunge la întâlnirea cu Şeful Suprem.

  @stejarul, nu cred că urmez link-ul ăla, presimt că e o porcărie.

  @Johnson1312. Dacă nu înţelegi să mergi strict pe Reloaded. 🙂 Ăla n-are cum, tehnic, să fie oprit. N-are cum, dacă e pe WordPress.

  Băsescu nu mai trebuie să revină niciodată, n-are decât să se ducă în sânge unde mă-sa vrea. Deşi n-ar trebui să scape de puşcărie.

 10. Roxana Iordache Says:

  @ioprotestatarul. Mesajul dv. mă onorează. Nici nu ştiţi ce dureros a fost să scriu ce-am scris. Nu-mi face nici o plăcere să ştiu că doare foarte tare. Dimpotrivă. Aş fi vrut să fie totul normal. 😦

 11. mariusnyc Says:

 12. Roxana Iordache Says:

  Of, Marius Mina, prietene! Să nu fi avut Ron Paul faţa aia de Stanley cu Ollie. 😐

 13. Donkeypapuas Says:

  @Roxana Iordache

  Asta cu interzicerea în timpul lui Ceauşescu a imnului „Deşteaptă-te române” este o dezinformare venită dinspre gruparea Volodea Tismăneanu. Vă pot da nenumărate exemple că nu-i aşa. Unul din ele se numeşte serialul „Războiul de Independenţă” produs în 1977
  Nu mai credeţi toate afirmaţiile gedesisto-neokominterniste.

 14. stejarul Says:

  Roxana,
  Ok. Ca nu stiam exact cit de incredere e tipul care scrie.

 15. Donkeypapuas Says:

  A! Şi am uitat. În timpul lui Tismăneanu senior şi Patapievici senior, atunci da!. Se făceau ani grei de puşcărie. Eu însă l-am învăţat la şcoală.

 16. mariusnyc Says:

  Roxana, asa am invatat noi romanii la scoala, n-are fatza , nu e bun de noi…asta e, omul se retrage din politica dupa 36 de ani, ramane fiul RAND care se pare ca va avea loc pe scena RNC (daca nu vine uraganul pste ei maine) si isi va impune cateva punte in platforma de guvernare republicana, preluate de pe agenda tatalui. Oricum revolutia continua, am crescut de la 8% acum 4 ani, la 20 % si suntem pe trend pozitiv…

 17. tiberiu2009 Says:

  Daca voi credeti ca biserica va rezolva voua problemele.

 18. mariusnyc Says:

 19. virgilvirgil Says:

  Roxana …

  „@Virgile, m-aş fi mirat să ai altă replică.

  @Marius Mina, aşa trebuie să facem şi noi. ”

  Am zis io ca nu ar trebui ?!
  Intrebarea e CU CINE SA FACEM SI NOI ?
  Ca io cu tine si eventual cu Marius nu prea putem face .
  Eu am vrut sa sper , ca de sperat deja era pre mult si m-am invatat ca nu e bine sa-mi fac iluzii spre a nu avea deziluzii , am vrut sa sper spuneam ca interimatul domnului Antonescu nu se va opri numai la vorbe .
  Din pacate …
  Ca doar laq vorbe suntem tari … In rest ne muiem ca fularul .

  PS

  Cind s-o porni sa ma anunti si pe mine .

 20. Radu Humor Says:

  Roxana, felicitări pentru gestul tău dureros de sincer și curajos în același timp, de a te ridica împotriva intâi stătătorului ortodox român, gest pentru care ai nevoie de multă hotărâre și puternice argumente.
  Prea Fericitul este încă unul din oamenii aleși de Băsescu și instalat/plantat în posturi cheie ale organizării statale din România. Și după cum vezi, nici unul nu defectează, își duc cu umilință și slugărnicie la îndeplinire toate sarcinile trasate de caracatița iudeo-masonică ce a cuprins România, mai ales de la pătrunderea în sfera politică, până la cel mai înalt nivel, a celui mai posedat nu numai de cele mai mari patimi lumești, dar și de Mamona cel căruia și-a vândut sufletul.
  Am avut șansa să se ridice din mijlocul nostru un nou Corneliu Zelea Codreanu, din păcate la pachet cu un nou Sima, care se pare că a trădat din nou.
  Le-am mulțumit lui Antonescu și Ponta pentru că au scos fiara din vizuina în bătaia puștii noastre.
  Opt milioane și jumătate de români au tras și l-au lovit în plin, dar n-au reușit să-l doboare, deoarece stăpânii fiarei trimise să sfâșie poporul român au reușit să-l salveze cu orice preț, acoperindu-se de oprobriul public și de o nemărginită silă, pentru că au fost în stare să-și probeze și adevărata față, de hiene capitaliste, fără pic de respect pentru democrația ce doar o mimează, dar mai ales pentru voința expresă a unui popor de a trimite la debaraua istoriei un personaj care s-a dovedit toxic pentru interesele neamului !
  Ce se întâmplă acum e doar pentru a-l ucide din fașă pe cel care prin personalitatea lui poate coagula mulțimile.
  De acum înainte, fără Crin Antonescu nimic trainic și bun pentru România nu se mai poate întâmpla, iar momentul eliberării României, oricât de pretențios pare termenul, este cît se poate de realist ales.
  La rândul lor toți cei care ne vor răul au necazurile lor, și nici nu-i de mirare deoarece atât SUA cît și UE au încăput pe mâna acelorași criminali politico-financiari, care vor în nebunia lor să stăpânească lumea :mrgreen:
  Chit că la sfârșit, cu siguranță nu va mai rămâne mare lucru din ea 🙄
  Dacă n-au ieșit la vot în număr suficient, unii dintre noi au acum ultima șansă de a ieși în stradă !

 21. Roxana Iordache Says:

  @Donkey., eu am trăit vremea-aia, nu-mi spune mie ce să cred şi ce nu! Am trăit suficient de mult, vorba lui Badea, pe vremea-aia, ca să ştiu exact. Cultul ăsta comunistoid îmi repugnă la fel ca şi Băsescu. E acelaşi lucru.

  @stejarul. Repet – n-am deschis link-ul, nu ştiu despre ce e vorba

  @mariusnyc. De ce nu zici direct că sunt idioată? 🙂 Ăla n-are faţă de preşedinte, asta-i viaţa.

  @Virgile Ilie, de ce te-aş anunţa? Ar fi degeaba, numai tastatura e de tine. 🙂

 22. Roxana Iordache Says:

  Radu Humor. Mulţumesc, dar n-ai pentru ce. În rest, Sf. Sinod l-a ales, nu Băsescu. Asta-i o prostie.

  Aia cu Codreanu şi cu Sima e cea mai idioată tâmpenie pe care puteai s-o spui. Nu suport nici un fel de idee sau iniţiativă totalitară şi în mod sigur, nici Crin.

  Sau poate vrei să-i faci servicii lui Băsescu? 👿

 23. ada157 Says:

  Roxana .. dai perle la porci..
  Toti au coloana vertebrala din plastilina ….din pacate.
  Noi , romanii i-am cam vandut pe toti are ne-au condus.. Decebal , Mihai Viteazul ,Cuza Voda ..
  Biserica… a tinut si tine cu toi si mai presus de orice cu interesele ei.

 24. virgilvirgil Says:

  Roxi , nu-ti fie cu suparare , toti de aici , inclusiv tu , folosim in general doar tastatura .
  Si nu e rau deloc si nici putin lucru , mai ales daca ne gindim ca un procent de mai bine de 99% nici macar atita lucru nu fac .
  Si apoi , nu am face sa rid …
  Tu-mi ceri mie sa fac ceea ce zecile de mii de activisti ai dragalasilor USL nu fac ?!…

 25. Roxana Iordache Says:

  Ada, biserica suntem noi toţi, clerici şi laici. Sigur, cei botezaţi.

  Virgile, eu nu-ţi cer să faci nimic. Doar să nu ceri de la alţii. Iar apropo de tastatură, important e ce faci cu ea.

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Donkeypapuas

  in timpu lu Ceasca nu se canta Desteapata-te romane… si asta cred ca din cazuza de preoti cu crucea in frunte…. daca era dat prin vre-un film apai era trunchiat …dar .. cam atat.
  Insa a fost perioada cand daca cantai Trei culori, Pe=al nostru steag , Pui de lei sau Deteapta-te te capceau cu cativa ani ptr agitatie anti , nationalista, fascista si ce le mai venea. Cu Desteatpata-te te mai alegeai si cu propaganda obscurantista ca agravanta (caci oastea e crestina). Asta pana prin 65-66. Orin 67-68 s-a auzit prima oara la TV Trei culori .. Si , greu de crezut azi , pana prin 59 nici Hora Unirii nu se canta.. era nationalista…

  Ar trebui sa intelegi ca in epoca Ceasca erau cerstii „interizise” care se lasau cu puscarie si unele nerecomandate … care nu puteau fi promeite deact trunchiat , eliminand partile „controversate”. Dar fata de anii 50 atat de dragi popotelor GDSiste in anii lu Ceasca cam doar „Sfanta tinerete” si Horst Wessel erau verboten

 27. Ghita Bizonu' Says:

  Zilili trecute a avut loc o intamplare tragica , comuna si nesenzationala dar prin asta si exemplara.
  Un ins aflat cu treaba la Pitesti a facut infarct .. a fost dus la spital,, spitalu a zis ca e prea complicat , insu a fost trimis la Bucuresti si pe drum a murit.
  Decedatu era un barbat sanatos de 44 de ani – deci primu semn de alarma – fiti atenti e mai des desct credeti!!
  Insa omul a fost lovit de infarct la Pitesti. Oras destul de mare din Romania membra a UE. Dintr-un judet nu chiar sarac. De fapt Pitesti e orasul cel mai rasarit dintre DN1 si Craiova…. dar totusi spitalul sau ori nu avea dotarea ori nu avea specialistii ptr asa un caz …
  In plus omu nu era un amarestean oaresicare…. era din Top 300 , ins cu vreo 30 milionae euro (ca o picanterie isi facuse averea in domeniul medical!) care si-ar fi putut permite sa mearga la spital la Viena sau unde ar fi vrut. Insa nu a mai avut timp …
  Acu sa il ierte Al de Sus, omu’ era prea tanar sa dea coltu’ DAR A cam MURIT (poate) CU ZILE!!! Asa ca un sarantoc oaresicare , fie el pensionar cu 500 lei sau muncitor la negru platit cu max 200 euro. Insa daca s-ar fi aflat sa zicem in Italia .. poate scapa daca medicu curant ii vedea carnetu de cecuri!!

  Acu sa megem la partea de interes public … sanatatea publica din Romania… Care cica trebuieste privatizata… Chiar credeti ca in Romania , tara saraca , sunt destule parale ca privatizarea sa faca destule spitale capabile sa intervina in astfel de cazuri? Si in Pitesti, si la Suceava si la .. ei da Sinaia?! Eu nu crez!
  Si vedeti cum interesul particular al bogatului poa sa se lipeasca cu interesul particular al sarantocului devenind interes general ?! Caci daca la Pitesti era un spital decent ptr Europa anului 2012 omul poate scapa.. Poate scapa si daca era in Bucuresti…

 28. Donkeypapuas Says:

  @Ghiţă Bizonu

  Asta am spus şi eu! Paradoxul este că partea eliminată din imn a fost rostită la făcătura de proces. Chiar de împricinatul care a siluit alt imn (Trei culori). Dar poezia Un răsunet putea fi găsită fără probleme. În timpul lui Ceaşcă, precizez. Mai ales în perioada paranoică.
  A! Şi apropo de imne. Se dăduse liber de la un moment dat şi pentru Limba noastră. Tot cenzurat dar acolo numai erau scoase versurile „mistice” („Limba noastră-i limbă sfântă etc.) ci acelea care făceau referire la Nistru.

 29. Donkeypapuas Says:

  @Ghiţă Bizonu (encore un fois)

  PS: Mi-a plăcut cum i-ai dat replica ăluia de pe Critic Atac ce venise cu tezele neokominterniste

 30. Maria Savescu (@MariaSavescu) Says:

  Impresionant.
  Multumesc, Roxana.

 31. bmarinescu41 Says:

  CCR a ridicat mingea la fileu Parlamentului !!!Să vedem de ce e în stare Parlamentul mâine la Şedinţa Camerelor reunite!!!Mâine vom vedea dacă a fost BLAT sau PROSTIE !!!
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/08/26/ccr-vrea-sa-fie-mai-tare-decat-constitutia-hai-zatcantati-la-alta-masa/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: