CĂTRE JUDECĂTOAREA IULIA MOTOC

N-aş fi scris aceste rânduri dacă nu descopeream blogul doamnei Motoc. O surpriză! Facebook nu frecventez, v-am mai spus că mi se pare pierdere de vreme. Dar am aflat de pe net că acolo judecătoarea de la CCR a postat în engleză o poezie a lui Kavafis, una mult prea subtilă, cu nişte barbari care pleacă înainte de a veni – ce bine era să se fi întâmplat aşa cu Băsescu şi ai lui!

Ulterior, doamna Motoc a anunţat că se limitează la blog, din pricină de interpretare a poeziei despre care am făcut veşnică pomenire.

Pe blog a mai publicat una de Nichita, una, de altfel, dintre cele mai slăbuţe ale lui, ceva cu un înger în stare de ebrietate care vede dublu.

Acum, serios, nu ştiu câtă poezie a citit Iulia Motoc şi nici nu contează. Contează calitatea. Fie şi alea două poezii dacă le-a citit e ceva deosebit pentru un fost membru PD-L (nu vorbesc de fraierul de fiu al lui Conu Alecu). Că degeaba citeşti tone de versificaţie de manele sau Sandra Brown, dacă nu pui mâna în viaţa ta cu pretenţii de cititor pe Emily Dickinson şi Virginia Woolf sau Marguerite Yourcenar.

OK, deci am văzut că scrie serios în materie de Curte Constituţională. A criticat-o pentru lipsa de transparenţă şi ghinionul ei e că sugestia ca acea instituţie cu statut papal să fie mai transparentă fie prin comunicate explicative, fie prin conferinţe de presă, le-a dat nas unora care au iniţiat o petiţie în sensul ca şedinţa de mâine a CCR să fie publică, aşa cum prevede legea. Sigur, CCR are dreptul să aleagă şedinţa închisă. Şi să alimenteze în acest fel suspiciunea.

Eu zic aşa, CCR să-şi ţină şedinţa publică, transmisă live de toate televiziunile de ştiri, iar manifestanţii să renunţe la pichetarea instituţiei. Să se limiteze la Piaţa Universităţii. Şi să se doteze cu şampanie, după care înainte de a pleca să nu lase sub nici o formă sticlele şi dopurile pe jos.

Am să vă surprind şi n-ar fi prima oară, eu cred că doamna Motoc va vota validarea referendumului. De ce? Pentru că în mod sigur e altceva decât categoria Udrea (vezi poza). E încă tânără, are tot timpul să joace în altă ligă.

Ceea ce mi-a plăcut chiar foarte mult – deşi n-am fost de acord în totalitate – a fost o postare a Iuliei Motoc în care făcea consideraţii cu privire la modul de desemnare a componenţei Curţii Constituţionale în raport cu specificul naţional, deduc eu (n-a spus chiar în aceste cuvinte, dar e implicit). Adică, doamna Motoc consideră că nu e corectă desemnarea politică a membrilor CCR şi că nu e corect nici faptul că majoritatea componenţilor nu sunt magistraţi – ceea ce am zis şi noi de atâtea ori. Dar pe urmă vine cu fatalism aberant, să mă scuze, când consideră că şi dacă s-ar desemna membrii Curţii Constituţionale din rândurile Înaltei Curţi – cum a propus preşedintele Antonescu – tot n-am rezolva problema, fiindcă oamenii sunt subiectivi. Ei, aş!

Sigur că oamenii sunt subiectivi. Dar la fel de adevărat e că un profesionist se raportează la obligaţiile lui profesionale. E absolut aberant ca membrii CCR să fie desemnaţi politic, dar să beneficieze de inamovibilitate. De-aia am scris la un moment dat că unii ar trebui revocaţi, printre care Iulia Motoc. Am scris ca să-i atrag atenţia asupra contradicţiei. Am constatat că ştia şi ea. Dar repet, fatalismul e aberant, fiindcă în acest fel îţi negi ţie capacitatea de obiectivitate profesională.

Iulia Motoc, eu cred că dumneavoastră aveţi capacitatea să vă raportaţi la voinţa naţională şi să transcendeţi proiecţia politică. Aşa trebuie să facă toţi colegii dv. din CCR. Şi sunt convinsă că aşa vor face.

Eu cred. N-am ce face, nu-mi pot reprima tentaţia ironică. Este evident că n-aţi citit doar două poezii. Este evident că citiţi, se vede şi din felul în care scrieţi.

De aceea, eu cred că mâine veţi vota adevărul, iar adevărul vă va face liberă. Sigur, dreptul dv. la opţiune e inalienabil. Doar că din momentul în care aţi ajuns în acel for, obligaţiile dv. nu mai sunt faţă de un partid sau o persoană. Ci faţă de Constituţie, deci, faţă de poporul român. Fiindcă poporul român este suveran. Iar suveranitatea lui – ştiţi bine – se manifestă în alegeri libere.

Eu cred că nu puteţi ignora voinţa naţională.

Şi o remarcă. Vă compromiteţi lângă Udrea, la aniversările coloneilor de carton. Aveţi ocazia să ştergeţi acea imagine din ochii opiniei publice.

Succes! M-aş bucura dacă mi-aţi da ocazia să vă respect. Dacă nu, nu, că oricum decizia corectă se ia şi fără dv., dar ar fi păcat să rataţi participarea. E vorba de demnitate.

P.S. Aş fi postat acest text şi pe blogul judecătoarei Motoc, dar are comentariile închise.

40 răspunsuri to “CĂTRE JUDECĂTOAREA IULIA MOTOC”

 1. CĂTRE JUDECĂTOAREA IULIA MOTOC » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 20 August 2012 – Blog « Impresii din Copenhaga – cazare, transport si un tur de oras, by Paravion.ro […]

 2. J o h n s o n Says:

  Roxana iti racesti gura de pomana….

 3. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Mă crezi că n-are cum să se răcească? 🙂 Doar atunci când va fi să fie, la final. 😛

 4. Roxana Iordache Says:

  Al lui Ionescu – şi crede-mă, fata-asta chiar ştie carte.

 5. Roxana Iordache Says:

  Şi chiar m-am bucurat să constat. Dacă ea va decide să-şi bată joc de ea e partea a doua. E cu atât mai trist. Că una e ca o idioată să execute comenzi politice şi altceva ca o persoană cu pretenţii să se coboare la acel nivel. Despre asta-i vorba.

 6. Argusdre Says:

  „Am să vă surprind şi n-ar fi prima oară, eu cred că doamna Motoc va vota validarea referendumului. De ce? Pentru că în mod sigur e altceva decât categoria Udrea (vezi poza). E încă tânără, are tot timpul să joace în altă ligă…”
  Ei bine, eu cred ca aceasta bubulina dornica de cat mai multa glorie publica va tine partea Basinescului la vot. O fiinta isteata si desteapta (si care ar fi patruns intelesurile subtile ale unor lucrari literare, care ar fi gustat cu adevarat din arta poeziei) nu-si permitea sa sa se tina de gat in public cu o papitoaica care o fi citit prohabil, la ceas de seara Levantul in cinci ani si boteaza mieii cu numele lui Marin Sorescu…Aparent pare altfel, dar garantez ca-i tot o toapa exact ca si surata ei blonda vacsuita..

 7. sandi Says:

  Asta-i „papusa Barbie” cu fatza de betiva ! Si ce ftize baga pe facebook…..

 8. sandi Says:

  La conferinta de presa de azi a lui Ponta, o panarama de ziarista ( de la AFP parca ?) trancanea in contradictoriu ca o tzatza cu p.m. !
  Mare rabdare a avut Ponta !

 9. sandi Says:

  Javrele din justitie nu stiu ce verdict sa dea in procesul lui Patriciu ! A doua oara amana sentinta. Asteapta sa vada daca „Jupanul” lor se intoarce si ce ordin o sa le dea in cazul asta !

 10. Deveanu Silviu Says:

  Roxana,
  Degeaba iti faci iluzii. Motoc este ceea ce este pentru faptul ca are caracter de …
  Dar, ce zici de Ponta, ginerele raspopitului si sotul Dacianei? Era sa scriu DACIADEI !!!
  Sa perseverezi in a sustine punctul de vedere probasist al tradatorului Rus, asta-i cam multisor. 18,3 milioane de votanti pe liste permanente si corectii de scoatere a 30 de mii este o sfidare a bunului simt. Numai la Ponta poti intalni asa ceva ! Il depaseste chiar si pe Boc-trompeta lui Basescu. Daca PSD-istii de omenie, cati sunt totusi, nu pricep ce-i asteapta cu Ponta, Rus &comp vor regreta amarnic. Si, poate si Antonescu va pricepe cu cine are de-a face! Inca nu-i tarziu…

 11. ionutiancu Says:

  motoc este din aceeasi categorie cu udrea: a stoarfelor. Din pacate stam la mana ungurului, pentru a cata oara?:(

 12. Atena Says:

  Zegrean a studiat mai bine de o oră scrisoarea primită de la Guvern, iar la plecare a făcut o declaraţie şoc: „Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de intrepretare. Mâine o să aveţi răspunsul referitor la referendum.”

 13. sandi Says:

  Daca maine slugoii lui Basea din CCR iau o hotarare definitiva in favoarea Nosferatului , atunci Mona Pivniceru…. adio post de ministru !!

 14. Atena Says:

  cand a spus Ponta ca sunt 18 mil de votanti? Eu nu am auzit.

  Cifra este 15,9 mil pe liste permanente

 15. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  si baiatu lu conu Alecu se zice ca stie carte. Si ala jacuzi ot parigi. Si MRU cica stie carte. Plesu samd. Da pasiunea lor e sa ..
  Asa ca blonda asta va face cestia ptr care a fost pusa acolo!!!
  Poezioarele „e” scuze intelctualiste ptr votul pe care il va da … Basescu este o solutie cu restu nu se stie … asa ca se va lupta cu ghearele si dintii .. ca 150 bani la feminin pentri pace si progres basescu reales!!

  Si apropos jmecheria e sa iei unii tineri .. ii promovezi, ii aduci in capitala, le dai o casa mai ca lumea, apoi vor fi ai tai. Ca ar fi cam naspa ptr ei sa „cada” mai jos , sa elibereze casa … sa piarza din leafa uriasa a CCR , importmata samd … Sub acest aspect Zegrean este mult mai liber .. ar putea zice ca isi baga picoarele ca pensie grasa are, snanate mai putina si doreste sa nu fie injurat pe strada .
  Sa o zic p’a dreapta : unele posturi e bine sa fie ocipate de insi la final de cariera. De ex procuror general, judecator la CCR ptr ca in cazul in care nu agreaza unele cestii sa isi poa da demisia linistiti (ca ies oricum la pensie!!!

  Ada si referitor la dna de care discutam .. m-am uita ope biogrfia dansei. Foarte plina .. prea plina as zice. Si imi place astaMembru, Grupul de lucru pe Contemporana formelor de sclavie, Organizației Națiunilor Unite (1999-2000) (2003) Prostotutia fortata este sclavie… da niciodat nu am auzit vreo muiere din Romania sa ceara politiei sa „bage viteza” . Oi fi eu mai idiot de ma deranjeaza astfel de „fleacuri” (pe sleau as impusca pe loc model Alimanescu… )

 16. Marius Mina Says:

  Primaria Capitalei a aprobat doar prezenta a 400 de manifestanti la mitingul de protest de la CCR . D-le Oprescu, nu e bine, nu e bine deloc, d-le Oprescu…

 17. Roxana Iordache Says:

  Deveanu Silviu. M-am săturat de ofensele voastre prosteşti.

 18. Roxana Iordache Says:

  Marius Mina, nu e bine deloc să se iasă acum, ţi-am mai spus, dar tu nu vrei să pricepi de peste Ocean. 😐

 19. stejarul Says:

  „Nu aveam cum să trasmit listele electorale, deoarece ele sunt la Parchetul General” ponta

  Deci vedeti cum ne-au lucrat. Parchetul fura listele iar ponta nu mai are ce trimite la CCR!
  A cerut ponta listele de la Parchet? Nu! Daca CCR a cerut guvernului sa prezinte listele electorale actualizate, de ce guvernul nu s-a conformat cererii curtii? Sa faca rost de liste si sa le actualizeze. Poate ponta prezenta un document prin care sa faca dovada ca Parchetul a refuzat sa-i dea listele? NU!

  „1,101,809 români care stau în străinătate legal au peste 18 ani”
  „34,654 de persoane vor fi radiate de pe listele electorale”

  Asta e tot ce poate scoate din 18,4 milioane. Aia cu documentele expirate nu pot fi scosi ca nu exista certitudinea ca nu sunt inclusi in diaspora.

  A dat ponta datele de la recensamant? Daca nu, de ce ?
  34 de mii de decedati si cei care au pierdut cetatenia romana ESTE UN NUMAR FOARTE MIC! Sunt mult mai multi morti pe liste! Probabil ca sunt multi in situatia care o prezenta Zorro. Cei decedati au primit post-mortem CNPdeci figureaza „in viata” la evidenta populatiei.
  Numai datele de la recensamant pot corecta falsurile facute la evidenta populatiei, care se pare ca sunt masive!

 20. Roxana Iordache Says:

  Sandi, mare prostie a avut Ponta! Crin a expediat-o pe-asta în 3 secunde, de fiecare dată.

 21. Roxana Iordache Says:

  Stejare, tu înţelegi şi dacă nu înţelegi, comentezi aiurea.

 22. J o h n s o n Says:

  Mai degraba defecteaza Zegrean decat ea…E greu cu neamul muieresc cand vine vorba de orgolii

 23. stejarul Says:

  OK!
  Pe maine, Roxana!

 24. Marius Mina Says:

  Bine , de peste ocean va spun , maine decizie de anulare 5-4…pleaca la parlament…de acolo ramane sa discutam 😉

 25. Marius Mina Says:

  orice act juridic(referendumul este act juridic) desfasurat pe premize false(bazin electoral permanent) este lovit de nulitate absoluta
  asta este un principiu fundamental in drept

 26. Atena Says:

  ultima gaselnita a garajistului: SCOATEREA DE PE LISTA A MORTILOR ESTE ILEGALA

  pai atunci facem asa
  SECTII DE VOTARE LA CIMITIRUL BELU, REINVIEREA ETC

 27. sandi Says:

  Ce naiba se intampla ? 3 measje de le mine n-au aparut ?!
  O fi vreun procuror acoperit pe aici ??

 28. Virgil Ilie Says:

  Care vas zica …
  Miine io unul nu crez sa avem o decizie de validare a referendumului , dar sper ca nici una de invalidare , Doamne fereste !
  CCR o sa arunce pisica moarta in curtea Parlamentului .
  Parlement care il poate tine pe nesipravitul mascarici suspendat pina cind o sa ma duc io sa-l dau jos din cirlig .
  Si facem referendum in acelasi timp cu alegerile parlamentare .
  E ?…
  Nu e asa cel mai bine ?!
  Circusul continuua , avem si noi la ce rupe la dheste pe aici …
  Plus ce ie important , mascariciul sta bine merci la garaj .
  De acord ?

 29. sandi Says:

  Mi-am adus aminte . Emil Constantinescu i-a cerut o intrevedere emisarului lui Hussein Obama, si acesta, porcul Gordon i-a transmis ca nu are timp !!

 30. J o h n s o n Says:

  Circul nu poate continua decat pana pe 6 octombrie cand instabilul revine la Cotroceni (se fac 3 luni de la suspendare) Asadar trebuie sa-i dea un bis,o luam de la capat cu suspendarea de data asta fara cvorum la cererea publicului 🙂

 31. sandi Says:

  @ Johnson
  Unde scrie ca dupa trei luni trebuie sa revina automat la Cotroceni ?!?

 32. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Te contrazici. Singura formă de orgoliu în acest caz e nesupunerea.

  Şi referitor la 6 octombrie, vehiculezi aberaţii. Dacă prin absurd Curtea nu se pronunţă până în 2020, până atunci rămâne Crin interimar. Şi până atunci chiar i se urăşte să mai şi candideze. 😆

 33. sandi Says:

  Maine un Handicapat va hotar soarta Romanicai ! Chiar si prin incalcarea legii !

 34. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Mă şi întreb cum naiba poţi să zâmbeşti la asemenea ipoteză tâmpită. 👿

 35. Roxana Iordache Says:

  @sandi, repet, tare aş vrea ca voi necredincioşii să fiţi duşi într-o rezervaţie împreună cu băsiştii după ce CCR validează voinţa poporului. Să vă săturaţi. Că e ceea ce meritaţi.

 36. Franklin Says:

  @Johnson
  Cred ca e vorba de 90 de zile de vacantare a postului de presedinte. Deocamdata nu ne aflam in situatie de vacantare. Am mai auzit acest rationament la Adrian Ursu. Presedintele este suspendat si tot ce se stie este ca trebuie organizat referendum in 30 de zile. Nu scrie nimic ce se intampla daca CCR nu e in stare sa decida dar un lucru e clar, postul nu e vacant. Postul devine vacant numai dupa demitere, in caz de deces, boala care il face indisponibil (aici s-ar putea aranja cu medicii, parerea mea e ca pacientul este, intr-adevar indisponibil).

  Dar chiar daca ar fi cum spui, nu ar fi deloc rau, 6 octombrie. Mai sta 2 saptamani la Cotroceni, apoi iar ii mai dam drumul prin curte si iar il prindem, iar il …

 37. sandi Says:

  Roxana Iordache spune:
  luni 20 august 2012 la 6:47:29 pm
  @sandi, repet, tare aş vrea ca voi necredincioşii să fiţi duşi într-o rezervaţie împreună cu băsiştii după ce CCR validează voinţa poporului. Să vă săturaţi. Că e ceea ce meritaţi
  *****
  Sa-l valideze si-s de acord . Sa mergem intr-un trac cu baseii la paruiala. Iar tu sa stai sus pe gard si sa arbitrezi paruiala 🙂

 38. Dupa ce occidentul a pus botul cu inconstienta Says:

  RI de la exaltare pana la dezamagire drumul e scurt extrem de scurt
  Sper sa fiti bine informata si sa sarbatorim civilizat in P U !

 39. Florian Says:

  De citit o fi citit la viata ei, dar asta nu are legatura cu caracterul. Si jigodiile de Liiceanu si Plesu au citit.

 40. Dorina Ion Says:

  Roxania…you’re either a stupid or an idiot.!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: