BĂSESCU ŞTIE CĂ PIERDE LA CCR. ŞI ACUZĂ CURTEA

Foto: Antena 3

Băsescu ştie că a pierdut. Şi dacă PD-L acuză USL aberant, Băsescu acuză direct Curtea Constituţională, de „manevre”, etc. Adică, a spus că suspendarea au validat-o pe loc, dar pentru demitere au recurs la amânări.

Păi da, amânările au fost pentru ca să se vadă ce porcărie a făcut băsistul Rus când a refuzat adresa INS privind actualizarea listelor în acord cu recensământul de anul trecut. Şi amânările au mai fost pentru ca alegerile prezidenţiale anticipate să se ţină simultan cu alegerile parlamentare la termen.

În al treilea rând şi omeneşte vorbind, amânările au mai fost şi pentru ca membrii Curţii să aibă o acoperire, adică să aibă datele ca să constate cvorumul. Deşi evident primează ceea ce absolut fabulos a spus preşedintele CCR astă-seară, referitor la „măreţia legii”: adică, la spiritul ei. Că spiritul legii îl dau subiecţii ei, adică, oamenii. Fără de care legislaţia rămâne literă moartă.

Revenind, azi Băsescu a făcut câteva declaraţii doar ca să le facă, fiind conştient că le face degeaba, adică, ordonanţa lui Boc a prevăzut ca alegătorii cetăţeni români cu domiciliu sau rezidenţă peste hotare să nu figureze pe listele electorale permanente, cum n-au figurat nici în 2009 (vezi tabelul). Deci e normal să fie la fel şi acum. Iar recensământul arată clar că s-a făcut de departe cvorumul, fiindcă din 19 milioane populaţie stabilă, aproape patru milioane sunt minori.

Băsescu, de altfel, s-a dat de gol, el a recunoscut următoarele:

“Vor veni alegeri prezidențiale și art 81 din Constituție spune că președintele se alege din primul tur dacă obține 50% plus unu din listele electorale, ceea ce poate duce la alegerea ilegală a unui președinte”, a spus Băsescu, duminică, 8 august, citat de DCNews. Este ziua în care a cerut ceea ce avea să constituie „erata” CCR, privind considerarea listelor electorale în raport cu legea alegerilor prezidenţiale. Atâta doar că ordonanţa lui Boc prevede curăţarea listelor permanente de cetăţenii români rezidenţi şi domiciliaţi în străinătate. Ceea ce ştie CCR.

De fapt, problema lor e victoria lui Crin Antonescu din primul tur. 🙂

Încă o dată: cu toată tensiunea prelungită, decizia CCR de a amâna pronunţarea a fost benefică, pentru că a făcut posibil să se ţină simultan alegerile prezidenţiale anticipate cu alegerile parlamentare la termen. Iar statisticile pe care le-a cerut CCR  au fost pentru constatarea cvorumului.

P.S. Poate aţi uitat, dar Băsescu i-a iritat pe judecătorii CCR în lunea de după referendum, când a spus că decizia Curţii e „un fleac”, „o formalitate”.  El oare chiar a crezut că voturile a 7,4 milioane de oameni pot fi anulate?

Reclame

10 răspunsuri to “BĂSESCU ŞTIE CĂ PIERDE LA CCR. ŞI ACUZĂ CURTEA”

 1. Franklin Says:

  Cati Andronescu cica CCR nu are cum sa nu ia decizia cu 9:0
  Faptul ca nu stia exact din prima cati judecatori sunt acolo, asta e alta problema, noroc ca i s-a suflat de pe margine. Se pare ca asta e moda printre ministri educatiei 🙂

 2. olimpiu65 Says:

  asa e! nici nu vreau sa-mi amintesc ,,damblaua” carlanului fara minte numita Rus!!
  prost e psihopatul asta! in orice conditie Crin va castiga din primul tur doar chiorul il vede pe supleant calificat in finala…finala felatiilor la licurici eventual!

 3. BĂSESCU ŞTIE CĂ PIERDE LA CCR. ŞI ACUZĂ CURTEA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 20 August 2012 – Blog « Impresii din Copenhaga – cazare, transport si un tur de oras, by Paravion.ro […]

 4. Colonel Profesor Doctor in fitile Arogantu' Says:

  Referendumul va fi validat cu 9 ( NOUA) voturi.

 5. J o h n s o n Says:

  Nici vila din Primaverii primita de nea Gusti la instalare nu e de aruncat….Poate daca i se asigura niste ani linistiti pana la pensie se mai suceste si el….pana maine are timp

 6. Virgil Ilie Says:

  Sa te auza bunu Dumnezeu colonele , dar io nu cred in minuni .
  Sa fie si cu 6-3 ca nu e bai prea mare .

 7. J o h n s o n Says:

  Cam nervosi basistii pe unde-i prinzi….asta e semnul cel mai clar asupra deciziei de maine…NU va fi invalidare.

 8. Florian Says:

  Mai pesimist fiind de felul meu, eu cred ca decizia va fi lasata in seama parlamentului.

 9. fluxnews Says:

  Esti optimista bine de tot, ceea ce e frumos. Eu merg maine pe o noua amanare. Oricum astia la CCR nu stiu cum s-o dreaga. Cel care nu inclina deocamdata balanta e cel de la UDMR. Cred ca asta asteapta ordinul partidului, Aici depinde ce tabara din UDMR va reusi sa isi impuna punctul de vedere.si eu miros ca Puskas va vota, cand va sosi sorocul, cu cei 4 ai USL. Abia pe urma, poate va mai trece unul in tabara USL. Daca nu, back in Parlament, cu 5-4.

 10. Florian Says:

  Off topic: Oare cand are de gand mamaliga aia de Titus Corlatean sa-i dea peste bot impertinentului de Philip Gordon ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: