DIN NOU CĂTRE JUDECĂTORUL DANILEŢ

„Cine atacă procurorii, riscă închisoarea”, scrie pe blogu-i judecătorul Danileţ, după care atenţionează cu articole de Cod Penal.

Serios? Adică Parchetele sunt stat în stat? Presupunem că procurorii comit abuzuri – ceea ce se vede cu ochiul liber – ei nu răspund în faţa nimănui? De unde ideea-asta? Statul de drept presupune deopotrivă separaţia puterilor în stat şi control balance. Sau nu? Sau presupune doar ceea ce vor unii magistraţi ipocriţi şi de fapt aserviţi unui fost preşedinte de ţară, defunct politic, fiindcă demis de popor zdrobitor?

Campania de intimidate, de fapt, de terorizare a alegătorilor la care participaţi nu vă face cinste, domnule judecător. Ea riscă să inhibe participarea electorală care constituie esenţa democraţiei. Unii sunt disperaţi constatând marea deşteptare naţională, simţul civic extraordinar – paradoxal – manifest chiar la sate, micuţe cetăţi, după cum se vede. Ştiţi foarte bine că de fapt oamenii sunt anchetaţi pentru că au votat, ca dovadă şi întrebările explicite în acest sens. Prin care se violează şi secretul votului.

Nu vi se pare o degradare lamentabilă a statutului de procuror să urle din poartă-n poartă? Unde scrie în Codul de Procedură Penală că oamenii pot fi anchetaţi la domiciliu, fără mandat şi fără calitate?

În ce stat de drept s-a mai pomenit să fie anchetaţi lideri politici pentru că şi-au îndemnat alegătorii să voteze?

E normal în opinia dv. să fie anchetaţi cei care au îndemnat la vot, cei care au respectat legea partidelor politice privind stimularea alegătorilor la vot, dar nu cei care au încălcat respectiva lege, prin boicot şi prin diferite forme de abuz împotriva drepturilor cetăţeneşti sau chiar prin infracţiuni (confiscare de acte de identitate, ameninţări, şantaj, mită, etc.). Mai aveţi puţin şi cereţi scoaterea în afara legii a PNL, pe urmă, a PSD, ca să fiţi exact ca antecesorii de la Tribunalul Poporului.

Sunt cel puţin 12 mii de plângeri penale în legătură cu fraude electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009, nici una n-a primit răspuns. E normal, nu? La fel cum normal a fost să se voteze unul la 3 secunde în Ambasada de la Paris.

Şi încă o chestie: nu sunt jurist, dar sunt îndreptăţită să-mi pun întrebarea câtă carte ştie un magistrat care sesizează inspecţia judiciară cu privire la persoane care nu fac parte din sistemul judiciar, oameni de stat şi oameni politici, pentru delict de opinie? Vizat fiind însuşi preşedintele constituţional, pentru că şi-a permis să-şi exercite obligaţiile prevăzute de Constituţie. Cât de ridicolă poate fi acea judecătoare, cu funcţia de preşedinte al CSM, care dă şi comunicate discreţionare în numele CSM? Ironia fină a preşedintelui Antonescu privind „afurisania” care i s-a aruncat e un răspuns prea subtil pentru asemenea prestaţie de pretins magistrat.

Nici procurorii şi nici judecătorii nu sunt mai presus de lege. Totodată, ei sunt în serviciul cetăţenilor, nu în detrimentul lor. Procurorii sunt chiar obligaţi prin lege să ocrotească drepturile cetăţeneşti, nu să le ancheteze represiv.

Campania Parchetelor are ca finalitate evidentă să inhibe dreptul la vot şi constituie în acelaşi timp o presiune incalificabilă asupra Curţii Constituţionale şi o insultă la adresa celor 7,4 milioane de votanţi care au decis că Băsescu e demis. Pentru simplul şi elementarul motiv că a fost ales cu 2 milioane de voturi mai puţin.

Aţi aflat că procurorii au ajuns să favorizeze infractorii, în sensul că profitând de anchetele desfăşurate în afara practicii judiciare, răufăcătorii se pretind procurori? Iar oamenii îi confundă pe procurori cu infractorii.

Nu mă intimidează intimidările dumneavoastră – mă autodenunţ şi repet augmentat ce am scris pe blogul meu, anume că Laura Codruţa Kovesi e aşa o ruşine pentru funcţia pe care o deţine şi asemenea campanii totalitare patronează în chip de prim-procuror politic încât ar merita dată afară cu şuturi în cur. Consideraţi-o recidivă şi propuneţi agravantă. Revocarea nu-i un şut în cur? Ceea ce va binemerita.

Deci, îmi puteţi face plângere penală, la fel şi (prea sus-)numita, puteţi propune chiar şi arestarea mea. Ar fi o performanţă remarcabilă, unul dintre marile succesuri în campania de reprimare a opiniei publice şi a demnităţii umane.

În final, o întrebare. Dacă eu nu vreau să jur decât pe Torah, procurorii itineranţi au în dotare? Şi mai ales, îndrăznesc? Dacă îi acuz de blasfemie şi de antisemitism? Noroc că la ţară bravii procurori infailibili şi sacrosancţi nu întâmpină asemenea aroganţe. Nu?

P.S. Şi atenţie la titlu, aţi pus virgulă între subiect şi predicat.

72 răspunsuri to “DIN NOU CĂTRE JUDECĂTORUL DANILEŢ”

 1. Ionel Says:

  Kovesi merita un sut in poponet de la fiecare roman care a votat!

 2. DIN NOU CĂTRE JUDECĂTORUL DANILEŢ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 17 August 2012 – Blog « Concurs: Castiga o vacanta in insula Corfu (Grecia) pentru 2 persoane! […]

 3. D a n t e Says:

  Mai degraba prin „ataca” Danilet se referea la politicieni fie ei si presedinti interimari ca doar nu-si inchipuia ca prin comunele alea din Olt Gorj sau Vrancea stateau taranii cu laptopurile deschise pe blogul baiatului asta….Intimidare ? Da ! A tuturor celor care se opun regimului ticalosit.Bravo Roxana pentru curaj !

 4. Bibliotecaru Says:

  Dilema mea, pe care aş împărtăşi-o şi domnului judecător, este… Cum se manifestă democraţia în cadrul Puterii Judecătoreşti? Constituţia spune că în România poporul este suveran (art. 2 alin. 1), mai spune că nimeni nu poate lua suveranitatea de la popor, respectiv nici măcar un grup de magistraţi (art. 2, alin. 2). Dacă poporul nu are nici un cuvânt de spus, prin nici o pârghie (alegerea celor care controlează Justiţia, de exemplu), în cazul Puterii Judecătoreşti, aşa cum are în cazul celorlalte două puteri ale statului… de unde se naşte puterea judecătorească?, că din suveranitatea poporului se pare că nu… Reiese că magistraţii sunt cumva o a doua sursă de suveranitate, cumva chiar şi mai puternică decât suveranitatea poporului, de vreme ce Puterea Judecătorească pare să nu aibă probleme să-şi reverse controlul asupra celorlalte două Puteri, de vreme ce Inspecţia Judiciară anchetează preşedintele şi premierul fără nici un fel de jenă. Ce ar fi, mă gândesc, dacă cei de la Guvern ar respecta independenţa justiţiei şi nu le-ar mai da salarii… Păi dacă „justiţia” (şi aici vorbesc numai de câţiva oameni, pentru că sunt convins că cei mai mulţi sunt oneşti) se încăpăţânează să folosească unui anumit personaj politic şi nu poporului şi legii, să le dea măcar el salariile, de ce să le ia de la popor?… zic şi eu.

 5. stejarul Says:

  @Bibliotecarul
  excelent comentariu!

 6. elenaen Says:

  Pertinent si la obiect articol. Felicitari. Asemeni comentariul @ Bibliotecarul. Judecatorul Danilet sa mai cresca si sa mai invete carte ca si judecatoarea Ghica de altfel, ce s-a vazut parasutata in motul unei profesii de elita.

 7. Florin Matei Says:

  Roxana, comentariul tău este de nota 10, dar P.S. face toţi banii 🙂 Ca să-ţi ţin isonul, îmi permit o parafrază: O virgulă la locul ei/Dă alt sens unei idei…

 8. olimpiu65 Says:

  ce sa stepti de la asistentul schizofrenicei Macovei?? cine putea sa fie asistentul dezaxatei aleia decat o aratare facuta din laba si scuipata in p..a??
  basistii imi par degenerati, tot mai gretosi si ma bucur macar ca nu mai vin la Antena 3! in rest orice dialog pana si interogatiile via internet mi se par inutile cu aceste creaturi!

 9. Virgil Ilie Says:

  Intrebare reporter :

  „DomnuLe Presedinte Antonescu , daca miine ati fi angajat in cursa electorala , de cine v-ar fi teama mai mult ? De Sorin Oprescu sau de Mihai Razvan Ungureanu ?”

  Raspuns .

  „DE DEPARTAMENTUL DE STAT AL STATELOR UNITE !”

  Este pentru prima oara in ultimii 22 de ani , cind un om politic de rang inalt roman NE SPUNE ADEVARUL .

  Este o declaratie de o gravitate exceptionala care CONSFINTESTE RANGUL DE COLONIE AL ROMANIEI , dar este o declaratie BARBATEASCA , care dovedeste ca acest OM este dedicat intereselor romanesti reale .

  Daca pina acuam am fost simpatinzant al lui Crin Antonescu si l-am criticat ori de cite ori am considerat ca a gresit si trebuie sa o fac , o voi face si in continuare pentru ca eu conider ca , critica prietenului are menirea sa te indrepte , din acest moment consider ca

  A VENIT VREMEA CA DOMNUL PRESEDINTE ANTONESCU SA SE ASEZE IN CAPUL LUPTEI NATIONALE DE ELIBERARE SI SA FIE SPRIJINIT DE CATRE TOATE FORTELE SI CU TOATA FORTA , DE CATRE ORICINE SE MAI CONSIDERA A FI INCA ROMAN .

  ASTA DACA MAI VREM SA FIM !

  BRAVO DOMNULE PRESEDINTE ANTONESCU !

  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 10. Virgil Ilie Says:

  CU DUMNEZEU SI ANTONESCU INAINTE !

 11. mert Says:

  Membrul CSM Cristi Danilet face comentarii politice pe pagina de facebook a lui Mihai Politeanu, asistentul lui Macovei, vicepresedinta PDL. CSM nu trebuie sa fie independent politic?

 12. mert Says:

  nu este frumos Danlet, nu este frumos
  eu te-am pus acolo

 13. acuvio Says:

  Laura Codruţa Kovesi 🙂

 14. D a n t e Says:

  http://www.gsp.ro/gsp-special/mihai-nesu/video-progres-uimitor-pentru-mihai-nesu-sint-atit-de-fericit-iata-ce-poate-face-cu-miinile-353819.html

 15. Radu Humor Says:

  Un articol excelent și comentarii pe măsură 🙄

 16. Ianos Baci Says:

  O rusine de om acest judecator.

 17. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, vă mulţumesc şi precizez că articolul de mai sus l-am postat sub formă de comentariu şi pe blogul domnului judecător Danileţ. A intrat la spam, dar asta nu-i vina omului, ăsta e sistemul. Mai ales cu embargoul. :mrgreen:

  @Ionel. Păi îl va primi, la revocare.

  @Dante. Ce curaj, prietene? E o atitudine normală ca respiraţia şi o obligaţie imperativă. Nu mi-ar fi ruşine faţă de minunile-alea de oameni, de români drepţi, oameni simpli, înţelepţi şi curaţi, care sunt hărţuiţi pentru curajul lor şi care trebuie apăraţi puternic?! Ei au curajul să se ţină drepţi, iar noi să fim laşi? 😳

  Norica la Justiţie, Mona la Parchet şi toţi nemernicii trebuie să răspundă la pachet pentru campania lor parastatală, în slujba unui cadavru politic care va fi înmormântat zilele următoare de Curtea Constituţională, ca urmare a faptului că poporul român l-a ciuruit.

  @Bibliotecaru. Superb!

  @stejarul. Exact!

  @elenaen. Mulţumesc. Corectă remarca privind paraşutarea duduii cu pricina. Mai poartă şi un nume istoric! 👿

  @Florin Matei. Mulţam. 😆

  @olimpiu65. Ai dreptate, numai că pe judecătorul Danileţ nu-l plasez în categoria peluzelor băsiste, ci a actanţilor cu putere de decizie. Asta-i diferenţa.

  @Virgil Ilie. Eu ţi-am spus! Şi lupta asta de eliberare naţională o conduce de mult, cu tenacitate, cu extraordinară dedicaţie şi formidabil de rezistent la orice presiuni menite să-l deturneze de la misiunea pe care şi-a asumat-o. Totul răul e spre bine, fiindcă hidra a fost nevoită să-şi scoată capetele. 🙂

  @mert. Politeanu i-a insultat violent pe judecătorii de la CCR, i-a făcut nenorociţi sau aşa ceva, pentru decizia de a solicita actualizarea evidenţei alegătorilor cu drept de vot pentru constatarea cvorumului. Că despre asta e vorba. Asta a făcut Curtea Constituţională, spre cinstea judecătorilor care au decis.

  @acuvio. Da, un umor un pic amărui, dar savuros. Ca un grapefruit. 😛

  @Dante. Mulţumesc pentru veste! Cât mă bucur pentru Mihăiţă Neşu!

  @Radu Humor. 😳

  @Ianos Baci. Poate, domnul judecător înţelege – înainte de a fi determinat de CCR să înţeleagă – realitatea că România e o ţară cu oameni demni, care s-au eliberat de frică şi au decis că vor libertate, democraţie, stat de drept, normalitate – nu robie, nu regim discreţionar, nu înstrăinare de ţară, nu conflict permanent, nu demenţă instituţionalizată şi hoţie nelimitată, aşa cum a fost regimul Băsescu.

  E jalnic pentru cineva, mai ales pentru un magistrat, să slujească un regim agonic. Moare urât, grotesc, sinistru acel regim infracţional care a purtat numele Băsescu. Regim pe care domnul judecător nu a avut viziunea să-l conteste ca atare.

  Am uitat esenţialul, la marşul nostru de joi din centrul Capitalei s-a scandat în repetate rânduri: Păcat, păcat de sângele vărsat!

  Dacă familia judecătorului Danileţ ar fi hărţuită precum ţăranii demni ai României, oare ce ar face? Tot aşa ar apăra procurorii infracţionali?

 18. Roxana Iordache Says:

  L-am prins câteva secunde ieri pe Pavelescu la o televiziune, zicea că procurorii trebuie lăsaţi să-şi instrumenteze probatoriul. Aşa i-aş instrumenta eu lui o dedicaţie regresivă! :mrgreen: 😡

 19. Punctul nodal al așteptărilor | Teologie pentru azi Says:

  […] Roxana Iordache: „Nici procurorii şi nici judecătorii nu sunt mai presus de lege. Totodată, ei sunt în serviciul cetăţenilor, nu în detrimentul lor. Procurorii sunt chiar obligaţi prin lege să ocrotească drepturile cetăţeneşti, nu să le ancheteze represiv. Campania Parchetelor are ca finalitate evidentă să inhibe dreptul la vot şi constituie în acelaşi timp o presiune incalificabilă asupra Curţii Constituţionale şi o insultă la adresa celor 7,4 milioane de votanţi care au decis că Băsescu e demis. Pentru simplul şi elementarul motiv că a fost ales cu 2 milioane de voturi mai puţin”. pr. dorin picioruş psa. gianina picioruş teologie pentru azi […]

 20. Vasile Says:

  D-na Roxana, sper ca in contul dedicatiei regresive de care vorbeati sa conving pe cel …dedicat, sa asigure cantitatea de pantofi necesara (si mai mult decat suficienta!) pentru rezolvarea situatiilor de acest fel… (daca se plange de venituri putem organiza un referendum in acest sens, ca tot se actualizeaza listele…)
  Oops date: am uitat sa spun ceva de conditia fizica, absolut necesara…

 21. Gianina Says:

  toate aceste mizerii ale parchetul au ca tinta
  gorj-ponta
  vrancea-oprisan
  alba-dobritoiu
  teleorman-dragnea
  inainte de referendum imi spunea o colega bolnava de portocaliu ca astia cei vizati de base si ca indiferent de rezultat vor face price ca sa-i distruga

 22. Abdulah Catli Says:

  „Cine ataca „procurorii” (n.m.-pun intre ghilimele deoarece ei nerespectand procedura penala, constitutia, drepturile omului si legislatia tarii in desfasurarea anchetei sunt in afara legii, deci nu sunt procurori doar uzurpa aceasta demnitate)risca inchisoarea”.Eu cred ca risca intrarea in istorie deoarece sunt in legitima aparare impotriva unor uzurpatori pusi in slujba unui dictator, care hartuiesc populatia tarii fara nicio o noima si norma legala.Atat timp cat fara mandat de perchezitie intra in curtea ta cu tupeu grotesc el insusi incalca legea adica comite infractiunea de violare de domiciliu, atat timp cat te ameninta sa scrii ce iti dicteaza, nu iti prezinta citatie, calitatea, obiectul dos., drepturile si obligatiile in funct.de calitatea in care esti audiat….comite infractiunea de cercetare abuziva, atat timp cat fara sa ti se explice nimic esti ridicat cu mascatii ca la Alba savarsesc infractiunea de lipsire de libertate s.a.m.d.Deci avem de a face cu niste infractori nu cu procurori si suntem in legitima aparare pentru a ne apara un drept constitutional si anume dreptul la vot dar si alte drepturi care ne sunt incalcate cu nesimtire.

 23. Argusdre Says:

  In primul rand, rahatii astia care-si zic procurori habar n-au de meserie.Nicaieri in lume o ancheta profesionista nu se bazeaza doar pe inregistrari audio. Inresgistrarile audio telefonice sau ambientale se fac pe asa zise „momente operative”, adica se face inregistrarea doar dupa ce se lanseaza o soparla, sau cand se trimite o sursa peste suspect, etc. Ceea ce fac gainarii astia unsi cu rahat politic besist e nimic, e meserie dupa ureche, amatorism, carpaceala…Si sunt inhamati politic la satra matrozului doar pentru ca asa pot progresa in viata incompetenii : prin forta si prin incalcarea legii, iar cand e vorba de raspundere pentru fapte, ascundere dupa izmana marelui pavoaz…
  Practic niste cacanari si niste curve promovate aiurea de matelot, deoarece daca ar fi fost niscai genii, alea nu se supuneau unui netrebnic cu pretentii de amor de tara…Totul se inscrie in linia generala a acestui primitiv : inlaturarea oamenilor inteligenti si promovarea boilor.De aici si fraza lui preferata : „cu ochii mari, blanzi si umezi”…

 24. mert Says:

  Base are o nouă problemă:
  Blocul Naţional al Revoluţionarilor – 1989 îl dă în judecată pe pentru trădare

 25. olimpiu65 Says:

  ma bucuram ca nu mai vin la Antena 3 portocaliii si cand colo dau de Tinel. nu mai e embargou??? eu sincer nu mai privesc nicio emisiune unde apare un pdlist

 26. mert Says:

  tanti raduca este cam besista

 27. ioana Says:

  Oare A3 are weekend basist???Ma intoxica Tinel! A trebuit sa ma mut labe1 ca sa aud declaratiile lui Stroe???

 28. sandi Says:

  Tinel asta este catzelul de serviciu al pedelacheilor .

 29. sandi Says:

  ioana spune:
  sâmbătă 18 august 2012 la 12:35:21 pm
  Oare A3 are weekend basist???Ma intoxica Tinel!

  ****
  A3 au si ei niste idioti de cripto-basisti !

  Pe de alta parte ma enerveaza unele ca prezentatoarea aia Coman, care prezinta stirile ca o voce de tzatza din piata, Stoiceasca care se fatzaie in platou fata-spate-fata-spate.Cat despre mormaila de Ciutacu … nici nu ma uit la emisiunea lui ” Vorbe grele ” . I-am recomandat odata pe blogul lui sa invete cum sa faca o astfel de emisiune prin vizionarea lui Tim Sebastien in ” Hard talks” de la BBC de acum cativa ani. Stiti ce-a facut idiotul de Ciutac ? M-a facut basist si mi-a sters postarea cu recomandarea !!

 30. sandi Says:

  Nu auzisem de judecatorul asta Cacaletz ! I-am vazut acum aici mai jos fatza de eunuc :

  http://www.dcnews.ro/2012/08/un-judecator-csm-ameninta-analistii-care-critica-parchetul-pentru-ancheta-la-referendum/

 31. Last Says:

  marinarul oligofren evita sa comenteze spusele actualului poresedinte Antonescu:

  „Întrebat sâmbătă de jurnalişti în legătură cu declaraţiile de vineri seară ale preşedintelui interimar Crin Antonescu, Traian Băsescu a spus că nu ştie despre ce este vorba şi că nu s-a uitat la televizor, după care şi-a pus căştile în urechi, i-a salutat pe ziarişti şi a plecat la volanul maşinii sale.”

  Ii cam ţâţâie fundu’ incultului pupat in cur de „elita” cartarescu-liiceanu-plesu-mihaies-patapievici-aligica-tismaneanu (si alti agenti acoperiti)

 32. sandi Says:

  Astia-s salvatorii Nosferatului :

 33. Ghita Bizonu' Says:

  Ce est mai dragut este faptul ca asta e una din tinerele sperante .. aia care nefiind atinsi de comunism samd urmau sa faca …nu stiu ce.
  Insa ce sa vezi ? cica nu a fost consilierul lu’ Macovei ci al minsitruluyi justitiei… Care intamplattor era Monica cea de Bivolari iubitoare … si intamplator a fost consigliere numa 2 ani .. aia ai Monicai … Cam asta este dl judecator .. unu care considera ca ceilati trebe sa faca pe prostii ca altfel…

 34. Florian Says:

  Acum cateva minute, am postat pe blogul lui Ponta urmatorul mesaj, care deocamdata este la moderare:

  Daca luni, 20 august, demarezi procedurile de destituire a Laurei Kovesi si a lui Daniel Morar, CSM isi va putea da avizul (fie el si negativ) in sedinta de miercuri 22 august. Motive sunt destule, si voi mentiona doar doua:
  – interogatoriile facute din poarta in poarta, fara citatii;
  – cei care au primit totusi citatii, au fost citati in calitate de martori, deci normal era sa li se ceara informatii despre fapte savarsite de terte persoane. Ei insa au fost anchetati despre propriul vot, deci este vorba de un abuz (citati ca martori, dar anchetati ca faptuitori).
  Daca nu vei demara pe 20 august procedurile de demitere a celor doi, in calitatea de ministru interimar al justitiei pe care o detii, va fi clar pentru toata lumea din ce tabara faci parte. Si voi avea grija sa raspandesc mesajul de mai sus pe cele mai citite bloguri politice care sustin USL.

 35. florentin Says:

  Lasa-l e un macovist care nu merita atentie !

 36. Florian Says:

  Foarte corect tot ce i-ai scris jigodiei, dar strici orzul pe gaste.

 37. sandi Says:

  Asa arata Nosferatul cu chip uman !

 38. sandi Says:

  Corectie la cele de mai sus. Belzebutul aici :

 39. Marius Mina Says:

  carnatul cu mustati

  Consiliul Superior al Magistraturii, care se vrea stat în stat, ar băga la pușcărie și libertatea de exprimare
  Un membru CSM îi amenință cu închisoarea pe toți cei care „îndrăznesc” să-i critice pe procurori
  http://www.cotidianul.ro/un-membru-csm-ii-ameninta-cu-inchisoarea-pe-toti-cei-care-indraznesc-sa-i-critice-pe-procurori-191735/

 40. sandi Says:

  Uitati-va bine la Cacaltez aici mai jos. Daca n-ai sti ca-i judecator la CSM ai zice ca-i handicapat !

 41. Florian Says:

  Da, Roxana, s-a strigat „Pacat, pacat, de sangele varsat”, si s-a mai strigat „Libertate, libertate!”

 42. Florian Says:

  PS Iar din cantecul ala haios, din care am dat joi seara doua versuri, acum stiu mai multe (am fost si ieri seara in PU si le-am notat):

  Tu te vrei in fruntea tarii,
  Noi te vrem in fundul marii
  Cu Razvan legat de gat,
  Sa iti tina de urat.

  Base cu Procuratura
  Raspandeste-n tara ura;
  De la colectivizare
  N-a mai fost asa teroare.

  Nici cu tiganca-mputita
  Romania nu te uita
  Base, esti un ordinar,
  Cel mai mare gaozar.

  Basescu, la puscarie
  Nu uita de alifie.

  Mai erau si alte versuri, dar n-am apucat sa le notez chiar pe toate.

 43. Roxana Iordache Says:

  Vă mulţumesc mult pentru comentarii.

  @Florian, pentru revocare nu e nevoie de nici un aviz. Doar pentru numire. Consultativ.

  Procedura pentru revocare e aşa, ministrul de justiţie propune, preşedintele ţării dispune revocarea. Atât.

  @Abdulah Catli. Şi Norica a zis ca tine.

  @sandi. Uneori suntem tentaţi să-i expediem pe unii ca „băsişti”.

 44. mert Says:

  Stimate Florian

  Imi permit ca cineva care ii cunoaste foarte bine pe Antonescu si pe Ponta sa va spun ca gresiti acuzandu-l pe Ponta ca este de partea basista
  Toate deciziile importante se iau dupa ce discuta inte ei
  Daca nu face ce spuneti dvs si o sa umpleti blogurile cu parerea dvs v-ati intrebat cat va pierde Usl ?
  V-ati intrebat ce bucurie faceti dvs lui base si pdl?
  Cand se va dovedi ca nu este adevarat ce spuneti ce veti face?

  Sunt lucruri care nu se pot face si spune cand vrem noi.
  Si sa stii ca oamenii daca ieseau in strada cand a fost rahatul ala de gordon aici era super de super

  @ Roxana te rog sa nu te superi dar nu am rezistat, s-a muncit mult prea mult pentru a-l suspenda ca sa se duca dracului chiar tot

 45. sandi Says:

  Asta-i tare :

  Base cu Procuratura
  Raspandeste-n tara ura;
  De la colectivizare
  N-a mai fost asa teroare.

  Am impins-o si pe alte bloguri

 46. Roxana Iordache Says:

  Danileţ e bărbat, are curaj, nu mi-a publicat comentariul pe blogul lui. 🙂 El chiar credea că n-am să-l public pe blogul meu? Îmi sunt dragi struţii, ar fi păcat să-i compar. 😛

 47. Roxana Iordache Says:

  @mert. Impotenţa nu se justifică. N-are sens să-l faceţi complice pe Crin la ezitările lui Ponta. Eu susţin USL, îl susţin pe Ponta, chiar peste măsură. Dar să fim serioşi! Nu eu l-am adus pe Rus. L-am avertizat pe Ponta că bagă băsistul în casa USL, cu consecinţe grave.

 48. Abdulah Catli Says:

  @Roxana
  Pai atunci e buna de ministru 🙂

  „La un semn, un sat de altul,
  legând pas de pas, se leagă
  Și în sunet de fanfare,
  trece oastea ei întreagă
  Procurori, copii de suflet a
  lui Băse, SRI.
  Vin de-ntunecă pâmântul la
  Rovinari în câmpii
  Răspândindu-se în dube,
  întind ordinile mari
  Căci în zarea departată, a
  sunat Codruța-n pari.

  De din-vale-n Rovinari,
  Grăim, doamnă, vorbe mari
  Nu din gură, ci din poartă,
  Cum ne-ai hărăzit ca soartă:
  S-anchetăm cu Biblia-n mână,
  Ca din ei să nu rămână
  Nicun om fără de frică,
  Bade, lele, sau bădică.
  Te-am ruga, doamnă, ruga,
  Dacă poți și vrei
  mata,

  ne vii urgent încoa’,

  noi nu putem așa.
  Ne
  aruncă satu-afară,
  Și
  ne spune “Ia mai cară”
  Și
  ne zice că-i de zdup.
  Iar
  mata ne-ai zis “Nix NUP””

 49. Roxana Iordache Says:

  @mert. Încă o chestie: Crin a spus în mod repetat, inclusiv aseară, că dacă ministrul Justiţiei îi propune revocarea lui Kovesi, dispune imediat. În rest, cei de la DNA sunt revocaţi de viitorul Procuror General. E simplu şi clar, restul e lăbăreală şi chiar n-are sens să faceţi apologia onanismului.

 50. Florian Says:

  @Roxana
  Atunci e si mai simplu, luni pot fi revocati si Kovesi, si Morar.

  @mert
  Si ce mama dracului sa facem, sa ne uitam cum Procuratura, DNA si CSM isi bat joc de o tara intreaga, iar Ponta sta cu mainile in san? Cum adica, „sunt lucruri care nu se pot face si spune cand vrem noi”? Dar cand vor putea fi spuse si facute, cand vrea Basescu? Atunci va fi prea tarziu, de facut nu vor mai putea fi facute, iar de spus vor fi spuse degeaba.

 51. mert Says:

  De asta au vrut s-ao puna pe Mona la justitie. Sa-i demita ea. Dar nu a iesit cum trebuia.
  Acum Antonescu si Ponta trebuie sa gaseasca alt plan.
  Nu pot sa mai spun nimic in plus.
  Crede-ma.
  Sper sa mai pot posta

 52. Last Says:

  daca au nevoie (doar) de un om de sacrificiu, poa sa ia pe al n-lea membru de partid din PSD sau PNL, sa-l faca ministru de justitie si sa faca rapid treaba. Tot un draq. Da sa o faca odata. Desi io zic ca putea sa o faca Ponta de mult timp. Ca o face el ca interimar la justitie sau altu’ pus de el, care e diferenta ? Oricum va trebui sa suporte alt asalt al idiotilor din UE.

 53. sandi Says:

  Un pedelacheu il serveste pe Basea :

  [IMG]http://i1176.photobucket.com/albums/x321/Bompress/pupincuristiibasisti.gif[/IMG]

 54. Abdulah Catli Says:

  @Roxana
  Ponta (Corlatel de fapt)trebuia sa o faca de mult.Cererea de revocare trece pe la CSM care da aviz consultativ, dar obligatoriu, si or sa-o tina in sertar pana cand se va pronunta CCR si apoi in funct.de…….Daca Basescu se intoarce, se intoarce pe mana lu’Rus si Corlatean deci a lu’Ponta

 55. Marius Mina Says:

  Acest Rica Venturiano al magistraturii romanesti (uitati-va la fatalia lui) tremura din toti rarunchii de frica d-nei Mona Pivniceru, in viitoarea sa functie de ministru al justitiei romanesti. Toate cozile de topor basiste vor da socoteala pentru nemerniciile facute sub obladuirea matrozului suspendat si intru apararea cu orice pret a acestuia. VIne ziua Z, curand

 56. mert Says:

  Ultimul comentariu pe acest blog.

  La justitie trebuie un profesionist
  Rahatii astia trebuie demisi pe criterii profesionale si nu politice

  Chiar am crezut ca puteti ajuta unii dintre voi. Dar uneori e greu sa nu te lasi condus de unele lucruri din trecut
  Din amintiri nu poti trai mereu. Trebuie sa privesti in viitor

  Toate cele bune ROXANA.
  MULTUMESC pentru multele lucruri bune pe care le-ai facut

 57. Abdulah Catli Says:

  E o blasfemie sa-l compari pe Patrocle asta cu Rica Venturiano.

 58. Ghita Bizonu' Says:

  Nu te amagi!El te-a sters.. ca nu ii convine. Este strigaor la cer modul in care acest judecator interp0reteaza legea procesula si prins cu foforlica umba cu goange „nu am timp sa va explic” atunic cand i se explica „eroarea” sa si arunca cu texte de lege s[reand ca restu nu sunt in strea sa citeasca legea! Si nici prin cap nu ii trece ca s-ar putea ca unii dintre cititorii sai sa aiba studii juridice!!

 59. sandi Says:

  Va ajunge si Basescu la asa ceva daca revine la Cotrocel ?!?

  ” Vineri, un tribunal din Moscova le-a găsit pe cele trei membre ale grupului de muzică punk rus Pussy Riot vinovate de „huliganism şi instigare la ură religioasă”. Cele trei femei au fost condamnate la câte doi ani de închisoare.

  Tinerele au interpretat în februarie o „rugăciune punk” în catedrala Mântuitorului Iisus din Moscova, cerând Sfintei Fecioare să „îl îndepărteze pe Putin” de la putere. „

 60. Roxana Iordache Says:

  Ce să vezi, a scos virgula din titlu. 😆

 61. Roxana Iordache Says:

  sandi, ajunge la colonei. 😛

 62. Roxana Iordache Says:

  @mert. Te superi degeaba. Şi sunt false mistere. Oricine ştia că Mona trebuia să facă asta. Fiindcă Ponta are o jenă. Ceea ce e jenant. Foarte mult timp l-am scuzat, am înţeles că nu poate s-o facă el. Dar când a avut în faţă un flagrant de campanie parastatală nimic nu mai trebuia să-l oprească.

  Nu ştiu cine trăieşte în trecut. Oricum, unele lucruri nu trebuie şterse cu buretele, că nu-i totuna să fii persecutat şi profitor. E o coabitare pe care n-aş accepta-o niciodată, pentru nimic în lume, pentru că ar fi triumful fenomenului Piteşti. Să fie la alţii, dacă vor!

  Încă o chestie, când ne încurcăm în sofisme cu schimbatul pe teme profesionale şi nu politice ne facem că nu vedem cum politizează ei actul judiciar şi uităm că tocmai de-aia trebuie să-i schimbăm. Sau cum?

  Îmi place în continuare Mona, îmi e dragă, dar nu mai am încredere în ea. Sigur că e profesionist şi cred că îşi va face datoria, oriunde va fi şi orice funcţie va avea. Dar cred că e preferabilă Norica la Justiţie. E părerea mea şi îmi pare foarte rău pentru ea, fiindcă am crezut (aproape) nelimitat în Mona Pivniceru, ceea ce mi se întâmplă mai rar.

 63. Thommas Anderson Says:

  Veniti si la mine, domnii procurori! Va astept nerabdator! Sunt unul din infractorii votanti! Si daca sunt chemat iar, votez iar!… Penibile exemplare ale speciei umane!…

 64. lascaris Says:

  Roxana, nu este recidiva, este infractiune in forma continuata. Daca vin sa te intrebe chiar de sanatate ma ofer sa te asist.

 65. Tio Says:

  Cui i-e frica de lege (procurori) si de ce?
  Cui i-e frica de Departamentul de Stat si de ce?

 66. REPLICA ROXANEI JUDECĂTORULUI DANILEŢ!!! « Bmarinescu41's Blog Says:

  […] ROXANA IORDACHE DIN NOU CĂTRE JUDECĂTORUL DANILEŢ !!! […]

 67. bmarinescu41 Says:

  „Florian spune:
  sâmbătă 18 august 2012 la 1:58:06 pm
  Daca nu vei demara pe 20 august procedurile de demitere a celor doi, in calitatea de ministru interimar al justitiei pe care o detii, va fi clar pentru toata lumea din ce tabara faci parte. Si voi avea grija sa raspandesc mesajul de mai sus pe cele mai citite bloguri politice care sustin USL.”
  Nu voi aştepta până mâine,voi publica comentariul tău pe blogul meu ca articol de fond!
  ESTE GENIAL!!!

 68. bmarinescu41 Says:

  @Marius Mina
  De-ar veni odată mai repede ziua Z !!!
  NU MAI AM RĂBDAREEEEEE !!!
  Ce înseamnă „curând”,un an,o lună sau o săptămână???

 69. rahoolio Says:

  Fet atansion:
  Acest cacat pansat de Danilet a fost in anul 1988 intr-o tabara pioniereasca in URSS (am poza!) – vorba vine – linga Zastavna in raionul Cernauti. Conducatorul delegatiei era d-l Sirghi de la Casa Pionierilor si Soimilor Patriei Suceava. Individul, ramas singur in dormitorul baietilor, a cotrobait prin bagajele celorlalti si a furat citeva sute de ruble din banii facuti de pionierii suceveni prin vinzarea catre colegii lor sovietici de obiecte de artizanat, inele de cravata de pionier (ei le legau cu nod si inelul din material plastic li s-a parut o mare inovatie) si alte alea. L-am judecat in dormitor, ca in povestirile lui Sadoveanu: a plins ca o fetita si, amenintat cu bataia, a restituit banii. Acest cacat de om este astazi in CSM! Fenomenal magnet pentru jeguri umane este acest basescu!

 70. Bibliotecaru Says:

  @ Roxana Iordache

  Am mai scris astăzi un comentariu pe un alt blog… Ca să nu-l iau cu copy/paste, am să dau un link:

  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/08/19/despre-pussy-riot-vasilica-danilet-si-respectul-cuvenit-reprezentantilor-statului/#comment-9774

  Acolo am analizat, cu creionul pe lege, ce anume spune domnul Danileţ şi de ce domnia sa nu ar fi trebuit să spună ce a spus, mai ales prin prisma faptului că este judecător. Sigur, spre deosebire de domnia sa… eu nu sunt jurist, doar amator. Ar putea să existe contra-argumente.

 71. Daca ataci magistratii risti inchisoare | conumarian Says:

  […] Sursa: https://roxanaiordache.wordpress.com/2012/08/18/din-nou-catre-judecatorul-danilet/ […]

 72. conumarian Says:

  Mie o judecatoare de la inalta curte mi-a facut plangere pentru amenintare,instigare la violenta,ultraj judiciar.Deci se poate…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: