TRIMISUL SUA A VENIT SĂ SE INFORMEZE DIRECT

Foto: habermonitor.ro

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, responsabil cu relaţii europene şi (eur)asiatice, a sosit, azi la Bucureşti.

Am aflat că de fapt funcţionarul american a aflat de suspiciunile românilor la adresa misiunii sale şi de interpretarea ostilă a comunicatului de pe site-ul Departamentului de Stat.

Se va lămuri că e vorba de interferenţa reală în treburile puterilor în stat efectuată abuziv şi ilegal de un particular, Băsescu Traian şi trupa lui de intervenţie parastatală, pe nume PD-L. Şi cu privire la abuzurile incalificabile ale Parchetului General care anchetează exact ceea ce pentru Statele Unite ale Americii este sacrosanct şi prevăzut în Primul Amendament al Constituţiei: pe lângă libertatea de exprimare, puterea poporului, suveranitatea lui decizională pe cale electorală. De asemenea, Departamentul de Stat ştie de scandalul de la Curtea Constituţională.

Sunt aspecte cu privire la care Washingtonul a primit informaţii contradictorii, mai degrabă dezinformare şi este motivul pentru care secretara de stat şi-a trimis adjunctul ca să se informeze direct cu privire la realitatea de la Bucureşti.

Pentru lămurirea tuturor acestor probleme şi a multor altora, preşedintele României, Crin Antonescu, îi acordă trimisului SUA o întrevedere oficială la Cotroceni, mâine, începând cu ora 13. Americanii vor înţelege extrem de clar tot ce se întâmplă în România, unde puterea democratic aleasă, USL, care reprezintă peste 60% din voinţa poporului român recent exprimată la alegerile locale şi preşedintele constituţional, Crin Antonescu, personalitatea care în toate sondajele se bucură de cea mai mare încredere la promisiunea de vot prezidenţial, asigură administrarea treburilor României, în acord perfect cu democraţia şi statul de drept, şi totodată, cu imperativele de redresare economică. Ultimul aspect e de fapt relevat de însăşi încheierea cu succes a negocierilor cu FMI, care de această dată a ţinut seama de necesităţile concrete ale poporului român, nu doar de stabilitatea macroeconomică abstractă.

Şi în timp ce guvernanţii se comportă impecabil – riscând chiar să-şi nemulţumească alegătorii prin prea marea toleranţă faţă de dezordinile provocate de rămăşiţele fostului regim Băsescu -, preşedintele demis şi acoliţii lui instigă la ilegalitate şi la anarhie, făcând totodată presiuni, recunoscute ca atare de către Băsescu însuşi, la adresa unor responsabili ai instituţiilor statului, asupra cărora insistă să exercite un anumit control prin şantaj. Trebuie să se ştie şi despre dosarele penale ale lui Băsescu, şi despre cauzele mai noi, aflate, încă, în suspensie – vezi plângerea penală a lui Ciuvică-Piperea în cauza spălării de bani, reiterată prin proceduri judiciare.

Oficialul american se va întâlni şi cu preşedintele suspendat şi demis de popor zdrobitor, Traian Băsescu, căruia, printre altele va trebui să-i ceară să nu forţeze o revoltă populară cu risc de insurgenţă sângeroasă. Deci, mai degrabă să se retragă. Ar fi complet neavenită instabilitatea politică şi socială într-o ţară membră a NATO, în contextul unor ameninţări teroriste, pentru contracararea cărora elita Armatei României şi-a adus, mereu, contribuţia cu cinste. Unanim salutată de toate Administraţiile SUA, de când suntem Aliaţi.

OK, în aceste condiţii de egalitate şi respect faţă de poporul român, oficialul american e binevenit.

Şi binevenită se va dovedi susţinerea preşedintelui Antonescu şi a Guvernului USL extraordinar de popular, pentru relaţiile româno-americane excelente. România e cea mai filoamericană ţară şi ultimele evoluţii în care poporul român a resimţit o presiune externă inacceptabilă împotriva propriilor opţiuni electorale categorice riscau să genereze o nedorită ostilitate la adresa SUA.

Este o ocazie în care Departamentul de Stat va lua act de faptul că rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 este scorul cel mai categoric din istoria României la o consultare populară.

We the people!

God bless Romania! God bless America!

Ca şi SUA, România este o ţară suverană.

70 răspunsuri to “TRIMISUL SUA A VENIT SĂ SE INFORMEZE DIRECT”

 1. Marius Mina Says:

  Of, of , of, cate concesii, cate plecaciuni , pina cand ?

 2. Virgil Ilie Says:

  Trimisul SUA a venit sa se informeze CARE DA MAI MULT SI CARE PREZINTA MAI MULTE GARANTII CA VA SI DA CEEA CE SE ANGAJEAZA .

 3. TRIMISUL SUA A VENIT SĂ SE INFORMEZE DIRECT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 12 August 2012 – Blog « POZIŢIA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI […]

 4. Roxana Iordache Says:

  Dipă părerea mea, Cristian Tudor Popescu ar trebui să răspundă penal pentru averea pe care o are. Că nu se justifică, trust me! 😉

  Atenuanta lui e schizofrenia.

 5. olimpiu65 Says:

  vom trai si vom vedea desi atat cat cunosc eu, USA nu se pisa contra vantului!!!

 6. olimpiu65 Says:

  s-a dus la spam comentariul sa-i fooot pe cei de la wordpress

 7. Zori de toamnă | Teologie pentru azi Says:

  […] „Preşedintele României, Crin Antonescu, îi acordă trimisului SUA o întrevedere oficială la Cotroceni, mâine, începând cu ora 13. Americanii vor înţelege extrem de clar tot ce se întâmplă în România, unde puterea democratic aleasă, USL, care reprezintă peste 60% din voinţa poporului român recent exprimată la alegerile locale şi preşedintele constituţional, Crin Antonescu, personalitatea care în toate sondajele se bucură de cea mai mare încredere la promisiunea de vot prezidenţială, asigură administrarea treburilor României, în acord perfect cu democraţia şi statul de drept, şi totodată, cu imperativele de redresare economică. Ultimul aspect e de fapt relevat de însăşi încheierea cu succes a negocierilor cu FMI, care de această dată a ţinut seama de necesităţile concrete ale poporului român, nu doar de stabilitatea macroeconomică abstractă. […]

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Crezi ca nu stie?!
  Stie!
  A venit sa vaza de ce nu ii sunt indeplinite ORDINELE! Ca una din 2 : ori baselu ca 3 Coceni ori cariera sa (Philip Gordon) este terminata.
  Restu are mai putin importanta. Spre deloc.

 9. sandi Says:

  Te cred. Ca tu il cunosti de multa vreme.

 10. Dupa ce occidentul a pus botul cu inconstienta Says:

  @ R I Te legi de creanga padurii, de tatanele presei scrise cu pixu’?
  Americanu’ voiajor a venit sa-i ofere capul lu’ base interimarului de parca ei ar avea merite totalesi dreptul de viata si moarte asupra cetateanului mediu standard roman !
  Capul tumefiat de bauturi spirtoase drept trofeu nu-l pot revendica decat cetatenii romani care au votat cu luciditate la referendum .
  Sper ca presedintele Antonescu sa fie vertical !

 11. ALM Says:

  Uraaaa! Au venit americanii! Dacă ar mai trăi luptătorii din munţi şi-ar da palme! Ce mi-e Tandea, ce mi-e Mandea …

 12. Virgil Ilie Says:

  CTP-ul ?!… Un asa membru de vaza al Kahaluluii ?!
  Ai inebunit Roxi ?!…
  Ma-sa ovreiului a fost sefa cenzurii la Ministerul Prapagandei , el a ajuns sef la „presa libera” si tu vrei sa raspunda penal ?!…
  Eeeeeeeeeeeeeee …

  PS

  Si mai il cheama si Cristian pe deasupra …

 13. sandi Says:

  Shmuck-ul asta de Itzik unguresc se insoara a treia oara la 82 de ani !

  http://www.dcnews.ro/2012/08/george-soros-mire-la-82-de-ani-pentru-a-treia-oara/

 14. Radu Humor Says:

  Da Mungioaica de ce să nu răspundă pentru inepțiile pe care le susține cu o parșivenie lipsită de orice scrupule ?!
  Intelectuali făcuți pe puncte politice, care trădează în funcție de comenzi venite din afară!
  Disgrațioasă deformata asta :mrgreen:
  Și mincinoasă ordinară !
  Ce-i rău, e că minciunile ei ajung și la urechile străinilor, care vor afla de la diforma asta că suntem 18 milioane de alegători 😉

 15. dorut Says:

  @Roxana, ai ramas idealista. Trimisul SUA nu a venit sa se informeze direct, a venit sa afle cine ofera mai mult!

 16. Roxana Iordache Says:

  Marius Mina, care concesii? Sau ce-ai fi vrut, să fi zis, ia cară-te, bă! Aşa ai fi vrut? Hai să lăsăm filmele romanţate, că noi nu de teribilişti avem nevoie, ci de lideri vii, învingători şi în lumea asta, că dacă înving şi în lumea asta, înseamnă că înving pentru popor. 😛

  Virgil Ilie. Iarăşi ţipi. Aceeaşi tâmpenie. Dacă nu vrem să dăm, nu dăm. Ce-o să facă, o să vină să ne ocupe? Atunci, bine, că va trebui să aibă grijă să ne întreţină. 😛

 17. Dupa ce occidentul a pus botul cu inconstienta Says:

  RI TE LEGI DE TATANELE PRESEI SCRISE CU PIXU’?

 18. Roxana Iordache Says:

  Păi, dragilor, ce-aţi vrea voi, cei cu mentalitate de slugi fataliste? 🙂 Moralişti de după uşă. Şi vorbitori în clişee.

 19. Virgil Ilie Says:

  Ai putintica rabdare Roxi , ai putintica rabddare …
  Cum adicatelea „daca nu vrem sa dam , nu dam” ?!…
  Ce , crezi cumva ca o sa ne intrebe pe noi doi ?!
  Ca daca zici ca asa e , atunci poti sa le spui din partea mea NU … Adaugi dupa aia ROIU .

 20. Virgil Ilie Says:

  Roxi , ce dracu facem , mai putem sa ne dam cu presupusul pe aici sau nu ?!…

 21. Roxana Iordache Says:

  Virgile, eşti exasperant, nu citeşti niciodată ce scriu eu! Deci, nu repet. Du-te şi caută la postarea anterioară ce am scris despre trimisul la spam. Perseverează, trece până la urmă. 😛

  Referitor la mesajele tale de Fierăria lui Iocan, nu mă include acolo, că nu mă calific. 🙂

 22. Argusdre Says:

  Eu cred ca americanul este trimis de cei care au fost cuceriti de Besinescu ba cu gazul de sist, ba cu achizitionarea de F-16 ruginite pe bani frumosi, ba cu ceva carne de tun gratis in Afganistan, Iraq si…Iran, asa ca omul a sosit cu idei preconcepute si va da si el o „bataita” lui Ponta si Crin…Ca de, Jandarmul nu da niciodata vrabia din mana…..Si uite-asa romanul va intona in continuare melodia „bea Grigore-aghiazma !”
  Pai ce, altfel cine o mai suge licuriciului cel mare ? Risca el sa i se umfle …bambusul ?

 23. Argusdre Says:

  Eu cred ca americanul este trimis de cei care au fost cuceriti de Besinescu ba cu gazul de sist, ba cu achizitionarea de F-16 ruginite pe bani frumosi, ba cu ceva carne de tun gratis in Afganistan, Iraq si…Iran, asa ca omul a sosit cu idei preconcepute si va da si el o „bataita” lui Ponta si Crin…Ca de, Jandarmul nu da niciodata vrabia din mana…..Si uite-asa romanul va intona in continuare melodia „bea Grigore-aghiazma !”

 24. sandi Says:

  @ Marius MIna
  Pai te tii de referendumul din RO si nu ne spui ca in US industria pornografica se implica activ in campania electorala a democratilor. Vand pule mecanice cu chipul lui Obama si titlul ” Capul Statului „!

  http://www.ghimpele.ro/2012/08/cum-a-ajuns-obama-obiect-sexual-in-plina-campanie-electorala/

  Scuze Roxana !

 25. vasile34 Says:

  Şarpele cu ochelari nu l-a convins pe obama de aceea vine emisarul la bucureşti fiindcă STATELOR UNITE nu le convine un conflic deschis ca în siria!

 26. raduraul Says:

  ca sa te citez roxana.”mentalitate de slugi fataliste”,ghici cine are o asa mentalitatepai chiar tu roxana!un sfat!s-a dus dracu tot militantismul tau!aici esti colega cu basescu!si el suge de la america!sa va fie rusine la toate slugile pro bono,ale americii si altor porti!mi-e scarba de suflete fara coloana!conducatorii unei tari stau in genunchi pt ca asa stau indrumatorii natiei,cei ca tine!o sa ma stergi,dar eu nu sunt ca tine sa ma faca cineva sa-mi inghit vorbele!apropo,l-am vazut pe jigodia de ministru dobritoiu cum era hotarat sa cumpere fiarele vechi ale americii,f16,era chiar mai feroce decat basescu in lobyul lui !moarte americii si slugilor lor!

 27. florentin Says:

  http://www.cotidianul.ro/florian-coldea-generalul-securitatii-in-politica-si-presa-romana-191209/

 28. adrian Says:

  Mi-a placut mult finalul :)) Romania tara suverana. Adica tara aia unde vin niste baieti de peste hotare, exprima public pareri despre cum ar trebui sa mearga sau nu la vot cetatenii romani si care mai spun si alte bazaconi dar nu se ia nicio masura. Tara aia unde ni se spune de la Bruxelles cum e cu cvorumul etc etc
  Deci un final optimist

 29. D a n t e Says:

  Explicatiile de luni la ora 13 vor veni de la Antonescu in limba engleza ? 😯

 30. Cârcotaşu Says:

  Adjunctul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, responsabil cu relaţii europene şi (eur)asiatice, a sosit, azi la Bucureşti.

  Chestia asta cu informatu’ la faţa locului e o gogoaşă pentru fraieri. De fapt o fi venit băiatu’ ca să mimeze faptu’ că, vezi Doamne, n-au avut informaţii corecte de la faţa locului.
  Păi dac-ar fi aşa, ar cam fi cazu’ să schimbe 90% din personalul ambasadei, că restu’ sunt administrativi, n-au treabă cu munca de informaţii. Adică numitu’ Gitenstein ar fi mâncat ciuperci zăpăcite şi a informat aiurea Departamentu’ de Stat, că era el corupt de Băse, de-i tot lua partea. Asta… chestie o poate crede un… nevinovat. Io nu!
  Iartă-mă, Roxi, da’ vino acasă, nu te expune, crez că ieşti fată dăşteaptă!
  Asta nu-nseamnă că de la MAE n-o să curgă aprecieri la vizita lu’ amărâtu’ ăsta de Philip Gordon ( o fi rudă cu Melissa Gordon?), că el descurcă lucrurile şi face ordine la ambasadă? Acu’ asta-i treaba lu’ MAE. Da’ nu a noastră!

 31. Roxana Iordache Says:

  Mai învăţaţi să citiţi! 😛

  În rest, a găsit sistemul metoda cu spamul. :mrgreen:

 32. John Enache Says:

  asteptam ziua de maine. eu sunt sceptic. nu de putine ori SUA au luat decizii impotriva vointe majoritatii. Dictatorul Marcos de ex. a fost sustinut de SUA pana in momentul in care revoltele violente nu au mai putut fi tinute in frau.

 33. Roxana Iordache Says:

  @raduraul. Ia-ţi un calmant. Poate-ţi revii.

 34. Virgil Ilie Says:

  Vezi Roxi , s-a largit al dracului poiana lui Iocan ala …

 35. Radu Humor Says:

  N-aș vrea decât ca cineva să-i explice exact lui Gordonel ăsta cum a fost cu boicotul la un referendum cu cvorum și să aflu părerea lui în problema asta !
  În rest….
  Vorbe !

 36. Roxana Iordache Says:

  Mentalitate fatalistă. Sunteţi gata să vă bateţi pentru ţara asta, chiar să vă daţi viaţa pentru ea? Sau doar aşa, să ne căinăm că ne ia cineva ţărişoara, dar nu facem nimic, doar aşa, ştim noi cum stă treaba, că vin unii să ne impună şi nimeni nu se opune.

  Asta e o atitudine detestabilă. Preşedintele Antonescu şi premierul Ponta au în spate o armată de votanţi: aproape 7,5 milioane. Au o legitimitate mai mare decât oricare. Americanii constată că au pe cine respecta. Şi gata.

  Nu mă interesează interesele lor aici, deşi nu se poate face abstracţie de ele, însă mă interesează interesele noastre în ţara noastră. Dacă interesele lor pot fi puse de acord cu ale noastre, atunci e OK. Dacă nu, convieţuim cumva, că nu se termină lumea cu Băsescu. Americanii sunt pragmatici. Li se rupe de Băsescu. Altele sunt în joc, angajamentele pe care clica băsiştilor şi le-a luat, şi în mod sigur au primit avansul, că altfel nu se explică atâta cramponare.

  Oricum, sunt sigură că preşedintele Crin Antonescu ne reprezintă şi se impune ca exponent al voturilor noastre. Depinde de el şi de noi toţi să ne impunem. E ţara noastră.

  Cine a făcut angajamente oculte să plătească.

 37. Roxana Iordache Says:

  P.S. Eu am fost pentru avioane americane încă de când s-a pus problema, sunt inegalabile, Europa n-are capacitatea lor de performanţă în logistică militară. Părerea mea a fost, dacă vă amintiţi, că mai bine îi convingeam să luăm direct F-32, chiar dacă asta ne costa mai mult, făcea toţi banii. Dar mentenanţa pe linia NATO pentru F-16 e un argument pe care l-a adus ministrul Apărării. Oricum, dacă ăsta e preţul libertăţii noastre, e un preţ mic. Nu înseamnă nimic. Îl plătim. Oricum folosim avioanele. Pentru misiunea noastră sunt operaţionale.

 38. Radu Humor Says:

  Crin Antonescu poate deveni ușor un erou național, chiar dacă știe bine că uneori, dar mai întotdeauna, eroii sfârșesc prost !
  Da, dar neamul lor rămâne ! 🙄
  Sau renaște!
  Mai puternic, mai mândru, mai demn !
  Și mai liber !

 39. Virgil Ilie Says:

  Sigur ca sunt inegalabile Roxi , mai ales ca sunt si din 1965 , ma rog din secolul trecut , dar bine ca nu au facut rezbelul cel mare .
  Si unde mai pui ca nici nu tre sa dam pe 48 de cosciuge d’astea zburatoare decit asa sub 5 miliarde .
  Acuma ca o sa mai dam inca 5 ca sa le modernizam in Israel , asta e alta problema , dar tre sa recunoastem marele patriotism si mai ales grija fata de paralele noastre a domnului Dobritoiu .
  Precis Crin habar nu are de declaratiile lui Dobritoiu , n’asa?

 40. Virgil Ilie Says:

  Ai dreptate Radule , eroii sfirsesc totdeuna prost .
  Dar nu-ti fa probleme , domnul Crin Antonescu se vrea doar presedinte si nici pe departe erou .

 41. Releniki Says:

  Banuiesc doar ca s-au facut destule aranjamente- cu licuriciul mare si cu gandacii din UE si cu alte lighioane de prin alte cotloane.
  Altfel pur si simplu nu se explica atata DERANJ si compromitere pe fata ca sa fie tinut in geam ca sa i se ia pensia. ‘Cum ar veni’, de fapt ni se ia noua si ce ne-a mai ramas.

  Cam asta e, lupta e serioasa. Sa vedem cine mai are k__ie in si pentru tara asta.

  Daca va fi nevoie, imi pun unele de tabla.
  Ca fiziologice nu am, obiectiv vorbind.

 42. Gabi Mihalcea Says:

  Monica Macovei a inebunit complet! Dupa ce a inventât „lovitura de stat” (ea a fost prima care a introdus aceasta lozinca), astazi a venit cu una noua „ne indreptam spre razboi civil”! Tipa este IRESPONSABILA! Vad ca armata de turbati pdl-achei o sustin. Sper din suflet ca nu va fi propagata aceasta porcarie si iar sa ajungem subiectul #1 pe toate ziarele! In opinia mea individa trebuie ARESTATA! Sint convinsa ca exista in codul penal un articol unde se incadreaza jigodia.

 43. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „vom trai si vom vedea desi atat cat cunosc eu, USA nu se pisa contra vantului!!!”
  ___________________________________________
  @Olimpiu65

  Dar stii din ce cauza USA nu se pisa niciodata contra vantului ?Din simplul fapt ca democamdata pe lumea asta, vantul bate aproape mereu doar in directia dorita de USA…

 44. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „După părerea mea, Cristian Tudor Popescu ar trebui să răspundă penal pentru averea pe care o are. Că nu se justifică, trust me!

  Atenuanta lui e schizofrenia.”
  ___________________________________________

  Cine este Cristian Tudor Popescu asta ?…

  Este cumva inginerul ala care se joaca de-a scriitorul talentat ? Este unul care de la SFurile de pe vremea lui Ceasca, a inceput sa scrie SFuri politice deoarece sunt mai bine platite ? Este un nene care isi schimba pozitia de 3 ori pe zi, dar vorbeste cu tupeu de verticalitate ? Unul care si-a pus palarie si comenteaza filme intr-un mod extrem de penibil ? Este cumva unul care lauda candva mineriadele si care scria articole de genul „Doina Cornea: când deschide gura, te apucă jalea”.? Unul care se incrunta si vorbeste scrasnit,ca sa dea mai multa greutate tampeniilor sale ?

  Mda, din pacate inca il mai stiu . Sper insa ca il voi uita cat mai repede si ca va ajunge doar o relicva a istoriei,un fel de exemplu de cum nu trebuie facut jurnalismul …

 45. Scrie opinia ta Says:

  Parerea mea e ca Gordon e un fel de Barosu. Sper sa ma insel.

  Nu prea inteleg de ce li se da atata importanta in „a convinge” . Tipii astia sunt deja convinsi ca au nevoie de Basel la butoane si la tuturoaiele de bani.

 46. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Dar mentenanţa pe linia NATO pentru F-16 e un argument pe care l-a adus ministrul Apărării. Oricum, dacă ăsta e preţul libertăţii noastre, e un preţ mic. Nu înseamnă nimic. Îl plătim. Oricum folosim avioanele. Pentru misiunea noastră sunt operaţionale.”
  _____________________________________________________
  @Roxana

  Cred ca se poate simplifica putin problema pentru cei care considera ca USA a venit aici sa vada „cine da mai mult „,sa stanileasca pe cine lasa ea pe tron ,sa decida cine merita sa suga pe indelete la Marele Licurici .Eu unul nu cred ca asa se pun problemele de fapt, (insa nici nu fac abstractie nici de pragmatismul american,pragmatism care ar trebui sa fie un exemplu si pentru noi ) dar ma pot adapta la logica interlocutorilor ,foarte multi pe acest forum luptand impotriva Americii de parca ar fi din Viet Cong sau dintre talibanii din muntii Afganistanului … 🙄

  Ce ati prefera deci in situatia in care USA are asa un cuvant greu de spus in Romania si o influenta asa de mare cum pretindeti voi ?Sa cumpere Basescu avioanele F16 si sa ramana la putere ,sau sa le cumpere opozitia si sa pice Basescu ?… 🙂

 47. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Parerea mea e ca Gordon e un fel de Barosu. Sper sa ma insel.
  __________________________________________
  @Scrie opinia ta

  Sigur ca te inseli 😎 .Este de fapt invers 😎 .Barsossu este un fel de Gordon . :mrgreen:

  Serios vorbind acum ,si daca lucrurile stau asa ,nu vad ce mare lucru s-ar intampla ….Barosso nu a reusit de fapt absolut nimic ,doar a enervat prin macanelile sale fara noima poporul roman si l-a facut sa il urasca pe Basescu si mai tare …Daca si Gordon alege varianta asta ,sa-i fie de bine ! Inseamna ca ii place sa fie injurat … 😎 .

 48. Franklin Says:

  @Simpa

  Sa nu uitam ca acest asa zis „deontolog” a primit vreo 10 premii Realitatea din partea lui SOV dupa care a produs dovada suprema a maladiei sale atunci cand a declarat ca se retrage din competitie ca s-a saturat sa tot castige, „sa-i mai premieze si pe altii”.

  Dar cea mai serioasa problema pe care o are acest om este aceea ca este un ateu si materialist incorigibil, un ins care nu crede absolut deloc decat in tehnologie si in sine insusi. De aici ii pleaca toate pacatele. In rest, e un tip inteligent, altminteri, ce folos, insa. Dimpotriva.

 49. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Franklin

  Nu i-am negat inteligenta lui CTP .Asta insa este ,exact cum spui si tu ,este o circumstanta agravanta pentru toata activitatea lui . Pora spre exemplu, are o scuza in acest sens … 😎

  In rest ,sa stii ca am intalnit si atei care erau de fapt mai aproape de Dumnezeu decat multi credinciosi declarati .Doar ca nu Il vedeau …

  Nu spun ca este cazul lui CTP ,chiar sunt sigur ca nu in categoria asta de atei intra el ,spun insa ca a fi ateu nu este cel mai ingrozitor lucru .Cel mai ingrozitor este cand cineva se crede aproape de Dumnezeu crezand ca „este bogat, ca s-a imbogatit, si nu duce lipsa de nimic”, nestiind ca este „ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol”…

 50. Franklin Says:

  Nu te contrazic. Totusi, intelepciunea populara numeste o anumita categorie de oameni „om fara de Dumnezeu”. Oare de ce?

 51. Franklin Says:

  Aliatii americanilor sunt, de regula, state cu democratii „in consolidare” ca sa fim draguti cu ele. Ceilalti sunt parteneri egali, desi oficial, America ii numeste pe toti, la gramada, „aliati”.

  Confruntate cu pierderea stabilitatii politice in unele state aliate, SUA au avut mereu doua optiuni,fie sa permita strangerea surubului, fie dimpotriva, sa-l slabeasca pentru a reduce revoltele populare. De regula, administratiile republicane au optat pentru prima metoda, iar cele democrate, pentru a doua.

  Pe aceasta logica, vizita lui Gordon pare menita sa-i aduca lui Basescu semnul negru pe care scrie „Mazyl” si, in plus, sa se asigure de serviciile Romaniei, pe mai departe. Sa nu uitam ca platim din greu aceasta „alianta” cu SUA, prezenta militara aiurea, scutul antiracheta sau fostele inchisori secrete, o afacere foarte murdara si jenanta. Platim financiar, cu relatiile cu Rusia si UE, dar cel mai scump am platit pentru faptul ca SUA au sprijinit direct ascensiunea si consolidarea regimului Basescu.

  Mai trebuie spus ca zarurile au fost totusi aruncate in sensul ca toata solutia problemei este in mainile CCR. Daca e sa anticipam un verdict, atunci el nu poate fi decat validarea referendumului si demiterea lui Basescu. Alternativa ar fi ca problema sa ramana in coada de peste, iar Basescu sa ramana suspendat dar nedemis, adica exact ceea ce nu o doreste absolut nimeni, nici noi, nici ei si nici aliatii Romaniei. Poate doar dusmanii nostri sa o doreasca, nu am sa-i numesc aici, se stiu ei. Exclud in totalitate si ipoteza ca CCR sa decida intoarcerea lui „The mad man in blue”, ar fi mai rau decat suspendat sine die.

  In concluzie, omul vine la Bucuresti sa se asigure ca SUA nu vor pierde nimic odata cu instaurarea noii puteri. Desi ne putem intreba, doresc, oare, SUA in Romania o democratie autentica sau mai degraba si-ar dori un regim discretionar? Probabil ca realizeaza ca sustinandu-l pe Basescu pentru un al doilea mandat, iar au pariat pe o martoaga „gloaba(la), of treaba grea geopolitica asta, nu mai e ca pe timpul lui Bush, bum-bum si gata democratia.

 52. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Nu te contrazic. Totusi, intelepciunea populara numeste o anumita categorie de oameni “om fara de Dumnezeu”. Oare de ce?
  ________________________________________
  @Franklin

  Nu sunt sigur ca asta se refera la atei .

  Oricum,ce doream eu sa spun este ca Saul L-a vazut pe Dumnezeu pe drumul Damascului .Si Iuda L-a vazut ,L-a si sarutat . Niciunul din acesti doi oameni nu intra in categoria de „oameni fara Dumnezeu” ,insa deosebirile dintre ei sunt enorme.

  Exista citatul acela din biblie,indragit de Steinhardt si care spune din punctul meu de vedere foarte multe :”cred Doamne,ajuta necredintei mele ” .

  Eu unul Franklin la atei gasesc si o parte buna,ceva ce are legatura cu un fel de onestitate ,cu un fel de curaj,poate chiar in cazurile mai norocoase cu o cautare absolut sincera .La falsii credinciosi insa,nici macar asta nu pot vedea …Nu stiu intre un ateu si un fals credincios ,care are de fapt mai mare credinta in Adevar .

 53. Virgil Ilie Says:

  Ar fi un nonsens ca domnul Gordon sa-si toceasca pingelele pina aici ca „sa se informeze” , fie si „la sursa” .
  Sigur , domnul Gordon este obligat sa mimeze faptul ca este intr-o vizita de informare .
  Acelasi lucru il mimeaza si taberele aflate in conflict chiar daca stiu bine ca domnul Gordon este aici pentru securizarea intereselor SUA , care in paranteza fie spus nu au nicio legatura cu intresele Romaniei .
  Iata de ce , domnul Gordon nu va face altceva decit sa analizeze „ofertele” , sa concluzioneze cine pune mai mult si mai sigur pe masa si apoi sa decida cui ii ofera sprijin Marele Licurici .
  La o prima vedere putem spune ca Marele Licurici va prefera schimbarea , avind in vedere ca USL a luat pozitie reglementara in fata madularului invirtosat al amerlocilor si este gata sa le satisfaca orice cerere , dar nu putem sti ce noi placeri perverse sunt in stare curvele politichiei romanesti sa ofere in spatele usilor inchise ale iatacului .
  Oricum zilele urmatoare vom sti si noi prostimea care este preferata amerlocilor .

 54. Ghita Bizonu' Says:

  Ca citii pe aici cuvantu cod : “ F 16” .

  Sa va zic un “secret” : avioanele noastre MIG isi epuizeaza resursa anu asta! Adica de al anu constrictoru’ (chit ca rus) va avea tit dretu sa zica “ba si ce vrei sa fac? EX- PI-RAT!). Adica sunt bune de taiat, vandut la fier vechi, expus pe maidane …. Da cine le mai zboara o face pe rizic propriu si sa nu fie mirarea daca de ieri incepu s acada cate-un Mig .. acu au mai stat da cred ca stau cam de mult la sol ..

  Si dupa 1941 s-a vazut ca daca nu ai aviatie de lupta cam risti sa inchizi mustaria. Asa ca ungurii (care practic nu mai au armata. Deci alegerea este simpla : cumparam avioane de lupta sau desfiintam armata!
  Si cestiunea se stia de prin 1992 cand s-a decis sa modernizam cu Elbit (de serviciile Elbit se plang doar arabii . cica sunt prea mortale in lupta!) cu speranta ca dupa 2000 vom avea o situatioe economica care sa ne permita achiztionarea unor avioane .. noi.

  Insa trebuie sa va zic ca furinozrii sunt cam putini in ziua de azi. Din motive lesne de inteles MIG si Sukhoi trebe stersi de pe lista. Chinezii idem plus ca ce produc ei nu prea corespunde cerintelor noastre. Israelienii nu au vbandut niciodata avioane proprii ( productie prea mica .. mai mult de-a dracului adica sa artate ca pot). Deci mai raman ca furnizori : Dassault Aviation , Eurofighter , BAE-SAAB si americanii.
  Eurofighter … are “avantajul” de a fi cel mai scump. Altfel ar putea fi potrivit (corespunde celior mai dure cerinte a teatrului european)
  Mirage Rafalle (Dassault) este un avion frumos ( “un avion frumos este unu care zboara bine” zicea raposatu Marcel) . Dar scump!! Si in plus Mirageurile sunt acuzate ca se bazeaza prea mult pe infrastructura de la sol (radare, centre de control). Frnata le are. Grecia a constata cu scarba ca nu prea are. Noi ?! Cade! De pe lista.
  Saab ul. Micut, dragut , usor , ieftin. Ales de cehi, unguri, sud africani si suedezi! Va zice ceva lista ? Avion de linia a 2a! Asa cum a fost F5 Tiger… Ori la o adica Romania risca sa fie de linia Ia de lupta!!! Ar fi extrem de intereant ptr “offset” si poate solutia ptr starea noastra economica. Care offset in ziua de azi cand nu mai avem industrie? Si mai ales avem vvointa politica de a inlocui industria cu servicii si capsunari?! Ce s-a ales cu offestu promis ptr freagtele englezesti? S-a aratat guvernu roman interesat de asa ceva? Ba bine ca nu!!

  Raman amerlosii .. si din ce ar putea oferi F16 la mana a 2a . Bun o sa imi ziceti ca este batran (insa si Grippenu .. de fapt Grippenu si F16 au concurat ptr “contractul secolului” si nu numai neapartenenta la NATO a Suediei a inclinat balanta spre F16!). F16 are de partea lui un istoric atestat – a fost folosit in lupta si doar adversarii s-au plans de calitatea lui… Sunt multe F16 .. asta inseamna piese de schimb multe, maintenanta samd (sa zicem ca printr-un capriciu al soartei* – se mai intmapla! – ti se botesc vreo 17… tu ai capacitate sa repari prontp 7… Poti cere ajutor “tovarasesc” de la aliati si unica problema ar fi unde sa cazezi specialistii veniti de pe aiurea din Italia, Germania, Anglia [adica paturi fara SIDA!]).

  F16 mai are de partea lui faptu ca este …. american. Americanii fac avioane cu raza mare de actiune … si fie ca prin deserturile lor nu au radare fie ca isi zboara cam mult avioanele peste teritoriile altora F urile cara destula elrctronica ca sa se descurce singure. Adica exact de ne trebuie ! Plus pot “incarca” cam orice arma produsa de NATO sau Israel, Taiwan ori Japonia … si ce nu poate incarca nu se merita sa discuti (produse strict nationale suedeze ori englezesti samd)

  Asa ca F16 este solutia momentului.

  A da. Cativa ani in urma cand parca aveam bani ne-am fi putut gandi la niste F18 Super Hornet noi . Scumpe (US$66.9 million ) da bune .

  PS. Na’ ca acu mi-am adus aminte.. Prin 1994 predecesorii lu Gordon ne somau cam acri ca Romania nu trebuie sa aiba avioane multirol capabile sa actioneze la 1000 km (dus-intors) si nici rachete cu raza medie (1500-2000km). Pesemne ca sa nu se deranjeze … aia de la Kiev!!! Va zic io astai e la fel de pervresi ca si bizantinii sec VIII-IX!!

  * se mai intampla… se pare in in unele cazuri prea mult polei a “botit” cam multe avioane .. care trebuiau sa aterizeze! Carambol !!!

 55. Ghita Bizonu' Says:

  Franklin

  parca as prefera un republican la camera ovala … Nu de alta da’ cu Nixon ne-am inteles excelent, cu Ford bine, cu Bush 2 idem (si daca ar vrea sa mai walk prin Bucale Gicu Tufis s-ar simti stanjenit doar din cauza manifesterilor de amicitie).
  Insa a nu se uita” Bil Mincinosu a terminat Tomahawk urile „daruindu”-le Belgradului si scarba aia de Madalina lu Briciu zicea ceva de „colaterale”. Si mai ales sa nu uitam mocul amanunt ca presedintele Johnson (democrat) a trimis 500.000 in Vietnam ,, afacere inceputa de JFK, tot dimacarat.

  Si mai trebe sa iti zic ca Baselu este alesul lu Soros. Iesit dintr-o „revolutie portocalie” . Si ca O’Laba este alesul aceluiasi Ghita. Asa ca nu spra ca o sa ii zica „mazil bre” lu garagistu din pta Galati. Ca de era asa … se dadea ordin pe frontu shoricizat si ala cadea din bratele ongiste … pe care le-a convocat deja.
  Insa poate ca la Bucale se experimenteaza realegerea lu Hussein. Ca sigur ca zisu Hosana a beneficiat de lectiile revolutiilor portocalii (sperantele ela nebunesti, prezentarea lui ca un nou Salvator samd)

  PS. Uneori este mai greu sa fii ateu. Ca este buna si notiunea de Dumnezeu … care este Cel care a hotarat ca viitura sa iti ia casa… sa iti moara vaca . Ai pe cine da vina! Si la belea sa Ii invoci ajutorul. Si sa stii ca daca alegi sa fii ticalos nu te va ierta nimeni in particular . Nu iti vei putea da constiinta la albit contra a cateva zile de post si a unei marturisiri in particular….
  Si cel mai dragut este faptul ca daca vei face cumva un bine singura ta rasplata va fi constiinta ta! Nu un loc in rai …
  Caci scuza-ma ce valoare are sa faci un bine cuiva, sa fii om moral daca nu vei intra in rai ptr „efort”? Ce valoare au alegerile tale morale daca ele sunt conditionate doar de teama de iad ?!

 56. Virgil Ilie Says:

  Ghita , problema e ca noi cumparam aeroplane scoase din uz cu pret de avioane noi , ba chiar mai mare .
  Si mai si ne angajam sa le „modernizam” cam la acelasi pret cu pretul de cumparare cu avionica israeliana .
  Am putea alege macar exemplul Poloniei.
  Aceasta a cumparat, in 2003, 48 de avioane F-16 noi, complet echipate, la pretul de 3,5 miliarde de dolari. Pentru acest contract, SUA au oferit Poloniei un credit cu dobanda redusă, şi cu termen de graţie de 5 ani. Plus cel mai mare contract offset intalnit pana in acel moment in tranzactiile internationale de armament, in valoare de 6,3 miliarde dolari!

  Stii ce …
  Sa cumparam mai bine Messersmith 109 .
  A facut rezbelul si nu s-a facut deloc de ris .
  In plus le facem si nemtilor pe plac si asta chiar l-ar pune pe Baselu intr-o pozitie al dracului de cracanata , n’asa?

 57. Zorina Raducu Says:

  Vremea mazilirii a sosit.
  sa vedem ce semne da inalta poarta.
  Orice ar fi, sa nu uitam suntem sapte, opt milioane, plus minorii si neajutoratii, contra noua.
  Plus organele, serviciile, profitorii, boarfele, nataraii etc. suspandatului.
  Intre 7 si 12 %.
  Tuterul american va fi dumirit la Cotroceni.

  Asteptam breaknews-uri.

  Si adunarea orataniilor.
  Apoi se pun romanii pe treaba.
  m.s. (timisoara)

 58. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Oricum zilele urmatoare vom sti si noi prostimea care este preferata amerlocilor .
  __________________________________________
  @Gile,

  Hai sa gandim optimist ! 😎 Poate americanii prefera un PNT condus de tine . 🙂 .Nu crezi ca au aflat si ei ca arhiva PNTului este in apartamentul tau din Urziceni ? 😎 .Astia stiu prin CIE tot ce misca Gile ,zau … 😎

 59. olimpiu65 Says:

  baietasul asta al unchiului Sam este in vizita la psihopat. acum va fi spalat bine de tot pe creier, iar Crin isi va raci gura de pomana basca i se va impuleca limba stalcind limba lui Shakespeare!!!

 60. Franklin Says:

  Bizoane,

  Eu ma refeream la politica dusa de diverse administritii in statele aliate care aveau probleme sociale de natura economica, politica (dictaturi) sau religioase. Ma refer la Turcia, Pakistan, Coreea, A Saudita, Kuweit si EAU, Filipine, statele „bananiere” din America Centrala, chiar Egiptul lui Moubarak, Irak, la sfarsitul anilor 80, etc.

  Nu ma refeream la razboaiele Americii. SUA sunt in regres, odata cu toata lumea occidentala. Resursele planetei s-au imputinat, iar statele „emergente” stapanesc in prezent aproape toate tehnologiile. Daca e sa luam numai un astfel de stat, atunci cand se vor impune in Birmania, chinezii isi vor face aparitia si in Oceanul Indian, e o chestiune de 5-10 ani pana la suprematia lor economica si apoi militara. Nimeni nu poate spune astazi care vor fi obiectivele politicii globale a Beijingului. Obiectiv, insa, cine are ceva datorii de platit cred ca va trebui sa le plateasca.

 61. Virgil Ilie Says:

  Simpatizantule , din pacate tocmai amerlocii au fost aia care au ingropat PNT-ul … Sau ma rog , au ordonat treba asta .
  Restu trebusoarei l-au facut cozile de topor de aici . Fie ei din exteriorul PNT sau din interior .
  Aste penru a ramine fesenei care sa le puna Romanica la picere .
  Vorba ta …
  Ce preferati , sa vinda tara pe nimic Basescu cu pedeii lui si sa ramina la putere , sau sa o vinda USL-eii tot pe nimic si sa scapam de Basescu ?
  Eu unu as prefera sa se spinzure si amerlocii , si Basescu cu ai lui si USL-eii .

 62. sandi Says:

  Niste amintiri despre handicapatul din fruntea CCR

  http://www.pesurse.ro/#/2012/08/13/amintiri-cu-augustin-zegrean-de-alexandru-petria/

 63. few ideas Says:

 64. sandi Says:

  Virgil Ilie spune:
  Ce preferati , sa vinda tara pe nimic Basescu cu pedeii lui si sa ramina la putere , sau sa o vinda USL-eii tot pe nimic si sa scapam de Basescu ?
  Eu unu as prefera sa se spinzure si amerlocii , si Basescu cu ai lui si USL-eii .

  ****

  Io as prefera sa-l iubim oleaca mai mult pe Putin ! Si atunci sa vezi cum Ghitzanstein @ Co vor alerga cu coada intre picioare la Guvern si inapoi !

 65. sandi Says:

  O analiza echilibrata :

  ” Financial Times: România, o încurcătură balcanică ”

  http://www.dcnews.ro/2012/08/financial-times-romania-o-incurcatura-balcanica/

 66. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Vorgil Ilie

  Eram curios Virgile ce raspuns imi dai …Credeam ca este iar ceva legat de mama 😎 tinand cont ca ti-am comentat o postare fara sa iti cer voie ,asa cum calduros mi-ai recomandat 🙂

  Revenind insa la intrebarea mea ,contextul era ca America face, din punctul multor postatori de pe acest blog ,ce vor mushii ei si pune pe cine vrea ea. 😎 In cazul asta nu-i mai poti spune sa se spanzure ,deoarece poate nu are chef 🙂 .Problema deci ramane daca Basescu vinde avioanele sau USLul ?Tu ai ceva preferinte sau iti este indiferent ?Eu m-as gandi sa invat si eu de la americani chestia cu pragmatismul si,daca tot cumparam F16 de la ei,macar sa avem si noi romanii un mic avantaj scapand de javra ordinara . 🙂 .

  Daca insa America nu face chiar ce vor muschii ei ,atunci prefer Gripen cu offset 100% si fara Basescu . 😎

 67. Ghita Bizonu' Says:

  Virgil Ilie

  De acord ca ar fi preferabil sa fie noi.
  Dar exemplul Poloniei nu ni s epotriveste. Stii de ce ? Fiindca la noi e cool sa scrii si sa zici „rrrrominica” in timp ce polonezii canta :”Polonia nu va pieri/Cat noi vom trai!”

  Asa ca noi nu cerem offset.. si cand ni se ofera avem grija sa ne lepadam de el (ca e mai simplu sa astepti remiteri de la zilieri). E mai simplu ca sa injuram „nationalismul” romanesc si sa ne inchipuim ca daca le dam altora ce este al nostru vom deveni mai bogati.
  D’ia nu discutam nicodat da niciodat aspecte vulgare precum „si mie ce imi iese” (mie ca Tara) .. de ex de vorbit cu Gordon ” bine ai venit. Sezi jos ca ma sa iti zic ceva. Am zis sa iti eu tie nu tu mie! Vreau ajutor militar … un minim de 16 F18 Super Hornet noi noute cu AAMRAM uri si vaci salbatice* destule … ca eu sunt in prima linie nu Grecia!”. Ca grecii primeau prin 90 cca 800 milioane $ anual …(Preznenta trupelor noastre este inestimabila dpv politic)

  Da noi dam si ne mandrim ca prostii….ca deh „porti deschise” … Si daca indrazneste vreunu sa se creaza pe post de grec sau polonez 100 sar sa il injure ca este „nationalist” , ca vrea sa faca pateu din minoritati , ca vrea rezbel si ca ei bineganditorii dau tot ba mai stau si capra …
  Sau cum zice un cunoscut de pe bloguri :Tot necazul nostru actual îşi are sursa în subcultura Liiceanu-Pleşu Stii subcultura cu „rrromanica”. Ei l-au recomandat naţiunii române pe Traian Băsescu. ala care stii ce zice de prestatia la Licurici. Care se executa – obligatoriu!- in genunchi!!!

  *maverick – vaca salbatecea. Racheta autoghidata optica si IR … si fost Ford ieftin!

 68. Roxana Iordache Says:

  New post!

 69. Huhu Says:

  ROMANI DACA NU IESIM ZILNIC IN STRADA, INCEPIND DE JOIA VIITOARE, LA ORA 18, NU VOM SCAPA DE DICTATORUL BASESCU!!!

  FRATI ROMANI IESITI ZILNIC IN STRADA LA ORA 18 PINA DUPA 31 AUGUST, O FACETI PENTRU VIITORUL VOSTRU!!!

 70. Huhu Says:

  CITESTE SI PROPAGA MAI DEPARTE MESAJUL DE DEASUPRA ACESTUIA!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: