MESAJUL PREZIDENŢIAL LA REMANIEREA GUVERNULUI PONTA: NIMENI ÎN ROMÂNIA NU TREBUIE SĂ SE MAI TEAMĂ DE AMENINŢĂRILE IRESPONSABILE ALE UNUI OM CONDAMNAT DE VERDICTUL POLITIC AL POPORULUI

”Domnilor preşedinţi ai Camerelor, domnule prim-ministru, domnilor miniştri, doamnelor şi domnilor, înainte de toate, cred că se cuvine să mulţumesc miniştrilor care părăsesc astăzi Cabinetul Victor Ponta. Sunt, în opinia mea, toţi oameni care şi-au purtat mandatul şi demnitatea de ministru cu pricepere şi cu onestitate şi aş vrea, în chip special, să-i mulţumesc domnului profesor Marga, care într-o situaţie extrem de dificilă, a făcut cu devotament ceea ce se putea face, cu devotament faţă de această ţară, cu devotament faţă de Guvernul al cărui membru a fost.

În al doilea rând, aş vrea să exprim convingerea mea şi mă bucur să ştiu că este şi a primului-ministru, că, deşi dezbaterea publică din România este centrată pe verdictul juridic legat de referendum, nu referendumul şi verdictul juridic al referendumului sunt principala temă de acţiune a acestui Guvern. Acest Guvern are responsabilităţi foarte clare şi foarte vaste, acest Guvern are de realizat în fiecare zi, cu fiecare zi, cu fiecare acţiune, şi cu fiecare măsură stabilitatea României, şansele României de dezvoltare, drepturile, libertăţile şi şansele fiecărui cetăţean din România, pentru că Guvernul României este expresia unei părţi a spectrului politic, este expresia unei majorităţi parlamentare, este alcătuit dintr-o coaliţie de partide, dar are obligaţia să lucreze pentru toţi cetăţenii României şi pentru întreaga societate românească.

Avem şi au miniştrii investiţi astăzi resposabilităţi foarte serioase în domeniul politicii externe, în care cred că domnul ministru Corlăţean va fi de acord cu mine că principalul mesaj pe care trebuie să-l transmită şi Ministerul de Externe, aşa cum trebuie să-l transmitem toţi, este că politica externă a României, în opţiunile şi orientările ei majore, strategice, rămâne neschimbată şi este continuată. Ministerul de Interne, unde avem, într-adevăr, câteva lucruri care vor trebui rezolvate corect, legal şi categoric şi care ţin şi de verdictul juridic al acestui referendum şi la care voi reveni; de asemenea, pe zona mediului de afaceri, pe zona relaţiei cu Parlamentul, ministere care nu sunt deloc minore, ministere care sunt importane din punctul de vedere al solidităţii construcţiei guvernamentale, demersurilor guvernamentale şi caracterului democratic fundamental al unui guvern, acela de a fi expresia permanentă a voinţei Parlamentului.

Două cuvinte şi despre referendum. Referendumul s-a desfăşurat. Cetăţenii României au dat, repet, un verdict politic cât se poate de lipsit de echivoc, un verdict politic categoric, copleşitor. Suntem cu toţii în aşteptarea unui verdict juridic şi, în vederea acestui verdict juridic, Ministerul Internelor şi Administraţiei, Guvernul în ansamblul său, are de dat răspuns unor cereri pe care instanţa cea mai înaltă în această materie, şi anume Curtea Constituţională, le-a formulat foarte clar. Am convigerea că cei doi miniştri, de la Interne şi ministrul delegat pentru administraţie, împreună cu toate instituţiile şi cu toţi oamenii care sunt în subordinea domniilor lor, vor răspunde exact la ceea ce exact Curtea Constituţională a cerut.

Sigur, avem în fiecare zi spectacolul trist şi poate pentru unii descurajant, pe care o persoană privată astăzi, fost preşedinte al României, îl oferă, care tălmăceşte, răstălmăceşte, impune interpretări în legătură cu ceea ce trebuie dat Curţii Constituţionale, cu ceea ce trebuie să facă această Curte Constituţională.

Lucrurile sunt foarte clare. Curtea Constituţională, prin comunicatul ei şi prin motivarea pe care a dat-o acestui comunicat, a spus foarte limpede ce doreşte şi consideră că este de obligaţia Guvernului să-i pună la dispoziţie şi Guvernul îi va pune.

Nu cred că spectacolul trist de care vorbeam ar trebui băgat în seamă şi de membrii Guvernului şi de noi toţi. Există un aspect la care, însă, trebuie să ne referim. Persoana respectivă, căreia evident i se acordă toată atenţia mediatică, şi poate nu numai, procedează inadmisibil – insulte, ameninţări, încercări de intimidare la adresa Curţii Constituţionale, la adresa membrilor Guvernului, la adresa instituţiilor şi oamenilor care au calitatea oficială în statul român de a acţiona şi de a răspunde Curţii Constituţionale. Este un mesaj care ni se dă şi li se dă cetăţenilor români în fiecare seară. Nu contează legea. ‘Eu’, adică domnul acela, ‘eu spun Parchetului pe cine să cheme mâine, eu spun Curţii Constituţionale ce trebuie să ceară şi ce nu, eu spun Guvernului şi miniştrilor ce trebuie să facă şi ce nu, eu ameninţ primarii, chestorii, miniştrii cu puşcăria’.

Aşa ceva este absolut inadmisibil şi, domnule prim-ministru, domnilor miniştri, este de datoria dumneavoastră, ca şi a mea să transmitem tuturor cetăţenilor României celălalt mesaj – nimeni în România nu trebuie să se mai teamă. Nimeni în România – instanţă, instituţie sau simplu cetăţean – nu se poate lăsa intimidat de ameninţările iresponsabile ale unui om condamnat de verdictul politic al poporului.

Trebuie să dăm mesajul contrar pentru a compensa din ruşinea pe care acest om o face în fiecare seară României. Trebuie să dăm mesajul demnităţii, fermităţii, hotărârii în a respecta şi a aplica legea, şi acest mesaj, şi această acţiune trebuie să fie nu doar a Guvernului, trebuie să fie a Parchetului General, trebuie să fie a tuturor instanţelor din România, inclusiv Curtea Constituţională.

Am încredere în toate aceste instituţii şi am încredere, înainte de toate, că Guvernul, în noua sa componenţă, va şti să acţioneze şi să comunice în aşa fel încât toţi cetăţenii României să înţeleagă că trăiesc într-o ţară liberă, în care nu mai funcţionează ameninţări, intimidări şi insulte.

Vă doresc succes, domnule prim-ministru şi domnilor miniştri, în misiunile foarte grele pe care le aveţi în continuare şi care, repet, nu sunt, în primul rând, cele legate de birocraţia referendumului. Sunt cele legate de stabilitatea economică, sunt cele legate de credibilitatea economică, sunt cele legate de relaţiile noastre externe, care trebuie întărite şi dezvoltate aşa cum s-au construit ele, timp de decenii, şi care sunt legate, în cele din urmă, de speranţa, dorinţa şi dreptul fiecărui cetăţean român de a trăi într-un stat liber, într-un stat de drept, într-un stat european. Vă doresc, încă o dată, succes!”

Foto şi transcriere via presidency.ro. Sublinierile şi delimitarea paragrafelor îmi aparţin.

Reclame

33 răspunsuri to “MESAJUL PREZIDENŢIAL LA REMANIEREA GUVERNULUI PONTA: NIMENI ÎN ROMÂNIA NU TREBUIE SĂ SE MAI TEAMĂ DE AMENINŢĂRILE IRESPONSABILE ALE UNUI OM CONDAMNAT DE VERDICTUL POLITIC AL POPORULUI”

 1. MESAJUL PREZIDENŢIAL LA REMANIEREA GUVERNULUI PONTA: NIMENI ÎN ROMÂNIA NU TREBUIE SĂ SE MAI TEAMĂ DE AMENINŢĂRILE IRESPONSABILE ALE UNUI OM CONDAMNAT DE VERDICTUL POLITIC AL POPORULUI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 06 August 2012 – Blog « Astazi incepe rambursarea creditului catre FMI. Cati bani avem de dat si cand ii dam […]

 2. Dupa ce occidentul a pus botul cu inconstienta Says:

  Baseala e dement sifilitic e clar ,dar handicapatul de Zegrean e sluga totala si iresponsabila ;. cum poate hotara soarta unei tari asemenea specimen odios? Mai grav este faptul ca U E ne oblga prin angajamentele luate de Ponta sa-i consideram institutional democratici !

 3. Marius Mina Says:

  Zegrean scapa de puscarie daca instanta va tine cont de Certificatul de incadrare in grad de handicap nr. 2151 din 8 aprilie 2009, emis de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, de pe langa Consiliul Judetean Bistrita Nasaud, „numitul Augustin Zegrean: “Se incadreaza in gradul de handicap accentuat – Cod handicap 4 – Cod boala Q12 – cu valabilitate permanenta.”

 4. Romi Says:

  din pacate noua remaniere arata ca si cum Guv Ponta 2 s-ar astepta la ce e mai rau si anume intoarcerea lui BaSecu; tare rau imi va pare de prezidetialul Antonescu, vor trece inca 5 ani pana mai produc liberalii unul ca el:-(

  In alta ordine de ide, mai publicati articole si altundeva decat aici pe blog? Mi-ar place sa mai evadez din cotidian si sa citesc ceva bun

  O admiratoare veche, din secolul trecut:-)

 5. J o h n s o n Says:

  Mona Pivniceru s-a decis !!!

  Mona Pivniceru i-a transmis premierului Victor Ponta că va demisiona din funcţia de membru al CSM procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile….

 6. Cârcotaşu Says:

  Trebuie să dăm mesajul contrar pentru a compensa din ruşinea pe care acest om o face în fiecare seară României.

  Corect ar fi, dar vezi că nici n-a apucat bine să-l ameninţe Băsescu pe Chestorul Manoloiu,

  „Eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor!”

  că procuratura a şi executat, s-a şi deschis dosar de urmărire penală!

 7. J o h n s o n Says:

  Pacat ar fi fost daca nu-l baga in urmarire penala dupa amenintarile evidente…Abia acum,doar asa poti iesi in extern cu o imagine completa asta in cazul in care USL s-a trezit din amorţeală

  Sa nu va inchipuiti ca Manoloiu ala e vreun inger,un oponent al lui Basescu,posibil chiar sa fie mana-n mana sa joace amantrei(plus Luluţa sceneta „amenintari cu finalizare” ca sa bage la cap primarii mai slabi de înger care se stiu cu musca pe căciula si care în asazisa lor înţelepciune sa-si zică : ” Frat…pă dac’ lu’ chestoru ăla i-a dat perversa aia nasoală pe mine mă mănancă de viu,,,e tare Băse frate ”

  Concluzia ? Abia astept sa-si intre Mona in rol ! Woaaauu 😯 😀

 8. Zorina Raducu Says:

  Marius, ha, ha, ha.
  Q 12 nu exista, imbecilii au Q 25.
  Scapa de puscarie oricum, dar nu pe motivatia asta.
  Am spus motivatie si nu motiv, cu buna stiinta.

  Despre discursul lui Crin Antonescu.
  Vorbe, vorbe vorbe.
  Frumoase.
  Adevarate.
  Masurate si mestesugite.
  Necesare.
  Dar vorbe.
  Si festivisme.

  In timpul acesta, viermele si armata de inepti din curticica rod, iar romanii musca din merele otravite pe care ei le arunca in media.
  In disperare, saracie, nemultumire …
  Media constincioasa vantura ce i se azvarle.
  Zilele trec si cercul se inchide.

  Punctual:
  pentru justitie: cu o floare nu se face primavara.
  Sistemul e corupt, coruptibil iar doamna ministru e din sistem.
  Si e vulnerabila.
  Sa dea Domnul sa nu am dreptate.

  Despre curtea constitutionala:
  chiar nu poate fi atinsa, mai exact sunt chiar intangibili, cei trei numiti de vierme ?
  Si la oratanii, cestiunea este: obedienta, infractiune, dementa.
  Nu cred ca pot fi adusi la o decizie de bun simt, de asta cred ca ar trebui spulberati, nu schimbati, spulberati.
  Cand au emis ipoteza dinamitarii curtii, pentru Europa, stia macaveaica si uneltele lor de ce o fac.
  Gura pacatosului adevar graieste.
  Intotdeauna si inevitabil.

  Binecuvantarea sta in cele sapte milioane si cateva sute de mii de: DA pentru suspendare.
  Doar ele nu pot fi sterse.
  Milioanele de romani care au aratat omenirii ca suntem popor si nu populatie.

  Si iarasi vorbe, sarabande, oratanii si daca e bal, bal sa fie.

  Vara trece fulgerator si fulminant.
  Intrebarile si indoiala raman.

  Vom arde ?
  Ne fac scrum ?
  Vom invinge ?

  Parole, parole, parole.
  maria s.(Timisoara)

  E drept sa am indoilei, nedumeriri, dubii ?
  Sau cum e mai bine ?
  de cand cu miliardele alea de la BNR, nu mai savurez amanarea.

  Totusi mi-a revenit amuzamentul:
  voi ce credeti ca se va intampla cu gaska din septembrie incolo ?

  Acum petrece si ea intr-o veselie penala.
  Va culmina circoteca cu o nunta ?
  Sau cu funeralii ?

 9. Kinjiru Says:

  Intreb aici desi e off topic. Au votat un numar de x romani in strainatate. Ei apar pe liste permanente in tara. Voturile alea se numara la cele 8 milioane jumatate, dar apar si la cei care ar fi boicotat prin neparticipare in tara ? Se autoanuleaza ca nu inteleg clar? Pot cei care au votat afara sa fie scosi din liste si numai prin dovada asta, ca au votat nu au boicotat? Ar fi trist sa se numere la masa virtuala cand ei au tras stampila… Adica voteaza de doua ori, ca si asa numesc portocalii mai nou vot si neparticipare la vot. nu cred ca e constitutional sa votezi de 2 ori

 10. sandi Says:

  Ce-a cautat acest Ghitzanstein la Ministerul de Interne imediat dupa ce cripto-sluga basesciana si-a dat demisia de acolo ?!?

  Chiar in halul asta a ajuns RO ? Presul de sters pe jos al Marelui Licurici ?!?

  ” Nu-i bine dle Chestor, nu-i bine !”

 11. Virgil Ilie Says:

  Cuvintarea domnului Presedinte Interimar Crin Antonescu cu prilejul primenirii si schimbarii scutecelor gobernului , izvor inestimabil de idei teoretice si practice , care ne arata ca totusi o gasca de imberbi politic , diletanti si impotenti si care se vind intre ei , gasca aflata in treaba , poate fi totusi laudata conform stramosecului principiu care ne spune ca o laba la timpul ei poate sa faca uneori , dar nu si in cazul de fata , chiar mai mult decit zece femei .
  Parole …

  Parole frumoase , dar care vin inca o data sa ne arate ca nu cu parole scapam de mascarici .

 12. Virgil Ilie Says:

  sandi …

  Cum adicatelea ce a cautat Ghitznstein la Ministerul de Interne ?!…
  Adica stapinul nu are voie sa se duca la aia care au menirea sa ii tina ordinea si duciuplina in propria lui curte ?!…
  Eeeeeeeeeeeeeee …

 13. sandi Says:

  Virgil Ilie spune:
  marți 7 august 2012 la 10:10:17 am
  Parole frumoase , dar care vin inca o data sa ne arate ca nu cu parole scapam de mascarici .
  ****
  Si matali cam ce-ai vrea ? Sa trimita C.A. si V.P. niste trupe de asalt la curticica aia ca sa-l inhate pe Basea ?!

  Stii, kibitzeala de pe margine e tare ! Dar cand intri in teren…..

 14. Virgil Ilie Says:

  Sandi …

  Cine i-a pus sa intre pe teren cind nu au habar sa joace jocul asta , total nepregatiti ?!
  Nu puteau sa astepte toamna ca sa culeaga fara efort para malaiatza ?
  Sau daca tot s-au apucat , nu puteau sa-si elaboreze mai intii un plan bine pus la punct si pe care sa-l execute profesionist ?
  Asa , au facut pe dracu ghem si necazul nu e nota de plata pe care noi poporenii o vom plati , necazul e ca sunt mari sanse sa nu ne scapam de neispravit si ai lui nici dupa ce trec alegerile parlamentare .

 15. Virgil Ilie Says:

  Cit despre chestia cu chibitatul …
  Am tot dreptul sa-mi dau cu parerea atita vreme cit actiunile unor mascarici precum Basescu , dar si ale unor papagali precum Antonescu si Ponta imi afecteaza viata .
  Sa zica „merci frumos” ca nu le dau in cap cum ar merita cu totii .

 16. Franklin Says:

  Referitor la „precizarile suplimentare” venite de la CCR, Crin si Ponta au opinii fundamental diferite:

  Crin a sugerat clar aseara ca MAI va ignora ciudata solicitare venita luni de la CCR:
  ” Ministerul Internelor şi Administraţiei, Guvernul în ansamblul său, are de dat răspuns unor cereri pe care instanţa cea mai înaltă în această materie, şi anume Curtea Constituţională, le-a formulat foarte clar”.

  In schimb Ponta, aseara la Gadea, a spus de 3 ori ca guvernul „va cere clarificarile necesare de la CCR” ceea ce poate insemna chiar si o sedinta cu cvorum a CCR care sa confirme solicitarea de ieri. SI atunci… teapa, se duce totul pe apa Sambetei. In concluzie, sunt doua variante posibile, fie Ponta stie ca solicitarea de ieri a CCR este, de fapt, un fals, caz in care construieste o capcana autorilor, ca un fost procuror care este. Fie joaca exact pentru echipa adversa, caz in care se vor adeveri prezicerile multora ca PSD isi doreste presedintia si ca este gata de orice sacrificii pentru ea. Inclusiv cu concesii la nivelul executivului.

  P.S. Am vazut cu totii aseara cum Victor Alistar, prezent la Gadea telefonic, i-a predat lui Ponta, de la care nu a priceput nimeni nimic, o lectie de drept constitutional. Acuma fie Ponta nu mai e devotat cauzei si le balmajea, fie intre cei doi exista o mare diferenta de competenta in domeniul juridic. O circumstanta ar putea fi aceea ca Ponta este totusi si om politic, fapt de care a trebuit sa tina seama in pozitiile sale.

 17. Ghita Bizonu' Says:

  Virgil Ilie

  puteau castiga daca nu se cacau pe ei de frica in fata lu Baroso… Daca ziceau „Venetia recomanda fara cvorum”… Daca Crin se p[aica sa soileasca nitel mai mult decat6 e invinuit astfel incat sa nu promulge legea aia…
  Sau daca macar isi faceau niste planuri de ce vom face daca castigam la votrui dar pierdem la cvorum…Da nt. Ca El nu va aacpat masa vede- doar asa a zis? Ca a si demisionat a demisionat in 5 minute…

  Si sa fiu iertat : astia nu inteleg despre ce este vorba. Sunt nauciti de cand Braosos s-a rastit la ei …

 18. Roxana Iordache Says:

  Puţin credincioşilor! Defetiştilor! Bavarzilor! 😛

 19. Ghita Bizonu' Says:

  Ia vedeti asta .. atacul era inceput pe dta de 4 august.

  http://www.revista22.ro/romania-libera-la-curtea-constitutionala-se-falsifica-hotarari-in-folosul-usl-16852.html

 20. Franklin Says:

  Alistar asta ar fi bun sef la ANI, de la toamna incolo, ca tot ii era cam draga si lui, intr-o vreme!

 21. sandi Says:

  Virgil Ilie spune:
  marți 7 august 2012 la 10:30:54 am
  Cit despre chestia cu chibitatul …
  Am tot dreptul sa-mi dau cu parerea atita vreme cit actiunile unor mascarici precum Basescu , dar si ale unor papagali precum Antonescu si Ponta imi afecteaza viata .
  Sa zica “merci frumos” ca nu le dau in cap cum ar merita cu totii .
  ****
  Stii coane Virgilica, critica celor ai tai trebuie sa fie constructiva si nu distructiva , dupa cum spunea nu stiu care marxist .

 22. Radu Humor Says:

  De fiecare dată, în fiecare an atunci când cei care muncesc prin străinătate vin în țară pentru concedii, Isărescu cu ai lui au grijă să scadă cursul euro pentru a lovi și așa în amărâții ăia care numai ei știu cât de greu câștigă un ban cinstit !
  De fiecare dată aceași șmecherie ordinară, de altfel ca toată ținerea aceasta în frâu sanchi! a valutelor, care ne costă miliarde de euro, dar din care câștigă doar niște cămătari !
  Isărescu saltă și dă jos cursul leu-valută după niște criterii asemănătoare celor cu care-și manevrează desuurile damele de consumație din politica românească !
  Numai că pe noi ne costă enorm de mult această lăbăreală financiară (vezi numai cum scade leul când intră în vrie nava prezidențială și cum crește artificial la fiecare reușită a matrozului), dar nimeni n-are curajul să se ia de tartorul șef, care la un moment dat s-ar putea să ne lase cu visteria goală și s-o taie din nou 😉 pe undeva primprejur, sau chiar peste baltă !
  Nimeni cu înțelege că cursul lăsat liber poate aduce la început ceva probleme, dar odată reglat este în avantajul tuturor ( mai puțin escrocii financiari care-l mânuiesc fără scrupule, după voia lor).
  Gândiți-vă ce s-ar fi putut face cu cele 12 miliarde de euro cât susțin ei că ne-ar costa această respirație gură la gură ce i se face leului ?!

 23. Ghita Bizonu' Says:

  Franklin

  cred ca adevrul este ca Ponta este un natarau care nu intelege pe ce lume traieste. va incepe sa banuiasca cand o va lua pe urmele lui Nastase (inca unu care se lauda ca :”eu nu procedez asa” confundand un rezboi de guerila cu un duel protocolar „pana la prima picatura de sange” cu secundati care opresc la timp si dus dupa regulile Mensurului).
  Naivul va cere clarificarile necesare de la CCR atunci cand ar trebui sa explodeze : ba daca nici in comunicatele CCR nu pot sa ma incred?! si sa ceara masuri spre cele legale. Fiindca se pune intrebarea : cine semneaza ptr Zegrean? Adica cine ia hotararea (cu ce drept). Si auxiliar intrebrea = solicitarea aia e „la bune” adica apartine CCR sau numai unuia singur ?!
  Ponta este un baiat „dragut” care se vrea bine cu toata lumea si ii este frica sa se murdareasca. Dupa cat se pare va plati ptr slabiciune. Pacat ca si noi odata cu el

 24. Roxana Iordache Says:

  @Bizoane, prostia cu comunicatul ăsta e senzaţional de bună pentru noi. Ca şi audierea lui Manoloiu. Nu-ţi e clar?

  @Johnson. Le mai explici tu? 😉

  New post!

 25. Radu Humor Says:

  Kinjiri
  A-i include în listele permanente pe cei stabiliți temporar în străinătate este o mare greșeală atunci când se are în vedere stabilirea unui prag electoral. În primul rând pentru că orice român de afară poate vota fără probleme , fără a fi trecut inițial pe vreo listă la orice fel de alegere prezidențială, parlamentară sau Referendum.
  S-a văzut că prezența lor la vot este de nici 1 %, din 2-3 milioane cât sunt afară la fiecare votare n-au votat mai mult de 2-300.000 !
  Dar prinderea lor în calcularea cvorumului ridică cu măcar 5 % acest prag. O amomalie evidentă !
  Ceea ce face acum USL ar trebui să fie salutat cu respect, și nu criticat de către birocrații de la UE, niște căpușari ordinari ce sug din greu la fondurile pe care tări ca România care nu reușește să tragă în 5 ani nici măcar un milion, deși a cotizat cu peste 10 miliarde de euro.
  Păi cum să nu susțină bălțata merkel sau broscoiul ăla de Barosso pe unul ca Băsescu, care are mari merite în a le lăsa banii în buzunarele pline, având grijă să le golească complet pe ale noastre !
  Dacă UE are de gând s-o țină tot așa, s-ar putea ca România să intre în istorie prin aceea că a declanșat prăbușirea acestei făcături iudeo-masonice care este Uniunea Europeană :
  germani, francezi, polonezi, spanioli, portughezi, români ș.a. strânși în țarcul UE și conduși, dirijați și prostiți pe față (cum a reieșit în cazul nostru) de câțiva șmecherași ovreiași, pe mâna cărora au încăput nu numai toată averea , dar și destinele a sute de milioane de oameni !
  Dacă ne întoarcem spre o nouă monstruozitate precum cea comunistă, tot de ei clocită, să nu se mire nimeni de urmările ce vor avea loc :mrgreen:

 26. Franklin Says:

  In schimb prin desemnarea Monei Pivniceru Ponta a dat lovitura. In general, arata mult mai puternic in prezent si sunt semnale ca se va mai intari!

  Revenint la Mona Pivniceru, ceva imi spune ca in scurt timp isi va castiga un nou (re)nume, usor paronimic, Mona Temniceru.

  Pentru ca daca scoti butoiul de vin de acolo, poti sa-l tii pe betiv in pivnita in loc de temnita. Dar temnita, nu poti sa o tranformi in pivnita ca te lasa aia fara bucate.

 27. Roxana Iordache Says:

  @Franklin. Franklin rules! Mona Temniceru e perfect. 😆

 28. Roxana Iordache Says:

  Radule, anomalia e că ar figura simultan pe două liste, permanente şi speciale, de-aia e clar că se scot.

 29. Kinjiru Says:

  La aia ma refeream si io, Roxana. Cred ca ramane la fel de importanta curatarea listelor ca si acum o saptamana, pe langa orice piste false dictate de ala mic albastru, pentru ca problema lui ramane : 8 milioane jumatate de voturi.

 30. zorina raducu Says:

  Parafraza:
  Mai bine bavard, decat vierme-n curticica.
  mai bine defetist (nu bas defetist, mai mult asa in retragere aparenta), decat blatist.
  Mai bine putin credincios, decat obtuz indraznet.

  Ha, ha, ha, Roxana, multumesc.
  Ne zgaltai si bine faci.
  Te rog, sa observi, totusi, deruta puterii (a lor nostri, astia de ii avem la/in suflet) si faptul ca abia misca-n front, in timp ce viermii fojgaie si taxeaza.
  Si domina situatia, chiar daca dreptatea (merge orice alt cuvant) e a noastra.
  E o lupta pe viata si pe moarte, si gresesc si actualii.
  Cand nu ar fi voie.
  Un blitzkrieg executat perfect, urmat de o lalaiala tipica autohtona (am vrut sa zic si era mai bine, neaosa).
  Treaba-i asta ?
  De asta sunt in indoiala, nemultumita, nelinistita, zi-ii cum vrei.
  In loc sa fie la putere uslasii, ne tin pe sarma la o mie de metri inaltime si mie acolo nu imi place.

  Asa, acestea fiind zise, inca o parafraza:
  „Prietenia” (merge si cardasia) vinde bostanaria.
  In loc sa o pazeasca.

  Au bon enenteur, salut !
  m.s.

 31. Roxana Iordache Says:

  Maria, mă rogi degeaba, pentru că n-am cum să observ ceea ce vi se pare vouă. 🙂

  Ce-ai vrea să facă? Ştiu, ce-aş vrea şi eu: să-l aresteze pe Băsescu, într-o cauză penală nouă sau veche. 😛

 32. Roxana Iordache Says:

  @Kinjiru. Da.

 33. Roxana Iordache Says:

  Virgile, păi, du-te, mă şi dă-le-n cap lui Ponta şi lui Antonescu! Du-te repede! Dacă tot n-ai fost în stare să i-o faci lui Băsescu. De ce nu te duci să-l iei de guler de-acolo din Piaţa Galaţi şi să-l faci să riposteze, să-l laşi să te umple de sânge ca pe urmă să-l aresteze? Îţi spun eu de ce: fiindcă n-ai sânge. Preferi să te grozăveşti pe net şi să-i înjuri pe Crin şi Ponta. Asta e realitatea.

  Sau poate vrei să mă duc eu să-l provoc? Deşi m-ar mânca, ar face eforturi şi s-ar abţine, fiindcă nu-i aşa de prost. Dar de ce n-o faceţi voi, toţi ăştia, băieţii care criticaţi puterea actuală? Doar nu vreţi să facă puterea politică şi ceea ce doar voi aveţi dreptul, ca putere civică?

  De ce nu-i faceţi, măi dragilor, miting nesimţitului, în faţă la curticică? De mâine încolo se răcoreşte pentru o vreme. Deci? 😛

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: