CALMI, CU FRUNTEA SUS ŞI NECLINTIŢI, NE CONSACRĂM VICTORIA

Video de

Priveam azi-noapte circul penibil pe care îl făceau martorii lui Băsescu de la sediul de campanie băsistă. La propriu mi-am făcut cruce, mi-am amintit cum făcea bunică-mea când constata o anomalie.

Această sectă de fanatici care au distrus România continuă să se cantoneze într-o lume paralelă, refuzând realitatea.

Cât de patologic să fii ca să-ţi proclami victoria când vezi că ai indubitabil cel puţin 8 (opt) milioane de voturi împotriva ta? Şi câtă sminteală poate fi în mintea cuiva ca să-şi revendice revenirea la Cotroceni în condiţiile în care nu reprezintă pe nimeni? În afara sectei lui fanatice, care ar vrea să reîntoarcă România în haos, distrugere, dezbinare şi trădare de ţară. Şi nu în ultimul rând, hoţia.

Realitatea e aşa cum a punctat-o, perfect prezidenţial, Crin Antonescu – am redat discursul lui de azi-noapte în postarea anterioară.

Şi realitatea e aşa cum s-a profilat din numărătoarea paralelă a USL, este şi cvorum de participare. Deşi, în condiţiile unui vot atât de zdrobitor, acel cvorum, oricum aberant, n-ar mai fi constituit un criteriu nici pentru Curtea Constituţională.

În ciuda atitudinii delirante a lui Băsescu şi a sectei lui, care face presiuni stupide, Curtea Constituţională – repet – are să valideze referendumul în unanimitate. Nimeni nu-şi mai permite iresponsabilitatea de a periclita o ţară, pentru interesele unei clici penale. Şi nimeni nu-şi mai permite să întoarcă România de pe drumul stabilităţii, al păcii sociale, dezvoltării economice şi al parteneriatului european demn, ca demnă ţară aliată ce se află, şi în parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii.

Suntem din nou un popor, un popor demn, am ieşit din condiţia de populaţie. România are peste 9 (nouă) milioane de cetăţeni. Pentru că nu se pot numi cetăţeni decât cei activi. Şi România are un preşedinte interimar, Crin Antonescu, care a câştigat pariul total, fiindcă şi-a pus în joc viaţa politică pentru o prezenţă la vot de „9 milioane, curaţi, drepţi, în lumină”. Au fost chiar şi băsişti care l-au ascultat şi au votat la referendum, l-au ascultat pe Antonescu, nu pe Băsescu, care i-a îndemnat să stea acasă. Cei dintre băsişti care s-au prezentat la vot sunt cetăţeni şi merită respect. Crin le-a mulţumit, de altfel, tuturor participanţilor. Şi tuturor organizatorilor – impecabili! Mea culpa, recunosc când greşesc, felicitări ministrului Rus! De Victor Paul Dobre nu mă mir, l-am respectat mereu. Felicitări, Liviu Dragnea, insultele lui Băsescu vă onorează, domnule drag! Felicitări, nouă şi vouă, tuturor. Este victoria noastră-împreună.

Felicitări, Crin! Tot respectul! Felicitări, Victor!

Revoluţia bunului simţ a învins.

Acum e momentul consacrării victoriei. Calm, ferm, determinat, pe toate planurile.

Tacticile propagandistice ale băsiştilor sunt expirate. Pe plan intern, poporul român s-a eliberat de frică, a ieşit zdrobitor la vot, cu entuziasm. Iar dacă toxinele îngrăşate cu mită de la ICR şi pe alte căi au ajuns, din nou, în presa externă, care tinde să promoveze iarăşi realitatea paralelă livrată de agenţii propagandei băsiste, acest fapt e uşor de contracarat.

Preşedintele Antonescu îşi continuă comunicarea cu ambasadorii şi da, direct cu omologii din cancelariile internaţionale. Ştie el mult mai bine ce are de făcut, atât în reuniunea cu ambasadorii români, cât şi în cea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti. Iar premierul Ponta, mai ales că zilele următoare are şi întâlnirea cu delegaţiile FMI, BM şi CE, are la îndemână o comunicare directă cu presa internaţională, o conferinţă de presă specială, pe tema referendumului, cu accent asupra realităţii româneşti, aşa cum este ea.

Referendumul reflectă conştiinţa electorală, politică şi civică vie, a unui popor care s-a arătat determinat să-şi croiască, liber, destinul. Repet ideea că ar fi bine să fie invitaţi mai mulţi reporteri de la marile publicaţii internaţionale, să se acrediteze pe lângă Preşedinţia şi Guvernul României, să stea câteva luni în ţara noastră şi să cunoască direct realităţile româneşti. Pe care să le relateze exact în publicaţiile lor. Este un act de cultură să-ţi promovezi ţara cu decenţă şi generozitate, iar un act de incultură până la barbarie este să o denigrezi pe plan extern. Ideea este că s-ar putea aloca nişte fonduri de la ICR pentru protocolul jurnaliştilor străini invitaţi în România. Şi repede.

Cert este că toată lumea trebuie să înţeleagă indubitabil caracterul ireversibil al procesului de schimbare democratică din România. Fantasma unei reveniri a lui Băsescu în condiţiile în care poporul i-a administrat un scor zdrobitor, cu trei milioane în plus faţă de cât obţinuse în 2009, este doar o iluzie psihiatrică, pe care propaganda băsistă încearcă să o acrediteze prin aceeaşi manevră a inducerii în eroare a liderilor Uniunii Europene.

Toată lumea ştie că nu se poate pune bază pe ce zice Băsescu, pentru că a doua zi sau chiar în seara zilei, dezice, după care reia şi iarăşi dezice. Dar a zis că nu vrea să câştige la masa verde, pe urmă, s-a contrazis, a chemat la boicotarea referendumului, după ce obţinuse de la UE imperativul aberant al cvorumului de participare. Se lăuda că el e „preşedinte ales”. Acum se laudă că se întoarce neales, ba chiar, respins zdrobitor de către popor, pe motiv că nu s-ar fi îndeplinit cvorumul. Într-o democraţie consolidată, când ţi se administrează un asemenea scor, nu mai aştepţi să fii demis, ci îţi dai demisia. Asta e realitatea.

Este victoria noastră, iar preşedintele Antonescu şi premierul Ponta au obligaţia să o consacre. Ei şi-au făcut datoria faţă de noi, alegătorii, au ajuns la guvernare, ne-au îndeplinit toate cerinţele. Acum, noi, alegătorii ne-am făcut datoria la referendum. E din nou datoria lui Crin şi Victor  să ne reprezinte cu cinste. Şi să ne îndeplinească ultima revendicare încă neonorată: alegeri anticipate. Prezidenţiale, evident.

Toate acestea trebuie explicate presei străine şi mai ales, mediului diplomatic. Deja se cunoaşte realitatea, perdelele de fum nu mai pot întoarce deznodământul.

Realitatea este că poporul român l-a demis pe preşedintele suspendat, Traian Băsescu. Fără drept de apel. Nu mai are nici o legitimitate.

127 răspunsuri to “CALMI, CU FRUNTEA SUS ŞI NECLINTIŢI, NE CONSACRĂM VICTORIA”

 1. olimpiu65 Says:

  din 18 milioane inscrisi in listele astea de kakat 9 milioane au votat suspendarea chiorului. din ceilalti 9 probabil vreo 2 milioane nu mai exista, alte 2 nu pot vota din strainatate atat vreme cat nu avem un soft performant care sa ne permita votul prin corespondenta in conditii de securitate, 1.5 milioane sunt maghiari care din diferite motive, nu neaparat premierul cretin al Ungariei, nu le pasa ba chiar se amuza, 2milioane sunt basisti consacrati iar ce ramane pur si simplu nesimtiti si astfel s-a scris istoria!!!
  calm sau nervos eu unul nu am incredere in institutiile statului si ma astept sa fiu afectat ca cetatean de degradarea climatului economic pe fondul bataliei politico-sociale!!
  dar repet a ,,n” oara: sa dea Dumnezeu sa ma insel!!!

 2. stejarul Says:

  „Priveam aseară circul penibil pe care îl făceau martorii lui Băsescu de la sediul de campanie băsistă”

  Not everything is as it seems to be!

  Eu simt nevoia sa multumesc tuturor care au contribuit la aceasta victorie a NORMALITATII, in orice partid or fi ei! Va multumesc!

 3. stejarul Says:

  „Priveam aseară circul penibil pe care îl făceau martorii lui Băsescu de la sediul de campanie băsistă”

  Not everything is as it seems to be!

  Eu simt nevoia sa multumesc tuturor care au contribuit la aceasta victorie a NORMALITATII, in orice partid or fi ei! Va multumesc!

 4. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Partea proasta e ca purceaua e moarta in cotet .”
  _________________________________________
  @Virgil Ilie

  A cui purcea a decedat ? 🙂 Ce pateste USLul admitand ca nu se valideaza votul (lucru de care eu sunt APROAPE sigur)? Isi vede de treaba inainte .Basescu in schimb si PDLul au de carat in spate un referendum al carui rezultat este clar pentru oricine:au votat impotriva lui mai multi decat cei l-au facut presedinte in 2009 ,s-a contrazis la fiecare 3 zile in privinta participarii sau neparticiparii la referendum iar in final,plin de lasitate ,nu a participat nici el la referendum dupa ce declarase ca el ca presedinte, nu poate proceda asa …

  Purceaua lor este moarta in cotet Virgile .Doar ca probabil nu o sa fie ingropata azi, ci o sa fie lasata sa intre bine de tot in putrefactie .

 5. vivi Says:

  Din pacate nu cred ca s-a facut cvorumul ala de rahat. Oricum, votul a fost masiv si categoric impotriva dementului national. Ar trebui ca in toamna dupa corectarea listelor electorale, sa fie suspendat din nou acest cretin sau sa iesim acum in strada si sa-l facem sa plece cu elicopterul

 6. Abdulah Catli Says:

  Basescu se va crampona de putere pana in ultima clipa.Institutiile statului sunt in mana sa.UDMR-ul a dat prin Hunor ieri un semnal voalat ca va negocia cu PD-L.Singura solutie este poporul, daca 8mil.accepta sa se stearga Basescu la fund cu votul lor, atunci bine.Romanii puteau transa clar situatia, dar atunci cand aprox7 mil de romani nu sunt interesati de soarta lor le doresc sa aiba parte de Basescu in continuare, daca 8 mil.accepta ca votul lor nu valoreaza nimic atunci le doresc sa aiba parte de Basescu in continure.

 7. CALMI, CU FRUNTEA SUS ŞI NECLINTIŢI, NE CONSACRĂM VICTORIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 July 2012 – Blog « Sistemul de pensii nu da semne de redresare – in primele 6 luni, deficitul a ajuns la 7 miliarde lei […]

 8. tudorvisanmiu Says:

  Si-acum, doamna Iordache, ca referendum a trecut iar victoria antonesciana este evidenta (intr-o chestiune de…. demitere…. si nu de castig), si cum „Adevarata fata a lui Traian Basescu” (capodopera istoricului Marius Oprea) nu mai este necesara („cel mai mare mostenitor al Securitatii” a fost dat jos de la putere iar orice efort de a se mentine va fi contracarat cu iscusinta de inteleptii exponenti ai Uniunii Social-Liberale), ce-ar fi sa va redirectionati atentia asupra Jocurilor Olimpice de la Londra care, din pacate, au fost aproape nebagate in seama in cea mai mare parte a blogosferei romanesti? 🙂

 9. Florin Matei Says:

  Nimic nu mă revoltă mai mult decât această atitudine absolutamente delirantă a băsescopaţilor. Să vii, tu, iar, Băsescule, să mă minţi în faţă, pe mine, Cetăţeanul, cu aceeaşi neruşinare, cu aceeaşi sfruntare, cu acelaşi cinism, înconjurat de aceleaşi feţe oribile şi schimonosite de ură, e prea mult. Dă-mi voie, Roxana, să-mi exprim întreaga desconsiderare faţă de acei locuitori ai României care, nefiind membri ai PD, au stat acasă pentru că aşa AU VRUT! Dă-mi voie, de asemenea, să-i desfid pe cetăţenii români de origine băsistă şi să-i detest pe cei care, făcând caz de ,,europenismul” lor jalnic, de ,,elitismul” lor abject, de job-urile lor din ,,multi-naţionale”, deci de ,,neta” lor superioritate socială, o ard în continuare cu ,,anti-comunismul”, cu ,,restauraţia”, cu Iliescu – Voiculescu – Năstase, care hăpăie cu un dispreţ suveran aceleaşi clişee absurde, pretinzându-se aparţinători de drept ai ,,high-life” din România. Ca om liber, de azi înainte, pe aceşti inşi nu-i mai pot socoti compatrioţii mei.

 10. stoloboc Says:

  Din cugetarile unei tarfe ajunsa politician :

  ” mai putin de 40 % au fost de acord cu demiterea lui Basescu ” !

 11. stoloboc Says:

  Jarlele de unguri au ascultat de nenorocitul ala de extremist de la Budapesta. Merita flegmuiti ( cu exceptia catorva ) . Cu votul lor s-ar fi trecut de 50 % !!

 12. alex c Says:

  Uite ca e sub 50 %. Ce dracu facem? CCR va valida referendumul?

 13. Lecția demnității continuă | Teologie pentru azi Says:

  […] Roxana Iordache: „Tacticile propagandistice ale băsiştilor sunt expirate. Pe plan intern, poporul român s-a eliberat de frică, a ieşit zdrobitor la vot, cu entuziasm. Iar dacă toxinele îngrăşate cu mită de la ICR şi pe alte căi au ajuns, din nou, în presa externă, care tinde să promoveze iarăşi realitatea paralelă livrată de agenţii propagandei băsiste, acest fapt e uşor de contracarat”. […]

 14. stoloboc Says:

  In batalia asta a procentajului final, daca ” baietii ” s-au hotarat sa-l lase din brate, atunci CCR valideaza caderea Nosferatului.

 15. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, aveţi încredere! A nu ştiu câta oară vă spun că e vorba de război psihologic. Sunt nişte disperaţi, jocul lor la cacealma e jenant. Eu ţin la oameni, ieri m-am eliberat, Băsescu chiar mi-a devenit indiferent. Dar pe Videanu vreau să-l văd în fiare. E o slugă prea greţoasă şi cu prea mare tupeu. Iar Blaga e jalnic, îmi provoacă greaţă numai când îmi amintesc că există. 😡

 16. olimpiu65 Says:

  incredere in ce??? fii buna si lamureste-ne pana la capat!!! va valida CCR referendumul??? va vota Parlamentul din nou suspendarea??? nu cred! vom avea parte de circ pana la toamna cand poate un alt Parlament il va suspenda din nou…daca va avea motive, dar fac pariu ca va fi mielusel doi ani.ii este frica lasului!!!

 17. Roxana Iordache Says:

  Sunt importante câteva observaţii. Ele cred că ar trebui repetate.

  Să comparăm rezultatele acestui referendum, cu cele ale referendumului de demitere din 2007. Prezenţa a fost sub participarea de acum. Iar votul de atunci pentru Băsescu a fost cu 10 procente mai puţin decât votul contra de acum.

  Ar mai trebui observat, apropo de cvorum, faptul că la 54% sau aşa ceva, participare la vot, la locale USL a luat 4.5 milioane. Dacă datele ar fi aplicate la referendumul de acum, înseamnă că Băsescu ar fi fost demis cu cvorum, dar numai cu 4,5 milioane. Cu aproape dublu, însă, cică nu s-ar putea, din lipsă de cvorum.

  Să fim serioşi, CCR validează referendumul, pentru că miza excede mult guvernarea actuală, este dublul voturilor USL, e vorba de ceea ce uneori în istorie se numeşte NAŢIUNE. Ceva mai vertical decât POPOR, chiar.

 18. ALM Says:

  Mda, „poporul” român a dovedit din nou că este o biată populaţie, incapabilă să-şi gestioneze nevoile. Degeba ne lamentăm că ne-au zăpcit ungurii, greco-catolicii, căldura şi propaganda băsistă. Ieri dimineaţă am văzut bătrâni în cârje, susţinuţi de rude, care au venit să-şi exercite dreptul de cetăţean. N-am decât o concluzie: populaţiei nu-i pasă de România! Ba, s-ar putea ca să aştepte cu nedisimulată plăcere să reînceapă circul băsescian.

  Văd că, ba unii, ba alţii, îşi clamează victoria, în condiţiile în care avem de a face cu un eşec ruşinos la nivelul unei naţiuni. Buldogul exulta de fericire, dar niciun cuvânt din discursul lui nu s-a referit la oameni, la „viermii şi zombii” care vor trebui să suporte un „preşedinte” fără legitimitate şi onoare, dar plin de nesimţire.

 19. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, mi se pare că ai o nervozitate excesivă. E dreptul tău, dar nu cred că face bine.

 20. Condoru Says:

  Roxana, iti multumesc pentru tenacitatea si optimismul de care dai dovada. Cu tristete doreroasa, insa, iti spun ca eu, un cetatean roman care NICIODATA NU L-A VOTAT si NU L-AR VOTA pe basescu, un cetatean matur, caruia-i pasa de soarta tarii lui, ei bine, eu unul mi-am pierdut speranta…

 21. Virgil Ilie Says:

  Simpatizantule …
  A noastra purcea e moarta in cotet Simpatizantule , a noastra .
  Ca mie unuia mi se rupe si de basei si de uselei .
  Distractia cretinilor de la USL ne costa citeva miliarde de euroi bune , in plus ne-au lasat cu mascariciul pe cap .
  Si cretinii clameaza voictoria !!!
  Papagalii nu au fost in stare sa se organizeze ca sa fructifice victoria suspendarii in Parlament avind tot aparatul statului pe mina .
  Acolo da , au fost capabili sa puna ceva la cale , dar atit .
  La masa verde . Intre hoti . Atita ii duce capul , in rest … Praf si pulbere Simpatizantule .
  Care e diferenta dintre ei si basei ?!…
  Si-a batut joc de ei mascariciul de Basescu si ei au stat cu miinile in sin .
  Laudatii , ca si merita …
  Brava Ponta , brava Crin ! Rulles Crin , rulles !…
  Inca un „rulles”d’asta si la toamna ne trezim cu gobern de pedei , otevei si udemerei Simpatizantule .
  Asta ne spune rezultatul referendumului de astazi daca Doamne fereste , intr-un fel sau altul , mascariciul de Basescu se intoarce la Cotroceni .
  47% au votat impotria lui Basescu .
  Din astia nu toti sunt fani USL .
  Cit va lua la toamna Simpatizantule USL ?
  Ceva peste 30 % in cel mai fericit caz .
  Ce fel de guvern o sa avem cu Basescu al Cotroceni dupa parlamentare ?!..
  Intreba-i Simpatizantule pe domnii Ponta si Antonescu .
  Dar si pe aia care au sustinut neconditionat toate prostiile USL in loc sa ii critice cum meritau ca sa se poata dracului indrepta .
  Si acuam injura-ma . Injura-ma ca datoriata mie s-a intimplat ce s-a intimplat , n’asa?

 22. Roxana Iordache Says:

  @ALM. Nu vă supăraţi, dar prin atitudinea manifestată, dv. sunteţi cel care se poziţionează la nivelul celor pe care îi blamaţi. Dv. vă lamentaţi. Alţii, constată. La fel şi înainte, au constatat şi au acţionat. Unii doar se plâng. Şi consideră că imaginea lor despre realitate acoperă infailibil realitatea.

  În realitate, prezenţa la vot a fost fenomentală, date fiind circumstanţele. Şi determinarea, la fel. A fost unul din momentele de graţie din istoria naţională. Dacă dv. percepeţi altfel aveţi tot dreptul, dar n-aveţi dreptul să susţineţi că alţii n-au dreptul să observe diferit realitatea şi în funcţie de alte criterii.

  Blaga e secundar şi nu doar că nu exulta, dar cu greu îşi disimula jena că există atât de slugarnic. Fiindcă şi-a distrus până şi rămăşiţa de PD la remorca lui Băsescu.

  Atitudinile reactive, defetiste ca aceea a dv. de azi au fost cauza principală pentru care Băsescu, în realitate, o băşică psihotică, a rezistat aproape 8 ani.

  Regimul Băsescu e terminat. Iar cei incapabili să facă faţă unui război psihologic la cacealma şi par gata să se înece la mal chiar nu merită victoria. Decât cel mult prin votul lor. Care, însă, trebuie susţinut împreună cu liderii care ne-au oferit ocazia acelui vot.

  Spuneţi în final că „vor trebui”. Nu va trebui nimic, fiindcă s-a terminat cu imperativele discreţionare. Băsescu e terminat, l-a delegitimat poporul, CCR n-are cum să-l legitimeze. Deci, e în situaţia să valideze cu necesitate referendumul.

  Dacă aveţi răgazul şi interesul, citiţi, vă rog şi mesajele mele anterioare de pe-aici.

  Nu mă aşteptam din partea dv. să blegiţi steagul. Sincer! 😛

 23. Roxana Iordache Says:

  Virgile, tu nu te-ai plictisit de clişeele tale?

 24. tudorvisanmiu Says:

  Schimbare de ecuatie: cvorumul de participare nu a fost atins. Conform noii legi, Curtea Constitutionala a Romaniei trebuie sa valideze referendumul. Infrant in democratie dar invingator prin legislatie, Traian Basescu se va intoarce la Palatul Cotroceni. Crin Antonescu isi va da demisia din politica si va redeveni profesor la Tulcea. Va preda elevilor despre istoria neamului si va naste mari patrioti. Urmeaza alegerile anticipate din toamna. Uniunea Social-Liberala are inca posibilitatea de a castiga majoritatea in Parlament insa, fiind coalitie de guvernare, Presedintele nu este obligat sa numeasca un prim-ministru din randul ei. Adica, Victor Ponta va trece din nou in opozitie. Analistii interesati vor studia cartea istoricului Marius Oprea si vor descoperi legatura domnului Traian Basescu cu Departamentul Securitatii Statului. La alegerile prezidentiale din 2014, in turul doi vor intra Mihai Rasvan Ungureanu si Sorin Oprescu (asta daca nu se intampla vreo catastrofa nationala iar poporul fuge spre Dan Diaconescu).
  Date fiind acestea, va propun in continuare sa treceti la jocurile olimpice 🙂

 25. alex c Says:

  CCR are pe ungurul ala care inclina balanta. udmr NU a vrut sa mobilizeze oameniila vot si deci ungurul va vota cu zegrean. degeaba , referendumul e invalidat. pacat de 8 milioane de romani

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Cica vacsescu „lupta” , alaturi de macovei, pentru „independenta” justitiei ….
  Si imi aduc aminte de o cestie.. Mai tineti minte ca in 2004 baescu a acuzat frauda electirala si cerea asreatrea a nspe inis incepand cu seful comisiei electorale ?
  Ei bine o procuroare s-a sesizat – sau a fost sesiszata – si a incercat sa ancheteze frauda denuntata. Absolut normal a incercat sa ajunga la Basescu – caci TB denuntase public (adica la TV in promtaim). Aincercat politicos si cu maxima deferenta (cerand sa fie primita nu chemanud-l, cerand o audienta cadn ala avea timp) . Rezultatul ? A fost data afara di procuratura .. sinistru al inJustitiei era exact Monica Macovei (data afara din procuratura ca nu isi facea treaba de procuror , tinea dosarele in dulap in timp ce mergea la doferite semionarii si studii …). Ca de ce a deranjat nesimtita p[re Presedintele Providential?!
  Pai normal ca s-a dus la el. Ca daca unu tipa „sariti! Furt! Omor” orice cercetare incepe cu o discutie cu ala care a tipat : ce ai vazut? Cine era victima sau macar cum arata? Da infractoru era gras cu chelie sau ?)

  Asa stam cu independenta. Si cu prostia – a noastra, a ziaristilor , a ERRORpei

 27. tudorvisanmiu Says:

  Erata: alegerile parlamentare din toamna.

 28. Virgil Ilie Says:

  Acuma depanda si cum , ce procedeu folosesti ca sa constati Roxi …
  Bunaoara , daca casti gura ca sa constati , ai sa constati ca …, ca-ti intra musca .
  Daca insa casti ochii ca sa constati …
  Eeeee , daca casti ochii alta poveste , n’asa?
  Dar cine are timp de cascat ochii cind e mult mai usor sa casti gura si sa tot strigi cit poti „Brava Ponta , brava Crin!… Rulles , rulles Crin!” , indiferent de neroziile celor doi papagali ?!…
  Drept pentru care sa nu ne mai miram ca domnii Ponta si Antonescu chiar cred in prostia lor ca au fatat ceva de isprava cind sunt in rahat pina la git .
  Si nu ma deranjeaza daca dinsii asta vor , pentru ca o si merita , dar din pacate ne-au bagat pe toti in rahat cu o actiune de tot rahatul , actiune declansata cind nu trebuia si pe care nu au fost capabili sa o gestioneze corect si in propriul folos , culmea …, avind aparatul statului pe mina .
  Vai de capul lor !
  In fine , ma rog bunului Dumnezeu ca CCR-ul ala sa nu ii deie verde mascariciului sa se returneze la Cotroceni !!!

 29. McGogoo Says:

  Roxana, base nu mai are legitimitate dar are legalitate. si asta pt ca Ponta s-a lasat consiliat de un cretin ca Sova si s-a dus la UE cu temele nefacute. in plus din cei 8 milioane doar 4 sut electoratul USL. S-au bazat doar pe comunicare si nu pe strategii reale de partid.
  de exemplu: 20 de oameni care sa se ocupe de sectorul internet nu sunt suficienti.
  aveau nevoie la nivel de organizatie de minim 5 oameni care sa stea pe telefon si sa sune membrii de partid.
  diaspora usl a fost varza.
  Gorj – fieful lui Ponta si Sova a inregistrat doar 54% prezenta la vot ori usl trebuia sa asigure un 70% in judetele unde are majoritate.

  dupa esecul de la acest referendum, usl se va angaja pe trend descendent.
  cine va castiga? PPDD. un partid populist dar nu extremist. ue nu are nici un motiv sa respinga ppdd..
  iar usl a neglijat electoratul lui Dan diaconescu. pt ei 7% era prea putin…

  in log sa aduca oameni care gandesc la partid, oameni capabili sa produca voturi au preferat sa mearga pe vechiul sistem: clientela de partid. sistem pe care l-au condamnat la pdl dar si ei il mentin.

  au jucat romania la zaruri… si au pierdut.
  in politica nu te bazezi pe noroc. trebuiau sa o joace la poker. sa isi calculeze sansele… sa vada ce carti au in mana…

  am votat pt demitere dar nu si pt USL. pacalicii aia nu vor avea niciodata votul meu…
  Traiasca REGELE !

 30. Roxana Iordache Says:

  În care democraţie s-a mai pomenit să decidă absenţii, nu prezenţii? 🙂 Şi în care democraţie învinsul ar trebui să revină, iar învingătorul, să plece? 😛 Sunt aberaţii mult prea mari chiar şi pentru ţara tuturor posibilităţilor.

  E antidemocraţie de manual didactic, aberaţie malignă.

  Într-o democraţie normală, învingătorii atât de zdrobitor şi în număr atât de mare ar constitui pur şi simplu starea de spirit CIVICĂ necesară pentru consolidarea victoriei şi consacrarea ei. Dar unii preferă să facă jocuri defetiste sau discuţii filosofice pe la televizor, în loc să ţină linia victoriei până la validarea ei IMINENTĂ.

  Sincer, de-abia aştept să iau o pauză de blog – că mă aşteaptă pe urmă o campanie prezidenţială. Nu de alta, dar chiar m-am săturat să fiu psihoterapeut pentru unii de pe-aici, de fapt, pentru cei care nu postează mesaje aici, dar pot fi influenţaţi de o stare de spirit negativă pe care unii dintre voi o alimentează, în primul rând, în ei înşişi.

 31. Franklin Says:

  Sunt mai multe variante posibile:

  1. CCR nu valideaza referendumul dar asta inseamna ca mai e nevoie de unul. Probabil ca fara cvorum, ar fi cel mai corect. Parlamentul va decide si CCR va aproba

  2. CCR valideaza referendumul intelegand si admitand realitatea, aceea ca Basescu e terminat si nu se mai poate intoarce in functie.

  3. CCR nu valideaza referendumul si Traian Basescu se intoarce la Cotroceni, caz in care PDL si UDMR sunt terminate ca si credibilitate.

  4. Traian Basescu demisioneaza, cu toata regia binecunoscuta si dramoleta de rigoare.

  Personal, ma astept la evenimente nefaste in continuare, cei din jurul lui Basescu, el insusi, par sa-si fi pierdut luciditatea.Sa nu uitam ca traim intr-o tara in care un prededinte legitim a fost asasinat in ziua de Craciun, un prim ministru a incercat sa se sinucida acuzat fiind in locul „trezorierului” de partid, care, probabil, nici nu a fost inculpat.

 32. Flacăra violet | tudorvisanmiu Says:

  […] Comentarii pe blogul doamnei Roxana Iordache:  […]

 33. Franklin Says:

  Legal, Parlamentul trebuie sa decida „procedura de urmat”. In niciun caz nu poate decide, in caz de invalidare, intarcerea lui Basescu la Cotroceni.
  In 2007, referendumul a fost validat iar Traian Basescu a castigat sufragiul. Acuma referendumul nu a fost validat si l-a si pierdut!

  De unde si pana unde se afirma ca nespecificatul se va intoarce la Cotroceni?

 34. Virgil Ilie Says:

  Din pacate Roxana , „cliseele mele” s-au dovedit a fi adevarul si cind am spus ce se va intimpla , in loc sa fiu inteles si sa se puna dracului careva pe treba , am fost injurat si v-ati vazut de drum .
  Drum al dracului de prost si care v-a dus cu oistea in gard .
  Exact cum v-am si spus-o !
  Parca ziceai ca le esti consilier , nu ?
  Si nu numai tie , ca am mai stricat si parale pe telefoane la diversi … iresponsabili inalti ai USL , ca responsabili nu am cum sa le zic …
  Partea proasta e ca parascovenia se sparge si in capul meu si al tuturor prostilor din tara asta care suporta o clasa politica de doua parale.

 35. Roxana Iordache Says:

  Nu mă înţelegeţi greşit, îmi sunteţi foarte dragi şi vă mulţumesc pentru comentarii, aveţi dreptul nelimitat la opinie, doar să nu fie cu atacuri necivilizate la persoană – ironia, permisă sau chiar obligatorie, uneori 😛 Polemicile, de dorit! Dar nu accept şi am să combat sistematic orice atitudine de negare. Fără absolut nici un rost. Sau poate doar pentru descurajare. Adică, am eu plămâni şi m-am lăsat de fumat de 7 ani, dar nu mi-i irosesc pentru ca alţii să vină şi să-mi întristeze audienţa care vrea tonus de la mine. Îl va avea mereu. Atâta vreme cât mi-l va lăsa Dumnezeu.

  Deci, adelante! Victoria este a noastră. Băsescu a mâncat o bătaie soră cu moartea politică. El este fratili ei. Al înfrângerii.

 36. sabina Says:

  Ma omoara o intrebare: l-am pierdut pe Crin!!???

 37. Roxana Iordache Says:

  Virgile, n-am zis niciodată că le sunt consilier, dar le-am oferit cu drag ideile mele.

  În rest, mai nimic din ce ai spus tu nu s-a îndeplinit – în afară de ideea oportună cu prelungirea orarului de vot. În schimb, cam tot din tot ce vă tot scriu eu pe-aici s-a îndeplinit. 😳

  Te-am mai întrebat, cu ce crezi tu că eşti mai bun decât clasa politică? Chiar eşti din clasa politică, deşi acum nu mai eşti activ.

  USL are o guvernare bună, destui oameni remarcabili şi de acţiune.

  Deci, aşa să stăm noi şi să-i facem de două parale în timp ce ei fac tot ce pot pentru noi ţi se pare corect şi de toată isprava, nu? 🙂

 38. Last Says:

  @gili, esti fantastic, genial, dar acum vrei sa termini cu porcariile tale ?
  du-te tata pe blogurile oligofrenilor din PD sa te distrezi acolo.
  Ai ramas incremenit in timpurile taranistilor care si-au batut joc de puterea avuta. Ia pusca aia din cui, mergi si vaneaza, clateste ochii-n verde, ca lumea e satula de vesnicele tale aberatii. Ai si tu o varsta, e timpul sa nu mai vorbesti ca un copchil care le stie pe toate. Stii pe dracu’ lat.

 39. Abdulah Catli Says:

  @Roxana
  Imi esti la fel de draga cam cat de mult urasc portocalii.
  Dar lasa-ma sa fiu nervos, nu mai pot cu astia, as pune mana pe AK-47 sau Uzzy si as fugi in munti ca haiducii.

 40. Dawson Says:

  Adevarul e ca si io-s nervos. Mai da-l in pula lu’ Hector de razboi psihologic. Sa-l arda la dantura cu CCR odata, sa intre-n ei in forta, sa le dea peste bot lu’ alde Reding si Barroso, sa cheme cei 8 milioane la proteste de strada, sa puna presiune etc. etc. Ce atata labareala? Chiar am treaba, nu am timp de cacaielile lor politice!

 41. Franklin Says:

  @Virgil
  Nu te lua dupa Last, nu merge la vanatoare ca esti in pericol, mai toti vanatorii o sfarsesc tragic. Cel mai des crapa de inima, „anima” – suflet, cica ar sta pe acolo. Animalele se intorc neprihanite pe alta ruta care nu e de mintea voastra si va sufoca vitalitatea, exact atunci cand va asteptati mai putin.

 42. Virgil Ilie Says:

  Roxi , eu le multumesc tuturor pentru ce au facut pentru mine si ii rog sa se ia de mina si sa se dea pe Dimbovita cu cite o piatra de git . Nu pe Dimbovita ca e prea putin adinca si nu as vrea sa scape vreunul , cu pe Dunare .
  Incepind cu Basescu si terminind cu Ponta .
  Cit despre buna guvernare …
  Fa un bilant financiar al actiunilor neispravitilor de cind sunt la guvernare , pune la socoteala si aceasta extrem de costisitoare ultima operatiune extrem de costititoare ( care s-a dovedita a fi de fapt o joaca proasta precum am tot spus de la inceputurile ei ) si care ne-a facut o gaura de citeva miliarde bune de euroi si dupa aia mai discutam .
  In plus , „victoria” clamata astazi ma tem ca o sa ingroape USL , a sa o duca la pierzanie .
  USL despre care , sper ca mai tii minte , am spus din capul locului ca e o prostie fara rost si rezultat .
  Necazul e ca o sa raminem cu baseii si oteveii pe cap .

 43. ALM Says:

  Stimată Roxana, de ce să mă supăr? Credeţi că poziţia dvs nedreptă (părerea mea) faţă de mine, poate reprezenta mai mult de 1% din supărarea de astăzi?

  Văd ca dl Virgil o ţine langa cu „iresponsabilitatea” USL-ului, de parcă era vorba de o luptă între USL şi Băsescu. Lupta lor s-a terminat atunci când l-au adus pe Băsescu în faţa alegătorilor! Din acel moment a devenit lupta noastră. Şi ce am constatat? Că a fost ca la război! Combatanţii au câştigat o luptă şi, întorşi acasă, constată că cei rămaşi în spatele frontului au schimbat politica ţării şi-i aşteaptă ca să-i acuze de agresiune împotriva unui stat prieten. Cel puţin aşa a păţit tata în WWII.

  Nu sunt defetist, sunt realist! Am pierdut o luptă dreaptă, uşor de cuantificat şi intrăm într-o „luptă” a negocierilor şi interpretărilor. La „masa verde” se poate obţine absolut orice rezoluţie! Acolo numai „avocaţii” vor câştiga …

 44. Releniki Says:

  @Franklin, super idee cu animalele care vaneaza vanatorul. Sincer, e teribila imaginea! si nu doar imaginea, ideea, ci adevarul din ele.

  Roxana, sincere felicitari pentru lasatul de fumat! M-ai facut fericita cu aceasta veste.

  In + as dori sa poti sa faci ceva cu stavilirea intr-un fel a scrisurilor negre, baloase, jegoase produse de putinii postatori cu masca de democrati si iubitori de tara care se insinueaza perfid ca un referendum boicotat printre randurile unor oameni numai suflet de aici de pe blogul tau.

 45. Ghita Bizonu' Says:

  Asa ptr racorit bashitii ce mai arunca o geana pe aici : probelma lu Basescu nu este fpatul ca 84% din cei care au votat sunt contra lui .. ci ca el a a luat decat 16%.
  Adica cine dracu il mai sustine? Sa nu imi ziceti ca toti care nu s-ua prezentat il sustin .. ca pe liste se mai afla si niste morti .. ori mortii nu voteaza!
  Si ca intr-o tara in care cei care se prezinta la vot sunt de max 60% .. putem zice ca a fost batut la fundu gol .
  Ca extrem de posibil ca la alegerile ce urmeaza in curand PDL sa fie spulberat si mai rau ca resentimentu public va cere sa fie foloiste impotriva lor tot arsenalul „juridc independent” dezvoltat in regimul basescu … iar de se va incapatana sa puna preieru sau dupa cheful muschiului sau fesier .. naspa , La anu se mai poa lasa cu o suspendare …
  Practic el de acu nu mai are decat sa urmeze model Assad asa cum zicea Gatiima-si „ziceti mersi ca nu va impusca de pe acoperis”. Caz in care stiti cum sfarsi Sadam …
  Si ca intre timp si idotii din Europa vor intelege ca aici se incearca sa se faca ce zicea Victor Orban :Sper că nu va fi nevoie de instaurarea unui nou sistem în locul democraţiei . Noul sistem fiind cel vechi al dictaurilor sudmaericane sau unu fascist.
  (de fpat la discurusl sau inaugural in 2004 basescu a zis ceva de intarit relatiile cu belarusul. De fapt modelul sau este Lukasenko)

 46. Gabi Says:

  Ce M.U.I.E. ati incasat, USL-amistilor!
  Abia de-o puteti duce si inghititi cu noduri, scatofagilor!
  🙂 🙂 🙂

  Reporter Euronews: Dle Ponta de ce doriti suspendarea dlui Basescu?
  Ponta: Pt ca asta este dorinta a 80% din toti romanii!

  Ei bine, aia 80% ar fi insemnat cam 15 milioane!
  USL-amul lui Dohgaru n-a reusit sa aduca la urne decat vreo 5 milioane de popandai pt ca restul voturilor au fost fraudate!

  Asa ca, Ponta – mars la plagiat, Crin inapoi la somn iar Voiculescu la puscarie!

  Iar voi, dragi USLamisti, n-aveti decat sa va dati pumni in cap si sa spumegati pe bloguri 🙂

 47. Releniki Says:

  Daca nu credem in El, in bine, cum putem invinge raul? si mai ales raul excesiv? asta o data- sa ne pazim inima!

  Daca nu ai participat la o lupta, cum poti pretinde ca ai castigat-o?- asa a doua oara- sa ne pazim mintea!

  Daca nu ai participat la vot, cum poti sa ceri ca statul sa iti dea ceva?- asta a treia oara- sa ne pazim buzunarele.

  Ponta- revenind la Cotroceni, suspendatul este un profitor din banii publici, el si clica de profitori.

  Raul e perseverent, si cu toate astea intodeauna pierde.

  Atunci binele cum e?

 48. cineva Says:

  Ma pula de blaga sa vorbesti in numele tau cu romanii care n-au validat nu stiu ce cacat de-al tau! Deci eu si inca 7,19 MILIOANE de OAMENI, ma pula, i-am spus lui nemrnicul ala care te santajeaza pe tine PA! Asa ca mars de aici cu vorbitul in numele meu!
  @gabitule, esti de cacat ca si seful tau.

 49. Abdulah Catli Says:

  @Gabi
  Noi astia 8 mil.”infranti” sa va pisam in cur pe voi astia „invingatorii” 200 mii.

 50. stoloboc Says:

  Roxana Iordache spune:
  luni 30 iulie 2012 la 9:41:55 am
  …. CCR validează referendumul, pentru că

  ****

  Sa dea Domnul !
  Daca ar fi lasat 2 zile ptr referendum n-am fi avut problemele de acum !

 51. justin Says:

  balaceanca: vad ca la voi nu merge cu rudotel. incercati dracului cu cianura! doar asa scapati de basescu…

 52. adriana popa Says:

  @ Gabi

  De ce nu-ti iei medicamentele ??

  NU vezi ce urat faci ???

  Trepanatule…920.000 d eoameni Nu pot face mai mult de 7,3 milioane…etonobotanistule

 53. stoloboc Says:

  Gabi spune:
  luni 30 iulie 2012 la 11:04:28 am
  ……..

  *****
  Da’ ce avant ai ! Ti-a promis madama ot Pleskoi sa-i tragi un cunnilingus pentru fiecare mesaj ca asta pe care-l dai aici ?! Ai grija ca paduchii latzi ai tigancii sa nu te piste de limba !

 54. GUTUTENBERG Says:

  Roxana, menopauza isi cere si ea drepturile! Ia draga o pauza si scoate-l din priza pe prietenul tau fidel, vibratorul! Hahahahahahahhahahahhhahahahhhhhhahhhhhhhhhhhhhhh!!!

 55. stoloboc Says:

  Nu vrei sa-ti facem noi un mangealak mai … bergule ?! Si faggot-ule sa-ti aduci vaselina multa si fina pentru gaozul tau altfel nu stricam sculele pe tine !.

 56. stoloboc Says:

  Atentie ! Liniste ! Vorbeste un avorton !

  http://www.dcnews.ro/2012/07/paleologu-nu-e-victoria-noastra-e-infrangerea-lor/

 57. GUTUTENBERG Says:

  @ dawson, stoloboc: Am trecut aseara pe la doamnele mamici ale voastre si – ce sa vezi? Coada mare: 11 milioane de romani, in loc sa mearga la puci, le ardeau in toate pozitiile! Uahahaahahahahahahahahahahahahahahahhhhhhhhh!!!

 58. stoloboc Says:

  @ Gutuie, pe tine te-a fatat ma-ta langa o gura de canalizare. ! D-asta ai si umplut sticla asta cu miros de hazna. Schmuck-ule !

 59. Radu Humor Says:

  Antonescu și Ponta au jucat cinstit, inteligent, refuzând să procedeze ca Băsescu, care de fiecare dată când a candidat a furat, mințit, amenințat și șantajat.
  Actuala putere a ținut foarte mult la corectitudine și a refuzat să facă lucruri murdare, mai mult de atât, a avut o mare încredere și în noi, cei în fața cărora l-a adus la judecată pe netrebnicul de Băsescu !
  Cei de la UE și din alte state sunt puși acum să compare și să aleagă între două maniere politice ale celor aflați în lupta pentru putere în România !
  Au în față comportamentul mizerabil al lui Băsescu, preferatul lor de până acum, care a cerut cu insistență introducerea pragului electoral de validare și imediat cum l-a obținut, s-a grăbit să îndemne propriul electorat să nu participe la vot !
  Un asemenea comportament, de om necinstit, imoral , necinstit plângăreț până își vede scopul atins și cinic și nemilos după, plin de fente și șmecherii nu poate rămâne în grațiile unor personalități politice internaționale ce au nevoie și ei de credibilitatea în lumea politică. De colaborarea cu un stat ca România . Așa ceva nu poate fi iertat sau trecut cu vederea.
  Referendumul a făcut să cadă masca lui Băsescu și astfel au putut să-i vadă și ei și cealaltă față, încă mai hidoasă decât cea cu care erau oarecum obișnuiți.
  Dacă liderii UE, în frunte cu Barosso și Merkel vor alege să-l țină în brațe pe Băsescu vor aduce un imens prejudiciu construcției europene din care fac și încă mai facem parte, dezvăluind niște apucături pe care le credeam uitate, s-ar putea ca răul ce și-l fac lor să fie chiar mai mare decât ăla pe care atitudinea lor discriminatorie îl produce românilor. Când îți pui cu bună știință în cap, peste nouă milioane de cetățeni ai unei țări, doar pentru a ține partea lui Băsescu și a găștii lui ( câteva sute de mii), se nasc întrebări din cele mai delicate :
  Oare ce le oferă Băsescu ?
  Și mai ales de unde ia ce le oferă ?
  Nu cumva de la noi și dă la străini, doar pentru a-și păstra scaunul lui și pe al lor (PPE) ?
  Și multe altele pe care n-au decât să și le pună și singuri înainte de a merge până-n pânzele albe cu mârțoaga pe care au pariat 😉

  P.S.
  N-avem dreptul să-i certăm pe Antonescu și pe Ponta doar pentru că au arătat că se poate face și o altfel de politică decât cea băsistă, atât de infectă și urât mirositoare :mrgreen:

 60. Virgil Ilie Says:

  ALM , sunt vinovati romanii pentru ca cei care au organizat si desfasurat referendumul sunt niste papagali ?!
  Romanii s-au prezentat masiv la vot .
  Si au si votat cum trebuie , corect si bine .
  In tara sunt prezenti cel mult 12 milioane de votanti romani ALM .
  Din astia au mers la vot peste 8 milioane .
  Ti se pare putin ?!
  Am mai spus-o , dar in loc ca cine trebuie sa caste ochii la ce spun , multi casca gura si nu stiu altceva decit sa injure .

  Papagalul de Marga a infiintat cu chiu si vai 300 de sectii la exterior cu grija mare ca nu cumva sa se prezinte aia la vot si sa voteze cu Basescu .

  In tara s-au organizat in jur de 150 de sectii speciale .

  ALM , BOC A AVUT LA PREZIDENTIALELE TRECUTE 3300 ( trei mii trei sute ) DE SECTII SPECIALE .

  Cite injuraturi si calificative de basist mi-am luat cind am zis asta ?

  CE A IMPIEDCAT USL SA FACA 6600 DE SECTII SPECIALE ALM ?!
  Votul trebuia adunat de peste tot , mai ales ca nici nu era important cu cine ar fi votat un milion doua in plus .

  Si asta e numai un exemplu de cit de natarai sunt .

 61. stoloboc Says:

  @ R.H.
  Se pare ca la urmatoarele alegeri generale SDP i-o va trage acestei asexuate Merkel !

 62. justin Says:

  Hai sa va lamuresc, idiotilor: Să fie clar: scopul referendumului nu era să aflăm că Băsescu şi-a pierdut popularitatea. Ştiam asta. Scopul referendumului era demiterea preşedintelui – şi acest obiectiv a fost ratat. Orice altă interpretare e doar fum. E ca-n fotbal: s-a jucat pe goluri iar USL n-a marcat cât trebuia. Că Băsescu a stat cu fundul în poartă, că a simulat, că a tras de timp – da, e adevărat. Trebuia să-şi dea şi nişte auto-goluri, cumva, ca să ajute USL?

 63. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Reporter Euronews: Dle Ponta de ce doriti suspendarea dlui Basescu?
  Ponta: Pt ca asta este dorinta a 80% din toti romanii!”
  ____________________________________
  @Gabi

  Si dupa cum putem clar vedea,a spus adevarul si a avut dreptate .Din cei care au mers la vot ,peste 80% si-au exprimat dorinta de a il demite pe Basescu .Ca tu rationezi incorect si le atribui celor care nu au votat ,o intentie cum ti-ar conveni tie,este alta problema 🙂 …Cert este insa ce cei care au votat si-au exprimat in procent de peste 80% vointa de a il debarca pe Basescu,exact ce sustinea si Ponta , iar ceilalti ,NU AU EXPRIMAT NIMIC ,AU TACUT ,deci nu putem preciza pozitia lor… 🙂 .

  Asta daca gandim logic ,daca nu, putem bate campii si ii putem pune pe toti de partea lui Basescu ….

 64. Ghita Bizonu' Says:

  Gabi

  muia e specialitatea voastra. Stii viorba lcu Licuriciu

 65. Virgil Ilie Says:

  Pe Litoral ALM s-au facut numai 30 de sectii de votare cind se puteau face 300 pentru a aduna voturie a 100 de mii de turisti .
  Bune si alea .
  Mazare s-a plimbat toata ziulica cu muieri goale dupa el si seara s-au pus pe concerte .
  Buna si alea , numa ca …
  Numai ca , au ispravit-o cu concertele al 22 , aia s-au pus pe giugiulit si cind sa ajunga la sectiile de votare erau deja inchise .
  Cine a oprit USL sa decreteze pe Litoral , avind prefectele si prezidentul de consiliu judetean , inchiderea oricarei paranghelii la orele 20 in duminica referendumului, ca sa poate aiai neavind altceva de facut , sa mearga la vot ALM ?!
  ALM astea sunt chestiuni tehnice minime pe care un activist de partid trebuie sa le viseze .
  Necazul e ca astia nu sunt activisti , sunt si ei o gasca de hoti ca si pedeii cu ochii numai pe furatelea si cind e vorba de treaba …
  Iote rezultatul .

 66. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Cei de la UE și din alte state sunt puși acum să compare și să aleagă între două maniere politice ale celor aflați în lupta pentru putere în România !”
  __________________________________
  @Radu Humor

  Ii doare fix in lupa pe cei din UE .Crezi ca le vor da lacrimile si vor spune,”bai,urat am procedat cu Romania asta ,ar trebui sa ne cerem scuze”?! Nu,popularii europeni sunt pur si simplu niste politruci care isi vor sustine cu dintii orice canalie,cu singurele conditii sa fie canalia lor si sa fie una obedienta …

  Deja prin comportamentul aberant al politrucilor din PPE ,UE a pierdut si va pierde in continuare teren. Rand pe rand,pas cu pas,asa cum si merita de altfel !

  Cand ma gandesc ce naiv am fost , asteptam de la UE prosperitate si garantarea democratiei pentru Romania … 🙂 Am primit in schimb austeritate si sustinerea unui dictator nenorocit !… UE pentru mine nu mai insemna acum mare lucru, cel putin in conditiile in care Popularii Europeni ,aceasta gasca de politruci ,au totul in mana …

 67. justin Says:

  Comisia de la Veneția: ”Cvorumul asimilează absenții cu partizanii votului negativ”. Legitimitatea lui Traian Băsescu e de circa 11 milioane de voturi…Luati o menopauza, fetelor!

 68. Virgil Ilie Says:

  O saptamina intreaga ALM s-au purtat discutii savante nu numai aici pe blog , pe toate tevereurile , in toate jurnalele despre un prapadit de TO …
  Cind am spus ca e o discutie fara rost si importanta , cind am zis ca bine face Antonescu ca nu da importanta , ne-am trezit cu sedinte CSAT pe aceasta tema …, si timpul a trecut in discutii sterile .
  Evident io cu injuraturile de rigoare si calificativul de basist incurabil .
  Asta in loc ca in acest timp corpul activistilor USL sa se organizeze si pregateasca minutios pentru actiune pina la fiecare scara de bloc in parte si fiecare gospodarie taraneasca .
  Si e de vina poporul ?!

 69. Florin Matei Says:

  @justin,

  Bună comparaţia cu ipoteticul meci de fotbal.
  Să presupunem că duminică joacă Steaua cu Dinamo. Miercuri, FRF decretează că în această partidă trebuie să se marcheze 4 goluri. De ce? Că aşa vrea ea, Federaţia. Se joacă meciul, câştigă (să zicem) Steaua cu 3-0. FRF nu omologhează rezultatul pentru că nu s-au înscris 4 goluri, deşi scorul este categoric.

  În concluzie: Măi, justine, băsescopatule, fii măcar o dată în viaţa ta onest! Fii măcar o dată corect cu tine însuţi, şi o să vezi ce bine te vei simţi. Încearcă, măi băsistule, să fii un om liber, şi poate că senzaţia pe care o vei încerca îţi va oferi o altă perspectivă asupra propriei tale vieţi.

 70. Mihai Hristea Says:

  @simpatizant
  Sunt pe cale sa devin un soi de Nigel Farage myself. 😉

 71. justin Says:

  Pentru loaze: La capitolul 7, articolul A, Comisia de la Veneția vorbește despre faptul că „un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, îi asimilează pe cei care se abțin cu partizanii votului negativ”. De unde rezulta ca legitimitatea lui Traian Basescu este de 11 milioane de voturi…

 72. justin Says:

  pentru fetele batrane, la menopauza:
  andrei plesu: romanii n-au stricat orzul pe gaste…

 73. Radu Humor Says:

  Părerea mea este că acum trebuie să se insiste pe datele care au stat la baza acelei cifre de 18 milioane înscriși pe listele de vot.. Care nu vor putea fi nicicând demonstrate, iar cvorumul specifică destul de clar că e nevoie de 50%+1 din cei înscriși , fără a preciza cifra !
  Dacă cineva n-are nici un interes să clarifice acest număr, societatea civilă, noi avem obligația de a cere clarificarea acestui aspect care este hotărâtor în procesul de validare.
  CCR trebuie ajutat să ia o hotărâre justă, fără a lăsa , ca lașii, totul în seama lor !

 74. abdulah catli Says:

  @justin
  Pe langa faptul ca dreptul constitutional nu se citeste precum cartea de bucate fiind teze intregi in spatele unei singure fraze, tu nu poti sa interpretezi nici macar din pdvd sintactic si morfologic fraza respectiva din cate vad.In plus ai si trunchiat-o:
  „Nu se recomandă următoarele: a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;”.CODUL DE BUNE PRACTICI ÎN MATERIE DE REFERENDUM adoptat de Consiliul pentru Alegeri Democratice şi de Comisia de la Veneţia

 75. Dawson Says:

  @Radu Humor
  Absolut corect!

 76. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „La capitolul 7, articolul A, Comisia de la Veneția vorbește despre faptul că „un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, îi asimilează pe cei care se abțin cu partizanii votului negativ”.”
  ___________________________________________
  @Justin

  Tu esti prost sau faci pe prostul ?!Comisia de la Venetia spune de fapt ca :


  Nu se recomandă următoarele:

  a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ ”

  Deci NU SE RECOMANDA CVORUMUL, tocmai ca sa nu existe cretini care sa gandeasca aiurea si sa ii asimileze pe cei care se abtin,partizanilor votului negativ …

 77. ALM Says:

  @justin
  Care voturi asimilate bre? Alea care nu e? Comisia de la Veneţia a zis invers: impunerea unui cvorum crează confuzia că neparticiparea poate fi considerată ca vot negativ! Adică toţi miserupiştii sunt băsişti? Să va trăiască! Sunteţi toţi unu’ şi unu’, cu ochii cât pumnu’!

  @Virgil
  Eu consider că useliştii au făcut bine că n-au băgat vreo restricţie şi au lăsat absolut liber procesul de votare. Cel puţin ştim cum stăm, dând populaţiei democraţie cu toptanu’! Până şi răposatul Brucan a fost excesiv de optimist. Cred că este cazul să mă retrag tiptil de la discuţii. O să las timpul să acţioneze, indiferent în ce direcţie.

  Ce pot să spun în încheiere? Adio salarii întregite, adio TVA de 9% la alimentele de bază, adio firme ieşite din suspendare, adio facilităţi fiscale pentru cercetare-inovare şi angajare de şomeri, adio etc! Băşinescu nu va promulga nicio lege în aceste sensuri …

 78. Virgil Ilie Says:

  Pai din pacate Radule , „datele care care au stat la baza acelei cifre de 18 milioane înscriși pe listele de vot” au fost anuntate de un papagal de la USL , adicatelea de desteptul de Ioan Rus ministrele de interne care a avut in sarcina tanam organizarea si desfasurarea referendumului .
  Asta se cheama aflatul in treaba ca procedeu de lucru , n’asa?

 79. Roxana Iordache Says:

  @McGogoo. Goguţule, m-ai enervat ca nimeni altul, cine crezi tu că îţi aduce ţie Regele pe tron? Ulea nevotului tău pentru USL? Sunteţi uneori la fel de orbi ca şi băsiştii. Nu-i vota, nu-l vota nici oe Crin şi nici USL, stai acasă la prezidenţiale şi la parlamentare şi aşteaptă tu să ţi-l aducă Duhul Sfânt pe Rege pe tron. M-ai enervat îngrozitor, cu atât mai îngrozitor cu cât îmi eşti atât de drag şi am pretenţii de raţionalitate din partea ta.

 80. m Says:

  @ roxana iordache si amicii : care victorie ? voi nu stiti nici sa castigati,dar nici sa pierdeti…
  inca ceva : aproape 8 milioane au votat pentru demitere…insa aproape 11 nu au fost de acord cu demiterea…asta e clar.
  asa ca,nu va mai imbatati cu apa rece…nu mai urati,nu va mai lasati manipulati…fiti mai buni,pur si simplu…atata incrancenare nu face bine nimanui.

 81. Labirintul celor patru căi | tudorvisanmiu Says:

  […] Conform domnului John Franklin (care mi-a transmis o notabilă epistolă referitoare la sursa mea de inspiraţie, Departamentul Securităţii Statului), există numai patru opţiuni privitoare la trecutul referendum din 29 iulie: […]

 82. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Bun,sa inceapa Parlamentul demersurile pentru ca Romania sa devina Monarhie si gata ,s-a terminat cu Basescu imediat . 😎 🙂 .Penrtu inceput trebuie modificat articolul ARTICOLUL 152 cu limitele revizuirii,iar apoi Presedintele Crin Antonescu poate intia la propunerea guvernului revizuirea .

  🙂

 83. m Says:

  pese : pe rege nimeni,nici chiar Duhul Sfant nu il mai poate aduce pe tronul romaniei vreodata…este un caz inchis.

 84. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  inca ceva : aproape 8 milioane au votat pentru demitere…insa aproape 11 nu au fost de acord cu demiterea…asta e clar.
  _________________________________________
  @M

  Aiurea ! Peste 80% din cei care au votat au dorit demiterea lui Basescu ,iar despre restul NU STIM NIMIC DEOARECE NU SI-AU EXPRIMAT VOINTA . Asta este clar .

 85. Dawson Says:

  @simpatizant
  Cat mai pot astia sa-l tina suspendat pe suspendat? 😀

 86. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  pe rege nimeni,nici chiar Duhul Sfant nu il mai poate aduce pe tronul romaniei vreodata…este un caz inchis.
  _______________________________________
  @M

  Cam asa zicea si Ceusescu ,doar ca fiind ateu,a preferat in loc de Duhul Sfant sa foloseasca chestia cu „plopul pere si rachita micsunele” …S-a inselat si el ca si tine. Monarhia nu este un caz inchis, ci urmeaza sa vezi cu ochisorii tai transformarea Romaniei in monarhie .

 87. andrei Says:

  Cred ca, din pacate, CCR va invalida referendumul si se va sterge la fund cu voturile a 9 milioane de romani din care 8 milioane au votat demiterea marinarului.
  Asa cum ii cunosc pe cei de la CCR, isi vor bate joc din nou de popor.

 88. Roxana Iordache Says:

  @justin. Al nu ştiu-câtelea-nick. Ia de-aici, în loc de medicamente. Uite cum e, starea civilă nu se confundă totdeauna cu performanţa fiziologică. Ştiu, e greu! Poate te ajută gâscanul de Pleşu 😛

  Pe urmă, asta-i viaţa, e legea firii, toate o să ajungem, până la urmă, la menopauză, dar asta nu ne va împiedica de la nimic, poate chiar dimpotrivă. Pe când, amice, andropauza! 😳

  Deci, marş de-aici, că nu m-aş uita niciodată la nespălaţi ca tine. Şi ca Băsescu, care se zguduie rău când beleşte ochii pe-aici. 😛

  Frustratule! 😆

 89. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @simpatizant
  Cat mai pot astia sa-l tina suspendat pe suspendat?
  __________________________________________
  @Dawson

  Exista limita de timp ? … 🙂 .Posibil,eu insa nu o stiu .

  Depinde cat de harnici si inimosi sunt cei din parlament la care va ajunge decizia CCR 😎 ,depinde CCRul cat de repede se pronunta, BECul cat de repede termina treaba ,etc . 🙂

 90. Roxana Iordache Says:

  @m. Păi, hai să-ţi regulez o veste. Tac-tu când te-a făcut s-a prezentat sau era mă-ta în delegaţie? 😛

 91. Roxana Iordache Says:

  V-am mai spus că aici trebuie next generation ca să am adversar. Mă distrez un pic cu voi, deşi de morţi, numai de bine. 😉

 92. tudorvisanmiu Says:

  Doamna Iordache, îmi mai permit să mai comentez un singur lucru: acum, Traian Băsescu reîntorcându-se cu anticipaţie la Cotroceni, însăşi susţinătorii raţionali ai boicotului ca metodă creativă de alegere democratică (mă poziţionez, alături de Răsvan Cristian Stoica, pastorul Ionescu, Grigore Cartianu, etc., – sper – în această grupe) vor sancţiona orice derapaj pe care domnia sa îl va face reîntors în funcţie. Eu voi studia personal studiul domnului Marius Oprea (deşi, dat fiind vârsta mea tânără, nu aş avea cunoaştere asupra dedesupturilor Securităţii, cu toate că domnul Franklin pare să fie de altă părere :-?) şi, pe baza propriei mele capacităţi de a evalua aprecierile domniei sale, voi emite o judecată de opinie privind moralitatea domnului Traian Băsescu.
  În privinţa Regalităţii, avem, încă, o Principesă! Iar sora Alteţei Sale are un fiu, Prinţul Nicolae. Monarhia nu este un “caz închis”, ci unul cât se poate de deschis. În acest caz, mă poziţionez în grupul monarhiştilor tineri care, deşi au susţinut cauza băsească la acest referendum, au o perspectivă de restauraţie, nu pedelistă, ungureană ori nou-republicană sau (Doamne fereşte!) populistă. Emit o ultimă afirmaţie cu privire la acest subiect: până la alegerile prezidenţiale din 2014, Uniunea Social-Liberală se va dezmembra datorită dorinţei lui Sorin Oprescu de a candida ca….. independent (susţinut de PSD), împotriva unui alt naţional – liberal (Antonescu se exclude, din moment ce până săptămâna viitoare îşi va prezenta demisia).

 93. Ghita Bizonu' Says:

  Pao sa folosim metoda baseasca aplicata lu (s)Atanasiu de la apararare (eu am o nemultumire cu sanatansiu da pe alte probleme)…
  Si metoda baseasca zicea „legea nu zice cadn trebe eu sa il repun ib functie.. ” . Da? Interesant .

  Mai specios – referendumu este invalid. Ocinai harasho cum se zice in bruxeloaza. Insa presedintele nu are sustinatori. Care este rostu unui referendum? Sa se raspunda prin Da sau Nu. Deci referendumu invalid …. insa problema ramane! Repetir!!

  ma rog speciiase rau cele de sus si mai ales basesti .

 94. m Says:

  raspuns de filoloaga… :p

 95. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, n-am avut timp să citesc ce-ai scris, dar în mod sigur le zici bine. 😛

  Azi e liber. Puteţi să le ziceţi ce vreţi. Lejer, aşa. Şi aveţi grijă să nu luaţi herpes. 🙂

 96. Roxana Iordache Says:

  @m. Deci, de compasionată pentru ologi mintal. Ca tine. Şi cu asta, îţi dau un ban, că prea cerşeşti şi noi prea avem treabă. Să limpezim pământul de voi. 😛

 97. Roxana Iordache Says:

  @tudorvisanmiu.Tudore, măi copile, ia la mama o suzetă, poate te calmezi. 🙂

 98. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „mă poziţionez în grupul monarhiştilor tineri care, deşi au susţinut cauza băsească la acest referendum, au o perspectivă de restauraţie, nu pedelistă, ungureană ori nou-republicană sau (Doamne fereşte!) populistă.”
  ________________________________________
  @Tudorvisanmiu

  Fara sa am intentia sa te ofensez ,sunt doar curios sa te inteleg .Cum naiba poate un monarhist sa sustina cauza basista la referendum ?Care anume a fost logica din moment ce stim toti parerea lui Basescu despre MS Regele Mihai si despre Monarhie ?

  Am cunoscut cativa astfel de „monarhisti ” (ghilimelele le pun deoarece dupa mine sunt pseudo-monarhisti ) ,dar niciunul nu a fost capabil sa imi explice aceasta logica deosebit de complexa ce te poate face sa sustii un badaran si sa fii simultan un adept al Monarhiei … Il inteleg oarecum pe unul singur ,tragea si el cu dintii sa fie intr-o masonerie de cartier 🙂 si asa l-au imbarligat smecherii aia de la servicii care se dadeau masoni pentru tampitii amatori de organizatii secrete … 🙂

 99. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, i-am răspuns şi eu, odată cu tine. Ia de vezi şi completează tu, pe partea-aialaltă. 😀

 100. gala Says:

  Daca nici acum USL nu pune langa sesizarea pe care o va face la CC si rezultatele recensamantului din 2011,care spun clar ca in Romania populatia cu drept de vot este undeva la 16000000,ne meritam soarta.Pt mine e clar ca basescu este mort politic,dar vreau peste 50% procent la referendum, ca sa- i dispara ranjetul…

 101. Franklin Says:

  Tudore,
  Iti doresc sincer sa ai parte numai de lumina in viata, daca esti asa de tanar precum spui !

  Monarhia este o alternativa valida, sa zic asa. Din pacate, pare sa fie o alternativa de salvare a sistemului, nimic mai mult.
  Sa traim!

 102. maria Says:

  e o tacere a usl-ului de azinoapte. si acum e la fel. astia dantuie si usl alsa impresia ca e gata. te citesc cu atentie, esti singura care speri la ceva ce noi nu stim. asa ca te rog in loc sa te certi cu unii pe aici, spune-ne si noua daca stii tu ceva… ce sanse mai sunt? cu numaratoarea e jucata, ce mai speri?

  un votant frustrat

 103. tudorvisanmiu Says:

  @ Domnile simpatizant, declaratia facuta de Traian Basescu privind abdicarea Regelui Mihai este impardonabila, indiferent de ce pozitie a luat post-factum. Totusi, este atat de infima, josnica, neimportanta, incat nu o pot considera o ofensa adusa Majestatii Sale. Faptul ca si-a exprimat regretul, desi nu poate fi iertat, l-a repozitionat corect pe linia istoriei (chiar daca simpatia sa pentru „printul” Paul il face sustinatorul unui „intrus in familia regala”, deci, de cealalta parte a „baricadei”): http://copaculcumaximeregale.wordpress.com/2012/07/28/si-ce-i-cu-asta/
  Ceea ce vreau sa spun este ca nu pot sustine asimilarea statului de catre USL doar pentru ca orgoliul lui Basescu l-a impins sa afirme o interpretare incorecta istoriei.
  @ In privinta sfatului dvs., doamna Iordache, sa stiti va il voi consemna…..

 104. Roxana Iordache Says:

  @Franklin. Eşti prea subtil, îi zăpăceşti, naibii. 😛

 105. Roxana Iordache Says:

  Tudore, eşti masochist, copile! 😛

 106. Dawson Says:

  @simpatizant
  Corect!
  Acum cica USL pregateste unele cai de atac despre care am amintit si eu de dimineata. 😀

 107. Roxana Iordache Says:

  @maria. Voi, jiganii, ţineţi să compromiteţi cele mai sfinte simboluri, de unde şi nick-ul tău. Gata cu distracţia, pentru că am treabă, mi-am luat un pic de pauză să-mi bat joc de voi. Acum trec la lucruri serioase (ce să-ţi fac dacă n-ai acces la bărbaţi rasaţi, ci doar la violatori – dar îţi şi place, deci, binemeriţi, nu de alta, dar ai sexul neprecizat – ţi-ai luat priza, Luzărule? Că tot asta rămâi, vai de partea ta posterioară după ce CCR vă direcţionează o decizie în CR). 😆

 108. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Faptul ca si-a exprimat regretul, desi nu poate fi iertat, l-a repozitionat corect pe linia istoriei ”

  „Ceea ce vreau sa spun este ca nu pot sustine asimilarea statului de catre USL doar pentru ca orgoliul lui Basescu l-a impins sa afirme o interpretare incorecta istoriei.’
  ___________________________________
  @tudorvisanmiu

  Am doar doua intrebari mari :

  1)Pentru ce anume si-a exprimat Basescu regretul ?! Ai citit fraza exacta atunci cand ai tras concluzia ca „l-a repozitionat corect pe linia istoriei” ?…Si-a exprimat regretul ca este tampit ,necinstit ,magar si nedrept ?Macar a spus ca a gresit cand a facut acele afirmatii ,sau doar si-a exprimat regretul ca spus CE GANDEA ?…

  Este ca si cum eu te-as injura pe tine iar apoi as spune cu seninatate …”huh,imi pare rau ,uneori devin excesiv de sincer si spun exact ce gandesc” .Ai considera asa ceva ca fiind un regret din partea mea ? 🙂

  2)Ce anume te face sa crezi ca era vorba de o asimilare a statului de catre USL si nu despre salvarea Romaniei din labele unui om imposibil ale carui singure pasiuni sunt demagogia si vesnicul scandal .Vorbesc evident de individul acela care avea rol de mediator in societate si care a reusit sa faca Romania un camp de bataie in interesul sau strict personal ,de presedinte „jucator”.

 109. Roxana Iordache Says:

  Pitoane, repetir pe naiba! S-a terminat. 😉

 110. Dawson Says:

  AUR PENTRU ROMANIA!!!
  Alin George Moldoveanu la tir.
  Felicitari!
  Jos Basescu!

 111. abdulah catli Says:

  Maestrul Marian Nazat:”Birocraţia a învins din nou democraţia, întru bucuria unei minorităţi ce a boicotat plebiscitul. De azi înainte discreţionarul Băsescu va avea grijă să-şi răzbune fără vreo împotrivire frustrările din ultimele zile de plebeu. Şi-o va face cu o poftă dezlănţuită, dornic să-şi vadă la bulău duşmanii politici. Abia de acum încolo se va porni ciuma penală peste ţara asta de pripas. Vor zornăi cătuşele, procurorii nu vor mai prididi cu învinuirile şi reţinerile, procesele „puciştilor” vor fi transmise în direct, iar analiştii-colonei sta-vor până în crucea nopţii să ne lămurească despre modernizarea statului îmbăsescizat. La finalul campaniei vor fi avansaţi în grad, desigur. Stenogramele lungii şi fierbinţii veri, cu protagoniştii loviturii de stat, vor fi lecturi obligatorii la televiziunile încartiruite ideologic. Loc de împăcare nu mai există sub domnia nedomnului vărât nouă cu de-a sila, graţie artificiului juridic pritocit de gaşca ex-suspendatului.Resentimentele şi ura strânse în luna maximei umilinţe vor naşte abuzurile din care preşedintele invalid se va întrupa revanşard(…).Un neam de victime perpetue, încovoiate şi încolonate să sărute poala Boierului din Deal. În duminica tricolorului nici urmă de deşteptare, dimpotrivă. Dezertori din mândrie şi demnitate, ăştia suntem, şi de aceea renunţaţi de a vă mai jeli destinul subaltern !”

 112. Dawson Says:

  Crin, esti inca interimar – desigileaza biroul ala! 😉

 113. gala Says:

  @ Dawson
  Sa pregateasca ce cai vor ei,sa fie la fel de secretosi cum au fost si la suspendare,dar vreau ca efectul sa fie paralizant pt gasca portocalie. Peste 50%, fara drept de apel !

 114. tudorvisanmiu Says:

  @ Domnule simpatizant:
  1) „Am un regret profund că am spus public ce gândesc” (declaratia domnului Traian Basescu)
  „Este ca si cum eu te-as injura pe tine iar apoi as spune cu seninatate …”huh,imi pare rau ,uneori devin excesiv de sincer si spun exact ce gandesc” .Ai considera asa ceva ca fiind un regret din partea mea?”
  In cazul afirmatiei unui politician efemer la adresa celui mai longeviv suveran incoronat (83 de ani), nu mai poate fi vorba de o ofensa ad hominem, relativ la persoana Majestatii Sale, ci numai la istorie. Basescu poate crede ce-o vrea despre momentul abdicarii: ofensa s-a datorat exprimarii interpretarii sale, si nu a fost adusa Casei Regale, ci opiniei publice, in special tinerilor care-au fost martori la reinterpretarea istoriei de presedintele statului (altfel de cum consemna manualele de istorie).
  2) „Ce anume te face sa crezi ca era vorba de o asimilare a statului de catre USL si nu despre salvarea Romaniei din labele unui om imposibil ale carui singure pasiuni sunt demagogia si vesnicul scandal?”
  Exista si lovituri de stat date cu bune intentii. In acest caz, este vorba de schimbarea infrastructurii statului si punerea unor institutii intr-un raport de subordonare. Astfel de manevre sunt periculoase si, indiferent de scopul lor (care poate fi cel mai nobil cu putinta), pot fi evitate. Daca demiterea presedintelui ar fi fost insosita de o profunda sustinere populara (peste 50%), ea s-ar fi putut produce fara revocarea Avocatului Poporului in lipsa unor motive concludente, trecerea Monitorului Oficial in subordinea guvernului sau reducerea atributiilor Curtii Constitutionale.
  In acest moment, eu nu contest scopul (desi il dezagreez), ci modul in care s-a incercat atingerea lui.

  @ Onorabile domn Franklin, am aceeasi perceptie asupra monarhiei (un sistem politic alternativ). Nu pot pretinde faptul ca, in istoria familiei noastre regale, nu au existat certuri intre rude (ba chiar vrajbe) ori ca nu au fost comise greseli, insa persoanaele Principesei Margareta ori a printului Nicolae sunt, in mod evident, mult superioare acelora a politrucilor din ziua de azi.

  @ Stimata doamna Iordache, ati pierdut proba de trasul cu pusca cu aer comprimat. Olimpicul a luat pentru Romania medalia de aur :-D!

 115. Bibliotecaru Says:

  Nu vreau să fiu calm.

  Am avut dovadă că cetăţenii României nu se doresc suverani, democraţia trebuie deci recuperată, eu nu pot să încep să trăiesc iar în dictatură oligarhică stăpânit de nişte nomenclatură perfidă gata de orice. Orice român de bun-simţ trebuie să înceapă lupta pentru recuperarea democraţiei.

 116. Ghita Bizonu' Says:

  Referitir la ardeleni

  am cautat niste postari ale unui ardelean.. pre numele sau Augustin Man . Cia toman, intelctual iubotor de adevar … adevarul indicat de forurile superioare!
  Si eu sint roman, dar nu sint atit de „patriot” ca sa cred in basme frumoase: da, noi am fost in Transilvania dintotdeauna, dar, ca si acum, n-am facut NIMIC! Au trebuit sa vina ungurii, ca regele lor Geza al II-lea sa-i INVITE la 1280 pe sasi (cu „Scrisoare de aur” – „Goldene Brief”) sa vina sa apere provincia din nord si din sud. Sasii si impreuna cu ei ungurii au creat toata structura citadina a Transilvaniei.

  Noi putem minti orice, dar pietrele seculare din cetati si biserici sint acolo sa ne faca de rusine!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/noul-revizionism-maghiar-ghinionul-dupa-23-august-1944-984510.html#ixzz226VlKMFb

  4 mai, 17:27. Augustin Man
  @Dnei DeliaW si dlui Mosu-supraveghetor: acel CEVA esential care ne lipseste este, cum spuneau batrinii, INSTRUCTIA, CARTEA! Din totdeauna am manifestat repulsie fata invatatura si n-am realizat ca aceasta este garantia fortei unui popor, INDIFERENT de contextul istoric: daca nu ma credeti uitati-va la evrei, exemplul concret al unui popor cu educatie scolara de suta la suta!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tehnica-manipularii-pensiile-salariile-si-atat-979762-1.html#ixzz226Y1tw6s

  4 mai, 09:36. Augustin Man
  Boc vorbea rational si linistit ca taranul de la munte; media nu stiau (este plural) cum sa-l faca in fel si chip! Iar „boborul” credea prostiile, ca doar daca ar fi crezut rationalul, Romania ar fi fost azi ca Elvetia!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tehnica-manipularii-pensiile-salariile-si-atat-979762-1.html#ixzz226YA2sug

  19 mai, 13:13. Augustin Man
  @Dlui Dedu: De steagul TRANSILVANIEI ati auzit? Sa stiti ca Transilvania-Erdely-Siebenbuergen are steag si imn (compus de un sas pe la 1880); cei de la Iron Maiden stiau, dar Dvs. „patriotii” romani, banuiesc ca habar nu aveti!

  Asadar de unde „afara”?! Din provincia NOASTRA milenara? Nu vi se pare ca nu aveti simtul ridicolului?!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/u-cfr-2-3-cadu-marcheaza-din-penalty-in-min-89-cfr-e-campioana-982143.html#ixzz226YQrznY

  Din pacate nu am mai reusit sa gaseasc cele mai suculente pareri a lu man. Sa rezum: ungurii falosi si-au tars titluir niobiliare.. sasii oarse iar romanii transilvaneni au stat la coada oii . ungurii i-au civilizat pe ardeleni. Kakania dualista a fost un paradis in care romanii care doreau sa se civilizeze puteau sa se scoleasca (e o minciuna cestia cu legea Apponyi ) docada ca unu din familia luia facut studii undeva pe la 1900 (corolar imp[lict Goga era un mincinos, batranu leu Ratiu -asta e din Eminescu – o fantezie si Avram Iancu un mit ceausist. Ma rog astea is de la mine ..) Am avut odata o bservatie cu privire la cedarile noaste gata de Ungaria si ala a zis :”daca asa hotaraste Europa …”
  Ferm convins ca noi sudistii suntem corupti samd ibsa cand i-am indiocat niste articole in care se descreiua niste foarte muntensti „afaceri” din Ardeal s=-a sucarit ca asa sunt io un suflet balcanic corupt ca ma uit la din astea …
  A da. ins scolit, se descurca bine , are bani (nu ca mine) samd samd.

  Si asa sunt multi ardeleni. Slugi hoate si mincinoase.. Si asta m,a face sa imi aduc aminte de un coleg ungur din armata care discutand cu vreo 3 sudisti a zis „ba pana sa vin in armata credeam ca toti romanii sunt fara onoare”.

  Cetia insa draguta de tot este modul in care acesti preacinstiti europeni stau ciopor in jurul Sefului … care iu-aadus in functii cu nemiluita (nici o suparare) unde au risipit si au furat (asta e sucar!)
  Caci cum zicea un interbelic fratii nostri au suferinte mileanre dar si profte milenare. Azi uitate is suferintele si „romanismu” lor „integral” conteste doar satisfacerea poftelor asa ca la o adica Dictachior sau Viktataor Orban ce mare diferenta?!

  Si ca el

 117. Ghita Bizonu' Says:

  bre ptr orice eventualitate: la o lovitura de stat zse palica prinzipu cine misca nu mai pisca!
  De era lovitura de stat … nu se facea referendum (nu asa de iute) la tembelizor se dicuta doar chilotareala (daca autorii nu erau bisericosi) si titi trebuiau sa aplaude (cine nu striga ura unfla=l) si va asigir ca aia din CCR ziceau ca titu e bine si frumos si legal (fiindca altfel erau impuscati pe loc!!)

 118. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Exista si lovituri de stat date cu bune intentii. In acest caz, este vorba de schimbarea infrastructurii statului si punerea unor institutii intr-un raport de subordonare. ”
  _______________________________________
  @tudorvisanmiu

  Uneori cred ca sunt masochist 🙂

  Suspendarea presedintelui este legala si prevazuta in Constitutie ?Este ! Motive pentru aceasta suspendare sunt ?Dupa mine suficiente ,cel mai important fiind rolul de mediator si, exact ce spui tu ce te-a deranjat la USL ,cand de fapt Basescu facea aceste lucruri ,respectiv „punerea unor institutii intr-un raport de subordonare.”
  CCRul a stabilit ca suspendarea este constitutionala ?A stabilit !Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului Roman conform Constitutiei ?Este !Referendumul a decurs corect si 80% din romani s-au pronuntat pentru demiterea lui Basescu ? A decurs corect si rezultatul este clar .

  Ce naiba imi spui deci despre lovituri de stat cand totul a fost perfect legal si constitutional ?Unde anume a fost lovitura de stat ?! Chiar imi repeti propaganda absuda basista care a invocat lovitura de stat doar din cauza ca aveau nevoie sa nu participe la referendum 🙂 ,asta fiind SINGURA VARIANTA PRIN CARE BASESCU MAI PUTEA RAMANE LA PUTERE in conditiile intorducerii cvorumului (impotriva caruia zbiera prin 2007 Basescu) de catre CCRul aflat le cheremul lui Basescu ?

  Este ca si cum Romania ar fi cucerita de niste trupe straine(ca asta a reprezentat PDLul ,niste trupe de ocupatie ce au cucerit si aservit pe rand institutiile statului pentru puterea lor si in dauna poporului roman) iar apoi tu, la eliberarea tarii de catre romani,ai spune ca se incalca democratia si ca institutiile impuse de cuceritor si aflate in subordinea sa,sunt chipurile atacate nedemocratic …Cum ai vrea sa ai niste institutii corecte ,daca intai nu le eliberezi din ghearele lui Basescu care se joaca cu ele incorect ,cum vor muschii lui de „presedinte jucator” ?

 119. stoloboc Says:

  pe cine credeti ca am vazut la ” Al Jazeera ” acum juma’ de ora cu o fata schimonosita si aproape muscand din microfon ? Pe scroafa de Macovei. Numai venin vomita !! Si apoi mai era unu’ Ionescu fost red. sef la Ev.Zilei parca. Il lingea si asta pe Basea… cum ca nu a facut asa ceva grav ca sa fie demis, etc.
  Din partea ailalta, „independentii” astia de la „Al Jazeera „n-au invitat pe nimeni sa-si spuna parerea ! Parca ar fi fost guvernul israelian si nu cel roman !

 120. McGogoo Says:

  @roxana, tocmai pt ca sunt rational nu imi pun sperantele in tristii de la usl. daca puneau mana si citeau o carte de istorie stiau ca hitler nu a castigat Blitzkrieg-ul. au jucat prost, la cacialma idealurile pietei universitatii.
  regele nu o sa fie adus niciodata de un ponta sau crin. da un tariceanu da. dar crin s-a cacat in el de liberalism de valori democratice.
  regele o sa vina prin vointa cetatenilor si nu prin masinatiile unor partide politice create pe baza de nepotism.
  stiu ca te-am enervat, dar stiu ca in sinea ta imi dai dreptate.
  ps: si eu te iubesc^^

 121. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „pe cine credeti ca am vazut la ” Al Jazeera ” acum juma’ de ora cu o fata schimonosita si aproape muscand din microfon ? Pe scroafa de Macovei. Numai venin vomita !!”
  __________________________________
  @Stoloboc

  Initial am crezut ca glumesti …Mda,chiar au debitat aia doi numai tampenii basiste …

 122. tudorvisanmiu Says:

  @ „Exista si lovituri de stat date cu bune intentii. In acest caz, este vorba de schimbarea infrastructurii statului si punerea unor institutii intr-un raport de subordonare”, SI NU DE UN PUCI (am uitat sa fac aceasta mentiune)
  “Suspendarea presedintelui este legala si prevazuta in Constitutie? Este!” Corect: în temeiul articolului 95, care prevede “săvârşirea unor fapte grave care încalcă grav Constituţia”.
  Faptul că preşedintele nu şi-a exercitat rolul de mediator este un criteriu şubred, din moment ce însăşi natura preşedintelui de a proveni dintr-un partid îl face a fi părtinitor, mai ales în contextul unei opoziţii vehemente în contestarea lui. Aceasta NU este o încălcare gravă a Constituţiei, ci mai degrabă o nerealizare a uneia dintre atribuţiile sale. În privinţa raportului de subordonare (vă referiţi probabil, în primul rând, la prim-ministrul Emil Boc), aceasta nu poate fi dovedită pe baza unor documente, ci a unor declaraţii, care nu sunt suficiente.
  CCR a dat un aviz consultativ. Parlamentul l-a suspendat, CCR a validat, nu motivele, ci legimitatea actului suspendării (prin votul a 256 de parlamentari).
  De acord: “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului Roman conform Constitutiei”. De asemenea, “referendumul a decurs corect si 80% din romani (care şi-au exercitat dreptul de vot) s-au pronuntat pentru demiterea lui Basescu”. Totuşi, nu s-a întrunit cvorumul de participare.

  “Ce naiba imi spui deci despre lovituri de stat cand totul a fost perfect legal si constitutional?
  Cum ai vrea sa ai niste institutii corecte ,daca intai nu le eliberezi din ghearele lui Basescu care se joaca cu ele incorect ,cum vor muschii lui de “presedinte jucator”?” -> Articolul 115 (Constituţia României 2003): “(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, NU POT AFECTA REGIMUL INSTITUŢIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.” În acest caz, Monitorul Oficial şi Curtea Constituţională sunt instituţii fundamentale, a căror “regim de funcţionare” a fost modificat prin ordonanţe de urgenţă date de guvernul Ponta. În acest lucru a constat ilegalitatea cea mai evidentă (constituţionalitatea argumentelor aduse pentru suspendare încă poate fi dezbătută).
  De când cu apariţia obiectivelor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a desfiinţa CCR, DNA, ANI, CNSAS (cu care USL are un document semnat, chiar şi în cazul în care nu cu aceste prevederi), “regimul instituţiilor fundamentale” este din nou ameninţat. Explicaţia (absurdă chiar şi a fi dată) aici: http://traiestetiviataaltfel.wordpress.com/2012/07/28/consideratii-privind-intentia-de-desfiintare-a-ccr-dna-ani-cnsas/

 123. Virgil Ilie Says:

  Chestiunea se returneaza la Parlament .
  Se naste intrebarea cum vor reactiona multe dintre hahalerele de aici care s-au preumblat de colo dincolo si mai ales , cum vor reactiona parlamentarii maghiari .
  Daca bunul Dumnezeu ar lumina mintile unora precum Ponta si Antonescu , in aceste momente de grea cumpana pentru Tara , ar trebui sa actioneze intr-o directie care nu numai ca va salva USL , dar va face ca aceasta sa binemerite de la Tara …

  PROMULGATI UN REFERENDUM CU INTREBAREA :

  „Sunteti de acord cu modificarea Constitutiei , cu schimbarea formei de guvernamint si revenirea Mariei Sale Regele Mihai pe Tronul Tarii ?”

  He-he-he !

  Acelasi lucrusor il poate face si Basescu .

  HAI SA VEDEM , SUNT SI IO CURIOS CINE VREA BINELE TARII SI AL AMARITILOR DE ROMANI !!!

 124. stoloboc Says:

  Virgil Ilie spune:
  luni 30 iulie 2012 la 2:39:07 pm
  Chestiunea se returneaza la Parlament .
  PROMULGATI UN REFERENDUM CU INTREBAREA :

  “Sunteti de acord cu modificarea Constitutiei , cu schimbarea formei de guvernamint si revenirea Mariei Sale Regele Mihai pe Tronul Tarii ?”

  ****

  buna gluma la sfarsit de referendum !

 125. Radu Humor Says:

  Deocamdată importantă rămâne sesizarea ce trebuie făcută în legătură cu cifra de la care pleacă acel 50%+1. !!!!!
  Cineva nu vrea să clarifice acest amănunt !
  Noi trebuie să cerem imperios acest lucru !
  Și cât mai este timp !
  Roxana, Virgil și toți cei care puteți să vă implicați , faceți-o până nu expiră perioada de contestare !

  Ziarele străine deja anunță că Băsescu este victorios la Referendum fără ca nimeni să le arate cum stau lucrurile în realitate. Trimiteți-le adevărul și dacă nu vor să-l publice , știm ce avem de făcut !
  Eventual un Referendum pentru rămânerea în UE !

  Tudorică ăsta ori e prost ori se preface 😉

 126. Thommas Anderson Says:

  Am fost ieri la vot. Eram atat de nerabdator!… Bat din picior de 3 saptamani a nerabdare. De fapt, de vreo 8 ani, doar ca acu’ bateam si mai tare. Eu muncesc in ture si ieri eram de dupa-amiaza. Am plecat de acasa cu 3 ore inainte nerabdator sa-i dau leprei cu stampila-n teasta. Cautam infrigurat (la 40 de grade!) o sectie de votare. Acu’ 3 ani n-am putut vota tocmai pt ca nu aveam timp sa stau 2 ore la coada la sectiile speciale. Acum am fost norocos. M-am oprit la Universitate, dar fara indicatoare n-am putut gasi sectia. OK, zic, hai la ASE, ca acolo stiu s-o gasesc. Am ajuns la Romana, am intrat in cladirea din Caderea Bastiliei si dau de Sectiile 63 si 64. Intru, scot buletinul, il dau presedintelui sectiei, ma trece pe tabel, imi da stampila si buletinul de vot, intru in cabina, citesc inca o data intrebarea si dau una cu stampila pe”Da” de se cutremura tot sirul de cabine de pe holul de la parterul ASE-ului!…
  La servici, am stat cu un ochi la stiri si cu celalalt la munca si-am numarat orele pana la ora inchiderii urnelor.
  Si vin primele estimari… Cred c-am facut o criza de nervi la terasa unde ma aciuasem sa savurez o bere rece, era sa plec fara sa platesc… Si nu mi s-ntamplat pana acum.
  Acum vad numaratoarea partiala si-mi fac cruce, eu nefiind prea umblat pe la biserica… 46,23%??? Restul ce dracu’ au facut toata ziua??? Si ce ma doare cel mai mult e ranjetul de satisfactie al colegilor de la munca… In cea mai mare parte adepti declarati ai sceleratului cu un singur ochi bun. Una m-a facut comunist si ateu, altul ma sfatuieste sa stau acasa, altii sunt complet indiferenti la tot ce se intampla. Au alte preocupari. Nu le pasa de tara in care traiesc si ce lasa in urma lor. „pot oricand sa plec in afara, ma c… In ea de Romanica!”
  Am ajuns sa cred ca e mai nociv anturajul decat locul de munca efectiv. Eu sunt moldovean si-mi sare mustarul repede. Si-atunci ii reped scurt si fara explicatii. Una mi-a spus ca ea nu se duce la vot dar ma „lasa” pe mine sa ma duc sa vad ce „rau o sa ne fie cu astia doi”.
  Adineaori a iesit hamesitul chior sa ceara anchete pentru lovitura de stat. Eu nu stiu cum se simtea Alice in Tara Minunilor dar incep sa pricep. Deci intr-o tara pretins democrata, pres’ul suspendat cere anchete??? Si ce o fi fost in capul alora de la antena3 de au mediatizat atat discursul leprei idioate de aseara, numai ei stiu… Antonescu era in fereastra dar il ridicasera pe base sa juiseze pe tema referendumului.
  Oare ce mai urmeaza? Oare ce-o fi-n capul lui Zegrean acu’? Dar restul judecatorilor ce gandesc? Nu-mi vine sa cred c-am ajuns iar la mana lor!…

 127. Thommas Anderson Says:

  L-am vazut pe Victoras la antena pe la 18:30. Parea catranit. Capu’ sus, Victore!… Orice strategie aveti in plan, noi va suntem alaturi…. Regula de aur pentru agentii speciali americani care opereaza in spatele liniilor inamice: „If under heavy fire, relocate then reaquire.” Si vorbesc metaforic, nu e vreo insinuare.
  Sunt sigur ca te pricepi la ce faci. De cand a inceput nebunia jubilez la fiecare lovitura in maxilar pe care si-o ia ciclopul ala idiot.
  Noi suntem aici si NU plecam nicaieri. Asteptam urmatoarea convocare la lot. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: