GATA, AM DAT CU DA, DE-A SĂRIT CERNEALA

Acum, când încep să scriu, e aproape 5 după-amiaza, deja pe la 1 şi ceva votasem. Cum spuneam şi-n titlu, am dat cu DA, de-a sărit cerneala. De altfel şi tinerelul din comisie, un puşti cu un pic peste majorat după cum arăta, îmi pusese la tuş în ştampilă, de parcă votam pentru trei generaţii.

De dimineaţă am plâns, de mai multe ori. Prima dată, pe la 7:30, când am văzut cât de mulţi votează deja. Şi când i-am văzut pe Dana, Andrei şi Mihnea Năstase. Pe urmă, Ion Iliescu şi doamna Nina, febleţea mea dintotdeauna, mereu mi-a plăcut această doamnă, chiar şi când aveam meciuri cu soţul dumneaei prezidenţial. Şi când l-am revăzut, alb şi cu semnele vârstei peste dumnealui, m-a apucat, aşa, o duioşie pentru 22 de ani din viaţa mea. Dacă îl asculta pe Corneliu Coposu, totul era altfel. Probabil că Polonia ne privea din urmă. Dar oricum, nu se mai poate întoarce.

Pe urmă, am plâns când am cântat, cu inima în mână, „Deşteaptă-te, române”, cap-coadă, pentru prima dată din decembrie 1989 încoace.  Mai bine morţi, decât umiliţi.

Şi am mai plâns, la mine, în biserică, la predica părintelui Valentin Fotescu – îl ştiţi, că e vedetă tv – când a detaliat cu exemple personale parabola din pericopa evanghelică de azi privind înmulţirea pâinilor împărţite la oameni. Şi a zis părintele, Dumnezeu îndeplineşte rugăciunile bune, dacă credeţi în El. Dacă nu, nu. Dar dacă da, în mod sigur înmulţeşte. Şi în mod sigur aşa va fi.

Şi am mai plâns când am ajuns acasă, după ce la Poliţie aştepta la rând o femeiuţă micuţă, de vreo 65-70 de ani, care spunea că după aia, la ora 13, merge la spital. I-am urat sănătate. Şi a zis, ce sănătate, mamă, că am cancer la coloană, mă doare de mor! Am încurajat-o, i-am spus să nu-şi piardă credinţa. Mi-a zis că numai asta o mai ţine şi fata ei, care şi-a preschimbat cartea de identitate special ca să poată vota. Şi a mai zis că pentru noi votează, cei mai tineri, ca măcar pentru noi să fie mai bine, că ea se duce. Le-am urat tuturor sănătate, toţi aşteptau cartea de identitate. Pe urmă, am fost şi am votat. Erau acolo de toate vârstele, de la foarte tineri, la foarte vârstnici şi în bastoane.

Unii sunt în fază terminală şi merg să voteze înainte de spital. Alţii îşi bat joc de un drept plătit cu sânge.

Sunt atât de liniştită! Odată cu votul am încheiat conturile cu Băsescu. Ale mele, personale. Pentru mine el deja nu mai există. Să nu-l mai văd, să nu-l mai aud, în rest, nu mă mai interesează ce face şi ce i se întâmplă. O mătuşă a mea, omul cel mai drept şi care nu urăşte niciodată pe nimeni, deşi toată viaţa ei a fost o cruce, mi-a spus că nu se poate să nu răspundă în justiţie, el şi ai lui. I-am răspuns că da, asta-i treaba justiţiei. Treaba mea e că m-am eliberat! AM VOTAT ŞI AM SCĂPAT DE BĂSESCU. Îmi e indiferent.

Sunt foarte fericită azi. Am uitat să vă spun că am mai plâns când am văzut steguleţele pe tramvaie şi drapelul naţional arborat pe instituţii.

Azi e sărbătoare. E una din cele mai frumoase zile din viaţa mea.

Sunt liberă. Mi-am câştigat libertatea.

După decembrie 1989 am scris în „România liberă” – pe vremea în care era nu doar ziar, ci coloană vertebrală a presei române – că sângele eroilor din decembrie 1989 a fost prima mea cerneală. Mi-a dat dreptul de a scrie liber, la care visam cu visele adolescenţei. Azi spun că sângele lor mi-a dat dreptul la vot. Dreptul la alegere liberă. Şi nu l-am trădat. L-am afirmat. Cu toată fiinţa. DA!

75 răspunsuri to “GATA, AM DAT CU DA, DE-A SĂRIT CERNEALA”

 1. olimpiu65 Says:

  vezi sa nu plangi la ora 23 si sa nu fie pe umarul maghiarilor si altor contarani nesimtiti de ai mei din Transilvania
  vad aici de cateva postari un entuziasm vecin cu…nerealismul!
  sa dea Dumnezeu sa ma insel eu!!!

 2. Valentin Berceanu Says:

  Cu lacrimi in ochi ti-am citit articolul. Lacrimi in ochi am avut si eu cind am fost la vot si am vazut ceea ce am vazut acolo. Mi-e teama insa ca nu vom fi destui…
  Am scris si eu despre azi: http://vahleeb.wordpress.com/2012/07/29/ziua-cea-mai-lunga/

 3. Viitorul României începe azi | Teologie pentru azi Says:

  […] Roxana Iordache: „am dat cu DA, de-a sărit cerneala. […] Pe urmă, am plâns când am cântat, cu inima în mână, “Deşteaptă-te, române”, cap-coadă, pentru prima dată din decembrie 1989 încoace. Mai bine morţi, decât umiliţi. […] Azi e sărbătoare. E una din cele mai frumoase zile din viaţa mea. Sunt liberă. Mi-am câştigat libertatea. După decembrie 1989 am scris în “România liberă” – pe vremea în care era nu doar ziar, ci coloană vertebrală a presei române – că sângele eroilor din decembrie 1989 a fost prima mea cerneală. Mi-a dat dreptul de a scrie liber, la care visam cu visele adolescenţei. Azi spun că sângele lor mi-a dat dreptul la vot. Dreptul la alegere liberă. Şi nu l-am trădat. L-am afirmat. Cu toată fiinţa. DA!”. Vă mulțumim foarte mult pentru mărturia dumneavoastră, doamnă Roxana! pr. dorin picioruş teologie pentru azi […]

 4. nicoleta Says:

  si eu am spus DA! primim vesti bune dupa ora 23, DA?

 5. Dawson Says:

  La Munchen e coada la vot!

 6. PLANO Says:

 7. Diana Says:

  Pana la ora 17, votasera peste 5 milioane – nu stiu daca aici sunt incluse si raportarile sectiilor din afara tarii. Intervalul orar 19-21 e vital! http://www.dcnews.ro/2012/07/livetext-ziua-decisiva-pentru-basescu-partide-la-ora-1230-prezenta-de-1810/

 8. olimpiu65 Says:

  conform DC News la ora 16 ar fi votat in jur de 5 milioane. eu personal nu imi imaginez ca pana la ora 23 sa mearga inca 4.2 milioane la vot, dar repet: imi doresc sa ma insel, imi doresc sa ma infirme concetatenii mei

 9. GATA, AM DAT CU DA, DE-A SĂRIT CERNEALA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 July 2012 – Blog « DE CE E SEMNALUL MANOLEA DEVASTATOR […]

 10. doru Says:

  Ora 17.30 Brasov, sectiile de votare pustii. incep sa ma indoiesc ca se va atinge pragul de prezenta. Asta vor romanii, asta vor avea.

 11. Diana Says:

  Ioska sustine ca PDL a decis sa scoata oamenii la vot, speriati de scorul de 90% impotriva kiorului. http://www.pesurse.ro/#/2012/07/29/pdl-a-decis-s-i-scoat-simpatizanii-la-vot-pentru-a/#news

 12. Sandi Says:

  Daca nu ies 50 + 1 suntem un boupor nenorocit. Care de-a lungul anilor am fost condusi numai cu biciul : turci, unguri, fanarioti, nemti, sovietici si acum de-ai nostri !
  Vrem sa primim ca sa ne umplem bardahanul si atata !!

 13. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, sigur am să plâng. Tot de fericire. E o reacţie chitroasă a ta de catolic. 🙂

  Vă iubesc pe toţi – şi pe tine, Olimpiu, chitrosule!

 14. Roxana Iordache Says:

  Dacă vă e teamă, nu meritaţi.

 15. Diana Says:

  Bucurestiul sensibil mai putin decat media pe tara si adevarul e ca strazile sunt goale, Dar va fi iar viata prin sectiile de votare dupa ora 19, cand se intorc corporatistii de la munte si mare.

 16. Dawson Says:

  O cunostinta a luat trenula sa mearga de la Köln la Bonn ca sa poata vota. Bine, distanta nu e mare, cateva zeci de kilometri, dar asta poate fi un exemplu pentru cei carora le e lene sa mearga cateva zeci – sau sute – de metri pana la sectia de votare de langa propria casa.

  Reiterez – cine nu voteaza, s-o futem pe ma-sa!

 17. olimpiu65 Says:

  nu sunt chitros, sunt inginer si respect cifrele. speram sa scap azi de Basescu, dar concetatenii mei in majoritatea lor deocamdata nu ma sustin. nu mi-e teama, ar fi culmea dupa 1989 si 1990 sa-mi mai fie teama si mai ales de caricatura asta de fuhrer!!!

 18. Colonel Idomir Adam Vasile Says:

  Urmeaza anuntul usl: moral am invins. Asta fuse si se duse. Uneori entuziasmul prostesc se plateste rau. Nu m-ar deranja daca o parte din plata nu trebuie sa o suport si eu. Asta e, viva romania

 19. Bakunin Says:

  Destepti ungurii . Destepti ardelenii. Ca intotdeauna…

 20. Argusdre Says:

  Nu cumva avea dreptate HRPatapievici : „..popor de rahat…” ?

 21. Dawson Says:

  Rox, da-mi si mie IP-ul de la care posteaza cocalarul Bakunin. Bitte.

 22. gala Says:

  Mda…se pare ca romanii nu se „desteapta” nici macar de ziua „Imnului national”… Pacat !

 23. Ghita Bizonu' Says:

  Nu zi hop pana ce nu sari parleazul!!! Eu as prefera sa il fi trecut …

  Si cu regeret nu suntem Polpnia unde toti sunt „pani” chiar si matauratorii. La noi e „elita” si „pulime”. Sa iti mai zic o mica diferenta mare: juni poloezi scriu niste carti despre Romania in ultimii 24 de ani … si sunt prezentati de „elita” noastra ca mari descoperitori ai adevarului …necunoscut opincarilor valahi. Acu ca sa ma intelgi faptu ca junii aia scriu despre Romania nu am deranjeaza. ma deranjeaza ai nostri care astepata ca altii sa scrie ca sa aiba ei (destepata noastra elita) despre ce face recenzii…
  Asta facem cu istoria noastra, cu materiile prime pe care ni le-a dat Al de Sus , cu tara noastra …. ne mananca gastele din traista si noi ne credem destepti!!

 24. gala Says:

  @Bakunin
  Nu rade inainte de „gongul final” …S-ar putea sa te doara pe tine mai tare : proportia celor care au spus DA este oricum covarsitoare si daca nu va fi intrunit cvorumul,va lipsi atat de putin ,incat s-ar putea ca efectul sa fie si mai usturator…

 25. Abdulah Catli Says:

  Eu mi-am facut datoria am strabatut o distanta de 3000km pentru a-mi exercita dreptul la vot.Daca altii in Romania nu se pot deplasa 2 km.atunci bine ….Desi speranta moare ultima, sa nu uitam ca „speranţa este virtute de sclav” (Cioran), v-as dori sa nu fiti sclavi si sa va construiti singuri viitorul prin propriile puteri.

 26. Radu Humor Says:

  Mda !
  Sunt curios ce CCR ar invalida un Referendum la care una dintre părți sabotează pe față, nici măcar pe ascuns, participarea la vot ?!
  Ba mai mult premierul Ungariei comite un act de interzicere de participare pentru cetățenii de origine maghiară :mrgreen:
  Vi se pare puțin ?!
  Mie mi se pare că toate aceste acțiuni au dus la vicierea rezultatelor pretinse de un cvorum și așa destul de forțat introdus și care astfel își pierde definitiv obligativitatea !
  Pe de altă parte Parlamentul va avea ultimul cuvânt !

  Dar până la urmă se dovedește că mulți români nici nu merită să fie ajutați să trăiască cu adevărat bine, nu așa cum i-a salutat la mișteaux Băsescu !
  Numai asemenea afirmație trebuia să-i scoată din papuci și din casă 🙄
  Adică să-i irite și să-i aducă la vot pentru a-i stâlci și mai mult cu ștampila, mutra aia și așa atât de boțită :mrgreen:

 27. olimpiu65 Says:

  sunt doua judete in Transilavnia si unul in Banat ( nu vb de secuime) codase la prezenta, dar daca Bucurestiul ar avea 75% la ora asta si Bistrita doar 19%, as zice: da sunt contaranii mei niste nemernici, dar asa????

 28. Releniki Says:

  Felicitari si multumiri celor care au strabatut atata drum pentru a vota!

 29. Radu Humor Says:

  @A.C
  Respectele mele domnule și scuze pentru inconștiența și nepăsarea cu care tratează românii un asemenea eveniment crucial din viața lor.
  Până la urmă vom câștiga la masa verde, nemai fiind obligatoriu cvorumul, dar rușinea atâtor cetățeni care s-au dovedit iresponsabili cu viața lor și viitorul copiilor lor, rămâne ca o pată pe obrazul acestei națiuni.
  Poate că unii se vor consola cu idea că cei care nu vin la vot sunt maghiari, țigani sau pd-l-iști și că n-ai ce pretenții să ai de la ei !
  Pe ăștia îi pot și eu ierta, dar pe ceilalți să-i ierte Dumnezeu !

 30. kosk Says:

  daca tot o arzi religios (sanchi) o sa pierdeti de o sa va tiuie urechile mult timp de acu inainte. poate va smeriti.

 31. stejarul Says:

  4,38 milioane de romani au votat DA pana la ora 17.
  Ne apropiem vertiginos de limita voturilor cu care a fost ales matrozu in 2009. E timpul ca basescu sa „impacheteze”… transportul il platim noi. One way ticket to hell!

 32. stejarul Says:

  91% din voturi sunt pentru DEMITERE! Sfarsit mizerabil pentru un sobolan iar noi nu suntem carpe sa il mai lasam in fruntea tarii.

 33. Deveanu Silviu Says:

  Ponta si cu prietena ta care ia 15000 de euro pe luna au catadixit sa voteze la ora 18,30. Astia sunt la fel de normali ca si kiorul! Nu le-a fost deajuns ca au vazut regina? Astia se cred ceea ce nu sunt! Vai de capu’ lor! Si cand te gandesti ca Basescu da telefoane in judete pe STS, schema cu desfiintarea legaturilor fiind o gogomanie, face indemnuri televizate, aduce acuze, indeamna la boicot etc. Cand va spuneam ca avem de-a face cu balaurul cu 7 capete nu m-ati crezut! Credeti ce vreti dar, eu n-am incredere in clanul Sarbu raspopitu’. Nu ei au tratat intrarea la guvernare in faimoasa coalitie de 70% cu balaurul? Poate am uitat eu si o facuse Geoana. De altfel il apreciez pe Geoana- tradatul clanului Sarbu, a dat dovada ca este un domn abtinandu-se sa zica de rau despre Ponta.
  Dar, in final, o ultima remarca. Care este tara orbilor unde IMPARAT este KIORUL Basescu?
  Sa dea Domnul sa n-am dreptate si clanul Raspopitului sa joace corect!

 34. gala Says:

  La ora 19 : 35,72 %.Mai sunt inca 4 ore… 🙂

 35. Argusdre Says:

  „Bakunin spune:
  duminică 29 iulie 2012 la 5:56:24 pm

  Destepti ungurii . Destepti ardelenii. Ca intotdeauna…”
  da bai Bakunin, destepti ardelenii pentru ca au in sange gena de sluga a maghiarilor….Asta va dura mereu ba, mai ales pentru faptul ca moldovenii si oltenii s-au mai eliberat de turci, au mai respirat si aerul independentei, in vreme ce ardelenii au tot stat si slugarit mereu la grofi…De aia l-au si ascultat acum pe Victor Orban si n-ai iesit la vot…Neam de sluga ba, care sunt interesati de biletele de la Teatrul din Viena, in loc sa benocleze ochii ca acum se decide poate soarta romanilor…

 36. Dawson Says:

  La 7pm se estimeaza o prezenta de peste 35%. Asta inseamna – evident 😀 – mai mult de o treime cetateni responsabili. Eu cred, insa, ca deja s-a indeplinit jumatatea de facto – in timp ce preluam stampila si buletinul o doamna, langa mine, se plangea ca sotul ei e mort de cateva scrutine bune incoace si tot apare pe lista aia! Oamenii de la sectie ridicau din umeri – p’astea ni le-a dat, ce sa facem? Spuneti DA, ca si din mormant il vrea demis!

  @Abdulah Catli
  Tot respectul, maitre!

 37. stejarul Says:

  7 pm 5,7 milioane de DAuri! basescule, taximetrul e la poarta!

 38. Abdulah Catli Says:

  @Radu si Dawson:
  Nu am fost pe jos, am fost cu avionul dar asta era distanta pana la cea mai apropiata sectie.Pe de alta parte nu ma dau nici banii afara din casa si poate preferam sa stau cu fam.la plaja.Si nu am facut-o ptr.nimeni, am facut-o pentru ca e dreptul meu si pentru mine personal, mi-as dori sa traiesc in tara mea (o altfel de tara insa), daca nu se poate, nu se poate.

 39. stejarul Says:

  @Deveanu Silviu

  Ponta stie ca fara Crin e doar basescu fara chelie…

 40. Dawson Says:

  @Abdulah Catli
  Evident ca nu pe jos, LOL! 😆
  Dar distanta e uriasa, eu credeam ca exemplul meu cu prietena din Germania e graitor, daramite asta. 😉

 41. Adriana Popa Says:

  Popor cu suflet de slugi..

  Mi-e teama Roxi ca ramanem cu chiorul…

  Ti-am Nu se poate spus eu ca Nu se poate cu manusi cu jegurile etobotaniste si betive..

  Pacat de Crin .. sa ramanem fara el este dezastru…

  Pe Pont si nu numai pe el.. il face Cgiorul cum vrea el….

  De ce NU au desigilat biroul Betivului ???

  Cred ca vom ajunge cu totii in IAD.

 42. Deveanu Silviu Says:

  Bine ar fi ca Ponta sa nu tradeze! Pentru mine este o enigma votul sau la ora 18,30. Te pomenesti ca a stat pe ganduri asemenea kiorului!

 43. Argusdre Says:

  Am fost informat de catre CIA si KGB ca in aceasta seara basescu pierde referendumul cu o prezenta a romanilor de 52%.

 44. J o h n s o n Says:

  bucurestenii arata din nou ca sint niste labe triste,cica ppublicul cel mai informat…am spus-o de acum 3 saptamani cand Roxana organiza aici megasedinte de entuziasm in grup ca s-a dat startul prea devreme la fiesta…sper ca in cele 3 ore ramase sa-si miste curu toti grataragii intorsi la oras si toti romanii ardieleni sa lase fiţele de fecioare si sa iasa sa-si salveze onoarea….

  Mars la vot putorilor !!!

  Eu altceva nu mai am de spus,nu mai am puterea nici sa ma bucur daca acest thriller se termina bine nici sa mi se accentueze depresia in caz contrar….mi se rupe,fie ce-o fi.

 45. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu – şi dacă plâng, sponsorizezi tu? Voi chiar nu pricepeţi că sunt un om liber. Şi la fel, nu pricepeţi că legea de validare e de 50 plus 1 din prezenţă.

 46. Dawson Says:

  Roxana, cred ca ne poti explica acum care-i treaba cu soparla, ca nu mai scot oranjutanii 6 milioane la vot nici daca-l teleporteaza pe Baconschi la Paris.

 47. Roxana Iordache Says:

  Colonele, ca dovadă că nu eşti decât o jigodie impostoare.

 48. Releniki Says:

  A fost foarte bine pentru imagine si mobilizare la vot decizia ca Ponta sa iasa abia la ora 17- in mod sigur discutat si convenit cu staff-ul de campanie- cei mai multi lideri au votat in prima parte a zilei, ca de obicei. Dupa ora 17 practic se relanseaza votul masiv si a fost foarte bine ca Ponta a marcat acest moment al zilei de vot cu imaginea si declaratiile lui.

  Sincer, imi pare foarte rau pentru cei care nu voteaza. E ceva tare trist pentru ei.

 49. stejarul Says:

  Eu cred ca USL raporteaza procente sub cele reale sa mobilizeze lumea la vot si in plus, jigodiile PDL sa nu navaleasca la vot daca aud ca am depasit procentul de 50%. Daca depasim 50% ideal e ca nici un basist sa nu mai voteze, sa vedem acel UMILITOR 91% IMPOTRIVA MATROZULUI PLUS CVORUMUL ATINS!

 50. florentin Says:

  hai ca se poate ,eu am fost dis-de-dimineata…la mine in fam. e 5-0 ,pentru demitere!! superb ! 0 ..basescu !

 51. Diana Says:

  Eu cred ca procentele avansate de USL sunt fff aproape de adevar. Strazile au inceput sa reinvie. In Bucuresti, reincepe mobilizarea. Inteleg ca aceste procente nu iau deloc in calcul prezenta de la sectiile de afara? Stie cineva? Multumesc!

 52. Valentin Berceanu Says:

  @Abdulah Catli: imens respect! Bravo! Si multumesc! Unde stati?

 53. stejarul Says:

  @Adriana Popa
  Cu chioru nu ramanem. E clar, am depasit 5,2 milioane.

  Cat despre dosarele sigilate ale ebriosului, eu sunt foarte suparat pe Crin. Acele dosare trebuiau desigilate in primele 10 minute in care a preluat interimatul. Puteau contine orice intelegeri internationale pe care Crin in necunostiinta de cauza le putea incalca de o mie de ori. Crin cu eleganta lui ne putea baga in mari necazuri. Ii spun lui Crin cum ii spuneam lu tata, nu esti singur, ne reprezinti. Lasa eleganta … ca lupta asta numa eleganta nu e!

 54. Dawson Says:

  @Diana
  Estimarile BEC cu siguranta omit sectiile din strainatate, dar si listele speciale, adica oamenii care voteaza prin alte parti decat la sectia de care apartin. USL avanseaza procente mai apropiate de cele reale, dar tot pe minus.

 55. Dawson Says:

  40% la 8pm!!! Suntem in grafic, seara se amelioreaza prezenta.

 56. Diana Says:

  @Dawson: Multumesc!

 57. Roxana Iordache Says:

  Ce naiba de sunteţi atât de slabi, unii dintre voi, uneori? A nu ştiu câta oară vă daţi bătuţi în faţa războiului psihologic.

  Gata, Băsescu a pierdut.

 58. Abdulah Catli Says:

  @Roxana: Decizia CCR 731/2012 este clara „Curtea constata ca rezultatul referendumului depinde de indeplinirea cumulativa a doua conditii: una referitoare la numarul minim de cetateni care trebuie sa participe la referendum pentru ca acesta sa fie valabil si una privitoare la numarul de voturi valabil exprimate, care determina rezultatul referendumului. Aceste conditii sunt detaliate in art.5 alin.(2) si, respectiv, art.10 din Legea nr.3/2000. Potrivit art.5 alin.(2), „Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente”.”
  Ca se pot face artificii juridice…asta e alta problema dar parca ar fi mai bine sa dam dovada de spirit civic.”Libertatea nu înseamnă lene şi nepăsare. Libertatea este responsabilitate. Dacă tu nu-ţi asumi responsabilitatea, o face altcineva pentru tine. Aşa devii sclav.”(Bhagwan Shree Rajneesh)

 59. Diana Says:

  Fratilor, presimt ca ne imbratisam la Universitate in seara asta. Eu voi fi cu siguranta cu lacrimi in ochi. Am depasit 40%!!!

 60. stejarul Says:

  Dawson

  „40% la 8pm!!! ”
  E clar! Toata lumea la gratar! Ce prajim? Berbec sau gaste? 🙂

 61. stejarul Says:

  Am o intrebare pentru voi: Daca basescu demisioneaza la ora 22.45? Ce se intampla? Ramane cu „vila lu Ponta”?

 62. Radu Humor Says:

  Mai mult de atât cifra de 9,2 milioane este o cifră ce nu mai corespunde de mult, ca să ne raportăm matematic la ea !
  Cel mult orientativ ….
  Cei 2-3 milioane de afară nu pot figura în cifra totală din moment ce la nici o alegere n-au ieșit la vot mai mult de 170.000 . Așa că n-ai cum să-i iei în calcul la cvorum decât cel mult în acest procent !
  Acum se va vedea că acest prag a fost băgat cu forța și nedemocratic, valabil poate într-un vot normal desfășurat, dar care odată cu boicotul PD-L și intervenția inadmisibilă a lui Victor Orban își pierde complet rațiunea de a fi folosit !
  Dacă mai luăm în calcul și teroarea instituită prin declanșarea boicotului, de către instituții sau patroni asupra angajaților, de primari PD-L asupra locuitorilor, atunci se vede clar că acceptarea cvorumului a fost un gest de de cavalerism acceptat de către actuala putere, dar schimbarea regulilor de joc îl face caduc !
  Iar faptul că USL refuză să procedeze ca Băsescu, furând, șantajând și amenințând îi face absolut credibili și demni de orice dialog pe această temă electorală ! Și nu numai ….

  Haideți oameni buni să ne punem în pielea lor !
  Care de aici ar prefera să se afle acum în pielea lui Băsescu, în locul lui ?!
  Hai să fim serioși!
  Băsescu e tgerminat !
  Tot ce mai poate face este să iasă oarecum onorabil din scenă susținînd că nu s-a respectat cvorumul, bla-bla….
  Umărul , chiar și bustul Udroaicei se vor umple de lacrimile asimetricului 🙄
  „Somnul cel de moarte” care-i amenința pe români s-a transformat în Deșteptare !
  Nu completă, dar binevenită !
  Nu te culca din nou române !
  Nici măcar pe lauri !
  Că nu-ți aparțin ……

 63. Argusdre Says:

  „stejarul spune:
  duminică 29 iulie 2012 la 7:44:46 pm

  Am o intrebare pentru voi: Daca basescu demisioneaza la ora 22.45? Ce se intampla? Ramane cu “vila lu Ponta”?”
  Am spus de acum o saptamana pe acest blog ca Basescu asa va proceda…Cine cauta gaseste .

 64. Abdulah Catli Says:

  @stejarul
  Nu beneficiaza de prevederile legii persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum.Deci ar beneficia dar nu conteaza.

 65. Argusdre Says:

  „stejarul spune:
  duminică 29 iulie 2012 la 7:44:46 pm

  Am o intrebare pentru voi: Daca basescu demisioneaza la ora 22.45? Ce se intampla? Ramane cu “vila lu Ponta”?”
  Am spus de acum o saptamana pe acest blog ca Basescu asa va proceda…Cine e interesat si cauta gaseste postarea in cauza .

 66. Roxana Iordache Says:

  Postare nouă.

 67. Diana Says:

  I-as da si casa mea acestui imbecil schizoid numai sa se care!

 68. Roxana Iordache Says:

  Diana, mai bine să-i dea băieţii altceva. 😳

 69. dc Says:

  Absenteismul poate fi pus pe seama dependentei fata de „jucator”, cultivata cu abilitate de pedelisti. Eroarea voita consta in faptul ca nu este nevoie, contrar a ceea ce spun pedelistii, sa aperi democratia si institutiile de pe o functie publica importanta; o poate face oricine, individual sau organizat, exemple sunt destule.

 70. Franklin Says:

  Of, labe triste si labe prajite, Shere Khani retardati.
  Chiar daca nu vor fi 50% ce dk credeti ca va stabili parlamentul? Chiar nu aveti educatie civica? Chiar vi se pare ca parlamentul nu ar fi indrituit sa-i dea sulfurosului cu tifla?

  Tineti-i minte pe boangheni si nu-i iertati! Ardeti-i cum ii prindeti, asa merita. Dar nu foarte tare, ca sa nu aibe timp sa se adapteze la mediu. Ardeti-i mai usor, sa nu-si dea seama, pana dispar de pe suprafata pamanului, macar astia de pe la noi.

 71. Franklin Says:

  Incepei cu alde Paskani si alde Versestoi, mai ales astia cu lemenel, aduceti-i in puscariile noastre, sa vada cum e sa nu ai aer, sa le spuna la descendenti sa aibe grija pe viitor, n-oti fi asa de fraieri romani ardeleni.

 72. Franklin Says:

  desi aveti procuror ardeleanca neaosa, un a Coveshi, poate s-o scrii ea mai corect in romeneste

 73. Înmulţirea pâinii, a peştilor şi…. mâinilor ridicate | tudorvisanmiu Says:

  […] vină la vot toţi românii de peste tot care vor ca această ţară să fie respectată.” Oare se găsesc nouă milioane? Nu, dar încă se […]

 74. crabby Says:

  Roxana, zici „Treaba mea e că m-am eliberat! AM VOTAT ŞI AM SCĂPAT DE BĂSESCU. Îmi e indiferent.” Eu zic sa te mai gandesti. Eu cred ca cetateanul nu are voie sa fie indiferent, ci mereu in garda, la panda, de straja, altfel istoria se repeta. Cum a fost posibil s-ajungem aici, dupa tot ce fuse??? Si finalizarea, pedeapsa e si ea deterent, leacul de frica, care e esentiala pentru inchiderea ciclului. Eu insist sa fie judecat pentru toate, dar absolut toate faradelegile facute. Pe-ndelete, frumos, legal, indiferent cat timp va lua. La fel toti ceilalti: TOTI. Rinse and repeat. Problema noastra e ca suntem „ochi alunecosi, inima zburdalnica” si-un pic si incompetenti, si complacenti, superficiali si amnezici si… si in ultimul timp si cu scolile demolate.. victime sigure,.

 75. Dosarul Roxana Iordache (1) Devastatorul efect, varianta Marius Mioc « Platforma Radar Says:

  […] de scărbele antinaţionale, Băsescu îl consideră în continuare trădător pe Regele Mihai, Gata, am dat cu DA, de-a sărit cerneala, Crin rămâne. Băsescu pleacă, şi altele). Rezultatul: Participarea la referendum nu a trecut […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: