DE CE E SEMNALUL MANOLEA DEVASTATOR

Foto: Antena 3

Semnalul pe care l-a dat profesionistul Aliodor Manolea e relevant cu privire la „vântul schimbării”, irepresibil: pentru că niciodată un profesionist, expert în psihologia comunicării, nu-şi devastează public un fost client, decât în momentul în care ştie clar că e terminat politic.

Aliodor Manolea a spus în interviurile cu Victor Ciutacu, pentru care Victor merită felicitări, ceea ce ştiam şi am punctat şi noi în mod repetat. Faptul că un apropiat al campaniilor lui electorale anterioare le-a confirmat e distrugător pentru Băsescu: e labil psihic, incapabil de sentimente bune, nu-şi iubeşte poporul, egocentric, agresiv, violent şi în mediul domestic, incult, grobian, etc.

Labilitatea psihică şi impulsivitatea agresivă ale lui Băsescu au făcut din el un manipulator manipulabil fără greş de către un strateg care îi loveşte letal vulnerabilităţile şi asta e ceea ce Aliodor Manolea n-a spus în atâtea cuvinte. Băsescu putea fi terminat din 2007, dar n-a existat nici voinţă politică, nicidecum strategie. El atunci s-a dus şi a plâns la ambasada SUA, domnul Manolea spune că era „o epavă emoţională”. I se putea da lovitura de graţie, dar a fost lăsat să se recompună şi să atace la cacealma, pe teme cu puternic impact psihologic. Cu Băsescu nu trebuie să fii reactiv, ci ofensiv, când îl ataci cu strategia ta, anticipându-i reacţiile, îl termini. Pentru că îl derutezi şi se termină singur. Ceea ce s-a întâmplat. Rareori în istorie vezi pe scenă un asemenea spectacol de personaj debusolat. Material didactic pentru ceea ce americanii numesc „flip-flop”, suceli pe care ei le speculează mereu în campaniile electorale. Doar că aşa ceva în mod sigur n-au văzut nici ei, un politician decompensat, care să-şi contrazică succesiv, o zi după alta, zicerile, pe urmă, să revină şi din nou să se contrazică. Aiurindu-şi complet restul din electorat care i-a mai rămas.

Extrem de important, Aliodor Manolea a mărturisit ceea ce am intuit, anume că, de fapt, a fost psihoterapeutul lui Băsescu, l-a apărat de el însuşi. În rest, a speculat şi a manipulat, lejer, vulnerabilităţile adversarilor. Nota bene, care acum au dispărut – n-a spus-o, dar nici nu mai era nevoie. A spus, în schimb, că merge la referendum şi votează DA, ceea ce trebuie să facă poporul român ca să se vindece, aşa a zis psihoterapeutul, pentru că un psihopat ca Băsescu l-a abuzat psihic – şi nu numai. De unde rezultă că de aceea a refuzat să-l mai ajute de această dată, fiindcă nu mai avea pe cine, în condiţiile în care s-a revărsat paharul răbdării naţionale. Umplut până la refuz prin acte scandaloase.

Deci, repet: niciodată un asemenea profesionist nu iese cu declaraţii publice de acest gen la adresa unui fost client, decât dacă îl consideră expirat. Decedat politic.

Dumnezeu să-l ierte!

P.S. Vă spuneam mai demult că tâmpeniile cu flacăra mov au venit de la Hrebenciuc, el s-a iscat cu prostiile-astea. 😛

În realitate, psihoterapeutul a spus foarte clar că stătea pe lângă Băsescu preventiv, ca să-l tragă, la propriu, de mânecă atunci când simţea că urma să o ia pe arătură. Şi când paznicul lui psihic rata distanţa preventivă, Băsescu o comitea, invariabil. Asemenea personaj a fost preşedinte al ţării vreme de aproape 8 ani. Numai în campaniile electorale a apelat la specialist, în rest, s-a înconjurat cu personaje de aceeaşi structură psihică şi care n-au făcut decât să-i alimenteze smintelile, încurajându-i pornirile devastatoare. Strategia delirantă a lumii paralele, de fapt, o succesiune de tactici oarbe. Luzăroiu o cheamă. Sigur, s-au străduit şi alţii. Şi au reuşit să-şi ducă clientul la condiţia de auto-terminator. Când mergi în exclusivitate pe propagandă negativă şi prostire continuă, nu poţi ajunge decât la neant electoral.

36 răspunsuri to “DE CE E SEMNALUL MANOLEA DEVASTATOR”

 1. DE CE E SEMNALUL MANOLEA DEVASTATOR » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 July 2012 – Blog « MESAJUL PREZIDENŢIAL PENTRU REFERENDUM […]

 2. cineva Says:

  Da, l-a facut muci pe chior! Mare mi-a fost si mie mirarea de ce a facut-o si modul in care a facut-o.

 3. Argusdre Says:

  Povesti de adormit Elenele….

 4. Ziua demnității României | Teologie pentru azi Says:

  […] Iordache: „Când mergi în exclusivitate pe propagandă negativă şi prostire continuă, nu poţi ajunge decât la neant […]

 5. julia Says:

  Eu si inca doua voturi cu mine, DA din Houston. Sper din suflet ca parintele sa nu-I indemne pe oamenii care vor veni la slujba sa voteze NU. De aia voi mai fi si eu pe acolo.

  Doamne ajuta.

  Rox, sa ma ierti ca am stat mai mult in umbra. Desi cred in continuare ca, daca Nastase cistiga in 2004 aveam aceeasi situatie doar cu PSD in loc de PDL, parca imi e sila si am o doza de vinovatie pt singurul vot pe care betivul asta descreierat l-a vazut de a mine.

 6. Virgil Ilie Says:

  Roxi , sa io ma duc … La referendum .
  Sa ai grija de EBA !

 7. cineva Says:

  Votat DA la 7.30! Din fundu gradinii! 🙂

 8. cineva Says:

  Baut cafea dupa, vazut pedelisti suparati rau la cafea. 🙂 Nu-i tinea nervii sa se uite la Tv decat la sport. 🙂

 9. micutzul1000micutzul Says:

  Sunt oameni care nu invata niciodata din greseli. Sunt oameni care in lupta isi subestimeaza permanent adversarul. Sunt oameni care indiferent ce optiuni reale au se incapataneaza sa faca doar ceea ce vor.
  Toate aceste le/a stiut si a avut posibilitatea sa faca un plan de atac perfect calculat militareste pe zile, ore si minute, cu actiuni de rezerva si cu lovituri capitale. Ca militar in rezerva,care habar un pic de razboiul psihologic, pot sa spun ca ceea ce s/a inmtamplat in Romania in ultimele 30 de zile se va regasi in anumite manuale , pe pagini intregi.
  Cu adevarat generalul american si/a meritat functiile detinute de/a lungul carierei militare.

 10. Radu Humor Says:

  Despărțirea de Băsescu înseamnă până la urmă și despărțirea de niște mutanți zămisliți după chipul și asemănarea lui !
  Priviți-le fețele și veți observa fără doar și poate lipsa harului dumnezeiesc, înlocuit de rânjetul diavolesc al celor care-i plătesc să distrugă neamul românesc.
  Patapievici, Tismăneanu, Lăzăroiu, Pora, Mircea Marian, Cristoiu, MRU, TRU, Boc, Funeriu, CAvramescu, ITMorar, RFAlexandru, DD,
  RMoraru, sau acest Andru ( un paraplegic intelectual) ș.a. nu sunt decât expresia urâțeniei “creată” de micimea morală și sufletească !.
  Și indivizi ca acest Andru n-au boicotat numai acest Referendum de salvare al României, ci însăși țara pe care se chinuie s-o vadă distrusă cu importanta lor contribuție, că altfel cum să mănânce și gura lor ceva fărămituri de la masa stăpânilor ?!
  Specimene ca astea, urâți se nasc, urâț trăiesc și mult urăsc, tot ce-i pur și românesc !

 11. Valentin Berceanu Says:

  @julia: bravo si felicitari. Chiar daca preotul ii indeamna pe oameni sa voteze NU, e ok. Si voturile lor conteaza catre cvorum. De proportia cu care va fi demis chiar nu se agata nimeni. Mai bun un vot NU decit un stat acasa. Mai bun si un vot anulat…

 12. Sandi Says:

  julia spune:
  duminică 29 iulie 2012 la 6:50:47 am
  Eu si inca doua voturi cu mine, DA din Houston. Sper din suflet ca parintele sa nu-I indemne pe oamenii care vor veni la slujba sa voteze NU. De aia voi mai fi si eu pe acolo.
  ****
  Trage-l de sutana si spune-i sa stea cuminte ca el are burta plina ! Daca vrea cu Basescu sa vina inapoi in tara ca sunt parohii libere ( cu spaga ) undeva in vreun sat .

 13. Kinjiru Says:

  De la 8 jumate suntem zombi si io si nevasta-mea. Faza e ca lumea care iesea si noi care intram spre sala de vot ne salutam zambind asa ca si cum ne-am cunoaste de ani desi ne vedeam intaia oara. Putina lume necajita azi, incarancenata, in afara doamnei enervata de aroganta fufei aleaia mare baseasca. Ostentativ tricou, ostentativa pozarea asfaltului si in final pentru ce ? Ce poate sa faca taticul cu pozele respective? Sa vada ca i-au fost indeplinite ordinele? Nu pricep dar o fi de la zombineala…

 14. Sandi Says:

  Ar fi bine ca si altii sa ne spuna cum e atmosfera prin alte sectii de votare din tara . Nu pot vota ca sunt in strainatate la sute de km de o ambasada RO !

 15. Ghita Bizonu' Says:

  Ba sa nu-l ierte !!
  (cica vreo 4 derbedei au luat cu japca o .. calugarita. Care zicea : iarta-l Domane ca nu stie ce face! da la un moment dat a zis :Pe asta nu-l ierta Domane ca stie ce face!!
  Asa si baselu – stie foarte bine ce face. Prea bine. )

 16. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Am votat DA pe la ora 8,00 .Nici nu credeam ca pot simti asa o mare bucurie punand stampila pe acest DA .Sincer,o recomand tuturor ,este un fel de extaz suprem,Nirvana politica ,nectarul zeilor ,vinul cel mai bun,savarina vetii pentru amatorii de dulciuri ,excursia la Machu Picchu pentru amatorii de excursii …Nu ratati ocazia ,va recomand din inima votul DA .O sa imi multumiti ! 🙂

 17. florentin Says:

  am votat …pe la ora 10 ,superb !!

 18. Sandi Says:

  In zilele de din-naintea referedumului o jagardea-jighimea-japitza de pedelist si-a dat arama pe fata . Adica slugoi a fost , slugoi a ramas : Vasile Blaga ! Cu ce l-o avea la mana Basescu pe nemernicul asta fara cojones ?!?

 19. Last Says:

  Blaga e un nenorocit de hoţ. Hoţul din vama. Ca presedinte PD este mediocru, clanţau, fricos, aproape si mai prost decât Boc.

 20. micutzul1000micutzul Says:

  Cand pui stampila e …ca o bere rece la 38 de grade afara !

 21. Dawson Says:

  Parafrazand o scandare a galeriilor de prin anii ’90 – cine nu merge la vot, s-o futem pe ma-sa! 😆

 22. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  cine nu merge la vot, s-o futem pe ma-sa!
  ______________________________
  @Dawson

  Nu fa sex cu persoane dubioase 😎

 23. yes Says:

  http://basarica.wordpress.com/2012/07/22/16880/

 24. Deveanu Silviu Says:

  Facand o paralela intre competitia referendumului si cea care se desfasoara la Londra putem spune ca atitudinea lui Basescu-chiorul care a ajuns imparat in tara orbilor- este IMORALA. Poporul roman il va descalifica pentru consum si distribuire de droguri, basismul fiind opiu pentru popor. Coubertin spunea ca IMPORTANT ESTE SA PARTICIPI. Basescu si banda sa de oranjgutani, derbedei penali, indeamna la neprezentare sperand sa beneficieze de o prevedere regulamentara aberanta (prezenta de 50% plus unu1?). Acesti ticalosi dovedesc, inca odata, pentru ultima oara inainte de a fi spulberati (ciuruiti) ca sunt HOTI sadea. Solutia este descalificarea si trimiterea in fata justitiei. Acolo este locul celor ce masluiesc rezultatele in competitii. Gaudeamus igitur ca maine vom scapa de Base si banda lui!

 25. Dawson Says:

  VOTAT!!!
  DA! Evident.
  E de-a dreptul orgasmica senzatia!
  Mergi la vot, nu fi idiot! – asta ar trebui sa fie unul din mesaje.
  HAI ROMANIA!!!

 26. Abdulah Catli Says:

  “Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”. Numai ca nu citesc atent.Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “spalarea creierului”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare.” – Jurnalul Fericirii, Nicolae Steinhardt

  Jos Basescu!

 27. Last Says:

  Padova, Italia, pana la ora 14 votasera in jur de 300 de persoane. Puţini pe langa multe mii de romani prezenti in zona. E canicula mare 😉

 28. balbeck Says:

  La Centrul Comercial „La Strada” de langa Gara Tiburtina(Roma, Italia),persoanele erau indemnate sa puna stampila pe „NU”.

 29. Sandi Says:

  Sa scape oare Nemernicul National prin invalidarea referendumului ?!? La ora 14:00 prezenta era de 21,37 % !

 30. Dawson Says:

  Ardeleni, iesiti la vot!
  Ungurii boicoteaza in masa! Chiar daca unii dintre voi sunt basisti, in primul rand sunteti romani. Amintiti-va de Horthy si crimele de la Ip si Traznea! Sau intrebati-va parintii si bunicii.
  Desteapta-te, romane!
  Mergi la vot, nu fi idiot!

 31. Franklin Says:

  Am incercat sa previzionez un trend asupra optiunii de vot. Numai ca daca pana acuma se transmiteau rezultate din 3 in 3 ore acuma, teapa, in loc de ora 13 se dau rezultatele patriciparii la ora 14.

  Am curbele de la ultimele alegeri, bazate pe datele de la BEC. Dupa primele 2 puncte ale curbei standard de participare, cele care ne prezinta participarile de la orele 10 si 13 ajungem la cca 49% participare la vor, reala, cat de cat. De data asta, BEC ne prezinta date de la orele 14, nu de la 13, oare de ce? Am facut corectiile necesare dar o intrebare ramane, de ce nu au pastrat traditia? Ca sa iasa sau ca sa cada nespecificatul?

  Doamne ajuta!

 32. Radu Humor Says:

  Românii n-ar trebui să aibă nevoie de procentele ungurilor spre a face 50 +1 % !
  La o analiză mai atentă a participării la vot, putem afla care ne sunt mișcările viitoare 🙄
  Bună asta cu mergi la vot…

  Că de stai acasă, vei avea aia la/pe masă 🙄

 33. Florin Says:

  Am votat DA. Si cu asta ce-am facut? Cvorumul nu se realizeaza. Suntem o natie de imbecili. Cu Ponta si Antonescu in frunte care au acceptat pragul.

 34. Florin Says:

  PS. La ora 16 prezenta 24,95%

 35. Dawson Says:

  Prezenta e deja vreo 30%. Daca pana la 8pm trecem de 40%, e incurajator.
  Piata Universitatii, ceva? 😉

 36. Abdulah Catli Says:

  @Dawson
  Meciul se joaca.Dar zic cei care sunt in tara sa inceapa ori sa-si faca bagajul sa emigreze dimineata ori sa iasa la vot.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: