MIHAI VOICU ŞI DAN ŞOVA, COMUNICATORII USL

Aţi observat că am semnalat doar en passant deficienţele de comunicare ale USL. Constat însă că PR-ul lor parcă s-a angajat în competiţia catastrofă mediatică. Mulţi suporteri ai demiterii lui Băsescu sunt disperaţi de proasta comunicare a USL. Şi pe bună dreptate. Au tone de muniţie şi nu ştiu (cum) să o livreze.

Am mai spus că domnul Fenechiu nu e comunicator, nu e şi gata – din păcate, nu toţi putem fi, îţi trebuie şi date naturale (unii le au aşa cum respiră). Nu e vina d-lui Fenechiu că rămâne blocat în sticlă. Nu e oportună apariţia lui de nici o culoare, să nu se supere, dar un om politic trebuie să pună interesele superioare deasupra unor oportunităţi proprii. Mai ales că îşi face deservicii de imagine şi lui însuşi.

La USL mai e un obicei catastrofal, cititul de pe hârtie. Astăzi, doamna Câmpeanu, o comunicatoare naturală, a fost pusă în situaţia să rateze mesajele, fiindcă ele erau scrise lamentabil şi transmise la o oră la care doar specialiştii se uită la televizor sau cei de neclintit în deciziile lor dintr-o parte sau alta. O comunicatoare de mesaje de asemenea impact precum doamna Câmpeanu trebuie să le spună aşa cum o face de obicei, fără să citească fraze stângace. Atunci când a ridicat nasul din hârtii a spus de la sine esenţialul: Băsescu a anunţat aseară că oricând ar tăia pensiile şi salariile, ceea ce arată că trebuie să votăm masiv DA ca să nu se revină la politica de exterminare. Exterminare e cuvântul într-o comunicare letală, nu termenul fals al adversarului, adică „austeritate”.

Bref, comunicatorii USL ar trebui să fie Mihai Voicu şi Dan Şova, fiindcă ei ştiu să puncteze electoral. Sunt simpatici, spontani, trec sticla fără eforturi. Rămâne antologică observaţia lui Mişu Voicu despre primul discurs al lui Băsescu: „domnul acela drăguţ care a ieşit la cerşit cu un copil în braţe”.

Tot aceşti tineri pot prezenta, în ritm de mitralieră şi repetat ca să le consolideze, cazurile de hoţie. Nu-i greu, e suficientă o sinteză a anchetelor Oanei Stancu începând cu ultima, pe care USL ar fi trebuit s-o preia şi s-o propage în următoarea secundă. Nici acum nu-i târziu. Dan Şova e în măsură să o facă, iar Mişu, să-i întărească mesajul. Sunt amândoi jurişti eminenţi.

Mai cred că trebuie Tăriceanu. Mult Tăriceanu. Cu multă UE către Băsescu. Tăriceanu e însăşi imaginea relaţiei privilegiate a României cu Uniunea Europeană, în particular, cu Angela Merkel. Tot Tăriceanu e cel chemat să amintească programul anticriză pe care l-a lansat în 2008 şi care dacă era aplicat, politica de exterminare era evitată. Guvernul Ponta preia acum măsuri din acel program.

N-aş vrea să se simtă lezaţi nişte oameni care muncesc foarte mult în aceste zile şi îi rog anticipat să mă ierte pentru asta, mă refer la PR. Dar miza e mult prea mare ca să ne lovim în orgolii.

Bun revenit lui Bogdan Teodorescu, sper să se implice şi să le explice aşa cum a făcut aseară la Radu Tudor, cum trebuie comunicat. Şi că trebuie repetat de fiecare dată, cu fiecare ocazie de comunicare că votul DA înseamnă demiterea lui Băsescu, iar votul nu înseamnă revenirea lui Băsescu. De fiecare dată trebuie repetat, fără tot felul de volute, că votăm DA ca să scăpăm de Băsescu şi ai lui.

Succes!

18 răspunsuri to “MIHAI VOICU ŞI DAN ŞOVA, COMUNICATORII USL”

 1. Radu Humor Says:

  Mă lași cu Mișu ăsta al tău ?!
  Ce dacă are nume de motan, gata e și din ăla comunicator ?!
  Părerea mea sinceră e că dacă mai apare mult inteligentul ăsta se lasă cu minusuri mari în dauna USL !
  N-are nici mutră, nici verb, nici aplomb, nici spontaneitate !
  Ce Dumnezeu, chiar a pierit mama comunicatorilor și doar mama tâmpiților e gravidă tot timpul 🙄

  Chestia cu Băsecu ieșit la cerșit cu copilul în brațe a aruncat-o Crin și ăsta a prins-o din zbor, ca orice bun aportor, nu comunicator. 😉
  Mă lași ?????

 2. Abdulah Catli Says:

  Misu e inginer…in rest sunt de acord.

 3. Colonel Idomir Adam Vasile Says:

  Sova minte cam mult., dar daca ar fi vorba de un vot pentru echipa asta as spune da. Fenechiu sa mearga sa se culce. Si sa raspunda mai repede. Orice rahat scoate pe gura javra trebuie sa aiba un raspuns instant.

 4. MIHAI VOICU ŞI DAN ŞOVA, COMUNICATORII USL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 July 2012 – Blog « Cursul valutar: ce se poate intampla cu leul in perioada urmatoare? […]

 5. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Habar nu am daca ai sau nu dreptate….Pentru mine au fost buni comunicatori cei care au aparut si pana acum, pe mine unul m-au convins ca Basescu trebuie demis 😉 .In plus dupa ce apare MRU visand lovituri de stat pe pereti ,Pavelescu cu isteriile sale sau Luzaroiu 🙂 cu tampeniile sale incredibile ,nu ar mai fi nevoie sa mai apara cineva sa ne convinga ca astia trebuiesc indepartati …Poate ca este bine sa mai apara si Videanu sa tina lectii despre cinste,Boc depre verticalitate sau Udrea despre austeritate si tabloul ar fi complet …

  Recunosc insa ca eu nu ma pot transpune eficient in modul de a gandi al celor nehotarati sau ai celor pro Basescu care ar putea fi intorsi printr-o comunicare eficienta, asa ca s-ar putea sa ai dreptate .ORICUM,MEREU ESTE LOC DE MAI BINE si trebuie cautate fara odihna si gasite,variantele cele mai eficiente !

  De aparitia lui Tariceanu spre exemplu si mie imi este dor si cred este cel mai in masura sa explice din ce cauze, o coabitare cu Basescu, este practic ceva imposibil cat timp nu accepti sa stai in patru labe si sa fii sclavul lui Basescu asa cum era Boc sau cum era UTCistul ala imbracat in alb, care ne vrea pe toti sa fim ungurenii lui ….

 6. Olteniţa susţine Băsescu? « Popateapa's Blog Says:

  […] fotografiate de mine sunt pe bulevardul Republicii, în dreptul magazinului Fortuna, dar se mai află şi pe str Al Iliescu, lângă lângă blocurile cu10 etaje şi probabil şi în […]

 7. Franklin Says:

  Voiam sa scriu de multa vreme o postare referitoare la modul de redactare a intrebarii de la referendum, fiind, eu insumi, agasat de ideea ca DA poate fi considerat favorabil lui Traian Basescu iar NU, un vot de demitere.

  M-am gandit insa putin, pe langa faptul ca o astfel de analiza e cam … tarzie, nu numai in utila, acum.

  Am ajuns la o concluzie simpla pe baza analizei si a bunului simt.
  Este suficient ca sa ne punem intrebarea, care dintre votantii participanti la referendum sunt mai idioti si nu sunt in stare sa citeasca intrebarea de la referendum, ai nostri sau ai lor. Mi se pare ca raspunsul corect este ca ai lor sunt mai idioti. Asa incat stam linistiti din acest punct de vedere. Sunt doua intrebari, prima este daca se vor prezenta la urne peste 50% din numarul celor inscrisi la vot. Abia a doua intrebare este cum vor vota romanii, iar raspunsul pare sa fie clar, Basescu va fi demis. Prin urmare, Roxana, nu veni cu teme inutile sau chiar mai rau!

 8. Franklin Says:

  Tariceanu este devastator pentru basisti, veti vedea!!!

 9. Marius Mina Says:

  Tariceanu in direct,la Antena 3, a preluat fraiele comunicarii (sper)

 10. J o h n s o n Says:

  Tariceanu DA ! Sova DA ! Medelin DA ! Mihai Voicu hmmmm…nu-l ajuta fizionomia 🙂 Eu l-as adauga pe Ghise…e rau,asteapta doar mana care sa-l dezlege din lanţ….Mai sunt dar n-au inca notorietatea necesara momentului…Pentru viitoarele campanii insa trebuie bagati.

 11. abdulah catli Says:

  Totusi cred ca cel mai bun comunicator ar fi Mitoseru:

 12. Colonel Idomir Adam Vasile Says:

 13. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. În primul rând că are nume de Rege, alintul e de motan. În al doilea rând, e un comunicator excelent. Ca dovadă şi declaraţia chiar din acest moment, în care a zis că BĂSESCU VA FI DEMIS FĂRĂ NICI O ÎNDOIALĂ. Un comunicator inspiră încredere, prin stăpânire de sine şi ştiinţa verbului.

  @Franklin, dacă tu n-ai înţeles, în mod sigur cine trebuie a înţeles. Mesajul central, simplu şi clar – Crin a zis-o ieri de mai multe ori: votăm DA la referendum şi scăpăm de Băsescu. Atât! În primele zile i-aş fi dat de pământ pe reprezentanţii USL de prin emisiuni, care se dădeau ciobănitici, adică, dacă românilor le place cu Băsescu, atunci, să-l păstreze. De pământ aş fi dat cu ei! Mesajul (de) învingător e mereu ofensiv, simplu, clar, mobilizator: în mod sigur cetăţenii ies masiv şi votează DA, îi chemăm să facă asta, aşa cum au făcut la alegerile locale. Ne-au cerut să-i scăpăm de ăştia, am făcut-o. Deci, dragi români, vi l-am dat pe Băsescu pe tavă, aşa cum ne-aţi cerut. Am reuşit împreună. Tot împreunuă vom reuşi cu toţii la vot, punând ştampila pe DA. DA e votul câştigător. E chiar aşa de greu sau ce?

  @Abdulah. O fi şi inginer. 🙂

  @Colonele, dacă minte, minte frumos. Te convinge – votează şi fetele. Ele sunt cam majoritare. 😛

  @Simpaticule. Deja a ieşit Tăriceanu. I-a dat UE. Multă. Elegant, cu prezervativ fructat. 😳 😆

  @Marius Mina. Chiar asta ziceam şi eu. 😉

  @Johnson. Mişu e un dulce. Cum altfel crezi că putea convinge o dulceaţă ca Alina Gorghiu? 😛

  Ghişe e foarte bun, atâta doar să lase tendinţele defetiste, adică, blamarea electoratului care nu s-ar prezenta, în loc să-l mobilizeze, că asta e meseria lor. Deci, DA la referendum. DA, votăm. 🙂

 14. Marius Mina Says:

  Ceea ce nu veti vedea vreodata in Romania

  Duty, Honor, Country
  Iceland Has Hired An Ex-Cop To Hunt Down The Bankers That Wrecked Its Economy
  http://www.businessinsider.com
  Even those who have fled abroad.

 15. elenaen Says:

  Si eu cred ca Ghise e „bun – rau” . De Sova, nu mai vorbesc… E spontan, inteligent, trece dincolo de sticla. E un vot la propunerile anterioare.

 16. Colonel Idomir Adam Vasile Says:

  Imi amintesc ca Ghise a declara in urma cu vreo 2 ani cred ca a fost atacat energetic. A descris cu acuratete simptomele avute. Ma uitam si nu imi venea sa cred.

 17. Radu Humor Says:

  Cineva se întreabă, referitor la schimbarea lui băsescu :

  @Stefan S :
  ” Putem da ,,peste altul si mai rau”?
  Doamne fereste!”

  Putem da !
  Cum tot atât de bine, ba chiar cu mai multe șanse, putem da peste unul mai bun sau chiar foarte bun !
  Și atunci de ce să ducem mai departe actualul rău și să nu-l îndepărtăm acum, când încă se mai poate ?!
  Părerea mea este că avem, ceea ce acceptăm !
  Dacă de la început ne dovedim prea îngăduitori și nepăsători la ceea ce fac, guvernanții cresc strâmb sau prestează în folosul lor, al altora și nicidecum al nostru, al românilor
  Se urmărea și se dorea cu viclenie și înverșunare ca unele cuvinte ca român, național, patrie sau patriot, să fie, dacă nu scoase, măcar uitate sau evitate în luările de poziție ( de tip licurici sau ghiocel ) ale celor ajunși la putere.
  Spre cinstea lor, Crin Antonescu și Victor Ponta se dovedesc buni români, dar mai ales curajoși și demni în toate luările de poziții, atât în țară cât și peste hotare !
  Redându-ne prin asta mândria și demnitatea de a fi român, sentimente ce trebuie să recunoaștem că, lăsate la latitudinea unora ca Băsescu și ai lui, în scurt timp ar fi ajuns dacă nu să dispară, să fie uitate, sau măcar să fie prost și greșit înțelese !
  Și asta, redarea demnității naționale , face mai mult chiar decât o revenire la vechile salarii sau pensii, pe care până la urmă, strânși cu ușa ni le puteau da și portocalii !
  Demnitatea națională n-am fi dobândit-o însă niciodată cu ei la putere !
  Evidențele sunt clare :
  Avem de ales până la urmă între bine și rău
  Că sunt, și cam prea mulți, care vor răul României este o realitate ce ne însoțește de-a lungul Istoriei noastre, dar și în inferioritate numerică, nu ca acuma, România a mers mai departe !
  Să fim noi, din cauza prostiei, lașității și a indolenței, stația ei terminus ?!
  Ar fi prea de tot, iar urmașii nu ne vor ierta niciodată că i-am îndreptat spre sclavie !
  Care se pare că va fi mult mai crudă și înjositoare ! :mrgreen:

  P.S.
  Intre Ghișe și Mișu eu îl aleg pe primul !

 18. J o h n s o n Says:

  Pe vremea aia o fi fost si ea vreo disperată….singura explicatie 😆

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: