CRIN ANTONESCU, LA MITINGUL CIVIC DIN TIMIŞOARA, DISCURS ISTORIC, MESAJ ANTOLOGIC PENTRU EUROPA, MOBILIZARE LA REFERENDUM

Bună seara Timişoara,

Bună seara prieteni,

Sunt pentru cel puţin câteva zile preşedintele României şi dacă aş fi avut ocazia pentru o singură zi să fiu preşedintele României aş fi venit, cum vin azi la Timişoara, să vă mulţumesc în numele tuturor românilor vouă, timişorenilor, pentru Libertate. Fără voi, fără sacrificiul timişorenilor, fără curajul lor, istoria România n-ar fi avut pagina de Libertate pe care o trăim. Vă sunt recunoscător şi vă mulţumesc!

Nu ştiu dacă în perioada acestei campanii electorale pentru Referendum voi mai merge într-un alt oraş, nu ştiu dacă voi mai merge la un alt miting, dar am venit azi la Timişoara pentru a vă spune dumneavoastră, şi de aici de la Timişoara întregii ţări, câteva lucruri în care cred.

Dragii mei, eu nu umblu cu copii în braţe în timpul campaniei electorale, eu nu lovesc copii în timpul campaniei electorale, eu nu rânjesc şi nu plâng în campaniile electorale, eu nu fur şi nu mint, eu vreau cu adevărat Justiţie dreapta şi eu vreau cu adevărat Democraţie şi Stat de drept, şi vreau aceste lucruri în numele vostru. Vreau aceste lucruri în numele tuturor oamenilor din această ţară, care vor să trăiască normal.

Astăzi Traian Băsescu şi oamenii săi ştiind că nu mai au credibilitate, ştiind că nu mai pot minţi românii, ne ameninţă cu un singur lucru, ne ameninţă cu Europa, cu Uniunea Europeană, cu Germania, cu America. Şi eu vreau să spun următorul lucru: România, şi deci Europa, suntem noi, cei care, DA, vom veni la Referendum şi ne vom pronunţa. Şi vreau în numele vostru şi în numele tuturor românilor care cred în demnitatea noastră naţională, în destinul nostru european, în democraţie, în stat de drept, în Justiţie liberă, vreau să le spun în numele vostru tuturor prietenilor noştri din Occident, în limba germană: «Ich bin ein Berliner!» – «Şi eu sunt berlinez!».

Acum 50 de ani aproape, preşedintele John Fitzgerald Kennedy s-a dus la Berlin atunci când Germania liberă a fost despărţită de un zid de restul ei de ţară, atunci când armata sovietică asedia Berlinul liber, şi atunci Kennedy le-a dat această încurajare şi le-a spus, preşedintele Statelor Unite, tuturor germanilor şi tuturor europenilor în limba germană: «Ich bin ein Berliner!». Acum, în numele vostru, le spun prietenilor noştri occidentali: Noi suntem berlinezi, adică noi suntem europeni, noi împărţim aceleaşi valori şi aceleaşi idealuri cu voi. Voi sunteţi noi, şi voi sunteţi noi.

DA, vrem stat de drept cu adevărat în România şi de ceea venim la Referendum şi ne hotărâm destinul. DA, vrem Justiţie independentă în România pentru că nu noi, eu şi dumneavoastră, avem dosare blocate, puse deoparte, ci Traian Băsescu. Nu pe noi ne-a evitat Justiţia, ci pe apropiaţii lui. DA, vrem dreptate, libertate, civilizaţie europeană şi Timişoara e primul oraş din România îndreptăţit să spună asta Europei: «Noi suntem berlinezi, în sensul că noi suntem occidentali, democraţi, oameni deschişi spre viitor.»

DA, trebuie ca fiecare român să vină la Referendum şi să-şi spună cuvântul pentru că aceşti oameni ne-au furat, ne-au furat banii din Bugetul public, ne-au furat voturile din Parlament, votând şi promulgând legi numărate pe furate în văzul întregii ţări şi, mai ales, aceşti oameni încearcă acum să ne fure memoria. Şi sunt aici, timişoreni, pentru a vă aminti ceea ce nu poate fi furat din memoria noastră, spre a vă aminti că Europa nu ne-a primit pentru că ne-au dus acolo Traian Băsescu şi Monica Macovei.

N-are nimeni dreptul, nici Traian Băsescu, nici Monica Macovei, nimeni altcineva, să ceară ieşirea României din Europa, pentru că România este în Europa prin sacrificiul sutelor de mii de oameni morţi în temniţele comuniste, atunci când n-am avut norocul ca un preşedinte american să vină la Bucureşti şi să spună: «Şi eu sunt român!». România este în Europa prin jertfa curată a miilor de tineri ai Timişoarei în Decembrie ’89. Nu ştiu cum întâmpină noaptea Traian Băsescu şi Monica Macovei. La uşa conştiinţei mele, în pragul fiecărei nopţi, apar ei cei mai frumoşi dintre noi care au căzut atunci şi mă întreabă în fiecare noapte şi vă întreabă în fiecare noapte: «Ce aţi făcut cu sângele nostru? Ce aţi făcut cu viaţa noastră? Ce aţi făcut cu jertfa noastră întreagă şi curată?».

În 1989, decembrie, oameni aceia şi-au dat viaţa. Mulţi dintre noi erau pe străzi, Traian Băsescu se ascundea într-un birou al nomenclaturii comuniste, după cum singur a mărturisit, iar Monica Macovei era procuror comunist. Nu ne pot scoate din Europa.

În 13-15 iunie, la mineriade, noi, oameni ca noi, eram bătuţi, alergaţi, protestam în Bucureşti, în Timişoara, în toată ţara. Traian Băsescu era în Guvernul lui Iliescu şi organiza trenurile pentru mineri, iar Monica Macovei era procuror al regimului Iliescu. Nu a zis nimic atunci, nici un cuvânt. Nu ne pot scoate Băsescu şi Macovei din Europa!

România, indiferent că e condusă de Băsescu, de Antonescu, de oricine altcineva, are dreptul şi are obligaţia să considere Europa definitiv partea a sa, parte a culturii sale, parte a istoriei sale, parte a viitorului său. Nu există Europă deplină fără România şi nu există Românie întreagă fără apartenenţa la Europa.

Trăiască Europa!

Trăiască România!

Trăiască democraţia şi statul de drept!

DA. Prieteni, sunt aici pentru a spune azi, de aici de la Timişoara, tuturor elitelor intelectuale, profesionale, spirituale ale României: DA, implicaţi-vă, lămuriţi lucrurile, faceţi-vă datoria faţă de naţiunea aceasta atât de încercată şi luminaţi-i drumul către propriul ei viitor!

Sunt aici pentru a le spune de la Timişoara tuturor tinerilor: DA, veniţi la referendum şi hotărâţi-vă viitorul! Sunt aici pentru a le spune de la Timişoara acum tuturor oamenilor liberi ai României: DA, veniţi şi pecetluiţi viitorul unit european şi democratic al României! DA la Timişoara! DA în toată ţara!”

Transcriere via Radu Zlati

Noi ştim deja că antologic vine de la Antonescu. Vor învăţa şi oficialii UE.

Este un discurs care intră în antologia comunicării politice internaţionale. Rareori un om de stat reuşeşte un tuşeu atât de subtil ca referirea la zicerea antologică a lui JFK din faţa Zidului Berlinului. O lovitură letală, cu efecte subliminale în cascadă. Cancelariile lumii vor mai auzi de Crin Antonescu. Din acest moment, sunt cu ochii pe el. Cu totul altfel decât au fost dezinformaţi.

Aş putea să nu le fac unora schema, însă nu mă pot abţine. Eu cred că preşedintele interimar al României a ajutat-o pe cancelara Germaniei să-şi amintească un cuvânt matern: blitzkrieg. :mrgreen: E o strategie pe care de obicei o folosesc americanii. Împotriva regimurilor de ocupaţie.

A durut Did it hurt, Frau Merkel? The best is yet to come: Tear down this wall!

37 răspunsuri to “CRIN ANTONESCU, LA MITINGUL CIVIC DIN TIMIŞOARA, DISCURS ISTORIC, MESAJ ANTOLOGIC PENTRU EUROPA, MOBILIZARE LA REFERENDUM”

 1. stejarul Says:

  Regimul basescu este ultima zvacnire a dictaturii ceausescu. In 29 il vom ingropa la Ghencea. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 2. Roxana Iordache Says:

  @stejarul. Iarăşi dorm o oră-două, dar merită. Cam aşa zice că face şi „somnorosul”. Eu îl înţeleg foarte bine, pentru că funciar sunt extraordinar de comodă, numai că nu-mi permit luxul. :)Ca dovadă cât sunt de incomodă. 😛

  Eu rareori zic, totuşi, wow la un discurs, fiindcă până şi duşmanii ( :P) îmi recunosc calităţile de speechwriter inegalabil. 😆

  Tocmai fiindcă sunt atât de comodă, mi-ar plăcea să lucrez pentru preşedintele Antonescu, deoarece aş lua banii pe munca lui. 😆 E absolut ideal ca om politic de care să te ocupi. Fiindcă el singur e strategul şi el singur e oratorul. Iar tu în calitate de consilier, consultant, alea-alea, poţi să-ţi arogi merite nemeritate. 😆

  Să ştiţi că aşa e cum spune, cum a declarat la Ciutacu vineri seară, n-are consilieri de imagine, strategi, etc., pentru că nici nu-i trebuie. Repet, e ideal pentru consultant. De-aia am şi spus că pentru el mi-aş sacrifica, o vreme, comoditatea. 😉

 3. Marius Mina Says:

  Frau Merkel funktionieaza tot pe diagrama de la STASI

 4. Roxana Iordache Says:

  Prieten drag, te-ai prins anticipat. 🙂 De-aia a trebuit să facă multă absorbţie duminică seară de la România. În curând, va declara că i-a şi plăcut. La poza de familie cu Crin. :mrgreen:

 5. Marius Mina Says:

 6. Marius Mina Says:

  Intodeauna anticipez dar nu mereu reactionez, de data asta mi-a iesit 😉

 7. Roxana Iordache Says:

  Era mică pisicuţa! 🙂

 8. Marius Mina Says:

  Mica dar plina de nerv 😉

 9. CRIN ANTONESCU, LA MITINGUL CIVIC DIN TIMIŞOARA, DISCURS ISTORIC, MESAJ ANTOLOGIC PENTRU EUROPA, MOBILIZARE LA REFERENDUM » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 15 July 2012 – Blog « Noutati de la Air France si Qatar Airways […]

 10. Roxana Iordache Says:

  Ai văzut-o acum? În curând, va începe să stea taxu cu ochii pe ea ca pe butelie. Cred că o ia la Cotroceni. 😆

 11. Marius Mina Says:

  Pai doar nu dam banii pe babysitters, e criza 😉

 12. Roxana Iordache Says:

  Correct! 🙂 Coane, la noi e aproape 5 dimineaţa, trebuie să dorm vreo oră şi jumătate-două. Deşi, nu ştiu cum să-ţi zic, dar fusul orar nu prea mai contează. Pentru unii. 😉

 13. Marius Mina Says:

  Nici pentru altii..;-) , Somn usor ..

 14. Roxana Iordache Says:

  Mulţam!

 15. Marius Mina Says:

 16. julia Says:

  Reblogged this on Julia's Blog.

 17. Virgil Ilie Says:

  „În 13-15 iunie, la mineriade, noi, oameni ca noi, eram bătuţi, alergaţi, protestam în Bucureşti, în Timişoara, în toată ţara. Traian Băsescu era în Guvernul lui Iliescu şi organiza trenurile pentru mineri…” , PENTRU CA ASTAZI EU , CRIN LAURENTIU ANTONESCU , SA MA POT ALIA CU GASCA ACELUIASI CRIMIANL SI HOT DE DRUMUL AMRE ION ILICI ILIESCU , SPRE A VA ABURI CA VA VOI ADUCE FERICIREA , STATUL DE DREPT , JUSTITIA MULT ASTEPTATA SI … BLA , BLA , BLA … si-ar fi putut continua domnul Antonescu .

  „Ich bin ein grosse Papagal!” va putea sa zica oricine pune botul la vrejelile astea de doua parale .
  Daca-ti faci iluzii sigur vei avea deziluzii !
  Sigur mascariciul de Basescu trebuie maturat de la Cotroceni …
  Sigur Antonescu va fi un presedinte mai bun ca Basesu …
  Sigur suntem in campanie electorala si populimea trebuie minata la urne prin lozinci si alte alea practici emotionale care sa o mai abureasca inca o data , dar AICI AM PRETENTIA CA NU NE IMBATAM CU APA NEINCEPUTA SI DISCUTAM CA OAMENII RATIONALI …
  AICI NU SUNTEM PE MAIDAN SA CADEM LATI LA ASA TRAZNAI DE DOUA PARALE EMISE DE UN LIDER INTR-UN DISCURS ELECTORAL .
  Sau suntem ?…

 18. Dawson Says:

  Rox, daca nu-i traduci lu’ coana Merkel in germana ce i-ai spus, tot degeaba! Dar las’ ca poate ne da Ponta o mana de ajutor. 😆

  Faza e ca la externe a punctat meserias meseriasul. 😉

 19. Abdulah Catli Says:

  „Jose Manuel Barroso, the President of the European Commission’s interview in today’s New Statesman is a master class in delusional vapouring. He is terrified by the markets, which today have dealt another under the plimsoll line blow to Spain, he is horrified by the future, and worse, HE IS MORTIFIED BY THE POSSIBILITY OF DEMOCRACY IN ACTION” – http://www.huffingtonpost.co.uk/nigel-farage/you-can-smell-the-fear-in-barrosos-nostrils-_b_1667572.html

  Go to fuck yourself Barosso! (or with Moni)

 20. Traienica Says:

  Roxana, sper sa ma citesti odihnita. Aseara am vazut secvente din interviul lui basescu la realitatea tv. Daca as mai fi avut dubii ca omu’ e dus rau, acest interviu mi le-ar fi risipit definitiv.
  1. Dupa 29 iulie VEDE POSIBILA coabitarea cu USL!!!!??? Whaaat?
  2. Butonul 3 de la telefonul negru: a fost o gluma. De fapt, la tasta 3 raspunde el, basescu!!!?? Adica se suna de pe mobil si raspunde la tasta 3?!! Alo, Spitalul 9, se aude? O camasa alba cu maneci lungi care se prind la spate, va rog, urgent, pentru presedintele suspendat!! Asta pentru inceput, catusele putin mai tarziu, dupa 30 iulie!!!

 21. Realist Says:

  Realist este acest domn Virgil Ilie . El ne aminteste
  de trecutul care multi dintre noi nu-l putem uita . Probabil ca
  shi Roxania are memoria in subcontient facind
  abstactie de prezent .

 22. stejarul Says:

  I s-a stins si flacara ca nu dadea bine cu oficialii JO…. il ataca energetic remuscarile…. he must go away! Din punctul meu de vedere (agenda mea) razboiul suspendarii acestui individ se incheie aici. Mi-a demonstrat cu varf si indesat ca nu are cu ce lupta. Nu poate demasca genocidul chimic asa cum nu a putut lupta nici cu coruptia, coruptia fiind chiar el insusi!

 23. stejarul Says:

  test

 24. stejarul Says:

  Roxi, spam!

 25. J o h n s o n Says:

  STU-PE-FI-ANT :

  „M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă există în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu”, a declarat senin Băsescu.

  http://www.cotidianul.ro/basescu-i-am-spus-lui-merkel-ca-in-constitutie-nu-exista-procedura-suspendarii-presedintelui-188676/

  😯

 26. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, noţiunea de asasinat îţi spune ceva? Mulţumesc că ai reacţionat atât de prompt, chiar aveam nevoie pentru argumentaţia suplimentară: reacţia ta, ca şi a băsiştilor, e ceea ce i s-a întâmplat lui JFK. Numai că pe Crin nu vor reuşi să-l asasineze. Nici măcar politic. Sau cu atât mai puţin. 😉

  Dar stilul tău de baltă de Bărăgan e OK. E tare secetă şi ai nevoie de irigaţii. 🙂

 27. Roxana Iordache Says:

  Şi să-ţi mai spun ceva, Virgile. Din fericire, acum putem să ne apărăm fiinţa naţională şi prin inteligenţă, să ştim să o păstrăm şi să ne dezvoltăm ţara. Dar singurul lucru care ne-a rămas atunci când eram răstigniţi între URSS şi lumea liberă, după ce am fost vânduţi şi distruşi la masa verde, a fost DEMNITATEA. Demnitatea lui Maniu. A plătit cu viaţa pentru ea. Dar a meritat, ca pagină de glorie morală în istoria naţională.

 28. Ca ploaia care o să vină | Teologie pentru azi Says:

  […] „Eu cred că preşedintele interimar al României a ajutat-o pe cancelara Germaniei să-şi amintească un cuvânt matern: blitzkrieg. E o strategie pe care de obicei o folosesc americanii. Împotriva regimurilor de ocupaţie”. […]

 29. Roxana Iordache Says:

  Când am să-mi dau doctoratul, pe bune, în comunicare politică – dar asta doar atunci când profesorii mei vor fi siguri că nu m-au plagiat 😛 – discursul de mai sus va face tema celei mai ample şi mai minuţioase analize. Mulţumesc, Crin Antonescu!

  De fapt, sunt prea comodă pentru doctorat. 🙂 De fapt, dacă ne ajută Dumnezeu, am să scriu pur şi simplu. De-abia aştept vremea libertăţii. A normalităţii, pur şi simplu.

 30. Virgil Ilie Says:

  Roxi , ce sa fac si io … Dupa cum stii sunt miezul securitatii , ofiter acoperit , basel si alte alea …
  Cit despre JFK …
  Vezi tu , asta s-a dus la Rezerele Federale si i-a rugat sa ii tipareasca fro 4000 de miliarde de dolarei ( finantarea rezbelului din Vietnam ii cam papase resursele ) .
  Baietii s-au pus pe treba , au tiparit suma ceruta si au si inceput sa trimita spre banci paralele cerute .
  Apoi i-au comunicat domnul JFK ca SUA ARE DE PLATIT REZERVELOR FEDERALE NU MAI PUTIN DE 4400 DE MILIARDE , lucrusor la care prezidentul a cascat ochii cit cepele si i-a intrebat cum se face ca o simpla operatiune de tiparire a unor parale poate costa atit de mult .
  Pomenitele Rezerve Federale ( altminteri banca privata in mina a 6 ovrei si nu un fel de BNR cum cred cei mai multi ) i-au comunicat ca ei au dat bani , au drept sa bata moneda si sa le deie banii indarat cu dobinda , reglementar , asa cum toti prezidentii amerlocilor au procedat de la infiintarea Rezervelor si pina in ziua de astazi inclusiv nenea Tufis si acuma Obama .
  Lucrusor care l-a revoltat pe prezidentul JFK neputind intelege cum o simpla tiparire insemna de fapt IMPRUMUT CU DOBINDA , dinsul gindind , altminteri corect , ca dreptul de a bate moneda e al statului american si nu al unei simple banci private , si i-a invitat sa isi vire bancnotele batute unde vor ovreii astia , drept pentru care daca tii minte in periaoda respectiva au si fost retrase de pe piata emisiuni monetare , iar JFK a batut moneda la alte imprimerii si a pus-o pe piata .
  ERA PRIMUL PREZIDENT AMERICAN DE LA INFIINTAREA REZERVELOR FEDERALE CARE , ATMINTERI PE BUNA DREPTATE , LE DADEA CU TIFLA .
  Ei i-au dat cu … Oswald … Ala zis agent sovietic , cubanez sau nebun de-a dreptul .
  Acuma , cum i-au trecut lui JFK trei gloante prin cap cind bietul Oswald nu avea timpul si pozitia necesara sa traga decit unul , asta e alta poveste la care vorba domnului aleat al domnului Antonescu , l-am nimit pe domnul Iliescu , nici in ziua de astazi balistica nu a fost capabila sa deie un raspuns satisfacator cit de cit .

 31. Virgil Ilie Says:

  PS Roxi …
  Ti-am trimis pe mail un mesaj privat , te rog sa-mi confirmi daca l-ai primit . Multumesc !

 32. Roxana Iordache Says:

  Virgile, eu nu ţi-am atribuit nimic din ce-ţi atribui tu. Doar n-am rămas datoare. 😛

  Mail-ul în mod sigur am să-l văd, un pic mai încolo. Mulţumesc şi eu.

  În rest, la comunicare crede-mă că mă pricep. Crin a dat o lovitură de graţie. Beneficiile pentru România se vor vedea în scurt timp. E chestie de zile. Şi nu mă refer la referendum, ci la intervenţia diplomatică în forţă a României. Chiar dacă ne vor băga o idioţenie de raport de ţară pe MCV (deşi eu cred că nu vor risca mai mult de anumite aluzii), vor rămâne cu ea în mână, după ce va urma.

  Sau poate crezi că e vorba doar de un discurs, fie el şi magistral? Discursul are acoperire în lobby inteligent.

 33. Roxana Iordache Says:

  Virgile, trimiterea la JFK e atât subtilă, are aşa un efect de biliard încât nu am avut nici o rezervă să-l trec la antologia comunicării politice mondiale.

 34. Huhu Says:

  Ich bin ein berliner-europear!!!!!

  Ma cac in gura evreului bolsevic Olimpiu care vrea sa ne bage pumnul in gura, sa cum au facut parintii lui evrei bolsevici in lumea comunista, huuuuuoooooo!!!!!!

 35. Realist Says:

  Cine este acest domn Huhu ? Prea e vulgar din
  cale-afara ! Provocator ?! Cind foloseste asemenea
  dejectii sub anonimat ,nu pate fi luat in seama de orice
  om intreg la cap.

 36. Huhu Says:

  Porcule evreu ”Realist” daca vrei sa sti cine sint in realitatecei mai mari hoti din Univers, iti stau la dispozitie stirpitura hoata din cel mai mare popor hot din Istoria Omenirii, nimeni nu a furat mai mult, in Istorie decitpoporul evreu si evreul Bernard Madoff, care doar oficial a furat 65 de miliarde de $, in realitate mult mai mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 37. Huhu Says:

  Nebunule ”realist” pentru ca tu si ji danii tai abjecti numiti dejectii adevarurile NEMURITOARE despre tiriturile evreiesti, IN IAD VE-TI SFIRSI JIDANILOR, HUUUUOOOOO!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: