BĂSESCU: ŞCOALA ROMÂNEASCĂ TREBUIE SĂ SCOATĂ TÂMPIŢI. PENTRU ASTA, VĂ ROG SĂ AVEŢI GRIJĂ SĂ NU MODIFICAŢI LEGEA EDUCAŢIEI PE CARE AM IMPUS-O PESTE CAPUL PARLAMENTULUI

Cam despre asta-i vorba. Rezultatele de la bac, similare cu cele de anul trecut, dovedesc politica represivă a regimului Băsescu. Un sistem de educaţie care să scoată, la propriu, tâmpiţi. De mici, chiar din clasa pregătitoare. Introdusă aberant, în manieră nazisto-stalinistă.

Salarii mizerabile pentru profesori este egal nivel slab (majoritatea au plecat în alte activităţi, care să le asigure un venit decent sau au plecat din ţară). Sistemul de educaţie bazat pe omogenizare psiho-intelectuală prin INTIMIDARE nu poate fi promovat decât de un regim de tip totalitar, axat pe propagandă antisocială, conflictuală între categorii sociale şi profesionale. Pentru a face din elevi, viitoarea masă de manevră. Electorală, etc.

Am mai spus-o şi cu ocazia examenului de capacitate – USL chiar n-are nici o vină în această privinţă, pentru că nemerniciile sunt moştenite şi trebuie eradicate, pentru ca să-şi ridice Macovei poalele în Europa, iar guvernanţii să-şi piardă timpul să meargă să le explice demnitarilor europeni că sunt manipulaţi grupa mare (ca să nu vorbim de alte stimulente). Pui tâmpiţi directori, miniştri şi secretari de stat şi pe urmă urli că face USL dictatură, când de fapt USL nu face decât să desfacă dictatura ta, de detracat, pe nume Traian Băsescu. Asta e realitatea. Reamintesc: răspândirea de informaţii false e penală (despre tactica PD-L, a băsiştilor în general, am promis că scriu separat şi nici nu trebuia să vă promit pe hârtie. 😛 ).

Sistemul de învăţământ trebuie să fie EDUCATIV, NU REPRESIV. Permisiv, nu inhibitor, mai ales la adresa creativităţii, a potenţialului de dezvoltare personală. Trebuie să stimuleze, nu să penalizeze. Trebuie să convingă, nu să constrângă. Trebuie să-i ajute pe copiii să înveţe cu plăcere şi totodată, conştienţi că este în folos personal. Nu că le impune cineva ceva. Ci că au nevoie pentru viitorul lor de oameni liberi şi responsabili.

Legea Funebriu a Educaţiei este ANTIPEDAGOCICĂ. Printre alte tare.

USL are obligaţia de a schimba radical această lege aberantă a Educaţiei, o lege smintită, menită să smintească, meşteşug de tâmpenie, vorba clasicului Creangă (să nu v-o spun pe-aia din Povestea poveştilor 😳 ).

Este una din probele de recidivă flagrantă a preşedintelui – inclusiv suspendat – Băsescu în privinţa dimensiunii conflictuale, antisociale şi discreţionare a personalităţii lui.

O dovadă vie că USL demantelează o dictatură, nu construieşte una. Dislocă un regim de ocupaţie, nu ocupă o democraţie. Restabileşte, pur şi simplu, normalitatea statului de drept.

Legea Educaţiei este dintre acelea prin care guvernarea Băsescu a călcat în picioare Parlamentul României. De două ori în câteva luni, guvernele Băsescu şi-au angajat răspunderea pe această anomalie care NU a intrat în dezbaterea Parlamentului. Au fost cel puţin 14 astfel de angajări abuzive, discreţionare, în dispreţul puterii legislative. Un mijloc prin care preşedintele care a substituit executivul a substituit şi legislativul. Aude comisarul european pentru Educaţie? Aud liderii Uniunii Europene?

Aştept ca domnul Marius Nistor să-şi invite toţi colegii din sindicatele cadrelor didactice şi să-i mobilizeze la referendum. Ca să nu ne mai plângem, ci să acţionăm.

Sunt imperativ necesare ACUM vocile profesorilor care să spună tare, poporului şi Europei din care facem parte, că tot ceea ce se proferează cu privire la România sunt minciuni infame.

Să explice, prin însuşi exemplul legii Educaţiei, că regimul Băsescu este discreţionar (încă n-a murit şi se luptă cu toată puterea monstrului agonic – vorbesc de aparat, nu de băşică). Să explice de ce e nevoie ca USL să schimbe ce a lăsat în urmă PD-L. Şi încă, din temelii. E nevoie de vocile profesorilor, de la educator, la academician.

Ieşiţi în stradă, fiţi activi pe net, fiţi prezenţi în mass-media, e vremea ca poporul român să-şi recupereze ţara! Pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să spună că „îşi ia ţara înapoi ca să facă ce şi cum vrea cu ea”. E nevoie ca tot corpul profesoral, alături de corpul magistraţilor şi al poliţiştilor, şi al medicilor, şi în interesul nostru, al tuturor, să denunţe propaganda antinaţională a Monicăi Macovei şi a martorilor ei. Ai lui Băsescu.

E nevoie ca profesorii să reafirme că legea Educaţiei trebuie modificată. E firesc ca bacalaureatul, aşa cum s-a angajat USL, să aibă probe diferenţiate în funcţie de specialitate, fiindcă asta înseamnă pregătirea tânărului pentru propriu-i viitor. Aşa cum şi-l alege. Din vocaţie, din orice motiv are el. Şi e la fel de firesc pentru a avea tineri înalt educaţi, să se scoată balastul notei de la bac, absolut nerelevantă pentru facultate. Şi aşa cum a promis USL, să se reintroducă examenul de admitere în învăţământul superior, un criteriu sigur.

Concluzia e una şi aceeaşi: JOS BĂSESCU! DA LA REFERENDUM!

P.S. Apropo, diploma-aia de bac a lui Funeriu? 🙄

16 răspunsuri to “BĂSESCU: ŞCOALA ROMÂNEASCĂ TREBUIE SĂ SCOATĂ TÂMPIŢI. PENTRU ASTA, VĂ ROG SĂ AVEŢI GRIJĂ SĂ NU MODIFICAŢI LEGEA EDUCAŢIEI PE CARE AM IMPUS-O PESTE CAPUL PARLAMENTULUI”

 1. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  Cica sa nu vorbesti de Funeriu in Casa Invatamantului.
  Ce diploma de bac iti trebuie ? Asta e om de stiinta, nu e suficient ? Are laptop in japoneza. Cati mai au asa ceva ?
  Funeriu are o fata de mi-ar fi frica sa ma urc cu el in lift, recunosc

 2. Roxana Iordache Says:

  Şi mai ştie şi să calculeze viteza pumnului. Apropo, o fi experimentat-o? 😆

 3. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  E clar! E lovitura de BAC !
  Argumente:
  – au schimbat Avocatul Poporului care ar fi putut sa atace, in favoarea elevilor, acest rezultat.
  – au acaparat toate institutiile democratice ale scolii: comisii de corectare, directori, inspectori, si chiar si pe ministru.
  – au schimbat Legea BAC-ului care spune asa: BACUL este picat daca pica mai mult de 51% dintre elevii care sunt inscrisi pe listele de scolarizare si NU 51% din cei care se prezinta la BAC.

  Astept reactii internationale ferme.

  Am zis !

 4. Roxana Iordache Says:

  😆

 5. J o h n s o n Says:

  A fost un articol nu demult…In ultimile ore la Guvern ministrul de atunci Baba a intocmit lista cu comisiile de intocmire a subiectelor si verificare(parca) a examenului de Bac pe fiecare Inspectorat(judet)…Ideea e ca a ales persoane devotate PDL care aveau misiunea sa faca Jihadul in sensul sa pice cat mai multi astfel incat familiile acelor elevi revoltati fiind sa nu voteze USL…

 6. dana Says:

  Roxana, astept raspuns URGENT

  Pentru ca nu am alta posibilitate de comunicare cu tine, am nevoie de o lamurire: apari va voluntara la un ONG, CENTRAS Acest ONG apare ca semnatar al magariilor trimise la mai multe organisme europene. De multe ori, cand se trimit pire la Inalta Poarta, se mai semneaza si din oficiu unele ONG-uri. Poti afla daca CENTRAS este semnatar real. Nu de alta, dar Dorin Tudoran, care apare in Board, are cu totul alte opinii fata de suma ONG-urilor

 7. BĂSESCU: ŞCOALA ROMÂNEASCĂ TREBUIE SĂ SCOATĂ TÂMPIŢI. PENTRU ASTA, VĂ ROG SĂ AVEŢI GRIJĂ SĂ NU MODIFICAŢI LEGEA EDUCAŢIEI PE CARE AM IMPUS-O PESTE CAPUL PARLAMENTULUI » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 08 July 2012 – Blog « SLOGANUL PD-L LA REFERENDUM […]

 8. Lasă-mă să te îmbrățișez cu toate verbele! | Teologie pentru azi Says:

  […] „Rezultatele de la bac, similare cu cele de anul trecut, dovedesc politica represivă a regimului Băsescu. Un sistem de educaţie care să scoată, la propriu, tâmpiţi. De mici, chiar din clasa pregătitoare. Introdusă aberant, în manieră nazisto-stalinistă. Salarii mizerabile pentru profesori este egal nivel slab (majoritatea au plecat în alte activităţi, care să le asigure un venit decent sau au plecat din ţară)”. pr. dorin picioruş teologie pentru azi […]

 9. Roxana Iordache Says:

  @dana. Nici vorbă! Te rog să-mi trimiţi un link. Dacă îi prind cu uzurparea identităţii, i-am rupt. Sper pentru ei să nu fi făcut nimeni asemenea greşeală. 👿

 10. Virgil Ilie Says:

  He-he-heeee !
  Scoala romaneasca e in rahat si a fost si mai mult adincita in rahat cu buna stiinta dupa ’89 .
  Dar nu asta e problema , chestiunea chiar ar merita o dezbatere nationala si luarea unor masuri .
  Problema ie ca recent incheiatul in dezastru bacalaureat se va sparge in capul USL-ilor .
  Si nu putem spune ca nu o si merita nataraii .
  Prosti cum sunt si cu gindul numai si numai la furat s-au inghesuit sa puna in fruntea invatamintului tot felul de plastografi santajabili .
  Au lasat la mina unui sindicarel papagal , care nici astuia nu i-a ars decit de cum sa scoata plastografii din rahat ocupindu-se de tot felul de dizolvari de comitete si comitii care sa albeasca dosarul premiarului .
  Rules Popica , rules !…
  Numa ca iata , rules , rules , dar flacaii s-au trezitara cu fro 200 de mii de tinerei imberbi , altminteri niste loaze , haimanale , dar care au parinti , cite doi si bunici , cite patru …
  Toti cu drept de vot . Inclusiv haimanalele care nu si-au vazut de carte …
  Ma rog , poate nu chiar patru bunici dupa masurile luate de basei , dar macar doi tot au .
  Asta face ca USL sa se fi sters pe bot de un milion de voturi .
  Teoretic . Prectic numai de fro 5-600 de mii .
  Speriata foc de gaura din punga cu voturi a USL , Abramburica o comite si dinsa la greu ca sa stim dracului o socoteala si sa fie si bomboana la locul ei pe coliva .
  Cere sesiune parlamentara extraordinara care sa stabileasca o sesiune extraordinara de bacalaureat .
  Brava !
  Pai asta voroia si Baselu …
  Apa la moara prapagandei pedeilor .
  Ce zicea asta mai ieri sa nu se atinga de legea educatiei ?!…
  Stia el ce stia …
  Al dracu’ dom’ Metica !

 11. Virgil Ilie Says:

  Roxi , daca o tin tot asa , sa stii ca io unu incep sa ma intreb in mod cit se poate de serios daca pe papagalii astia o sa-i apuce toamna cu tot valul pe care se afla acuma si pentru care de altfel nici macar nu ii putem acuza ca sunt „vinovati” .
  Au primit si ei pleasca de la basei si acuma nu le mai poti ajunge cu prajina la nas …
  Necazul e ca sunt atit de prosti , incit nici macar sa se tine si ei cit de cit de ce au primit .
  Vezi tu Roxi , asa e cind primesti far de munca …
  Risipesti ca prostu !…

 12. Virgil Ilie Says:

  Iata , ce spuneam mai ieri … S-a facut primul soindaj referitor la referendum .
  2/3 voteaza pentru demitere .
  Pentru basei care au doar 13-14 procente este deja UN MARE CISTIG .
  Si baseii nici nu au inceput campania .
  NU E DE JOACA !
  Basescu pleaca , dar trebuie sa plece nu oricum , ci cu un scor sub scorul pedeilor .
  ALTMINTERI REFERENDUMUL ESTE UN SUCCES PENTRU PEDEI SI VA FI EXPLOATAT CA ATARE IN VIITOAREA CAMPANIE ELECTORALA .
  USL trebuie sa se trezeasca ! Nu e de gluma !

 13. vahleeb Says:

  Srategia pe termen lung a PD-ului a fost: cit mai multi dobitoci si needucati. Nu uita campania pe care si-a facut-o Base in 2009 la OTV, Etno Tv si Taraf TV. Macar o treime din voturile lui din 2009 au venit de acolo.
  Aceeasi tactica de inductie a timpeniei au aplicat-o si comunistii peste tot. Azi nu se mai poate cu indoctrinarea asa de usor. E prea multa libertate de exprimare in lume ca sa poti indoctrina o persoana educata, pe needucati insa, oricind ii poti „face din vorbe”.

 14. vahleeb Says:

  @Virgil Ilie: asta e scorul PD-ilor, sa stii. La locale nu au iesit rezulatele procesate corect. PD-ul s-a bagat in tot felul de aliante, si asta l-a facut sa iasa sub 20%. Daca aduni si aliantele si iubitorii de Nicusor Dan cam acolo ajungi. Stiu concluzia e ca sunt MULTI prosti in Romania. Intrebarea mea e, insa, Dan Diaconescu in ce parte inclina balanta? Logic iubitorii lui ar trebui sa voteze oentru demisie ca sa aiba ocazia sa puna stampila pe domnu’ Dan mai repede, dar pentru DD asta doar apropie momentul infringerii. Cred ca mai degraba isi doreste doi ani de „campanie” decit doua luni.

 15. Dawson Says:

  Nu vi se pare ca Funeriu aduce in unele poze asa, un pic, cu Banciu? Inclusiv in captura asta. 😀

 16. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, PD moare cu Băsescu de gât. Ei au vrut-o. Blaga e o tristă figură.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: