BĂSESCU A CONFIRMAT ÎN PARLAMENT MOTIVELE SUSPENDĂRII

Preşedintele Băsescu a venit şi a vorbit în faţa plenului Parlamentului aşa cum i-au spus consilierii, în ideea de a reitera emoţional două momente, cel din 2004 şi cel din 2007. A încercat să reitereze şi momentul 2009, sugerând că mai trebuie să i se dea o şansă ca să scape de ultimul mogul, Voiculescu, evident. Care degeaba îl dă în judecată, dacă nu-i face plângere penală. Sunt momente electorale pe care foarte mulţi alegători le regretă, în sensul că spun că le vine să-şi taie mâna cu care l-au votat. Strict autentic!

Pe mine mă oripilează suplimentar atitudinea lui Băsescu, dacă ar fi posibil un supliment de oripilare din partea lui: şi este. Mereu zici că nu poate ajunge mai jos şi mereu îţi dovedeşte că se pretează la orice, pentru propriu-i interes. Calcă pe cadavre. Băsescu mie îmi provoacă repulsie, inclusiv fizică. Nu mai pot să-l văd, nu mai pot să-l aud, nu-l mai suport, pentru că e tot ce poate fi mai josnic şi malign pentru poporul român, pentru România, pentru fiecare om care se respectă. Eu niciodată nu l-aş fi votat şi nu aş face-o nici sub tortură: întrucât pentru mine Băsescu este o agresiune la adresa vieţii şi a integrităţii fiinţei umane, o agresiune la adresa instituţiilor statului şi a statului de drept. Şi ştiu că sunt foarte mulţi care au o percepţie similară.

Manevra emoţională îi motivează, însă, pavlovian, pe fanaticii lui Băsescu, de care are nevoie la vot, în speranţa că va putea recupera pentru referendum, prin neprezentarea adversarului. Pe asta mizează Băsescu: pe absenţa milioanelor şi milioanelor de oameni care vor să scăpăm de el. În acest scop, va face absolut totul pentru a încerce să intimideze în continuare. Partea proastă pentru el, însă, e că odată suspendat, nu va mai fi la butoane. Nu va mai putea folosi instituţiile statului în scop represiv.

De aceea, va încerca pe viaţă şi pe moarte să împiedice suspendarea, va face absolut totul pentru asta – inclusiv sau mai ales şantaj cu dosare şi tentative ultime de intimidare. Nu în ultimul rând, în rândurile PD-L. Formaţiune care dacă se asociază cu Băsescu îşi pierde ultima şansă electorală. Dar lui Băsescu nu-i pasă. El doar se foloseşte de orice şi de oricine, ca să-şi atingă scopul.

În acest scop, azi a încercat să-şi recompună imaginea de atotputernic. Şi de luptător pentru atotputernicia lui. Pentru că de fapt, la asta se reduce totul. La un război de imagine şi la un război psihologic, în care nu ezită să târască inclusiv servicii secrete: iar cine se pretează va trebui să răspundă în faţa Curţii Marţiale, chiar dacă au statut de civili. Pentru că în joc sunt înseşi interesele ţării şi cele privind securitatea naţională. La fel, cei din judiciar care în aceste ultime ore s-ar mai preta la nelegiuiri ar trebui să nu uite că dacă sunt monitorizaţi la ordinul celor pe care îl slujesc, monitorizarea ajunge, din reflex la noua putere. Sau şi la ea. Preşedintele Senatului are drepturi similare cu preşedintele ţării, de aceea şi este al doilea om în stat, înlocuitor virtual al primului. Toată lumea ştie că de data asta va fi şi real. Crin Antonescu este ca şi preşedinte interimar, aşa că oamenii de serviciu ai lui Băsescu ar trebui să aibă mare grijă: deoarece sunt suficienţi „colegi” care îi aşteaptă la cotitură. Astea nu-s de emoticoane. Pentru că e extrem de grav ce se întâmplă.

Parlamentul are de suspendat, iar alegătorii, de înlăturat, un personaj care constituie un pericol perpetuu la adresa României. Absolut toate mişcările lui sunt în scop personal şi al clicii pe care o ţine în lesă, prin şantaj cu hoţiile uriaşe la care sunt în cârdăşie. Dar dosarele stau în sertarele lui Băsescu. O anomalie inadmisibilă, o subordonare a sistemului judiciar.

Absolut tot ce face Băsescu este conflictual, discreţionar şi a dovedit-o flagrant şi azi, în Parlament, când a atacat ca să se scuze, dar de fapt s-a acuzat. El mizează, însă, pe lipsa de agerime a adversarilor, pe propaganda mecanică a fanaticilor – care nu are absolut nimic uman în ea, deci, nici raţional. Mizează, ca de obicei, pe distrugere. Pe conflict între instituţii şi chiar în interiorul instituţiilor. Pe conflict între categoriile sociale. Pe conflict între regimul personal şi guvernarea de uniune naţională care mai are un singur obstacol pentru a îndeplini voinţa electorală: eliberarea ţării de un regim de ocupaţie internă. Odios. Fără precedent din anii 1950 încoace.

Jocul ticălos de imagine este, însă, impostura de a prelua limbajul politic al adversarului şi de a uzurpa poziţia salvatorului, atribuind în mod aberant către USL, toate nelegiuirile anticonstituţionale şi împotriva interesului naţional pe care le-a comis PD-L, guvernarea Băsescu.

Băsescu şi regimul lui se victimizează, în timp ce îşi acuză adversarii politici – care sunt toţi ceilalţi în afară de ei – exact de totalitarismul pe care USL tocmai îl înlătură. În timp ce USL eliberează instituţiile statului, Băsescu şi PD-L acuză ocupaţia. O mai mare ticăloşie cu greu se poate imagina. La fel, o mai mare prostie decât a fanaticilor care îi cred. Sau vor să-i creadă. Fiindcă îi idolatrizează impost-ura.

Realitatea e următoarea: Băsescu a venit în plen şi a confirmat motivele de suspendare. S-a erijat în lider discreţionar, a relansat aberaţia privind unicameralul, punându-şi mâna pe chelie: nu avea dreptul să propună aşa ceva nici atunci şi nici acum. Nu te joci cu Legea Fundamentală. N-o modifici fiindcă aşa vrea un personaj. Reviziurea Constituţiei e un proces care necesită dezbatere publică: cel puţin un an. Oamenii trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză. Să li se propună alternative. Să le propună ei înşişi. Asta va face USL. Asta va garanta preşedintele Antonescu.

Preşedintele Antonescu va garanta eliberarea instituţiilor statului de sub comandă politică, în primul rând, a Justiţiei. Preşedintele Antonescu va garanta unitatea naţională. Preşedintele Antonescu va înlătura din România COŞMARUL CONFLICTUAL impus de (regimul) Băsescu. Preşedintele Antonescu e un om liber. Un om liber garantează cu viaţa lui libertatea celorlalţi. Şi statul de drept. Şi drepturile omului. Crin Antonescu e un om normal. De normalitate avem nevoie în România.

Băsescu a transformat ţara într-o şatră psihiatrică. Şi sângeroasă. Nu ştie decât de dezbinare, manipulare, distrugere, atât la nivelul oamenilor, cât şi al instituţiilor. El e anticonstituţional prin absolut toată atitudinea lui. Inclusiv din prestaţia de azi din Parlament.

A muşcat momeala cu Catania. S-a făcut absolut, absolut de râs, pentru că – pe lângă faptul că e absolut anticonstituţional  – e urât, oribil, odios să te iei în asemenea hal tu ca preşedinte de un tânăr prim-ministru, e o meschinărie fără margini să-ţi baţi joc de viaţa lui, de şcoala lui, pe care tu n-ai făcut-o niciodată, fiindcă ai fost mereu un frustrat, aşa cum ai mărturisit şi ai demonstrat, un elev mediocru, un chiulangiu de nota cel mult 5-6, care n-ar fi reuşit absolut nimic fără pile, mai precis, fără intervenţia tatălui lui cu origine sănătoasă la Securitate, ca să-l bage la licelul militar, pe urmă, la Marină, pe urmă, să-l facă turnător şi după aia, ofiţer acoperit şi reprezentant al Elenei Ceauşescu la Anvers, membru al nomenclaturii, bişniţar privilegiat al ţării, în timp ce oamenii erau reprimaţi şi mureau de foame. Aşa face şi acum. Băsescu e tot ce poate fi mai josnic pentru România.

S-a apucat, deci, să muşte ce i s-a aruncat, adică, să se ia de Ponta, PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI, chiar azi, în procedura de suspendare, ironizându-l pentru  „dottore di Catania” – greşeala gramaticală îi aparţine. O meschinărie nesimţită, pe care Victor Ponta a demontat-o – că de-asta i s-a şi aruncat momeala, ca s-o muşte, fiindcă nu se poate abţine, e prea guvernat de egoism feroce, ură, răzbunare. UN PREŞEDINTE NU SE COMPORTĂ ÎN ASEMENEA HAL FAŢĂ DE PRIMUL MINISTRU, FAŢĂ DE NICI UN CETĂŢEAN AL ŢĂRII. PENTRU CĂ UN PREŞEDINTE DE ŢARĂ ESTE PRIN CONSTITUŢIE AL TUTUROR ŞI NU ARE VOIE SĂ DISCRIMINEZE PE NIMENI, EL ESTE OBLIGAT SĂ ASIGURE ARMONIE SOCIALĂ, POLITICĂ ŞI INSTITUŢIONALĂ.

S-a apucat să atace pe toată lumea care nu e cu el, s-a apucat să insulte, să facă procese de intenţie, acuze calomnioase. Un ticălos care ţine sub comandă politică instituţii fundamentale ale statului, începând cu Justiţia, îşi permite să acuze USL, ELIBERATOAREA JUSTIŢIEI, exact de practicile lui infame.

De ce? Pentru că BĂSESCU E DISPERAT CĂ PIERDE CONTROLUL ASUPRA SISTEMULUI JUDICIAR.  CRIN ANTONESCU E UN OM LIBER, CINSTIT, CARE NU POATE FI ACUZAT DE NIMIC. ESTE VIITORUL PREŞEDINTE AL ŢĂRII CARE VA ELIBERA JUSTIŢIA. Dacă Băsescu încearcă mizeria cu Adrian Năstase, îi va exploda în faţă: Crin Antonescu îi va da aşa o replică de va pica.

BĂSESCU REPRIMĂ JUSTIŢIA, O COMANDĂ POLITIC, PRIN ŞANTAJ ŞI INTIMIDARE. O foloseşte împotriva celorlalte instituţii şi a tuturor categoriilor sociale şi profesionale.

Băsescu a reiterat POLIŢIA POLITICĂ, într-un mod mai primitiv decât pe vremea lui Ceauşescu şi care i-ar face invidioşi pe strămoşii KGB.

Nu mai vreau stat poliţienesc! Nu mai vreau înjosirea oamenilor, intimidarea lor, reprimarea meritului şi promovarea nulităţilor slugarnice, agresive.

Vreau normalitate în România. Vreau dezvoltare pentru ţara mea. Vreau sănătate şi prosperitate pentru poporul meu. Vreau solidaritate. Refuz din toată fiinţa mea dezbinarea, manipularea instinctelor josnice, umilirea spiritului, umilirea celui şi-aşa umil şi fără de care nimeni nu poate trăi, pentru că el e pâinea lui Dumnezeu, el ne dă hrana pământului, el ne construieşte ceea ce mintea noastră imaginează. DOAR imaginează. Fără munca lor n-ar fi posibilă.

NU mai vreau dezbinare socială, nu mai vreau haos instituţional, nu mai vreau ură! M-am săturat de ţigănie în ţara mea, m-am săturat să ne reprezinte un dezaxat! M-am săturat ca oameni eminenţi să fie târâţi la DNA, m-am săturat de LUMEA PE DOS! M-am săturat să ne facă de râs pe plan internaţional, prin delaţiuni antinaţionale mincinoase, nişte impostori, nişte slugi ale puterii totalitare, care au uitat ce înseamnă dimensiunea umană: sunt doar nişte executanţi, nişte roboţi, nişte flaşnete penibile.

M-am săturat de ipocrizie criminală. REALITATEA E CĂ BĂSESCU ŞI AI LUI SE TEM DE ELIBERAREA JUSTIŢIEI. PENTRU CĂ SUNT PENALI. AU FURAT, AU DISTRUS ROMÂNIA.

CE-A FĂCUT PRIMA DATĂ BĂSESCU ATUNCI CÂND A AJUNS PREŞEDINTE? NUP PENTRU CASA DIN MIHĂILEANU, PRIN PERSUASIUNILE DIN PARTEA AVOCATEI UDREA, CĂTRE PROCURORUL GENERAL DE ATUNCI, AMARIEI. ŞI CE-A FĂCUT A DOUA OARĂ? IMUNITATE ÎN CAUZA FLOTA, DECLARATĂ DE PROCURORUL ŞEF AL DNA, DANIEL MORAR. ASTA E REALITATEA. ŞI REALITATEA E CĂ SUNT FOARTE MULTE CAUZE PENALE PE NUMELE LUI BĂSESCU. ŞI FOARTE MULTE DOSARE PE NUMELE SLUGILOR DIN GUVERNAREA LUI. ASEMENEA HOŢI N-A AVUT ROMÂNIA NICIODATĂ.

USL toate astea trebuie să le puncteze mâine. Şi mai mult decât atât. Trebuie să dovedească diferenţa de la cer la pământ între Antonescu şi Băsescu. Alegătorii trebuie să ştie clar că au pe cine alege, au pe cine conta, pe cineva care mereu le-a luat apărarea.

Crin a spus esenţial că salariile şi pensiile au fost tăiate ca să fure regimul Băsescu.

JOS BĂSESCU!

P.S. Atât de meschin e Băsescu încât a zis în Parlament exact ce s-a postat la comentarii pe blogul meu ieri, anume: premierul Copy-Paste. Cât poate fi de penibil cineva care se pretează la aşa ceva? Cât poate fi de mic, mic? O băşică propagandistică. O ruşine naţională.

Am să redau în continuare două replici, din partea a două categorii profesionale esenţiale în România: medicii şi magistraţii. Imediat:

51 răspunsuri to “BĂSESCU A CONFIRMAT ÎN PARLAMENT MOTIVELE SUSPENDĂRII”

 1. zerokraal Says:

  Dosare… Lavinia Sandru tocmai ce-a zis ca UNPR nu voteaza suspendarea. Ce zisesi de dosare?

 2. Roxana Iordache Says:

  Dragule, n-are importanţă ce spune paraşuta, îţi garantez că vor vota: tocmai din pricină de dosare. Îmi pare bine că ai postat după atâta vreme, remarcabilule! 🙂

 3. Donkeypapuas Says:

  Mai corect e să-l cităm, folosind normele academice – „premierul copy-PEST”.

 4. Virgil Ilie Says:

  Roxi , termina cu prostiile .
  Una e curs post universitar , fie el si de doua luni si alta e MASTER cum a scris Ponta in CV …
  Mai da-l draculi de plastograf … Lasa , nu asta e problema acuma …
  La citi plastografi sunt in Romanica …

 5. Huhu Says:

  E excelent acest articol al Roxanei, trebuie citit miine de la tribuna Parlamentului!

 6. zerokraal Says:

  @Roxana: oh [blush], probabil ca trec pe-aici de cateva zeci de ori pe zi, in zilele in care am timp. Dar voi aici combateti bine, eu imi duc luptele pe alte bloguri, pe FB, pe unde vad ca parerea mea ar putea aduce o schimbare…

 7. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Wesley Clark a spus: „România este o ţară foarte bogată, are un potenţial uriaş. Eu lucrez în afaceri astăzi, m-am retras din armată acum 12 ani, lucrez în sectorul bancar, în sectorul energetic, în sectorul mineralelor şi în sectorul combustibililor biologici.”

  Oare este vorba despre experimentele FMI, „falimentara” Hidroelectrica, Rosia Montana, CupruMin si gazele de sist, ori poate m-a batut astazi prea mult soarele in cap pe la Bucuresti?

  Pentru mine Ponta nu mai este doar un arogant neica nimeni, un mincinos ordinar, un plagiator si un sustinator infocat al jefuitorilor banilor publici si al gunoaielor Securitatii, de astazi este si un tradator al intereselor nationale.
  Duca-se de mana cu Basescu sa-i tina de urat lui Nastase…

 8. Releniki Says:

  In aceeasi idee, la mitingul jalnic al pdl de azi se striga: „Ho-tii, ho-tii!” cu adresa la USL.
  De neimaginat! Cata nesimtire si cat rahat poate exista in mintea unora?
  Am ajuns sa urasc pe viata acest tip de om- pdlist, m-au marcat total, nu mai pot face diferenta intre un om normal din gashca asta si unul ticalos. Pentru ca nu poti fi de fapt normal si sa continui cu asa ceva.
  Si da, am aceeasi replusie fizica, prefer sa inchid sonorul sau sa schimb postul, cand dau fragmente cu sceleratul asta. Cum poate ajunge raul atat de rau intr-un om? Daca te gandesti mai mult la asta, te ia cu groaza.
  Sincer cred ca avem nevoie de mult ajutor de dincolo de noi sa scapam de asa un rau- cine are cunostinte la biserici, la preoti si calugari, la Patriarhie, faceti tot ce puteti sa ne ajute.
  Eu numai la asta ma gandesc, sa ne ia Dumnezeu povara asta. Si cred ca tot raul spre bine.

  P.S. Si da, l-am votat si nu ati vrea sa stiti ce-i pe sufletul meu cand ma gandesc ce-am putut face, cum mi-am facut rau cu mana mea.
  Si il urasc cu atat mai mult cu cat si-a batut joc de mine in ultimul hal- el si toata clica mafiota- si aici cei mai vinovati pentru mine sunt ‘constiintele’- cei care au mancat rahat scriind la gazeta, vorbind in public si continua sa o faca fara nicio remuscare. Impingand atatia oameni prin manipularea informatiei si constiintelor la a se sfasia unii pe altii. Ceva mai satanic de atat nu exista.

 9. BĂSESCU A CONFIRMAT ÎN PARLAMENT MOTIVELE SUSPENDĂRII » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 05 July 2012 – Blog « Romania e frumoasa (46): Promenada din Corund si mestesuguri din secuime […]

 10. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, nu te mai cred. Eşti un eşec al meu, la fel ca şi PNŢCD.

 11. Ion Olteanu Says:

  Am devenit indezirabil?

 12. Roxana Iordache Says:

  Citeşti pe dracu, Virgile, citeşti doar ce-l favorizează pe Băsescu. Tot ce e criminal. Pe mine nu mă citeşti. De altfel, sunt o proastă, m-am făcut că am uitat că l-ai susţinut pe Radu Vasile contra lui Ciorbea. Sau credeai că n-am gheare? Sau că nu le scot? Să-ţi
  spun ceva, când sunt în joc interese superioare, mi se chiar rupe de relaţii personale. Şi nu-mi pasă absolut deloc de preţul pe care îl plătesc pentru asta. Sunt obişnuită. Sunt UN OM LIBER. În mod cert, mult mai liber decât tine, care ai fost prefect, ai deţinut o funcţie, eu n-am deţinut nimic, am făcut-o mereu din convingere, necondiţionat.

  Dacă asta ai vrut, asta ai. Şi n u te victimiza ca Băsescu! Am absolut tot dreptul. Asta nu înseamnă că nu ţin la tine în continuare. Raţiunea, însă, îmi spune să te execut. :mrgreen:

 13. Roxana Iordache Says:

  Ion Olteanu. Doamne fereşte! De unde aţi dedus?

 14. Roxana Iordache Says:

  Ion Olteanu, eraţi la spam, astea sunt metodele slugilor lui Băsescu!

 15. Roxana Iordache Says:

  Ion Olteanu, foarte mult ţin la dv., ceea ce nu înseamnă că vă menajez. Ştiu că e foarte greu, aproape imposibil să vă cer să faceţi ca mine, să treceţi peste impulsurile personale, pentru interese superioare. Totuşi, de la dv. am pretenţii. Sau n-am voie? 😦

 16. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, iartă-mă că am crezut despre tine altceva decât că eşti la fel ca Vasile Blaga.

  Şi toţi ceilalţi, pupaţi-l în cur pe Băsescu, proştilor manipulaţi! N-aveţi decât! Când vă veţi uita în oglindă, veţi avea atâta greaţă încât nu vă încurajez, Doamne fereşte!

 17. Scrie opinia ta Says:

  @Roxana,

  Recunosc spasit ca am fost curios si pt prima data ascult labe1, emisiunea lui Cristoiucu un oarecare.
  Invitati Radu Feldman Alexandru(interesant de citit ce parere avea cans Basea l’a jigit pe Rege), Vlaston(un fel de baston al pdl), Mihail Neamtu(nu un fel ci chiar un nazist pe bune).

  Prima impresie: toti plang! Plang adanc.Se bucura ca Lavinia Sandru a anuntat ca UNPR nu va vota maine. Cristoiu isi pune semne de intrebare, spera ca e asa, insa zice ca ar fi aiurea sa nu’l suspende, ca oricum Basea trebuie legitimat. Corect!

  RF Alexandru, Dumnezeule, asta s’a transformat in ultimul politruc , Hoara era mic copil.

  Omu’ spera la CCR, spera la ANI, spera la DNA, spera la orice. Il doare de blitzkrieg’ul USL. Cica strada fierbe de hidosenia USLului si orice reprosuri i s’ar produce lui Basea , el e un mic copil pe langa Ponta si Antonescu. In fine nu te mai plictisesc cu propaganda basesciana, insa crede’ma , e super funny. Stiu ca le fac reclama, insa e super sa’i vezi pe idiotii de labe1.

  Uite acum „faptele care i se pun lui Basea in spate sunt irelevante”, plus propaganda lui Macovei.

  Stiu ca pt voi e mult mai tragic daca Basea e reconfirmat, eu n’am nici o iluzie ca va fi, insa ma distreaza la max sa ii urmaresc pe pupari. E ca un stand-up comedy

 18. Ion Olteanu Says:

  Ce nu stie nimeni este ca de doi ani Olteanu si-a lasat deoparte impulsurile personale, familia si viata privata pentru a lupta in interesul si pentru binele romanilor. Si asta doar din „convingere”. Nimeni nu stie cat de mult am pierdut si la tot ce am fost supus in acest timp, totusi am indurat cu gandul ca voi reusi sa produc o schimbare…
  Pot exista „interese superioare” mai presus decat acesta?
  In anii ce urmeaza veti intelege exact ceea ce spun eu acum…

  PS Legat de postare, nu au fost slugile lui Base, ci serviciile democratice ale actualei stapaniri. Iar daca maine Zgonea il invita in Parlament si pe ala catarat pe stalp la Cotroceni impreuna cu Anghel si Sobaru cred ca se realiza o formatia completa a tuturor protestatarilor de care USL-ul are nevoie…

 19. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  C,e zici daca il pune poporul la loc ? :)))

 20. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  Ioan Oltean – nu am inteles ce ai vrut sa spui dar numele tau imi aminteste de ceva urat

 21. Scrie opinia ta Says:

  n’am nici o iluzie ca va fi suspendat si demis(daca USL merge la fel in continuare si nu o labareste cum au facut’o aia din 2007)

  Stai sa’ti mai povestesc ceva, recte de la Cristoiu care produce acum adanc: simpatizantii USL n’au nici o treaba cu suspendarea lui Basea, e ceva aiurea cu UDMR acum sa sustina suspendarea, e ceva aiurea ca nu vezi un singur PNList care sa fie impotriva suspendarii, iti spun e show mare, ma distrez la max.

  Acuma se bucura ca kktul mancat de Macovei extern a produs ceva valuri si trezeste electoratul de dreapta, insa o ard pe alegerile din noiembrie, MRU si-a anuntat intentia de a candida le presedentie, in concluzie, astia fac doar comedie, insa au priceput cum sta treaba daca USL merge la fel si’n campania de demitere.

  Sunt bulversati.

  Apropo, extraordinara miscarea cu Westley Clark, chiar fantastica.!!!

  Pt mine aia a fost o lovitura de tip „Frunzaverde”, insa mai mult pe extern.

  Excelent!

  PS: Neamtu citire: unii ma confundau pe mine cu MRU.

  Junghiul si Tusea.

  Ha ha ha!!!

 22. Scrie opinia ta Says:

  Apropo de ce spunea domnul Ion Olteanu, am vazut emisiunea lui Gadea si m’a impresionat neplacut ca Sobaru nu a reusit nici macar sa’si castige cele 8 ore de lucru pe zi furate de pedelisti.

  Poate ca noua putere ar trebui sa fie nitel mai atenta la cei care i’au sustinut si au avut de suferit pt asta. Nu e vb de stipendieri, ci de reparatii.

  @Colonel Doctor Idomir Adam Vasile:

  daca prin absurd(adica prin neimplicarea crasa a USL, fara meetinguri , fara mesaje cum pe timp ce se taiau salarii si pensii, Udrea/Basea sifonau bani la partid prin telegondole/sali de sport si patinoare), in acest caz USL e terminat, Ponta si Crin ar trebui sa se retraga din politica. Daca….

  Pt ca Dreptate cu forta nu poti sa faci.

 23. Ion Olteanu Says:

  @Colonel Doctor Idomir Adam Vasile
  „Ioan Oltean – nu am inteles ce ai vrut sa spui dar numele tau imi aminteste de ceva urat”

  La gradele si neuronii tai nu e de mirare, se vede de la o posta ca esti un bou instruit de un sistem bolnav atunci cand iti permiti sa tai si sa adaugi litere pentru a „crea”, oricum si mie, din experientele personale, titulatura ta imi aduce aminte de gunoaiele Securitatii si slugile actualei stapaniri, asa ca hai sictir!

 24. Scrie opinia ta Says:

  @Ion Olteanu,

  cred ca s’a referit la fostul secretar general al PDL Ioan Oltean, recunosc apropierea a fost de prost gust, insa poate a fost o eroare.

 25. Scrie opinia ta Says:

  Cica la meetingul PDL, organizarea a fost 50-50% oameni curiosi si oameni organizati.

  Bine ca oamenii (dupa Neamtu) se uita seara la Cristoiu si la b1, insa e misto de tinut minte ca din 2000 de oameni, doar 1000 a produs PDLul pt sustinerea presedintelui. Restu’ erau curiosi, interesati de ce e acolo.

  Parerea mea e ca Basea si PDL sunt la furat, daca USL nu doarme in bocanci.

 26. Scrie opinia ta Says:

  cred ca Basea va fi demis(nu suspendat, aia e clara) cu un 54-55%, bottom line

 27. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  Aaaaaa, sunteti mai multi deci :))) Ca nick-uri ma refer

 28. Scrie opinia ta Says:

  ok, Colonele, nu stiam ca esti pupar de’al lui Basea, credeam ca doar comentezi pe blogul Roxanei.

  Iti mai spun un secret, nu numai ca producem de pe acelasi IP, insa suntem securisti, bolsevici, si il uram din toti rarunchii pe Basea(ultima nu e la misto)

 29. Ion Olteanu Says:

  De 30 de ani sunt tinta a „erorilor” comise de colonei, slugi ale diferitelor regimuri. Asa ca, toate aceste jivine spurcate, s-o faca ei pe mama lor daca nu au loc de cel ce se numeste Ion Olteanu.

 30. Roxana Iordache Says:

  Asta e proba de turnesol, suntem băieţi mari, rezistă cine merită. În rest, fiecare cu lesa lui. Cine n-are lesă acum n-are cum să nu vrea Jos Băsescu. Înseamnă absolut sigur că mă-sa-i curvă. Sau s-a străduit degeaba, săraca, să-i educe.

 31. Scrie opinia ta Says:

  Cam asa

  Oricum, eu va las un Jos Basescu! glorios, imi pare rau ca nu am ocazia sa;l strig in Piata, Piata Universitatii in care mi’as dori ca in zilele urmatoare sa vina cat mai multe lume.

  Si sa strige!

 32. D a n t e Says:

  ” Valică. Carmen Valică e numele corespondentei Radio România Actualități la Bruxelles. Doamna în cauză e ultra-cunoscută în mediile jurnalistice pentru partizanatul fățiș pro PDL și pro Băsescu. Valică e bună prietenă cu Monica Macovei- iar postările de pe contul de Twitter al ziaristei sunt dovezi incontestabile ale acestui lucru.

  În afara de faptul că nu e deloc normal ca un jurnalist angajat al unei entități media de stat care să își realizeze materialele pentru Radio România Actualități ca și cum ar fi clipurile de campanie ale PDL, corespondenta radioului public la Bruxelles este autoarea unei isprăvi de toată frumusețea din cauza căreia asupra țării noastre s-au pogorât tone de mustrări, în special de la oficiali de la Bruxelles.”

  http://www.cotidianul.ro/carmen-valica-a-lansat-la-bruxelles-bomba-cu-arestarea-judecatorilor-de-la-curtea-constitutionala-a-romaniei-187923/

 33. Colonel Doctor in fitile Arogantu' Says:

  Javre ca ba’SECU am vazut destule – are virsta potrivita generatiei de javre.
  El este, insa, JAVRA ORDINARA !
  Da, i-am suportat discursul din Parlament – care (are dreptate Mircea Badea) a fost perfect pentru cei carora le era destinat: cei 10-15% care il vor mai vota.
  Eroarea lui fundamentala este ca se adreseaza acestora, pentru a-i fideliza, in loc sa se adreseze celorlalti 85%.
  Sa fie sanatos, ca sa nu beneficieze de spitalul-penitenciar Rahova, ci doar de penitenciar.
  Desi eu as prefera sa-l vad la JILAVA, printre borfasii de teapa sa ! 👿

 34. Marius Mina Says:

  Fuck you Basescu Day !

 35. Marius Mina Says:

  Pe Valica de la mine a luat-o Cotidianul ;-))

  http://mariusmina.blogspot.com/2012/07/masina-de-propaganda-sie-apara-cauza.html

 36. Scrie opinia ta Says:

  @Marius Mina,

  Sincer acum, daca USL nu baga meetinguri + salarii, pensii taiate pe de o parte si telegondole sali de sport si patinoare pe de alta parte, lucrurile astea non-stop pana la referendum, s’ar putea sa avem probleme.

  Masinaria lor de propaganda este teribila si la limita se poate intampla ca’n 2007.

  Eu in locul USLului as pune toti banii in campania asta.

  Pe de alta parte afara de Ponta si Crin (ambii posibili obligati sa fie discreti) nu am vazut pe nimeni de la USL care sa produca.

  Ar fi indicat ca Tariceanu sa fie un port-drapel al suspendarii, e un bun vorbitor si mai ales aduce aminte tutuoro de trecutul belicos al lui Basea.

  Insa oricare ar fi comunicatorii, trebuie sa produca temele respective non-stop. Fara nimic despre Nastase, fara Ilici, fara Voiculescu.

  Doar salarii si pensii vs telegondole si patinoare pt partid. Adica faradelegile pedeleprelor.

 37. abdulah catli Says:

  basescu 5 iulie 2012:”Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare conduse de domnii Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor este punea sub control a justiţiei.” |

  basescu 10 iunie 2011:”Niciodată justiţia unei ţări nu a făcut atât rău pentru ţara respectivă cum a făcut cea română” |

  basescu despre dosarele lui Adrian Nastase: „Aceste dosare au fost la mine”(…)”Nu mă faceţi să dau drumul la dosare.”( vezi

 38. Zorina Raducu Says:

  Roxana,
  fulger si traznet articolul tau.
  Fulminat.
  Nu am superlativ pentru el.

  Parasuta si ai ei sa nu voteze, dar sa fie in sala.
  Cativa dintre ei sa si voteze.
  Mi-e teama de tot felul de manevre care sa impiedece suspendarea.

  De ce au pus asa tarziu votul ?

  Ultima zi a uzurpatorului din Cotroceni, in exercitiu.
  Va fi circoteca.
  Cat va fi obligat sa inghita !?
  Cum se va manifesta ?
  Ieri dimineata, nevertebratele oranj spumegau de furie, erau debusolati, o gama intreaga de atitudini si stari, seara erau vioi nevoie mare.
  Si propagandeau, care pe unde putea.

  Azi va fi un triumf pentru USL.
  Doamne ajuta !
  Nimic fara Dumnezeu !
  Maria S.(Timisoara)

 39. abdulah catli Says:

  Remember pe cine ati votat de doua ori consecutiv ca „sef al statului”: „Basescu Traian, împreuna cu alti complici constituiti într-o grupare de crima organizata de tip mafiot din domeniul transporturilor, au savârsit fapte penale: uzurpare de calitati oficiale, falsuri privind identitatea, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice, evaziune fiscala, gestiune frauduloasa, deturnare de fonduri, întregite cu fapte de subminare a economiei nationale si complot pentru subminarea puterii de stat (…)”Stefan Siromascenco, fost lider al Federatiei Sindicatelor Libere Feroviare de Ramura Miscare-Comercial din S.N.C.F.R.

  Prima data e greseala, a doua oara e prostie, a treia oara e persistenta in prostie.Si dupa cum spune o vorba din popor:domnia si PROSTIA se platesc!

 40. ALM Says:

  Nu ştiu ce se va întâmpla astăzi în Parlament. Ziua de răgaz a fost şi este folosită din plin de băsişti pentru a furniza „muniţie” idolului lor. Astăzi va fi o zi lungă.
  Am urmărit aseară „mitingul popular” din Piaţa Palatului. Cei patru evanghelisti au fost trei, Luca şi Matei! Ca la autostrăzi! Au declarat cinci mii de participanţi şi cu greu au adunat vreo două mii de membrii de partid. L-am văzut pe Blaga cel „frecventabil”. Băsist pur sânge! Urla ca un descreierat un potop de minciuni şi insulte, depăşite ca amploare doar de madam Macovei, cea care are un verb care ar face să se ruşineze şi un marinar beat. Mă rog, oricum n-aveam pretenţii. A apărut şi unul aclamat ca MRU. Cine-i MRU? Cunoşteam pe vremuri unul care activa la nivel înalt prin UTC-PCR …
  Interesantă mi-a părut vestimentaţia. Toată şleahta „liderilor” basişti a venit cu tricouri albe, de parcă erau nişte heruvimi. Ce dovadă mai bună că le este teamă să apară sub culoarea cu care ne-au otrăvit viaţa. Au vrut cumva să sugereze că nu este o adunare de partid? Păi toate autocarele au cărat exclusiv membrii de partid. Aaaa, că au fost câţiva de la geriatrie care s-au rătăcit printre ei şi, în clănţănit de proteze dentare, strigau „jos x, y, z”? Mda, aşa da, a fost miting popular …

 41. Virgil Ilie Says:

  Roxi , iarasi o iei pe aratura . Tu chiar nu poti sa sustii pe neispravitii astia decit idolatrizindu-i ?!
  Mai dai dracului ca nu e nicio isprava de capul lor si tu stii foarte bine asta .
  Si eu sustin USL , dar nu ca sunt cazut pe spate de maretee lor fapte , ci pentru ca trebuiesc rotite cadrele macar , iar baseii nicidata nu mi-au placut .

  PS

  Mai informeaza-te cu Radu Vasalie ala …
  Pe Ciorbea l-am sustinut pina in pinzele albe inca de la decansarea primului scandal Valerian Stan pina in toamna anului 2010 .
  L-am si salvat cind Dudu , Remus , Nelu si Radu vroiau sa-l puna pe faras dupa Marga .
  Ai uitat discutia cu Radu la care ai fost prezenta din sediul organizatiei muncitoresti ?!…
  Insa Ciorbea in ianuarie 2010 a ingropat definitiv si irevocabil PNTCD prin acel nefast protocol Ciorbea – Pavelescu .
  ASA NU AM SA I-O IERT !
  E o poveste mai lunga pe care o stiu la amanunt .
  Face acuma pe marele sustinator al USL dupa ce in urma cu mai putin de un an a mers la Cotroceni cu decoratia de la Rege in piept sa se astearna la picerele lui Basescu .
  Mascaiciul l-a refuzat si acuma …
  Am sustinut un neispravit .

 42. Virgil Ilie Says:

  Cit despre Clark ala … Wesley Clark … Conselerul domnului Ponta oferit de amerloci benevol si pe moca …
  Ha-ha-ha !
  Soros …
  Iti spune ceva numele asta ?
  Ca Rosia Montana precis ca-ti spune .
  Acuam , intebarea ar fi …
  Ce i-o spune Clark asta domnului Ponta referitor la Rosia aia , n’asa?
  Ca ce ne-a spus noua domnul Ponta referitor la gazele de sist si cum s-a sucit dinsul peste noapte deja stim .

 43. Un președinte pentru liniștea noastră | Teologie pentru azi Says:

  […] „pentru mine Băsescu este o agresiune la adresa vieţii şi a integrităţii fiinţei umane, o agresiune la adresa instituţiilor statului şi a statului de drept. Şi ştiu că sunt foarte mulţi care au o percepţie similară”. […]

 44. Colonel Doctor Idomir Adam Vasile Says:

  @Virgil – Wesley bad, Gitensein good.. asa-i ?

 45. Apostolul Says:

  Am dorit sa aduc aminte o zicere ..nu stiu de ce am auitat-o dar
  se adevereste
  trebuia sa suferim 22 de ani dupa ciuruirea lui Ceausescu.
  aceiasi persoana spunea ca ne intoarcem la ce nu am reusit
  sau terminat in 2004.

 46. Virgil Ilie Says:

  Nu Colonele , si Ghitzastein ala si Wesley tot un drac .

 47. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, tocmai împotriva idolatriei am scris, dar tu nu mă mai citeşti de mult. Ai rămas blocat în trecut. În mod sigur tu eşti în micul tău paradis rupt de lume şi nu ţii seama de agresiunea la care sunt supuşi oamenii. Ţi-am mai scris ceva şi în privat, dar văd că ţi se rupe. Asta doar fiindcă sunt eu nebună şi nu-mi e frică. Niciodată. Nu există ceva mai important în faţa oamenilor şi a lui Dumnezeu decât demnitatea. E forma de politeţe a iubirii.

  Nu vreau decât un regim normal, cu oameni normal, iar tu îţi baţi joc. E dreptul tău, fii fericit!

 48. Virgil Ilie Says:

  Colonele ,
  Clark este membru in Consiliul director al companiei BNK Petroleum , companie a carui actionar este Soros si are afaceri cu gaze de sist in Polonia .
  Oare mai e nevoie sa ne intrebam de ce PSD si-a trintit deunazi propria lege care isi propunea sa interzica exploatarea gazelor de sist in Romania ?!

 49. Virgil Ilie Says:

  Un regim normal , cu oameni normali SE INSTALEAZA PE CAI NORMALE Roxana .
  Sigur ca baseii merita tot ce li se face acuma , ba chiar in plus , numai ca asta nu inseamna ca in Romania se va instaura UN REGIM NORMAL , ci dimpotriva .
  In numele aceleiai normalitati invocata astazi , beseii faceau ce faceau cind au venit la putere .
  Repetind astazi ceea ce faceau baseii , USL ingroapa ultima farima de speranta in ceea ce priveste democratizarea Romaniei , prin PERMANENTIZAREA UNOR PRACTICI ANORMALE .
  Chiar daca ar fi sfinti , si sunt al dracului de departe de a fi , USL-ii nu sunt vesnici , iar cei care vor veni dupa ei vor face exact ceea ce ei fac acuma .
  PRACTICA ANORMALITATII ESTE INSTAURATA DEFINITIV SI IREVOCABIL IN ROMANIA .

  PS

  Si am , a nu stiu cita oara rugamnitea , nu ma mai trata drept basel cind critic USL . Chestia chiar ma deranjeaza , macar si pentru ca stii bine ca am afirmat sus si tare ca Basescu ne va face sa regretam pe Ilici chiar inainte de a fi ales in 2004 .
  Niciodata nu am incetat sa il critic pe Basescu , dar sa-mi spui ca USL este infailibil si face ce face spre fericirea poporului , mi se pare o leaca cam mult .

 50. Roxana Iordache Says:

  Virgile, e o ticăloşie ce susţii şi ştii prea bine. E un sofism infam. Puteam să stăm cu Ceauşescu 1000 de ani.

  Şi încă o dată: dacă nu vrei să citeşti ce scriu, te-aş ruga să ai decenţa să nu-mi atribui aberaţii.

  Destul mă denigrează postacii băsişti. De la tine am pretenţia că mă şi cunoşti. Deci, e cu atât mai lipsit de onestitate ceea ce faci.

 51. Virgil Ilie Says:

  Roxiiiii , NU POT LAUDA LA USL CE AM CRITICAT LA BASEI .
  E foarte simplu .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: