UNDE E CSM? 18 JUDECĂTORI DE LA ÎCCJ S-AU SUBSTITUIT LEGISLATIVULUI, PENTRU ANULAREA DREPTULUI DE PRESCRIPŢIE SPECIALĂ ÎN CAUZA „TROFELUL CALITĂŢII”, ADRIAN NĂSTASE

„18 judecători de la instanța supremă s-au pus de acord să creeze un dispozitiv legal pentru a nu îi permite lui Adrian Năstase prescripția specială • În acest fel, judecătorii i-au restrâns fostului premier dreptul la apărare și la lege, printr-un abuz de nedescris • Întâlnirea celor 18 a fost înregistrată și monitorizată de SRI și aduce atingere gravă intereselor României”, a dezvăluit ziuanews.ro, citată de Antena 3.

Au trecut mai bine de 24 de ore (27, la ora postării) de când Dana Grecu cita dezvăluirea şi dezbătea, atât de angajată, dată fiind conştiinţa gravităţii uriaşe a cazului, încât aproape că şi-a pierdut glasul.

Şi? Şi nimic. Reacţie NULĂ. Atât la nivelul guvernanţilor, cât şi a opiniei publice. Doar ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat că va dispune anchetă.

Dar CSM? Nimic. Nulitate absolută a reacţiei. Cu toate că e vorba nu de un abuz, ci de o ilegalitate uriaşă, o ilegalitate penală, prin care 18 judecători de la Înalte Curte s-au întrunit într-o şedinţă ilegală, SUBSTITUINDU-SE LEGISLATIVULUI, pentru a inventa un dispozitiv prin care SĂ NEGE apărării lui Adrian Năstase dreptul la prescripţie specială, care era îndeplinită!

DENEGARE DE DREPTATE ŞI ÎNCĂLCARE A SEPARAŢIEI PUTERILOR ÎN STAT DE LA NIVELUL ULTIM AL JUSTIŢIEI! Mai precis, anumiţi judecători, unii, amovibili şi-au pus în joc nu doar cariera, ci şi libertatea, pentru ce?! Şi la comanda cui?!

Nu doar că la brutărie! Ci caz de dezbatere publică, până pricepe oricine ce i se poate întâmpla în ţara asta, la ce injustiţie poate fi expus din partea justiţiei însăşi, din moment ce unei personalităţi de asemenea notorietate şi într-o cauză de expunere publică atât de largă i se poate întâmpla aşa ceva, după o condamnare oricum politică! Şi camuflată, tipic comunist, într-o cauză de drept comun fără acoperire în probatoriu.

Voi chiar nu vă daţi seama de gravitatea actului în cauză? 😯 👿

Foto: DCNews

Caz care aduce atingere siguranţei naţionale. Felicitări, SRI! Ştiam că se poate conta pe voi. Altfel, nici n-ar mai fi existat ţara asta. De mult.

P.S. Multe, foarte multe nelegiuiri s-au produs în doar câteva ore. Şi reacţia: palidă spre nulă. Despre ele, într-o postare specială. Şi despre ce cred că ar fi de făcut. Imperativ.

30 răspunsuri to “UNDE E CSM? 18 JUDECĂTORI DE LA ÎCCJ S-AU SUBSTITUIT LEGISLATIVULUI, PENTRU ANULAREA DREPTULUI DE PRESCRIPŢIE SPECIALĂ ÎN CAUZA „TROFELUL CALITĂŢII”, ADRIAN NĂSTASE”

 1. UNDE E CSM? 18 JUDECĂTORI DE LA ÎCCJ S-AU SUBSTITUIT LEGISLATIVULUI, PENTRU ANULAREA DREPTULUI DE PRESCRIPŢIE SPECIALĂ ÎN CAUZA “TROFELUL CALITĂŢII”, ADRIAN NĂSTASE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 27 June 2012 – Blog « Cercetarea stiintifica: cum sta Romania in comparatie cu alte tari? […]

 2. casandra Says:

  CSM numara procurorii transferati judecatori si fara decret de numire (deci lipsiti de inamovabilitate, cf. Legii 92/1992 republicata in 1997), precum si numarul cauzelor in care acesti uzurpatori au judecat. CSM este ocupat!

  Ar trebui sa ne intrebam si unde este Curtea Constitutionala. Dupa decizia de astazi, cand au zis ca „in exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru. „, te anunt ca nu mai avem Curte Constitutionala.

  Ultima noastra constitutie care spunea ca presedintele tarii este „seful statului” este Constitutia Republicii Socialiste Romania din 1965, articolul 71.
  http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/const_1965.php

  „Art. 71.
  Presedintele Republicii Socialiste Romania este seful statului si reprezinta puterea de stat in relatiile interne si internationale ale Republicii Socialiste Romania.”

  Cam asta e situatia.
  Nu avem CSM care sa-si exercite competentele legale.
  Nu avem Curte Constitutionala care sa judece in raport cu constitutia actuala.
  Nu avem…
  Mai avem rabdare?

 3. Virgil Ilie Says:

  Roxi io zic sa ii dea bietului om drumul acasa ca altminteri inebunim dracului cu totii si o luam pe aratura .
  LIBERTATE LUI NASTASE ! LIBERTATE LUI NASTASE !
  JOS BASESCU !

  PS

  Totusi ai bunavointa si constata ca Sectia Penala in plenul ei nu se face vinovata de incalcarea legii , nici de adugire la lege , de vreme ce constata si comunica impricinatului , in temeiul art , 123 CCP , ca termenul cit a taraganat-o pe la CCR , care si tu spuneai ca nu ie curte de judecata , se scade din termenul de prescriptie prevazut de CCP la art , 122 .

  JUDECATA A FOST INTRERUPTA .

  la CCR nu s-a judecat dosarul „Trofeul calitatii” , ci au fost ridicate exceptii de nconstitutionaitate . Deci se impune intreruperea timpului de scurgere a prescriptiei .

 4. mgabim2009 Says:

  Dar de faptul ca „draga” ANI a si raspuns sesizarii de incompatibilitate (cerea apartinind Ministrului Justitiei) a celor doi judecatori ai CCR (unul fiind Zegreanu) in mai putin de 2 ore (DOUA!!!!) (www.romanialibera.ro „Având în vedere solicitările formulate de mass media în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări: Domnul judecător Augustin Zegrean şi doamna judecător Iulia Motoc nu se află în nicio situaţie prevazută de Legea 176 /2010 referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor, conflictelor de interese sau la existenţa unor diferenţe semnificative nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate. Precizăm faptul că, pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate nu există niciun dosar de evaluare în curs, referitor la domnul judecător Augustin Zegrean, respectiv la doamna judecător Iulia Motoc”) – lasa ca l-au gasit pe Mircea Diaconu incompatibil!

  In ce zona extra planetara sa propulsat Romania?

 5. Roxana Iordache Says:

  @casandra. 🙂

  @Virgil Ilie. OK, acum chiar m-am lămurit. Scuză-mă că nu mi-am dat seama. Eşti de-al lor. De-asta s-a dus dracului şi PNŢCD, că n-a avut oameni.

  Totuşi, pentru ceilalţi: Un grup de judecători constituit arbitrar nu se poate substitui unei instanţe şi în nici un caz, puterii legislative.

  Serios, m-ai păcălit foarte multă vreme, din cauză că n-am vrut să cred. Acum m-am lămurit cu privire la tine. Sau eşti o clonă. Trimite-mi un mail. ACUM!

 6. Roxana Iordache Says:

  @mgabim2009. Ăsta-i doar joc de glezne, ca să pretindă că încă sunt puternici. Pe naiba! Sunt doar nişte zdrenţe atârnate de instituţiile controlate prin ele de Băsescu. În aparenţă. Fiindcă în realitate, instituţiile şi serviciile îl aşteaptă la cotitură. 😛

 7. Virgil Ilie Says:

  Roxi , pune mina si citeste legea si dupa aia fa aprecieri .
  Si fata aia de la A3 daca citea mai mut si mai bine , ragusea mai putin.
  Apoi , eu nu ti-am spus ca esti de a nu stiu cui , ca te-a platiti nu stiu cine , cind sustii una sau alta .
  Sigur , e treaba ta si ai libertatea sa faci propaganda oricui doresti si vrei , insa eu nu sunt la propaganda aici . Cum ti-am spus , imi exprim puncte de vedere si o fac cit pot eu si cit ma duce capul de argumentat . Daca ai argumente , te rog frumos … Cu cea mai amre placere . Dar nu catalogari ca de astfel de chestii sunt satul pina peste cap .
  In rest … Poti sa ma treci la spam si gata …
  Nu-ti fie cu suparare , dar de la tine nu ma astept la un asa tratament .

 8. Virgil Ilie Says:

  Sper ca ai primit mailul de confirmare , l-am trimis la doua adrese .
  Am rugamintea sa discutam la subiect si cu argumente .
  Lasa taranistii , lasa cui sunt io vindut , ca nu are nicio legatura cu speta de fata .

 9. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, una din cele mai mari jigniri, probabil, cea mai mare dpdv profesional care mi se pot aduce e asta pe care ai comis-o tu, cu propaganda. Se pare că pe tine nu te-a lezat ce am spus, anume, că eşti de-al lor. Sau o clonă. Trimite-mi mail, te rog. Altfel nu cred că eşti tu.

  E vorba de viaţa noastră cotidiană şi tu numeri sexul îngerilor. Deşi nu cred că eşti. N-are cum. 😐

 10. Roxana Iordache Says:

  Trimite-mi sms sau doar un semnal pe telefonul pe care mi-ai mai trimis. N-am să răspund, dar pot constata că eşti tu. ACUM. Dacă eşti tu şi chiar ţii la mine. 🙂

 11. Virgil Ilie Says:

  Ha-ha-ha !
  Termina cu copilariile Roxi !
  Io ti-am postat aici cu articole din lege de ce nu ai dreptate , daca ceva e gresit scrie ce si am sa ma inchin .

 12. motraucs Says:

  @Roxana Cine este in poza ? 😳 😳

 13. Virgil Ilie Says:

  Te-am sunat . Daca mai e ala telefonul …

 14. Virgil Ilie Says:

  Confirm aici primirea mailului de la tine .
  Am sa-ti raspund , dar nu acuma .

 15. Roxana Iordache Says:

  @Virgil Ilie. Am văzut că m-ai sunat, de-aia ţi-am şi trimis mail-ul. Ştii că poţi să scrii ce vrei tu, doar că uneori mesajele tale servesc regimul mai bine decât s-ar servi regimul însuşi. 🙂

  Îţi spun de ce n-ai dreptate de data asta. Pentru că e un sofism. Nu e vina petentului că instanţa cu pricina a amânat răspunsul. E foarte clar că termenul s-a prescris. Doar n-a tras el de timp. El a fost deştept şi a obţinut excepţia de neconstituţionalitate. Corectă! Pentru că statutul de ministru e acelaşi, fie că a fost, fie că este ministru în perioada în care se încadrează fapta incriminată, fie ea şi inventată. 🙂

 16. motraucs Says:

  🙄

 17. Roxana Iordache Says:

  Motănel, este Gogu, Goguţu meu scump, motanul imperial care acum e înger. 😥

 18. Roxana Iordache Says:

  Virgil Ilie, încă o chestie. De ce crezi că s-a sesizat SRI? De capriciile mele? 😛

 19. motraucs Says:

  😥 Si @Motraux o sa fie inger ? 😳

 20. vahleeb Says:

  @Virgil Ilie: problema nu rezida in articolele 122 sau 123, ci in articolul 124 care defineste prescriptia speciala. Prescriptia de la 122 si 123 este stabilita la intervalul de cinci ani, si punctul de incepere al intervalului se reseteaza daca inculpatului trebuie sa i se faca comunicari. Acest termen de prescriptie simpla este facut tocmai pentru a se asigura ca procesele nu treneaza la infinit devenind, din justitie, tortura. Termenul de prescriptie speciala este stabilit la 7 ani si 6 luni si curge incontinuu indiferent de procedurile juridice desfasurate. Faptul ca, magistratii aia s-au intrunit si au suspendat niste luni de la numaratoare, nu numai ca incalca legea, dar incalca si fizica, pentru ca in articolul 124 nu se face referire la timpul juridic procedural ci la cel fizic.

 21. Roxana Iordache Says:

  @motracus. Voi deja sunteţi îngeri. Pe urmă, veţi fi şi mai îngeri. 🙂

  @vahleeb. Bun venit! O adevărată plăcere argumentaţia. 🙂

 22. Virgil Ilie Says:

  vahleeb …
  Art 124 stabileste ca timp maxim , dublul timpului prevazut de art 122 . S-a depasit cumva ?!
  Art.122 , alin.d ( cinci ani ) , coroborat cu Art, 124 ( prescriptie speciala = dublarea prescriptiei legale ) scoate un termen de minim 10 ani prescriptie speciala .
  Despre ce depasire vorbim ?!

 23. Roxana Iordache Says:

  Virgile, las-o dracului, Doamne iartă-mă! Mai ai puţin şi te angajează Băsescu. Vezi doar să nu-ţi dea cu scrumiera-n cap, când i se pune pata. :mrgreen:

  Articolul cu pricina stabileşte exact termenul care s-a scurs. Fix şapte ani şi jumătate. Atât. Dacă vrei să-i dai câţiva ani din viaţa ta, doar să-l mai vezi doi ani preşedinte şi vreo 20, regimul mutanţilor la putere, puteţi să vă faceţi un fel de liant, să-i dai perfuzie şi el să te pupe. 😆

 24. Roxana Iordache Says:

  De altfel nici chiar slugile-alea de la Penală ÎCCJ nu susţin enormităţile tale. Nici chiar ăia nu fac aşa exces de zel. 😛 Ăia susţin doar că nu se pune timpul de la CC.

 25. Dezvaluiri ZIUAnews – Adrian Năstase la inchisoare cu orice pret – 18 judecători de la instanța supremă s-au pus de acord sa nu ii permită lui Adrian Năstase prescripția specială « Hai ca se poate! Says:

  […] – 18 judecători de la Înalte Curte s-au întrunit într-o şedinţă ilegală, SUBSTITUINDU-SE LEGIS… […]

 26. Huhu Says:

  Acesti judecatori la fel cei de la CCR, ANI, CNA, DNA, nu au facut altceva decit sa execute ordinele dictatorului Basescu.

 27. George Says:

  O mica dedicatie disputei Virgil Ilie vs Roxana!

 28. George Says:

  Libertate lui Adrian Nastase cel nevinovat!
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 29. vahleeb Says:

  @Virgil Ilie: nu dublul, ci odata si inca jumatate. 7 ani si 6 luni, nu 10. Asta e, in fapt si miza intilnirii ca 7 ani si 6 luni au trecut.

 30. luci Says:

  termenul de „inca o data” este opera recenta (aprilie 2012) a slugilor portocalii. Fiind o dispozitie noua, se aplica doar pentru viitor, nu si termenelor care au inceput deja a curge!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: