PREOT-PAROH UCIS ÎN BISERICĂ, LA FOCŞANI! UPDATE: PĂRINTELE, SOCRUL LUI VASILE MARICA!

Foto: Monitorul de Vrancea

Părintele Tudor Marin, paroh al bisericii „Sf.Ioan Botezătorul” din piaţa centrală a Focşaniului, a fost înjunghiat mortal, chiar în biserică! Avea 69 de ani, preot unic, slujea de zeci de ani, era foarte cunoscut, iubit şi respectat.

Poate faptul că aduna enoriaşii în biserică o fi fost cauza actului satanic. Conform femeii de la lumânări, singura martoră a crimei abominabile, asasinul este un tânăr înalt, cu cămaşă neagră şi răvăşit la chip.

El a venit cu cuţitul în biserică şi când a plecat toată lumea, s-a îndreptat spre părinte şi l-a înjunghiat profesionist, drept la ţintă, în inimă – ca dovadă că manevrele de resuscitare au eşuat. Un act sinistru şi care, pe lângă caracterul patologic, poate avea multiple ţinte.

Una fiind îndepărtarea oamenilor de biserică, teama de a mai intra, mai ales în zile obişnuite şi a se ruga în linişte, tocmai atunci când nu e nimeni în afară de personalul de serviciu. Numai că pe creştinii practicanţi asemenea martiriu e departe de a-i demobiliza. Dimpotrivă. Îi motivează.

Părintele Tudor e acum un sfânt-martir. A murit după ce s-a împărtăşit, la sfânta liturghie, care a fost ultima lui oficiere, urmată de slujba de parastas din fiecare sâmbătă dimineaţa, pentru cei care îşi pomenesc adormiţi.

Mormântul părintelui Tudor în mod sigur va fi loc de pelerinaj şi izvor de binefacere.

Dumnezeu l-a luat în misiune, tot aşa cum militarii mor la datorie. Părintele Tudor e un atlet al lui Hristos. Numele lui va fi în veci binecuvântat.

Îmi pare rău pentru familia îndurerată, dar ei ştiu că preotul misionar şi-a încheiat viaţa pământească, la propriu, apoteotic.

Asasinul, însă, va trebui judecat în proces public, televizat ca la americani. Trebuie neapărat să aflăm cine, de ce şi pentru ce a putut comite asemenea monstruozitate.

Uciderea unui slujitor al Binelui. Blasfemie criminală.

Şi fiindcă nu mă pot astâmpăra în supoziţii rapide, crima asta cu premeditare să aibă, oare, vreo legătură cu trecerea Sorinei Plăcintă la PNL? În sensul că trebuia să ne amintim violent de apartenenţa satanistă a fiului ei? Sorina Plăcintă a ridicat o biserică, dar nu se ştie dacă Andrei s-a convertit. Şi cum problemele de familie sunt cele care au determinat-o s-o rupă cu gruparea infracţională – abominabilă – pe nume PD-L, e posibil ca ea să fie ţinta morală a asasinatului? Şi mai ales, PNL? Implicit, USL? Şi nu în ultimul rând, Crin Antonescu – omul politic care nu se ruşinează să-l mărturisească pe Hristos?

O fi vreun meseriaş din servicii care l-a executat pe părinte în scopuri multiple, inclusiv  politicianiste, cu preţul vieţii unui om?

Dumnezeu să-l bucure pe părintele Tudor în lumina fără de sfârşit! Şi să ne ocrotească pe toţi, din veşnicie! Sărut mâna, părinte! 😥

UPDATE. Părintele e socrul lui Vasile Marica!

Cine are nevoie de o diversiune de proporţii? Marica – n-are importanţă că e şmecher – a declarat că e filat şi a fost ameninţat cu moartea.

Hai, domnu’ Rus, daţi-vă proba competenţei! În ce-l priveşte pe Marian Oprişan, care s-a declarat oripilat şi a promis că a închis judeţul ca să fie prins criminalul, poate se spală cu el pe cap. :mrgreen:

REMEMBER: Marica e în război deschis cu Băsescu ,care, împreună cu nişte PD-Lichele, l-a acuzat public de fapte penale.

35 răspunsuri to “PREOT-PAROH UCIS ÎN BISERICĂ, LA FOCŞANI! UPDATE: PĂRINTELE, SOCRUL LUI VASILE MARICA!”

 1. PREOT-PAROH UCIS ÎN BISERICĂ, LA FOCŞANI! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 June 2012 – Blog « ORICE AR FACE BĂSESCU, TOT BLAGA CÂŞTIGĂ 🙂 […]

 2. Argusdre Says:

  Necunoscand prea multe despre caz, pot doar sa-mi dau cu presupusa.In acest sens nu neg ca am observat dupa revolutie, presupunand ca din cauza libertatii in democratie a Clerului, o gramada de popi mai lacomi decat Basescu si Udrea laolalta….Am observat preoti ortoboxi care erau si sunt in stare sa ia bucatica de la gura saracului, preoti care refuza sa ingroape mortul daca nu-i dai cat cere, popi care merg la Boboteaza pe la casele romanilor ca la urat, avand buzunarele modificate si lungite pana la glezne, etc. Si cred ca toata lumea a vazut cum Capii biserici noastre au tacut chitic cand regimul basescu luase masuri de exterminare a cetatenilor acestui plai…Deci nu-i cazul sa ne miram ca se intampla si situatii tragice…Popimea ortodoxa in loc sa ajute necajitul, cauta exact precum politicianul, sa-l secatuiasca, sa-l exploateze, sa-l termine…
  Si inca mai vor respect, fara sa-i duca mintea aia hrapareata ca noi putem sa tratam cu Dumnezeu si fara intermediari…
  Concluzia : majoritatea popilor ortodoxi sunt mai putin credinciosi decat cei mai atei dintre romani, dar si mai ticalosi….

 3. Roxana Iordache Says:

  @Argusdre. Nu m-aş fi coborât să vă mai răspund vreodată, dar asemenea abjecţie n-o puteam lăsa nesemnalată. Blamează preoţii chiar cei care nu-i cunosc, care nici nu pun piciorul în biserică, sub pretextul că ei au relaţie directă cu Dumnezeu. Un ateu e mai cinstit decât asemenea farisei care vorbesc fără să cunoască. Acum în mod sigur vor urma obişnuitele lături misogine. Atâta doar că bate vântul invers.

 4. Dante Says:

  E chiar socrul lui Vasile Marica !!!

 5. PREOT-PAROH UCIS ÎN BISERICĂ, LA FOCŞANI! UPDATE: PĂRINTELE, SOCRUL LUI VASILE MARICA! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 June 2012 – Blog « ORICE AR FACE BĂSESCU, TOT BLAGA CÂŞTIGĂ 🙂 […]

 6. luminis Says:

  Dumnezeu sa’l treaca in randul sfintilor! Ne mangaie bunul Dumnezeu facand noi mucenici care sa se roage pt neamul acesta dincolo.

 7. Miros de anemone peste cimitir | Teologie pentru azi Says:

  […] „Părintele Tudor e acum un Sfânt Martir. A murit după ce s-a împărtăşit, la Sfânta Liturghie, care a fost ultima lui oficiere, urmată de slujba de parastas din fiecare sâmbătă dimineaţa, pentru cei care îşi pomenesc adormiţi. Mormântul părintelui Tudor în mod sigur va fi loc de pelerinaj şi izvor de binefacere”. […]

 8. Roxana Iordache Says:

  @Dante. Da, am actualizări. Inclusiv un link la un articol al meu din perioada „vameşiadei”. Atunci. Băsescu a ieşit pe sticlă şi l-a acuzat pe Marica. Apropo, UNDE ESTE MARTA? :mrgreen:

  @luminis. Bun venit! Da. 😥

  @Părintele Dorin. Vă rog să-l pomeniţi pe părintele Tudor mâine, la predică. Poate Preafericitul ne cheamă pe toţi în stradă. Aşa ar trebui.

 9. Huhu Says:

  Io cred ca-i o razbunare portocalie pentru criticile prea dure, dar drepte ale lui Marica, ginerele preotului ucis, pentru tradarea Placintei, pentru pierderea alegerilor.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe preot si sa-l pedepseasca pe criminal!

 10. Donkeypapuas Says:

  2005 – fratele Roger asasinat la Taize de către „o dezechilibrată psihic din România”: 2012 – cazul se repetă în oglindă la Focşani.

  Irina Cornici („victima” din dosarul Tanacu) externată de trei ori de la spitalul de nebuni pe motiv de … sănătate mintală.

 11. George Cartonic Says:

  Ce oribil. Din cat am putut eu sa il cunosc era un om ok. Nici nu cred ca a avut neaparat legatura ca era socrul lui Vasile Marica. Pe strazi umbla din ce in ce mai multi nebuni si multi se amagesc cu: lasa ma ca o rezolv eu cu vorba buna.

 12. Zorina Raducu Says:

  Dumnezeu sa il odihneasca !

  Condoleante sotiei lui Vasile Marica si intregii familii pentru pierderea parintelui !

 13. mgabim2009 Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Sper sa fi fost doar un dezaxat si atit (cel care l-a omorit). Desi faptul ca preotul era socru lui Marica, si din Moldova….

 14. Roxana Iordache Says:

  @All. Mulţumesc pentru comentarii.

  @George Cartonic. Bun venit!

 15. Argusdre Says:

  ”Roxana Iordache spune:
  sâmbătă 16 iunie 2012 la 11:31:59 am
  @Argusdre…..Acum în mod sigur vor urma obişnuitele lături misogine. Atâta doar că bate vântul invers.”

  Nu, nu vor urma. Precum n-au urmat niciodata…Ma confunzi si, probabil n-ai observat ca am considerat intotdeauna existenta intre „niste poale lungi” si „niste pantaloni” ca ai mei, o diferenta naturala de judecata logica si realista…Eu am avut tinte mai modeste.N-am avut vreodata pretentia ca sunt atat de genial incat daca mai scriu mult pe blogul personal bag omenirea in al treilea conflict mondial….

 16. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  Inainte de declaratia lui Oprisan, vazand reactia presei, propusesem ca enoriasii sa fei legitimati la cate un club de enoriala. Adica prea e haos, intra cine cum vrea in biserica ? Sa ne afectam pur si simplu romaneste si sa cautam niste solutii rapid. Ca pana luni oricum uitam.
  Recunosc insa ca solutia lui Oprisan e si mai buna., de aia el e presedint si eu nu pesemne.
  Astept cu interes un Brivik de romania, sa vedem atunci comentarii adeavarate.
  RIP popa !

 17. olimpiu65 Says:

  ce infamie!!! sa ucizi in biserica!!!!
  prea multi retardati umbla liberi in Romania!

 18. stejarul Says:

  In Romania nimic nu este intamplator!
  FSNistii pot convietui intre ei bine-mersi, noi, se pare ca nu.
  Dumnezeu sa il odihneasca!

 19. stejarul Says:

  „Adica prea e haos, intra cine cum vrea in biserica ? ”

  Asta e greseala! Sa reactionam la provocarile lor cu restrictii. In felul asta, ne auto-impunem exact restrictiile care ar vrea ei sa ni le impuna.

 20. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  Stejarule sunt eu, Pitulicea. Ce vrei sa spui ?

 21. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  @Olimpiu – conteaza unde se petrece omorul ?

 22. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  @Roxana – imi amintesc mai degraba primul asa zis protest. Cand au iesit cei de la finante pe holuri si s-a urcat Blejnar pe scaun sa le vorbeasca. Cine a detensionat atunci ? Marica. Le-a spus : mai, sa avem incredere si sa vedem. Eu unul cred ca e la fel de basist cum e si Lincu. Singurul de pe la sindicate despre care cred ca nu e basist e cel de la invatamant, nu mai stiu cum ii spune.
  By the way, Marica nu a spus ca a fost urmarit. A zis ca i-au pus o tulumba in fata casei 🙂

 23. Dante Says:

  L-au prins !

  Ucigaşul preotului din Focşani a fost prins în apartamentul său, potrivit preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, se numeşte Puşcoiu Florin şi locuieşte în cartierul Sud din Focşani. În acest moment a fost reţinut la IPJ Vrancea.

 24. Roxana Iordache Says:

  @Bogdan Xenopol. E dreptul tău să îţi cultivi memoria selectivă. 🙂

  Te ajut cu Marius Nistor. 😛

  @Dante. Să vedem.

 25. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  @Dante- o doamne, s-a facut dreptate. Multumim pentru vestile bune. Condamnabil ca se intampla asemenea fapte reprobabile, dar sa aplaudam autoritatile ca l-au retinut. Brusc putem sa dormim ceva mai linistiti. Daca se modifica ceva te rog sa anunti. Multumesc in numele colectivului

 26. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogdan Xenopol Says:

  @Roxana – Da, ala. Multumesc, ce sa zic 🙂

 27. Carmen Says:

  Dovada clara ca Dumnezeu nu le poate rezolva pe toate, insa odihneasca-se in pace, o merita…

 28. stejarul Says:

  @Pitulicea

  „Ce vrei sa spui ?”

  Vreau sa spun ca daca dam voie sa fie impuse restrictii de intrare in biserica, facem jocul ticalosilor. De ex daca guvernul vrea sa controleze populatia, sa stie cine si cand merge la o anumita biserica nu e nevoie sa impuna inregistrarea celor ce intra in biserica. Fac o mizerie de genul crimei asteia (fac brainwash la un lunetic sa comita crima) iar noi vom cere sa fim inregistrati si controlati.

  @All
  Cine e in spatele mizeriei asteia? In nici un caz basescu. Si-ar fi „dat foc la valiza” sa „monteze” asa o crima si mai ales in familia unuia in conflict cu el.
  Suspiciunea cade asupra celor care il vor compromis pe basescu…
  Am mai spus, cu grupul de la Cluj sa ne fie teama cand pleaca „in vacanta”.
  Daca vor sa il suspende sa o faca fara mojicii. Nu de alta dar incep sa dea semne ca is capabili de ceea ce basescu nu a fost!

 29. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogan Xenopol Says:

  Partea cea mai fun la speta asta o pot declara ca sunt vreo 5 poate 6 interventii ale lui Oprisan in care pe langa multe alte balarii s-a auzit mesajul : e un oras linistit, fara interopi.
  Acum na, l- au prins. Sper sa il studieze temeinic si traiesc cu speranta ca asa ceva nu se va ma intampla aici in romania.

 30. Osul lui Ioan Botezatoru' - aka Bogan Xenopol Says:

  @stejarule – nu guvernul trebuie sa controleze. Daca ar controla guvernul e clar ca se intampla cum spui tu. eu cred ca enoriasii ar trebui sa se controleze intre ei. Tu ce crezi ? Ma bazez pe faptul ca orice enorias ar trebui controlat un pic cu capul, sigur gasesti ceva in neregula acolo.
  Eu sunt direct interestat sa nu se mai intample asa ceva in tara asta. Ce trebuie sa facem ? Asta este intrebarea mea. Suntem romani, nu ? Deci e clar ca o putem rezolva cumva. Nu putem permite sa fie ucisi preoti in lacase de cult.

 31. stejarul Says:

  „enoriasii ar trebui sa se controleze intre ei.”
  Prea multi securisti in societatea Romaneasca … Asta ar mai trebui, un enorias/preot sa stabileasca diagnostice psihiatrice! Si in functie de ele sa spuna „tu intri in biserica…tu nu intri!”. „Discriminare” ar striga toti.
  Regula care e bine de urmat e CAT MAI PUTINE RESTRICTII, avem destule restrictii deja. Si in plus, cati dintre noi pot spune ca in nebunia aia din Romania mai sunt inca normali!
  Solutia e presiune pe ministerul de interne sa solutioneze CORECT cazul si pe ministerul sanatatii sa nu mai abandoneze cazurile psihiatrice (ministerul si medicul curant al criminalului impart vina cu el). Eu as pune mare presiune pe Ministerul Sanatatii.
  1. Bolnavii psihici violenti sunt o problema mare in Romania. Au mai fost cazuri de crime comise de acestia.
  2. Actualul guvern sa inteleaga ca orice inscenare may hit them in the back! (eu il banuiesc pe magureanu ca are o implicatie aici. joaca la doua capete si se face „util” asa cum stie el. In cazul asta compromitand-ul pe basescu)

 32. stejarul Says:

  PS: „Înainte de decembrie ’89, fostul căpitan de Securitate virgil magureanu spăla geamurile la muzeul din Focşani”

 33. dyana Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!!!!!!!!!!!!

 34. ingineru@gmail.com Says:

  M-am kkt pe mine de ras citind idea cum ca ar fii o legature intre madame Placinta si crima.
  Inteleg ca si de la o latrina preum ziua te-au dat afara..
  Mai roxana mi-ar place foarte mult sa imi scrii necrologul daca o sa traiesti mai mult. Vreau ca lumea sa fie bine dispusa

 35. stejarul Says:

  „criminalul susţine că, sâmbătă dimineaţa, a mai fost la trei biserici cu intenţia de a ucide un preot. Însă planul i-a fost dejucat de faptul că în respectivele biserici era multă lume.”

  Declaratiile criminalului demonstreaza PREMEDITARE. Premeditarea exclude boala psihica in momentul comiterii crimei. Deci criminalul va infunda puscaria!
  Imi place ca jigodiile care au planificat crima si-au dat seama ca „unealta” lor daca face declaratii de psihopat isi taie singuri craca! „Loveste” in ministerul sanatatii! Asa ca l-au „programat” sa declare premeditare si sa isi recunoasca rapid crima. Vor sa inchida rapid cazul. A a fost un plan prost intocmit. Cam ca rapirea din Irak.
  Mi-as dori ca si alti potentiali criminali sa invete ca daca ceva iese gresit e pielea lor la bataie si nu a celor care i-au angajat. Ani grei de puscarie ii asteapta iar promisiunile facute de „angajatori” nu vor fi niciodata onorate.
  Odata intrat la inchisoare ce usor „se scapa” de un martor incomod!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: