BĂSESCU, EPISTOLĂ-TESLĂ CĂTRE PARLAMENT

Foto: piatza.net

„În calitate de Preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării României la Uniunea Europeană, alături de Parlament şi în conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă adresez rugămintea de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a Proiectului de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie 2011 de modificare a art. 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro.

Decizia Consiliului European 2011/199/UE a fost supusă ratificării Parlamentului prin Decretul nr. 892 din 2 decembrie 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 866 din 8 decembrie 2011.

Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării proiectului de lege sus menţionat, acest lucru fiind un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană.”

Departamentul de Comunicare Publică
08 Iunie 2012

Sursa: presidency.ro

Comentariu: Dacă a fost o aluzie la faptul că el ar trebui să meargă la Consiliul European, atunci i-a ieşit mai degrabă o teslă, fiindcă alineatul 4 din articolul 148 zice următoarele:

„(4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2)”.

Iar alienatul 5 prevede explicit că de politicile europene se ocupă Guvernul României:

„(5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene”.

Ce-o fi fost în capul lui Cristian Diaconescu, atunci când l-a sfătuit pe Băsescu să comită epistola cu tesla?

Iar referitor la legea cu pricina, oricum nu ne aleargă nimeni. Putem aştepta să iasă Grecia din zona euro, după care moneda europeană va pica în cap. Cel puţin, aşa a zis guvernatorul Isărescu. 😛

Dar Băsescu se pune capră la proiecte născute moarte. Noroc că, totuşi, nu reprezintă România decât la nivel protocolar. Nu că asta ne-ar avantaja. 😯

12 răspunsuri to “BĂSESCU, EPISTOLĂ-TESLĂ CĂTRE PARLAMENT”

 1. olimpiu65 Says:

  atat pot securistii!!! atat au invatat in epoca de aur. sa speram ca tinerii din servicii gandesc altfel!!!

 2. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, totuşi, Cristian Diaconescu era junior atunci, deci, ai fi avut pretenţii că nu e contaminat. Şi eu cred că nu e. Mai degrabă, e slab. Slab rău. Poate nici măcar şantajabil. 😐

 3. BĂSESCU, EPISTOLĂ-TESLĂ CĂTRE PARLAMENT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 08 June 2012 – Blog « Concurs: Va trimit la un eveniment de dezvoltare personala pe 19 iunie! […]

 4. olimpiu65 Says:

  Cristi Diaconescu e contaminat rau si slab fiind actiunile lui s-au facut la comanda

 5. mgabim2009 Says:

  Mai grav mi se pare decorarea celor de la CCR inainde de judecarea constitutionalitatii legii electorale.
  Si o veste ce m-a uns direct la inima: Ponta l-a rechemat de la post pe consulul general de la Chicago! (sper ca si datorita mesajului ce l-am scris pe blocul lui AN acum doua spatmini legat de toate matrapazlicurile facute de acest impostor!). Sint oameni deosebiti in MAE, sper sa ne gaseasca si noua un consul care sa ne reprezinte cu adevarat interesele.

 6. Argusdre Says:

  Cu impertinenta-i arhicunoscuta, „iesi afara javra ordinara” continua sa joace, ca altfel nu poate….Si nici nu mai conteaza daca mai e logic ori ba…Pentru el e important sa-si bage degetul in nas, chiar daca tac-su i-a zis ca nu-i frumos si nici sanatos…Simte un imbold interior de a deranja, de a scrijeli la urechea celor care-i strica planurile, celor care-i ataca si desconsidera Crapatura aia de mahala tiganeasca…

 7. J o h n s o n Says:

  L-au retras pe Biju de la Marsilia 😆 Yessss !!!

  http://www.cotidianul.ro/guvernul-schimba-mai-multi-consuli-numiti-de-fostul-executiv-185286/

 8. stejarul Says:

  Roxana,

  am vazut un interviu cu Monica Macovei (prima data cand am vazut-o vorbind) si am tras doua concluzii.
  1. (asta o sa va placa voua, 🙂 ) Uneori minte si minte rau.
  2. (asta nu sa va placa) Are dreptate ca basescu trebuie sa mearga la Consiliul European. Argumentul ei era ca presedintele in Romania este ales de vot popular deci nu este ales de Parlament si de aia el reprezinta Romania.

  Roxana, eu am sentimentul ca ponta se fereste ca dracu de tamaie sa il suspende pe basescu pentru ca ii convine situatia. Scaraotzki la Cotroceni si el la palatul Victoria. Asa tot taie din atributiile presedintelui sub blanda noastra ingaduinta pentru ca il vrem pe basescu mic mic de tot… dar uitam ca o sa vie vremea cand in locul marinerului va fi Crin pe un post cu atributiile „ciopartite” datorita pestilentei ultimului „chirias”.
  De aia spun ca basescu trebuie sa mearga la Consiliul European pentru ca atunci cand basescu „dispare” il vreau pe Crin acolo mai mult decat pe ponta.

 9. bmarinescu41 Says:

  @stejarul
  Nu se pune problema să-i ciopârcească din atribuţii preşedintelui, băsescu trebuie suspendat pentru că a încălcat flagrant Constituţia,şi nu odată ci de fffff multe ori!!!
  Preşedinţia rămâne cu toate atribuţiile neciopârţite!!!
  Individul,care se află în funţia de preşedinte,trebuie mazilit şi asta cât mai urgent,IERI DACĂ S-AR PUTEA!!!

 10. stejarul Says:

  @ bmarinescu41

  Corect! Suspendat retroactiv! .. daca s-ar putea. Asta tot „urlu” eu la Voiculescu pe blog. Mai ales ca schimbarea legii facuta de basescu cu inlocuirea majoritatii simple cu cea absoluta nu are efecte prea mari asupra rezultatului final din cauza popularitatii foarte scazute a „jucatorului”. Deci sansele de suspendare ale lui basescu sunt aproape identice acum fata de cum erau anul trecut.
  Intrebarea mea, ramane: Cine crezi tu ca trebuie sa ne reprezinte la Consiliul European? ponta sau Crin?

 11. Virgil Ilie Says:

  Ori ca se duce Basescu , ori ca se duce Ponta , io unul nu vad care e diferenta de vreme ce amindoi sustin si merg pe aceeasi linie , adica a arondarii totale a Romaniei si romanilor intereselor straine .
  Sigur ca as prefera sa se duca Ponta ca sa mai ii deie o leaca peste nas lui Basescu , dar cel mai bine ar fi sa se ia de mina neispravitii si sa se duca dracului amindoi . Sa se returneze cind o sa strig io dupa ei .

 12. Virgil Ilie Says:

  De fapt a discuta despre CINE SA SE DUCA este un fel de „ba pe-a ma-tii!” , mult mai important este CE SA SUSTINA , CARE ESTE MANDATUL CU CARE SE DUCE .
  De s-ar duce dracului amindoi unde a intarcat dracul iapa .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: