ANTENA 3, MARELE PREMIU AL PROFESIONIŞTILOR TV

APTR a decernat mai multe premii Antenei 3, printre care şi Marele Premiu, pe numele mai multor realizatori: Mihai Gâdea, Oana Stancu, Radu Tudor, Răzvan Dumitrescu, Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu.

Premiul Calderon le-a revenit reporterilor cu adevărat speciali, Carmina Othman, Petre Nechita, Simona Boţog, pentru relatările din Piaţa Universităţii (ar fi meritat şi pentru relatările din satele înzăpezite).

Emisiunea „În premieră” a primit premiul pentru Reportaj. Am pus majuscula deliberat. Chiar şi dacă ar fi fost doar reportajul – epocal – despre Cernobîl, ar fi meritat din plin. Carmen Avram a crescut fabulos ca „manager” de echipă.

A fost frumos că au făcut o emisiune despre ei ca mare echipă, menţionându-i şi pe cei care nu au fost premiaţi de data asta. Şi mai ales, vorbind despre oamenii din culise, fără de care nimic n-ar fi posibil. Pe unii i-au şi adus în platou.

Felicitări pentru premii! Deşi am ezitat să-i felicit, dat fiind faptul că un premiu a primit şi Adriana Nedelea, de la Realitatea TV, pentru cea mai bună prezentatoare de ştiri. 😯

17 răspunsuri to “ANTENA 3, MARELE PREMIU AL PROFESIONIŞTILOR TV”

 1. ANTENA 3, MARELE PREMIU AL PROFESIONIŞTILOR TV » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 May 2012 – Blog « Memoria orașului […]

 2. Zorina Raducu Says:

  Felicitari tuturor si fiecaruia in parte !
  O gradina de flori pentru premianti.
  As spune si pentru nominalizati, dar nestiind cine sunt, mi-e un pic teama.
  O ploaie de flori inmiresmate.
  http://nature.jardin.free.fr/cadre2b.html

 3. Radu Humor Says:

  Dar Mirciulică ?
  După ce a pierdut o groază de bani pariind pe Bute, pierde și premiul pe care anul trecut și l-a adjudecat en fanfare ?!
  Unde pot fi văzute celelalte premii ?

 4. Marcus Says:

  Nu Va Fie Frica, Traienelu’ Pica ! Si Face Si Buf!

  Am urmarit in aceste zile pozitia unor jurnalisti/analisti politici care s-au repezit sa ia la puricat in cel mai serios mod posibil spusele unui Hrebenciuc referitoare la suspendarea basescului, sa traga concluzii care mai de care mai pesimiste in aceasta privinta mergand pana la lansarea ideii unei intelegeri, pact de neagresiune, numiti-l cum vreti dvs, intre chiombu si USL, intrebandu-se retoric in articole cu titluri de-o schioapa “Daca mai este de actualitate suspendarea lui Basescu?” etc inducand astfel simpatizantilor USL ideea ca acesta i-ar fi tradat cu un plus de palme morale date de USL protestatarilor din PU fara de care ei nu ar fi ajuns astazi la putere.
  Dumnezeu imi este martor si o pot confirma si cei care au avut rabdarea si bunavointa sa-mi citeasca comentariile in acesti ani de cand Basescu este la putere, ca in afara de faptul ca sunt printre primii care argumentat, dar si indarjit in acelasi timp, aproape zi de zi, am incercat sa arat romanilor cam ce fel de neom au ales ei sa le reprezinte interesele, am sustinut constant ideea debarcarii in orice conditii a Belzebutului din tronul cotrocenist. Mai marturisesc faptul ca, la prima suspendare a sa, m-am exprimat public pe postul de televiziune Realitatea TV, pentru aceasta, cu toate ca atunci impostorul calarea pe cai mari si de rasa, fiind inca la o cota mare de popularitate.
  Cota care si-a aratat efectele in esecul rasunator si usturator al actiunii politice intreprinse de parlamentari, ba mai mult victimizandu-l pe netrebnic si satanizandu-i pe parlamentari.
  Tocmai de aceea nu inteleg graba cu care se doreste un eventual nou esec intr-o apropiata suspendare pripita in conditiile in care actuala majoritate parlamentara este una de conjunctura unde USL-ul a fost nevoit sa faca pact cu dracu’ aflat in cardasie cu Izmana, cu o Roberta inca pe post de abac la sefia Camerei Deputatilor cu Blaga statroste peste senatori, cu serviciile care inca lucreaza la greu pentru chiombalau, cu o Curte Constitutionala inca nehotarata sa rabateze in favoarea noii puteri si cu multi, multi alti factori deocamdata favorabili lui Uciga-l Toaca si care ar putea fi determinanti in esecul unei astfel de intreprinderi pripite.
  Pe de alta parte nu vad de ce liderii USL si-ar consuma zilnic energia facand strigaturi catre popor cu textul: “il vom suspenda pe Basescu”, atata timp cat au spus acest lucru raspicat, cu subiect si predicat, inca de haaaat!, cand erau in Opozitie.
  La cat am rabdat si am inghitit de la acest nenorocit consider ca suntem indeajuns de antrenati si caliti pentru a rezista pana dupa alegeri, cand sortii ne vor fi suta la suta favorabili. Si numai eu stiu cat de mult imi doresc debarcarea in suturi a chiombului si incarcerarea lui de urgenta la Rahova.
  Asa ca dragi analisti politici, faceti si dvs. stimabililor, daca sunteti de buna credinta, precum croitorul, masurati de doua ori si taiati o data, deoarece altfel riscati sa stricati bunatate de material.
  Si ar fi pacat!

 5. olimpiu65 Says:

  nu ma pricep sa analizez profesionalismul oamenilor de media, dar mie unul Adriana Nedelea imi place chiar daca se agita prea mult
  toata stima mea pt doamna Lucia Hossu Longin si munca domniei sale!!!!

 6. Bibicu Says:

  Să ne trăiască !

 7. J o h n s o n Says:

  Cam cu dedicatie aceste premii…in locul lui Stoiceasca as fi pus-o pe Laura Chiriac de la RTV macar pentru surplusul evident de inteligenta,umor,cultura…La fel si cu Striblea care-i da clasa lui Gadea dar cum sa nu-i dai tocmai directorului de post o felie din tort emisiunile fiind vai mama lor chiar asa cu audientele beton…Vorbim despre jurnalisti si jurnalism,nu despre audiente.

  Radu Tudor,Oana Stancu,Razvan Dumitrescu DA !

 8. Radu Humor Says:

  @Marcus
  Îți împărtășesc intrutotul pdv !
  Referitor la Ucigă-l Toaca :mrgreen:
  Am observat că nimeni nu a remarcat faptul că la Chicago, hotelul la care a stat și de la recepția căruia a făcut în conferința de presă toate gesturile mârlănești la adresa lui Marga, căruia nu-i ajunge nici până la glezne, se numea The Drake 🙄
  Deocamdată a dat peste ăsta, dar sper să dea și de ta-su !
  Puțintică răbdare 😉

 9. virgilvirgil Says:

  Basescu trebuie suspendat inainte de alegerile generale . De altfel cred ca este si dorinta USL dupa cum tot il scot mereu la scuturat .
  Altminteri , Basescu chiar incearca sa evite pe cit posibil o suspendare inainte de alegeri bazindu-se pe faptul ca USL o sa se erodeze si referendumul o sa dea gres .

 10. Radu Humor Says:

  Scrisoare deschisă către domnul Traian Băsescu

  de Valentin Nicolau

  Acum şapte ani, la presiunile dumneavoastră şi ale subordonaţilor politici, am demisionat din funcţia de preşedinte-director general al TVR. La acel moment, făceam o fotografie sumară a situaţiei în care lăsam televiziunea publică: 20 de milioane de euro profit net pe anul 2004, 17 milioane de euro în conturi, sub 3.000 de angajaţi, spaţii de producţie şi de birouri nou construite (mii de metri pătraţi), procesul de retehnologizare într-un stadiu avansat, operaţiunea de rebranding – o reuşită pe plan intern şi internaţional, poziţia doi-trei în topul naţional al audienţelor TV şi, cel mai important, faptul că angajaţii redobândiseră mândria de a lucra în TVR. Televiziunea Română devenise „imaginea timpului său”, ajungând o instituţie puternică şi respectată.

  Astăzi, Televiziunea Română, pe care aţi aservit-o şi aţi umilit-o cum niciodată nu s-a mai întâmplat, înregistrează pierderi economice uriaşe, cumulează datorii de aproape 150 de milioane de euro, personalul este supradimensionat (3.500 de angajaţi) prin angajarea ziariştilor obedienţi şi oferirea de sinecuri clientelei politice, audienţele sunt prăbuşite (tronsoane lungi de timp cu audienţe zero), este decredibilizată şi lipsită de respect public, iar lista dezastrelor poate continua. Un amănunt: actualul preşedinte-director general, Alexandru Lăzescu, a fost numit de dumneavoastră personal.

  Cine e vinovat de ce s-a întâmplat în aceşti şapte ani? În primul rând Traian Băsescu. Aţi dispus aservirea TVR cu orice preţ, ordinul fiind executat de Mona Muscă şi Raluca Turcan, ajutate de un şir lung de cozi de topor, ce au beneficiat de colaborarea unora dintre şefii TVR şi de susţinerea unor acoperiţi din presă. Băsescu-Muscă-Turcan este triumviratul care a declanşat distrugerea TVR. Punând conducători incompetenţi, aţi obţinut garanţia fidelităţii lor, iar, ca recompensă pentru slugărnicie, le-aţi dat mână liberă la jaf.

  Problema depolitizării TVR v-a fost doar un subiect de campanie electorală. După alegeri, v-aţi întrecut înaintaşii, subordonând-o politic şi mai mult, ca de altfel pe toate celelalte instituţii publice. Tot ce aţi reproşat cândva altora aţi făcut înzecit odată ajuns la putere: „corupţie la vârf”, trafic de influenţă, politizare excesivă, nepotism, impostură etc.

  Aţi câştigat alegerile din 2004 cu sloganul „Dreptate şi Adevăr”. În fapt, lucrurile au fost exact pe dos, guvernarea dumneavoastră a stat sub semnul nedreptăţii şi al minciunii, pe fundalul unei stări conflictuale pe care aţi avut grijă să o alimentaţi permanent. Sloganul mai potrivit ar fi fost „Jaf şi incompetenţă”, pentru că în TVR, ca în întreaga ţară, asta s-a petrecut. Este uluitor cum în numai şapte ani au fost prădaţi aproximativ 150 de milioane de euro! Iată „eficienţa” regimului Băsescu şi felul în care s-a concretizat mult clamata „modernizare a statului”. Multiplicând situaţia dezastrului din TVR la realitatea celorlalte instituţii publice, avem dimensiunea ororii unei politici de destabilizare a structurii de rezistenţă pe care stă orice stat suveran. Dumneavoastră vă aparţin cuvintele care sună ca un blestem: „statul nu mai poate fi responsabil pentru fiecare dintre cetăţenii săi”, ce au declanşat cel mai crunt individualism, maximizând indiferentismul social. În fapt, aţi militat pentru un stat iresponsabil, condus de indivizi responsabili doar pentru propria lor îmbogăţire şi preocupaţi să-l menţină captiv cu orice preţ.

  Nu aţi fost un preşedinte-jucător, ci un preşedinte-distrugător, spre nenorocirea multor români. Veţi spune că nu aţi făcut totul de unul singur, că la ruinarea sistemului public (mass-media, sănătate, învăţământ etc.) şi la haosul general din administraţie au contribuit şi alţii. Sigur că nu aţi demolat solitar, dar cei care v-au pus planurile în fapte au fost aleşi de dumneavoatră dintre fidelii incompetenţi şi şantajabili, deci uşor de controlat într-un sistem structurat după reguli mafiote, România cotropită fiind sistematic spoliată şi siluită. Dacă CSAT ar funcţiona normal, ar fi trebuit de mult să se autosesizeze de pericolul pe care l-aţi reprezentat pentru România.

  Cine ştie de cât timp va fi nevoie să se repare dezastrul pe care îl lăsaţi în urmă? Sunt stricăciuni care nu vor mai putea fi vreodată îndreptate. Aţi degajat atâta ură împotriva propriei ţări, încât epoca Băsescu va rămâne în amintire ca un coşmar, trauma războiului pustiitor pe care l-aţi purtat aiurea cu propriul popor, o calamitate pe care aţi abătut-o asupra României într-o perioadă istorică în care i-ar fi putut fi mult mai senin. Niciodată nu au fugit din propria lor ţară atâţia români, niciodată n-am trăit atâta dezrădăcinare. De data asta, răul cu care românii s-au confruntat a fost nu numai imens şi perfid, dar a venit din interior, de aceea şi doare atât de tare, iar răul poartă numele dumneavoastră, domnule Traian Băsescu.

  Dincolo de durerea de a vedea distrusă munca mea şi a colaboratorilor mei din TVR, vă sunt recunoscător pentru că, încercând să-mi faceţi rău acum şapte ani, mi-aţi făcut un mare bine, determinându-mă să mă întorc la vechile mele preocupări, departe de mizeria fizică şi morală care a înflorit, sufocând ţara în epoca Băsescu şi, pentru asta, vă mulţumesc.

  Valentin Nicolau
  Luni, 28 mai 2012

 11. Franklin Says:

  @Marcus

  Timpul lucreaza, din pacate, pentru Chiombalau. Guvernarea erodeaza fie pentru ca guvernantii fac greseli si sunt departe de a fi perfecti, fie pentru ca propaganda basista e puternica. Cred ca nu realizezi ce inseamna inca 2 (doi) ani cu Traian Basescu la Cotroceni. Sa-ti spun eu? Inseamna masinatiuni si lovituri de maestru executate cu artileria grea, un partid „de dreapta” al securistilor extrem de puternic, un PDL solid ancorat la 15-20? amandoua aflate in crestere, nemultumiri populare impotriva USL datorita carora, la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu s-ar putea sa ramana cu praful de pe toba, dupa cum prevad unii. Mai inseamna ca regimul basist sa reuseasca sa supravietuiasca loviturii napraznice primite in aceasta iarna si sa revina in forta, revigorat si perfectionat, cu oameni fideli aflati in posturi cheie in justitie, in servicii si la CCR.

  Un plan perfect ar fi fost acela ca, in primul pas, Traian Basescu sa fi fost suspendat imediat dupa caderea guvernului MRU, atunci cand statea ascuns in vizuina ca un sobolan schiop, iar referendumul sa fi fost organizat odata cu alegerile locale. Ca tot ii era draga lui smecheria asta cu cumularea scrutinurilor.
  In al doilea pas, USL ar fi putut sa se destrame „controlat” chiar inainte de alegeri astfel incat populatia sa aiba de ales intre stanga (PSD) si dreapta (PNL) pentru a evita legitimarea PDL ca principal pol al opozitiei precum si aparitia unor formatiuni politice prefabricate in anumite laboratoare. Care laboratoare, desi lucreaza pe bani publici, se ocupa doar de conspiratii impotriva populatiei in interesul unei minoritati neglijabile numeric dar care se pare ca este noua oligarhie postrevolutionara.

  Ce se mai poate face acum? Mai intai ar trebui urgentata modificarea legii referitoare la suspendarea presedintelui si declansata imediat procedura de suspendare. Nu mi-e teama de referendum ci de votul din parlament. S-ar putea sa avem surpriza sa constatam ca nu toti cei care au votat motiunea vor vota pentru suspendare! Abia atunci vom afla si noi cu cine avem de-a face. Daca demiterea va trece de parlament, „intors la popor”, Traian Basescu devene istorie!

 12. Radu Humor Says:

  Excepțional rechizitoriu lui Valentin Nicolau! ( de fapt nu contează cine l-a făcut ! )
  Sper că și fără a mai adăuga ceva este suficient pentru moțiunea de suspendare, urmând ca la procesul de trădare națională să se adauge și celelalte ( flota, casele, fetele, fratele, amantele, etc) !

 13. Marcus Says:

  @Franklin: se pare ca nu ai inteles. Eu spun ca Uciga-l Toaca trebuie suspendat IMEDIAT dupa alegerile parlamerntare, adica peste cinci luni, nu acum cand tipu are inca sanse sa supravietuiasca unei astefl de actiuni facuta in pripa si fara sprijin parlamentar sigur si numeric confortabil. Ca sa nu vorbim de CC. Sansele de a-l suspenda in actuala conjunctura parlamentara sunt aproape nule in conditiile in care Izmana oricand poate face la „stanga-mprejur”. Cinci luni n-om muri, mai rabdam un picut.
  sa fii iubit
  marcus
  PS- un eventual esec din motive de graba ar insemna aleluia si amin pentru o a treia suspendare si abia atunci ramanem cu Nosferatu’ pe cap pana la sfarsitul mandatului.

 14. Franklin Says:

  @Marcus
  Iti respect punctul de vedere. Numai eu spuneam ca dimpotriva, trebuie incercata suspendarea imediat cu urmatoarele scenarii teoretice:

  1. Parlamentul nu voteaza. Rezultatul va fi radicalizarea populatiei impotriva sustinatorilor lui Basescu si un vot masiv pentru USL la toamna. Apoi ar urma suspendarea, este exact ceea ce spui tu.

  2. Parlamentul voteaza dar poporul il salveaza pe Basescu. Personal nu cred in aceasta posibilitate, dar e clar ca daca nu-l suspenda acuma, poporul nu o va face nici la toamna cund propui tu.

  3. Parlamentul voteaza si poporul ratifica. Bingo, am scapat de sulfuros pana sa apara nemultumirile populare, alegerile prezidentiale se organizeaza impreuna cu cele parlamentare. Am incredere in buldogul de la sefia senatului, cred ca il are pe Basescu pe lista, si el!

 15. Critic Says:

  @Franklin. Fii tu sigur că şi el îl are „pe buldog”, deci nu se pune. 🙂

 16. Marcus Says:

  @Franklin si eu iti respect punctul de vedere numai ca in situatia actuala suspendarea nu poate fi facuta dupa scenarii, ci punct ochit, punct lovit. Singura problema acum este sustinerea parlamenatra, ori USL-ul la momentul de azi nu are doua treimi din parlament, ceea ce inseamna rateu din start. Sa zicem ca printr-o reducere la absurd ar miza si pe voturile unguyimii, (in conditiile incidentului cu starvul nazistului refuzat la ingropaciune), risca enorm ca la momentul votului honvezii sa-i lase cu mortu(basescu)-n casa, ori o a treia tentativa de suspendare cum sugerezi tu este prea mult chiar si pentru nervii mei 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 17. Huhu Says:

  E excelenta scrisoarea lui Valentin Nicolau, adresata dictatorului Basescu!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: