ÎNCĂ AM CĂŢEI PE INIMĂ. PENTRU BUTE. AŞTEPT REVANŞA INTELIGENŢEI LA ADRESA FORŢEI BRUTE

Am dormit două ore, se lumina la culcare. Dimineaţa când m-am trezit, am văzut o gaură-n tavan. 😛 Era de la adrenalina mea. De azi-noapte. M-am culcat cu furie şi m-am trezit la fel. Somnul n-a făcut decât să-mi administreze resursele de revoltă. 🙂 Motanii erau sideraţi, doar pisica a priceput mai mult. 🙂

Azi vă povestec despre mine, adică am fost plecată de-acasă, alea-alea, nu m-a interesat nimic din ce s-o fi întâmplat în rest (politic, etc) şi tot nu mi-a trecut furia. Nici durerea. Una dură, ofensivă, setoasă de revanşă. Revanşă în sensul cel mai pur, că detest răzbunarea – răzbunarea face parte tot din povestea brutalităţii în care se înscrie victoria lui Froch, adică a omului raportat la statutul de brută; revanşa e altceva, poate chiar contrariul răzbunării, e pur şi simplu sportivitate, o poveste despre elevaţie – cum să spun, cum să spun, deci, cum să spun ca să mă înţelegeţi? Adică e atunci când tu îţi baţi adversarul din respect: în sensul că din respect, nu din ură. Ca să-i demonstrezi ce înseamnă respectul de sine, nu ca să-l omori. Adică Tarzan mănâncă bătaie ca să priceapă că e om (nu brută): asta aştept de la revanşă.

Da, asta e situaţia, mă oftic la maximum pentru înfrângerea lui Bute. Evident că Froch a câştigat meritat, fiindcă Luci s-a bătut singur. Aşa cum fac românii. Şi m-a lovit în inimă că a făcut-o, chiar şi el, un român ieşit din rând, un român superb, un învingător. Prin forţa inteligenţei. Şi un băiat cu bun simţ, un băiat natural şi rafinat care nu a uitat de unde a plecat, şi căruia gloria nu i s-a urcat la cap. Dimpotrivă. Un model al nostru, de erou contemporan. Pur şi simplu, Luci Bute şi iubita lui, şi toată familia lui, şi toată Pechea lui atât de tristă, dar demnă, azi, sunt pentru mine ca nişte fraţi. Adică îmi amintesc că avem o ţară împreună, pe care o reprezintă unul dintre noi: la cele mai înalte cote. Şi de fiecare dată se întoarce acasă. Şi de fiecare dată e acelaşi.

Îmi e foarte drag Lucian Bute. Sunt mândră de el, mă mândresc cu el pentru România. Sunt onorată de prestaţia lui, de felul lui de-a fi, înţelept, cuminte, echilibrat. Plin de viaţă şi totodată, discret. De-o eleganţă aristocratică dobândită prin merit. Modestia lui e un omagiu adus statutului de campion, modelului de excelenţă. E un model de meritocraţie din alte vremuri, vremuri în care marile valori ale României veneau de la ţară. Ţară de la ţăran. În sensul fundamental, nu peiorativ, de azi.

Lucian Bute e un om frumos. La propriu şi la figurat. E absolut o splendoare, din cap până-n picioare. Cum să nu-mi placă? Cum poţi să fii român şi să nu-ţi placă Bute? E o întrebare proastă, fiecare are dreptul la opinie, gusturile nu se discută, se execută. 🙂 Mătuşa mea, Olimpia, cel mai bun şi totodată, cel mai exigent om, spune despre Bute: „e foarte frumos băiatul nostru”. Frumuseţea lui fizică e un omagiu adus frumuseţii morale. Şi sunt furioasă pur şi simplu la gândul că faţa lui simpatică e tumefiată. Faţa lui aproape neatinsă până acum. Fiindcă l-a păzit inteligenţa. Aseară, inteligenţa s-a dat bătută, fiindcă n-a putut presta cum intenţiona, din cauză că a fost bătută fizic. Luci a declarat că a vrut să-l atragă în corzi ca să folosească, decisiv, stânga. Numai că bruta s-a prins că poate să-l distrugă în corzi şi că forţa lui fizică poate anihila viteza lui Bute, deci agilitatea lui. Bute a pierdut fiindcă s-a pomenit uluit de pumni fără număr în figură. Cred că nu doar fizic s-a clătinat – dar oricum a rămas în picioare -, cred că în primul rând a cedat moral – sau psihic, cum vreţi – în momentul în care s-a pomenit măcelărit: era uimit că unui om, unui sportiv i se poate întâmpla aşa ceva, fiindcă el, un campion fair-play, deci un adevărat campion, de fiecare dată când a câştigat prin KO  – şi a făcut-o des – a făcut-o aproape numai dintr-o lovitură, gândită şi aplicată în aşa fel încât adversarul să cadă direct şi să nu se mai ridice, fără să fie umilit. Doar învins sportiv. Pur şi simplu. Pe când Froch e genul de brută pentru care boxul înseamnă să-ţi iei adversarul la omor, să-i cari la pumni până îl desfigurezi. Asta i se pare lui că înseamnă victoria. Şi ce-i mai trist, asta cred unii – chiar elevaţi – că înseamnă „lumea reală” a boxului. M-aş lipsi!

Am mai spus că înfrângerea lui Bute am luat-o personal: ca pe o umilinţă. În sensul că mizez pe forţa spiritului şi deci consider o umilinţă faptul că forţa brută poate bate inteligenţa, uneori. Am mai spus că după acel „KO tehnic” m-am simţit ca o premiantă bătută în curtea şcolii de repetenta clasei. Repet, unii consideră că întâmplarea de aseară înseamnă  „înalta societate a boxului”, şi spun că un derbedeu cu tupeu şi care i-a dat borşul inteligenţei e un adevărat mare campion; nu Bute, care de fapt – zic ei, acum – n-a fost decât un produs comercial. Şi că nici nu va mai avea curajul să boxeze vreodată, necum să-şi ia revanşa, pentru că aşa „a văzut în ochii lui” de-alde Floch.

A văzut gorila în ochii omului că poate să-l omoare. Despre asta-i vorba. Iar dacă asta înseamnă să fii campion şi dacă asta înseamnă boxul, mă dau bătută, îl las amatorilor de măceluri.  Eu credeam şi cred în continuare că boxul e o sărbătoare a inteligenţei virile (sincer, nu consider că boxul sau fotbalul pot fi de gen feminin:  „omoi”  zicea bunică-mea despre anumite femei cu ostentaţii bărbătoase).

Luci a greşit, a greşit grav – el şi/sau antrenorul lui: sunt sigură că domnul Felix Păun, primul lui antrenor, l-ar fi pregătit exact cum trebuie, deci, nu zic că l-ar fi pregătit mai bine, că aici nu încape comparativul, ci pur şi simplu, bine, adecvat. Adică nu l-ar fi lăsat să se apropie de brută, ci să-l domine pe Froch de la distanţă, să-l scoată din minţi, în aşa fel încât să se expună şi să primească lovitura de graţie. Sau oricum, să fie bătut la puncte. Fiindcă astea tot despre inteligenţă sunt, nu despre forţă sau nu în primul rând despre cafteală fizică. Sunt mai ales despre strategie, tactică. Tocmai ele, pe care de regulă e stăpân, i-au jucat feste lui Bute. S-a expus forţei brute, iluzionându-se că o poate contracara prin forţa inteligenţei, pentru ca ulterior s-o învingă, ca de obicei. N-a mai avut nici o şansă, fiindcă Froch a făcut singurul lucru pe care îl ştie şi despre care crede că e sensul lui în viaţă: să bată fizic, să-şi lovească fără număr adversarul în mufă. Şi Lucian nu a mai avut cum să se replieze. N-a mai avut nici agilitatea lui felină, viteza fenomenală, nici forţa psihică de a se apăra şi nici resursele de a riposta. A fost bătut fizic, s-a pomenit că încasează una după alta peste faţă şi asta l-a dezarmat, fiindcă şi-a dat seama că din acea situaţie de agresiune fizică brutală, din partea unei gorile pe care a provocat-o (în sens) greşit, nu mai are scăpare. Asta a văzut Froch în ochii lui Bute şi s-a lăudat că l-a anihilat pentru totdeauna, că l-a scos din viaţa sportivă. Sportivă? Ce are tot ceea ce s-a întâmplat aseară (inclusiv huiduirea imnului României) cu sportul, cu sportivitatea? Unora le place bâlciul, bâlciul sângeros. Ei au avut satisfacţie. Antrenorul a înţeles că Bute a cedat şi a avut responsabilitatea de a opri jocul. Fiindcă nu mai era un joc: era o barbarie. Cred că dacă ar fi continuat, Lucian Bute risca să facă infarct: inimă uluită.

OK, mi-a trecut, aveam nevoie să consum furia asta, ca să nu mă consume ea pe mine. 😛 Furia e o fiară, pe care dacă n-o domesticeşti, te nimiceşte.

Deci, Luci, tu eşti campionul nostru. Stai de vorbă cu primul tău antrenor, ia-l acolo, în noua ta ţară, în care se simte că te simţi extraordinar de acasă. Şi ia-ţi revanşa: domesticeşte bruta. Umanizează-l pe Froch. Bate-l fără sânge.

Succes, Doamne ajută!

P.S. Expresia privind căţeii pe inimă e tot de la bunică-mea.

41 răspunsuri to “ÎNCĂ AM CĂŢEI PE INIMĂ. PENTRU BUTE. AŞTEPT REVANŞA INTELIGENŢEI LA ADRESA FORŢEI BRUTE”

 1. Dacă vrei să îți aduci aminte trebuie să uiți ceea ce știi prost | Teologie pentru azi Says:

  […] „Mătuşa mea, Olimpia, cel mai bun şi totodată, cel mai exigent om, spune despre Bute: “e foarte frumos băiatul nostru”. Frumuseţea lui fizică e un omagiu adus frumuseţii morale. Şi sunt furioasă pur şi simplu la gândul că faţa lui simpatică e tumefiată”. pr. dorin picioruş psa. gianina picioruş teologie pentru azi […]

 2. Motraux Says:

  nu-i nimic…am luat si eu bataie odata,eram cam cat @motraucs…dar intr-o varianta de cartier…el e cam bleguţ…cand am trecut la o categorie mai mare ma bateam cu orice motan si catel de pe strada … 😀 😳

 3. Radu Humor Says:

  Ca să-ți mai treacă asta și să-ți vină alta :

  Băsescu îl vrea pe Ponta la DNA
  Postat la: 24.05.2012 16:42 | Scris de: ZIUA NEWS

  Președintele Traian Băsescu i-a cerut telefonic șefului DNA, Daniel Morar, să determine ISC să fie parte civilă în dosarul lui Năstase, conform surselor ZIUAnews.ro din interiorul DNA. În fapt, miza lui Băsescu este una politică, agățarea premierului Victor Ponta în dosar, acesta fiind cel care l-a numit și destituit la conducerea ISC pe Adrian Grăjdan, cel care a spus ÎCCJ că Inspectoratul nu a fost prejudiciat de organizarea simpozionului Trofeul Calității. Băsescu vrea să îl înlăture pe Ponta de la conducerea României prin procurorii DNA și să decredibilizeze USL la alegerile locale, prin condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase. ZIUAnews.ro solicită Serviciului de Telecomunicații Speciale să facă publică durata convorbirii dintre șeful DNA, Daniel Morar și președintele Traian Băsescu.

  DNA are din 2005 actele ridicate miercuri de la ISC!

  Imediat după conversația avută cu Băsescu, Morar și-a trimis procurorii la ISC, să facă percheziții pentru a ridica aceleași acte ridicate în 2004, care au legătură cu dosarul lui Năstase, deși DNA nu mai avea competență în dosar. Planul lui Morar este simplu: și-a pus subalternii să deschidă un nou dosar, cel mai probabil prin autosesizare, au descins la sediul ISC, au luat documente, l-au luat pe sus pe fostul director al Inspectoratului, Adrian Grăjdan, și l-au dus la DNA, unde va negocia libertatea sa contra unui denunț. Cel mai probabil, omul pe care îl țintesc procurorii DNA este premierul Victor Ponta, premierul fiind cel care a luat în subordinea sa directă ISC, săptămâna trecută. În plus, aceasta este singura formulă pe care o mai are Traian Băsescu pentru a-l decredibiliza pe Ponta și pentru a-l înlătura de la Putere. Unul dintre liderii USL, Crin Antonescu, a avertizat miercuri că, dacă Băsescu nu se menține în limitele constituționale, moțiunea este deja pregătită. Băsescu a contraatacat, prin DNA, una dintre puținele instituții care îi mai sunt loiale. Bizar este că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au documentele legate de dosarul „Trofeul Calității”, încă din 2005, iar actele sunt depuse la dosarul de la instanța supremă, au fost analizate de procurorii DNA încă din 2004-2005, și expertizate de experți contabili care au descoperit un prejudiciu ZERO! În acest caz, Trofeul Calității, DNA nu mai are competență, câtă vreme s-a desesizat de cauză, prin trimiterea acesteia în fața instanței. Conform unor surse judiciare, procurorii au deschis un nou dosar de cercetare penală, și vizat este nu numai fostul șef al ISC, Adrian Grăjdan. Prin urmare, acțiunea procurorilor nu poate avea decât un singur scop: o nouă dovadă de loialitate față de președintele Traian Băsescu. Războiul politic este încă o dată, tranșat prin intermediul procurorilor DNA. Al căror șef este lăudat și considerat de neînlocuit de ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein.

  Acum trebuie să-l apărăm, fiecare cum putem, pe Ponta !
  Că ăsta dacă pierde meciul cu Băsescu suntem cu toții pierduți !

 4. motraucs Says:

  😳

 5. ÎNCĂ AM CĂŢEI PE INIMĂ. PENTRU BUTE. AŞTEPT REVANŞA INTELIGENŢEI LA ADRESA FORŢEI BRUTE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 27 May 2012 – Blog « Oribil […]

 6. Franklin Says:

  Poate ca de vina o fi fost si infectia aia nenorocita si mai ales cantarul. Nu ma pricep la box dar stiu bine ca daca e sa slabesti la comanda in timp scurt nu prea te mai poti baza pe toata forta. E mai bine sa vii de jos catre linie decat sa tii dieta.

  Cand e sa slabesti in timp scurt, daca o faci prin efort intens te expui la oboseala, iar daca o faci prin dieta, risti sa dezechilibrezi metabolismul glucidic, vital in cazul unei expuneri la efort intens.

 7. virgilvirgil Says:

  Am vazut si eu meciul astazi , nu ma pricep la box , dar inclin sa cred ca toata afacerea este o manopera frauduloasa , daca-mi dati voie sa spun asa …
  Cred ca Augusdre are dreptate .

 8. J o h n s o n Says:

  Da fratilor dar pe buletinele de pariuri nu exista rubrica „îl scoate din ghete” sau „umilinta maxima”….daca era pe ghiceala reprizei 5 îl gasea la ficat dupa un meci echilibrat si voinicul nostru se pravalea…iesea pariul,iesea si el cu imaginea nesifonata si chiar se astepta o revansa mai mult decat interesanta….acum nici ei nu stiu daca-si revine total pana in septembrie….parerea mea e sa joace cu unul mai slab pana atunci sa-si intre in ritmul lui dupa aia sa apara in faţa lui Froch….tare mi-e ca si-o mai ia o data si la Montreal si atunci e cam gata cariera…poate intra in politica,inceputul l-a facut deja 😦 😯 antipatic ca de obicei dar asta e viata reala ce sa-i faci !?

 9. stejarul Says:

  Roxana,

  Vroiam sa scriu ceva de cele 3 kilograme extra pe care Bute le-a pierdut IN CATEVA ORE!!! Franklin a scris exact ceea ce vrioam eu sa scriu. 🙂
  Nu poti pierde asa multe kilograme in timp asa scurt fara sa produci un dezechilibru intre ioni si mineralele atat de importante functionarii perfecte a organismului. Am citit ca dupa cantarul oficial dieteticienii l-au readus pe Bute la „forma initiala”… eu am dubii despre asta. Timpul a fost prea scurt intre cantar si meci… sa refaci ce ai scos dintr-un organism apoi sa „repari” ce au stricat orele alea de tzunami metabolic… nu poate fi facut in cateva ore!
  Dovada e ca din poza facut in momentul KO-ului (de ex o are Victor Ciutacu la el pe blog) se poate vedea cum pielea de pe abdomenul lui Bute „atarna” adica avea skin turgor scazut, ceea ce da in vileag ca Bute la acel moment era deshidratat destul de rau. Dupa deshidratari bestiale, rehidratarile se fac lent. Nu poti da lichide care sa intre in circulatie mai rapid decat in ritmul in care lichidele din circulatie intra in celulele deshidratate, care este foarte „slow”. Eu cred ca echipa lui a avut probleme serioase de rehidratare. Bute nu a fost invins de Froch, a fost invins de dieteticieni inainte ca meciul sa inceapa. (parerea mea)

 10. Bibliotecaru Says:

  Cred că până la urmă Mircea Badea are dreptate. Nu mă pricep la box dar mi s-a părut anormal cât de uşor ajunge Froch la el. Când ai tehnică, primul lucru pe care îl poţi face este să te fereşti la infinit. Eu cred că a fost o chestiune de pariuri sportive.

 11. J o h n s o n Says:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/frica-9676153

  Asa se dau jos de obicei ultimele kg…in ultima zi…unii dau si 3-4 kh,se elimina surplusul de apa,,,va repet,daca vroiau sa tranteasca meciul o faceau cu stil si nu sa iasa al nostru macelarit din ring…. sabotaj ? nu stiu,este posibil dar merg pe ideea blocajului psihic,cand nu esti obisnuit cu adversari din top nu mai ai reactia potrivita,te retragi in corzi asa cum ai facut-o cu fostii adversari pe care de acolo din corzi i-ai contrat si i-ai batut mar dar aia erau boxeuri de alt nivel,mult mai scazut…cu Froch nu a mers,a continuat sa i-o dea pana l-a naucit definitiv…..Teoria conspiratiei in sport se verifica pana la un punct la fel ca si in politica…nu e cazul cu Bute

 12. Branzaru Says:

  Badea sa ramolit definitiv.Cum adica de ce s-a retras Bute spre corzi ? Simplu ! Pentru ca asa a facut cu toti adversarii pe carei simtea el mai periculosi.Le întindea cursa se ducea in corzi ăia zicea că-i termenat si se aruncau cu directa decisiva iar el eschiva si ori le dădea „perversa” ori upercutu de cadeau ca seceratii peste corzi mai sa se duca peste ăia din primu rand.Da de data asta nu a mers ca l-a studiat englezu in plus de asta avea o clasă peste oricare alt adversar de pană atunci degeaba zice Badea ca Froch e bătăus pai da cum pwla mea sa fie un boxer daca nu si un pic bataus ? Asta e viata,te-ai batut cu adversari vai mama lor alesi cu penseta de promoterii canadieni acu c-ai dat peste un „bataus” ce sa faci ? Sa vad daca poa sa mai boxeze vreun an,dak mai face reţeta financiara.Ca si englezu are o revansa la Ward posibil sa boxeze cu ala peste 6 luni,ăla meci mancavaş gura dar dak e tot in Anglia

 13. Argusdre Says:

  „Branzaru spune:
  luni 28 mai 2012 la 4:56:53 am

  Badea sa ramolit definitiv.Cum adica de ce s-a retras Bute spre corzi ? Simplu ! Pentru ca asa a facut cu toti adversarii pe carei simtea el mai periculosi.Le întindea cursa se ducea in corzi ăia zicea că-i termenat si se aruncau cu directa decisiva iar el eschiva si ori le dădea “perversa” ori upercutu de cadeau ca seceratii peste corzi mai sa se duca peste ăia din primu rand….”
  Nu ba Badea sanatos si logic…Doar tu ramai mereu prost, tot asa cum ai mai fost. Cum adica ; „Le întindea cursa se ducea in corzi ăia zicea că-i termenat si se aruncau cu directa decisiva iar el eschiva si ori le dădea..”
  Care va sa zica „ăia” iereau orfani băi gâlmă, iereau abandonaţi băi impuţită, veneau singuri la meci, n-aveau staff, n-aveau antrenori, observatori, insoţitori care sa le stabilească o tactică, o strategie, care să-i sfătuiască, să-i directioneze, etc. ? Imediat cum ajungeau la sală se urcau in ring, il vedeau de Bute fugind in corzi si harsti, alergau dupa el sa-l violenteze…dar şi-o furau, căci ăsta se întorcea brusc cu faţa…Ha,ha,ha,ha,ha,, Saraca Branză de putină spartă…Cu siguranţă că toate astea se petreceau în ..scăfârlia ta, aia seacă, de bostan scobit pentru Halloween…Nu mai bine comentezi doar ce citeşti pe pereţii closetelor, că la altceva nu te pricepi ?

 14. Florin Matei Says:

  Prea multă poliloghie. Cred că Froch nu merită etichete atât de drastice. În fond, englezul n-a lovit decât deasupra centurii, şi a făcut-o foarte bine, zic eu. Să acceptăm că ăla a fost mai bun (pariuri pe naiba!) şi, vorba lui Radu Humor, să ne canalizăm energiile şi să ne conjugăm eforturile în lupta cu adevăratele brute, alea de pe meleagurile noastre. Cu aşa-zisul animal politic, cel care – nu mă-ndoiesc nicio clipă – caută cu înfrigurare să-i facă felul USL.

 15. Franklin Says:

  @Florin Matei
  Animal politic pe dracu, asta e o jigodie si o javra politica extraordinara. Un animal, oricare ar fi el, chiar si un pradator de temut, poarta cu sine o inocenta innascuta, cateodata plina de duiosie. Asta e doar un nenorocit abject.

  Traian Basescu trebuie suspendat de urgenta cat inca se mai poate. Trebuia chiar suspendat imediat dupa motiunea de cenzura, atunci cand nu avea niciosansa de niciun fel si statea ascuns in barlog ca o javra lasa ce este. Scriam cu o saptamana inainte ca motiunea va trece si ca retragerea lor de la guvern (si nu de la putere) este menita sa evite dezastrul si pierderea ultimei redute, Traian Basescu. Planul lor apare clar astazi. Probabil ca Basescu este acoperit la CCR de oamenii lui de incredere care vor incerca sa-i apere spatele in cazul unei suspendari insuficient argumentate.

  Daca suspendarea ar fi venit pe fondul furiei populare, nu-l mai salva nici dracu, tremurau izmenele si pe aia cu curtea lor cu tot.
  Timpul lucreaza pentru Basescu, se vede clar ca a prins curaj. Guvernarea uzeaza mai tare decat ne asteptam, serviciile lucreaza de zor, iar propaganda pedelista este mult mai puternica decat se credea.

 16. Branzaru Says:

  Anuse mars la lins pizde canceroase ca-ti pute gura de la o posta a pwli de tiristi nespalati mai schimba meniul bagati-as sange pe gat de zdreanţă ce esti poponare.S-a sculat prostu sa gavareasca el despre box auzi cine ? ANUS de-l agatau fetele din clasa de lustra in pauza.Bah dau bule mule cea daca victima de pedofil has moro car Anuse Futesa Lume-n gura sa faci infartt jegosule de la suuupt cu familia ta cu tot belitule so cacat halean pe ma-ta dilimandroasa de ce bestemi Anus tembel vedeaosh pe ma-ta moarta cu vata in nas si pe tine jelindu-te si punandu-i bani pe ochi,cacamas pe pieptu mati sa ai unde sa infigi lumanarea belitule 😯 Zdreanta dreaqu care esti borami-as pula si matile pe faţa ta de slobozita slobozam-as pe mormantu lu ma-ta aia kioara care se fute pentru o paine sa mananci si tu nemancatule care lingi closetele de la gara cand ti-e rozeta la lucru curlangiu jegos te-a fugarit lumea pe bloguri ca puteai a carmaz expirat si te-ai strecurat aici la conita Roxana mameluce si nu te-a dat afara ca mai are lumea de cine sa mai radă,esti pe post de banc porcos fraiere ca asa ai fost toata viata ta chiar iti place s-o iei printre dinti asa ca-n copilarie bah vidanjorule agitat Sictir d-aici spurcaciune scarboasa sterge-te la gura Arguse ca ti-a ramas sloboz de la ultimu tirist,janghina securista facuta-n spatele colhozului care esti fătălăule 😀 😆 😆

 17. Florin Matei Says:

  @Franklin,

  ,,aşa-zisul animal politic”, nu animalul politic. Te rog să sesizezi nuanţa. În rest, îţi dau dreptate, se pierde timp, şi pentru asta mă uit chiorâş înspre PSD. Acolo se insistă pe temporizare, tabăra favorabilă acestei atitudini având – se pare – câştig de cauză.

 18. Huhu Says:

  Carl Froch e nume nemtesc, nu englezesc.
  Bute e moldovean din Galati?
  Daca e cum il lauda Roxana merita tot respectul si o revansa pe cinste!

 19. Huhu Says:

  Basescu se linisteste numai dupa ce pateste la Tirgoviste, ce a patit Ceausescu la Tirgoviste in Dec. 1989!

 20. Argusdre Says:

  „Branzaru spune:
  luni 28 mai 2012 la 7:57:45 am

  Anuse mars la lins pizde canceroase ca-ti pute gura de la o posta a pwli de tiristi nespalati mai schimba meniul bagati-as sange pe gat de zdreanţă ce esti poponare.S-a sculat ….”
  Exact ce-am spus eu ? Cati pereti de closete-ai citit si cati ai zugravit cu mascari ? Prohabil e meserie noua care se-nvata doar in bulau…
  Probabil ca gazda se da-n vant dupa asa ceva de-ti permite…. Trebuie cineva sa adune si folclor din asta… desigur capitalist…de pe la case bieresti, de la chiaburi cu frica lui Dumnezeu, care se spovedesc cu fiece ocazie, credinciosi, etc
  Ha,ha,ha,ha,ha …Bai javra, eu stiu ca te-ai adresat ma-ti si lui tac-tu asa ca nu ma supar…Poti manca-n continuare, deoarece toata asta manifestare E DOAR SEMN DE NEPUTINTA…

 21. Marcus Says:

  Pana Unde Merge Tupeul Unguresc?

  “Incalcand legislatia care, din 2002, prevede in mod expres interzicerea cultului criminalilor de razboi, “Fundatia Pro-Odorhei” a decis ca, pe 27 mai, in Duminica Rusaliilor, sa inhumeze la Odorheiul Secuiesc, ramasitele criminalului Nyro Joszef, dezavuat si in Ungaria. Nascut la Jimbor, membru al Partidului National Maghiar, interzis chiar de Horthy, in 1939, stabilit dupa Dictatul fascist de la Viena, la Budapesta, ca reprezentant al ungurilor din teritoriile anexate, acesta a infiintat la 14 dec. 1940, Partidul Ardelean, de tip nazist, antisemit si antiromanesc si revista de orientare nazista “Magyar Ero”, indemnand la exterminarea romanilor si evreilor. Decorat de Horthy cu “Coroana Corvin”, pentru “atitudine maghiara”, pentru atitudinea sa notorie antisemita si antiromaneasca, el avea sa-l tradeze pe acesta, trecand de partea Partidului “Crucea cu Sageti”, dupa 15 oct. 1944. Fascist radical si adept al actiunii prin teroare si propaganda, cautat dupa razboi, ca orice criminal, a colaborat indeaproape cu Vass Albert, alt criminal notoriu, intemeind la Munchen si Cleveland mai multe asociatii revansarde unguresti, dar, din fericire pentru victimele sale, a decedat la 16 oct. 1953 la Madrid.”
  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) Mircea DOGARU

  Imediat dupa decembrie 1989, Europa sufocata de reziduurui poluante, a gasit un “dumping ground” excelent intr-o Romanie ametita, cu institutii si legislatie cvasi zero in materie de poluare si protectie a mediului, cu “intreprinzatori” verosi dispusi ca pentru cativa dolari sa accepte sa depoziteze pe teritoriul tarii gunoaiele si reziduurile poluante ale bogatasilor de vestul Europei, care altminteri ar fi trerbuit sa plateasca sume considerabile si sa depuna eforturi serioase pentru a scapa de mortul din casa.
  Asa insa, hai la Romania, ca se poate! Si, pana sa ne desteptam, tone dupa tone de reziduuri care mai de care mai poluante au otravit solul si subsolul carpato-danubian.
  Iata-ne ajunsi in anul de gratie 2012, cu conducerea tarii data pe mana unui derbedeu capabil de orice marsavie pentru a se mentine la putere, ale carui acte de tradare ale interesului national isi gasesc efectele si in incercarile demente ale iredentistilor maghiari de a scapa de povara unor ramasite pamantesti ale unui conational de-al lor, condamnat la uitare si blam vesnic de catre comunitatea internationala pentru faptele si atitudinea sa nazista, antisemita si antiromaneasca manifestata in timpul ororilor generate de mintea bolnava a lui Hitler in perioada celui de-al doilea razboi mondial, orori care au intrat in Istoria universala sub denumirea de Holocaust, prin aruncarea hoitului puturos in gradina vecinului, adica a eternei primitoare si rabdatoare gazde romanesti.
  Si nu oricum ! In mintea revansarda a ungurimii iredentiste si vesnic provocatoare debarasarea de starvul (incinerat se pare) nazistului ar fi trebuit sa se faca cu mare tam-tam, onoruri militare, cavalerie husareasca, discursuri patetice in care Ziua Nationala a Romaniei sa fie catalogata de ungurime drept zi de doliu national etc.
  Dar ce sa vezi? Ghinion ! Dupa suturiea uneltelor tradarii interesului neamului ale basescului de la guvernare, guvernul Ponta, nici sa nu auda de atare blasfemie si umilinta nationala, motiv de interzicere categorica a circotecii planificate de unguri pentru 21 mai si de intristare profunda a extremistilor maghiari, care si-au exprimat regrete publice fata de indepartarea pedeleului de la guvernare, prezenta sa la Palatul Victoria fiind garantul pentru orice batjocura la adresa romanilor le-ar trece ungurilor prin cap.
  Si uite asa, poluarea spirituala pusa la cale in capitala Ungariei cu ajutorul cozilor de topor imbracate in sutane preotesti , dar cu tunici impopotonate cu grade ale serviciilor secrete maghiare pe dedesubt, reprezentate de preapopimea sa Laszlo Tokes, a esuat lamentabil, intr-o urna funerara goala, in care era de presupus sa se afle ramasitele nazistului Nyro.
  Cred ca suntem singura natiune din lume care acceptam in Parlamentul Romaniei o formatiune intrupata pe considerente entice, neinregistrata juridic ca partid politic, care militeaza fatis , in etape mici este adevarat, pentru dezmembrarea statului national si unitar Romania, prin ruperea Transilvaniei de la patria mama, iar extraparlamentar acceptam prezenta oficiala si in legalitate ale unor formatiuni extremiste activ iredentiste, antiromanesti, care din ce in ce mai des recurg la provocari mai mult decat evidente cu adresa la fiinta noastra nationala.
  In perioada interbelica, prin Legea Marzescu din 1924, defunctul Partid Comunist Roman a fost scos in afara legii deoarece, condus fiind de la Moscova, milita pentru autodeterminarea populatiei din Moldova, cu alte cuvinte exact pentru ceea ce militeaza astazi, conduse de asta data de la Budapesta, UDMR-ul si organizatiile extremiste secuiesti, desprinderea unor teritorii romanesti de la matca lor.
  Ori, daca problema Moldovei am vazut cum s-a rezolvat, prin participarea noastra la un razboi devastator, in Europa postebelica constituita intr-o Uniune fara granite, cu populatia libera sa circule, sa munceasca si sa traiasca oriunde in acest permietru dezinhibat de pretentii revansarede si iredentiste, asemenea atitudini ar trebui sanctionate aspru prin scoaterea in afara legii a unor astfel de formatiuni politice ale caror unic tel este dezmembrarea Romaniei. A venit timpul sa le atragem serios ungurilor atentia ca si rabdarea noastra are limite si ca este cazul sa-si bage mintile in cap intr-o tara in care, ca etnie, au mai multe drepturi decat cetateniii de bastina ai tarii respective.

 22. Branzaru Says:

  Anuse mai vrei sa-ti dau ? Esti ca mutălăul ăla pe care cu cat îi dai mai mult în ţeastă zice ca sa-l lasi in pace ca asa e el prost de la natură si cum te-ai indepărtat ori te urci in masină sa pleci începe sa te înjure….ti-am zis de trei ori securistule împuţit care prestezi pentru Udrea aixci contra doamnei Roxana sa nu te mai legi de mame ca nu vrei sa-mi auzi replica butoi cu untură stricată care esti,daca te-a mancat in cur sa mă starnesti acum ia si-nghite bah secatură penala de pedelist în misiune de supt pula care esti.

  Ia-ti doza si marş d-aici fraiere cu muci Sictir definitiv lua-ti-as(e corect scris ?) familia sub roţi,putoare pedelista,turnator securist !
  😆

 23. barbarul Says:

  N -AS FI CREZUT CA TE PRICEPI LA BOX !

 24. Huhu Says:

  Taranistul I.A. Muresan e condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare, daca-i vinovat ii merita, a facut de rusine PNTCD!

 25. Huhu Says:

  MARCUS, CU RISCUL DE A SUPARA PE Roxana, faptele din Istorie ale ungurilor DOVEDESC ca unguri-s cel mai barabar crud, montruos, singeros popor din lume, in concurenta cu tatarii, hunii, mongolii si turcii pentru locul intii!

  Eu daca as fi Dumnezeu as rade, nimicii aceste popoare, enumerate mai sus de pe suprafata Pamintului!!!!!!!

 26. Huhu Says:

  Precizare: Basescu-i tatar, am vazut-o pe ma-sa la TV cind traia, avea infatisare 100% de tataroaica!

 27. Huhu Says:

  Conform Cotidianul.ro, Bute ar putea fi declarat cistigator pentru ca oamenii lui Froch au intrat pe ring inainte de terminarea meciului, daca Bute depune contestatie!

 28. Roxana Iordache Says:

  Şi eu m-am gândit că a fost greşit să lase slăbitul pe ultimele 24 h. Deshidratarea e foarte periculoasă. E clar că nu prea i s-a oxigenat creierul. Ca dovadă şi opţiunea de tactică sinucigaşă pentru un boxeur cerebral.

 29. Roxana Iordache Says:

  Chiar autoanaliza pe care o face Luci acum live la conferinţa de presă de la întoarcerea în ţară îi dovedeşte clasa cerebrală.

 30. Roxana Iordache Says:

  @barbarul. Mulţumesc mult. 🙂

 31. Roxana Iordache Says:

  @Florin Matei. Dacă Lucian Bute boxa ca Lucian Bute, Floch n-avea nici o şansă într-un milion de ani. Bruta a avut şansa să-l bată, fiindcă Bute a crezut prea mult că îi poate face faţă fizic dacă îl atrage în cursă.

 32. Aramis Says:

  Roxana,
  „Peace!!”
  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/05/28/adrian-nastase-condamnat-la-vinovatie/

 33. Roxana Iordache Says:

  Aţi înţeles că nu cred în teoria conspiraţiei. Majestatea Sa nu ar fi permis aşa ceva. 🙂 Commonwealth, am zis(-o). :mrgreen:

 34. Roxana Iordache Says:

  Of, unii au nevoie: Lucian Bute e (şi) cetăţean canadian. Dacă România şi-ar fi valorificat potenţialul, azi am fi o putere mondială, egală cu UK, etc. Got it? 😐

 35. Huhu Says:

  Desi io iubesc si respect pe minunatul om, cinstit, corect, regele Mihai, io-s antimonarhist, il admir, daca el ar fi condus Romania din 1990 Romania ar fi fost bogata, respectata!
  Nu-s homosexual!

  Io-s antimonarhist din cauza gunoaielor umane ca, Carol al II lea si a altor regi cretini si nebuni din lume!!!!!!!!!!!!

 36. virgilvirgil Says:

  Gica , nu confunda marfa cu ambalajul …
  Ia baga tu nasul colea si ceteste cu atentie si aplecare si dupa aia sa vii sa -mi spui ca esti monarhist , ca doar nu poate un om de isprava ca tine sa fie ambetat si republican precum Mitza ceea Baston , n’asa?

 37. virgilvirgil Says:

 38. virgilvirgil Says:

  Gica , baga nasul la ce am trimis mai sus , ceteste cu aplecare si atentie . Dupa aia sa-mi vii si sa-mi spui ca esti monarhist , ca io unu nu vaz cum un asa om de isprava ca tine sa fie ambetat si republican , n’asa?

 39. Huhu Says:

  Virgile, te respect foarte mult, esti un om minunat, CINSTIT, am citit ce ai scris mai sus privitor la monarhie, ai dreptate TEORETIC, NU PRACTIC!

  Idiotul rege Carol al II lea a dovedit ca in practica nu ai dreptate, el si iubita lui evreica Elena Lupescu au instaurat dictatura in Romania si au ucis oameni!!! FAPTELE VORBESC, NU VORBELE!

  ISUS A SPUS CA NUMAI DUPA FAPTE CUNOSTI OAMENII, NU DUPA VORBE!

  PS. Daca as locui, in apropierea ta, zilnic te-as ”supara” cu vizitele mele.

 40. virgilvirgil Says:

  Gica nu io am spus , a spus-o Codreanu si a spus-o cum nu se poate mai bine . Io zic sa mai revezi cind ai timp filmuletul asta de mai sus ca e plin de invataminte .
  Nu darimam magazia cind magazionerul e hot , nici biserica nu o stracam ca un popa e neispravit …

 41. Huhu Says:

  Virgile, ai dreptate-n felul tau, dar gindeste-te ca monstruosul Basescu-i regele Romaniei si in loc sa terorizeze tara doua mandate, ramine intrega lui viata, 5-6 mandate, ca rege, pina moare, sa terorizeze si sa ruineze Romania!

  AR FI ABSOLUT SI HALUCINAT, DE ACEEA NU E BINA MONARHIA, imi cer scuze bunului, corectului, cinstitului rege Mihai care-i o exceptie, la fel bunul printz Charles al Angliei !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: