EUROVISION, EDIŢIA BAKU

Video de

Concursul e în desfăşurare, a cântat şi pomul lăudat, Suedia: nu m-a încântat.

Mi-au plăcut Grecia, Ungaria, Danemarca, noi, Turcia, Germania. Iar Spania – pur şi simplu muzică, o voce superbă, spectacolul a fost al vocii interpretei, nici n-a avut nevoie de mişcare scenică. E favorita mea. Deşi sigur că aş vrea să câştige România.

Dar punctele se vor da, ca de obicei, pe alte criterii decât estetice. Cumetriile (geopolitice :P) primează. Sau poate va fi o ediţie specială?

Urmează actualizări.

UPDATE. Specială ediţie, într-adevăr. Niciodată voturile n-au fost mai idioate. 🙂 De mult timp competiţia-asta nu mai are legătură cu competiţia. Nici atât, cu muzica. Sunt criterii exterioare actului artistic. E o tâmpenie ca Eurovision să continue. Ar trebuie să boicotăm mizeria. :mrgreen:

O mulţime de ciudaţi au fost votaţi, în detrimentul unei artiste veritabile, superba spaniolă, după urechea mea absolută (sic!), singura artistă din competiţie, alături de Engelbert Humperdink (care a făcut enorma greşeală de a participa la o mascaradă, cu o piesă care nu putea fi salvată nici măcar de vocea lui colosală). Cele mai multe fuste ridicate-n cap au fost cele din Balcani, egalate doar de confreria nordicilor. 😛

Victoria fetei din Suedia e o pledoarie reuşită contra creaţionismului. :mrgreen:

În ce priveşte comentariile de la Bucureşti, ele au fost pe măsura falimentului TVR. Şi în consens cu o anumită hăhăială.

P.S. Evident că sunt subiectivă, am uitat că nu-mi daţi voie. 🙂

17 răspunsuri to “EUROVISION, EDIŢIA BAKU”

 1. EUROVISION, EDIŢIA BAKU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 26 May 2012 – Blog « VALENTIN STAN, CONSILIER PREZIDENŢIAL […]

 2. Donkeypapuas Says:

  Piesa Suediei era favorită încă de acum trei luni. Singura piedică ce s-a ivit în drum a fost cu o noapte înainte când a înghiţit, în prezentarea oficială pentru jurizare, un fulg.

  Piesa României a suferit un handicap major: solista a mâncat nişte versuri în prezentarea oficială pentru juriu (a avut loc vineri spre sâmbătă noapte), prin urmare nu a mai luat nici un punct de la jurii ci doar cele care veneau de la televoting, adică de la căpşunari.

  Piesa Serbiei era iarăşi favorită, deşi mie mi-a plăcut mai mult Macedonia.

  Piesa Spaniei a avut şi ea un handicap major: a fost ascultată live prea târziu pentru a prinde la publicul european. Când am auzit interpretarea de la repetiţii (vedeţi pe youtube „rehearsal Pastoral”) m-a emoţionat.

  Iar piesa Rusiei – e o glumă sinistră pusă la cale de echipa de marketing de la Moscova şi la care pun botul din păcate prea mulţi.

 3. Donkeypapuas Says:

  Mai am vaga impresie (pe care am avut-o şi anul trecut) că mulţi nu pot deosebi steagul României de al Republcii Moldova. Ceea ce înseamnă voturi splitate.

 4. Zorina Raducu Says:

  n-am avut habar de Eurovision si am dormit. Am ascultat o data piesa Mandingai, nu pot da cu parerea in zid. Voi asculta piesa si dupa aceea, oi vorbi. Daca mai merita osteneala.
  Asa voi face cu tot ce ai semnalat tu. Restul va ramane in uitare, daca nu vor fi alte semnalari.
  Nu esti subiectiva.
  Pastora Soler e o mare voce a Spaniei. Caut acum ceva super cu ea. In timp voi posta mult din muzica ei.
  Merita.

 5. Zorina Raducu Says:


  Que no daria yo este o piesa clasica, trebuie ascultata in orice interpretare si dupa aceea poti alege interpreta preferata.

 6. Zorina Raducu Says:

 7. Zorina Raducu Says:


  prima postare trebuia sa fie En mi soledad. Scuze.

 8. Zorina Raducu Says:

 9. Zorina Raducu Says:


  Am anexat doua interpretari a lui Que no daria yo: Rocio Jurado si Maria Carrasco. Sunt nenumarate.

 10. mgabim2009 Says:

  Rox doar o parere. Am vazut si eu videoclipul nostru cu Mandiga (sper ca am sris corect) si mi s-a parut FABULOS! Mai mult l-am arat si studentilor mei (smestrul asta preadu un curs de electronica la grad studeents din Music department viitori sound editing) si au fost mai mult decit incintati de melodie. Astazi am sculatat-o „live” pe Elena. Parca a fost o alta melodie. Habar nu am de ce, dar sincer a fost mediocra spre nimic.
  Beside. Votul a fost clar politico-geografic! Tinind cont pe citi i-a popit Basescu nu ma mira rezultatul!

 11. Zorina R Carmenaducu Says:

  Pentru ca am ajuns aici, la o farama din muzica Spaniei, si pentru ca nu stiu daca vom mai avea ocazia asta, nu se stie niciodata, adaug doua clipuri, unul cu Lola Flores – Lola de Espana:

  si Lolita Flores fiica cea mare Lolei Flores. toata familia lor este de artisti, sora Lolei, Carmen, sotul Antonio Gomez, fiicele Lolita si Rosario rockerita, fiul Antonio – care a parasit lumea asta, la o luna dupa mama lui, lasand o fetita care acum are peste 20 de ani. Nu stiu daca nepotii ei canta. In clipul Loltei apar cei despre care am vorbit, sper ca si Carmen Flores.

  Ascult in continuare alte cantece ale Pastorei Soler.
  Super muzica.
  Au facut bine spaniolii sa o trimita la Eurovision, din pacate Europa, mai ales cei care manareasc muzica, nu e pregatita pentru muzica mare, iar „populatiunea” asteapta mereu sabloane.
  Mai un lucru si ma opresc. O nostalgie si frustrare de atunci si in eternitate.
  In 1992, sansa noastra imensa a fost Say something. Si n-a fost sa fie. Intai de toate din ignoranta.
  Restul e vanare de vant.
  Ar trebui sa anexez Apres toi ,dupa sau pentru vanare de vant, sa o fac ?

 12. Cristina Says:

  mgabim, explicatia e simpla: videoclipul e retusat la maxim, vocea „facuta” pe calculator etc, in purul stil romanesc al ultimilor ani. In realitate, „valoarea” Mandinga e exact cea aratata live: slab spre nimic. Fata aia nu merita sa ne reprezinte. Ma doare in basca de acuzatiile de lipsa de patriotism, piesa asta e o manea care nu ne face nicio cinste, iar „vocea” Elenei e la ani lumina in jos fata de VOCEA Pastorei Soler, a lui Loreen si a mai multor participanti de acolo.

 13. Donkeypapuas Says:

  @Cristina

  Mandinga e la două locuri de Spania nu la „ani lumină”. Iar Spania este la 8 (OPT) locuri de măreaţa compoziţie a Rusiei care a primit puncte din toate părţile continentului. Ceea ce dă peste cap teoria dictatului geopolitic la Eurovision. Şi dacă eşti specialistă în orice, spune-mi şi mie, că aud pentru prima oară, ce reprezintă „videoclip retuşat la maxim”?
  Am observat şi că foştii ascultători de manele sunt cei mai înverşunaţi duşmani ai „manelelor”. Ciudăţenia provine din lipsa totală de ureche muzicală a adepţilor lui Guţă, care nu sunt în stare să deosebească ritmuri greceşti de cele arăbeşti, ori de cele latino. Aşa or să ajungă guţofilii să spună că şi piesa de mai jos este manea, că le-a zis lor Guţă că a cântat-o la o nuntă-n Ferentari.

 14. corrie Says:

  Are dreptate Cristina,mandinga e toata o MARE….manea! Daca nu era primenita pe ici pe colo cu voci si ritmuri latino-exotice,piesa era ca o manea ”d-a lu guta” cantata de o alta …guta.punct.

 15. corrie Says:

  Cristina a scris despre ”vocea” mandingai (cu m mic)cum ca este ”la ani lumina” de cea a Pastorei Soler,care ARE VOCE, mai ales CULTURA!

 16. Turist Says:

  Cam slab rezultatul ce l-a obtinut cei de la Mandinga ma astept la mai mult, bine nici la locul 1 nu ma asteptam dar totusi…

 17. Donkeypapuas Says:

  @corrie

  Nu este concurs de „voci”. Acela se numeşte „canto”, dacă nu mă înşel. Acesta este „Eurovision SONG Contest” – „Concursul Eurvision de CÂNTECE””. Şi mie mi-ar fi plăcut să câştige Spania , dar publicul ŞI juriul a decis să fie Loreen. Nu ştiu cum ar fi recţionat opinia publică românească dacă ar fi câştigar „bunicuţele” – împinse sus mai ales de public (inclusiv România a acordat puncte) – sau Albania – împinse de către juriu (iar aici România a acordat de asemeni puncte)?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: